The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2011, 20:50
Polska kibolska w „Nowym Państwie”

http://niezalezna.pl/11100-polska-ki...stwie%E2%80%9D
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.05.2011, 21:00
studio napisał(a):Wyświetl post
A gdyby nie protestowali, dostali by zakazy, za spiewanie czy cokolwiek, za oprawe, race, kto by w przyszlym sezonie ciagnal doping? Co sobie latwiej wyobrazic? Arke w 1 lidze z dopingiem czy Arke w ekstragownie bez dopingu a jedynym dzwiekiem z trybun byloby rozdlubywanie slonecznika? A jakby znow baty dostawala Arka od kazdego to jakie byloby potem tlumaczenie? Przez niedobrych ultrasow?
Na takie dictum mogę tylko przytoczyć klasyka:

Cytat:
A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości, którego jeszcze nie macie, więc nie mówcie mi, że siedzi z tyłu!
Najwyraźniej nie doczytałeś mojego posta. Napisałem, że nigdy się nie dowiemy na ile protest Arce zaszkodził. Chodzi jednak o zupełnie inną sprawę. Dziś żaden z biorących w tym proteście kibiców nie może z czystym sumieniem powiedzieć, że dla niego najważniejsza jest dla niego Arka.

Nie, dla nich najważniejszy jest ruch ultras. I to jest klub, któremu kibicują.

Skoro tak, to zupełnie nie rozumiem w czym problem? Obrażają się na Donalda&spółkę? Chcą spokojnie dopingować na własnych zasadach? Niech założą, dajmy na to "Prawdziwą Arkę", zarejestrują ją w C-klasie i dopingują ją na meczach. Na własnym stadionie.

Skoro liga dla nich nie ma znaczenia, to niech będą konsekwentni. Dla mnie pachnie to hipokryzją na kilometr.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.05.2011, 21:30
Dokładnie to samo było przerabiane na proteście Legii. Te same zarzuty: protest uderza w piłkarzy, nikogo nie obchodzi, dla 'grupy ludzi' ważniejsze jest ultras od dobra klubu bla bla bla. Tak więc protestujący - nie przejmujcie się.

Protest nie uderza w piłkarzy, raczej daje piłkarzom wymówkę do odstawienia żenady (Arka - gol nr dwa dla Legii po kuriozum obrońcy + czerwona kartka za debilizm). Legia za czasów protestu zdobywała.... zdecydowanie więcej punktów u siebie - praktycznie wszystko wygrywając niż w tym samym okresie na wyjeździe (co nie przeszkadzało gadać piłkarzom, że jest im strasznie). Nie porównując z aktualną Legią, która u siebie przy świetnym dopingu zalicza katastrofy. Arka z dopingiem przegrała u siebie z Lechem w takich samych rozmiarach jak z Legią, bez dopingu.

Bardzo bawi mnie święte oburzenie reszty. Chcesz to dopinguj, rób oprawy, zastąp 'zdrajców', 'hipokrytów'. Walcz z obserwatorami, tłumacz się, przyjmuj mandaty za treść dopingu z gniazda, odpalaj race i zostawaj kryminalistą. Wielcy mądrale pod tytułem 'zróbcie wszystko za nas' i 'nie podoba mi się'.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.05.2011, 21:34
kosmiczne jest to, że można napisać -protest jest potrzebny a kolejny zaślepiony odpisuje, to dopinguj nie protestuj....

A jeszcze bardziej kosmiczne porównywanie tego co się dzieje z protestem na Legii. Wytłumacz mi,gdzie jest związek z nie dopingowaniem drużyny, oraz żeby nie być skazanym np. za stanie na schodach ? Z resztą, nie wysilaj się.

Protest musi być mądry i w kogoś uderzać. Protestujemy przeciwko rządowi, a w niego to nie uderza. Dopingować normalnie też nie można. Tyle.
Ostatnio edytowane przez zdzichu411 : 26.05.2011 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.05.2011, 21:36
Podaj lepsze rozwiązanie. Może manifa w Warszawie, która doprowadzi do gigantycznych zamieszek? A może grzeczne dopingowanie w normalnym stylu z powolną eliminacją zakazami i mandatami plus 'nie lubimy Donalda" w sferze psychicznej? A może nie przychodzenie na mecze, co doprowadzi do śmierci większość klubów poniżej trzeciego poziomu rozgrywek?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 26.05.2011, 21:42
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Podaj lepsze rozwiązanie
Skoro nie można wywieszać transparentów, można wyrażać to słowem, ale kulturalnie, tak jak ta piosenka Zagłębia. Za to cie nie zamkną, w dodatku gdyby nawet kogoś obrażano to 6 tys osób też nie zamkną. I pare jeszcze pomysłów już tu ludzie pisali, ale nikt tego nie czyta bo jest kumaty...

A teraz wygląda to tak, robimy protest, którego forma jest śmieszna, ale róbmy go, bo:

"a teraz szybko, zanim dotrze do nas że to bez sensu"

Wiesz, dla mnie odwalanie szopki z kononowiczem, granie w piłke plazową, to robienie z siebie pośmiewiska. Do niczego nie prowadzi.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.05.2011, 21:48
zdzichu411 napisał(a):Wyświetl post
Skoro nie można wywieszać transparentów, można wyrażać to słowem, ale kulturalnie, tak jak ta piosenka Zagłębia. Za to cie nie zamkną, w dodatku gdyby nawet kogoś obrażano to 6 tys osób też nie zamkną. I pare jeszcze pomysłów już tu ludzie pisali, ale nikt tego nie czyta bo jest kumaty...
Czemu nie zamkną? Zamkną stadion lub trybunę. A Legii kiedyś zamknęli tysiąc osób, bo szli na mecz w szpalerze policyjnym - "nielegalne zgromadzenie". Rozumiem, że buczenia, wuwuzeli i plaży nikt nie słucha, ale za to dowcipne piosenki Zagłębia będą dawane w Polsacie, TVN i Tuska .... strzeli. Przecież na kilometr widać, że większości narzekających chodzi o obejrzenie fajnego meczu z fajnym dopingiem, a jakieś tam sprawy kiboli mają w dupie "zmieńcie protest, bo się słabo bawię".

Teraz również pojawiają się transy Tola ma Donalda, a Donald matole, Wolność Słowa art 54, trybuna zamknięta na wiosek Donalda i wiele innych.

zdzichu411 napisał(a):
Wiesz, dla mnie odwalanie szopki z kononowiczem, granie w piłke plazową, to robienie z siebie pośmiewiska. Do niczego nie prowadzi.
A wiesz jak sensownie wygląda Twoje zdanie w konfrontacji ze zdaniem ekipy, która znalazla sposób na wygranie konfliktu z największym polskim koncernem medialnym? No, właśnie. Cierpliwości. Daj działać, nie sabotuj protestu dając jak na tacy dziennikarzom i politykom teksty "nie wszyscy kibice protestuja tylko banda, grupka ludzi" (również przerabiane na Legii swego czasu).

Najbardziej mnie cieszy, że jak do tej pory 18 tysięcy ludzi na Legii karnie się do protestu włącza, nie ma żadnych spikek, konfliktów, łamistrajków i tym podobnych. 3 lata protestu i karności zrobiło swoje.

Cytat:
Policja zatrzymała czterech kibiców Wisły Płock, którzy wywiesili na ogrodzeniu stadionu podczas środowego meczu piłkarskiego transparenty o treści niezgodnej z charakterem imprezy.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 26.05.2011 o godz. 21:52.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 26.05.2011, 22:06
Jeszcze raz powtórze, bo nijak nie doczytujesz się sensu tych postów, oprócz wybierania co tam wolisz.

Nie chodzi o sabotowanie, a o dopracowanie tego protestu, tak by zrobił na kimś wrażenie, żeby były z tego efekty, niekoniecznie teraz, a później. Jak dla mnie jesteś oderwany od rzeczywistości, jak wierzysz że taka sytuacja jak teraz doprowadzi do czegokolwiek. A jak piszesz, że zamkną trybune, masz rację zamkną, niech tak będzie na wszystkich stadionach, niech zamkną wszystkie. To będzie efekt, bo kluby nie pozowlą sobie na to, jeśli jedynym powodem zamknięcie stadionu będzie owa przyśpiewka (w której nie ma ani jednego wulgaryzmu ani obrażania) to wtedy będzie efekt, wtedy ktoś o tym zrobi afere. Kluby nie będą niby to zwalczać kiboli, bo sami będą widzieć że to się posuneło za daleko.. .

Ale to by musiałoby zorganizowane wszędzie, a nie na dwóch trzech stadionach, bo to dalej nic nie zmieni. Te się zamknie a policja napisze że w 2004 roku ktoś przeklnął w pociągu specjalnym. Gdyby na wszystkich stadionach to śpiewano, nie wyzywano nikogo aby nie dać pretekstu to może, powtarzam może, bo nic nie wiadomo udalo by się ich sprowokować do kuriozalnych zamknięć.

Ale co tam, lepiej siedzieć cicho i twierdzić że jakoś to będzie.
Ostatnio edytowane przez zdzichu411 : 26.05.2011 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2011, 22:40
Cytat:
To będzie efekt, bo kluby nie pozowlą sobie na to, jeśli jedynym powodem zamknięcie stadionu będzie owa przyśpiewka (w której nie ma ani jednego wulgaryzmu ani obrażania) to wtedy będzie efekt, wtedy ktoś o tym zrobi afere. Kluby nie będą niby to zwalczać kiboli, bo sami będą widzieć że to się posuneło za daleko.. .
Te same kluby ktore sraja w majtki przed don tuskiem i w obawie o zamkniecie stadionu nie pozwalaja wywieszac oprawy na meczu z Lechem, te same kluby ktore zgadzaja sie zeby zamknac mlyn Jagi oby tylko czesc stadionu byla otwarta (a co tam, zamknijmy mlyn niech te dupki cierpia, ale chociaz troche kaski zgarniemy z biletow z pozostalej czesci stadionu), te same kluby ktore podpiely sie pod akcje "kto kocha ten wierzy" i na mecz z Lechem pilkarzy wyprowadzaly dzieciaki ktore wygraly konkurs plastyczny zamiast dzieciaki z wyzej wymienionej akcji? Te same kluby ktore jak juz kupie bilet to niem mam mozliwosci ani przbeukowania go, ani przepisania na inna osobe? Te same kluby ktore zgadzaja sie na chamskie zachowanie ochrony wobec kibicow wchodzacych na stadion? Te same kluby ktore mi kaza przy kupnie biletu okazac KK jakw iadomo ze mozna nabic na KK bilet nie majac jej fizycznie przy sobie?
Rzcezywiscie, kluby nas, kochaja, kluby o nas dbaja i napewno dadza sie za nas pokroic bo jakis tam anonimowy cudaczny matol zamyka stadion, na dodatek rekami przydupasa
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 26.05.2011, 23:28
A jaki jest Twój pomysł?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.05.2011, 23:37
Nie chodzi o sabotowanie, a o dopracowanie tego protestu, tak by zrobił na kimś wrażenie, żeby były z tego efekty, niekoniecznie teraz, a później.
Przecież nie piszę o sabotowaniu umyślnym tylko nieumyślnym. Wykorzystają Was prędzej czy później. A jak nie Was, to wymyślą listy z trybun osób, które chcą dopingować tylko grupka chamów ich terroryzuję. To też... już było.

Do reszty się nie odnoszę, bo musiałbym po raz kolejny powtórzyć to samo. Dziwne jest tylko dla mnie jak można jednocześnie pisać, że Tuska, polityków i mediów nie interesuje co się dzieje na stadionach i dodawać, że dowcipne piosenki byłoby dobrą formą protestu.

Ponadto proponuję następnym razem wystrzegać się określeń 'zaślepiony', 'oderwany od rzeczywistości'.

Ale co tam, lepiej siedzieć cicho i twierdzić że jakoś to będzie.
Cierpliwości. W Krakowie powinniście wiedzieć, że nie od razu Kraków zbudowano. Poczekamy, pożyjemy zobaczymy jak będzie przebiegać kampania wyborcza, jakie są realne osłabienia PO i wtedy orzekniemy czy to było mądre.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 26.05.2011, 23:40
oj akurat na kampanie to bym nie liczył, to że PO nie wygra (co wątpliwe) byłoby spowodowane wyłącznie tym że nie poradzili sobie z niczym, ale to dosłownie z niczym. Głos kibiców już tutaj był wyliczany, to margines.

A co do tego co ja pisałem, nie chodzi o to żeby mu było przykro bo ktoś mu brzydko pośpiewa, tylko żeby jego ludzie zamkneli za to stadiony, wszystkie. A to już samo się odpowiednio rozdmucha. Ale nie ma sensu tego kontynuować.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.05.2011, 23:43
Widzisz, bo Ty zakładasz, że ten protest nie będzie ewoluował. A ja zakładam, że... będzie ciekawie w nowym sezonie. Teraz to jest spontan, do poważnych spraw potrzeba czasu. U nas na forum ktoś fajnie napisał, że Donek może liczyć w kampanii zawsze na nadprogramowe 2 tysiące gardeł na wiecach, które z pewnością mu pomogą. Przedstawiciel SKLW mówi, że 50 tysięcy ulotek przed wyborami to pestka. Jak to wszystko ruszy w wielu aspektach to nie będzie się nie dało tego zauważyć.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.05.2011, 00:08
Z ulotkami bardzo fajny pomysł. W Krakowie często widziałem kartki A4 ponaklejane w różnych miejscach i piszące prawdę o TVN lub GW. Ludzie to czytają i dowiadują się rzeczy o których na pewno nigdy by nie szukali informacji. Takie akcje są bardzo dobre.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.05.2011, 00:39
Ja powtórze jeszcze raz w nawiązaniu do tego czy doping ma sens... Nalezy zrobić tak chujową atmosfere wokół piłki, żeby wkoncu Ci co tak im kibole przeszkadzają zrozumieli, że bez kiboli piłki nie bedzie... nie bedzie atmosfery, nie bedzie frekwencji,jak nie bedzie frekwencji to nie bedzie otoczki a zatem nie bedzie wpływów, bo nie bedzie spnsorów, produkt o nazwie pilka nozna bedzie cienki. Pierwszym krokiem jest cisza na meczach i bojkot Repry, następnie ulotki, i wszyskie happeningi z tym związane az do bojkotu meczów ligowych. Winny bedzie kibol, ale matka z dzieckiem i tak nie pzyjdzie, bo psychoza ktora tkwi z umysłach ludzi sie nie zmieni kilkoma aktykulami w gazetach telewizjach i próbie robienia PR-u. Musimy dac do zrozumienia ze bez nas kiboli, pilka leży, bo tak jest naprawdę, tylko wiekszosc wpływowych ludzi i media tego nie rozumieją.

Własnie ogladałem debate nt transparentu w Płocku w tvn-ie.
Taka refleksja. Tusk mówiąc, ze nie zyczy sobie zeby za transparenty "Tusk matole" zawijać ludzi, albo pisać mandaty, widocznie mydli oczy i sam sobie przeczy, gdyz pare tygodni wcześniej, daje policji: "pełne prawo działania". To on i jego doradcy nie wiedzą jak funkcjonuje policja w polskim państwie? Jak traktuje kibiców? Ja nie mówie o niskich szczeblach, ale o tych tam na górze. To bylo z góry przewidziane, ze takie sytuacje bedą miały miejsce, że nagonka+ogólny stosunek policji do kibiców+przyzwolenie premiera= takie sytuacje. Hipokryzja i tyle.

P.s juz widzimy mały rozdzwiek np w c+ są bardzo rozzaleni tym co sie dzieje na stadionach. Dajmy temu sie rozprzestrzenić... krok po kroku...
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.05.2011 o godz. 00:45.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 27.05.2011, 00:52
Ja podam lepsze rozwiązanie. Bo obecny protest to tylko dziecinada, którą można kant dupy rozbić.

Porównywanie tego do sytuacji Legii to gruba przesada i sens w tym żaden. Po pierwsze dlatego, że nie będziemy protestować latami, bo
1. To się nie da, bo tylko stracimy w oczach zwykłej publiki
2. Wygramy gówno
3. Wybory tuż tuż

Kogo to może obchodzić, że my nie kibicujemy?
1. Donald się cieszy, że jest spokój no i sondaże rosną, bo zrobił porządek.
2. W telewizji o tym nie powiedzą, bo kogo to obchodzi że nie śpiewamy?
3. Jeśli ktoś to zauważy to jedynie Canal+, który i tak oglądają nieliczni.
4. Nie dopingujemy drużyn ze szkodą dla nich i dla nas.
5. Sami wprowadziliśmy ciszę, Anglię i cenzurę.
Brawo!

Duma i honor mnie boli kiedy muszę milczeć, a i rozum się buntuje.

Więc ja proponuję tak:

Skoro już ma być protest i wojna to niech będzie na całego!

DONALD SIĘ BOI NEGATYWNEGO ROZGŁOSU I KRYTYKI
Wszyscy to wiemy.

Na każdym meczu w każdej lidze powinniśmy non stop jechać z nim. Bez przerwy i zmiłowania. Nie ma przebacz. Głośno i wyraźnie wysyłając przekaz.

Jeśli rząd będzie chciał nas ukarać, wyciszyć to będzie musiał zamknąć wszystkie stadiony. I NIECH ZAMYKA! Za tydzień znowu na wyjeździe to samo. 90 minut Matołkowania. Co robi konsekwentnie rząd? Zamknie? To niech to zrobi! Zmuśmy ich do tego. Niech karają i się kompromitują. Dojdziemy w końcu do absurdu, że będą musieli zamknąć całą ligę. A media muszą o tym poinformować, a nie wszystkie jeszcze są im przychylne.

I wyobraźcie sobie mówią o nas non stop, na każdym kanale w każdej gazecie informują o zamykanych stadionach, kibicach karanych za krytykę rządu, o tej całej paranoi.

Wyobraźcie sobie jaki to smród w mediach. Ile artykułów w prasie, gadania w telewizji, nie mówiąc o tym, że Walter się wkurzy z Solorzem jak zamkną stadiony. Jakby się z tego wytłumaczyli? Taki przekaz dotarłby do wszystkich ludzi w kraju. Nawet najtwardsi zwolennicy "Gazety" poczuliby, że coś jest nie tak.

To byłaby całkowita kompromitacja rządu. W takiej wojnie mogą tylko polec, bo obracamy ICH PRZECIWKO MEDIOM I WYSYŁAMY NA POŚMIEWISKO, KRYTYKĘ. A to media dały im władzę, media mogą też odebrać.

To moim zdaniem jedyna możliwa i skuteczna forma protestu, która by uderzyła w Platformę.
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 27.05.2011 o godz. 01:14.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 27.05.2011, 06:25
dokładnie o tym mówie, powinno się skompromitować rząd w oczach ludzi, a nie stosować wojny na wyniszczenie (z tą różnicą że to wyniszczenie to jest samego siebie).

o ile jeszcze grobową ciszę mogę zrozumieć, tak tego kononowicza i kozy na prawdę nie. A już jakieś majki jeżowskie to totalna żenada... To nie obniża wartości produktu, tylko pokazuje jakąś dziwną szopkę, pokazuje kibiców jako niepoważnych ludzi, a to nie o to miało chodzić. Ktoś miał pomyśleć że jesteście fajni? Czy na co liczycie śpiewając Adam Małysz... Taki protest doprowadzi tylko do jednej rzeczy, ludzi którzy chodzą na mecze, a nie są ultrasami, zaczną was nazywać pajacami, porobią się wewnętrzne podziały. Taki o to będzie efekt długofalowy...
No ale róbcie co chcecie.
Ostatnio edytowane przez zdzichu411 : 27.05.2011 o godz. 06:36.
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.05.2011, 06:51
no tylko sie to skończy zamknietym stadionem i tyle na takim protescie zyskamy
Chyży ruj jest BARDZO przewrażliwiony na punkcie swojego wizerunku i nie da tak po sobie jezdzić
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.05.2011, 07:17
http://www.weszlo.com/news/6946

ciekawa opinia, uwazam ze 100% trafna.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 27.05.2011, 07:29
Fragment relacji z meczu Widzew-Lechia: "W ramach protestu kibice nie skandowali jednak tym razem "sędzia ch..",a "sędzia kalosz", a potem zamiast normalnego podczas meczów j..ania wszystkich w okół z PZPN włącznie,dopingowali swoją drużynę tradycyjnym "eR-Te-eS,eR-Te-eS".Poppieramy taki protest.Piłka nożna dla kibiców!"
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.05.2011, 08:14
Cytat:
A jaki jest Twój pomysł?
Ja podzielam zdanie palikota i tez rozumiem Twoje argumenty ale nie do konca sie z nimi zgadzam.
Jesli chodiz o milczacy protest to uwazam ze jest to tak jak piszesz wojna na wyniszczenie. Ale juz nie zgadzam sie ze w tej wojnie ucierpimy tylko my.
Po pierwsze, protest ten bedzie sluszny jedynie wtedy jak potrwa dlugo, wtedy moze osiagnac cel.
Po drugie, nie krytykuje na sile tej formy poniewaz jest to taka pierwsza forma, pierwszy pomysl wybrany przez OZSK. Poczekajmy do nowych rozgrywek, beda mieli pol lata na myslenie, na organizacje to powinni wymyslec cos nowszego, lepszego
Po trzecie jestem zdania ze ten milczacy protest to nie musi zdzialac cudow. On swoja role juz spelnil. Jeydnie brakiem dopingu podczas meczow (czyli zerowy naklad, wystarczy nie spiewac, nic nie robic) sprawilismy ze czesc mediow zastanawia sie nad naszym problemem. Jakas tam debata jest, i chociazby mialoby to dotyczyc kilku portali internetowych i Canal+ to mysle ze warto. Watpie zeby ktos sie interesowal zmaykaniem stadionow czy zwijaniem chlopakow za transparent Donald ma Tole jesli pod zamknieciu Legii i Lecha przeszlibysmy do porzadku dziennego. Transparenty niespelnione rzadu obietnice pojawialy sie juz o wiele wczesniej i jakos nikt sie o tym nie zajaknal... Teraz chociaz zwrocilismy uwage na problem
Jesli o problemie sie mowi to juz chyba nie jest zle? Jak sie mowi to znaczy ze komus jednak na tym dopingu zalezy, ze ktos sie bedzie buntowal przeciwko Tuskowi bo przez tego lajdaka psuje sie produkt pt Ekstraklasa

Wniosek: Nie podchodzilbym do tej formy protestu jako do zlej i nie uznawalbym jej za pierwsz ai ostatnia forme. To jest po prostu poczatek. Dzieje sie juz wiele, wyszla ta gazetka kibicowska, w tv i internecie mozna zobaczyc wywiady z kibicami (a raczej narazie ze Staruchem- nie zeby to nie byl kibic (KIBOL! hehe) - napisalem kibicami ale jak narazie to raczej wywiady z kibicem). A wiec czekamy dalej i napewno sie sprawa rozkreci.
Sam natomiast jestem zdania ze najszybciej problemem zainteresowalby sie klub jesli by przestac chodzic na mecze. Nic tak nie zaboli klubow jak odciecie od kasy- no coz taki swiat. Wszystko jest pieknie ale jakby im kase odciac to nagle by zaczeli o swoich walczyc...- tylko trzeba sie zatsanowic pierw czy na taka forme jestesmy zdolni, zgrani. Patrzca poprzez pryzmat mojego klubu to mysle ze byloby ciezko...
No i tak jak piszecie wyzej. Akcja informacyjna, ulotki itd Trzeba ludzi uswiadamiac bo wiadomo ze nieprawda powiedziana sto razy staje sie prawda a wiec w dobie mediow jesli czlowiek sie naslucha tych wszystkich glupot z tv to w to swiecie wierzy. On nie ma innej alternatywy, wiec mu ja stworzymy - o czym jestem przekonany
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Stary 27.05.2011, 08:52
No zgadzam się, tylko to musi się przerodzić w coś dużego. I dajmy spokój z takimi hapeningami czy jak to się pisze. Już lepiej siedzieć po cichu.
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.05.2011, 09:50
My tu gadu gadu a tymczasem Wembley zamknęli

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.05.2011, 09:54
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Sam natomiast jestem zdania ze najszybciej problemem zainteresowalby sie klub jesli by przestac chodzic na mecze. Nic tak nie zaboli klubow jak odciecie od kasy- no coz taki swiat. Wszystko jest pieknie ale jakby im kase odciac to nagle by zaczeli o swoich walczyc...- tylko trzeba sie zatsanowic pierw czy na taka forme jestesmy zdolni, zgrani. Patrzca poprzez pryzmat mojego klubu to mysle ze byloby ciezko...
....a człowieku - powiedz to kibicom Polonii Bytom czy Górnika Zabrze lub Widzewa, gdzie z kasą jest naprawdę ciężko, a dochód z biletów to nieraz lwia część budżetu. Chcesz doprowadzić do kompletnej zapaści finansowej te kluby ? Musimy pamiętać, żeby w swoim proteście nie pójść za daleko, bo gdy już opadnie bitewny kurz możemy się obudzić z ręką w nocniku - z klubami w ciężkiej sytuacji, a także ze znikomym napływem młodzieży, bo nie ukrywajmy. Podstawowym czynnikiem zajawiającym młodych jest właśnie ta atmosfera stadionu.

Jaroo1 zresztą czytając Twojego bloga prowadzonego w tym temacie od kilku dni - zadaj sobie jedno pytanie: z kim walczymy? Walczymy z klubami, czy walczymy z działaniami Donalda Tuska i jego rządu. Bo mi się wydaję, że jednak z tym drugim. A brak dopingu nie bije w rząd, bo rząd jak to zauważyło weszło ma to w dupie, tylko w kluby. Widzę co się dzieje w kraju. Zatrzymania, represje, ograniczenia, zakazy - działania wymierzone w nas kibiców, a szczególnie w nas fanatyków. I powinniśmy ten ciężki okres przejść z podniesioną głową, z '....ami' na meczach, z dopingiem nie z tej ziemi. Prawda jest taka - sami zamknęliśmy sobie usta. A mówienie, że kogokolwiek w rządzie, w C+ brak dopingu obchodzi to bujda. Po czym to wnosisz? Po kilku stwierdzeniach Dębińskiego w Lidze Plus? Bo już Laskowski na meczu Wisła - Legia się nawet o tym nie zająknął. O proteście, o tym co się dzieję na trybunach. Nie tak postępuje stacja, której zależy na zmianie zaistniałej sytuacji..

Jak myślisz. O czym się bardziej będzie mówić, o braku dopingu na meczu Widzew Łódź - GKS Bełchatów, czy np o coraz większej liczbie napisów antyrządowych na murach. Wg mnie to jest droga. Tak samo, jak ktoś już wcześniej wspomniał - przyjście na wiec wyborczy PO w 2 tysiące osób i jazda z dopingiem, tylko po to żeby zagłuszyć przemawiających. Takie akcje będą miały jakiś sens. A brak dopingu niestety bije w kluby, zawodników i nas samych. I piszę to z perspektywy kibica, który kocha swój klub, który kocha atmosferę trybun, który na mecz Wisły czeka jak na najważniejsze wydarzenie w całym tygodniu. Bynajmniej nie z perspektywy piknika.

Zresztą. Mam też jeden pogląd, który był już kiedyś poruszany. To wszystko ustanie, ta psychoza. Zobaczycie. Trzeba dociągnąć do wyborów, ewentualnie do Ełro. Kibice to teraz wygodny temat, żeby w nich uderzać, po 'zdarzeniach w Bydgoszczy' przeciętny Polak ma wyrobione zdanie na temat 'kiboli'. Motłoch stadionowy nic więcej. Co tam, że na meczu nigdy nie był. Motłoch i koniec. Do czego zmierzam - rząd PEŁO wybiera sobie chwytliwe tematy, tylko po to, żeby wywindować się w sondażach. Tak było z pedofilami, były szumne zapowiedzi chemicznej kastracji. Kolejny temat - dopalacze. I co się okazało? Prawa kastrowania pedofilów nie ma, a dopalacze jak chcesz kupić to na priv mogę Ci powiedzieć jak to zrobić (sam oczywiście nie używam ).

Musimy to po prostu przetrwać, a w czasie kampanii odwdzięczyć się pięknym za nadobne. Ulotki, wizyty na wiecach, napisy na murach - to będzie miało sens, przebije się do mediów,społeczeństwo to zauważy. A czy 'społeczeństwo' przejmie się brakiem dopingu lub faktem że na gnieździe Legii był Kononowicz? Nie. Nie tędy droga według mnie. A tak zjadamy swój własny ogon. Musimy walczyć, ale takimi metodami, które odniosą jakiś efekt. Musimy pokazać jaja, prowadzić doping, włączając w to piosenki 'sławiące' donalda i PEŁO, takie jak na przykład przyśpiewka Zagłębia. To wg mnie powinien być 'hymn' naszego protestu.

Ostatnia rzecz. Za jednym bojkotem jestem całym sercem. Jest to bojkot meczów reprezentacji Polski. Tylko taki bojkot, tylko brak dopingu na tym meczu da efekt. Bo media, które nas z taka zaciekłością atakują, robią to 'w imię ełro'. A na Ełro nie zagra Wisła, ani Ruch tylko reprezentacja. To z pewnością zostanie zauważone, odnotowane, zacznie się debata, czy aby działania rządu nie doprowadziły do stanu rzeczy. Sens ma rozdawanie ulotek ludziom przed kasami, chcącym kupić bilet na ten mecz. Pusty stadion na reprezentacji będzie miał same plusy: rozgłos w mediach, mniej kasy dla PZPNu, etc. Na takich zadaniach się powinniśmy skupić, a nie na robieniu czegoś co doprowadza do podziałów wśród kibiców.

Początkowo byłem za nieprowadzeniem dopingu. Ale mimo wszystko przemyślałem sprawę i wydaje mi się, że w/w działania przyniosą mimo wszystko większy skutek. Do zobaczenia na Polonii i fecie. Mam nadzieję, że na meczu chociaż w drugiej połowie doping będzie prowadzony, a na fecie bawmy się jak dawniej. Race, szampan, browary, bałkany, nasz południowy temperament. Nie dajmy się zastraszyć. Pokażmy 'cojones'. Bo donaldowi chodzi właśnie o to, żeby nas zastraszyć, wsadzić do formy, sztywnej, ograniczonej przepisami. Musimy być jednością, fanatyczną jednością. 5 tysięcy na dołek nie zgarną Do niedzieli.

E.

Plastman napisał(a):
My tu gadu gadu a tymczasem Wembley zamknęli

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
I o takie akcje chodzi !
Ostatnio edytowane przez fialo : 27.05.2011 o godz. 09:59.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.05.2011, 09:54
A tak sie napalilem na ten final LM hehe
A tak serio to radizlbym jak najszybciej zdjac ten transparent bo sie Tusk w....i i na serio zamknie stadion!

Cytat:
A brak dopingu nie bije w rząd, bo rząd jak to zauważyło weszło ma to w dupie, tylko w kluby.
Weszło pisze tak:
Cytat:
Każdy strajk z założenia musi wywierać na kimś presję, każdy strajk ma w sobie elementy szantażu.
Przeczytaj to co napisales, przeczytaj to co pisze weszlo i sobie odpowiedz na pytanie czy brakiem atmosfery i bojkotem rozgrywek ligowych nie wywarlibysmy szantazu na klubach.
Tak samo weslzo pisalo ze rolnicy blokuja drogi. idac Twoja logika, z kim oni walcza?! Z kierowcami!! Czy to ze ktos postoi w korku zaboli rzad i Tuska? Bezposrednio nie ale posrednio tak. Tak samo ten niemy strajk tez zaboli ale za pewien czas jak kluby sie sprzeciwiom takiemu stanu rzeczy.

Cytat:
Jak myślisz. O czym się bardziej będzie mówić, o braku dopingu na meczu Widzew Łódź - GKS Bełchatów, czy np o coraz większej liczbie napisów antyrządowych na murach. Wg mnie to jest droga. Tak samo, jak ktoś już wcześniej wspomniał - przyjście na wiec wyborczy PO w 2 tysiące osób i jazda z dopingiem, tylko po to żeby zagłuszyć przemawiających. Takie akcje będą miały jakiś sens. A brak dopingu niestety bije w kluby, zawodników i nas samych. I piszę to z perspektywy kibica, który kocha swój klub, który kocha atmosferę trybun, który na mecz Wisły czeka jak na najważniejsze wydarzenie w całym tygodniu. Bynajmniej nie z perspektywy piknika.
Juz to pisalem wczesniej. 2 tysiace osob z Wisly przyjdzie na wiec wyborczy PO? mi sie wydaje ze przyjdzie kilkadziesiat osob jesli nie kilkanascie.
Kibice Polonii Bytom beda wywieszac transparenty antyrzadowe czy spiewac cos na PO? I co zamkna od nich 10 osob czyli jakies 20% ich Ultrasow i co dalej?
Mierz siły na zamiary.
mniej czytania weszlo a wiecej myslenia

Jak by kibice nie chodizli na mecze ligowe to by szybko Polonia czy Widzew ktore maja takie klopoty finansowe jak mowisz reagowaly bo by wtedy sie przkeonali ze kibice to jest ich byc albo nie byc. A obecnie maja w dupie kibice i liza dupe rzadowi tak jak reszta polskich klubow
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 27.05.2011 o godz. 10:09.
drozd:
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2011, 10:24
Jak by kibice nie chodizli na mecze ligowe to by szybko Polonia czy Widzew ktore maja takie klopoty finansowe jak mowisz reagowaly bo by wtedy sie przkeonali ze kibice to jest ich byc albo nie byc. A obecnie maja w dupie kibice i liza dupe rzadowi tak jak reszta polskich klubow
No to w czym problem? Chcesz protestować? Chcesz żeby docelowo protest doprowadził do tego żeby ludzie na mecze nie chodzili? To zrób pierwszy krok. Nie idź na Polonię. Namów znajomych, rodzinę, wytłumacz im swoje racje. Idź do Wiślaków, obejrzyj mecz, wypij piwko, dołączysz do reszty w drodze na Rynek.

Bo jeśli pójdziesz i będziesz milczał to (mówiąc dosadnie) ci, przeciwko którym protestujesz mają Cię w dupie. Jaroo1 kupił bilet (karnet), Jaroo1 kupi pepsi bo będzie gorąco, może kupi kiełbachę bo nie zdąży zjeść obiadu. A to czy Jaroo1, a wraz z nim kolejne kilka tysięcy będzie śpiewało, czy nie - a kogo to interesuje?

Niestety tylko tych, którzy w tym samym czasie będą na stadionie...
Ostatnio edytowane przez Cichy : 27.05.2011 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.05.2011, 10:34

Przeczytaj to co napisales, przeczytaj to co pisze weszlo i sobie odpowiedz na pytanie czy brakiem atmosfery i bojkotem rozgrywek ligowych nie wywarlibysmy szantazu na klubach.
Poraża mnie Twoja naiwność. Powiedz mi czy jakikolwiek klub w Polsce ma taką siłę, żeby realnie sprzeciwić się rządowi? W imię czego? W imię 18 tysięcy ludzi przychodzących na stadion? Czy w imię 40k fanów na fejsie.. Człowieku, żaden klub nie ma takiej mocy sprawczej, żeby się za nami wstawiać. Zresztą nawet jeśli, to i tak zdanie klubu Donaldowi będzie latać koło..

Donalda stokroć i jego rząd i to nie pośrednio, ale bezpośrednio w....i to, jak będziemy śpiewać na stadionach przyśpiewkę w stylu Zagłębia, a na murach pojawi się 100 antyrządowych napisów, które zostaną przeczytane przez tysiące ludzi przejeżdżających czy przechodzących ulicą. Z pewnością zaboli go to bardziej niż brak dopingu na meczu Arki Gdynia.

A Twoja debilna uwaga do mnie na temat czytania weszło i niby-wyrabiania sobie opinii na podstawie artykułu tamże, całkowicie zniechęca mnie do dyskusji z Tobą.

Bez odbioru.

E.Cichy - żeby uściślić. Jaroo1 na mecze chodzi raczej bardzo rzadko. Mieszka 300km od Krakowa :((
Ostatnio edytowane przez fialo : 27.05.2011 o godz. 10:40.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
misiek088
Member

Od: 04.2008

Stary 27.05.2011, 10:42
Inicjatywa kibiców poszła w świat
Jeżeli było z góry sorry Pozdro dla chłopaków i bravo za pomysł

"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd.
Kiedy duże drogi rozpadają się,
i myślisz, że uczucie pozostanie,
Musisz skądś zacząć

Ja będę w tym miejscu! "
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2011, 11:01
fialo napisał(a):Wyświetl post
E.Cichy - żeby uściślić. Jaroo1 na mecze chodzi raczej bardzo rzadko. Mieszka 300km od Krakowa :((
O tym nie wiedziałem. No tak, to tak jak z tym typem, który postanowił zbojkotować Euro, chociaż o bilet nawet się nie starał...
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.05.2011, 11:03
misiek088 napisał(a):Wyświetl post
Inicjatywa kibiców poszła w świat
Jeżeli było z góry sorry Pozdro dla chłopaków i bravo za pomysł

mogli wywiesic jeszcze jeden w jezyku angielskim, aby zagraniczne media sie zainteresowaly...

brawo chlopaki

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów