|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Drozd, przykro mi, że tak myślisz
.Swoją drogą - dlaczego nie skupisz się na moim komentarzu odnośnie wywiadu z Kaczyńskim tylko próbujesz zdyskredytować i obrażać mnie ? Jeśli chcemy dyskutować to otwarcie, a nie .
Ostatnio edytowane przez eloelo : 09.04.2013 o godz. 12:27.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Heh. Przyznaję zatem, że bardzo subtelna, gdyż jej nie wyczułem. Widać coraz gorzej z moim poczuciem humoru
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Drozd, w tej chwili rozmawiamy o tym jak Kaczyński nieudolnie próbuje wmówić każdemu, że to był zamach. Nie uciekaj od tego tematu. Napisz co o tym sądzisz
. To wątek o katastrofie o Smoleńsku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dziwie się że podczas całego wieczoru ani Karnowski ani Rońda nie wyciagnęli głównego argumentu : że po jednej stronie wypowiada się słownie"jeden" profesor (Artymowicz) - poza tym ze strony komisji Millera wypowiadają się tylko Lasek i Jedynak którzy żadnymi naukowcami nie są, Żylicz i owszem ale jest prawnikiem . Po stronie komisji Macierewicza jest blisko 100 naukowców z całej Polski,USA,Kandady z profesorami - Biniendą,Nowaczykiem,Rońdą,Witakowskim,Czachorem,O brębskim i wieloma innymi profesorami i doktorami
Nie wykorzystali też argumentu braku wykonania symulacji ani podstawowych badań, sfałszowanym TAWS 38. Mogli punktować wariata Krzemińskiego,Wrońskiego i Kraśkę prostymi i podstawowymi rzeczami a nie wdawać się w kłótnię o co prowadzącemu chodziło. Lisicki zawiódł mnie na całej linii - zreszta już wczesniej w tym dniu był w TOK FM i nie umiał nic mądrego powiedzieć.Karnowski próbowal się przebic ale nie miał wsparcia a Rońda bał się ostrzej zaatakować , powinien też był przewidzieć że mówienie nam -wiem ale nie powiem skąd ma zdjęcia (skąd innąd zrozumiałe mało kto wie że jest oficerem WP w stanie spoczynku) będzie wyśmiane przez prowadzącego Kraśkę. Wystarczylo zrobić listę z kilkudziesiecioma punktami i konkretnie odczytać błędy i fałszerstwa.A tak to wyszedł remis z którego kacapy sie będą cieszyć bo był chaos z którego nic nie wynikło
![]()
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 09.04.2013 o godz. 13:34.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Arapaho - może Ty odniesiesz się do słów Kaczyńskiego, które cytowałem na poprzedniej stronie?
Wg. mnie zamachu nie było. Jest tylko pełno niedomówień, nieudolnych działań i głupich zachowań ze strony rządu, a druga strona skrzętnie to wykorzystuje . Bardzo liczę, że powstanie zespół, który wyjaśni to wszystko bo jak narazie to mamy do czynienia z przepychankami i tańcem na grobach zmarłych. Za dużo w tym emocji i nienawiści po obu stronach, a za mało normalnej dyskusji.A wiecie kto się najbardziej cieszy? Służby specjalne innych krajów - jesteśmy narodem skłóconym (możemy wrócić pamięcią do rozbiorów gdzie elity nie mogły się dogadać). Jak tak dalej pójdzie to znów będziemy krajem słabym. Każdemu powinno zależeć na prawdzie, ale to już za daleko zaszło. To jeszcze będzie długo tkwiło w niektórych Polakach. Nie używane są tu fakty tylko w ruch idzie obrażanie się wzajemnie. Za dużo emocji - to trzeba sobie uzmysłowić. Chcę jeszcze poruszyć jedną kwestię - jeśli chcemy poznać prawdę to musimy posiłkować się kilkoma źródłami. Ktoś piszę, że TVN kłamie i go nie ogląda, nie czyta Gazety Wyborczej itp. I co? I nigdy nie będzie obiektywny bo zamyka się tylko w grupie prezentującej "swoją prawdę". Tak naprawdę trzeba czytać, oglądać i poznać opinie ludzi z obu stron tych obozów żeby wyrobić sobie obiektywną opinię. Nie zamykajcie się tylko na jedną prawdę bo wtedy nigdy nie poznacie świata jakim jest naprawdę. Jeszcze raz powtórzę - za dużo emocji jest w tych dyskusjach, a raczej wzajemnych przepychankach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Niezależenie od czyichkolwiek poglądów i ich wielości, prawda zawsze jest jedna. -------------------------------------------------------------------------------------- Schemat tego, co dzieje się wokół Katastrofy Smoleńskiej pokrywa się z zaprezentowanym przez Gandhiego: "Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz."
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2013 o godz. 14:13.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
"Co było przyczyną takiego zniszczenia samolotu, który 10 kwietnia rozbił się pod Smoleńskiem? Gdyby rzeczywiście uderzył w podłoże z taką prędkością, jest wysoce prawdopodobne, że nawet by nie pękł. Narzuca się odpowiedź, iż doszło do wybuchu - mówi "Gazecie Polskiej Codziennie" prezes PiS Jarosław Kaczyński."
źródło: gazeta.pl Nie rozumiem dlaczego polityk nie mający żadnego doświadczenia w badaniu wypadków lotniczych, wiedzy na temat fizyki itp. tak gra słowami i wypowiada się na temat, o którym nie ma pojęcia. Przecież to czysta manipulacja, katatymia i dereizm. I te jego "wysoce prawdopodobne" lub słynne "istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością" - czyli nie ma pewności, ale tak sprytnie dobiera słowa żeby ludzie mu ślepo wierzyli bez sprawdzenia faktów. I na razie nikt się do tego nie odniósł tylko byłem obrażany i wyśmiewany. I właśnie tak wygląda "dyskusja"... Tak, masz rację. Ale często żeby wydobyć tą prawdę trzeba otworzyć się na argumenty drugiej strony, a nie tylko odrzucać je.
Ostatnio edytowane przez eloelo : 09.04.2013 o godz. 14:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|||
PawełArtymowicz napisał(a):
Krzysztof Mądel napisał(a):
Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wyobrażenie o dochodzeniu do prawdy, często w Polsce jest takie jakie zaprezentował wczoraj red. Kraśko: "dlaczego naukowcy gdzieś się nie zamkną i nie wypracują" albo podobna wypowiedź z kiedyś, człowieka związanego ze stroną rządową, że może i by wziął udział w konferencji naukowej ale zamkniętej, gdzie "wypracowuje się ..." a nie w takiej Konferencji Smoleńskiej jaka odbyła się na UKSW. To jest siermiężny socjalizm zaszczepiony skutecznie i siedzący głęboko w polskich głowach. Niektórzy, kontynuują go świadomie. Konferencja dot. Katastrofy Smoleńskiej odbyła się. i była otwarta (śledziłem na żywo via Internet) ale nawet i wtedy wyczytałem na stronach TVN24, że jest za "zamkniętymi drzwiami". Prawdy się nie negocjuje i nie przegłosowuje w zamkniętych gabinetach. Tzn. robi się tak w niektórych miejscach Świata. Sfera stricte naukowa to jedno. Druga sprawa to działania śledcze, prokuratorskie. Polska prokuratura posiada materiały na to, aby wypowiedzieć się w sprawie Katastrofy (albo elementów Katastrofy) jednoznacznie. Niestety, tchórzostwo i serwilizm blokuje prawidłową pracę oraz formułowane komunikaty. Drzemią jednak w Prokuraturze sądzę, jeszcze pokłady umożliwiające prawidłowe i obiektywne podejście do kwestii z zachowaniem racji stanu Państwa Polskiego. Będzie to widoczne zwłaszcza, po zmianie ekipy rządzącej Polską. Niestety, ale niezależna Prokuratura to fikcja. Jednak po zmianie władzy w Polsce pękną pewne mechanizmy i ruszy lawina.
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2013 o godz. 15:01.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
yarow, bardzo chcę żeby to wszystko zostało wyjaśnione. Większość Polaków ma tego już dość. Tylko boję się, że gdy już wszystko zostanie wyjaśnione to niektórzy zaczną wymyślać kolejne mity i tak w koło Macieju. Pozdrawiam serdecznie i zmykam
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlaczego nie poleciał z L Kaczyńskim marszałek sejmu? Dlaczego wszyscy musieli lecieć jednym samolotem? Dlaczego chwilę po katastrofie "wszyscy znali przyczyny? Dlaczego po katastrofie Tusk wyprzedził jadącego na miejsce Kaczyńskiego? Jest jeszcze wiele takich "dlaczego", a zamach wszystkie je wyjaśnia. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Drozd, zamachu nie było. A na te pytanie, które zadajesz, sam poszukaj prawdziwej odpowiedzi, a nie opierasz się na spekulacjach, półprawdach i manipulacjach takich jak cytowany przeze mnie Kaczyński
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ciekawy wpis na temat ostatniego artykułu Artymowicza w Polityce. Polecam całość, wrzucam fragmenty:
Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dlatego ten Artymowicz mógl sobie tak pohulać w TV bo nikt przed telewizorem ani w studiu nie znał dokładnie kulisów opisywanego wypadku. Więc publicznie rzucił hasło Boeing 727 linii Eastern Air Lines, lot 66, na lotnisku JFK w Nowym Jorku w 1975 r. i 90 % uznało , że ma rację. Niewielu, tak jak BBudowniczy powiedziało pokerowe "sprawdzam". I okazało się , że prof. Artymowicz z głupawym uśmieszkiem jest cieńki jak barszcz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wypowiadaj się proszę za "większość Polaków" . Używanie terminów "wszyscy", "większość" tak naprawdę jest zeromerytoryczne.Ponadto, określenie "dość" bez zdefiniowania pojęcia jest tak naprawdę pozbawione konkretnej treści. Tutaj można wsadzić cokolwiek. "DOŚĆ", osobiście odnoszę w tej sytuacji do następujących słów: kłamstw, matactw, serwilizmu wewnątrzpaństwowego i międzynarodowego. Cytat:
Może najpierw poprzestańmy na: "chcę wyjaśnień". |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
.. . No proszę ...
Wcale nie chcesz wyjasnień. Ty wiesz ![]() Cytat:
Kierowanie tematu na pobocza także jest taktyką. Napisałem wcześniej i powtórzyłem, że to temat poboczny. Oczywiście dla Jarosława Kaczyńskiego ten temat nie jest i nigdy nie będzie poboczny. Tam zginał jego brat z bratową. Przyjmując koncepcje zamachu, należy dodać, że Jarosław Kaczyński był w tymże zamachu przewidziany do likwidacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlaczego w noc przed wylotem nie działał monitoring na Okęciu? Słucham prawdziwej odpowiedzi ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Łał, ale odzew
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytałem teraz wywiad z J. Kaczyńskim. To z tym wywiadem ktoś ma jakiś problem?
![]() Prawdopodobnie, gdyby zadawano mi te pytania, podobnie odpowiedziałbym: http://wpolityce.pl/wydarzenia/51015...odniczy-zamiar |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dostałeś pytanie. Zrozumiałeś którekolwiek? Wygląda, że raczej nie bardzo.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jeśli ktoś UDOWODNI zamach to w niego uwierze. Jak narazie to ochydne spekulacje, głupie manipulacje oraz wykorzystywanie niedoinformowania społeczeństwa.
Bazujecie na wypowiedziach wątpliwych ekspertów. Sztuczna mgła, trotyl, bomby w środku. Co tam jeszcze? Za miesiąc pojawi się informacja, że piloci lądowali z opaskami na oczach i taka informacja będzie powielana, a młodzi ludzie lub ciemnota, których łatwo zmanipulować uwierzy w to . Czy Wy naprawdę w to wierzycie? Może za dużo jaracie lub za dużo amfetaminy i później pojawiają się takie wierzenia w teorie spiskowe (co w sumie jest domeną Polaków nawet na trzeźwo ). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dobranoc ![]() |
||
|
|
Member
Offline |
|
|
yarow, ja za historyka się nie uważam
. Super, że cytujesz. A swoje zdanie na ten temat masz, ke? Sugerujesz, że za katastrofę odpowiedzialne są tajne służby? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ewentualnie, może mieć znaczenie kim jesteś. Sugeruję, że wiara w pancerną brzozę urąga mojej inteligencji tak samo zresztą, jak przyjęcie - zrobiło to ubolewam, wielu moich rodaków - treści wystąpienia pana min. Sikorskiego ex cathedra już pierwszego bodajże dnia po Katastrofie, a dotyczące błędu pilotów, jako pewnik wyjaśniający Katastrofę. I tak samo jak wiele innych zdarzeń okołosmoleńskich. Jeśli był to zamach to nie tylko sugeruję ale jestem przekonany, że stać za nim MUSIAŁY tajne służby. To chyba oczywiste? Czy uważam, ze był to zamach? Tak. Uważam. Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2013 o godz. 19:58.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Śpij słodko
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
@ eloelo Gdyby zespół parlamentarny pod przewodnictwem Antoniego Macierewicza miał takie możliwości jak obecnie rządzący to dawno wszystko byłoby wyjaśnione.
Komisja Millera powołana przez Premiera miała takie możliwości i jakoś nie sprostała tej roli i tylko się skompromitowała ... A prawda wcześniej czy później wyjdzie na jaw, ale na pewno nie przy obecnie rządzących którzy nie mają interesu w dojściu do prawdy i wyjaśnienia okoliczności bo wiedzą, że ten zamach/ katastrofa obciąża ich konto ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 09.04.2013 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Oszołomy z Gazety Polskiej już rozpoczęły "obchody":
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html Ostatnio tu byla klotnia o transparent "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" jak widać z artykułu podrasowali już swój transparent i teraz jest " Mord Katyński 1940 - Mord Smoleński 2010" A zgromadzonych "pieknie" zagrzewają niezależni dziennikarze , a raczej by trzeba rzec wybitne szkodniki ,Sakiewicz i Stankiewicz |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Niezależni to oni tylko z nazwy są
. Jak dzisiaj przeczytałem, że jeden z "ekspertów" Macierewicza posiłkował się eksperymentami z puszką to ogarnął mnie śmiech . Niedługo żeby udowodnić te swoje bzdury to będą używać skórek od banana lub pestki dyni . |
|
|