The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
eloelo
Member

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2013, 12:19
Drozd, przykro mi, że tak myślisz .
Swoją drogą - dlaczego nie skupisz się na moim komentarzu odnośnie wywiadu z Kaczyńskim tylko próbujesz zdyskredytować i obrażać mnie ? Jeśli chcemy dyskutować to otwarcie, a nie .
Ostatnio edytowane przez eloelo : 09.04.2013 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 09.04.2013, 12:27
zim zum napisał(a):Wyświetl post
JEDREK76 -> z tym obiektywnym Kraśką, to była ironia
Heh. Przyznaję zatem, że bardzo subtelna, gdyż jej nie wyczułem. Widać coraz gorzej z moim poczuciem humoru.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.04.2013, 13:15
eloelo napisał(a):Wyświetl post
Drozd, przykro mi, że tak myślisz .
Swoją drogą - dlaczego nie skupisz się na moim komentarzu odnośnie wywiadu z Kaczyńskim tylko próbujesz zdyskredytować i obrażać mnie ? Jeśli chcemy dyskutować to otwarcie, a nie .
Bo fragment który wkleiłeś jest bez znaczenia. Bardziej mnie interesuje ten o rozdzieleniu wizyt. Dlaczego Tusk zamiast jako premier brać udział w polskich obchodach 70 rocznicy zbrodni katyńskiej, wolał uczestniczyć w upamiętnieniu rosyjskich oficerów wymordowanych przez Stalina w latach 30' XX wieku? Doprowadził tym do obniżenia rangi wizyty polskiego Prezydenta i prawie stu nobilitowanych Polaków. Wszyscy wiedzą jak sie skończyło. To cię nie interesuje? Czy twoje zainteresowanie jest nieistotne
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 13:23
Drozd, w tej chwili rozmawiamy o tym jak Kaczyński nieudolnie próbuje wmówić każdemu, że to był zamach. Nie uciekaj od tego tematu. Napisz co o tym sądzisz . To wątek o katastrofie o Smoleńsku.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.04.2013, 13:28
Dziwie się że podczas całego wieczoru ani Karnowski ani Rońda nie wyciagnęli głównego argumentu : że po jednej stronie wypowiada się słownie"jeden" profesor (Artymowicz) - poza tym ze strony komisji Millera wypowiadają się tylko Lasek i Jedynak którzy żadnymi naukowcami nie są, Żylicz i owszem ale jest prawnikiem . Po stronie komisji Macierewicza jest blisko 100 naukowców z całej Polski,USA,Kandady z profesorami - Biniendą,Nowaczykiem,Rońdą,Witakowskim,Czachorem,O brębskim i wieloma innymi profesorami i doktorami
Nie wykorzystali też argumentu braku wykonania symulacji ani podstawowych badań, sfałszowanym TAWS 38. Mogli punktować wariata Krzemińskiego,Wrońskiego i Kraśkę prostymi i podstawowymi rzeczami a nie wdawać się w kłótnię o co prowadzącemu chodziło. Lisicki zawiódł mnie na całej linii - zreszta już wczesniej w tym dniu był w TOK FM i nie umiał nic mądrego powiedzieć.Karnowski próbowal się przebic ale nie miał wsparcia a Rońda bał się ostrzej zaatakować , powinien też był przewidzieć że mówienie nam -wiem ale nie powiem skąd ma zdjęcia (skąd innąd zrozumiałe mało kto wie że jest oficerem WP w stanie spoczynku) będzie wyśmiane przez prowadzącego Kraśkę. Wystarczylo zrobić listę z kilkudziesiecioma punktami i konkretnie odczytać błędy i fałszerstwa.A tak to wyszedł remis z którego kacapy sie będą cieszyć bo był chaos z którego nic nie wynikło

Drozd, w tej chwili rozmawiamy o tym jak Kaczyński nieudolnie próbuje wmówić każdemu, że to był zamach. Nie uciekaj od tego tematu. Napisz co o tym sądzisz . To wątek o katastrofie o Smoleńsku.
Ja narazie to Tusk via dział propagandy rządowej czyt.tvn i gw nieudolnie próbuje wmóić że wszystko było cacy - dokumenty się same fałszowały, ciala po katastrofie się same rozebrały, skrzydło kilkudziesięciotonowego samolotu lecąc 80 m/s oderwało się w zderzeniu z kilkudziesięciokilogramowym ,spróchniałym drzewem które zresztą ma cudowne właściwości rośnięcia lub zmniejszania się w zależnosci od pory roku i osoby dokonującej pomiaru
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 09.04.2013 o godz. 13:34.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 13:55
Arapaho - może Ty odniesiesz się do słów Kaczyńskiego, które cytowałem na poprzedniej stronie?
Wg. mnie zamachu nie było. Jest tylko pełno niedomówień, nieudolnych działań i głupich zachowań ze strony rządu, a druga strona skrzętnie to wykorzystuje . Bardzo liczę, że powstanie zespół, który wyjaśni to wszystko bo jak narazie to mamy do czynienia z przepychankami i tańcem na grobach zmarłych. Za dużo w tym emocji i nienawiści po obu stronach, a za mało normalnej dyskusji.
A wiecie kto się najbardziej cieszy? Służby specjalne innych krajów - jesteśmy narodem skłóconym (możemy wrócić pamięcią do rozbiorów gdzie elity nie mogły się dogadać).
Jak tak dalej pójdzie to znów będziemy krajem słabym. Każdemu powinno zależeć na prawdzie, ale to już za daleko zaszło. To jeszcze będzie długo tkwiło w niektórych Polakach. Nie używane są tu fakty tylko w ruch idzie obrażanie się wzajemnie. Za dużo emocji - to trzeba sobie uzmysłowić.
Chcę jeszcze poruszyć jedną kwestię - jeśli chcemy poznać prawdę to musimy posiłkować się kilkoma źródłami. Ktoś piszę, że TVN kłamie i go nie ogląda, nie czyta Gazety Wyborczej itp. I co? I nigdy nie będzie obiektywny bo zamyka się tylko w grupie prezentującej "swoją prawdę". Tak naprawdę trzeba czytać, oglądać i poznać opinie ludzi z obu stron tych obozów żeby wyrobić sobie obiektywną opinię. Nie zamykajcie się tylko na jedną prawdę bo wtedy nigdy nie poznacie świata jakim jest naprawdę.
Jeszcze raz powtórzę - za dużo emocji jest w tych dyskusjach, a raczej wzajemnych przepychankach.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.04.2013, 14:08
[...] Nie zamykajcie się tylko na jedną prawdę bo wtedy nigdy nie poznacie świata jakim jest naprawdę.
[...]

Niezależenie od czyichkolwiek poglądów i ich wielości,
prawda zawsze jest jedna.

--------------------------------------------------------------------------------------

Schemat tego, co dzieje się wokół Katastrofy Smoleńskiej pokrywa się z zaprezentowanym przez Gandhiego:
"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz."
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2013 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 14:17
"Co było przyczyną takiego zniszczenia samolotu, który 10 kwietnia rozbił się pod Smoleńskiem? Gdyby rzeczywiście uderzył w podłoże z taką prędkością, jest wysoce prawdopodobne, że nawet by nie pękł. Narzuca się odpowiedź, iż doszło do wybuchu - mówi "Gazecie Polskiej Codziennie" prezes PiS Jarosław Kaczyński."
źródło: gazeta.pl

Nie rozumiem dlaczego polityk nie mający żadnego doświadczenia w badaniu wypadków lotniczych, wiedzy na temat fizyki itp. tak gra słowami i wypowiada się na temat, o którym nie ma pojęcia. Przecież to czysta manipulacja, katatymia i dereizm.
I te jego "wysoce prawdopodobne" lub słynne "istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością" - czyli nie ma pewności, ale tak sprytnie dobiera słowa żeby ludzie mu ślepo wierzyli bez sprawdzenia faktów.

I na razie nikt się do tego nie odniósł tylko byłem obrażany i wyśmiewany. I właśnie tak wygląda "dyskusja"...

yarow napisał(a):Wyświetl post
Niezależenie od czyichkolwiek poglądów i ich wielości,
prawda zawsze jest jedna.
Tak, masz rację. Ale często żeby wydobyć tą prawdę trzeba otworzyć się na argumenty drugiej strony, a nie tylko odrzucać je.
Ostatnio edytowane przez eloelo : 09.04.2013 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.04.2013, 14:53
yarow napisał(a):Wyświetl post
Schemat tego, co dzieje się wokół Katastrofy Smoleńskiej pokrywa się z zaprezentowanym przez Gandhiego:
"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz."
Też tak myślę. Po okresie wyśmiewania wchodzimy w etap walki. Na front zostały rzucone najtęższe umysły na czele z Maciejem "można wykryć trotyl już nawet na księżycu" Laskiem (oryginał!) i Pawką "Błasik to ch..." YKW Artymowiczem (również oryginał). Szczególnie wart uwagi jest ten drugi - astrofizyk, który już na drugi dzień po katastrofie praktycznie znał jej przyczyny !:

PawełArtymowicz napisał(a):
Dlaczego próbowali lądować
Autor: you-know-who 11.04.10, 07:10

ladowanie moglo sie udac ale nie w sytuacji kiedy jest presja na ladowanie bez proszenia rosjan o pomoc, presja na ladowanie (vide: wielokrotne podejscia) bo okazja wazna propagandowo, a byc moze tez latanie po wojskowemu, czyli z pominieciem normalnych procedur jakze bezpiecznego lotnictwa cywilnego.

jedyne inne racjonalne wylumaczenie to to, ze pan bog mial juz dosc pis-u. jaki wplyw bedzie miala katastrofa na uklad sil politycznych? pis jest skonczony i to, podejrzewam, z wlasnej winy - wydaje mi sie ze na pokladzie samolotu 101 decyzje o ladowaniu nie byly wylacznie w gestii pilota.
W tle zakonnik Krzysztof Mądel który wsławił się ostatnio donosem na prof Biniendę do ambasadora USA (!)

Krzysztof Mądel napisał(a):
"Gdyby Steven Mull wiedział, że amerykańska pseudonauka robi w Polsce politykę, psuje naukę, to musiałby głos zabrać. Może poprosimy ambasadora, żeby amerykańskie uczelnie odniosły się do prywatnej działalności swoich pracowników?"
Dla uzupełnienia odpowiedź ambasadora
Cytat:
It'd be inappropriate to comment on private activities of American citizens if they don't break law.We're a free country
http://likapost.salon24.pl/490854%2C...ncernej-brzozy
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 09.04.2013, 14:54
"Co było przyczyną takiego zniszczenia samolotu, który 10 kwietnia rozbił się pod Smoleńskiem? Gdyby rzeczywiście uderzył w podłoże z taką prędkością, jest wysoce prawdopodobne, że nawet by nie pękł. Narzuca się odpowiedź, iż doszło do wybuchu - mówi "Gazecie Polskiej Codziennie" prezes PiS Jarosław Kaczyński."
źródło: gazeta.pl

Nie rozumiem dlaczego polityk nie mający żadnego doświadczenia w badaniu wypadków lotniczych, wiedzy na temat fizyki itp. tak gra słowami i wypowiada się na temat, o którym nie ma pojęcia. Przecież to czysta manipulacja, katatymia i dereizm.
I te jego "wysoce prawdopodobne" lub słynne "istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością" - czyli nie ma pewności, ale tak sprytnie dobiera słowa żeby ludzie mu ślepo wierzyli bez sprawdzenia faktów.

I na razie nikt się do tego nie odniósł tylko byłem obrażany i wyśmiewany. I właśnie tak wygląda "dyskusja"...

Tak, masz rację. Ale często żeby wydobyć tą prawdę trzeba otworzyć się na argumenty drugiej strony, a nie tylko odrzucać je.
Kaczyński ma prawo dobierać słowa zwyczajnie dlatego, że ma prawo. Być może opierał się na wiedzy specjalistów ale ich nie zacytował. I tyle w temacie Jarosław Kaczyński, który jest sprawą poboczną.

Wyobrażenie o dochodzeniu do prawdy, często w Polsce jest takie jakie zaprezentował wczoraj red. Kraśko:
"dlaczego naukowcy gdzieś się nie zamkną i nie wypracują" albo podobna wypowiedź z kiedyś, człowieka
związanego ze stroną rządową, że może i by wziął udział w konferencji naukowej ale zamkniętej, gdzie "wypracowuje się ..." a nie w takiej Konferencji Smoleńskiej jaka odbyła się na UKSW.

To jest siermiężny socjalizm zaszczepiony skutecznie i siedzący głęboko w polskich głowach. Niektórzy, kontynuują go świadomie.

Konferencja dot. Katastrofy Smoleńskiej odbyła się. i była otwarta (śledziłem na żywo via Internet) ale nawet i wtedy wyczytałem na stronach TVN24, że jest za "zamkniętymi drzwiami".

Prawdy się nie negocjuje i nie przegłosowuje w zamkniętych gabinetach. Tzn. robi się tak w niektórych miejscach Świata.

Sfera stricte naukowa to jedno. Druga sprawa to działania śledcze, prokuratorskie.
Polska prokuratura posiada materiały na to, aby wypowiedzieć się w sprawie Katastrofy (albo elementów Katastrofy) jednoznacznie. Niestety, tchórzostwo i serwilizm blokuje prawidłową pracę oraz formułowane komunikaty.
Drzemią jednak w Prokuraturze sądzę, jeszcze pokłady umożliwiające prawidłowe i obiektywne podejście do kwestii z zachowaniem racji stanu Państwa Polskiego.

Będzie to widoczne zwłaszcza, po zmianie ekipy rządzącej Polską. Niestety, ale niezależna Prokuratura to fikcja.
Jednak po zmianie władzy w Polsce pękną pewne mechanizmy i ruszy lawina.
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2013 o godz. 15:01.
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 15:06
yarow, bardzo chcę żeby to wszystko zostało wyjaśnione. Większość Polaków ma tego już dość. Tylko boję się, że gdy już wszystko zostanie wyjaśnione to niektórzy zaczną wymyślać kolejne mity i tak w koło Macieju. Pozdrawiam serdecznie i zmykam .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.04.2013, 15:25
Tak by chciała komusza propaganda co romku?

Dlaczego nie poleciał z L Kaczyńskim marszałek sejmu? Dlaczego wszyscy musieli lecieć jednym samolotem? Dlaczego chwilę po katastrofie "wszyscy znali przyczyny? Dlaczego po katastrofie Tusk wyprzedził jadącego na miejsce Kaczyńskiego? Jest jeszcze wiele takich "dlaczego", a zamach wszystkie je wyjaśnia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 16:02
Drozd, zamachu nie było. A na te pytanie, które zadajesz, sam poszukaj prawdziwej odpowiedzi, a nie opierasz się na spekulacjach, półprawdach i manipulacjach takich jak cytowany przeze mnie Kaczyński .
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.04.2013, 16:15
Ciekawy wpis na temat ostatniego artykułu Artymowicza w Polityce. Polecam całość, wrzucam fragmenty:

Cytat:
Pan prof. Paweł Artymowicz szukał, szukał, aż w końcu się doszukał przykładu katastrofy, w jego mniemaniu, na tyle zbliżonej do smoleńskiej, że grzech jej było nie wykorzystać do pognębienia Zespołu Parlamentarnego Antoniego Macierewicza. Przygarnięty przez Paradowską na łono „Polityki” spłodził artykuł, w którym postanowił być bezlitosnym.

Wypalił więc z obu luf prosto w swoją stopę. Z dwururki ponieważ, po pierwsze trudno mu teraz będzie odkręcić ten publiczny upadek (drukowany tygodnik to nie to samo, co blog, gdzie wpisy mogą znikać lub ewoluować w bardziej bezpieczną dla niego stronę), a po drugie właśnie z powodu katastrofy boeinga 727 Eastern Air Lines z dnia 24 czerwca 1975 roku.

Na przykład, podobnie rozpadał się po utracie dużej części lewego skrzydła i obrocie na plecy kilka metrów nad ziemią Boeing 727 linii Eastern Air Lines, lot 66, na lotnisku JFK w Nowym Jorku w 1975 r. Długość niekontrolowanego lotu i wielkość zmiany kursu w lewo przed upadkiem były tam zbliżone do wartości smoleńskich, mimo że samoloty były nieco różnej wielkości i że nie ma nigdy dwóch takich samych wypadków. To elementarne rzeczy dla prawdziwych badaczy katastrof lotniczych.”

Te pozorne podobieństwa urzekły astrofizyka z licencją na awionetkę, lecz gdy przyjrzeć się raportowi NTSB, to naprawdę prof. Artymowicz lepiej by zrobił, gdyby tym razem odstąpił od obsikiwania nogawki Macierewiczowi.

Podchodzący do lądowania amerykański samolot zawadził o wieżę oświetleniową numer 7 na wysokości 27 stóp (8m). Zawadził częścią lewego skrzydła, gdzie mieszczą się klapy. Potem skosił całkowicie dwie kolejne wieże, a wszystkie, te i kolejne, oddalone od siebie były o 100 stóp (30m). Wieże, które były metalowymi (stalowymi?) konstrukcjami. Nie brzozowymi.

Dalej samolot minął trzy kolejne wieże (10-tą, 11-tą i 12-tą), wzdłuż nich zostawiając na ziemi ślad kikuta lewego skrzydła (gdyby leciał w mitycznej półbeczce to nie zostawiłby śladu, nieprawdaż profesorze?) aż do wieży 13-tej i trzech kolejnych, które skosił kadłubem. Dalej wpdał między liczne wielotonowe głazy tworzące umocnienie nasypu drogi, na której spoczęła część wraku, w której 14 osób przeżyło wypadek. Dwie z nich zmarły tuż po dotarciu do szpitala. Patrzcie Państwo – a czemu to nie „wsie pogibli”? Oto samolot zderza się z metalowymi konstrukcjami (a nie drewnianymi drzewkami), wpada między kamienne głaziory (a nie błoto), ulega rozczłonkowaniu i 10% pasażerów przeżywa? Nie było „wsie pogibli”? Jak to tak, taka niedogodność?
http://general.rokurota.salon24.pl/4...ace-odnoze-ykw
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.04.2013, 16:42
Dlatego ten Artymowicz mógl sobie tak pohulać w TV bo nikt przed telewizorem ani w studiu nie znał dokładnie kulisów opisywanego wypadku. Więc publicznie rzucił hasło Boeing 727 linii Eastern Air Lines, lot 66, na lotnisku JFK w Nowym Jorku w 1975 r. i 90 % uznało , że ma rację. Niewielu, tak jak BBudowniczy powiedziało pokerowe "sprawdzam". I okazało się , że prof. Artymowicz z głupawym uśmieszkiem jest cieńki jak barszcz.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 09.04.2013, 17:08
yarow, bardzo chcę żeby to wszystko zostało wyjaśnione. Większość Polaków ma tego już dość. [...] .
eloelo,
nie wypowiadaj się proszę za "większość Polaków" . Używanie terminów "wszyscy", "większość" tak naprawdę jest zeromerytoryczne.
Ponadto, określenie "dość" bez zdefiniowania pojęcia jest tak naprawdę pozbawione konkretnej treści. Tutaj można wsadzić cokolwiek.

"DOŚĆ", osobiście odnoszę w tej sytuacji do następujących słów: kłamstw, matactw, serwilizmu wewnątrzpaństwowego i międzynarodowego.

Cytat:
[...] Tylko boję się, że gdy już wszystko zostanie wyjaśnione to niektórzy zaczną wymyślać kolejne mity i tak w koło Macieju. Pozdrawiam serdecznie i zmykam
Chcesz wyjaśnień a już się boisz?
Może najpierw poprzestańmy na: "chcę wyjaśnień".
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 09.04.2013, 17:13
Drozd, zamachu nie było. [...]
.. . No proszę ...
Wcale nie chcesz wyjasnień. Ty wiesz

Cytat:
[...] jak cytowany przeze mnie Kaczyński .
Dodam, że podejrzewam, iż cytowany już przez Ciebie kolejny raz nieprzypadkowo.

Kierowanie tematu na pobocza także jest taktyką.
Napisałem wcześniej i powtórzyłem, że to temat poboczny.

Oczywiście dla Jarosława Kaczyńskiego ten temat nie jest i nigdy nie będzie poboczny. Tam zginał jego brat z bratową. Przyjmując koncepcje zamachu, należy dodać, że Jarosław Kaczyński był w tymże zamachu przewidziany do likwidacji.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.04.2013, 17:48
Manson33, nie rozumiem Cię. Wyraziłem jedynie swoją opinię .
swoją ? hehe

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.04.2013, 18:13
Drozd, zamachu nie było. A na te pytanie, które zadajesz, sam poszukaj prawdziwej odpowiedzi, a nie opierasz się na spekulacjach, półprawdach i manipulacjach takich jak cytowany przeze mnie Kaczyński .
Oj jasiu jasiu słabo się starasz, przecież ci piszę jaka odpowiedź pasuje do wszystkich pytań. Oczywiście są też odpowiedzi dla lemingów czyli pech, przepadek, niedopatrzenie, nieszczęśliwy zbieg okoliczności itd. itp.

Dlaczego w noc przed wylotem nie działał monitoring na Okęciu? Słucham prawdziwej odpowiedzi
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 18:21
Łał, ale odzew .
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 09.04.2013, 18:44
Przeczytałem teraz wywiad z J. Kaczyńskim. To z tym wywiadem ktoś ma jakiś problem?
Prawdopodobnie, gdyby zadawano mi te pytania, podobnie odpowiedziałbym: http://wpolityce.pl/wydarzenia/51015...odniczy-zamiar
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.04.2013, 18:59
Łał, ale odzew .
Dostałeś pytanie. Zrozumiałeś którekolwiek? Wygląda, że raczej nie bardzo.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 19:00
Jeśli ktoś UDOWODNI zamach to w niego uwierze. Jak narazie to ochydne spekulacje, głupie manipulacje oraz wykorzystywanie niedoinformowania społeczeństwa.
Bazujecie na wypowiedziach wątpliwych ekspertów. Sztuczna mgła, trotyl, bomby w środku. Co tam jeszcze? Za miesiąc pojawi się informacja, że piloci lądowali z opaskami na oczach i taka informacja będzie powielana, a młodzi ludzie lub ciemnota, których łatwo zmanipulować uwierzy w to . Czy Wy naprawdę w to wierzycie? Może za dużo jaracie lub za dużo amfetaminy i później pojawiają się takie wierzenia w teorie spiskowe (co w sumie jest domeną Polaków nawet na trzeźwo ).
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 09.04.2013, 19:14
[...] takie wierzenia w teorie spiskowe (co w sumie jest domeną Polaków nawet na trzeźwo ).
Cytat:
Historyk, który mówi krytycznie o tak zwanej spiskowej teorii dziejów, jest historykiem niepoważnym, hołdującym historii dla idiotów lub prostaczków, którzy wierzą w to, co widzą w telewizji i czytają w gazetach. Jest bowiem historia prawdziwa i historia medialna, fasadowa. Ta prawdziwa w dużej mierze toczy się za kulisami. A za nimi działają przede wszystkim tajne służby.
http://niepoprawni.pl/blog/164/rewel...czekala-2-lata

Dobranoc
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 19:29
yarow, ja za historyka się nie uważam . Super, że cytujesz. A swoje zdanie na ten temat masz, ke? Sugerujesz, że za katastrofę odpowiedzialne są tajne służby?
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 09.04.2013, 19:39
yarow, ja za historyka się nie uważam . Super, że cytujesz. A swoje zdanie na ten temat masz, ke? Sugerujesz, że za katastrofę odpowiedzialne są tajne służby?
eloelo, nie ma znaczenia w tym przypadku za kogo się uważasz ale co stwierdziłeś o teoriach spiskowych.
Ewentualnie, może mieć znaczenie kim jesteś.

Sugeruję, że wiara w pancerną brzozę urąga mojej inteligencji tak samo zresztą, jak przyjęcie - zrobiło to ubolewam, wielu moich rodaków - treści wystąpienia pana min. Sikorskiego ex cathedra już pierwszego bodajże dnia po Katastrofie, a dotyczące błędu pilotów, jako pewnik wyjaśniający Katastrofę. I tak samo jak wiele innych zdarzeń okołosmoleńskich.

Jeśli był to zamach to nie tylko sugeruję ale jestem przekonany, że stać za nim MUSIAŁY tajne służby. To chyba oczywiste?

Czy uważam, ze był to zamach? Tak. Uważam.

Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2013 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 20:00
Śpij słodko .
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 09.04.2013, 20:11
@ eloelo Gdyby zespół parlamentarny pod przewodnictwem Antoniego Macierewicza miał takie możliwości jak obecnie rządzący to dawno wszystko byłoby wyjaśnione.

Komisja Millera powołana przez Premiera miała takie możliwości i jakoś nie sprostała tej roli i tylko się skompromitowała ...

A prawda wcześniej czy później wyjdzie na jaw, ale na pewno nie przy obecnie rządzących którzy nie mają interesu w dojściu do prawdy i wyjaśnienia okoliczności bo wiedzą, że ten zamach/ katastrofa obciąża ich konto ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 09.04.2013 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.04.2013, 20:16
Oszołomy z Gazety Polskiej już rozpoczęły "obchody":
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Ostatnio tu byla klotnia o transparent "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" jak widać z artykułu podrasowali już swój transparent i teraz jest " Mord Katyński 1940 - Mord Smoleński 2010" A zgromadzonych "pieknie" zagrzewają niezależni dziennikarze , a raczej by trzeba rzec wybitne szkodniki ,Sakiewicz i Stankiewicz
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 09.04.2013, 21:04
Niezależni to oni tylko z nazwy są . Jak dzisiaj przeczytałem, że jeden z "ekspertów" Macierewicza posiłkował się eksperymentami z puszką to ogarnął mnie śmiech . Niedługo żeby udowodnić te swoje bzdury to będą używać skórek od banana lub pestki dyni .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów