The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2013, 18:40
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A ty sugerujesz ,że wybuchła bomba Maciarenko jednak sieje spustoszenie w niektórych umysłach
A dlaczego nie można przyjąć takiej hipotezy, jeśli sporo faktów do takich wniosków prowadzi? Ja nie wykluczam, że mógł to być wypadek, nie będę też jednak wykluczał wersji z wybuchem. Na dzisiaj tylko druga strona (ta od wybuchu) przeprowadza jakiekolwiek badania i analizy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.04.2013, 18:46
To sugerują eksperci naukowi np. z takiej firmy jak Boeing. Palikot ci zielska nie załatwił a piszesz jakbyś był odurzony
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.04.2013, 18:46
No ,no ,to ja wam współczuje ,żyć w kraju z przeświadczeniem ,że zamordowano prezydenta przy użyciu bomby, musi być niezłym koszmarem . Ja bym na waszym z tej Polski chyba uciekł ,bo bym nie chciał żyć w przekonaniu ,że żyje w jakimś bandyckim kraju gdzie zamordowano prezydenta , a przez 3 lata tak naprawde nic sie nie stało . Zleceniodawca Tusk sie pokazuje w tym czasie przed kamerami jakby nigdy nic , sądy milczą ,to by świadczyło ,że żyjemy w jakimś kraju pokroju Korei Północnej.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2013, 19:07
Ja współczuję Tobie tak naiwnego pojmowania świata - dalej głosuj na Palikota, nadajesz się I skończ już z tym "zleceniodawcą Tuskiem", ironizowaniem itp.

Możesz ze 100 procentową pewnością wykluczyć, że na pokładzie nie doszło do wybuchu? Czy Twoi eksperci przeprowadzili odpowiednie badania żeby zadać kłam tej teorii? No właśnie... Jak na razie wielu specjalistów wypowiada się o możliwym wybuchu (niekoniecznie bomby).
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 04.04.2013, 19:11
Ze 100% pewnością nie mogę wykluczyć ataku kosmitów. Dyskutowanie na temat bomby w Tupolewie przypomina dyskusje wierzącego z ateistą ( nie masz dowodów że Bóg istnieje vs nie masz dowodów że Bóg nie istnieje - to samo jest z tą waszą bombą )
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2013, 19:16
Nigdzie nie napisałem nic o bombie... Po co z Tobą jednak dyskutować, jeśli Ty dyskusję sprowadzasz do takiego poziomu? O możliwym wybuchu wypowiadali się specjaliści, są pewne "niejasnośći" wskazujące na możliwą eksplozję i dlatego powinno się taką możliwość zbadać. Nie wiem o czym tu w ogóle gadać?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 04.04.2013, 19:21
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie nie napisałem nic o bombie... Po co z Tobą jednak dyskutować, jeśli Ty dyskusję sprowadzasz do takiego poziomu? O możliwym wybuchu wypowiadali się specjaliści, są pewne "niejasnośći" wskazujące na możliwą eksplozję i dlatego powinno się taką możliwość zbadać. Nie wiem o czym tu w ogóle gadać?
Gwiaździsty mówił o bombie ,a ty sie włączyłeś do rozmowy
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2013, 19:24
Niech zrobią badania, niech oddadzą wrak - wtedy na pewno nie będziesz się musiał martwić bombą.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.04.2013, 20:36
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Widzisz chyba różnicę pomiędzy 2 m, a 20 m? 2 m to jakieś bajdurzenie trola, nad 20 m już się można pochylić

235 km/h to minimalna prędkość TU-154, więc raczej można powiedzieć : przyhamowany do 200 km/h.

Co do wysokości 40 m zacytuję Ci wypowiedź Millera, przewodniczącego komisji , by nie było że ze źródła "pisowskiego":

Biedak podpisał niestety bez rozeznania Nie wiadomo czy to awaria, czy wybuch, a może jedno i drugie. Bo wraku samolotu komisja Milera niestety nie zbadała. I kolejne źródło, tym razem niepisowska konferencja "Mechanika w Lotnictwie" w Kazimierzu Dolnym 2012 r. i dr Lasek.

I teraz pytania do Ciebie:
Czy badanie wypadków polega jedynie na "oglądaniu wraku"? Jakim cudem na samolocie oraz na fragmencie pasów bezpieczeństwa samolotu wykryto trotyl?
nie spychaj odpowiedzi na inny tor. Ja się pytam konkretnie. Co robiłą TUtka z prezydentem 40 metrów nad ziemią? Z prezydentem! Do tego czasu mieliśmy łączność z kabiną, mamy nagrania, że chłopaki zeszli tam, bo chcieli. Wiemy jak było, nie wiemy dlaczego.
Reszta zdarzeń
, z brzoża, bez niej, z dymem czy inną mgłą to już pochodna tego, że zeszli tak nisko.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.04.2013, 21:07
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Gwiaździsty mówił o bombie ,a ty sie włączyłeś do rozmowy
Poczytaj trochę coś o rozszczelnieniu wraku i dlaczego znaleziono nity w ciałach pasażerów. I co mogło to spowodować ? Jak kumasz coś z fizyki to może to ogarniesz , bo narazie to powtarzasz w kółko same banały na poziomie gimnazjalisty bez żadnych merytorycznych uzasadnieniach.
Dlaczego taką sraczkę prezentuje PO na wiadomości o trotylu we wraku. Czego tak się boją ?
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 04.04.2013 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2013, 21:17
Szpen napisał(a):Wyświetl post
nie spychaj odpowiedzi na inny tor. Ja się pytam konkretnie. Co robiłą TUtka z prezydentem 40 metrów nad ziemią? Z prezydentem! Do tego czasu mieliśmy łączność z kabiną, mamy nagrania, że chłopaki zeszli tam, bo chcieli. Wiemy jak było, nie wiemy dlaczego.
Reszta zdarzeń
, z brzoża, bez niej, z dymem czy inną mgłą to już pochodna tego, że zeszli tak nisko.
Poczytaj temat, bo nikomu nie chce się przepisywać tego samego w kółko. Zapewniam Cię, że znajdziesz odpowiedź.
Odpowiedz cytując
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 05.04.2013, 10:16
Chciałbym aby ktoś (zwolennik zamachu) odpowiedział na ostatnie doniesienia Macierewicza "samolot przelatywał 17 metrów nad ziemią i nastąpił wybuch" ( to daje kilka metrów nad drzewami plus wysunięte podwizie) co on tak nisko robił? we mgle lecąc ponad 200 kmh.
Jak mi to ktoś wyjaśni uwierze we wszystko.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 05.04.2013, 11:14
Czasami mam wrażenie, że "prześmiewcy" idą po jednej linii . Tak jak ci, którym wysyłają sms jak głosowac.

Zadają pytania, tymczasem temat wałkuje tymczasem od paru stron bbudowniczy z anielską cierpliwością stara się łopatologicznie tłumaczyć. Albo odbiorcy mają jakiś wyjątkowo silny syndrom "wyparcia" albo nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.04.2013 o godz. 11:18.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 05.04.2013, 11:40
SmutnyRomantyk napisał(a):Wyświetl post
już uwierzyłeś, stał się cud. Pan premier ci to wyjaśni.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.04.2013, 11:46
Chciałbym aby ktoś (zwolennik zamachu) odpowiedział na ostatnie doniesienia Macierewicza "samolot przelatywał 17 metrów nad ziemią i nastąpił wybuch" ( to daje kilka metrów nad drzewami plus wysunięte podwizie) co on tak nisko robił? we mgle lecąc ponad 200 kmh.
No cóż, niezwykle interesujące i bardzo powszechne pytanie.....Takie na czasie... Pojawia się na wielu forach, szczególnie że zbliża się 10 kwietnia... Mnie szczególnie intryguje ta szokująca prędkość 200 km/h sprawiająca wrażenie, że piloci niczym szaleńcy rozpędzili maszynę do niebotycznych prędkości (a minimalna prędkość Tu154 to 235 km/h)

Szpen napisał(a):
nie spychaj odpowiedzi na inny tor. Ja się pytam konkretnie. Co robiłą TUtka z prezydentem 40 metrów nad ziemią? Z prezydentem! Do tego czasu mieliśmy łączność z kabiną, mamy nagrania, że chłopaki zeszli tam, bo chcieli.
No niestety nie chcieli:

"odchodzimy na drugi krąg"

A pytanie dobre, tylko adresatem powinna być komisja Millera:

Jerzy Miller napisał(a):
Mamy nagranie, że kapitan chciał na wysokości 100 m odejść. Oni nie chcieli tam wylądować, byli przekonani po rozmowie z jakiem, że tam nie wylądują. Ale dlaczego zeszli poniżej setki? Nie wiem. I to będzie pewnie największy dylemat: Czy podpisać ten raport bez rozeznania, dlaczego zeszli poniżej 100 m?
Może awaria? Ups, komisja Millera nie zbadała wraku :( Tylko go oglądała.

Szpen napisał(a):
Wiemy jak było, nie wiemy dlaczego.
Nie tylko nie wiemy jak było, ale przede wszystkim nie wiemy dlaczego.

Szpen napisał(a):
Reszta zdarzeń
Trotyl na wraku, oraz to że samolot nie zszedł poniżej 20 m są nieistotne. Trotylowa brzoza podskoczyła na kilkadziesiąt metrów, ubaźgrała cały samolot TNT i rozwaliła go na tysiące kawałków. No cóż, radziecka nauka zna takie przypadki
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.04.2013, 14:21
Nie należę co prawda do zdeklarowanych zwolenników tezy o zamachu, lecz do zwolenników tezy, że wszystko należy zbadać, ale:
czytałeś stenogramy?
Był na kursie i na ścieżce....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 05.04.2013, 17:04
Najnowszy komunikat Prokuratury ws Smoleńska:

Cytat:
W dalszym ciągu Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie oczekuje na przekazanie - w ramach międzynarodowej pomocy prawnej - przez Władze Federacji Rosyjskiej, między innymi:
1. szczątków samolotu Tu – 154M nr 101, wraz z rejestratorami parametrów lotu oraz pochodzącymi z niego innymi agregatami i urządzeniami
http://www.npw.gov.pl/491-Prezentacj...-44944-p_1.htm

Ciekawe jak to się ma do stwierdzeń naszego Ministra Sikorskiego sprzed kilku tygodni : Nie da się ukryć,że RS bardzo tymi słowami wsparł naszą prokuraturę w staraniach o wrak. Good job.

Cytat:
- Nasza prokuratura już ogłosiła, że wszystkie czynności związane z wrakiem zakończyła i może zamknąć śledztwo bez wraku. Teraz to dla nas bardziej pamiątka niż dowód w sprawie - zaznaczył Sikorski.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 05.04.2013 o godz. 17:17.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.04.2013, 22:24
Tekst trochę chaotyczny, ale mimo wszystko wrzucam: http://niepoprawni.pl/blog/5722/smol...torej-nie-bylo
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.04.2013, 11:09
tw stokrotka juz zaciera rączki na nadchodzący tydzień (linka dałem w temacie politycznym)
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.04.2013, 09:27
wczorajsza debata w TVP o Smoleńsku
http://vimeo.com/63617290

Kraśko "obiektywny" jak zwykle.Ciekawe te zdjęcia satelitarne co prof Rońda opublikował.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.04.2013, 09:31
Szkoda tylko, że nie podawał źródeł. Przez to tracił wiarygodność i obiektywny Kraśko od razu atakował. Zdecydowanie ciekawiej było parę minut później, najlepszy był typ z UW, który na dzień dobry zwyzywał wszystkich od Pisowców i żadnych argumentów nie przyjmował.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 09.04.2013, 10:34
Zbliża się 10 kwietnia....

Cytat:
wielkonakładowa gazeta podkreśliła, że oskarżenia pod adresem Rosji w związku z katastrofą smoleńską formułują "nie tylko ci, którzy pragną na skandalu zbić kapitał polityczny z myślą o przyszłych zdobyczach, ale także obecni przywódcy i urzędnicy państwa".

"Komsomolskaja Prawda" zauważa, że nawet własne błędy i niedopatrzenia strona polska usiłuje przerzucić na stronę rosyjską. Jako przykład wymienia "pomylenie ciał ofiar katastrofy podczas ich rozpoznawania".

"Co roku przed 10 kwietnia Rosja staje się obiektem kolejnego ataku ze strony Polski. Przypomnijmy, że właśnie w tym dniu 2010 roku w trakcie podchodzenia do lotniska w Smoleńsku rozbił się prezydent tego kraju Lech Kaczyński razem z towarzyszącymi mu osobistościami. Przeprowadzono niezależne badanie katastrofy, odpowiedziano na wszystkie pytania i stwierdzono winę załogi" - pisze "Komsomolskaja Prawda".

Zdaniem gazety "polskie władze na wszelkie sposoby opóźniają finał tej historii, wyszukując coraz to nowsze preteksty do tego, by nie dopuścić do zamknięcia sprawy". "Dopóki się ciągnie, dopóty są powody do oskarżania Rosji o wszelkie grzechy, nawet te wyssane z palca" - wskazuje.

"Komsomolskaja Prawda" odnotowuje, że "w samej Polsce w związku z tą tragedią dzieją się dziwne rzeczy". "Najpierw próbował popełnić samobójstwo prokurator, który uczestniczył w śledztwie w sprawie katastrofy. Następnie powieszonym w swoim domu nieoczekiwanie znaleziono inżyniera pokładowego z załogi Jaka-40, który wylądował przed samolotem Kaczyńskiego" - wyjaśnia.
I oczywiście najlepsze na końcu.

Cytat:
Historia ze śmiercią delegacji Kaczyńskiego z przyjemnością wykorzystywana jest w Polsce, nie bacząc na to, że rosyjskie władze zdobyły się na bezprecedensową otwartość i przejrzystość w badaniu" - podkreśla prokremlowska gazeta.

http://fakty.interia.pl/raport-lech-...y-t,nId,953036
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 09.04.2013, 11:00
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że nie podawał źródeł. Przez to tracił wiarygodność i obiektywny Kraśko od razu atakował. Zdecydowanie ciekawiej było parę minut później, najlepszy był typ z UW, który na dzień dobry zwyzywał wszystkich od Pisowców i żadnych argumentów nie przyjmował.
Obiektywizmem tego co zaprezentował Kraśko raczej bym nie nazwał, samo podejście jego do obu rozmówców w pierwszej części programu, gdzie prof. Artymowiczowi nie wkraczał w wypowiedzi natomiast prof. Rońdzie cały czas przerywał. Zresztą w drugiej część już wyraźnie się określił jaki ma pogląd na całą sprawę.
Krzemiński tradycyjnie obrzucał inaczej myślących od siebie samego wyzwiskami. W jego klinicznym przypadku to bardzo charakterystyczna wybiórczość dostrzeganie i cytowanie haseł jednej strony, z jednocześnie całkowitą amnezją na już nawet nie hasła, ale i czyny (że wspomnę tutaj jedynie mord w Łodzi) strony drugiej. Dla mnie osobiście samego siebie przeszedł natomiast Wroński z Wybiórczej, który stwierdził, że cieszy się z tego, że film A. Gargas został puszczony w TVP. Takiej hipokryzji już dawno nie wydziałem. Cały tydzień ta gazetka próbowała wpłynąć na odwołanie tej emisji, a tutaj typ w świetle kamer próbuje tak łgać. Premię za to powinien dostać od Michnika.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.04.2013, 11:15
tymczasem Niesioł spodziewa sie jutro próby podpalenia państwa
http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...a-panstwa.html
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Od: 04.2013

Stary 09.04.2013, 11:32
"Co było przyczyną takiego zniszczenia samolotu, który 10 kwietnia rozbił się pod Smoleńskiem? Gdyby rzeczywiście uderzył w podłoże z taką prędkością, jest wysoce prawdopodobne, że nawet by nie pękł. Narzuca się odpowiedź, iż doszło do wybuchu - mówi "Gazecie Polskiej Codziennie" prezes PiS Jarosław Kaczyński."
źródło: gazeta.pl

Nie rozumiem dlaczego polityk nie mający żadnego doświadczenia w badaniu wypadków lotniczych, wiedzy na temat fizyki itp. tak gra słowami i wypowiada się na temat, o którym nie ma pojęcia. Przecież to czysta manipulacja, katatymia i dereizm.
I te jego "wysoce prawdopodobne" lub słynne "istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością" - czyli nie ma pewności, ale tak sprytnie dobiera słowa żeby ludzie mu ślepo wierzyli bez sprawdzenia faktów.
Ostatnio edytowane przez eloelo : 09.04.2013 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.04.2013, 11:44
eloelo vel SmutnyRomantyk vel coś tam coś tam :

DAJ SE SIANA !
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Od: 04.2013

Stary 09.04.2013, 11:47
Manson33, nie rozumiem Cię. Wyraziłem jedynie swoją opinię .
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.04.2013, 11:52
JEDREK76 -> z tym obiektywnym Kraśką, to była ironia
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.04.2013, 12:01
eloelo napisał(a):Wyświetl post
...Wyraziłem jedynie swoją opinię .
Swoją ? buchachacha

Żaden propagandzista nie ma swojej opinii. Bo mu nie wolno. Prowadzi to do szybkiego prostowania zwojów i rozwiązuje propagandziście wiele problemów natury intelektualnej
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów