|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
/ Heniek dyrektorem sportowym Legii? Jestem za. Niech kupuje, może będzie szansa sprzedać mu Łobodzińskiego, Ćwielonga. A jak będzie trenerem to już istna magia. Cudownie. Legia zadołuje na kilka sezonów porządnie ale...no właśnie ale. Ale czy Walter oszalał?Jeśli tak to w./w rozkminy w Fubtol News mogą mieć rację bytu. Tylko wtedy. Walter w maju będzie mieć super stadion i zacznie czyszczenie, na pierwszy ogień idzie Trzeciak, później Urban,kilku kopaczy pójdzie w odstawkę, bo skończy się okres przejściowy. Walter sprowadzi porządnego trenera z zagranicy, zacznie ściągać piłkarzy a nie kopaczy. I raczej ten drugi wariant wydaje mi się najbardziej realny. A Heniek w Zagłębiu? szkoda z takim stadionem lecieć do pierwszej ligi. No ale skoro sami tego chcą. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
albo najlepszy młody zawodnik ekstraklasy - Rybus. Sorry, ale Małecki grał w tym roku zdecydowanie lepiej. Bo chyba że chodzi tylko o Polaków i ktoś Muche z Pawełkiem pomylił.
Ostatnio edytowane przez Szarny : 03.12.2009 o godz. 20:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Też na początku patrząc na tą listę myślałem, że chodzi o Polaków. Ale faktycznie jest Mucha.
Abstrahując już od tego czy Marcelo powinien się tam znaleźć, trochę zadziwiającym faktem jest, że główne role w polskiej ekstraklasie a nie gracze zagraniczni. Zadziwiająca jest głównie aż taka przewaga Polaków na tej liście. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Idiotyczne zestawienie. Grosicki to chyba tylko za mecz z Legią się na nie dostał. Gancarczyk to miał dobre może dwa miesiące, Iwański nic nie pokazywał w tym roku. Generalnie bardziej za nazwiska, a nie to, jak ktoś grał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
to samo tyczy się Pawła Brożka.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
@0 22 To już nie do mnie pretensje. ![]()
Ostatnio edytowane przez Garret : 03.12.2009 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak widac na Chinyame tak
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ile ten Chinyame zepsuł 100% sytuacji ? Ile mial asyst ? Chyba troche mu do Pawła brakuje...
![]() ![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z Marcelo to są jaja... za ch.ja nie spodziewałem się ze anulują karte... ale jak nazwac sytuacje z Sadlokiem który prawie urywa noge Gancarzykowi
a wogole Sadlok za Marcelo w 11 sezonu ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dobra dobra mój błąd. Myślałem, że to jedenastka za rundę jesienną tego sezonu.
A to za rok 2009. Więc miejsce Brożka zasłuzone. W sumie to Chinyama też się powinien tam znaleźć- w końcu jest współkrolem strzelców ligi Pytacie, gdzie Marcelo- a ja się pytam, gdzie Choto i Astiz? Defensywa Legii w tamtym sezonie straciła najmniej bramek (w tym również) ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie zaprzeczam, że spora w tym zasługa Muchy. Ale bez przesady, środkowi obrońcy też swoje robią- zauważ, że jak gra np Wisła z Lechem, to obie ekipy mają o wiele więcej okazji na zdobycie bramke, niż np gdy Legia gra bądz z Lechem bądz z Wisłą. W tych ostatnich wymienionych meczach sytuacje bramkowe można policzyć na palcach jeden dłoni- to dowodzi, że obrona robi 'swoje'. A Jan zazwyczaj ratuje tyłek Legii, gdy wypada któryś z środkowych obrońców- Choto lub Astiz. Wtedy obrona jest o wiele mniej szczelna- vide Bełchatów (chociaż do Choto nie mozna mieć żadnych pretensji za ten mecz, zagrał praktycznie bezbłędnie)
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marcelo jest praktycznie bezbledny w wiekszosci meczow, a nawet czasem cos ustrzeli
W tym roku troche tego bylo... Moim skronym zdaniem jest zdecydowanie lepszy od, ktoregos z waszej dwojki. Nie mowiac juz o Macieju Sadloku
Ostatnio edytowane przez kaco1985 : 03.12.2009 o godz. 23:41.
![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moja jedenastka roku: Mucha - Brzyski/Brozek, Astiz, Marcelo, Rzezniczak - Grzyb, Małecki, Sobolewski - Lewandowski, Chinyama, Brozek. P.S. Swoja droga, taka jedenasta moze jakims CUDEM weszlaby do LM. Ale szanse minimalne.. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Małecki i Chinyama out, dwa niewypały podbramkowe. Już wole Grosickiego i Peszkę.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moze i nie, ale gdyby nie Chinyama Legia by nie walczyla o mistrza rok temu (ogromny wplyw na druzyne), a poza tym strzelil tyle goli ile strzelil. Ze zmarnowal drugie tyle dla mnie nie ma znaczenia. Jakby to bylo takie proste to kazdy by tyle strzelal, a ledwie Brozek dal rade.
Małecki stanowił o sile Wisły na wiosne. Zostali mistrzami, nie wiem czemu nie on. Nie oceniam charakteru, podejscia tylko liczby i fakty. Ewentualnie moglbym go zastapic Boguskim - jako takim falszywym pomocnikiem. Grosicki zagral jeden dobry mecz. Peszko wiecej - tutaj faktycznie moze i by mial szanse zamiast Małeckiego. Ale jak tak to i moze Choto za Astiza i otworzy sie worek. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. Peszko to najlepszy wybor... ![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Chodziło mi o to, ze tylko Brożek z naszej ligi osiagnal taki sam wynik - nie oceniam, który jest lepszy. A raczej mniej gorszy patrzac na standardy europejskie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
4-4-2 bym dał takie: Mucha - Brozek/Brzyski, Astiz, Marcelo, Rzezniczak - Peszko, Grzyb, Sobolewski, Małecki - Chinyama, Brozek. ![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie bede sie wdawal dluzej w ta dyskusje. Poprostu dla mnie Chinyama do takiej jedenstaki napewno nie pasuje, moim zdaniem to i Franek jest od niego lepszy, ale to tylko moje zdanie... Lewandowski jest gaczem Ekstraklasy, a u Ciebie go nie ma, ciekawe kto Twoim zdaniem powinien Nim w takim razie byc... A co do systemu PN wydaje mi sie chociaz moge sie myslic, ze to jest ustawienie 4-4-2 z takim ,,falszywym pomocnikiem'' Grosickim
0 22 Chyba nie chcesz mi powiedziec, ze Chinyama prezentuje cos wiecej niz Lewandowski. Lewandowski juz to ,,cos'' pokazal w powaznej europejskiej pilce, a Chinyama...
Ostatnio edytowane przez kaco1985 : 04.12.2009 o godz. 01:19.
![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brożek albo Mucha. Nasi jedyni piłkarze ligowi, którzy czasami prezentujac cos czego nie wstyd pokazać w poważnej europejskiej piłce.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Może trochę dla rozruszania tematu, coś o waszej sąsiadce zza błoń, przed meczem ze Śląskiem Wrocław.
Cytat:
![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"Działacze Cracovii odmówili, ale co ciekawe, nie nastąpiło to natychmiast, ale po zastanowieniu i wewnętrznych dyskusjach."
he he he ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem Marcelo i Astiz to dwoch najlpeszych stoperow naszej przasnej ekstraklasy. Arobleda im depcze po pietach. Nieco dalej Glowacki, Choto, Sadlok.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
A to,że jakoś Marcelo nie ma w tym zestawieniu zdziwiony nie jestem. Merytorycznie nie ma przesłanek ku temu aby go nie wystawiać. Facet jest bezbłędny. A od kiedy to działacze kierują się merytorycznymi przesłankami, w czymkolwiek. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Podsumowując waszą dyskusję ( ) - napastników rozlicza się z bramek i asyst. Innymi słowy - powinna być zrobiona punktacja kanadyjska, bo to czy komuś się bardziej podoba Franek, a komuś Lewandowski jest bezprzedmiotowe.Co do dylematów Cracovii, to ja mam tylko jedno pytanie: Co na to "Gazeta Wyborcza"?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.12.2009 o godz. 11:16.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jesli juz podsumujemy to chyba kazdy z Nas zrobilby inna 11-stke niz wybrana z Sadlokiem ![]() ![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zagłębie gra z Legią i znowu głównym bohaterem liniowy. Dwa spalone gwizdnięte z powietrza, szczególnie ten Rybusa rażący, bo do spalonego nie było nawet blisko a Rybus wyszedłby sam na sam. Upada mit Traore, bo przy Choto koleś nie istnieje. Senegalczyk po prostu za słabo panuje nad piłką.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Tylko co teraz powiedzą tutejszy amatorzy teorii spiskowych o wspieraniu Legii przez brać sędziowską?
Pewno stwierdzą że się jeden wyłamał, taka czarna owca..yyy....znaczy biała ![]()
Ostatnio edytowane przez spidey : 04.12.2009 o godz. 21:10.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przesłyszało mi się ?
Na trybunach Zagłebia Lubin - Łobodziński! Co? Ty k...! |
|