The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2009, 11:28
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Heniek do Zagłebia albo do Legii.Hmmm.. po jego ostatnim sezonie z Górnikiem to ja bym już wolał Marka Motyke albo Michniewicza zatrudnic.Zabrzanie grali kompletnie bez pomysłu za jego czasów.
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,174...wiadomosc.html
A jakie budujące informacje/ Heniek dyrektorem sportowym Legii? Jestem za. Niech kupuje, może będzie szansa sprzedać mu Łobodzińskiego, Ćwielonga. A jak będzie trenerem to już istna magia. Cudownie. Legia zadołuje na kilka sezonów porządnie ale...no właśnie ale. Ale czy Walter oszalał?Jeśli tak to w./w rozkminy w Fubtol News mogą mieć rację bytu. Tylko wtedy. Walter w maju będzie mieć super stadion i zacznie czyszczenie, na pierwszy ogień idzie Trzeciak, później Urban,kilku kopaczy pójdzie w odstawkę, bo skończy się okres przejściowy. Walter sprowadzi porządnego trenera z zagranicy, zacznie ściągać piłkarzy a nie kopaczy. I raczej ten drugi wariant wydaje mi się najbardziej realny.

A Heniek w Zagłębiu? szkoda z takim stadionem lecieć do pierwszej ligi. No ale skoro sami tego chcą.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.12.2009, 19:51
Cytat:
Komisja Ligi anulowała żółtą kartkę, jaką obrońca Wisły Kraków Marcelo dostał w spotkaniu z Odrą Wodzisław Śląski - poinformowała oficjalna strona mistrzów Polski Wisla.Krakow.pl. Dzięki temu Brazylijczyk zagra przeciwko Ruchowi Chorzów.

Marcelo został ukarany czwartym żółtym kartonikiem w tym sezonie przez sędziego Tomasza Mikulskiego w meczu Odra Wodzisław Śląski - Wisła Kraków.
Niesamowite.

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.12.2009, 20:06
Cytat:
Polski Związek Piłkarzy dokonał wyboru najlepszego polskiego piłkarza 2009 roku oraz najlepszej jedenastki sezonu w Ekstraklasie.

Najlepsza jedenastka roku w Ekstraklasie:

Jan Mucha (Legia Warszawa) - Jakub Rzeźniczak (Legia), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań) - Sławomir Peszko (Lech), Radosław Sobolewski (Wisła), Maciej Iwański (Legia) - Kamil Grosicki (Jagiellonia Białystok), Robert Lewandowski (Lech), Paweł Brożek (Wisła).
nie to żebym się jakoś czepiał tego Sadloka, ale jak jego tegoroczna gra ma się do np. Marcelo ?

albo najlepszy młody zawodnik ekstraklasy - Rybus. Sorry, ale Małecki grał w tym roku zdecydowanie lepiej.

Bo chyba że chodzi tylko o Polaków i ktoś Muche z Pawełkiem pomylił.
Ostatnio edytowane przez Szarny : 03.12.2009 o godz. 20:08.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.12.2009, 22:21
Też na początku patrząc na tą listę myślałem, że chodzi o Polaków. Ale faktycznie jest Mucha.

Abstrahując już od tego czy Marcelo powinien się tam znaleźć, trochę zadziwiającym faktem jest, że główne role w polskiej ekstraklasie a nie gracze zagraniczni. Zadziwiająca jest głównie aż taka przewaga Polaków na tej liście.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.12.2009, 22:52
Idiotyczne zestawienie. Grosicki to chyba tylko za mecz z Legią się na nie dostał. Gancarczyk to miał dobre może dwa miesiące, Iwański nic nie pokazywał w tym roku. Generalnie bardziej za nazwiska, a nie to, jak ktoś grał.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.12.2009, 23:02
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Idiotyczne zestawienie. Grosicki to chyba tylko za mecz z Legią się na nie dostał. Gancarczyk to miał dobre może dwa miesiące, Iwański nic nie pokazywał w tym roku. Generalnie bardziej za nazwiska, a nie to, jak ktoś grał.
to samo tyczy się Pawła Brożka.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.12.2009, 23:05
Cytat:
to samo tyczy się Pawła Brożka.
A tytuł króla strzelców to mało?

@0 22
To już nie do mnie pretensje.
Ostatnio edytowane przez Garret : 03.12.2009 o godz. 23:09.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.12.2009, 23:07
Jak widac na Chinyame tak
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.12.2009, 23:11
A ile ten Chinyame zepsuł 100% sytuacji ? Ile mial asyst ? Chyba troche mu do Pawła brakuje...
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.12.2009, 23:14
Z Marcelo to są jaja... za ch.ja nie spodziewałem się ze anulują karte... ale jak nazwac sytuacje z Sadlokiem który prawie urywa noge Gancarzykowi?

a wogole Sadlok za Marcelo w 11 sezonu? hahaha to jest dopiero żart sezonu
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 03.12.2009, 23:15
dobra dobra mój błąd. Myślałem, że to jedenastka za rundę jesienną tego sezonu.
A to za rok 2009. Więc miejsce Brożka zasłuzone. W sumie to Chinyama też się powinien tam znaleźć- w końcu jest współkrolem strzelców ligi
Pytacie, gdzie Marcelo- a ja się pytam, gdzie Choto i Astiz? Defensywa Legii w tamtym sezonie straciła najmniej bramek (w tym również)
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Stary 03.12.2009, 23:20
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a ja się pytam, gdzie Choto i Astiz? Defensywa Legii w tamtym sezonie straciła najmniej bramek (w tym również)
Moze to zasluga Janka?
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 03.12.2009, 23:23
nie zaprzeczam, że spora w tym zasługa Muchy. Ale bez przesady, środkowi obrońcy też swoje robią- zauważ, że jak gra np Wisła z Lechem, to obie ekipy mają o wiele więcej okazji na zdobycie bramke, niż np gdy Legia gra bądz z Lechem bądz z Wisłą. W tych ostatnich wymienionych meczach sytuacje bramkowe można policzyć na palcach jeden dłoni- to dowodzi, że obrona robi 'swoje'. A Jan zazwyczaj ratuje tyłek Legii, gdy wypada któryś z środkowych obrońców- Choto lub Astiz. Wtedy obrona jest o wiele mniej szczelna- vide Bełchatów (chociaż do Choto nie mozna mieć żadnych pretensji za ten mecz, zagrał praktycznie bezbłędnie)
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Stary 03.12.2009, 23:28
Marcelo jest praktycznie bezbledny w wiekszosci meczow, a nawet czasem cos ustrzeli W tym roku troche tego bylo... Moim skronym zdaniem jest zdecydowanie lepszy od, ktoregos z waszej dwojki. Nie mowiac juz o Macieju Sadloku
Ostatnio edytowane przez kaco1985 : 03.12.2009 o godz. 23:41.
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.12.2009, 23:56
kaco1985 napisał(a):Wyświetl post
A ile ten Chinyame zepsuł 100% sytuacji ? Ile mial asyst ? Chyba troche mu do Pawła brakuje...
Nie porównuje Chinyamy do Brożka (i ocene pojedynku zachowam dla siebie), natomiast wydaje mi sie, ze Grosicki jest pomyłka. Jesli bawimy sie w 3 atakujacych to Brozek, Chinyama, Lewandowski. I nie ma w lidze napastnika, ktory zblizylby sie na dluzej do tej trojki.

Moja jedenastka roku:

Mucha - Brzyski/Brozek, Astiz, Marcelo, Rzezniczak - Grzyb, Małecki, Sobolewski - Lewandowski, Chinyama, Brozek.

P.S. Swoja droga, taka jedenasta moze jakims CUDEM weszlaby do LM. Ale szanse minimalne..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.12.2009, 00:04
Małecki i Chinyama out, dwa niewypały podbramkowe. Już wole Grosickiego i Peszkę.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 04.12.2009, 00:23
Moze i nie, ale gdyby nie Chinyama Legia by nie walczyla o mistrza rok temu (ogromny wplyw na druzyne), a poza tym strzelil tyle goli ile strzelil. Ze zmarnowal drugie tyle dla mnie nie ma znaczenia. Jakby to bylo takie proste to kazdy by tyle strzelal, a ledwie Brozek dal rade.

Małecki stanowił o sile Wisły na wiosne. Zostali mistrzami, nie wiem czemu nie on. Nie oceniam charakteru, podejscia tylko liczby i fakty. Ewentualnie moglbym go zastapic Boguskim - jako takim falszywym pomocnikiem.

Grosicki zagral jeden dobry mecz. Peszko wiecej - tutaj faktycznie moze i by mial szanse zamiast Małeckiego. Ale jak tak to i moze Choto za Astiza i otworzy sie worek.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Stary 04.12.2009, 00:31
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Moze i nie, ale gdyby nie Chinyama Legia by nie walczyla o mistrza rok temu (ogromny wplyw na druzyne), a poza tym strzelil tyle goli ile strzelil. Ze zmarnowal drugie tyle dla mnie nie ma znaczenia. Jakby to bylo takie proste to kazdy by tyle strzelal, a ledwie Brozek dal rade.
Ledwie to Brozkowi dorownal ;p i gdyby nie Chinyama to moze tego mistrza i by ta Legia miala (przypominajac nasz mecz na R22), a tak pozatym to od kiedy wybieramy 11-nastke w systemie 1-4-3-3 ?

P.S.
Peszko to najlepszy wybor...
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 04.12.2009, 00:38
kaco1985 napisał(a):Wyświetl post
Ledwie to Brozkowi dorownal ;p
Chodziło mi o to, ze tylko Brożek z naszej ligi osiagnal taki sam wynik - nie oceniam, który jest lepszy. A raczej mniej gorszy patrzac na standardy europejskie

Cytat:
gdyby nie Chinyama to moze tego mistrza i by ta Legia miala (przypominajac nasz mecz na R22)
Tylko, ze tu jest jeden mecz, a goli i ratowania dupy w zeszlym roku bylo z 10

Cytat:
tak pozatym to od kiedy wybieramy 11-nastke w systemie 1-4-3-3 ?
Taki został zaproponowany przez ten art chyba Piłki Noznej, wiec dostosowałem sie.

4-4-2 bym dał takie:

Mucha - Brozek/Brzyski, Astiz, Marcelo, Rzezniczak - Peszko, Grzyb, Sobolewski, Małecki - Chinyama, Brozek.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Stary 04.12.2009, 00:55
Nie bede sie wdawal dluzej w ta dyskusje. Poprostu dla mnie Chinyama do takiej jedenstaki napewno nie pasuje, moim zdaniem to i Franek jest od niego lepszy, ale to tylko moje zdanie... Lewandowski jest gaczem Ekstraklasy, a u Ciebie go nie ma, ciekawe kto Twoim zdaniem powinien Nim w takim razie byc... A co do systemu PN wydaje mi sie chociaz moge sie myslic, ze to jest ustawienie 4-4-2 z takim ,,falszywym pomocnikiem'' Grosickim

0 22
Chyba nie chcesz mi powiedziec, ze Chinyama prezentuje cos wiecej niz Lewandowski. Lewandowski juz to ,,cos'' pokazal w powaznej europejskiej pilce, a Chinyama...
Ostatnio edytowane przez kaco1985 : 04.12.2009 o godz. 01:19.
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 04.12.2009, 00:58
Brożek albo Mucha. Nasi jedyni piłkarze ligowi, którzy czasami prezentujac cos czego nie wstyd pokazać w poważnej europejskiej piłce.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.12.2009, 09:59
Może trochę dla rozruszania tematu, coś o waszej sąsiadce zza błoń, przed meczem ze Śląskiem Wrocław.

Cytat:
Dla piłkarzy Śląska to ostatnia szansa, aby w tej rundzie wygrać na wyjeździe. Jak na razie wrocławianie na boiskach rywali zanotowali trzy remisy i ponieśli cztery porażki. Poza Śląskiem tylko Jagiellonia Białystok nie zdołała zdobyć trzech punktów poza swoim stadionem.

- Jakoś nam nie idzie na wyjeździe i nie wiem, jak to wytłumaczyć - zastanawia się głośno Dariusz Sztylka. - Gdybyśmy wiedzieli, w czym problem, to już dawno byśmy temu zaradzili. Najgorsze, że nie mieliśmy przecież jakichś wymagających rywali. Gdzieś powinniśmy wygrać. Może w końcu uda się z Cracovią - dodaje zawodnik.

O wygraną wcale nie będzie jednak łatwo. Zespół Oresta Lenczyka w ostatnich trzech meczach odniósł trzy zwycięstwa i awansował na dziewiąte miejsce w tabeli. Ze spotkania na spotkanie drużyna prezentuje się coraz lepiej i nie jest już tym zespołem z początku sezonu, który przegrywał z każdym po kolei.

Nieoczekiwanie informacje o przygotowaniach piłkarzy Śląska do tego meczu przyćmiły przepychanki wrocławskich fanów z działaczami Cracovii. Ze względu na remont stadionu Pasy swoje spotkanie jako gospodarze rozgrywają w Sosnowcu i mają zakaz wpuszczania fanów gości. Mimo wszystko Klub Kibiców Niepełnosprawnych Śląska Wrocław zgłosił się z prośbą o wpuszczenie ich na stadion. Usłyszał: nie.

Na stronie internetowej KKN można przeczytać: Do tej pory żaden klub w Polsce nie stawiał przed nami barier. Nawet jeśli na mecz nie byli wpuszczani kibice gości, dla nas robiono wyjątek. Tak było choćby we Wronkach przy okazji meczu z Lechem Poznań. Może dlatego, że tam po prostu zrozumiano, iż dla niektórych taki wyjazd to kolejny krok do normalności. Do tego, by choć na chwilę zapomnieć o trudnościach i bolesnej niepełnosprawności.

Złośliwi decyzję Cracovii tłumaczą w ten sposób, iż gospodarze obawiali się, że 15-osobowa grupa KKN (tylu kibiców, plus opiekunowie, wybierało się do Sosnowca) przekrzyczałaby fanów Pasów. Od kiedy bowiem Cracovia zaczęła grać w Sosnowcu, średnio jej mecze ogląda po kilkaset osób, a atmosfera panuje jak na sparingu.

Stąd też wzięła się kolejna inicjatywa ze strony kibiców Śląska. Fani z Wrocławia wystąpili z propozycją do Cracovii, że zamiast fanów z Krakowa, oni wejdą na stadion i z góry wykupią dwa tysiące biletów.

- Na pewno stworzylibyśmy atmosferę, jaka powinna być na meczu ekstraklasy, i do tego Cracovia więcej by zarobiła - wyjaśnia jeden z kibiców, proszący o zachowanie anonimowości.
Działacze Cracovii odmówili, ale co ciekawe, nie nastąpiło to natychmiast, ale po zastanowieniu i wewnętrznych dyskusjach.

Działania szalikowców zielono-biało-czerwonych spowodowały, że atmosfera wokół meczu zgęstniała. Zwłaszcza jeżeli chodzi o aspekt kibicowski.
http://www.gazetawroclawska.pl/sport...nych,id,t.html

"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.12.2009, 10:17
"Działacze Cracovii odmówili, ale co ciekawe, nie nastąpiło to natychmiast, ale po zastanowieniu i wewnętrznych dyskusjach."
he he he
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.12.2009, 10:26
Moim zdaniem Marcelo i Astiz to dwoch najlpeszych stoperow naszej przasnej ekstraklasy. Arobleda im depcze po pietach. Nieco dalej Glowacki, Choto, Sadlok.
DysoN
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.12.2009, 10:45
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
"Działacze Cracovii odmówili, ale co ciekawe, nie nastąpiło to natychmiast, ale po zastanowieniu i wewnętrznych dyskusjach."
he he he
Tak to jest jak się opierniczało w jesziwe i nie ma się Talmudu na pamięć wykutego. Więc potrzebowali trochę czasu aby przeczytać jak księgi na tą sprawę się zapatrują. Rebe dupę spierze.

A to,że jakoś Marcelo nie ma w tym zestawieniu zdziwiony nie jestem. Merytorycznie nie ma przesłanek ku temu aby go nie wystawiać. Facet jest bezbłędny. A od kiedy to działacze kierują się merytorycznymi przesłankami, w czymkolwiek.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.12.2009, 11:12
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Brożek albo Mucha. Nasi jedyni piłkarze ligowi, którzy czasami prezentujac cos czego nie wstyd pokazać w poważnej europejskiej piłce.
Ja bym dodał jeszcze Marcelo, bo to jeden z dwóch zawodników ligowych (obok Muchy), który może pójść do jakiejś przyzwoitej ligi i sobie tam poradzić. Pewnie zresztą tak się w najbliższym czasie stanie zarówno w przypadku Słowaka, jak i Brazylijczyka.

Podsumowując waszą dyskusję ( ) - napastników rozlicza się z bramek i asyst. Innymi słowy - powinna być zrobiona punktacja kanadyjska, bo to czy komuś się bardziej podoba Franek, a komuś Lewandowski jest bezprzedmiotowe.

Co do dylematów Cracovii, to ja mam tylko jedno pytanie: Co na to "Gazeta Wyborcza"?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.12.2009 o godz. 11:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Stary 04.12.2009, 12:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując waszą dyskusję ( ) - napastników rozlicza się z bramek i asyst. Innymi słowy - powinna być zrobiona punktacja kanadyjska
Chcialem tylko zaznaczyc, ze nie kazdy napastnik gra w takim samym klubie... jedni maja troche wiecej, a drudzy mniej tych sytuacji. Bo napewno Frankowski w Jadze tych okazji mial mniej, a w kanadyjskiej chyba nie wypadl by tak zle...

Jesli juz podsumujemy to chyba kazdy z Nas zrobilby inna 11-stke niz wybrana z Sadlokiem
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.12.2009, 21:00
Zagłębie gra z Legią i znowu głównym bohaterem liniowy. Dwa spalone gwizdnięte z powietrza, szczególnie ten Rybusa rażący, bo do spalonego nie było nawet blisko a Rybus wyszedłby sam na sam. Upada mit Traore, bo przy Choto koleś nie istnieje. Senegalczyk po prostu za słabo panuje nad piłką.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.12.2009, 21:07
Tylko co teraz powiedzą tutejszy amatorzy teorii spiskowych o wspieraniu Legii przez brać sędziowską?

Pewno stwierdzą że się jeden wyłamał, taka czarna owca..yyy....znaczy biała
Ostatnio edytowane przez spidey : 04.12.2009 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Stary 04.12.2009, 21:23
Przesłyszało mi się ?
Na trybunach Zagłebia Lubin - Łobodziński! Co? Ty k...!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów