|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie boje sie tego, ze tam nie ma dużych pieniędzy. Bardziej tego czy bedą w stanie pozyskać środki finansowe na prowadzenie klubu, sponsorów, fachowców. Właśnie ze względu na kwestie wizerunkowe. Moze być bardzo podobnie jak teraz. Przecież zaraz Weszło i 5 innych portali zrobi artykuł na temat Miska, kolejni dziennikarze pokaza kto rządzi w TS, jakie określone osoby maja tam wpływy itp. itd. Edit. Twój drugi post. Okej, tylko, ze jak wejdą na świecznik media zaczną szukać, drążyć itp. I jak zawsze nawet dobry plan zostanie przykryty sensacjami, które pewnie znajda. Tego sie boje. I czy w takiej sytuacji pozyskasz ludzi, sponsorów do funkcjonowania klubu.
Ostatnio edytowane przez nesta : 19.08.2016 o godz. 19:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie sztuką jest wpaść z deszczu pod rynnę. Jakoś nie widzę funkcjonowania klubu pod rządami TS. Po pierwsze mam spore wątpliwości, czy udźwigną taki ciężar pod każdym względem - finansowym, marketingowym, sportowym, organizacyjnym itp. Po drugie - czytam "TS", myślę "duże chłopaki". TS już dawno dał sobie wejść im na głowę, tłumacząc to resocjalizacją.
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po pierwsze - wiem,.że po forum na którym kibice ciągle mylą Cupiała z Ciupiałem, Boguskiego z Boguckim i Reymana z Reymontem, nie powinienem się wiele spodziewać, ale:
SKWK =/= TS WISŁA =/= WSH Po drugie - wiem, że dla Was Wisła to tylko piłka nożna, ale tak nie jest. TS Wisła to ogrom sekcji (!) sportowych i lata sukcesów na różnych arenach - jak choćby w żeńskiej koszykówce, czy w "wykształceniu" kilkunastu olimpijczyków. TS to także 110 lat tradycji i 110 lat zarządzania klubami sportowymi. W końcu - przyjmijcie to wreszcie do wiadomości. To Ci "smutni panowie" wyprowadzili TS na prostą. To oni znacząco oddłużyli klub, czy wykorzystali nieużytki do robienia pieniędzy - parking, siłownia, grille. Dzięki nim TSW jeszcze istnieje, a co więcej jest w znacznie lepszej sytuacji finansowej niż S.A. Czy podoba mi się scenariusz w którym TS przejmuje sekcję.piłkarską ? -Tak. Dlaczego? Bo Ci ludzie mają Wisłę w sercu i nie pozwolą jej zginąć. Nie mają grubych portfeli, ale mają know-how jak zrestruktoryzować klub i wiedzą gdzie szukać sponsorów. Ale Wy wolicie Wojciechowskiego, bo na dzień dobry Wam kupi Stilica. A że po x miesiącach mu się znudzi i .......nie wszystkim, to mniej istotne. Najwyżej się.kupi licencję od Termalici. Ludzie, czy Wy się słyszycie? Nastraszył Was ktoś jakimiś "dantejskimi" scenami w TS, jak to Misiek rządzi światem i terroryzuje ludzi na siłowni, a prawda jest taka że kto bywał w Extreme Fitness, czy choćby przebywał w tzw. Nowej Hali - przed i po "wrogim przejęciu", ten wie, że WSP to po prostu dobry biznesplan, poparty inwestycjami. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() żyjemy w różnych światach i raczej niekoniecznie przenikających się nawzajem tyle że wrzuceniem do wora "wszystkich" strzelasz sobie w kopyta równie celnie jak ci co piszą coś o Ciupiale czy Boguckim przyjmij do wiadomości to że dla mnie (a mam podstawy twierdzić że nie jestem jedyny) pan Cupiał zmarnował 19 lat władzy nad Wisłą nie zostawił nic: ani akademii, ani boisk treningowych (tzn. zostawił ale... jakoś tak niekoniecznie on miał cokolwiek wspólnego z ich budową - wszak dobrze pamiętam co to niby za cudo miało powstać koło kortowego - a i ciutkę daleko są one od stadionu Wisły), stadion też budował kto inny (odgrzeb sobie z bardzo dawnej prasy 1998?, 1999? jakie zamiary były TF w tej sprawie). Nie ma nic: ani podstaw ani fundamentów, ani akademii z prawdziwego zdarzenia. Jesteśmy w gównie po szyję, bo car mial fantazję wyp... Wisłę jak ścierę... Po karkach spodziewam się.... dokładnie tego samego albo i jeszcze czegoś gorszego ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, czyli Ludwik Miętta Mikołajewicz lata z kosą po osiedlach, wieczorem handluje dragami z kolegami z Lazio, a następnego dnia (wspólnie z kolegami z Chorzowa) robi zasadzkę na LPH pod Niecieczą.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I Misiek sprzeda Mączyńskiego, a za kasę.z transferu kupi dwie tony koki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mięta w klubie w tym momencie to już chyba tylko może zdecydować jaką chce kawę, więc nie wiem po co tutaj go wyciągać.
WSH przejęło wszystko a czego nie mogło przejąć to zniszczyło. Kiedyś ta wyliczanka miała ręce i nogi i tak SKWK nie było WSH ani TS, dziś nikt znający realia już tak nie powie. To mniej więcej tak jak UW i WG to nie WSH. Tak to była prawda. Dziś nie ma ani UW ani WG. Ale jest jeszcze jeden aspekt. W moim odczuci siła umownie powiedzmy SKWK z konfliktu z bednarzem a z dnia dzisiejszego to jakieś 10%. Sam ich wspierałem ale upłynęło dużo czasu, sporo się wydarzyło i dziś takie poparcia by nie dostali. Zresztą widać jak to wygląda na trybunach. Mogą opowiadać bajki ale sorry. To już nie jest to. Nawet dobrze jakby zrobili taki bojkot bo było by ich 200 osób. Z innej strony rośnie nasz krakowski Rockefeller. W 18 lat od rzucania w piłkarzy nożem do bycia prezesem klubu! Oficjalnie lub mniej oficjalnie ale rozdawać w tej spółce karty... A ktoś mówił że to w latach 90 było eldorado... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
+ ostrzałkę
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Czy tylko mi sie wydaje czy takie gadanie nikogo nie przekona, że Misiek to inteligentny, rozsądny biznesmen, który tylko... popełnił błędy młodości?
Praworządni ludzie raczej takiej osoby nigdy nie będą uważać za kogoś wspaniałego ![]() ![]()
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ależ by Wisła na tym zyskała!!! Jakieś cymbały już tutaj kiedyś wyliczały, że 50000 dziennie z dragów wyciągają pewne osoby. Pomyślcie ile to jest pieniędzy rocznie z samych dragów!!!
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.08.2016 o godz. 19:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
:/ co wy ludzie, chcecie by Wisła była finansowana z pieniędzy pochodzących z przestępstw?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ku.wa zrobiłeś "wrogie przejęcie" czyjegoś.konta, czy założyłeś je jak mialeś 2 lata? Bo, z całym szacunkiem, ale gadasz jak gimnazjalista....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że jednak Twoje pisanie odnosi się do gościa powyżej. W każdym razie chciałem zacytować jedynie fragment Twojej wypowiedzi.
![]() Powód: dodany fragment.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 19.08.2016 o godz. 20:42.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze, że cinkciarz Cupiał był taką osobą
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zapewniam Cię, że nie jest marzeniem TS przejęcie SA. To dla nich cholernie duży kłopot. Jestem niemal pewien, że gdyby doszło do szybkiego przejęcia SA przez TS to TS od razu: - spróbuje uporządkować ten megabajzel, - zacznie szukać nowego właściciela lub współwłaściciela. Niekoniecznie łatwiej, ale faktem jest, że BC wybrał bazującą na farmazonie ofertę JM a nie realną TS. Na pewno łatwiej będzie przejąć klub od TS niż od BC czy teraz od JM. Raczej bzdura. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz, a ja z tym o Cupiale się zgadzam. Tylko widocznie mam lepsze rozeznanie w sprawach TS i wiem co się tam działo przed inwestycjami....
A resztę napisał Rav. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie czujesz, że skwk i Misiek&Co jest balastem, który mocno utrudni wejście do spółki piłkarskiej poważniejszych inwestorów?
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 19.08.2016 o godz. 20:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie - TS szykując się do rozmów z Cupiałem musiał mieć plan sponsorsko/marketingowy. Po trzecie - działam trochę w było nie było niszowym sporcie, od strony szukania sponsorów itp. Jeżeli TS znalazł sponsorów na koszykówkę damską, powtórzę DAMSKĄ KOSZYKÓWKĘ, to są na prawde dobrzy.... Znalezienie kilku małych sponsorów na jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich, z milionami kibiców, potężnym obiektem i dalece niewykorzystanym potencjałem marketingowym powinno być znacznie prostsze. Uważam, że idealna sytuacja to 49% udziałów TS i 51% inwestora, ale podkreślę jeszcze raz - dla tych którzy nie kumają - jeżeli TS tego nie przejmie wkrótce, to może już nie być czego przejmować.... Nie wiem czy sobie z tego zdajecie sprawę jak źle jest w Wiśle. W porównaniu do sytuacji S.A. to TS jest jak pałac ZUS. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A ten wpis (bo chyba jeszcze nie artykuł) w PS widzieliście?
PS/red. Miga: Cytat:
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Meresiński w tej chwili Wisły nie sprzeda. Musiałby ją chyba oddać za darmo. Przecież kto ten klub teraz kupi. Po takim szarganiu wizerunku? Marki? On będzie szkodził jeszcze przez najbliższy roku do następnego postępowania licencyjnego. To Cupiał chciał to oddać w cholerę i nikogo normalnego nie znalazł ,a teraz do tego gimbusa mają ustawiać się kolejki chętnych filantropów bo trzeba "ratować pomnik"? Ten sezon to będzie masakra! Zresztą ,żeby solidnie podejść do tematu i przejąć taką Wisłę - klub z tradycją, prestiżem, kibicami, ale i spuścizną zaległości finansowych - to musi być podmiot bądź grupa podmiotów zdeterminowanych i przygotowanych w szerszym horyzoncie czasowym. To nie może być łapanka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 19.08.2016 o godz. 22:05.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na dzisiaj PRIORYTETEM jest przejęcie klubu od Wiadomixa. To się MUSI stać najszybciej jak to możliwe!!! (póki nie zdążył zbyt wiele namieszać, jak np. zatrudnienie tego Adamczewskiego) Pamiętajcie: klub od bardzo niedawna jest oddłużony względem TF. Dzięki temu zwiększa się grono potencjalnych chętnych by przejąć klub. Mało tego, ten sponsor dawał (powtórzę: dawał, nie pożyczał) kwotę wyższą niż TF na piłkę.
Ostatnio edytowane przez rav : 19.08.2016 o godz. 20:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mówisz poważnie, że Can-Pack dawał na koszykarki więcej niż TF? Nie mam powodu, żeby nie wierzyć, ale brzmi absurdalnie. W takim razie dlaczego nie woleli zainwestować w piłkarzy, gdzie reklama miałaby dużo większy zasięg.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dlaczego? Zawsze mnie to zastanawiało. To, że właścicielem jest Amerykanin i on "love this game" może jakieś znaczenie mieć. Wizerunek dyscypliny sportu, regularna gra w Europie, kontakty... może w tym rzecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
Obecnie Can-Pack sponsoruje sekcję piłkarską Okocimskiego Brzesko. Co do reklamy, to w tym przypadku akurat chybiony argument, bo ilu prezesów firm zainteresowanych opakowaniami zobaczy taką reklamę na stadionie? Nie ten segment rynku niestety ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 19.08.2016 o godz. 20:39.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|