|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ty rzucająca na lewo i prawo niczym nie poparte oszczerstwa mendo uważasz że Ci się nie należało? Myślisz że można nazwać zarząd TS chujami i potem bronić się w stylu "ja tylko spekuluję"?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Nie trzeba oka zawodowca, żeby dostrzec, jak bardzo śmiedzi ten "dokument". Są dwa scenariusze. Pierwszy - Norbert Bernatzky jest kiepsko opłacanym pośredniczym partaczem któremu na liście obowiązków się wyświetliło "szybko podeślij ofertę za Wisłę". Różni ludzie obejmują różne stanowiska, lwia ich część nadaje się do kręcenia karuzeli i tarcia chrzanu. Rozmowa typu "Jureczku, zatrudniamy kogoś kto cokolwiek szprecha po polnischku? To wez go niech oferte podeśle". Druga opcja jest znana bo ją przerabialiśmy rok temu. Tak czy owak - działanie TSu zrozumiałe - zabezpieczyli się jak mogli, antydatując wypowiedzenie pełnomocnictwa (logiczne, że klauzula kwotowa w umowie była postawiona tak wysoko, aby wydawało się, że nikt nie wejdzie z takim kapitałem przez rok). Nie chcieli zrobić tego wcześniej - zakładano, że po co płacić dodatkowe pieniądze TF skoro mało prawdopodobnym jest, żeby znalazł się inwestor z 40 milionami na stole. Ponadto zaczęto dopatrywać się niedopatrzeń na szczeblu formalnym w oparciu o legalna definicję oferty w świetle polskiego prawa. To również logiczne posunięcie, chociaż argument niezwykle słaby w przypadku próby egzekucji ew. roszczeń. TS rozwiązał to najlepiej w tych okolicznościach, jak tylko mógł. Kupując czas potrzebny na zbadanie oferty, po którym powinien się zrealizować jeden z dwóch scenariuszy. Pierwszy - zaglądamy im pod spódnicę i okazuje się, że piękna (Heidi Klum) dziewczyna okazuje się być niemieckim chłopem imieniem Norbert. Oferta na poziomie pruskiego Mereschweinskiego. Wariant drugi - faktycznie Loser, Stechert czy kto tam chce proponuje sensowne warunki - nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mogli dogadywać się wtedy bezpośrednio z TS przy całkowitym wykluczeniu TF. Problem tylko taki, że kupiono czas a zapłacono atmoferą w klubie, bo jeszcze do piątku na hasło "Wisła" pojawiały się artykuły o świetnym wejściu w sezon, fotelu lidera po zakończonych dwóch kolejkach i niezłej perspektywie na nadchodzące miesiące. Teraz - kolejne zamieszanie wywołane niczym innym jak tylko partactwem pracowników TF podsypanym korporacyjnym przesyłem komunikacji we firmie.
Ostatnio edytowane przez azkaz : 25.07.2017 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jakby to był poważny inwestor, to by chociaż ofertę potrafił dobrze skonstruować. Brak jakiegokolwiek kontaktu ze stroną niemiecką też daje do myślenia. Mam ogromną nadzieję, że Sarapata nie odda Wisły w szemrane ręce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jakby to był poważny inwestor to nie czekałby do ostatniego dnia ze złożeniem oferty. A na razie to wygląda tak, że zostawił ofertę za pięć dwunasta i wyjebongo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dla mnie sprawa prosta.
Niezależnie od tego czy ten inwestor to wałek czy poważna firma - bo tego nie da się nijak na tą chwilę sprawdzić. Trzeba cierpliwie poczekać parę dni, jeśli zapowiadany Loser w czwartek się nie zjawi tzn, że ktoś miał ochotę porobić sobie jaja kosztem Wisły. Abstrahując zupełnie od tego - widać ewidentnie, że TS chce wyjebać TFKa na kasę. Nie podoba im się, że Telefonika może dostać lwią część tych 40 milionów, woleliby przygarnąć całość dla siebie. Jak dla mnie gówniarski wybieg z tekstem, że oferta jest niby 'nieważna', łapanie się brzytwy i tyle w temacie. Wyrazili zgodę na tą klauzulę, więc skoro tak zrobili to powinni się do niej zastosować. Ewentualny inwestor powinien zostać szczegółowo prześwietlony przez TS i TFKa, jeśli oferta jest poważna to TS nie ma nic do gadania. Chyba, że faktycznie ktoś miał ochotę sobie jaja porobić. Jest prawie pewne, że TS przegra praktycznie każdą sprawę jeśli będzie próbował zablokować tą transakcję. Z resztą sam fakt, że czepiają się takich szczegółów i próbują usilnie pokazać, że klauzula, którą podpisali nie ma zastosowania (a ma) świadczy o TSie BARDZO ŹLE. Skok na kasę i tyle, a nie mityczne dobro klubu na uwadze. Jeśli faktycznie dobro Wisła SSA byłoby najważniejsze to nie znając szczegółów dotyczących inwestora nie próbowaliby unieważnić w oczach gawiedzi oferty Niemców. Generalnie można gadać co się chce, ale kluczowe jest zdanie : Jako, że termin skorzystania z umownej klauzuli minął, potraktujemy potencjalnego inwestora jak każdy inny podmiot, który zgłosiłby chęć wykupienia Wisły Kraków SA. Podejmiemy rozmowy z każdym, kto wyrazi chęć zainwestowania środków w budowanie silnej marki klubu. Czyli po prostu dla nich najważniejsze, żeby Telefonika nie zgarnęła kasy z ew. wykupu - lub sam fakt zatrzymania Wisły w swoich rękach za wszelką cenę (zgoda na ewentualny sponsoring). Jak dla mnie TS zachował się w tej sytuacji beznadziejnie i w moich oczach zrobił się malutki. Pal sześć czy inwestor jest realny czy nie, najważniejsze by utrzymać stołki i nie dopuścić TF do pieniędzy. Bardzo słabiutko. Teraz są dwie opcje: 1) Inwestor okaże się lipą i na tym się skończy. 2) Inwestor okaże się prawdziwy i nastąpi wojna TF + Niemcy vs TS. Wojna w której TS jest praktycznie skazany na pożarcie i jedyne co może zrobić to zaszkodzić piłkarskiej Wiśle. Bo to, że sprawę przegrają jest praktycznie pewne, gorzej, że przez nich znowu możemy mieć okres przejściowy jak za Meresia i zaliczać wtopę za wtopą, bo nikt nie będzie wiedział na czym stoi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Oglądałeś konferencję?
Niesamowite, po tym czego się dowiedzieliśmy oczerniać TS |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Przecież ten gość sam jest fiutem i szkoda na niego czasu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Akurat ta stronka na podstawie lokalizacji tłumaczy automatycznie zawartość, więc to nie ma znaczenia, że ma napisane "właściciel firmy". Drugą sprawą jest to, że to teoretycznie nie z nim mamy robić biznes - on jest tylko TEORETYCZNIE upoważnionym do złożenia oferty. Prawdziwym biznesmenem ma być ponoć ten Loser. A czy ktoś taki w ogóle istnieje i pojawi się w Krakowie, to już w ogóle inna para kaloszy. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
jeżeli okaze się że jest powazny inwestor to TS pójdzie na wojnę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mnie już po tym wszystkim co miało miejsce rok temu z okładem szlag trafia kiedy spomiędzy szpar boazerii wyłażą takie indywidua i snują obraźliwe teorie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
To co wpłynęlo do klubu nie jest ofertą.Termin minął i Telefonika juz przestaje być stroną w tej transakcji.Teraz potencjalny kupiec moze rozmawiać tylko z TS-em.Klauzula 40 mln. juz nie obowiązuje.Jezeli teraz ci Niemcy przyjada z konkretną ofertą to jezeli TS uzna ją za wiarygodna to cała kasa pojdzie do Wisły .Telefonika nic nie dostanie.Czy to żle?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taaa od razu III Wojnę Światową z wykorzystaniem rakiet balistycznych. Na razie to Meresiński był dłużej wiarygodny niż te anonimy z Niemiec.
A jakby to był wiarygodny inwestor to nie byłoby takiej żenady jak teraz... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ogryzek: wiadomo, na razie wszystko wskazuje na wałek, więc zgadzam się z pierwszą częścią twojej wypowiedzi.
Oferta niestety (albo stety) jest, jakby było inaczej to Pani Prezes nie gubiłaby się w zeznaniach i nie była taka zestresowana. Fakty są takie, że ta oferta nie jest ofertą jedynie w oczach TSu, a jeśli chodzi o detale to uwierz mi, że sądy mogą patrzeć na to zupełnie inaczej. Nie ma w nagłówku słowa oferta, ale przewija się ono w treści dwukrotnie i jest napisane czarno na białym, że firma składa ofertę. Raczej wątpię, aby którykolwiek sąd to zakwestionował z powodu braku nagłówka. Generalnie samo podejście TSu do sprawy żenujące. Szczególnie pogrubiony przeze mnie akapit. Dogadali się z Telefoniką odnośnie kupna, zawarli umowę, a teraz próbują wykręcać kota ogonem, bo spodobało im się rządzenie klubem. Czas pokaże jak będzie, ale tak jak napisałem - wygląda to bardzo, ale to bardzo słabo. I mityczne dobro piłkarskiej Wisły można tutaj wsadzić między bajki. Prędzej dobro TSu i samych decyzyjnych.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.07.2017 o godz. 17:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po obejrzeniu konferencji odniosłem na tyle pozytywne wrażenie na ile się da w tego typu burdelu.
Jak się niemce okażą wiarygodni to pewnie klepną transakcje, i tyle. Choć dopuszczam jakieś minimalne szanse na to że trwa walka o pewne wspływy, kilku "decyzyjnym" przestało by być tak dobrze i z pewnością będą wierzgać nogami jak tylko mogą, pytanie czy to ich wierzganie wpływa na działania TSu? ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie! Oni majac w pamieci ubiegloroczne wydarzenia, dwa razy czytaja nim pomyślą. A o tym czy jest to "oferta" w myśl przepisów czy nie jest okaże się niedługo. Ja i kilku jak widac forumowiczów, mamy inne zdanie niż Ty. Czas pokaże kto był mądry ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jedno jest pewne.Moze być bardzo dobrze albo zostać tak jak jest.Czyli jakby na to nie patrzeć jest dobrze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie z nim fakt ale uwierz mi że nawet kasjerki z Lidla mają tam poważniej wyglądające profile. Nie ufam mu, aż się roi od czerwonych flag przy nim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
40 milionów nie będzie. W czwartek nikt nie przyjedzie. Niektórym kolegom z forum - litościwie pominę nicki - radzę wizytę u seksuologa. Przedwczesny wytrysk jest uleczalny.
O co chodzi w całej tej aferze? Mam pewną teorię. W "ofercie" jest mowa o przeprowadzeniu audytu w Wiśle. Bernatzky ma ten sam adres co UFA. Stawiam tezę, że UFA chciała w ten sposób zyskać dostęp do dokumentów Wisły. Po co? Tego nie wiem. Jakieś pomysły? Wyrazy szacunku i poparcia dla zarządu TS. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja troszkę się pogubiłem.
Bo Pani Prezes raz mówi, że nie uznają owego dokumentu jako ofertę kupna, a kilka zdań później wspomina, że rozpoczęli analizę potencjalnego inwestora, wraz z prawnikami w celu potwierdzenia/zaprzeczenia jego wiarygodności. To albo nie uznajemy oferty, albo rozpoczynamy ustalanie kim jest potencjalny nowy właściciel. I tak po krótce. Czego TS nie uznaje? Pełnomocnictwa tego całego Bernatzkyego, oferty kupna, pełnomocnictwa TF. Trochę się w tym już gubię prawdę mówiąc. |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zauważcie, że Niniejsza oferta złożona jest pod warunkiem przeprowadzenia bez istotnych zastrzeżeń z naszej strony badania stanu spółki Wisła Kraków S.A. (due diligence).
A może komuś chodzi tylko o dobranie się do dokumentacji spółki i sprawdzenie co w niej jest? Pytania dwa: 1) kto? 2) w jakim celu? ![]() "A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
TS twierdzi, że dokument, który wpłynął formalnie nie jest ofertą, brak ponadto załączonego pełnomocnictwa - czego tu nie rozumiesz? Firmę sprawdzają, gdyby jednak dokumentacja została uzupełniona...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
pewnie tak...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Dzięki.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przede wszystkim poważna firma przed złożeniem oferty sprawdza co kupuje - czyli przeprowadza audyt firmy i wykonuje due dilligence - dopiero potem składa ofertę !!!!!!!!!!!!
Poważna firma przeprowadzając powyższe działania nie tylko zna spółkę, którą kupuje, ale również staje się przez badania znana Sprzedającemu - TS i TFK. Wówczas nie trzeba wysyłać dziwnych i niedostępnych pełnomocników (może mu się w Pcimiu rozładował telefon i zgubił ładowarkę ?), składać ofertę na poziomie sąsiada Heńka, który przez "pełnomocnika" chce podkupić sąsiedni i konkurencyjny sklepik osiedlowy.... Wówczas wiadomo jest kto składa ofertę (która spółka etc.) Oferta stworzona przez potencjalnego "kontrahenta" wygląda nieco lepiej od gwarancji stworzonej rok temu przez użytkownika silver03 Powód: silver03
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 25.07.2017 o godz. 17:27.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A teraz dla higieny mała przerwa w dyskusji na kilka słów do ciebie, pasiasta zabłąkana sieroto, która to czytasz i od wczoraj nieprzerwanie onanizujesz się z radości:
nie miej złudzeń, niezależnie od tego, jak ta historia się skończy, nigdy nic się nie zmieni, nadal zawsze we wszystkich aspektach sportowych i kibicowskich będziemy nad wami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
W końcu przeczytałem mniej więcej te pińćset stron z ostatnich kilku dni. Kilka spraw:
1. Jeśliby Niemcy w jednej racie wyłożyli 40mln, a na forum dalej by pisano o spiskach, że to spółka, która chce zniszczyć Wisłę... Ktoś musiałby jej mocno nienawidzić, bardzo mocno. Może są wizjonerami i z ich kalkulacji jednoznacznie wynika, że kwota zainwestowana szybko się zwróci? 2. Konferencja wypadła słabo, moje zaufanie do TSu spadło Na razie tylko jedna strona zabrała głos. Poczekajmy na rozwój wypadków. Co do Pani Prezes, to niektórzy pisali tutaj, że nigdy nas nie okłamała. Mnie się jednak coś przypomina, że mówiła o braku zaległości, które jednak były. 3. Przypierdalanie się do Janka to jest buldupienie najwyższych lotów... 'skąd takie info?', 'haha, kim on jest. 1/923 jego informacji się nie sprawdza- nie jest wiarygodny'. Zobaczymy czy przyjedzie właściciel Stechert Gruppe. Jeśli tak, to kolejny punkt dla niego. 4. Porównywanie JM z 250tyś do 40mln Stechert... Opamiętajcie się. Nie trzymam żadnej ze stron, obie wyglądają podejrzanie. Z jednej strony wydaje się, że TS trzyma się ciepłych posad, a z drugiej wiarygodność Stechert nie została jeszcze potwierdzona. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|