|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() no i niestety dla wielu forumowiczów, dla TF (co już było wiadome akurat od roku) , na szczęście nie dla TSW ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tylko tyle? wal jeszcze buraku
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Najbardziej niepokojące z tej konferencji jest to ,że długi spółki chyba rzeczywiście wzrosły. Nie wiem czy też tak to zrozumieliście ?
Żałowałem,że dziennikarze ,a zwłaszcza Miga byli mało aktywni. Teraz nie ma to już większego znaczenia,bo po informacji Knury,że TF też nie uznaje oferty staje się chyba jasne już nawet dla największych optymistów,że kupiec jest niepoważny. Miejmy nadzieję,że cały ten bajzel medialny nie wpłynie aż tak bardzo na zespół,bo początek sezonu zapowiada się obiecująco. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Nie mówimy też tutaj o skali takiej że Facebook kupuje budke z obwarzankami i nawet jak zmarnuje te kase to nic im to nie zaszkodzi tylko skala jest zupełnie inna, równiejsza. A tutaj kupowanie kota w worku jest zupełnie bez sensu. Może TS właśnie sie zadłużył na zylion szekli w banku na Mauritiusie? Kupowanie firmy bez sprawdzenia jej aktualnej sytuacji finansowej czy ogolnie biznesowej (kontrakty, zobowiązania, umowy sponsorksie itp) to nie jest praktyka w powaznym biznesie codzienna i naturalna. A moze ten inwestor to kolejny słup/pośrednik za którym w cieniu stoi jeszcze ktos inny? Jakis Kapka und Mandziara offshore investments czy inny dziwny twór? ![]()
Ostatnio edytowane przez DysoN : 25.07.2017 o godz. 14:31.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
TF dostała ofertę w piątek, po 3 dniach wydaje oficjalne oświadczenie, że do klubu wpłynełą oferta, a nagle zmienią zdanie? Kupy się to nie trzyma. Pozatym, jasno widać w tej stronie że są 3 obozy (z resztą jak często). Tacy którzy są pośrodku i spokojnie do tego podchodzą (mówie tu i o dziennikarzach i kibicach), tacy którzy mieli nfo wcześniej jak Miga, który widać że z Janexem miał pierwszy info, ale jest też drugi frony - Knura i Kawa. Ewidenetnie piszą zgodnie z narracją TS. Widać, że to w ogóle nie pomaga - sami niepotrzebnie nakręcaja atmosfere. Skoro było oficjalnie info, że przedstawiciele będą w czwartek, to trzeba się trzymać tego że będą. Wątpliwości TS zrozumiałe, ale jak przez 3 dni nie są w stanie sprawdzić firmy, to niech zmienią prawników. Można wszystko ściągnąć o nich (fakt, niektore dokumenty płatne ale to dla klubu grosze, 40 euro). Kwestia pełnomocnictwa od właściciela, owszem, ten Berntazky musi takie posiadać, ale nie jest to konieczne do złożenia i uznania oferty. Jeśli przyjedzie w czwartek na spotkanie w Krakowie (być może już z TS) i przedstawi pełnomocnictwo + i tak ten Loser ma być, to temat zamknięty i jest robiony audyt |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dobra to teraz jak juz ustalone zostało że ta oferta to jakiś niesmaczny żart (choć fajnie by było jakby 85% naiwnych założyło sobie inny temat aby tu nie spamować) to warto się zastanowić nad rolą mediów w tej sprawie , o ile jankx to jakiś anonim który puszcza dalej plotki dla fejmu , to taki Miga to tzw. poważny dziennikarz z prasy drukowanej, zapraszaja go nawet do C+ , to ja sie pytam Zmieta fajo , jesteś debilem czy wziąłeś jurgielt ?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
https://youtu.be/1kTBCHknQHs (od 13 minuty nagrania). Mowi to jawnie, pod nazwiskiem. Przecież jeśli to nieprawda to jutro Stecher wyciaga korespondencję i pani prezes leży. Nad czym gdybasz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
A moze walka jest o to gdzie pojdzie 40 baniek, moze TS gra o plena pule. (terminy, wypowiedzenie umowy tF).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Ciągle słyszę ze Niemcy dają wirtualne 40 mln ze nikt pieniędzy nie widział. Przecież jeżeli nie przeleją pieniędzy na konto TF bo to pewnie oni w razie czego będą dzielić 60/40 to dealu nie będzie. Nie będzie kłopotu. Jak nie dadzą kasy klubu nie kupią. To nie jest tak ze maja wpłacać w jakiś ratach jak meres tylko od razu całość. Nie ma kasy nie ma dealu.
Mi tez coraz bardziej śmierdzi ten deal ale Niemcy mogą kupić klub tylko w momencie przelania kasy wiec nie wiem o co ten cały raban ze Niemcy nie maja 40 baniek ze to są wirtualne pieniądze. Jeśli nie maja 40 baniek TS jest dalej właścicielem i już bez klauzuli odkupu klubu za 40 baniek. |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Smokowski wrzucił info, ze wg jego informacji sprowdził ich ... Citko.
To by w sumie wyjasniało skąd janekx ma info i nawet dostęp do papierów. Chyba wszyscy pamiętają kto miał pierwsze informacje po przejęciu przez Meresia.
Ostatnio edytowane przez kubad99 : 25.07.2017 o godz. 14:47.
![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeśli to prawda z Citką to jest to absolutny skandal, że z Citką po zeszłorocznym syfie w ogóle jeszcze ktoś chce rozmawiać. Wiem, że głównym winowajcą tego burdelu nie był, ale mimo wszystko smród pozostał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Sprawdził czy sprowadził?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Sprowadził i Smoku sam nie jest pewien bo napisał że informacja do potwierdzenia bądź zdementowania. Dla mnie brzmi jak totalna bzdura... Kto następny wyskoczy z szafy i dołączy do puli podejrzanych?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Sprowadził, sorry literówka.
![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Miałem iść dziś do kina, ale jednak pozostanę w domu. Toć to lepsze aniżeli wszelakie thrillery, horrory i komedie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
*je popcorn* za ile przerwa na reklamy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Teraz to każdy sobie Wisłą gębę wyciera.
Temat, który się świetnie sprzedaje. Lepiej odłączyć prąd i przeczekać wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
WislaFan123 - piszesz "jesli przyjadą niemcy w czwartek"
Przyjadą? Umówili się? Ponoć telefonu nie odbierają. Umówmy się, tez chciałbym księcia na białym koniu, który ratuje księżniczke, czy pstryknąć palcem i jesteśmy bogatym klubem. Ale tak poważni ludzie sie nie zachowują* *chyba, że któraś stron (TS/TFK) kłamie. A jak juz pisałem Pani prezes nie dała nam podstaw w swoich działaniach by jej nie wierzyć. Zatem w tym rozważaniu pozostaje TFK ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...z-wisla-krakow
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to się zaczyna wojenka na dobre ktoś coś gdzieś komuś i od razu w eter. To wszystko byłoby mega śmieszne gdyby nie chodziło o Wisłę .A tak to już chyba tylko czekać nam zostało i modlić żeby z tego bałaganu nie wyszło coś dużo gorszego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Citko zapewne znał ową klauzulę.
![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jak go zdementował, to może niech z łaski swojej napisze kto go sprowadził? Czemu Miga wraz z Janeksem tak bardzo starają się ocieplić wizerunek Niemców, pomimo że nie ma żadnych pozytywnych informacji na temat Losera czy jego świeżo kupionej firmy Stechert?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@rav Pani Prezes wspomniała, "że nikt nie skontaktował się z TS-em", a z SA? A z TF? Pełnomocnik twierdzi coś innego, podobno... To wszystko są słowa. Wybacz, ale nie za bardzo wierzę teraz już Pani Prezes, wobec informacji o długach, które miały maleć a chyba jednak rosną, przynajmniej ja to tak rozumiem... Ani nie popieram Niemca, ani niestety nie popieram działań i formy tych działań, TS-u... Chciałbym tylko mieć pewność, że TS nie mataczy i nie kombinuje, a jeśli Niemiec jest wiarygodny i potwierdzi swoją wole zakupu akcji, to aby nikt mu w tym, w sposób niezgodny z prawem i w dbałości o swoją posadę, nie przeszkadzał. A wszystko to w trosce o Wisłę. Teraz czekam co dalej... i czytam co tu się pisać będzie..
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
ważna informacją która padła na konfernecji prasowej jets tez taka ze Wisła ma jescze inne długi o których Prezes nie może mówić ze wzgledu na klauzule tajności...czyli zapewne nie te o których wszyscy wiedzą...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Miałem nadzieję po tej informacji która trzasnęła w piątek po meczu, że w końcu w cywilizowanych warunkach uda się przekazać Wisłę w dobre ręce. Niestety, wokół klubu znów powstał b....el, nie wiadomo kto z kim ma negocjować, kto ma pełnomocnictwa a kto nie. Żeby się nie okazało, że TF sprzeda klub Loesor'owi a TS będzie szła w zaparte, że to oni są dalej właścicielem i zapanuje swoiste bezkrólewie bo nikt nie będzie wiedział co może a czego nie... Niestety możemy się już chyba poważnie martwić o wyniki sportowe drużyny w najbliższym czasie, oby demony sprzed roku nie uderzyły z taką samą mocą, bo nie wierzę, że piłkarze i sztab olewają całą sprawę i jej nie śledzą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Może chodzi ogólnie o te 12? milionów ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Bez względu, po której każdy jest stronie - skoro z różnych źródeł (PS, GK) są informacje że będą w Krakowie w czw to nie lepiej poczekać z wyroczniami? Przeciez to łatwo wyjdzie w jedną albo drugą stronę.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie do ludzi o większej wiedzy niż ja a mianowicie:
Czy w razie gdyby doszło do audytu spółki Wisła Kraków to czy przyszły inwestor może ogłosić publicznie wyniki audytu czy tez jest to tajemnica handlowa? Chodzi mi o to czy może np powiedzieć zadłużenie wynosi tyle i tyle nie kupujemy? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|