The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bofff
Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2009, 13:28
wszystkie wasze teorie spiskowe nie mogą być prawdziwe choćby z powodów statystycznych hehe a niektóre teksty to już kabaret normalnie.
Sędziowie są w większości chu.owi, fakt. Małek popełnił 3 poważne błedy, ale w linii prostej nie decydowały one o wyniku (wolny Iwańskiego to jak 6-tka w lotka)
A Legia ma Muchę (a może Dowhania) i to on przesądzłl o wyniku meczu a nie Małek
P.S. jak nie przedłuży kontraktu to się Trzeciak już chyba nie wybroni
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.11.2009, 13:53
Gdyby nie Mucha to Legia miałby znacznie mniej punktów.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.11.2009, 13:55
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie Mucha to Legia miałby znacznie mniej punktów.
Oj stary, chyba odkryłeś Amerykę
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.11.2009, 14:02
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Wiem ze owy sedzia mial postawione zarzuty prokuratorskie i zostal usuniety, a jak sie to dalej potoczylo - nie wiem. Moge jednak w ciemno zakladac, ze do wiezienia (niestety) nie poszedl, tak jak pozostali jego koledzy przestepcy pilkarscy liczeni juz w setkach.

Co do pilkarzy, to jesli juz zdecydowales sie do nich dowalic byle tylko znowu bronic sedziowskich pomylek (lub "pomylek"), to trzeba bylo lepiej zostawic Maleckiego, a wyciagnac Lobodzinskiego, bo ten nie dosc ze nie umie prosto kopnac, to jeszcze jest znany z podpisywania listow-premii sedziowskich i zdecydowanie lepiej by sie tu kompomowal Ale mniejsza z tym, bo wybacz ja nie kupuje takiej filozofii, ze skoro pilkarze slabi, to sedziom wolno wypaczac wyniki spotkan. To jakas paranoja. Jednym i drugim trzeba sie wziasc za dupska i tyle.

A do tego, ze zagranica tez co rusz odstawiane sa waly, nikogo przekonywac chyba nie trzeba, bo jasnym jest ze w zaleznosci od ligii, podstawowa roznica sa stawki. Ale moze zostawmy problemy Czechow Czechom, a afery Niemcow Niemcom i skupmy sie na swoim podworku

PS. nie wiem co chciales powiedziec przez to, ze nam tez sedziowali umoczeni sedziowie, ale mam nadzieje, ze nie ponioslo Cie do tego stopnia, iz sugerujesz celowa korupcje z inicjatywy Wisly

PS.2 ja to bym nawet zwiekszyl zawodowym sedziom zarobki, ale za cene testow na wariografie. Co kwartal pytanie "czy cos pan ostatnio skrecil i dlaczego".
Przez tyle lat byli w zasadzie bezkarni, ze nie zawahalbym sie im teraz wyciac takiego numeru. Zreszta sedziowskiej klice nigdy sie krzywda nie dziala. Szlag czlowieka trafia, bo te kilkaset zlapanych "czarnych owiec" do dzis powinno siedziec w celi, a zamiast tego cwaniaki za zrabowane pieniadze pootwierali sobie prywatne biznesy i obecnie smieja sie nam wszystkim w twarz. Podobnie jest z tymi, ktorzy odstawiaja takie stronnicze sedziowanie jak chocby Malek, czy ten mega-bezczel, ktory podyktowal ostatnio Odrze karniaka przy Konwiktorskiej. W najgorszym razie degraduje sie takiego na kilka spotkan o lige nizej, po czym gosc wraca i po jakims czasie wycina kolejny numer z usmiechem na twarzy.
Niezbyt mnie zrozumiałeś, trudno. Nie będe tłumaczył dalej każdego akapitu, bo to co chciałem przekazać napisałem w poprzednim poście. Myślałem, że jasno. Koniec tematu z mojej strony.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.11.2009, 14:51
zostawcie tego Małka, bo sędziuje jak potrafi. Ok, były spalone gwizdane, ale to wina bocznych. Wolny dla Legii może i nieprawidłowy, ale to nie gol. Kto w Wiśle tak uderzy z 25 metrów?
Ale o czym Ty piszesz? słaby sędzia myli się i popełnia błędy w obie strony, a nie tylko w jedną, lub 10 w jedną i dla pozoru 1-2 w drugą. Dlatego tu nie ma mowy o żadnych błędach wynikłych z niekomptencji, czy słabości Małka, a jest mowo świadomym oszustwie.

Wczoraj Małek okradł Bełchatowian, świadmiie, nie ma co do tego żadnej wątpliwości.

I jeszcze jedno do tych powątpiewających w układy, spiski, oszustwa - Panowie, czy Wyście się urodzili wczoraj? My już od dawien dawna żyjemy w kraju "Piłkarskiego Pokera", który nadal sobie trwa, o czym przekonują ciągle przybywające aresztowania przez prokuraturę Wrocławską.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.11.2009, 15:44
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj Małek okradł Bełchatowian, świadmiie, nie ma co do tego żadnej wątpliwości.

Cytat:
Tomasz Wróbel: Nie wydaje mi się, że Legia była lepsza od nas. W pierwszej połowie kontrolowaliśmy przebieg gry i byliśmy bliżej strzelenia gola. Po przerwie gra się wyrównała i oba zespoły mogły zdobyć bramkę. Nie sądzę, żeby sędzia był dzisiaj stronniczy. Przy sytuacji bramkowej faktycznie wybiegłem za wcześnie z muru i powtórka rzutu wolnego była jak najbardziej prawidłowa.

Ale pewnie zaraz napiszesz ze złodziejstwo i spisek jest oczywisty jak oczywistosc, a Wrobel sie boi legijnej komisji ligi
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.11.2009, 18:04
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Ale pewnie zaraz napiszesz ze złodziejstwo i spisek jest oczywisty jak oczywistosc, a Wrobel sie boi legijnej komisji ligi
A kto tu w ogóle mówi o powtarzaniu wolnego, którego nie było? Do powtórzenia Miałek miał podstawy, do podyktowania faulu nie. Podobnie jak w wielu innych momentach, gdy gwiazdał dla Legii. My tu mowimy o przerywaniu akcji Bełchatowa, interpretowaniu niemal wszystkiego na korzyść Legii, itd.

Trudno też aby Wrobel pod rygolem kary dyscyplinarnej inaczej komentował publicznie pracę sędziego. Hajtą to on nie jest.

Oczywiście wszystko możemy uznać za przypadek jak chcielibyście w Wawie - to, że Choto i Radovic przed ważnym meczem w ewidentnych sytuacjach nie zostają wykartkowani, to że Marcelo dziś został, choć nic kompletnie nie zrobił i na kartkę absolutnie nie zasłużył, dalej, możemy uznać za akt sprawiedliwości i uczciwości wlepienie Boguskiemu "zaocznej" absencji w poprzednim sezonie za rzekomy faul przed meczem z Legią, a nie wlepienie jej teraz wspomnianej wyżej dwójce, anulowanie bodajże w poprzednim sezonie "niesłusznej" żóltej kartki pokazanej o ile pamiętam Choto, a zapewne brak upominania się o to teraz w przypadku Marcelo itd. itp.

Ba, mmożemy w ogóle uznać, że cała Polska myli się wskazując właśnie na Legię jako na klub najbardziej uprzywilejowywany i wspierany przez obecne władze i media piłkarskie, i że sędziowie trafiają do Wrocławia za niewinność, broń boże nigdy nie za gwiazdanie dla Legii. Ale to już nawet nie byłoby śmieszne,
Ostatnio edytowane przez Markus : 29.11.2009 o godz. 18:06.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.11.2009, 18:06
http://www.sport.pl/pilka/1,70987,73...Agresywne.html UUUUUUUUUUUUUU!!!! POWIAŁO GROZĄ!!!! :O
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.11.2009, 18:07
daj spokój, Markus, zaślepionym warszawiakom trudno cokolwiek tłumaczyć..
Oni są niewinni.

Za dawnych czasów popularne było (sarkastyczne) powiedzenie: "Jestem niewinny jak Związek Radziecki".
Tearz proponuję:
"niewinny jak piłkarz Legii"
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.11.2009, 18:15
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ba, mmożemy w ogóle uznać, że cała Polska myli się wskazując właśnie na Legię jako na klub najbardziej uprzywilejowywany i wspierany przez obecne władze i media piłkarskie, i że sędziowie trafiają do Wrocławia za niewinność, broń boże nigdy nie za gwiazdanie dla Legii. Ale to już nawet nie byłoby śmieszne,
To zdanie brzmi tak jakby trafiali za sedziowanie dla Legii co jest totalna bzdura (niestety - bo chcialbym, zeby wyszlo ze ITI kupuje). Podaj mi mecze, nazwiska, sedziów kupionych przez Legię które pojawiły się we Wrocławiu.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.11.2009, 18:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
daj spokój, Markus, zaślepionym warszawiakom trudno cokolwiek tłumaczyć..
Oni są niewinni.

Za dawnych czasów popularne było (sarkastyczne) powiedzenie: "Jestem niewinny jak Związek Radziecki".
Tearz proponuję:
"niewinny jak piłkarz Legii"
ja też chyba jestem zaślepiony , jeśli ktoś traktuje podarowanie komuś wolnego na 25/30 metrze jako spisek warszawsko/Legijno/PZPNowski. 99 procent takich wolnych konczy sie strzałami w jupiter albo w mur. to tak jakby sie czepiac że jakis aut w złą stronę dali w srodku boiska
a te n tekst o niewinności wyczytałeś pewnie na forum wiecznie pokrzywdzonych kibiców sąsiadki

widze że frustracja po debilnej stracie punktów przez naszych skórokopów wychodzi z co poniektórych ale raczej szukałbym winy, jak juz pisałemm, u naszych "brożiniów"

mnie też te porażki bolą ale nie szukam winy u Bogu ducha winnych Legionistów
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.11.2009, 18:26
To zdanie brzmi tak jakby trafiali za sedziowanie dla Legii co jest totalna bzdura (niestety - bo chcialbym, zeby wyszlo ze ITI kupuje). Podaj mi mecze, nazwiska, sedziów kupionych przez Legię które pojawiły się we Wrocławiu.
Pije do twojego podpisu

Jak byś wytłumaczył akcję z Boguskim w zeszłym roku? Canal+ i Wieszczycki rozpętali tą burzę która porwała tylko Boguskiego? Gdzie inni brutale?

Szydzić każdy może i obracać argumenty oponentów w absurd (jak twój podpis), ale nie zmienia to rzeczywistości.
Ja już znam wyśmiewanie "oszołoma Petrescu" i jego spiski "warszawskie"...

A gdzie jest Petrescu a gdzie Polska piłka dziś? każdy widzi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.11.2009, 18:31
Petrescu uważał tez, ze terminarz jest pod Legię ustawiony, bo najpierw przeciwnik grał z Wisła, gdzie się męczył, a potem jechał na Legie wykończony i wykartkowany.

W tym sezonie Legia najpierw grała z Załębiem, a potem to Zagłębie grało u siebie z Wisła. Za dwa tygodnie bedziemy mieli tego powtórkę.

Akurat dla mnie Petrescu to zły przykład - bo to frustrat, który jakby był trenerem Legii to gadał by to samo tylko, ze na Wisłe - zwróc uwage, ze ostatnio w wywiadzie dla polskiej prasy tez mówil, ze w Rumunii go gnebią sedziowie. Sorry, ale w światowe spiski przeciw Petrescu to ja juz na pewno nie uwierze.

Dwa Petrescu wcale nie jest zbawca rumuńskiej piłki. Przed Unirea grała w LM rok wczesniej Cluj, a dwa lata wczesniej Steaua, a chyba 5 lat wczesniej w 1/4 Uefy była Steaua, Dinamo i Rapid.

P.S. Masz gdzies moze ten faul / 'faul' Boguskiego? Bo szczerze mówiac nawet nie pamietam jak to wyglądało
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 29.11.2009 o godz. 18:33.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.11.2009, 18:33
zostawcie tego Małka, bo sędziuje jak potrafi. Ok, były spalone gwizdane, ale to wina bocznych. Wolny dla Legii może i nieprawidłowy, ale to nie gol. Kto w Wiśle tak uderzy z 25 metrów?
KIRM he he ,bez napinki jestem madrzejszy o jeden mecz ,pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.11.2009, 18:33
Petrescu uważał tez, ze terminarz jest pod Legię ustawiony, bo najpierw przeciwnik grał z Wisła, gdzie się męczył, a potem jechał na Legie wykończony i wykartkowany.

W tym sezonie Legia najpierw grała z Załębiem, a potem to Zagłębie grało u siebie z Wisła. Za dwa tygodnie bedziemy mieli tego powtórkę.

Akurat dla mnie Petrescu to zły przykład - bo to frustrat, który jakby był trenerem Legii to gadał by to samo tylko, ze na Wisłe - zwróc uwage, ze ostatnio w wywiadzie dla polskiej prasy tez mówil, ze w Rumunii go gnebią sedziowie. Sorry, ale w światowe spiski przeciw Petrescu to ja juz na pewno nie uwierze.

Dwa Petrescu wcale nie jest zbawca rumuńskiej piłki. Przed Unirea grała w LM rok wczesniej Cluj, a dwa lata wczesniej Steaua, a chyba 5 lat wczesniej w 1/4 Uefy była Steaua, Dinamo i Rapid.
Ale ja pytałem o akcję Canal + i Wieszczyckiego
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 29.11.2009, 18:36
transparent kibicow LEGII bardzo zabolał dziennikarzy różnych środowisk, pewnie jutro rozpętają nagonke na kibiców ,mnie zastanawia że nie słyszałem tak konkretnego oporu kiedy WYBORCZA promowała napis; NIE PŁAKAŁEM ZA PAPIEŻEM
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.11.2009, 18:36
Nie pamietam faulu - jak mi zapodasz to gwarantuje Ci słowem honoru szczera wypowiedz.

Ja w takie spiski po prostu nie wierze, gdyby tak bylo to KL by wywalila na trybuny Skorze przed meczem z Legią, bo miała taka możliwosc. Co, jako kibic Legii mam dociekac czy moze nie bylo interwencji z gory Basałaja?

P.S. A Wieszczycki sercem jest za ŁKS, a nie Legia o czym wiele razy mówił w studiu podczas relacji z meczów ŁKS.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 29.11.2009, 18:42
Dajcie panowie spokój bo i tak do niczego nie dojdziecie. Każda ze stron bedzie miała zawsze swoje racje .Prawda jest taka jak napisal jeden z przedmówców ,to nie sedziowei ,pzpn czy ktos inny ,to my sami roztrwoniliśmy przewagę i nikt nie zaprzeczy!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 29.11.2009, 19:57
Pewien klub się, po raz kolejny, wzmacnia...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 29.11.2009, 20:07
Będą mieli przyzwoity stadion, więc teraz pora, by go w jakiś sposób wypełnić. Najlepsza metoda, to silna drużyna i wyniki. Mam nadzieję, że podobne tendencje wzrostowe zauważymy w Wiśle...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.11.2009, 20:16
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Będą mieli przyzwoity stadion, więc teraz pora, by go w jakiś sposób wypełnić. Najlepsza metoda, to silna drużyna i wyniki. Mam nadzieję, że podobne tendencje wzrostowe zauważymy w Wiśle...
Uwierzę jak zobaczę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.11.2009, 20:45
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
transparent kibicow LEGII bardzo zabolał dziennikarzy różnych środowisk, pewnie jutro rozpętają nagonke na kibiców ,mnie zastanawia że nie słyszałem tak konkretnego oporu kiedy WYBORCZA promowała napis; NIE PŁAKAŁEM ZA PAPIEŻEM
offtop: autorem w/w hasła był Paweł Bravo - dziennikarz Rzeczpospolitej. Tak na marginesie lewactwa i popkultury.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.11.2009, 21:03
Ale wyborcza nagradzała ten cytat jakimis wyróznieniam i nagrodami roku.

P.S. Dokładnie "Tiszert dla wolnosci' patron medialny GazWyb. Swoja droga odkrylem, ze jest stronka Wolnosc dla Tiszerta jakis prawicowców
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 29.11.2009 o godz. 21:10.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.11.2009, 21:30
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
offtop: autorem w/w hasła był Paweł Bravo - dziennikarz Rzeczpospolitej. Tak na marginesie lewactwa i popkultury.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73...S___Legia.html Mówisz-masz.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.11.2009, 22:07
Skrót meczu Odra-Wisła to obraz naszej ligi w pigułce - dla niewtajemniczonych gości z zagranicy.

Najpierw przepiękna centra ex-kadrowicza Jopa, który precyzyjnie wyłożył piłkę Kirmowi. Absolutnie nie ma mowy o przypadku, każdy koneser polskiej skopanej wie dobrze, że Jop już od pewnego czasu kiksuje zawsze w ten sam sposób.

Następnie rajd Małeckiego w stylu Maradony - palce lizać. Chłopaki z Odry po godzinach prawdopodobnie dorabiają jako słupki na placu manewrowym.

Tylko strzał Kirma jakoś nie z tej bajki.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.11.2009, 22:11
Sorry za OT, ale kompletnie nie rozumiem... *0 22*- o co chodzi z twoim podpisem? o.O
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.11.2009, 22:18
Wyjaśnia prawdopodnie najwiekszy spisek w historii swiatowego futbolu.

(było klosa w latach młodosci ogladać z grupenfuhrerem Wolfem)
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 29.11.2009, 22:26
Kolega po prostu od kilku dni kminił jakiś oryginalny podpis, mający na celu wyśmiania fobii Wiślaków...i oto jest owoc jego przemyśleń.

edit:

Cytat:
no wiesz, kompleksy.. wszyscy be, a Lech cacy. coś jak sąsiadka zza Błon tylko z jedną różnicą Ci są z Wielkopolski
Kolega jest z Warszawy
Ostatnio edytowane przez Proud : 29.11.2009 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 29.11.2009, 22:26
osz w morde to oddaje honor. w sumie racja. sorka
wiecej sie nie wypowiadam po browarach..:/
Ostatnio edytowane przez Mateuusz : 29.11.2009 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.11.2009, 22:31
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
no wiesz, kompleksy.. wszyscy be, a Lech cacy. coś jak sąsiadka zza Błon tylko z jedną różnicą Ci są z Wielkopolski
Przecież to jest kierunkowy do Warszawy...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów