|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
tak to jest, jak się wymienia dobre pół składu. Musi upłynąć czas, no musi, aż się zrozumieją , poznają i zaczną wyczuwać.
Podobnie będzie u nas, mam nadzieję, że to zgrywanie trochę krócej potrwa. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Rzucił mi się w oczy Manu w tym meczy naprawdę gość się wyróżniał nie tylko na tle Legii ale pokazywał równorzędny poziom z Bordeaux.
Bramkarz w tym meczu nie pokazał się z najlepszej strony. Bardzo niepewny. Gra trochę w stylu Pawełka, kiwa się z napastnikami. Gra obronna Legii po zejściu Astiza posypała się całkowicie Wawrzyniak to parodia na środku obrony, dla mnie ten piłkarz jest skreślony nie tylko na tej pozycji ze względu na jego "problemu z wagą" przez które wykopali go z Grecji. Podsumowując Legia na razie nie pokazuje kosmicznych umiejętności, widać że nie mają napastnika Mezenga nic nie pokazał jak go obserwowałem w dzisiejszym meczu. Problemem Legii jest również brak zgrania i zrozumienia co najlepiej pokazał rzut wolny po którym obaj zawodnicy stojący przy piłce odbiegli od niej. Zobaczymy co pokażą w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Dlatego tego kosmosu w grze Legii można było oczekiwać od samego początku bo to przecież zawodowcy. A faktycznie jak będzie to się dopiero okaże. Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.07.2010 o godz. 20:21.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A Macius dalej uparcie liverpulskie 4-5-1.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Gdybyś przestudiował pochodzenie tych dziennikarzy, to wyszło by Ci coś ciekawego. Np w takiej Gazecie Wyborczej sporo osób które pracuje w oddziale warszawskim pochodzi z Wielkopolski
Więc to nie są tacy ''nasi'' dziennikarze, oni są praktycznie z całej Polski.A co do pikarzy, to wystarczy spojrzeć na Real M. Nasprowadzali piłkarzy, ale to nie dało nic, bo nie było zgrania i zrozumienia pomiędzy piłkarzami i formacjami. Dziś przy rzucie wolnym było to widoczne, kiedy to dwóch zawodników pobiegło razem do przodu i nie było piłkarza, który mógłby wykonać ten stały fragment gry. Automatyzm przyjdzie z czasem, przynajmniej powinien.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 20.07.2010 o godz. 20:30.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
W lidze polskiej ten Manu będzie naprawde niezły, podobnie Vrdojlak (czy jak mu tam). Zupełnie zagubiony jest ten Mazenga no ale może ze słabszym rywalem. I po chyba 4 bramce mina Maćka, to mnie w nim zawsze najbardziej wku*****o, taka niemoc, bezradność, w głowie tylko "czy znów przepraszać kibiców?"
No w sumie pierwszy meczyk Legii w tym sezonie jaki oglądałem. Wisła zagrała też padake więc nie ma wyrokować. Jak wszyscy dobrze wiemy nasi potrzebują 5-6 ligowych kolejek żeby załapać ten słynny rytm ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Duzo jeszcze czasu potrzeba aby Legia sie zgrala. Wymienianie połowy składu od razu nie zmieni sytuacji w druzynie i nie poprawi jej gry. Cabral i ManU to swietne wzmocnienia, ktore na pewno urozmaica nasza ekstraklase.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Wyniki ze sparingu nie zawsze pokrywają się z wynikami w lidze i wcale się nie zdziwię jeśli Legia będzie miała udany sezon. Nie zmienia to faktu, że bramkarz Legii to połączenie Cabaja i Pawełka co jest miłą odmianą po Musze.
Mnie najbardziej ciekawi Paolo Terziotti i efekty jego pracy na stolcu trenera od przygotowania fizycznego. Liczę na parę ciekawych kontuzji w Legii i piłkarzy człapiących ze zmęczenia. Mam nadzieję, że nasza włoska V kolumna w Legii mnie nie zawiedzie. ![]() ![]() Tęcza w Polsce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ten bramkarz ma zadatki na niezlego Pawelka/Cabaja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
O k*** niewierze.To ten co nam zj**bał 3/4 skladu a wczesniej Banikowi Ostrawa heh to sobie Maciuś sztab dobiera.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś linka do skrótu meczu z Bordo?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
Nie trzeba szukać tak daleko.. wystarczy spojrzeć na Wisłę i runde jesienną w poprzednim sezonie.. w każdym meczu brakowało 3-7 (!!!) zawodników z podstawowego składu, już nie mówiąc o okresie przygotowawczym gdzie praktycznie codziennie coś komuś doskwierało :|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Widziałeś bramki ze sparingu z Bordeaux ? jak dla mnie przy pierwszej bramce mógł do piłki wyjść i ją złapać lub wypiąstkować jak najdaliej. Dostał piłkę do bramki pod słońce i ciężko miał. Pozostałe bramki bez szans gość.
Nie widziałem poprzednich spotkań w wykonaniu tego bramkarza więc się nie wypowiadam ale do poziomu Cabaja czy Pawełka to jednak jeszcze mu brakuje ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja widzialem caly mecz i nie chodzi mi nawet o bramki, ale o to co robil podczas tego meczu. Niepewne wyjscia, problemy z chwytniem, piastkowaniem, wykopywaniem pilki itd. - na razie tragedia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Bramka na 0-2 to tez jego bład + bład obroncow. Ogolnie słabe spotkanie miał, najgorszy zawodnik na boisku. Mam nadzieje, ze Jovanic zacznie pokazywac klase bo jak na razie nie miał zbyt wielu szans. Zawsze sie ludzie smiali z Pawełka - teraz zaczna z Antolovicia.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Na razie to tylko sparingi, zobaczymy jak będzie w lidze. Ale fakt faktem, że już można zastanawiać się nad określeniem jego bramek. "Antolki"?
![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No nie wiem. Mnie się wydaje, że Bordeaux to jednak zajebisty poziom ligi mistrzów itp. Także nie śmiałbym się z Legii. My mieliśmy problem strzelić amatorom z Szawle.
PS. Meczu nie oglądałem, ale tego Manu bardzo dobrze znam
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.07.2010 o godz. 07:07.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Legia jak się lepiej zgrają to na nasze warunki linia pomocy będzie bardzo mocna. Po kontuzji Astiza jeszcze okaże się jak poważnej i kontuzjach Rzeźniczaka, Kiełbowicza oraz Choto to wynik następnych francuskich sparingów już jest znany bo z taką obroną to i Dolcan Legii klika goli strzeli
Mnie najbardziej martwi tak jak za czasów Urbana gra jednym napastnikiem, przy Skorży zapowiada się na to samo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Na tyle, co zrozumiałem, to 4-5-1 było zamiast 4-3-3, bo Skorża nie chciał się wygłupiać jak Smuda z Hiszpanami. No, wynik w sumie wyszedł niewiele lepszy, gra już trochę lepiej, oczywiście przy zachowaniu wszelkich proporcji (Legia to nie reprezentacja, Bordeaux to nie Hiszpania, a odległość PL-SPA nawet na papierze jest większa, niż Legii od Bordeaux).
W każdym razie do tej pory było w meczach i treningach 4-3-3, tylko to może być problem - bo niby kto ma być w tej 3 z przodu? Mezenga - ok, może póki co nie powala, ale bym go nie skreślał. Chiny - na treningach coś już tam zaczyna brylować, ale nawet na ogon wszedł, zamiast niego Dong. Dong - zmiennik, być może nie najgorszy jako zmiennik, ale zmiennik. Z Bordeaux jak wszedł, to się pogubił i jakoś strasznie dziwnie kiwał w akcji, w której przez sekundę był nawet sam na sam z bramkarzem, miał też dobrze ustawionego Szałacha, a koniec końców poplątały mu się nogi. Zwrotny jak kuter rybacki. No ale w trakcie sparingów z badziewiami strzelał, miał śliczną akcję chyba z Dolcanem, jak po prostu ominął bramkarza - tylko że gdzie on tam na europejskie klbuby, ba, gdzie on tam na Wisłę czy Lecha. Szałach - teoretycznie taka wersja tania, lokalna wersja Manu, tylko o różnicy klas szkoda wspominać. Rybus - w wieku 21 lat sprawia wrażenie, jakby szczytowy moment swojej kariery miał już za sobą, odcinanie kuponów w takim wieku to kabaret - mam nadzieję że to tylko czasowa zniżka formy. Póki co tylko Manu wygląda na konkretny i (na tyle, na ile można to powiedzieć na tym etapie przygotować) pewny element tej ofensywnej trójki w ustawieniu - tyle że mam wrażenie, że jakoś szczególnego ciągu na bramkę, to on nie ma (król asyst, tylko komu tu asystować) . Miało być Mezenga-Chinyama-Manu i ogień w ofensywie, póki co jest płomyczek . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
![]() Sparingi to nie mecze o punkty, ale bawi mnie to usprawiedliwianie ostatnich wtop Legii "potężnymi rywalami". Grają cieniutko i nie ma co nazywać gówna czekoladą. Czy tak samo słabo będą grać w lidze to już oczywiście inna kwestia i tu bym wstrzymał się z deklaracjami do startu ekstraklasy. ![]() ![]() Tęcza w Polsce
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie ma co gdybać o sparingach, gdyż nasza szalona liga polska wszystko weryfikuje podczas sezonu. Przeciez kiedyś to Legia nawet sparingi we Francji wygrywała! Ale ten super bramkarz co prawie był w Chelsea, nie zrobił wrażenia. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kowal ostro pojechał, ale tekst świetny
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
http://www.legia.com.pl/pl/28605,Ant..._miliony.html- to się gościu przeliczył
![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._Cracovii.html Jednak profesorek czasem myśli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nowak - Człowiek szklanka
http://www.weszlo.com/news/5265 Po Onyszce nasz kolejny niedoszły transfer. Chwała Bogu. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Faktycznie, w tym okienku coś nad nami czuwa... To dobre znaki, Polonii dobrze nigdy nie życzyłem, ale Wojciechowski se nakupił szamba
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Bez testów, bez badań, bez jutuba tylko nazwisko i łatka "towaru wysokiej jakości" powinno wystarczyć! Arturo - http://www.90minut.pl/news/122/news1...-Muenchen.html
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.07.2010 o godz. 00:11.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Powiedzcie mi, na jakiej zasadzie profesor działa w TSV? A co do tych kombinacji, to jak TSV awansuje do 1.Bundesligi, a Zagłębie do Ekstraklasy, to go kopną w dupę i wypną się na współpracę z parchami. Choć i tak dzięki tej współpracy wielkich piłkarzy nie spodziewam się obejrzeć w koszulce z mopem w herbie.
![]()
|
|
|