The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2010, 20:13
tak to jest, jak się wymienia dobre pół składu. Musi upłynąć czas, no musi, aż się zrozumieją , poznają i zaczną wyczuwać.
Podobnie będzie u nas, mam nadzieję, że to zgrywanie trochę krócej potrwa.

Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.07.2010, 20:17
Rzucił mi się w oczy Manu w tym meczy naprawdę gość się wyróżniał nie tylko na tle Legii ale pokazywał równorzędny poziom z Bordeaux.
Bramkarz w tym meczu nie pokazał się z najlepszej strony. Bardzo niepewny. Gra trochę w stylu Pawełka, kiwa się z napastnikami.
Gra obronna Legii po zejściu Astiza posypała się całkowicie Wawrzyniak to parodia na środku obrony, dla mnie ten piłkarz jest skreślony nie tylko na tej pozycji ze względu na jego "problemu z wagą" przez które wykopali go z Grecji.
Podsumowując Legia na razie nie pokazuje kosmicznych umiejętności, widać że nie mają napastnika Mezenga nic nie pokazał jak go obserwowałem w dzisiejszym meczu. Problemem Legii jest również brak zgrania i zrozumienia co najlepiej pokazał rzut wolny po którym obaj zawodnicy stojący przy piłce odbiegli od niej.
Zobaczymy co pokażą w lidze.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.07.2010, 20:21
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza gra obronna Legii jest również ostrzeżeniem dla Wisły. Dziś nie mogł grać Choto i Rzeźniczak, a po zejściu naszego drugiego środkowego obrońcy (Astiza), gra obronna kompletnie sie posypała. Wisła ma ten sam problem, odeszło od Was 3 podstawowych piłkarzy z tej formacji. Jak widać, nie jest łatwo na nowo w krótkim czasie zgrać linię obrony.

Jak pisałem wcześniej, na razie nie oceniam w kategorii wypał czy nie wypał nowych zawodników. Daje im czas na zgranie i pokazanie swoich umiejętności. Do 3-5 kolejki ligowej. I to samo powinni zrobić fani Wisły w stosunku do nowych zawodników krakowskiego klubu, bo tak naprawdę to nikt nie wie, kim jest i jak gra np Paljic czy Bunoza.
Racja, tylko Wasi dziennikarze (warszawscy) ogólnopolskich gazet jak co sezon ogłosili Legię MP a o transferach wypowiadali się na kolanach nazywając je niemal kosmicznymi. Nasze transfery to wg. pismaków są tylko uzupełnieniami składu.
Dlatego tego kosmosu w grze Legii można było oczekiwać od samego początku bo to przecież zawodowcy.
A faktycznie jak będzie to się dopiero okaże.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.07.2010 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 20.07.2010, 20:22
A Macius dalej uparcie liverpulskie 4-5-1.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.07.2010, 20:27
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Racja, tylko Wasi dziennikarze (warszawscy) ogólnopolskich gazet j
Gdybyś przestudiował pochodzenie tych dziennikarzy, to wyszło by Ci coś ciekawego. Np w takiej Gazecie Wyborczej sporo osób które pracuje w oddziale warszawskim pochodzi z Wielkopolski Więc to nie są tacy ''nasi'' dziennikarze, oni są praktycznie z całej Polski.

A co do pikarzy, to wystarczy spojrzeć na Real M. Nasprowadzali piłkarzy, ale to nie dało nic, bo nie było zgrania i zrozumienia pomiędzy piłkarzami i formacjami. Dziś przy rzucie wolnym było to widoczne, kiedy to dwóch zawodników pobiegło razem do przodu i nie było piłkarza, który mógłby wykonać ten stały fragment gry. Automatyzm przyjdzie z czasem, przynajmniej powinien.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 20.07.2010 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.07.2010, 20:38
W lidze polskiej ten Manu będzie naprawde niezły, podobnie Vrdojlak (czy jak mu tam). Zupełnie zagubiony jest ten Mazenga no ale może ze słabszym rywalem. I po chyba 4 bramce mina Maćka, to mnie w nim zawsze najbardziej wku*****o, taka niemoc, bezradność, w głowie tylko "czy znów przepraszać kibiców?"
No w sumie pierwszy meczyk Legii w tym sezonie jaki oglądałem. Wisła zagrała też padake więc nie ma wyrokować. Jak wszyscy dobrze wiemy nasi potrzebują 5-6 ligowych kolejek żeby załapać ten słynny rytm
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.07.2010, 20:43
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Mamy kur** rodzacego sie znowu Jedze, mamy Manu, mamy Mezenge, mamy super Cabrala...ale mamy tez Antolo...sorry ale jak ja go widze to mnie trzesie. Koles ma naprawde albo za duzo wodki we krwi albo nie nadaje sie na nasza cienka lige. To jego KOLEJNY babol...i to nie LIGA!!!!
Skoro w lidze Chorwackiej Antolovic był odkryciem a druzyny z tamtego panstwa zazwyczaj dobrze spisywały sie w europejskich pucharach to ja sie boje jak nisko stoja pozycje polskich kopaczy czy bramkarzy. Moze w koncu bedzie jakis gorszy bramkarz od naszego Pawełka Duzo jeszcze czasu potrzeba aby Legia sie zgrala. Wymienianie połowy składu od razu nie zmieni sytuacji w druzynie i nie poprawi jej gry. Cabral i ManU to swietne wzmocnienia, ktore na pewno urozmaica nasza ekstraklase.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 20.07.2010, 20:43
Wyniki ze sparingu nie zawsze pokrywają się z wynikami w lidze i wcale się nie zdziwię jeśli Legia będzie miała udany sezon. Nie zmienia to faktu, że bramkarz Legii to połączenie Cabaja i Pawełka co jest miłą odmianą po Musze.

Mnie najbardziej ciekawi Paolo Terziotti i efekty jego pracy na stolcu trenera od przygotowania fizycznego. Liczę na parę ciekawych kontuzji w Legii i piłkarzy człapiących ze zmęczenia. Mam nadzieję, że nasza włoska V kolumna w Legii mnie nie zawiedzie.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.07.2010, 21:38
Ten bramkarz ma zadatki na niezlego Pawelka/Cabaja.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.07.2010, 22:25
Areo napisał(a):Wyświetl post

Mnie najbardziej ciekawi Paolo Terziotti i efekty jego pracy na stolcu trenera od przygotowania fizycznego. Liczę na parę ciekawych kontuzji w Legii i piłkarzy człapiących ze zmęczenia. Mam nadzieję, że nasza włoska V kolumna w Legii mnie nie zawiedzie.

O k*** niewierze.To ten co nam zj**bał 3/4 skladu a wczesniej Banikowi Ostrawa

heh to sobie Maciuś sztab dobiera....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.07.2010, 22:29
Ma ktoś linka do skrótu meczu z Bordo?
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.07.2010, 22:31
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
O k*** niewierze.To ten co nam zj**bał 3/4 skladu a wczesniej Banikowi Ostrawa

heh to sobie Maciuś sztab dobiera....
Nie trzeba szukać tak daleko.. wystarczy spojrzeć na Wisłę i runde jesienną w poprzednim sezonie.. w każdym meczu brakowało 3-7 (!!!) zawodników z podstawowego składu, już nie mówiąc o okresie przygotowawczym gdzie praktycznie codziennie coś komuś doskwierało :|
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.07.2010, 23:38
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Ten bramkarz ma zadatki na niezlego Pawelka/Cabaja.
Widziałeś bramki ze sparingu z Bordeaux ? jak dla mnie przy pierwszej bramce mógł do piłki wyjść i ją złapać lub wypiąstkować jak najdaliej. Dostał piłkę do bramki pod słońce i ciężko miał. Pozostałe bramki bez szans gość.
Nie widziałem poprzednich spotkań w wykonaniu tego bramkarza więc się nie wypowiadam ale do poziomu Cabaja czy Pawełka to jednak jeszcze mu brakuje
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.07.2010, 23:56
Ja widzialem caly mecz i nie chodzi mi nawet o bramki, ale o to co robil podczas tego meczu. Niepewne wyjscia, problemy z chwytniem, piastkowaniem, wykopywaniem pilki itd. - na razie tragedia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.07.2010, 00:20
Bramka na 0-2 to tez jego bład + bład obroncow. Ogolnie słabe spotkanie miał, najgorszy zawodnik na boisku. Mam nadzieje, ze Jovanic zacznie pokazywac klase bo jak na razie nie miał zbyt wielu szans. Zawsze sie ludzie smiali z Pawełka - teraz zaczna z Antolovicia.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.07.2010, 00:33
Na razie to tylko sparingi, zobaczymy jak będzie w lidze. Ale fakt faktem, że już można zastanawiać się nad określeniem jego bramek. "Antolki"?
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2010, 07:04
No nie wiem. Mnie się wydaje, że Bordeaux to jednak zajebisty poziom ligi mistrzów itp. Także nie śmiałbym się z Legii. My mieliśmy problem strzelić amatorom z Szawle.
PS.
Meczu nie oglądałem, ale tego Manu bardzo dobrze znam i wydaje mi się, że będzie jednym z lepszych skrzydlowych ligi.
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.07.2010 o godz. 07:07.
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 21.07.2010, 07:22
Legia jak się lepiej zgrają to na nasze warunki linia pomocy będzie bardzo mocna. Po kontuzji Astiza jeszcze okaże się jak poważnej i kontuzjach Rzeźniczaka, Kiełbowicza oraz Choto to wynik następnych francuskich sparingów już jest znany bo z taką obroną to i Dolcan Legii klika goli strzeli Mnie najbardziej martwi tak jak za czasów Urbana gra jednym napastnikiem, przy Skorży zapowiada się na to samo.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.07.2010, 08:05
krwawy napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej martwi tak jak za czasów Urbana gra jednym napastnikiem, przy Skorży zapowiada się na to samo.
Myśmy martwili się przez 2,5 roku, teraz Wy się martwcie. Maciuś znalazł Wam już jakiegoś wysokiego napastnika ?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.07.2010, 09:25
Na tyle, co zrozumiałem, to 4-5-1 było zamiast 4-3-3, bo Skorża nie chciał się wygłupiać jak Smuda z Hiszpanami. No, wynik w sumie wyszedł niewiele lepszy, gra już trochę lepiej, oczywiście przy zachowaniu wszelkich proporcji (Legia to nie reprezentacja, Bordeaux to nie Hiszpania, a odległość PL-SPA nawet na papierze jest większa, niż Legii od Bordeaux).

W każdym razie do tej pory było w meczach i treningach 4-3-3, tylko to może być problem - bo niby kto ma być w tej 3 z przodu? Mezenga - ok, może póki co nie powala, ale bym go nie skreślał. Chiny - na treningach coś już tam zaczyna brylować, ale nawet na ogon wszedł, zamiast niego Dong. Dong - zmiennik, być może nie najgorszy jako zmiennik, ale zmiennik. Z Bordeaux jak wszedł, to się pogubił i jakoś strasznie dziwnie kiwał w akcji, w której przez sekundę był nawet sam na sam z bramkarzem, miał też dobrze ustawionego Szałacha, a koniec końców poplątały mu się nogi. Zwrotny jak kuter rybacki. No ale w trakcie sparingów z badziewiami strzelał, miał śliczną akcję chyba z Dolcanem, jak po prostu ominął bramkarza - tylko że gdzie on tam na europejskie klbuby, ba, gdzie on tam na Wisłę czy Lecha. Szałach - teoretycznie taka wersja tania, lokalna wersja Manu, tylko o różnicy klas szkoda wspominać. Rybus - w wieku 21 lat sprawia wrażenie, jakby szczytowy moment swojej kariery miał już za sobą, odcinanie kuponów w takim wieku to kabaret - mam nadzieję że to tylko czasowa zniżka formy. Póki co tylko Manu wygląda na konkretny i (na tyle, na ile można to powiedzieć na tym etapie przygotować) pewny element tej ofensywnej trójki w ustawieniu - tyle że mam wrażenie, że jakoś szczególnego ciągu na bramkę, to on nie ma (król asyst, tylko komu tu asystować) . Miało być Mezenga-Chinyama-Manu i ogień w ofensywie, póki co jest płomyczek .
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 21.07.2010, 11:45
tofik napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem. Mnie się wydaje, że Bordeaux to jednak zajebisty poziom ligi mistrzów itp. Także nie śmiałbym się z Legii. My mieliśmy problem strzelić amatorom z Szawle.
PS.
Meczu nie oglądałem, ale tego Manu bardzo dobrze znam i wydaje mi się, że będzie jednym z lepszych skrzydlowych ligi.
Dolcan Ząbki to też "zajebisty poziom ligi mistrzów"?

Sparingi to nie mecze o punkty, ale bawi mnie to usprawiedliwianie ostatnich wtop Legii "potężnymi rywalami". Grają cieniutko i nie ma co nazywać gówna czekoladą. Czy tak samo słabo będą grać w lidze to już oczywiście inna kwestia i tu bym wstrzymał się z deklaracjami do startu ekstraklasy.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.07.2010, 12:41
tofik napisał(a):Wyświetl post
PS.
jeszcze biorac pod uwage ze kilku zawodnikow zaczęlo treningi dzien przed meczem z Legią.
Nie ma co gdybać o sparingach, gdyż nasza szalona liga polska wszystko weryfikuje podczas sezonu.
Przeciez kiedyś to Legia nawet sparingi we Francji wygrywała!

Ale ten super bramkarz co prawie był w Chelsea, nie zrobił wrażenia.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 21.07.2010, 15:31
Kowal ostro pojechał, ale tekst świetny
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 21.07.2010, 15:45
http://www.legia.com.pl/pl/28605,Ant..._miliony.html- to się gościu przeliczył
Odpowiedz cytując
jkw
Member

Od: 01.2010

Stary 21.07.2010, 22:42
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._Cracovii.html Jednak profesorek czasem myśli.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2010, 23:36
Nowak - Człowiek szklanka
http://www.weszlo.com/news/5265

Po Onyszce nasz kolejny niedoszły transfer. Chwała Bogu.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2010, 00:06
Faktycznie, w tym okienku coś nad nami czuwa... To dobre znaki, Polonii dobrze nigdy nie życzyłem, ale Wojciechowski se nakupił szamba
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2010, 00:09
spartan napisał(a):Wyświetl post
Nowak - Człowiek szklanka
http://www.weszlo.com/news/5265

Po Onyszce nasz kolejny niedoszły transfer. Chwała Bogu.
Zapodajmy teraz farmazon, że Łobo jest kocurem. Może go J.W. na fazkę kupi?
Bez testów, bez badań, bez jutuba tylko nazwisko i łatka "towaru wysokiej jakości" powinno wystarczyć!

Arturo - http://www.90minut.pl/news/122/news1...-Muenchen.html
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.07.2010 o godz. 00:11.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.07.2010, 00:09
Powiedzcie mi, na jakiej zasadzie profesor działa w TSV? A co do tych kombinacji, to jak TSV awansuje do 1.Bundesligi, a Zagłębie do Ekstraklasy, to go kopną w dupę i wypną się na współpracę z parchami. Choć i tak dzięki tej współpracy wielkich piłkarzy nie spodziewam się obejrzeć w koszulce z mopem w herbie.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów