The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2015, 15:52
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, dla kibiców dzień meczu ich klubu to dzień święty. Nie zrozumiesz. Jakim stopniem się do Ciebie zwracać? bo widzę, że reagujesz na posterunkowego ale nie wiem czy to stan faktyczny.
No i co kolego ABG przypiąłbyś go sobie do ściany jako trofeum?
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 16:10
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
1. To są pytania w stylu antycznego bohatera tragicznego, tzn. którą opcję nie wybierze, jest skazany na zagładę. Tutaj tak samo. Wybierze emerytów, rencistów, 6 latki, working class, middle class, business class- nie ma przebacz. "A więc to obarczysz grupę X,Y,Z?" Incognito już wtedy wiedział, że "dyskusji" już nie będzie.
2. Z tego, co zauważyłem dyskusji merytorycznej na tym etapie już nie było. Również przez "pytania bez wyjścia". Incognito zaś całokształtem swych wypowiedzi pozostawił u mnie wrażenie pozytywistycznej pracy u podstaw. Sam zainteresowany może to potwierdzić, bądź zaprzeczyć.
3. Tu nie chodzi o samą fiskalizację gospodarki, tylko o ustalenie odpowiedniej jej stopy przez państwo i jej akceptację przez społeczeństwo zgodnie z modelami Mankiwa-Romera-Weila czy też Domara-Solowa.
1. Szanowny kolego: hamletyzowanie nie sprzyja dyskusjom o pieniądzach. Podobnie jak przedstawianie jako nieosiągalnych celów które z całą pewnością da się zrealizować. Rozumiem że w tym momencie nieoceniony kolega Jaroo1 mógłby Ci napisać:
"Ludzie chcą żebyście sobie ten socjal w dupę wsadzili i dali im uczciwie pracować i zarabiać. Oczywiście wielu jest zmanipulowanych i się cieszy z socjala ale tylko dlatego, że są na razie zbyt ograniczeni aby zrozumieć, że prawdziwy dobytek bierze się z pracy a nie z rozdawnictwa i urzędnikowania. Ty też tego nie rozumiesz jak widać. Kasę trzeba wytworzyć pracą a nie biurokracją i trzeba ją dobrze zainwestować bo wbrew temu co ci się wydaje to ma znaczenie to gdzie się ulokuj"
2. Pozytywizmu było w tym tyle samo co w Albinie Siwaku stawiającym FSO czy Manfredzie Gorywodzie budującym Hutę Katowice. Też budowali w "sytuacji bez wyjścia". A dyskusja się skończyła bo w swojej bezradności kolega Incognito zdecydował się przejść na "policję" i "szacunek dla meczu". Co samo w sobie jest szalenie pozytywistyczne.
3. Wyskakujesz z zupełnie innym problemem. Na początku kwestionujesz możliwość nakręcania gospodarki w kraju w którym budżet stanowi o 40% GDP a teraz piszesz o konsensusie na temat poziomu fiskalizacji.Mam nadzieję że nie muszę tłumaczyć różnicy?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.08.2015 o godz. 16:20.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.08.2015, 16:37
Dyskusja się skończyła bo mi się znudziło czekanie na rozwiązanie, której zaproponuje "ekspert". Czego nie zrozumiałeś? Chcę przez okres przejściowy spłacić resztę emerytur z oszczędności i prywatyzacji oraz "solidarnościowych" składek pracujących i tyle. Docelowo likwidacja ZUS i całej kosztownej machiny, same prywatne fundusze emerytalne. Pomysł jak pomysł, ani nowy ani w zasadzie mój bo w podobnym tonie mówi choćby Sadowski czy Gwiazdowski, lepszy niż żaden a na razie taki zaprezentowałeś i nie dorabiaj sobie ideologii.

Jak rozwiązać problem prościej? Odpowiesz? Nie odpowiesz, będziesz się zasłaniał partyjnymi gadkami. Bla, bla. I taki to sens dyskusji z Tobą.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.08.2015, 16:54
Cytat:
No i co kolego ABG przypiąłbyś go sobie do ściany jako trofeum?
Twój wybór.

Cytat:
Na początku kwestionujesz możliwość nakręcania gospodarki w kraju w którym budżet stanowi o 40% GDP a teraz piszesz o konsensusie na temat poziomu fiskalizacji.
Owszem. Gdy budżet stanowi 40% GDP o konsensusie nie może być mowy. Co nie znaczy, że w swoich rozważaniach go zakładam.

Cytat:
Szanowny kolego: hamletyzowanie nie sprzyja dyskusjom o pieniądzach.
Chodziło mi generalnie o tzw. "przyparcie do muru". Sam gdybyś zadał mi takie pytanie po takiej "dyspucie" i wzajemnych "mizianiach" uznałbym, iż każda odpowiedź by Cię satysfakcjonowała, ponieważ mógłbym tylko wymyślać "kontrę" oraz kolejne "mizianki" z repertuaru.

Cytat:
Pozytywizmu było w tym tyle samo co w Albinie Siwaku stawiającym FSO czy Manfredzie Gorywodzie budującym Hutę Katowice. Też budowali w "sytuacji bez wyjścia".
I tutaj wracamy do myślenia propolskiego, nastawionego wyłącznie na korzyść obywateli. Przyznasz, iż wymienione przez Ciebie przypadki takowe nie były?

Cytat:
Pomysł jak pomysł, ani nowy ani w zasadzie mój bo w podobnym tonie mówi choćby Sadowski czy Gwiazdowski, lepszy niż żaden
Polityk to nie zawód, choć najczęściej go sprawiają. Nie musi być ekspertem w każdej dziedzinie. Czy to Wiślak68, Palikot (user), Incognito, Emj, Smuga, Kerim, Drozd, Gwiaździsty, Wieśniak, Lukas, Mały, Fialo, Wisłazwe, czy moja skromna osoba życzy temu krajowi jak najlepiej. I każdy z wyżej wymienionych byłby 1000 krotnie lepszym politykiem niż obecni. Bo to znów jest ta propolskość. Jedna z licznych składowych patriotyzmu.

Dajmy na to któryś z wymienionych zostałby ministrem finansów. Myślisz, by którykolwiek z wymienionych nie otoczył się fachowcami, którzy proponowaliby mu liczne metody usprawniania obecnego systemu? Za taką dietę nie siedziałby dniami i nocami, by tzw. hajs w budżecie się zgadzał?
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 19.08.2015, 18:26
ABGwislakABG "TłumaczĄ? Może tłumaczY? Pozbyłbyś się w końcu tej 3osobowej formy."

niestety muszę Cie zmartwić , nie jesteś jedyny , jest waS więcej, dlatego tłumaczą
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.08.2015, 22:05
Beata Szydło w "Rozmowach niedokończonych" https://www.youtube.com/watch?v=zS5nAKLBglk
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2015, 22:31
Cytat:
4. Rozumiem że, jak każdemu początkującemu konfidentowi, bliski jest Ci model z wizytowaniem komend ale nie ten adres.
Ty masz sto wyjazdów i komuś bezzasadnie ciśniesz od konfidentów? Ciekawe

Zawsze miałem ciebie za takiego pisowkiego polityczka, wygadanego, z jakaś tam wiedzą czy dobrym przygotowaniem propagandowym do wciskania ludziom ściemy, takiego "ą, ę", grzeczniutkiego na siłę, po prostu typowego polityka, który swoje myśli ale udaje uprzejmego i mądrego (a jak publika nie słyszy to wiadomo, ...., dupa i kamieni kupa). Ale widzę, że teraz to grubo jedziesz. Nie wiem czy udajesz głupiego czy co ale prostych zdań nie potrafisz zrozumieć, każdą wypowiedź przekręcasz. Masakra.
A ta wypowiedź:
Cytat:
Biedna dziecina nie może przeżyć że stała się publicznym pośmiewiskiem
Kim ty w ogóle jesteś żeby decydować czy ktoś się stał pośmiewiskiem?
Beka. Dla PiSowca pośmiewiskiem jest ten kto by chciał rozwiązania problemu z ZUSem.

PS Biedny, stary pierdziel, który nie może przeżyć tego, że jego czas i czas PO-PiSów się kończy i idzie młode pokolenie
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.08.2015 o godz. 22:43.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 20.08.2015, 09:06
Jaroo1 "czas PO-PiSów się kończy i idzie młode pokolenie"

znowu muszę Cię zmartwić , chociaż w połowie się zgadzam , czas urbanoplatfusiarni przemija , idzie czas Pis-u , musisz się z tym pogodzić , na koniec chciałbym kilka informacji o tym młodym pokoleniu , coś mi umknęło ?
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.08.2015, 09:44
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
idzie czas Pis-u
Przeskoczymy z jednego szamba do drugiego.
Totalna zmiana!
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.08.2015, 11:25
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

PS Biedny, stary pierdziel, który nie może przeżyć tego, że jego czas i czas PO-PiSów się kończy i idzie młode pokolenie
Dałeś nieźle do pieca. Jeśli coś idzie to najpewniej Podbeskidzie. A tak na poważnie, to mityczne "młode pokolenie" nie wyniosło np. JKM, Brauna czy Kowalskiego, Palikota itp. do stołka prezydenta. Dawno po wyborach więc jest sporo opracowań powyborczych, z których wynika raczej, że tylko cząstka tego "młodego pokolenia" mysli tak jak forumowi harcownicy z ugrupowań ppniżej 5 %. Po za tym, cześc tego "młodego pokolenia" przesówa się wiekowo w stronę "średniego pokolenia" i występuje z "młodego pokolenia" zmieniajac poglady, gdy zakładają rodziny i zaczynają sami płacić rachunki, które dotychczas ponosili ich rodzice.
Sam znam kilku niedawnych "młodopokoleniowców", którzy się wyleczyli z kanapowych partyjek i ich wodzów. Teraz się z tego sami śmieją.
wislak68
Senior Member

Stary 20.08.2015, 16:47
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
1. Dyskusja się skończyła bo mi się znudziło czekanie na rozwiązanie, której zaproponuje "ekspert". Czego nie zrozumiałeś?
2. Chcę przez okres przejściowy spłacić resztę emerytur z oszczędności i prywatyzacji oraz "solidarnościowych" składek pracujących i tyle. Docelowo likwidacja ZUS i całej kosztownej machiny, same prywatne fundusze emerytalne. Pomysł jak pomysł, ani nowy ani w zasadzie mój bo w podobnym tonie mówi choćby Sadowski czy Gwiazdowski, lepszy niż żaden a na razie taki zaprezentowałeś i nie dorabiaj sobie ideologii.
3. Jak rozwiązać problem prościej? Odpowiesz? Nie odpowiesz, będziesz się zasłaniał partyjnymi gadkami. Bla, bla. I taki to sens dyskusji z Tobą.
ad1. No popatrz a pierwotnie zakończenie dyskusji tłumaczyłeś tak: "W takim razie kończę "dyskusję" albo inaczej "przesłuchanie", prowadzone być może przez policjanta albo innego funkcjonariusz."
ad2 i 3. Nie jestem małostkowy, nie mam zamiaru obrażać się jak dziewica orlańska. Jeśli chcesz dyskutować ze mną o systemie emerytalnym rzuć okiem na post numer 33291 a w szczególności na to: "Jeśli ktokolwiek ma ochotę na dalszą dyskusję na temat systemu ubezpieczeń i jego reformy pozostaję do dyspozycji. Oczekuję jednak że punktem wyjścia będzie odniesienie się do cytatu zamieszczonego powyżej" . Potwierdzam że pozostaję do dyspozycji.
wislak68
Senior Member

Stary 20.08.2015, 17:10
1. Twój wybór.
2. Owszem. Gdy budżet stanowi 40% GDP o konsensusie nie może być mowy. Co nie znaczy, że w swoich rozważaniach go zakładam.
3. Chodziło mi generalnie o tzw. "przyparcie do muru". Sam gdybyś zadał mi takie pytanie po takiej "dyspucie" i wzajemnych "mizianiach" uznałbym, iż każda odpowiedź by Cię satysfakcjonowała, ponieważ mógłbym tylko wymyślać "kontrę" oraz kolejne "mizianki" z repertuaru.
4. I tutaj wracamy do myślenia propolskiego, nastawionego wyłącznie na korzyść obywateli. Przyznasz, iż wymienione przez Ciebie przypadki takowe nie były?
ad1. To akurat wiem. Chciałbym się jednak dowiedzieć czy w podobnej sytuacji przypiąłby do ściany trofeum twórca koncepcji "trofeizmu". Powiedzmy że chciałem sięgnąć do źródła.
ad2. Nadal nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie dlaczego nie można spodziewać się efektu popytowego w gospodarce w której 40% GDP pochodzi z wydatków budżetowych A tu nowa zagwozdka: dlaczego nie może być mowy o konsensusie w gospodarce gdzie budżet stanowi 40% GDP? Słysząc taką opinię bardzo by się zdziwili w Szwecji czy Austrii (żeby brać przykłady pierwsze z brzegu) o USA nie wspominając.
3. No to mnie zaskoczyłeś. Do do tej pory przekonany byłem że dyskutując przedstawia się swoje zdanie a nie odpowiedzi które "satysfakcjonują" dyskutanta.
4. Były dokładnie tak samo "pozytywistyczne" jak "pozytywistyczne" było działanie Jaruzelskiego, Kiszczaka czy, żeby sięgnąć dalej, Wielopolskiego i Branickiego.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.08.2015, 17:41
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Przeskoczymy z jednego szamba do drugiego.
Totalna zmiana!
Nie wierz w brednie TVN, bo będziesz w zimie w sandałach chodził ...
Hej Nasz TS !!
wislak68
Senior Member

Stary 20.08.2015, 17:42
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
1. Ty masz sto wyjazdów i komuś bezzasadnie ciśniesz od konfidentów? Ciekawe
2. Zawsze miałem ciebie za takiego pisowkiego polityczka, wygadanego, z jakaś tam wiedzą czy dobrym przygotowaniem propagandowym do wciskania ludziom ściemy, takiego "ą, ę", grzeczniutkiego na siłę, po prostu typowego polityka, który swoje myśli ale udaje uprzejmego i mądrego (a jak publika nie słyszy to wiadomo, ...., dupa i kamieni kupa). Ale widzę, że teraz to grubo jedziesz. Nie wiem czy udajesz głupiego czy co ale prostych zdań nie potrafisz zrozumieć, każdą wypowiedź przekręcasz. Masakra.
3. A ta wypowiedź: Kim ty w ogóle jesteś żeby decydować czy ktoś się stał pośmiewiskiem?
4. Beka. Dla PiSowca pośmiewiskiem jest ten kto by chciał rozwiązania problemu z ZUSem.
5. PS Biedny, stary pierdziel, który nie może przeżyć tego, że jego czas i czas PO-PiSów się kończy i idzie młode pokolenie
1. Szkoda że nie wyraziłeś podobnego zdziwienia czytając np. to "W takim razie kończę "dyskusję" albo inaczej "przesłuchanie", prowadzone być może przez policjanta albo innego funkcjonariusza". Dziwne.
2. Przez grzeczność nie napiszę za kogo miałem Ciebie. Mogę natomiast dodać że zdania bynajmniej nie zmieniłem. Pozwolę sobie dodatkowo wyrazić zdziwienie tym że swoją opinię na temat innych użytkowników wyrabiasz sobie na podstawie wpisów sołtysa, który, czołgany na tym forum niemiłosiernie, jedyne co wymyślił, to ten żałosny "partyjny aparatczyk".
3. Jeśli wydaje Ci się że ktoś "decyduje" o tym kto staje się pośmiewiskiem to szacun. Od siebie dodam że formułując takie opinie bardzo mocno pracujesz na to aby osiągnąć ten status.
4. No cóż, jeśli w ten sposób zrozumiałeś całą tę dyskusję to patrz punkt 3 powyżej.
5. Żałosny frustrat który w swojej bezsilności i niezrozumieniu otaczającego świata tworzy sobie mity "młodego pokolenia" w osobach osiemdziesięcioletniego satyra zajmującego się głównie wyrywaniem młodych działaczek i pięćdziesięcioletniego mózgowca, którego największym sukcesem jest pilnowanie porządku na wiejskich zabawach.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 20.08.2015, 18:13
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
ad1. To akurat wiem. Chciałbym się jednak dowiedzieć czy w podobnej sytuacji przypiąłby do ściany trofeum twórca koncepcji "trofeizmu". Powiedzmy że chciałem sięgnąć do źródła.
ad2. Nadal nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie dlaczego nie można spodziewać się efektu popytowego w gospodarce w której 40% GDP pochodzi z wydatków budżetowych A tu nowa zagwozdka: dlaczego nie może być mowy o konsensusie w gospodarce gdzie budżet stanowi 40% GDP? Słysząc taką opinię bardzo by się zdziwili w Szwecji czy Austrii (żeby brać przykłady pierwsze z brzegu) o USA nie wspominając.
3. No to mnie zaskoczyłeś. Do do tej pory przekonany byłem że dyskutując przedstawia się swoje zdanie a nie odpowiedzi które "satysfakcjonują" dyskutanta.
4. Były dokładnie tak samo "pozytywistyczne" jak "pozytywistyczne" było działanie Jaruzelskiego, Kiszczaka czy, żeby sięgnąć dalej, Wielopolskiego i Branickiego.
1. Można powiesić.

2. M.in. dlatego, iż danego produktu nie opłaca im się kupować. Np. papierosy. Paczka z 20 szt. kosztuje 13 zł. Maszynka do ręcznego robienia kilkanaście zł, paczka tytoniu dzięki której zrobisz 7-8 takich paczek 40zł plus kilka zł za 250 tubek papierosowych. W takim przypadku 1 paczka kosztuje kilka zł. Dodatkowo szerzenie się czarnej strefy, nielegalny przemyt ukraińskich itd. Przyznasz - budżet na tym traci?

3. W tym przypadku o zadowoleniu dyskutanta nie było mowy. A i dyskusji samej w sobie w tym momencie już nie było.

4. Tutaj się zgadzamy. Jednakże w dalszym ciągu nie wiem jaki przytoczone przykłady mają związek z wypowiedziami Incognito.

5. Nowy punkt - jaki kolega miałby plan na poprawę systemu?
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 20.08.2015, 21:20
musisz zebrać tak z dwa miliony podpisów, wtedy pewnie się uda, do roboty, a nie jakieś tam maile z kompa, jak co to mój podpis masz
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.08.2015 o godz. 21:23.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.08.2015, 23:25
Cytat:
na koniec chciałbym kilka informacji o tym młodym pokoleniu , coś mi umknęło ?
No coś ci umknęło. W życie wchodzi pokolenie nie wychowane na telewizji tylko na internecie. Młodzi ludzie mają inne myślenie niż ci wychowani na propagandzie telewizyjnej. Ich świat nie zamyka się już na mainstreamie gdzie widzą tylko PO-PiSy.
W życie wchodzi pokolenie ludzi, którzy czczą pamięć o przodkach, czego brakowało przez ostanie ćwierć wieku.
Płock we wtorek:
https://www.facebook.com/StarkFly/vi...4672288646898/
O takim czymś można byłoby kiedyś pomarzyć. Jak rządziły PO-PiSy to nie pamiętało się o Bohaterach a przynajmniej nie na tyle żeby tę patriotyczną postawę wszczepiać młodym ludziom do głów. Ale właśnie to młode pokolenie dziś pamięta o 1920 roku, o 1 i 17 września 1939, o Rzezi wołyńskiej, o Pileckim, Ince czy Warszycu oraz o Polakach obecnie mieszkających na Kresach. Jakoś ci od okrągłego stołu nigdy tej pamięci nie potrafili reaktywować.
I to się zmieniło, że wraz z pamięcią o przeszłości, wraz z odejściem od odbiorników telewizyjnych zmienia się mentalność i świadomość ludzka. Oczywiście tych aktywnych i dobrze ułożonych młodych ludzi jest mało ale kiedyś można powiedzieć, że nie było ich wcale. Więcej jest nieogarniętych ale też myślących inaczej i szukających zmian.
A efekty masz już od kilku lat. A to jakiś Palikot się odstał do sejmu bo ludzie chcieli zmian (oczywiście to była świnia podłożona młodym, którzy dali się nabrać), a to Mikke wszedł do PE, a to Kukiz zdobył 20 procent w wyborach prezydenckich.

No i te marsze, obchody. Coś pięknego. Jak widzę co roku 1 marca jak tłumy młodzieży z garstką starszych osób oddają hołd Bohaterom, jak widzę gdy młodzi się gromadzą w inne mniej pamiętane święta i okazje, jak widze setki tysięcy ludzi na MN to serce się raduje.

Ja wiem, że Ty i tak powiesz swoje, że będziesz przekręcał, że zaraz przytoczysz wielki wkład PiSu czyli coś tam o Powstaniu Warszawskim i wprowadzeniu dnia Żołnierzy Wyklętych (czyli taka pamięć o historii na wyrywki heh, o PW, Wyklętych pamiętamy ale żeby nauczać Polaków o Ince, Pileckim (mieli czas, mogli mieniać podręczniki w szkołach), żeby pamiętać o rzezi wołyńskiej czy przekręcie przy okrągłym stole to już nie - patriotyzm na pokaz?), wiem, że zaraz wyśmiejesz to co ja napisałem o młodych, że debile bo na Palikota, Kukiza i Mikkego głosowali, że im się zmieni, że co to właściwie za ruch - niesformalizowany i mały. Ale rozumiem to bo wiem, że w pewnym wieku i w oderwaniu od rzeczywistości nie widać pewnych spraw. Zmiany zachodzą ale wy tego nie możecie pojąć bo żyjecie w tym swoim świecie. Czyli to co zaprezentowali Smuga czy wiślak68, świecie niemożliwości rozwiązania problemu z ZUSem, w świecie gdzie poruszanie tego tematu czy sprawy o posiadanie broni, kary śmierci, obniżaniu podatków i biurokracji to dla was populizm a nie realna polityka. W świecie wojny PO-PiS. Zamknęliście się w tych 4 kątach i nie możecie wyjść poza schemat. Dla was już do końca życia wszystko będzie takie samo i nie zauważycie lub nie będziecie chcieli widzieć, że otoczenie się zmienia.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wislak68
Senior Member

Stary 21.08.2015, 09:06
1. Można powiesić.
2. M.in. dlatego, iż danego produktu nie opłaca im się kupować. Np. papierosy. Paczka z 20 szt. kosztuje 13 zł. Maszynka do ręcznego robienia kilkanaście zł, paczka tytoniu dzięki której zrobisz 7-8 takich paczek 40zł plus kilka zł za 250 tubek papierosowych. W takim przypadku 1 paczka kosztuje kilka zł. Dodatkowo szerzenie się czarnej strefy, nielegalny przemyt ukraińskich itd. Przyznasz - budżet na tym traci?
3. W tym przypadku o zadowoleniu dyskutanta nie było mowy. A i dyskusji samej w sobie w tym momencie już nie było.
4. Tutaj się zgadzamy. Jednakże w dalszym ciągu nie wiem jaki przytoczone przykłady mają związek z wypowiedziami Incognito.
5. Nowy punkt - jaki kolega miałby plan na poprawę systemu?
1. OK. W taki razie wieszam. Z dopiskiem "zaaprobowane przez głównego myśliwego".
2. I to ma być argument za tym że w gospodarce z 40% udziałem budżetu w GDP nie zafunkcjonuje impuls popytowy? Przecież jeśli ktoś zacznie robić papierosy ręcznie będzie musiał wydać kasę chociażby na sprzęt do ich robienia, bibułki, tytoń i co tam jeszcze. Co siłą rzeczy zwiększy obrót (wzrost wpływów VAT) i dochód producentów (CIT). Klasyka.
3. "Sam gdybyś zadał mi takie pytanie po takiej "dyspucie" i wzajemnych "mizianiach" uznałbym, iż każda odpowiedź by Cię satysfakcjonowała, ponieważ mógłbym tylko wymyślać "kontrę" oraz kolejne "mizianki" z repertuaru". No to już nie wiem o co kaman?
4. "I tutaj wracamy do myślenia propolskiego, nastawionego wyłącznie na korzyść obywateli. Przyznasz, iż wymienione przez Ciebie przypadki takowe nie były" . Najpierw nazywasz działania Siwaka i Gorywody propolskimi i nastawionymi na korzyść obywateli, a potem zgadzasz się z tym że można zestawić je z działaniami Jaruzelskiego i Kiszczaka. Czy wniosek ma być taki że Jaruzel i Kiszczak działali propolsko i obywatelsko?
5. Jeśli chodzi Ci o system emerytalny odsyłam do postu 33291. Podtrzymuje chęć dyskusji.
kerim1906
Banita

Stary 21.08.2015, 09:51
Jaroo1 Po pierwsze skończ z ta kalką Po-Pis , nie ma czegoś takiego od czasu jak rudy donek obraził się że nie wygrał wyborów. Po drugie mylisz pojęcia , nigdzie nie napisałem że młode pokolenie nie jest nastawione patriotycznie i nie uczestniczy w różnego rodzaju obchodach.Zawsze byłem z tego dumny że po 26 latach "pracy" michnika i spółki młodzież nie zapomniała a wręcz zwielokrotniła swoje uczestnictwo i zainteresowanie obchodami historycznymi i patriotycznymi.Z partii politycznych czy chcesz czy nie chcesz jedyna siłą która w ostatnich 26-ciu latach dbała o pamięć historyczną i patriotyczną był Pis.Nie było to wybiórcze i wymuszone jak piszesz , wręcz odwrotnie celowe i spontaniczne.Mówiąc że coś mi umknęło z młodym pokoleniem miałem na myśli brak ich przedstawicieli w polityce krajowego szczebla.Cały czas są pod wpływem i urokiem różnych Korwinów co skutkuje ich zmarginalizowaniem i ograniczeniem wpływów na decydowanie o swojej przyszłości.Na koniec , nie żyjemy w żadnym"swoim świecie" , żyjemy tu i teraz, mamy te same pragnienia i marzenia. Tylko my uważamy że na dzisiaj nasze marzenia może spełnić Pis , a Ty uważasz że zrobi to jakieś "mityczne" ( politycznie) młode pokolenie. Tutaj się różnimy ale myślę że warto i trzeba o tym dyskutować i rozmawiać.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 21.08.2015 o godz. 09:58.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 21.08.2015, 13:02
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Jest sprawa w związku z ogłoszeniem przez Dudę decyzji w sprawie referendum.
Każdy kto chciałby pomóc przywrócić karę śmierci pisze maila do prezydenta z prośbą o zadanie dodatkowego pytania w referendum "czy jesteś za wprowadzeniem kary śmierci".
Wierzę, że jeśli dostanie dużo tego typu maili, to się uda.

http://www.prezydent.pl/kontakt/
Na chwilę obecną zwykła demagogia i populizm w najczystszej postaci tak, jak w przypadku JOW-ów przy obecnie obowiązującej i zapisanej w Konstytucji RP pięcioprzymiotnikowej ordynacji wyborczej. Aby było możliwe wprowadzenie kary śmierci na terytorium Polski konieczne, jest wpierw wypowiedzenie „Europejskiej Konwencji Praw Człowieka”, a ściślej rzecz biorąc „Protokołu nr 6” z 1983 roku. Zainteresowanych tematem odsyłam do ów dokumentu:

Protokół nr 6 do Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności dotyczący zniesienia kary śmierci
Ostatnio edytowane przez Smuga : 21.08.2015 o godz. 13:09.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
kerim1906
Banita

Stary 21.08.2015, 14:11
wieje wiatr historii ?

http://niezalezna.pl/70145-przelomow...n-patriotyczny
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 21.08.2015, 17:57
Cytat:
Co siłą rzeczy zwiększy obrót (wzrost wpływów VAT) i dochód producentów (CIT). Klasyka.
NIE! Bo nie ma 20 szt. papierosów za 13zł, tylko za 3-4!!!

Cytat:
No to już nie wiem o co kaman?
O to, że co by Incognito nie napisał wówczas, i tak byś go gnoił, że zwala kasę straconą przez nieudacznika na grupę X,Y albo Z, zapewne razem z epitetem. Po co tracić czas na jałową "dysputę"?

Cytat:
Najpierw nazywasz działania Siwaka i Gorywody propolskimi i nastawionymi na korzyść obywateli, a potem zgadzasz się z tym że można zestawić je z działaniami Jaruzelskiego i Kiszczaka. Czy wniosek ma być taki że Jaruzel i Kiszczak działali propolsko i obywatelsko?
Mistrzu, gdzie coś takiego Ci wyszło?
Anty PO-PiS!!!
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.08.2015, 20:49
Komorowski zmasakrował Kopacz w sprawie referendum- polecam

Prof. Bugaj: "Premier nie zwracała się do Komorowskiego, a teraz zwraca się do Dudy. Opinia publiczna zauważy te szwy z grubych nici"

http://wpolityce.pl/polityka/262935-...ci-nasz-wywiad
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.08.2015 o godz. 21:09.
kerim1906
Banita

Stary 21.08.2015, 20:57
nie płacz ewka bo tu miejsca brak , bulu jak zwykle"celnie"
wislak68
Senior Member

Stary 22.08.2015, 09:04
1. NIE! Bo nie ma 20 szt. papierosów za 13zł, tylko za 3-4!!!
2. O to, że co by Incognito nie napisał wówczas, i tak byś go gnoił, że zwala kasę straconą przez nieudacznika na grupę X,Y albo Z, zapewne razem z epitetem. Po co tracić czas na jałową "dysputę"?
3. Mistrzu, gdzie coś takiego Ci wyszło?
1. Pięknie! I co Twoim zdaniem stanie się z tak wspaniale zaoszczędzonymi pieniędzmi? Myślsz że zaoszczędzoną dychę rodzina wielodzietna wpłaci do banku czy kupi za nią coś do jedzenia albo chociażby zeszyt dla dziecka?
2. OK. Innymi słowy zakładasz że ja nie chciałem z chłopem dyskutować ale go gnoić? Naprawdę ręce opadają ....
3. ABG: "Incognito zaś całokształtem swych wypowiedzi pozostawił u mnie wrażenie pozytywistycznej pracy u podstaw."
wislak: " Pozytywizmu było w tym tyle samo co w Albinie Siwaku stawiającym FSO czy Manfredzie Gorywodzie budującym Hutę Katowice."
ABG: "I tutaj wracamy do myślenia propolskiego, nastawionego wyłącznie na korzyść obywateli. Przyznasz, iż wymienione przez Ciebie przypadki takowe nie były?"
wislak: "Były dokładnie tak samo "pozytywistyczne" jak "pozytywistyczne" było działanie Jaruzelskiego, Kiszczaka czy, żeby sięgnąć dalej, Wielopolskiego i Branickiego"
ABG: " Tutaj się zgadzamy."
wislak: "Najpierw nazywasz działania Siwaka i Gorywody propolskimi i nastawionymi na korzyść obywateli, a potem zgadzasz się z tym że można zestawić je z działaniami Jaruzelskiego i Kiszczaka. Czy wniosek ma być taki że Jaruzel i Kiszczak działali propolsko i obywatelsko"
CBDU
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.08.2015, 10:04
https://www.youtube.com/watch?v=BzRL...Y&spfreload=10 - wszystkie media unikają tego tematu jak ognia.

Odnośnie systemu emerytalnego to polecam poniższy felieton - http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=1011

Cytat:
Mówiąc nawiasem, sami jesteśmy sobie winni, bo wcale tak nie musiało być. W początkach lat 90-tych, kiedy światło nie było jeszcze oddzielone od ciemności, poseł Unii Polityki Realnej Janusz Korwin-Mikke proponował, żeby z 30 procent akcji prywatyzowanych przedsiębiorstw państwowych utworzyć Fundusz Emerytalny, z którego finansowana byłaby część zobowiązań. Oczywiście został wyśmiany, jako „oszołom”, bo kto to widział, żeby 30 procent akcji prywatyzowanych przedsiębiorstw przekazywać na Fundusz Emerytalny, kiedy przecież można je rozkraść i roztrwonić?
Pozdrawiam
wislak68
Senior Member

Stary 22.08.2015, 12:40
cpc napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=BzRL...Y&spfreload=10 - wszystkie media unikają tego tematu jak ognia.

Odnośnie systemu emerytalnego to polecam poniższy felieton - http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=1011

Pozdrawiam
Nie wiem czy będzie to dla Ciebie zaskoczeniem ale ten pomysł został zrealizowany. W 2002 powstał Fundusz Rezerwy Demograficznej. W założeniu miało trafiać na niego nawet 40% przychodów z prywatyzacji (po pewnych potrąceniach). Problem polega na tym że poczynając od 2010 ryży Donek regularnie pustoszył zgromadzone tam zasoby, przeznaczając je na częściowe finansowanie dziury w ZUS.
Generalnie:
1. Środki z prywatyzacji są za małe aby samodzielnie sfinansować reformę sytemu emerytalnego.
2. Podstawowym problemem któremu trzeba zaradzić jest rosnąca liczna emerytów przy malejącej liczbie osób opłacających składki.
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 22.08.2015, 13:22
Czas nielotów )
http://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/id,69...-nielotow.html
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 22.08.2015, 13:53
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
1. Pięknie! I co Twoim zdaniem stanie się z tak wspaniale zaoszczędzonymi pieniędzmi? Myślsz że zaoszczędzoną dychę rodzina wielodzietna wpłaci do banku czy kupi za nią coś do jedzenia albo chociażby zeszyt dla dziecka?
2. OK. Innymi słowy zakładasz że ja nie chciałem z chłopem dyskutować ale go gnoić? Naprawdę ręce opadają ....
3. ABG: "Incognito zaś całokształtem swych wypowiedzi pozostawił u mnie wrażenie pozytywistycznej pracy u podstaw."
wislak: " Pozytywizmu było w tym tyle samo co w Albinie Siwaku stawiającym FSO czy Manfredzie Gorywodzie budującym Hutę Katowice."
ABG: "I tutaj wracamy do myślenia propolskiego, nastawionego wyłącznie na korzyść obywateli. Przyznasz, iż wymienione przez Ciebie przypadki takowe nie były?"
wislak: "Były dokładnie tak samo "pozytywistyczne" jak "pozytywistyczne" było działanie Jaruzelskiego, Kiszczaka czy, żeby sięgnąć dalej, Wielopolskiego i Branickiego"
ABG: " Tutaj się zgadzamy."
wislak: "Najpierw nazywasz działania Siwaka i Gorywody propolskimi i nastawionymi na korzyść obywateli, a potem zgadzasz się z tym że można zestawić je z działaniami Jaruzelskiego i Kiszczaka. Czy wniosek ma być taki że Jaruzel i Kiszczak działali propolsko i obywatelsko"
CBDU
Zgoda była do innego punktu, nie do "propolskich działań" jaruzela, kiszczaka, siwaka, gorywody bo to jedna, s....iała banda. Sprawdź jeszcze raz, bo gafa znacząca. Tak, faktycznie. Ręce opadają w przypadku takich "dyskusji". Ależ oczywiście, że kupią coś do jedzenia, czy zeszyt dla dziecka. Ja zaś bym chciał im dać możliwość wpłaty tej dychy na konto. Czy z niej skorzystają to już ich wybór.

W kwestiach ekonomicznych opierasz się na zachodnich modelach, które uwzględniają zachodnie pensje. W Polsce zaś są polskie pensje, i większe niż na zachodzie podatki, co przekłada się na większe ceny w Polsce niż krajach zachodnich.
Anty PO-PiS!!!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2015, 16:03
Kaczystowskie referendum podpala Polske !!! https://www.youtube.com/watch?v=OxvlF-Aknxs

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów