|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dyskusja się skończyła bo mi się znudziło czekanie na rozwiązanie, której zaproponuje "ekspert". Czego nie zrozumiałeś? Chcę przez okres przejściowy spłacić resztę emerytur z oszczędności i prywatyzacji oraz "solidarnościowych" składek pracujących i tyle. Docelowo likwidacja ZUS i całej kosztownej machiny, same prywatne fundusze emerytalne. Pomysł jak pomysł, ani nowy ani w zasadzie mój bo w podobnym tonie mówi choćby Sadowski czy Gwiazdowski, lepszy niż żaden a na razie taki zaprezentowałeś i nie dorabiaj sobie ideologii.
Jak rozwiązać problem prościej? Odpowiesz? Nie odpowiesz, będziesz się zasłaniał partyjnymi gadkami. Bla, bla. I taki to sens dyskusji z Tobą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dajmy na to któryś z wymienionych zostałby ministrem finansów. Myślisz, by którykolwiek z wymienionych nie otoczył się fachowcami, którzy proponowaliby mu liczne metody usprawniania obecnego systemu? Za taką dietę nie siedziałby dniami i nocami, by tzw. hajs w budżecie się zgadzał? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||||
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
ABGwislakABG "TłumaczĄ? Może tłumaczY? Pozbyłbyś się w końcu tej 3osobowej formy."
niestety muszę Cie zmartwić , nie jesteś jedyny , jest waS więcej, dlatego tłumaczą |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Beata Szydło w "Rozmowach niedokończonych" https://www.youtube.com/watch?v=zS5nAKLBglk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
Cytat:
Zawsze miałem ciebie za takiego pisowkiego polityczka, wygadanego, z jakaś tam wiedzą czy dobrym przygotowaniem propagandowym do wciskania ludziom ściemy, takiego "ą, ę", grzeczniutkiego na siłę, po prostu typowego polityka, który swoje myśli ale udaje uprzejmego i mądrego (a jak publika nie słyszy to wiadomo, ...., dupa i kamieni kupa). Ale widzę, że teraz to grubo jedziesz. Nie wiem czy udajesz głupiego czy co ale prostych zdań nie potrafisz zrozumieć, każdą wypowiedź przekręcasz. Masakra. A ta wypowiedź: Cytat:
Beka. Dla PiSowca pośmiewiskiem jest ten kto by chciał rozwiązania problemu z ZUSem. PS Biedny, stary pierdziel, który nie może przeżyć tego, że jego czas i czas PO-PiSów się kończy i idzie młode pokolenie ![]()
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.08.2015 o godz. 22:43.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jaroo1 "czas PO-PiSów się kończy i idzie młode pokolenie"
znowu muszę Cię zmartwić , chociaż w połowie się zgadzam , czas urbanoplatfusiarni przemija , idzie czas Pis-u , musisz się z tym pogodzić , na koniec chciałbym kilka informacji o tym młodym pokoleniu , coś mi umknęło ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Sam znam kilku niedawnych "młodopokoleniowców", którzy się wyleczyli z kanapowych partyjek i ich wodzów. Teraz się z tego sami śmieją. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ad2 i 3. Nie jestem małostkowy, nie mam zamiaru obrażać się jak dziewica orlańska. Jeśli chcesz dyskutować ze mną o systemie emerytalnym rzuć okiem na post numer 33291 a w szczególności na to: "Jeśli ktokolwiek ma ochotę na dalszą dyskusję na temat systemu ubezpieczeń i jego reformy pozostaję do dyspozycji. Oczekuję jednak że punktem wyjścia będzie odniesienie się do cytatu zamieszczonego powyżej" . Potwierdzam że pozostaję do dyspozycji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ad2. Nadal nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie dlaczego nie można spodziewać się efektu popytowego w gospodarce w której 40% GDP pochodzi z wydatków budżetowych 3. No to mnie zaskoczyłeś. Do do tej pory przekonany byłem że dyskutując przedstawia się swoje zdanie a nie odpowiedzi które "satysfakcjonują" dyskutanta. 4. Były dokładnie tak samo "pozytywistyczne" jak "pozytywistyczne" było działanie Jaruzelskiego, Kiszczaka czy, żeby sięgnąć dalej, Wielopolskiego i Branickiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Nie wierz w brednie TVN, bo będziesz w zimie w sandałach chodził
...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Przez grzeczność nie napiszę za kogo miałem Ciebie. Mogę natomiast dodać że zdania bynajmniej nie zmieniłem. Pozwolę sobie dodatkowo wyrazić zdziwienie tym że swoją opinię na temat innych użytkowników wyrabiasz sobie na podstawie wpisów sołtysa, który, czołgany na tym forum niemiłosiernie, jedyne co wymyślił, to ten żałosny "partyjny aparatczyk". 3. Jeśli wydaje Ci się że ktoś "decyduje" o tym kto staje się pośmiewiskiem to szacun. Od siebie dodam że formułując takie opinie bardzo mocno pracujesz na to aby osiągnąć ten status. 4. No cóż, jeśli w ten sposób zrozumiałeś całą tę dyskusję to patrz punkt 3 powyżej. 5. Żałosny frustrat który w swojej bezsilności i niezrozumieniu otaczającego świata tworzy sobie mity "młodego pokolenia" w osobach osiemdziesięcioletniego satyra zajmującego się głównie wyrywaniem młodych działaczek i pięćdziesięcioletniego mózgowca, którego największym sukcesem jest pilnowanie porządku na wiejskich zabawach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. M.in. dlatego, iż danego produktu nie opłaca im się kupować. Np. papierosy. Paczka z 20 szt. kosztuje 13 zł. Maszynka do ręcznego robienia kilkanaście zł, paczka tytoniu dzięki której zrobisz 7-8 takich paczek 40zł plus kilka zł za 250 tubek papierosowych. W takim przypadku 1 paczka kosztuje kilka zł. Dodatkowo szerzenie się czarnej strefy, nielegalny przemyt ukraińskich itd. Przyznasz - budżet na tym traci? 3. W tym przypadku o zadowoleniu dyskutanta nie było mowy. A i dyskusji samej w sobie w tym momencie już nie było. 4. Tutaj się zgadzamy. Jednakże w dalszym ciągu nie wiem jaki przytoczone przykłady mają związek z wypowiedziami Incognito. 5. Nowy punkt - jaki kolega miałby plan na poprawę systemu? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
musisz zebrać tak z dwa miliony podpisów, wtedy pewnie się uda, do roboty, a nie jakieś tam maile z kompa, jak co to mój podpis masz
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.08.2015 o godz. 21:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
W życie wchodzi pokolenie ludzi, którzy czczą pamięć o przodkach, czego brakowało przez ostanie ćwierć wieku. Płock we wtorek: https://www.facebook.com/StarkFly/vi...4672288646898/ O takim czymś można byłoby kiedyś pomarzyć. Jak rządziły PO-PiSy to nie pamiętało się o Bohaterach a przynajmniej nie na tyle żeby tę patriotyczną postawę wszczepiać młodym ludziom do głów. Ale właśnie to młode pokolenie dziś pamięta o 1920 roku, o 1 i 17 września 1939, o Rzezi wołyńskiej, o Pileckim, Ince czy Warszycu oraz o Polakach obecnie mieszkających na Kresach. Jakoś ci od okrągłego stołu nigdy tej pamięci nie potrafili reaktywować. I to się zmieniło, że wraz z pamięcią o przeszłości, wraz z odejściem od odbiorników telewizyjnych zmienia się mentalność i świadomość ludzka. Oczywiście tych aktywnych i dobrze ułożonych młodych ludzi jest mało ale kiedyś można powiedzieć, że nie było ich wcale. Więcej jest nieogarniętych ale też myślących inaczej i szukających zmian. A efekty masz już od kilku lat. A to jakiś Palikot się odstał do sejmu bo ludzie chcieli zmian (oczywiście to była świnia podłożona młodym, którzy dali się nabrać), a to Mikke wszedł do PE, a to Kukiz zdobył 20 procent w wyborach prezydenckich. No i te marsze, obchody. Coś pięknego. Jak widzę co roku 1 marca jak tłumy młodzieży z garstką starszych osób oddają hołd Bohaterom, jak widzę gdy młodzi się gromadzą w inne mniej pamiętane święta i okazje, jak widze setki tysięcy ludzi na MN to serce się raduje. Ja wiem, że Ty i tak powiesz swoje, że będziesz przekręcał, że zaraz przytoczysz wielki wkład PiSu czyli coś tam o Powstaniu Warszawskim i wprowadzeniu dnia Żołnierzy Wyklętych (czyli taka pamięć o historii na wyrywki heh, o PW, Wyklętych pamiętamy ale żeby nauczać Polaków o Ince, Pileckim (mieli czas, mogli mieniać podręczniki w szkołach), żeby pamiętać o rzezi wołyńskiej czy przekręcie przy okrągłym stole to już nie - patriotyzm na pokaz?), wiem, że zaraz wyśmiejesz to co ja napisałem o młodych, że debile bo na Palikota, Kukiza i Mikkego głosowali, że im się zmieni, że co to właściwie za ruch - niesformalizowany i mały. Ale rozumiem to bo wiem, że w pewnym wieku i w oderwaniu od rzeczywistości nie widać pewnych spraw. Zmiany zachodzą ale wy tego nie możecie pojąć bo żyjecie w tym swoim świecie. Czyli to co zaprezentowali Smuga czy wiślak68, świecie niemożliwości rozwiązania problemu z ZUSem, w świecie gdzie poruszanie tego tematu czy sprawy o posiadanie broni, kary śmierci, obniżaniu podatków i biurokracji to dla was populizm a nie realna polityka. W świecie wojny PO-PiS. Zamknęliście się w tych 4 kątach i nie możecie wyjść poza schemat. Dla was już do końca życia wszystko będzie takie samo i nie zauważycie lub nie będziecie chcieli widzieć, że otoczenie się zmienia. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. I to ma być argument za tym że w gospodarce z 40% udziałem budżetu w GDP nie zafunkcjonuje impuls popytowy? Przecież jeśli ktoś zacznie robić papierosy ręcznie będzie musiał wydać kasę chociażby na sprzęt do ich robienia, bibułki, tytoń i co tam jeszcze. Co siłą rzeczy zwiększy obrót (wzrost wpływów VAT) i dochód producentów (CIT). Klasyka. 3. "Sam gdybyś zadał mi takie pytanie po takiej "dyspucie" i wzajemnych "mizianiach" uznałbym, iż każda odpowiedź by Cię satysfakcjonowała, ponieważ mógłbym tylko wymyślać "kontrę" oraz kolejne "mizianki" z repertuaru". No to już nie wiem o co kaman? 4. "I tutaj wracamy do myślenia propolskiego, nastawionego wyłącznie na korzyść obywateli. Przyznasz, iż wymienione przez Ciebie przypadki takowe nie były" . Najpierw nazywasz działania Siwaka i Gorywody propolskimi i nastawionymi na korzyść obywateli, a potem zgadzasz się z tym że można zestawić je z działaniami Jaruzelskiego i Kiszczaka. Czy wniosek ma być taki że Jaruzel i Kiszczak działali propolsko i obywatelsko? 5. Jeśli chodzi Ci o system emerytalny odsyłam do postu 33291. Podtrzymuje chęć dyskusji. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jaroo1 Po pierwsze skończ z ta kalką Po-Pis , nie ma czegoś takiego od czasu jak rudy donek obraził się że nie wygrał wyborów. Po drugie mylisz pojęcia , nigdzie nie napisałem że młode pokolenie nie jest nastawione patriotycznie i nie uczestniczy w różnego rodzaju obchodach.Zawsze byłem z tego dumny że po 26 latach "pracy" michnika i spółki młodzież nie zapomniała a wręcz zwielokrotniła swoje uczestnictwo i zainteresowanie obchodami historycznymi i patriotycznymi.Z partii politycznych czy chcesz czy nie chcesz jedyna siłą która w ostatnich 26-ciu latach dbała o pamięć historyczną i patriotyczną był Pis.Nie było to wybiórcze i wymuszone jak piszesz , wręcz odwrotnie celowe i spontaniczne.Mówiąc że coś mi umknęło z młodym pokoleniem miałem na myśli brak ich przedstawicieli w polityce krajowego szczebla.Cały czas są pod wpływem i urokiem różnych Korwinów co skutkuje ich zmarginalizowaniem i ograniczeniem wpływów na decydowanie o swojej przyszłości.Na koniec , nie żyjemy w żadnym"swoim świecie" , żyjemy tu i teraz, mamy te same pragnienia i marzenia. Tylko my uważamy że na dzisiaj nasze marzenia może spełnić Pis , a Ty uważasz że zrobi to jakieś "mityczne" ( politycznie) młode pokolenie. Tutaj się różnimy ale myślę że warto i trzeba o tym dyskutować i rozmawiać.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 21.08.2015 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
Protokół nr 6 do Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności dotyczący zniesienia kary śmierci
Ostatnio edytowane przez Smuga : 21.08.2015 o godz. 13:09.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Komorowski zmasakrował Kopacz w sprawie referendum- polecam
Prof. Bugaj: "Premier nie zwracała się do Komorowskiego, a teraz zwraca się do Dudy. Opinia publiczna zauważy te szwy z grubych nici" http://wpolityce.pl/polityka/262935-...ci-nasz-wywiad
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.08.2015 o godz. 21:09.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
nie płacz ewka bo tu miejsca brak
, bulu jak zwykle"celnie" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. OK. Innymi słowy zakładasz że ja nie chciałem z chłopem dyskutować ale go gnoić? Naprawdę ręce opadają .... 3. ABG: "Incognito zaś całokształtem swych wypowiedzi pozostawił u mnie wrażenie pozytywistycznej pracy u podstaw." wislak: " Pozytywizmu było w tym tyle samo co w Albinie Siwaku stawiającym FSO czy Manfredzie Gorywodzie budującym Hutę Katowice." ABG: "I tutaj wracamy do myślenia propolskiego, nastawionego wyłącznie na korzyść obywateli. Przyznasz, iż wymienione przez Ciebie przypadki takowe nie były?" wislak: "Były dokładnie tak samo "pozytywistyczne" jak "pozytywistyczne" było działanie Jaruzelskiego, Kiszczaka czy, żeby sięgnąć dalej, Wielopolskiego i Branickiego" ABG: " Tutaj się zgadzamy." wislak: "Najpierw nazywasz działania Siwaka i Gorywody propolskimi i nastawionymi na korzyść obywateli, a potem zgadzasz się z tym że można zestawić je z działaniami Jaruzelskiego i Kiszczaka. Czy wniosek ma być taki że Jaruzel i Kiszczak działali propolsko i obywatelsko" CBDU |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=BzRL...Y&spfreload=10 - wszystkie media unikają tego tematu jak ognia.
Odnośnie systemu emerytalnego to polecam poniższy felieton - http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=1011 Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Generalnie: 1. Środki z prywatyzacji są za małe aby samodzielnie sfinansować reformę sytemu emerytalnego. 2. Podstawowym problemem któremu trzeba zaradzić jest rosnąca liczna emerytów przy malejącej liczbie osób opłacających składki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W kwestiach ekonomicznych opierasz się na zachodnich modelach, które uwzględniają zachodnie pensje. W Polsce zaś są polskie pensje, i większe niż na zachodzie podatki, co przekłada się na większe ceny w Polsce niż krajach zachodnich. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kaczystowskie referendum podpala Polske !!! https://www.youtube.com/watch?v=OxvlF-Aknxs
|
|
|