The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2016, 09:16
Miro napisał(a):Wyświetl post
Coś mi się zdaje że Gimbus nie wymyśla fabuły od podstaw tylko beletryzuje prawdziwe historię. Czy przypadkiem w którymś wywiadzie nie mówił że na jesień wydaje kolejną książkę ?
Oby tylko równał do najlepszych. Np. do Tomasza Manna i jego książki "Wyznania hochsztaplera Feliksa Krulla" Nawet tytuł sobie może zapożyczyć, tylko nazwisko zmienić na swoje i będzie OK.
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.08.2016, 09:23
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Ludzie poczekajacie na jakiekolwiego konkrety by wudać osąd. Nie jestem zadowolony z obecnej sytuacje ale co mozemy zrobic jedynie isc na mecz
Bardzo Cię proszę, odejdź skąd przyszedłeś. Albo jesteś trollem gościa z palmy albo jesteś zwyczajnie głupi. Możliwa jest też kombinacja dwóch powyższych.
vel HatefulRespect
Krotochwila
Senior Member

Stary 18.08.2016, 09:25
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Oby tylko równał do najlepszych. Np. do Tomasza Manna i jego książki "Wyznania hochsztaplera Feliksa Krulla" Nawet tytuł sobie może zapożyczyć, tylko nazwisko zmienić na swoje i będzie OK.
Przestrzeliłeś. Dołęga-Mostowicz. Swojsko. Jednego Dyzmę już mieliśmy.
vel HatefulRespect
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 18.08.2016, 09:28
Jakim Trolem ja tylko prosze byśmy poczekali do jakiś konkretów. Pan JM nie jest osobą którą chciałbym widzieć za sterami Wisł, ale pozory czasem mogą mylić poczekajcie chyba dzisiaj papiery miały być w PZPN wiec jak oni się od nas odwalą to już bedzie jakiś pozytyw
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.08.2016, 09:36
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Przecież już ma US na głowie A na poważnie to spólka , która nabyła Wisłe najmuje jedno biurko
To jak się mieszczą jak zarząd dwuosobowy
Pracują w systemie zmianowym
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krotochwila
Senior Member

Stary 18.08.2016, 09:38
Jakim Trolem ja tylko prosze byśmy poczekali do jakiś konkretów. Pan JM nie jest osobą którą chciałbym widzieć za sterami Wisł, ale pozory czasem mogą mylić poczekajcie chyba dzisiaj papiery miały być w PZPN wiec jak oni się od nas odwalą to już bedzie jakiś pozytyw
Zatemi i głupi i troll.
vel HatefulRespect
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.08.2016, 09:39
http://m.krakow.sport.pl/sport-krako...komentarz.html Wszystko co chciałbym powiedzieć w jednym tekście.
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 09:42
Ja się nie dziwie nawet Cupiałowi ze zrobił jak zrobił czy dobrze czy żle to sie okarze.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2016, 10:16
Ja się nie dziwie nawet Cupiałowi ze zrobił jak zrobił czy dobrze czy żle to sie okarze.
Szkoło wróć i ukarz go za jego wpisy i ukaż mu miejsce w szeregu......
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.08.2016, 10:17
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Szkoło wróć i ukarz go za jego wpisy i ukaż mu miejsce w szeregu......
To sobie w piete strzeliłeś
Jedno z dwóch trafiłeś
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 18.08.2016, 10:20
parumbuła napisał(a):Wyświetl post
Jedno z dwóch trafiłeś
ej no chyba dobrze akurat
ukarz od ukarać, ukaż od pokazać
zapytajmy Prezesa .
Powód: II miejsce w turnieju z ortografii w podstawówce
Ostatnio edytowane przez Marcinkrakwoj : 18.08.2016 o godz. 10:21.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2016, 10:23
parumbuła napisał(a):Wyświetl post
Jedno z dwóch trafiłeś
ukarz- od ukarać
ukaż - od ukazać
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2016, 10:43
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Bardzo Cię proszę, odejdź skąd przyszedłeś. Albo jesteś trollem gościa z palmy albo jesteś zwyczajnie głupi. Możliwa jest też kombinacja dwóch powyższych.
Dobrze mu dowaliłeś, może nareszcie zamilknie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.08.2016, 10:44
Naprawde fajnie koledzy. Jest jednak prosba abyscie sie przeniesli ze swoimi ortograficznymi dyputami na priva.
Dzieki.
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 10:52
co do ortografi pisze i czasem nie widze ze t9 zmieni mi słowo
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.08.2016, 10:54
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://m.krakow.sport.pl/sport-krako...komentarz.html Wszystko co chciałbym powiedzieć w jednym tekście.
Telefonika chciala sie pozbyc goracego kartofla jakim dla nich ostatnio stala sie Wisla. Jesli chcesz sprzedac samochod, ktory jezdzi na slowo honoru to tez malo sie obchodzi, kto go kupi i czy go stac na nieuniknione naprawy.
Trafiasz frajera i cieszysz sie, ze sie nie polapal.

Niestety podobnie zostala potraktowana Wisla i uwazam, ze chetnych wcale nie bylo wielu bo trudno sobie wyobrazic ze majac ze 2 - 3 oferty na stole zostal wybrany pierwszy z brzegu golodupiec.
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 18.08.2016, 10:57
najlepsze jest to, że jestem święcie przekonany że Meresiński czyta to forum.
Jak ja bym takie rzeczy o sobie czytał to chyb aby mi było głupio
Na dowód wczorajszy ruch na twitterze, wywiady itp.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.08.2016, 11:02
Dla mnie wczorajszy wpis na Twitterze to był strzał w stopę.

Wyrok sądu jest i tu jest jego zdjęcie: http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ie-meresinskim

Wygląda na to, ze gość wystąpił o zaświadczenie o niekaralności, korzystając z tego, że w KRK nie nastąpiła jeszcze aktualizacja. Dla mnie to było żałosne, ale każdy widzi co chce.
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 18.08.2016, 11:03
Przeczytałem jakiś tam wywiadu z Jakubem Mereińskim i czuję się jakbym czytał poglądy ludzi związanych z SKWK czy TSem. Wszyscy widzimy kto jest jego prawą ręką. Co kol wiek Panowie tam wyprawiają mam nadzieję, że skończy się to z korzyścią dla Wisły. Można nie przepadać za ludźmi związanymi z SKWK natomiast ja nie wierzę, że SKWK skusiło się na jakieś miejsce w zarządzie, zostali przekupieni, te teorie są tak bzdurne, że chce mi się śmiać.

Podobno JM odstrasza sponsorów, nie wiem czy jesteście na tyle mało bystrzy aby dostrzec, że tych sponsorów nie było, nie było nawet wtedy kiedy Wisła zdobywała mistrzostwa, dlatego nie sądzę aby nazwisko JM wiele zmieniało w tej kwestii.
Oby pozytywne informacje napłynęły z komisji licencyjnej.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.08.2016, 11:07
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
najlepsze jest to, że jestem święcie przekonany że Meresiński czyta to forum.
Jak ja bym takie rzeczy o sobie czytał to chyb aby mi było głupio
Na dowód wczorajszy ruch na twitterze, wywiady itp.
Myślę że nie czyta, a nawet jeśli to ma grubą skórę i wstydu nie ma. Inaczej nie byłby w taki sposób i w tym miejscu gdzie jest.
Mi wywiad pachnie tą samą osobą vel ruchem który kiedyś Cupiał zrobił - udzielił się dla Rzeczpospolitej bodajże, w równie krytycznym dla siebie i klubu momencie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
silver03
Senior Member

Stary 18.08.2016, 11:23
wester napisał(a):Wyświetl post
Podobno JM odstrasza sponsorów, nie wiem czy jesteście na tyle mało bystrzy aby dostrzec, że tych sponsorów nie było, nie było nawet wtedy kiedy Wisła zdobywała mistrzostwa, dlatego nie sądzę aby nazwisko JM wiele zmieniało w tej kwestii.
W tej kwestii zmieniło się o tyle, że wcześniej nie posiadaliśmy sponsora przez swoją nieudolność w zarządzaniu i zaporową cenę (Telefonika na koszulkach), tak teraz dzięki Panu M. pies z kulawą nogą na nas nie spojrzy, może co najwyżej firmy słupy kolegów Pana M.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.08.2016, 11:24
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Niech sobie maja władze w IV lidze.Przy takich wpływach "pozabijaja" sie nawzajem....
Gdzieś mam Twoja opinie,a Ty wolisz udawać,ze deszcz pada jak Ci plują w twarz....
Napisałem to nie po to ,żeby z kimś polemizować na ten temat,tylko po to,ze już nie wytrzymałem.
Ma dosyć płaczków na tym forum(to nie jest do Ciebie) ,bezpodstawnych optymistów,znawców prawa,zdobywców newsów dzięki wątpliwym informatorom i wrzucającym sobie nawzajem.
Ponad 100 stron pisania ,a żadnego działania i możliwości takowego,bo nic w zasadzie nie maja do powiedzenia.
Forum tez już sięgnęło dna.
Na forum dzialanie? Gdzies widziales takie? No to jak jestes taki 'dzialacz' zacznij sam cos organizowac. A nie siedziec przed kompem i zalic sie. Widze ze jak ci pluja w twarz to mowisz, ze to plyn do monitora.
Jak masz czyjesc zdanie na forum(ktore sluzy do wymiany mysli) gdzies idz na strone Anonimowe Wyznanie. Wyzalisz sie i pewnie grupe wsparcia ci zaloza Moze.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 18.08.2016, 11:28
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Myślę że nie czyta, a nawet jeśli to ma grubą skórę i wstydu nie ma. Inaczej nie byłby w taki sposób i w tym miejscu gdzie jest.
Mi wywiad pachnie tą samą osobą vel ruchem który kiedyś Cupiał zrobił - udzielił się dla Rzeczpospolitej bodajże, w równie krytycznym dla siebie i klubu momencie.
Wiele osób tu zagląda, więc niewykluczone, że także i on. W każdym razie, kiedy w klubie wiele się działo w minionych latach, słychać było na trybunie prasowej, czy restauracji pod starymi trybunami A i B, jak ludzie dyskutują o poglądach tutaj zamieszczanych przez niektóre osoby.

Bywali tutaj między wpisami i dziennikarze i piłkarze. Przypomnijcie sobie, jaka gorące spory toczyły się, gdy zalogował się tutaj T.Frankowski i wyjaśniał kulisy odejścia do Elche. Macie także "zmiętego" czy pracowników (w tym także byłych pracowników), którzy czasem coś od siebie napiszą. Nicki niech pozostaną tajemnicą. Bywali i pewnie bywają także ludzie zorientowani w tematach SKWK i innych sferach związanych bliżej lub dalej z Wisłą.

Oczywiście nic nie zastąpi aktywności w realu i fizycznej obecności na stadionie, ale chcąc nie chcąc tu też jest jakaś płaszczyzna wirtualnej rozmowy.

Co do Meresińskiego jeżeli czyta, to nawet będąć "ślepym" powinien być świadomy, że ludzie oczekują na konkrety. A jak nie ma na nie pomysłu, to, ze chociaż odpowiednim osobom da sygnał, że potrzebuje pomocy w takim, czy innym zakresie. Zakładając, że ma czyste intencje...
Ostatnio edytowane przez Vinci : 18.08.2016 o godz. 11:32.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2016, 11:33
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Przestrzeliłeś. Dołęga-Mostowicz. Swojsko. Jednego Dyzmę już mieliśmy.
Nie przestrzeliłem. M. mi na Dyzmę nie wygląda, choćby dlatego że z pewnością nie dochrapie się stołka premiera jak tamten
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.08.2016, 11:36
wester napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem jakiś tam wywiadu z Jakubem Mereińskim i czuję się jakbym czytał poglądy ludzi związanych z SKWK czy TSem. Wszyscy widzimy kto jest jego prawą ręką. Co kol wiek Panowie tam wyprawiają mam nadzieję, że skończy się to z korzyścią dla Wisły. Można nie przepadać za ludźmi związanymi z SKWK natomiast ja nie wierzę, że SKWK skusiło się na jakieś miejsce w zarządzie, zostali przekupieni, te teorie są tak bzdurne, że chce mi się śmiać.

Oby pozytywne informacje napłynęły z komisji licencyjnej.
Bez złośliwości, ale zarzucasz komuś brak bystrości a sam w ogóle nie ogarniasz podstawowych tematów.
Piszesz, że nie wierzysz, iż SKWK zostało przekupione ws. miejsca w zarządzie. Kolego, to SKWK zależy na miejscu w zarządzie (nie ma w tym nic dziwnego), więc mam wrażenie, że zupełnie nie rozumiesz, o czym piszesz.

JM działa jako całkowicie nowy, inny podmiot. Wisła zdobywając mistrzostwo miało sponsora w postaci TF. Nie było innego sponsora na koszulkach, bo Wisła miała określoną kwotę za główne miejsce na koszulce i nie chciała schodzić z ceny, bo nie musiała. Musisz zrozumieć, że definicja słowa "sponsor" jest trochę szersza niż tytularny sponsor na koszulce. Sponsor, a raczej sponsorzy to mnóstwo innych, mniejszych, większych podmiotów, które w zależności od wykładanej na Wisłę kasy/ umów barterowych, nazywa się albo sponsorami albo partnerami. JM swoimi działaniami spalił za sobą (i przed sobą) wszystkie mosty, po których do Wisły mogliby przyjść ewentualni sponsorzy/partnerzy. Oczywiście nie mam tutaj na myśli podmiotów/przyjaciół JM typu pizzeria z Częstochowy czy innych koleżków.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.08.2016, 11:52
Kurde, godzina z okładem minęła od 11:45 i jeszcze jak dotąd nigdzie nikt nie napisał, że są faktycznie problemy z licencją.
Aż dziwnie tak jakoś człowiekowi, naprawdę żadnych nowych złych informacji od rana?
bevierek
Member

Od: 09.2010

Stary 18.08.2016, 11:57
masada napisał(a):Wyświetl post
Kurde, godzina z okładem minęła od 11:45 i jeszcze jak dotąd nigdzie nikt nie napisał, że są faktycznie problemy z licencją.
Aż dziwnie tak jakoś człowiekowi, naprawdę żadnych nowych złych informacji od rana?
bo problemów z licencją zapewne nie ma... przynajmniej tak pisał Juszczyk na TT a ja chce mu wierzyć
mcrap
Member

Od: 05.2011

Stary 18.08.2016, 12:04
A jednak. Wkrótce zakupy nowego właściciela Wisły Kraków. Jakub M. już zakupił autokar dla drużyny ...

bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2016, 12:06
masada napisał(a):Wyświetl post
Bo pewnie przyznają tę licencję. Problem będą stanowiły w trakcie sezonu pieniądze. Ja nadal liczę, że ktoś mocno naciśnie na JM, żeby sprzedał, bo doprawdy dzieciak musi jeszcze skończyć szkołę, żeby móc się bawić w dzisiejszych czasach w poważne biznesy.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.08.2016, 12:17
https://eszjot.wordpress.com/2016/08...-przeszloscia/

Ja prdl, jeszcze tylko kolesia z pumą na smyczy mi tu brakowało w tej historii.
Niech ja się w końcu obudzę, bo to nie może być wszystko prawda.

Zaraz pojawi się Bob, Olbrzym, Karzeł w czerwonym garniturze i Sowy, ja wam mówię.
Ostatnio edytowane przez masada : 18.08.2016 o godz. 12:23.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów