|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
7 kotów może taktyka z Nikozji nauczyła ich czegoś i w Londynie nie będzie powtórki z taktyki ,co nie zmienia faktu,że będzie mega trudno.Fulham będzie chcialo się zrewanżować ale może zgubić ich pewność siebie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bzdura. W pierwszych 30 min sam Iliev strzelał celnie 4 razy, a była też ręka w polu karnym Fulham i nie podyktowany karny dla nas. W tym samym czasie po stronie Fulham jedyny strzał oddał Duff, a ich akcje kończyły się wrzutkami w nasze pole karne bez jakiegokolwiek zagrożenia. Można powiedzieć, że do czasu czerwieni mecz był w miare wyrównany. Nie widzę żadnych podobieństw do APOELu.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 22.10.2011 o godz. 11:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Co nie zmiena faktu, że z resztą wypowiedzi się zgadzam, tak jak z tezami 7 kotów. Nawet remis w Londynie to jakaś totalna abstrakcja. Oczywiście będe trzymać kciuki i mocno wierzyć, ale realnie to nie mamy szans, i nie ma co pompować balonika. Może gdybyśmy byli w maksymalnej formie, i gdyby grał Jovanovic, Małecki, Melikson i Sobol, to mielibyśmy szanse ukąsić po szybkiej kontrze. Fajnie by było, gdyby znowu nie zaczęło sie zwalnianie trenera po meczu. Przecież nawet Mourinho by z tego nic nie wykręcił. Zdobycie 2-3 pkt do końca LE uznam za honorowe (czyli remisy z Twente i Odense, albo wygrana z jedną z tych drużyn). Oczywiście gorąco pragnę by Wisła sprawiła sensacje, ale nie mam zamiaru nikogo krzyżować, jak się nie uda. Tak można by napisać, jakbyśmy mieli w składzie szybkiego Meliksona i Małeckiego. Bez tych graczy czym mamy kąsać? Biton żyje z podań, sam nie kreuje sytuacji, a o takie w Londynie będzie mega trudno, Kirm to jeździec bez głowy (i bez dryblingu), a Iliev po pierwsze nie ma z kim grać, a po drugie sił mu starcza na 60 min.
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 22.10.2011 o godz. 11:44.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W Londynie, to bedzie zupelnie inny mecz...Fulham zagra w optymalnym skladzie i na pelnej werwie(bo trenerowi i pilkarzom porzadnie sie oberwalo). Mowienie o wyjsciu z grupy, to szalenstwo. 1 udany meczy nie moze zmienic obrazu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Panowie o czym Wy piszecie, przecież Wisła przegrała z Fulham. Cytat:
"Martin Jol był wściekły po porażce 0:1 Wisły z Fulham. Menedżer gości uważał, że decyzja arbitra wypaczyła wynik meczu. Holender zaapelował do UEFA o przyjrzenie się tej sytuacji, a także, by całe zdarzenie stanowiło nauczkę dla sędziów na przyszłość." i link: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Dlatego ja jestem optymistą: Maaskant zrobił miłą niespodziankę, dzięki temu nie jesteśmy tylko chłopcem do bicia. Większa jest frajda z występów w LE, humory się poprawiły a i Cupiał może odzyskał wiarę w Holendra. Nikt rozsądny nie domaga się cudów, czyli awansu do kolejnej fazy. Już na starcie mieliśmy na to mizerne szanse. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Co do Legii: jeśli wygra z Rapidem u siebie, to ma awans w kieszeni, bo raczej PSV nie pozwoli sobie nakopać przez outsidera - Hapoel. Inna rzecz, mecz Legii z zespołem z Izraela mógł się równie dobrze skończyć 3:2 w drugą stronę. Żydki miały szansę, nie wykorzystały jej, więc Legia skutecznie skontrowała.
Dokładnie przeciwnie było u nas z Odense. Biton nie strzelił na 2:1, więc wkrótce zrobiło się 1:2 - i ciąg dalszy wszyscy znamy. I przysłowie o niewykorzystanych sytuacjach, które się mszczą. Ja nie liczyłem specjalnie na wyjście Wisełki z grupy już po losowaniu (finalista LE + uczestnik LM), choć się łudziłem, że w pierwszym meczu u siebie zdobędziemy jakieś punkty. A na chwilę obecną, nieważne czy szanse na awans są duże czy małe, drużyna powinna pamiętać (jeszcze) o dwóch innych "szczegółach". 1) KAŻDE zwycięstwo to 140 tys. euro premii, a Wisła nigdy na nadmiar pieniędzy nie narzekała. 2) KAŻDY remis lub zwycięstwo od tej chwili (to z powodu tego kretyńskiego przeliczania punktów "pocieszenia", zamiast je po prostu dodać) poprawia nasz ranking UEFA. Ponieważ Wisełka traci ok 4,8 pkt (za ostatnią fazę grupową), potrzeba jeszcze 1 zwycięstwa (lub dwóch remisów), by "wrócić do punktu wyjścia". Ze zdziwieniem czytałem głosy, że może lepiej "odpuścić" jeden czy drugi mecz LE, i skupić się na lidze. No panowie, faza grupowa raz na pięć lat, a tu piszą o "odpuszczaniu". Trzeba się cieszyć tym, co mamy, i liczyć, że może Wisełka poprawi jeszcze swój dorobek grupowy (z kimkolwiek). Remis + zwycięstwo, to byłoby marzenie - oby rzeczywistość nie zweryfikowała go brutalnie. Inna rzecz, ciekaw jestem jak wypadłaby Legia, rozgrywając kluczowe mecze bez Ljuboji i Radovicia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Może się dorzucicie?
![]() "Wszyscy na Rapid!/Zbiórka darów dla obywateli Rumunii Grupy kibicowskie zapraszają wszystkich sympatyków naszego klubu na najbliższy mecz z Rapidem Bukareszt. Legia Warszawa ma realną szansę na wyjście z grupy w europejskich pucharach. To niespotykana okazja w historii naszej drużyny. Jednocześnie w związku z wydarzeniami towarzyszącymi pierwszemu meczowi w Bukareszcie – nakaz zostawienia przed wejściem monet, kosmetyków zakupionych w strefie wolnocłowej na lotnisku, kluczy do mieszkań, zapalniczek, nietypowego obuwia, środków żywnościowych, itp. przy braku depozytu skutkujący kradzieżą większości z tych przedmiotów z trawnika pod stadionem, gdy ich właściciele byli na trybunach – rozpoczynamy nową akcję. Zdajemy sobie sprawę z ciężkiej sytuacji obywateli Rumunii, dlatego przed nadchodzącym meczem zostanie przeprowadzona zbiórka darów. Zbiórka rzeczy najpotrzebniejszych a zarazem, jak nauczył nas wyjazd do Bukaresztu, najpopularniejszych wśród mieszkańców tego kraju. W specjalnie wyznaczonych punktach będziemy prowadzili zbiórkę : - drobnych monet - zapalniczek - czerstwego pieczywa - kosmetyków - starego, używanego obuwia itp. Wszystkie zebrane dary będą odpowiednio podzielone i rozdysponowane pomiędzy działaczy klubu z Bukaresztu oraz zostaną one wysłane do rumuńskiej policji oraz firmy ochroniarskiej „zabezpieczającej” mecz pomiędzy Rapidem a Legią Warszawa. Gorąco zapraszamy na mecz. O zbiórce będziemy informować na bieżąco." http://zyleta.info/?p=3133 ![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Tyle, że my gramy bez Meliksona, Jovanovicia, Sobolewskiego, Małeckiego, Genkova.
Czyli 4 podstawowych zawodników, więc pisanie, że Wisła bez Bitona sobie nie poradziłaby jest głupie. Jasne, że byłoby jej ciężko bez napastnika, rozgrywającego, z jednym sensownym skrzydłowym, bez jedynego bocznego obrońcy który potrafi zagrać dobrze z tyłu i przodu i bez kapitana. Wyjmij z Legii, Wawrzyniaka, Vrdoljaka(Borysiuka), Radovicia, Rybusa, Ljuboję. Jestem pewny, że Skorża byłby już wtedy na wylocie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Polecam obejrzeć skład z kultowego już meczu w Moskwie. A potem wydawać radykalne sądy.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Obejrzałem skład. 2 razy.
Z wymienionych piłkarzy nie grał jedynie Radović. Nie grał też Manu, ale to akurat wam na dobre wyszło. Wawrzyniak, Rybus, Vrdoljak, Ljuboja grali i każdy z nich miał udział przy bramkach. Brak Radovicia to i tak w tym meczu wiele nie zmieniało, bo jak Skorża pokazał, w meczach pucharowych lubi stawiać na trzech defensywnych pomocników, a Radovicia dać na ławkę albo na skrzydło, gdzie IMO gra gorzej niż w środku. Gdyby jednak brakło każdego z tych piłkarzy to nie przekonasz mnie, że Ohayon zastąpiłby Vrodljaka, Kiełbowicz Wawrzyniaka a Rybusa Żyro, a awans i tak byście uzyskali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Nie chcę porównywać składów bo wiadomo, że Wisła bardziej jest osłabiona, ale w Legii też nie gra typowany na początku sezonu żelazny skład. Po prostu zmiennicy okazali się lepsi niż w Wiśle. ![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A Gol okazał się jednym z lepszych piłkarzy tej drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Legia przed życiową szansą, by wyjść z grupy... Milowy krok do wykonania dzisiaj, zwłaszcza, że czeka ich godzina gry w jedenastu na dziesięciu Rumunów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś dobrego linka do meczu Legii? Jest jakieś oblężenie na każdym, co próbuję, nawet meczyki.pl nie chce mi wejść.
EDIT: I chyba w meczu Legii był jakaś już bitka, bo Rapid dwie żółte w konsekwencji jeden chłop dostał czerwoną i w Legii też jedna żółta. A teraz już ich więcej... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
http://livemecz.com/transmisja.php Legia moze miec szanse nawet na awans z 1 miejsca. 33 minuta i PSV u Siebie przegrywa 1-2 z Hapoelem |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia PublicSport4, jakosc w miare dobra i nie tnie. Trzeba miec zainstalowanego SopCasta. ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że Legia na sędziowanie narzekać nie musi
Ljuboja spokojnie mógł dostać drugie żółtko, nie mówiąc już o Borysiuku. Wynik korzystny, i w Warszawie i w Eindhoven, ale do końca meczów jeszcze daleko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
do usunięcia.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Jaja
A Kołtoń oglądając powtórkę mówi: "widać, że chciał doświadczyć młodego Legionistę". Kartka mogła być, ale wcale nie musiała. W lidze polskiej gdyby dyktować coś takiego, drużyny kończyły by mecze w 8mkę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie po chrześcijańsku, ale czy tylko ja w każdym meczu liczę, że ktoś w końcu lekko połamie Ariela B. ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ma ktos linka do naszego meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz na TV4 !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Legia jeszcze przejebie - mysleli, ze juz wygrali jak strzelili bramke
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Dlaczemu Legia przestała grać po strzeleniu gola? Rapid rzucił się do przodu i już powinien wygrywać. A dopiero wyrównał.
Przecież Warszawianie mogli spokojnie kontrolować mecz. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i 1:1. Legia sie cofnęła, szybko Rumuni ich skarcili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
3-1
jaby nasi to powtórzyli w Londynie to by było piękne, chocaż to mało prawdopodobne![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
3:1 , no nic trzeba pogratulować Legi , mam nadzieję że odbije się to w lidze , tak jak Amice
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|

|
||||||