The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2011, 11:15
7 kotów może taktyka z Nikozji nauczyła ich czegoś i w Londynie nie będzie powtórki z taktyki ,co nie zmienia faktu,że będzie mega trudno.Fulham będzie chcialo się zrewanżować ale może zgubić ich pewność siebie
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.10.2011, 11:37
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Każdy widział jak wyglądało pierwszych 30 minut w Krakowie, gdy Fulham grało w 11. Mianowicie widzieliśmy to samo co w meczach z Twente, czy Apoelem. Przeciwnik przewyższał nas o dwie klasy w rozegraniu piłki, taktyce i konstruowaniu akcji.
Bzdura. W pierwszych 30 min sam Iliev strzelał celnie 4 razy, a była też ręka w polu karnym Fulham i nie podyktowany karny dla nas. W tym samym czasie po stronie Fulham jedyny strzał oddał Duff, a ich akcje kończyły się wrzutkami w nasze pole karne bez jakiegokolwiek zagrożenia. Można powiedzieć, że do czasu czerwieni mecz był w miare wyrównany. Nie widzę żadnych podobieństw do APOELu.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 22.10.2011 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.10.2011, 11:39
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Każdy widział jak wyglądało pierwszych 30 minut w Krakowie, gdy Fulham grało w 11. Mianowicie widzieliśmy to samo co w meczach z Twente, czy Apoelem. Przeciwnik przewyższał nas o dwie klasy w rozegraniu piłki, taktyce i konstruowaniu akcji. Nie grało u nich 4 podstawowych zawodników. Można powiedzieć, że u nas też, ale nie oszukujmy się ich piłkarze są lepsi.
No nie wiem, ja tam widziałem wyrównany mecz z lepszymi szansami Wisły (np. poprzeczka)

Co nie zmiena faktu, że z resztą wypowiedzi się zgadzam, tak jak z tezami 7 kotów.

Nawet remis w Londynie to jakaś totalna abstrakcja. Oczywiście będe trzymać kciuki i mocno wierzyć, ale realnie to nie mamy szans, i nie ma co pompować balonika.

Może gdybyśmy byli w maksymalnej formie, i gdyby grał Jovanovic, Małecki, Melikson i Sobol, to mielibyśmy szanse ukąsić po szybkiej kontrze. Fajnie by było, gdyby znowu nie zaczęło sie zwalnianie trenera po meczu. Przecież nawet Mourinho by z tego nic nie wykręcił.

Zdobycie 2-3 pkt do końca LE uznam za honorowe (czyli remisy z Twente i Odense, albo wygrana z jedną z tych drużyn). Oczywiście gorąco pragnę by Wisła sprawiła sensacje, ale nie mam zamiaru nikogo krzyżować, jak się nie uda.

Romuald napisał(a):Wyświetl post
.Fulham będzie chcialo się zrewanżować ale może zgubić ich pewność siebie
Tak można by napisać, jakbyśmy mieli w składzie szybkiego Meliksona i Małeckiego. Bez tych graczy czym mamy kąsać? Biton żyje z podań, sam nie kreuje sytuacji, a o takie w Londynie będzie mega trudno, Kirm to jeździec bez głowy (i bez dryblingu), a Iliev po pierwsze nie ma z kim grać, a po drugie sił mu starcza na 60 min.
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 22.10.2011 o godz. 11:44.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.10.2011, 12:14
W Londynie, to bedzie zupelnie inny mecz...Fulham zagra w optymalnym skladzie i na pelnej werwie(bo trenerowi i pilkarzom porzadnie sie oberwalo). Mowienie o wyjsciu z grupy, to szalenstwo. 1 udany meczy nie moze zmienic obrazu.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.10.2011, 12:22
Panowie o czym Wy piszecie, przecież Wisła przegrała z Fulham. Cytat:
"Martin Jol był wściekły po porażce 0:1 Wisły z Fulham. Menedżer gości uważał, że decyzja arbitra wypaczyła wynik meczu. Holender zaapelował do UEFA o przyjrzenie się tej sytuacji, a także, by całe zdarzenie stanowiło nauczkę dla sędziów na przyszłość."
i link: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.10.2011, 17:29
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem co wy roztrzasacie. Przeciez sytuacja jest niemal identyczna jak z APOELem.
Grajacy na cwierc gwizdka przeciwnik przegrywa w Krakowie, zeby zgarnac cala pule u siebie.

Co Wy myslicie, ze nam Fulham odpusci ? Dosc juz Jol byl kolezenski dla Maaskanta.
Wizyta w Londynie zakonczy sie prawdopodobnie taka sama masakra jak w Enschede czy Nikozji.

Zaczelo sie tradycyjne liczenie punktow do zdobycia i pieniedzy do wygrania, a pozniej zimny prysznic i zwalnianie trenera.
Z diagnozą naszych szans się zgadzam. Natomiast nie umniejszałbym naszego sukcesu. Ogranie grającego na pół gwizdka Fulham w meczu o punkty w LE jest dla każdego polskiego klubu wielkim osiągnięciem.

Dlatego ja jestem optymistą: Maaskant zrobił miłą niespodziankę, dzięki temu nie jesteśmy tylko chłopcem do bicia. Większa jest frajda z występów w LE, humory się poprawiły a i Cupiał może odzyskał wiarę w Holendra.

Nikt rozsądny nie domaga się cudów, czyli awansu do kolejnej fazy. Już na starcie mieliśmy na to mizerne szanse.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.10.2011, 20:39
Co do Legii: jeśli wygra z Rapidem u siebie, to ma awans w kieszeni, bo raczej PSV nie pozwoli sobie nakopać przez outsidera - Hapoel. Inna rzecz, mecz Legii z zespołem z Izraela mógł się równie dobrze skończyć 3:2 w drugą stronę. Żydki miały szansę, nie wykorzystały jej, więc Legia skutecznie skontrowała.
Dokładnie przeciwnie było u nas z Odense. Biton nie strzelił na 2:1, więc wkrótce zrobiło się 1:2 - i ciąg dalszy wszyscy znamy. I przysłowie o niewykorzystanych sytuacjach, które się mszczą.

Ja nie liczyłem specjalnie na wyjście Wisełki z grupy już po losowaniu (finalista LE + uczestnik LM), choć się łudziłem, że w pierwszym meczu u siebie zdobędziemy jakieś punkty. A na chwilę obecną, nieważne czy szanse na awans są duże czy małe, drużyna powinna pamiętać (jeszcze) o dwóch innych "szczegółach". 1) KAŻDE zwycięstwo to 140 tys. euro premii, a Wisła nigdy na nadmiar pieniędzy nie narzekała. 2) KAŻDY remis lub zwycięstwo od tej chwili (to z powodu tego kretyńskiego przeliczania punktów "pocieszenia", zamiast je po prostu dodać) poprawia nasz ranking UEFA. Ponieważ Wisełka traci ok 4,8 pkt (za ostatnią fazę grupową), potrzeba jeszcze 1 zwycięstwa (lub dwóch remisów), by "wrócić do punktu wyjścia".

Ze zdziwieniem czytałem głosy, że może lepiej "odpuścić" jeden czy drugi mecz LE, i skupić się na lidze. No panowie, faza grupowa raz na pięć lat, a tu piszą o "odpuszczaniu". Trzeba się cieszyć tym, co mamy, i liczyć, że może Wisełka poprawi jeszcze swój dorobek grupowy (z kimkolwiek). Remis + zwycięstwo, to byłoby marzenie - oby rzeczywistość nie zweryfikowała go brutalnie. Inna rzecz, ciekaw jestem jak wypadłaby Legia, rozgrywając kluczowe mecze bez Ljuboji i Radovicia.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.10.2011, 17:09
Może się dorzucicie?

"Wszyscy na Rapid!/Zbiórka darów dla obywateli Rumunii

Grupy kibicowskie zapraszają wszystkich sympatyków naszego klubu na najbliższy mecz z Rapidem Bukareszt. Legia Warszawa ma realną szansę na wyjście z grupy w europejskich pucharach. To niespotykana okazja w historii naszej drużyny.

Jednocześnie w związku z wydarzeniami towarzyszącymi pierwszemu meczowi w Bukareszcie – nakaz zostawienia przed wejściem monet, kosmetyków zakupionych w strefie wolnocłowej na lotnisku, kluczy do mieszkań, zapalniczek, nietypowego obuwia, środków żywnościowych, itp. przy braku depozytu skutkujący kradzieżą większości z tych przedmiotów z trawnika pod stadionem, gdy ich właściciele byli na trybunach – rozpoczynamy nową akcję. Zdajemy sobie sprawę z ciężkiej sytuacji obywateli Rumunii, dlatego przed nadchodzącym meczem zostanie przeprowadzona zbiórka darów. Zbiórka rzeczy najpotrzebniejszych a zarazem, jak nauczył nas wyjazd do Bukaresztu, najpopularniejszych wśród mieszkańców tego kraju.

W specjalnie wyznaczonych punktach będziemy prowadzili zbiórkę :

- drobnych monet
- zapalniczek
- czerstwego pieczywa
- kosmetyków
- starego, używanego obuwia itp.

Wszystkie zebrane dary będą odpowiednio podzielone i rozdysponowane pomiędzy działaczy klubu z Bukaresztu oraz zostaną one wysłane do rumuńskiej policji oraz firmy ochroniarskiej „zabezpieczającej” mecz pomiędzy Rapidem a Legią Warszawa.

Gorąco zapraszamy na mecz. O zbiórce będziemy informować na bieżąco."

http://zyleta.info/?p=3133
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Stary 28.10.2011, 17:16
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Co do Legii: jeśli wygra z Rapidem u siebie, to ma awans w kieszeni, bo raczej PSV nie pozwoli sobie nakopać przez outsidera - Hapoel. Inna rzecz, mecz Legii z zespołem z Izraela mógł się równie dobrze skończyć 3:2 w drugą stronę. Żydki miały szansę, nie wykorzystały jej, więc Legia skutecznie skontrowała.
Dokładnie przeciwnie było u nas z Odense. Biton nie strzelił na 2:1, więc wkrótce zrobiło się 1:2 - i ciąg dalszy wszyscy znamy. I przysłowie o niewykorzystanych sytuacjach, które się mszczą.

Ja nie liczyłem specjalnie na wyjście Wisełki z grupy już po losowaniu (finalista LE + uczestnik LM), choć się łudziłem, że w pierwszym meczu u siebie zdobędziemy jakieś punkty. A na chwilę obecną, nieważne czy szanse na awans są duże czy małe, drużyna powinna pamiętać (jeszcze) o dwóch innych "szczegółach". 1) KAŻDE zwycięstwo to 140 tys. euro premii, a Wisła nigdy na nadmiar pieniędzy nie narzekała. 2) KAŻDY remis lub zwycięstwo od tej chwili (to z powodu tego kretyńskiego przeliczania punktów "pocieszenia", zamiast je po prostu dodać) poprawia nasz ranking UEFA. Ponieważ Wisełka traci ok 4,8 pkt (za ostatnią fazę grupową), potrzeba jeszcze 1 zwycięstwa (lub dwóch remisów), by "wrócić do punktu wyjścia".

Ze zdziwieniem czytałem głosy, że może lepiej "odpuścić" jeden czy drugi mecz LE, i skupić się na lidze. No panowie, faza grupowa raz na pięć lat, a tu piszą o "odpuszczaniu". Trzeba się cieszyć tym, co mamy, i liczyć, że może Wisełka poprawi jeszcze swój dorobek grupowy (z kimkolwiek). Remis + zwycięstwo, to byłoby marzenie - oby rzeczywistość nie zweryfikowała go brutalnie. Inna rzecz, ciekaw jestem jak wypadłaby Legia, rozgrywając kluczowe mecze bez Ljuboji i Radovicia.
nie gorzej niz Wisła bez Bitona
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.10.2011, 17:31
Tyle, że my gramy bez Meliksona, Jovanovicia, Sobolewskiego, Małeckiego, Genkova.
Czyli 4 podstawowych zawodników,
więc pisanie, że Wisła bez Bitona sobie nie poradziłaby jest głupie.
Jasne, że byłoby jej ciężko bez napastnika, rozgrywającego, z jednym sensownym skrzydłowym, bez jedynego bocznego obrońcy który potrafi zagrać dobrze z tyłu i przodu i bez kapitana.
Wyjmij z Legii, Wawrzyniaka, Vrdoljaka(Borysiuka), Radovicia, Rybusa, Ljuboję.
Jestem pewny, że Skorża byłby już wtedy na wylocie.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.10.2011, 18:14
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewny, że Skorża byłby już wtedy na wylocie.
Polecam obejrzeć skład z kultowego już meczu w Moskwie. A potem wydawać radykalne sądy.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.10.2011, 18:25
Obejrzałem skład. 2 razy.
Z wymienionych piłkarzy nie grał jedynie Radović. Nie grał też Manu, ale to akurat wam na dobre wyszło.
Wawrzyniak, Rybus, Vrdoljak, Ljuboja grali i każdy z nich miał udział przy bramkach.

Brak Radovicia to i tak w tym meczu wiele nie zmieniało, bo jak Skorża pokazał, w meczach pucharowych lubi stawiać na trzech defensywnych pomocników, a Radovicia dać na ławkę albo na skrzydło, gdzie IMO gra gorzej niż w środku.
Gdyby jednak brakło każdego z tych piłkarzy to nie przekonasz mnie, że Ohayon zastąpiłby Vrodljaka, Kiełbowicz Wawrzyniaka a Rybusa Żyro, a awans i tak byście uzyskali.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.10.2011, 18:39
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem skład. 2 razy.
Z wymienionych piłkarzy nie grał jedynie Radović. Nie grał też Manu, ale to akurat wam na dobre wyszło.
Wawrzyniak, Rybus, Vrdoljak, Ljuboja grali i każdy z nich miał udział przy bramkach.

Brak Radovicia to i tak w tym meczu wiele nie zmieniało, bo jak Skorża pokazał, w meczach pucharowych lubi stawiać na trzech defensywnych pomocników, a Radovicia dać na ławkę albo na skrzydło, gdzie IMO gra gorzej niż w środku.
Nie było też Hubnika. Nie wiem, dlaczego wymieniasz Ljuboję. Porównując składy to Ljuboja=Biton, Hubnik=Genkov. Manu na początku sezonu był podstawowym zawodnikiem, tak jak w Wiśle Małecki. Złapał kontuzję i wyleciał ze składu, a po powrocie okazało się, że są lepsi. Vrdoljak też grał w połowie meczów, a był podstawowym zawodnikiem. Rzeźniczak tak samo. Zastąpili ich rezerwowi dotychczas Jędrzejczyk i Gol.

Nie chcę porównywać składów bo wiadomo, że Wisła bardziej jest osłabiona, ale w Legii też nie gra typowany na początku sezonu żelazny skład. Po prostu zmiennicy okazali się lepsi niż w Wiśle.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.10.2011, 18:55
A Gol okazał się jednym z lepszych piłkarzy tej drużyny.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.11.2011, 19:31
Legia przed życiową szansą, by wyjść z grupy... Milowy krok do wykonania dzisiaj, zwłaszcza, że czeka ich godzina gry w jedenastu na dziesięciu Rumunów.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.11.2011, 19:33
Ma ktoś dobrego linka do meczu Legii? Jest jakieś oblężenie na każdym, co próbuję, nawet meczyki.pl nie chce mi wejść.

EDIT: I chyba w meczu Legii był jakaś już bitka, bo Rapid dwie żółte w konsekwencji jeden chłop dostał czerwoną i w Legii też jedna żółta. A teraz już ich więcej...

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.11.2011, 19:34
Dean napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś dobrego linka do meczu Legii? Jest jakieś oblężenie na każdym, co próbuję, nawet meczyki.pl nie chce mi wejść.
Tutaj nie tnie
http://livemecz.com/transmisja.php

Legia moze miec szanse nawet na awans z 1 miejsca. 33 minuta i PSV u Siebie przegrywa 1-2 z Hapoelem
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.11.2011, 19:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tutaj nie tnie
http://livemecz.com/transmisja.php

Legia moze miec szanse nawet na awans z 1 miejsca. 33 minuta i PSV u Siebie przegrywa 1-2 z Hapoelem

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

PublicSport4, jakosc w miare dobra i nie tnie. Trzeba miec zainstalowanego SopCasta.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 03.11.2011, 19:57
Myślę, że Legia na sędziowanie narzekać nie musi Ljuboja spokojnie mógł dostać drugie żółtko, nie mówiąc już o Borysiuku. Wynik korzystny, i w Warszawie i w Eindhoven, ale do końca meczów jeszcze daleko.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.11.2011, 19:59
do usunięcia.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.11.2011, 20:00
Jaja Druga żółta kartka dla Rumuna "miękka", a komentatorzy z Kowalem na czele twierdzą, że za to ma być czerwona.

A Kołtoń oglądając powtórkę mówi: "widać, że chciał doświadczyć młodego Legionistę".

Kartka mogła być, ale wcale nie musiała. W lidze polskiej gdyby dyktować coś takiego, drużyny kończyły by mecze w 8mkę.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.11.2011, 20:00
Nie po chrześcijańsku, ale czy tylko ja w każdym meczu liczę, że ktoś w końcu lekko połamie Ariela B. ?
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 03.11.2011, 20:04
ma ktos linka do naszego meczu?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 03.11.2011, 20:17
Mecz na TV4 !!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.11.2011, 20:24
Legia jeszcze przejebie - mysleli, ze juz wygrali jak strzelili bramke
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.11.2011, 20:24
Dlaczemu Legia przestała grać po strzeleniu gola? Rapid rzucił się do przodu i już powinien wygrywać. A dopiero wyrównał.

Przecież Warszawianie mogli spokojnie kontrolować mecz.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 03.11.2011, 20:25
No i 1:1. Legia sie cofnęła, szybko Rumuni ich skarcili.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 03.11.2011, 20:54
3-1 jaby nasi to powtórzyli w Londynie to by było piękne, chocaż to mało prawdopodobne
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.11.2011, 20:54
3:1 , no nic trzeba pogratulować Legi , mam nadzieję że odbije się to w lidze , tak jak Amice
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.11.2011, 20:56
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Legia jeszcze przejebie - mysleli, ze juz wygrali jak strzelili bramke

Jak tam jasnowidz? Uwielbiam te wrozenie wynikow z fusow w czasie trwajacego meczu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów