The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2011, 10:44
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Nie dość, że w politycznym pierd,olisz głupoty to jeszcze w piłkarskim. Powiedz mi z łaski swojej co wczoraj Sergiej zawalił? Nie mam pojęcia skąd taka nagonka na naszego bramkarza.
Sergei popełnił błąd przy pierwszej bramce, ale i tak jest jednym z pewniejszych punktów naszej drużyny. Jest takie powiedzenie 'ten się nie myli, kto nic nie robi' i w naszej drużynie można zastosować je tylko do jednej osoby - pan qwa generał Jaliens jest BEZBŁĘDNY :/

Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.10.2011, 10:52
Pareiko zawalił pierwszą bramkę? Gość wybronił strzał piętą Ljuboji, a że Borsuk był w pozycji stojącej, a bramkarz na ziemi to szybciej zareagował... gdzie w tej sytuacji był Jaliens, Chavez? Sobol strasznie słabo zagrał, może sobie odpocznie na ławce w najbliższych meczach i porządnie wyleczy achillesa.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.10.2011, 10:55
riv napisał(a):Wyświetl post
Sergei popełnił błąd przy pierwszej bramce, ale i tak jest jednym z pewniejszych punktów naszej drużyny. Jest takie powiedzenie 'ten się nie myli, kto nic nie robi' i w naszej drużynie można zastosować je tylko do jednej osoby - pan qwa generał Jaliens jest BEZBŁĘDNY :/
Wczoraj nie zawalił w tym sezonie nie jest pewny.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.10.2011, 10:58
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Pareiko zawalił pierwszą bramkę? Gość wybronił strzał piętą Ljuboji, a że Borsuk był w pozycji stojącej, a bramkarz na ziemi to szybciej zareagował... gdzie w tej sytuacji był Jaliens, Chavez? Sobol strasznie słabo zagrał, może sobie odpocznie na ławce w najbliższych meczach i porządnie wyleczy achillesa.
Nie to, że winię go za tą bramkę, ale obejrzyj jeszcze raz tego gola. Przy strzale piętą, to nie Pareiko obronił, tylko Serb trafił w swoją nogę.

Trzymajmy się faktów.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.10.2011, 11:07
Mecz jaki był każdy widział zasłużone zwycięstwo Legii, nasz słaba gra. Jednak nie mogę uwierzyć w to co czytam na portalach. Wisła zdeklasowana, Wisła na kolanach, Wisła beznadziejna....

Ja rozumiem że niektórym nie leży Wisła i przeżywają orgazm jak tylko przegrywa, ale bez przesady. Obecna forma obu drużyn:
Wisła - WWWP
Legia - PPWW

Wisła ma za sobą 2 wyjazdy do Warszawy, wyjazd do Poznania i Kielc. Legia na razie oprócz meczu z nami, Ślaskiem (u siebie) i Polonią na wyjeździe to goliła ogórków. Oba mecze z beniaminkami już za nią a przed nią trudne wyjazdy do Chorzowa i Poznania. Mimo to mamy tyle samo punktów (pomijając mecz zaległy Legii).

Druga sprawa to ilość kontuzji w naszej ofensywie. Nie oszukujmy się, z Meliksonem, Małym i Genkovem byłoby nam na pewno łatwiej. Wczorajsza porażka w obecnej formie, z tyloma kontuzjami i całym kontekstem wyjazdu do Warszawy gdzie nigdy szału nie ugraliśmy była jak najbardziej wkalkulowana. 3 punkty z wyjazdów do Poznania i na Legię to o 3 punkty więcej niż w tamtym sezonie. Zobaczymy ile Legia wywiezie z Poznania i Krakowa.

I jeszcze jedno tyle osób zaznacza że w Wiśle grają tylko indywidualności. Teraz proszę odpowiedzcie sobie na pytanie ile ugrałaby Legia bez 2 najlepszych graczy w ataku Rybusa i Radovica?

PS. Najbardziej mi się śmiać chciało jak kibice Legi śpiewali 'Dwójka do zera...'. Widać porażka 0:4 z tamtego roku jeszcze boli bo chcieli na siłę to zaśpiewać. Szkoda że nie śpiewali 'Jedynka do zera, Legia goli frajera'
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.10.2011, 11:55
Ciężkie czasy dla nas kibiców Wisły
Co naszych asiorów w Warszawie oceniam ich tak (0-10):
Pareiko – 6 - nie zawalił 1 bramki a jedynie nie błysną geniuszem .... nie przestał umieć bronić to coś się mu w głowie popsowalo ...
Jovanović - 6 - wg mnie zagapił się przy 1 bramce - uważam jednak że to jedyny z aktualnych obrońców który powinien grać w Wiśle za parę lat
Jaliens - 4 - nie tak kiepsko jak w czwartek ale najsłabszy w obronie (dlaczego nie grał Bunoza ?)
Chavez - 6 - jego najsłabszą cechą jest gra przy stałych fragmentach gry
Paljić - 6 - chyba najszybszy zawodnik obok Jovanovica w Wiśłe
Sobolewski - 5 - jak zwykle dobrze w odbiorze nijako w ofensywie
Jirsak - 4 - kilka jego podań było za słabych lub niedokładnych i to w sytuacjach obiecujących
Nunez- 5 - niestety potwierdza ze szybkością u niego kiepsko ....
Diaz - za mało grał ale w tych 10 minutach nie był wspomożeniem
Wilk - 5 - pracuje dużo, obniżyłem mu ocenę za strzały z dystansu
Kirm - 6 - najlepszy jego mecz od wielu tygodni - nie znaczy że bardzo dobry
Iliev - 5 - czasem kombinuje niepotrzebnie o jeden zwód za daleko - jego dobra technika nie przekłada sie na skuteczność akcji
Biton - 7 - znów za mało urwań ... on się raczej ustawia w polu karnym niż ucieka obrońcom

Generalna uwaga: zwłaszcza do naszych środkowych pomocników i obrońców:
Podawania piłki nie polega na dokładnym podaniu w miejsce gdzie stoi partner lecz w miejsce gdzie partner może się znaleźć ... zakładając grę do przodu .... Mistrzem wczoraj w takich podaniach zwalniających szybką (potencjalnie) akcje był Jirsak ale niewiele odstają tu Ninez, Wilk i Sobol.

Co do Maskanta:
Nie wiem dlaczego nie zagrał Bunoza (być może jego kostka nie jest jeszcze całkiem wyleczona).
Co do Meczu z Legią nie miał chyba wielkiego pola manewru, więc reszta składu OK. Taktyka też ....
Natomiast polityka kupowania gotowych do gry średniaków po 30-stce powoli bankrutuje.
Trzeba się rozejrzeć za młodymi.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 03.10.2011 o godz. 11:57.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.10.2011, 14:50
Dostaliśmy po dupie.

Boli. ;/

E:mitch- co z tego ze Legia dostał rok temu. Co z tego. Wygrywać z Legia trzeba zawsze i wszędzie. Tak samo jak z parchatymi
Ostatnio edytowane przez szprotson : 03.10.2011 o godz. 15:03.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 03.10.2011, 14:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Dostaliśmy po dupie.

Boli. ;/
Rok temu w Krakowie po dupie dostała Legia - taka jest pilka.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.10.2011, 15:43
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Kirm - 6 - najlepszy jego mecz od wielu tygodni - nie znaczy że bardzo dobry
Pewnie mam coś z oczami, albo z telewizorem, ale ten meczu utwierdził mnie w przekonaniu, że Kirm jest parodią skrzydłowego w niemniejszym stopniu jak Jaliens jest parodią obrońcy. Ktoś tu pisał wcześniej "wreszcie udane dryblingi Andraża" . Skakanie nad piłką w miejscu czym nie zdobywa się terenu, nie ucieka od obrońców to nie jest drybling. Kirm nie ma pojęcia jak się zabrać za minięcie rywala tak samo jak Jaliens nie wie co robić z przelatującą obok niego piłką. Gdyby chłopak przynajmniej miał szybkość jak Jasiek Paulista albo potrafił walczyć z obrońcami jak Kuba Błaszczykowski... On nie daje drużynie zupełnie nic i wiecznie ją osłabia swoimi dziecinnymi stratami, tylko że błędy Jaliensa z racji jego funkcji na boisku są bardziej widoczne.

W kolejnym meczu na skrzydle musi zagrać ktokolwiek inny, a zimą jego menago niech wysyła sygnał do Turcji, że Mistrz Polski sprzedaje wielokrotnego reprezentanta Słowenii, uczestnika Mistrzostw Świata w promocyjnej cenie 1 mln euro. Może wytargujemy więcej. Na pewno frajera znajdziemy i niech ktoś inny później się męczy z tym pseudo-skrzydłowym.

Osobiście, patrzenie na to co Kirm odstawia na boisku w....ia mnie bardziej niż widok kaleczącego się Jaliensa. To nie jest zawodnik do prawdziwej piłki. Pewnie świetnie spisuje się na treningach, kiedy koledzy odstawiają nogę, kiedy ma więcej miejsca, ale w meczu o punkty nikt z takim powolnym szczypiorem nie będzie się cackał. Gość potrafi zrobić coś z piłką tylko kiedy w promieniu 10 metrów nie ma rywala albo kiedy cały ciężar gry spoczywa na Małeckim, Meliksonie i Ilievie, a Andraż zamyka tylko akcje (od początku sezonu nieskutecznie w porównaniu z tym co prezentował wcześniej). Sam z siebie nic tej drużynie nie da, a gra na pozycji, gdzie jest to jego zasrany obowiązek.

Nigdy nie widziałem, żeby Kirm z KIMKOLWIEK wygrał pojedynek 1 na 1. Żeby puścił sobie piłke, wziął obrońce na szybkość i zakończył to strzałem albo dośrodkowaniem. Skrzydłowy.
Ostatnio edytowane przez Szarny : 03.10.2011 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.10.2011, 15:59
0 22 napisał(a):Wyświetl post
To nie jest spalony.
Zawodnik, który w momencie dotknięcia lub zagrania piłki przez współpartnera przebywa na pozycji spalonej, może zostać ukarany jedynie, gdy bierze on, według opinii sędziego, aktywny udział w grze poprzez:
a) przeszkadzanie w grze,
b) przeszkadzanie przeciwnikowi,
c) odnoszenie korzyści z przebywania na tej pozycji.

Jeżeli twierdzisz, że Ljuboja nie przeszkadzała przeciwnikowi (absorbowanie obrońcy) albo nie odniósł korzyści z przebywania na tej pozycji (nie uciekał ze spalonego, tylko brał udział w akcji).

jednakże aby nie narażać się na nonsensowne dyskusje- uważam, że jak nie w 25 minucie, to później i tak jakiś gol dla Was by padł przy tak grającej Wiśle. Ot tyle.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.10.2011, 15:59
Przegraliśmy na Legi znaczy będzie mistrzostwo . Więcej optymizmu panowie!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.10.2011, 16:01
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Nigdy nie widziałem, żeby Kirm z KIMKOLWIEK wygrał pojedynek 1 na 1. Żeby puścił sobie piłke, wziął obrońce na szybkość i zakończył to strzałem albo dośrodkowaniem. Skrzydłowy.
Kirm gdy próbuje pojedynku 1/1 to kończy się to kontrą rywala i stratą gola. natomiast w podejmowaniu złych decyzji jest w czołówce - zwłaszcza przy wyprowadzanych kontrach przez Wisłe.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.10.2011, 18:52
Szarny napisał(a):Wyświetl post
On nie daje drużynie zupełnie nic .....
W kolejnym meczu na skrzydle musi zagrać ktokolwiek inny
Może ...
ale kto ?
Jirsak , Garguła, Lamey ,
urodzaj pomocników ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.10.2011, 19:40
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Zawodnik, który w momencie dotknięcia lub zagrania piłki przez współpartnera przebywa na pozycji spalonej, może zostać ukarany jedynie, gdy bierze on, według opinii sędziego, aktywny udział w grze poprzez:
a) przeszkadzanie w grze,
b) przeszkadzanie przeciwnikowi,
c) odnoszenie korzyści z przebywania na tej pozycji.

Jeżeli twierdzisz, że Ljuboja nie przeszkadzała przeciwnikowi (absorbowanie obrońcy) albo nie odniósł korzyści z przebywania na tej pozycji (nie uciekał ze spalonego, tylko brał udział w akcji).
Dalej pozostaję przy swoim. To nie jest spalony. Tego się nie gwiżdże. Potrafię wymienić kilkanaście akcji z ostatnich lat w samej naszej lidze, gdy takie rzeczy nie są traktowane jako spalone. Osobiście się z tym nie zgadzam, ale fakty są takie, że tego się nie gwiźdże.

Sami kiedyś byłem zdziwiony. Kilka lat temu gdy graliście u siebie z Grodziskiem i po 10 minutach było 2-0 dla nich. A potem chyba Brożek strzelił właśnie 3 gole z takich 'spalonych'. I wtedy było wyjaśniane ocb.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.10.2011, 20:08
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Kirm gdy próbuje pojedynku 1/1 to kończy się to kontrą rywala i stratą gola. natomiast w podejmowaniu złych decyzji jest w czołówce - zwłaszcza przy wyprowadzanych kontrach przez Wisłe.....
A teraz Panowie, pomyślcie, że zamiast Kirma w Warszawie grał Melikson...... wyobraźcie sobie co by było, gdyby to Melikson zamiast Kirma znalazł sie przed bramkarzem z przeciwnikiem na plecach w pierwszej połowie (wtedy co stracił piłkę upadając)?

Och, jakże inaczej wyglądałby ten mecz.....

I tak nie wyglądało to najgorzej zważywszy, że mieliśmy wyrwane serce (Melikson) i płuca (Małecki).

Nie ma co się zrzymać, że co to za drużyna uzależniona od 1-2 graczy. Przecież to takie pi.erdolenie - pomyślcie co by grała Legia bez Radovica i Luboji, albo Lech bez Stilica i Rudnieva. Tego by się nie dało oglądać!

Będzie dobrze!
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.10.2011, 20:28
Kirm ma słabe wręcz fatalne pierwsze dotknięcie piłki, on kompletnie nie potrafi przyjąć sobie piłki do przodu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.10.2011, 21:29
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego nie zagrał Bunoza (być może jego kostka nie jest jeszcze całkiem wyleczona).
Podejrzewam, że przez słaby mecz z Flotą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.10.2011, 23:20
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kirm ma słabe wręcz fatalne pierwsze dotknięcie piłki, on kompletnie nie potrafi przyjąć sobie piłki do przodu.

Kirm cały jest fatalny.Niewiem ale jego gra jest wyjatkowo irytujaca,bez przerwy jak nie da sie przepchac to albo za mocno albo za slabo sobie pilke wypusci...i jak tu wogole mowic ze on ma byc dobrym skrzydlowym.

Bez Meliksona ,Malego (w formie) czy Sobola (grajacego caly mecz) ciezko jest wygrac ,a nawet nawiazac walke,i to tez tą psychologiczna.Druzyna nie ma kompletnie zadnego charakteru bez 3 w/w panow.

Ja sie pocieszam ze my wcale tak od tej Legii slabsi nie bylismy,do momentu jak Legia strzeliła na 2;0 to my dominowalismy.I to bez kluczowych graczy,po laniu w Enschede.

Nie robmy tragedii jest teraz przerwa,i czas na chwile odpoczynku.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 04.10.2011, 06:26
Co do Kirma, pamietacie jak wszyscy sie kiedys podniecalismy ze przychodzi do nas super zawodnik, pierwszoplanowa postac swojej reprezentacji itp. a teraz? Ligowa szażyzna ktorą przycmiewa jakis Sobota czy inny Piech z Jankowskim.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.10.2011, 08:28
Znamienne są słowa Żewłakowa i Ljuboji po meczu. Wcale nie dają do zrozumienia, że byli zespołem zdecydowanie lepszym. Serb mówi wręcz inaczej.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2011, 08:43
Proud napisał(a):Wyświetl post
Znamienne są słowa Żewłakowa i Ljuboji po meczu. Wcale nie dają do zrozumienia, że byli zespołem zdecydowanie lepszym. Serb mówi wręcz inaczej.
Klasa zawodnikow - po prostu.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.10.2011, 09:02
A co mieli powiedzieć? O.......iliśmy ich bez mydła?
Możecie mówić co chcecie, ale przegraliśmy ten mecz będąc zespołem zdecydowanie gorszym, ktoś wspomniał, że bramka ustawiła mecz. Ustawiła, jak najbardziej, jednak trzeba pamiętać, że przed bramką na 1-0 nasi rywale mieli 2-3 setki. Byliśmy gorsi i musimy to przełknąć.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.10.2011, 09:31
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Możecie mówić co chcecie, ale przegraliśmy ten mecz będąc zespołem zdecydowanie gorszym, ktoś wspomniał, że bramka ustawiła mecz. Ustawiła, jak najbardziej, jednak trzeba pamiętać, że przed bramką na 1-0 nasi rywale mieli 2-3 setki. Byliśmy gorsi i musimy to przełknąć.
Setki Legii nie były PRZED bramką na 1-0 tylko PO i wynikały z kontr przeprowadzonych gdy Wisła starała się wyrównać. Do utraty bramki Wisła sprawiała lepsze wrażenie poza nerwowymi pierwszymi minutami. Podobnie było w drugiej połowie - Wisła grała, a Legia robiła kontry.

Tak jak przewidywano przed meczem o wyniku zadecydował pierwszy błąd. Popełniła go Wisła, a przy braku Meliksona i Małeckiego nie było wystarczającej jakości, żeby ukąsić dobrze broniącą się Legię.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2011, 13:40
Ktoś tu nosi różowe okulary. Fantazja to dobra rzecz, też lubię sobie czasami pomarzyć Najgorsze jest zejście na ziemie, konfrontacja z rzeczywistością bywa brutalna.

Nawet przez chwile nie byliśmy zespołem lepszym, Legia zagrała lepiej taktycznie i nawet jakbyśmy jakimś cudem coś strzelili (ale po czym, ja akcji było jak na lekarstwo ) to:
- nie potrafimy grać z kontry, gdyż nie mamy do tego zawodników.
- Legia w tym sezonie wielokrotnie udowadniała, że potrafi wychodzić z opresji, spinają tyłki i grają lepiej niż przed stratą bramki (patrz dwumecz ze Spartakiem czy spotkanie z Hapoelem)
- gdy strzelimy pierwsi bramkę to pojawia się chaos jak w meczu z Twente.
- zawodnicy robiący różnicę to: Melikson, Małecki, Biton i Iliev. Aczkolwiek nie jest powiedziane, że zobaczylibyśmy Meliksona w formie z dwumeczu z Litexem , a nie tego z dwumeczu z APOELEM. Oraz Małeckiego sunącego po skrzydle, zamiast Patryka "za-kiwam się na śmierć, zamiast podać' .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów