The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2011, 19:53. [9 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków - 2 pażdziernika, niedziela 17:00
Witam.

Pozwoliłem sobie założyć temat dotyczący spotkania ligowego, chociaż wcześniej gramy mecz w pucharach.
Raczej pewne jest, że w tym meczu Maaskant nie będzie mógł skorzystać z Patryka Małeckiego i Maora Meliksona.

Jak poradzi sobie osłabiona Wisła w szlagierze z Legią ? Jakie zmiany przeprowadzi Robert, kto zagra za Maora - Jirsak, Garguła czy może Czarek Wilk.
Kim zastąpi Patryka Małeckiego - tu odpowiedź jest chyba jasna - Ivica Iliev.

W ostatniej kolejce nasz rywal wygrał na wyjeździe z GKS-em Bełchatów 2-0 i aktualnie zajmuje 8 pozycję tracą do Nas 3 punkty. ( Legia ma jednak do rozegrania zaległy mecz z Lubinem)

Nie ma już u Nas Pawła Brożka, kto go zastąpi i seryjnie będzie męczył bramkarzy Legii, czy Biton po raz kolejny zapewni na punkty w tym sezonie.

Zestaw par 9 kolejki T - Mobile Ekstraklasy:

Kod:
PIĄTEK 30 września:

18:00 ŁKS Łódź - Podbeskidzie Bielsko Biała
20:30 Lechia Gdańsk - GKS PGE Bełchatów

SOBOTA 1 października:

13:30 Ruch Chorzów - Widzew Łódź
15:45 Jagiellonia Białystok - Zagłębie Lubin
18:00 Cracovia - Lech Poznań

NIEDZIELA 2 października: 

14:30  Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa 
17:00  Legia Warszawa - Wisła Kraków 

PONIEDZIAŁEK 3 października:

18:30 Korona Kielce - Górnik Zabrze
Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 26.09.2011 o godz. 19:56.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.09.2011, 19:55
Myślę, że będzie to dobre widowisko. Ciekaw jestem Wisły bez Maora. Mimo wszystko obstawiałbym raczej remis.
What's new?

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.09.2011, 20:25
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że będzie to dobre widowisko. Ciekaw jestem Wisły bez Maora. Mimo wszystko obstawiałbym raczej remis.
I remis wbrew pozorom bardzo korzystny. Praktycznie wszystkich najtrudniejszych rywali mamy za sobą...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.09.2011, 20:29
K*rwa z Maorem i Maleckim mozna by w niedziele zaatakowac pozycje lidera ,a takto bedzie bardzo trudno . Po drodze jeszcze Twente , mam nadzieje ze do konca nie wyprujemy flakow w tym meczu. Legia w kazdym meczu ,poza Gaziantepsporem strzela gole ,niby Amica tez strzelala do meczu z nami , ale bedzie bardzo trudno .Remis by nas cieszyl , choc zwyciestwo i ewentualne liderowanie to bylaby juz miazga
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2011, 20:53
Z Legią wystarczy zagrać, tak, jak zwykle grają drużyny grające z Wisłą w Krakowie; ma ten sam problem, z atakiem pozycyjnym, co my. Jeśli nie popełnimy głupich błędów w obronie, ten mecz pod wieloma względami może być łatwiejszy, niż starcia z "muratorami".
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.09.2011, 21:13
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Z Legią wystarczy zagrać, tak, jak zwykle grają drużyny grające z Wisłą w Krakowie; ma ten sam problem, z atakiem pozycyjnym, co my. Jeśli nie popełnimy głupich błędów w obronie, ten mecz pod wieloma względami może być łatwiejszy, niż starcia z "muratorami".

Dokładnie. Jak zamurujemy, zagramy agresywnie, to wybijemy Legii piłkę z głowy. Może nie wygramy, bo zabraknie błysku Małeckiego, albo Meliksona, ale na remis mamy szanse. Choć i tak, z uwagi na to kto gra u siebie, i naszych osłabień Legia ma sporo wiecej szans.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
szadi83
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 26.09.2011, 21:25
Mam nadzieję, że nasza obrona zagra lepiej bo mają w napadzie Radovica i Ljuboję i to właśnie ich boję się najbardziej, ale liczę, że każdy da z siebie nie 100 a 120% i powalczymy o 3 punkty i dodatkowo liczę na Bitona, który jest w niesamowitej formie - wszystko mu wchodzi !
Mistrzem Polski jest WISŁA !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.09.2011, 21:39
Przed meczem z Lechem tez były obawy a wiadomo jak sie zakonczył. Na pewno nie bedzie to latwy mecz ale takich juz od dawna nie ma w ekstraklasie. Legia nie jest mocna wiec nie jestesmy bez szans. Patrzac na tabele tutaj wszystko jest mozliwe
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.09.2011, 22:24
jesli zagramy na remis, a obawiam sie ze Wisła z góry zadowoli sie takim rezultatem - obstawiam gładkie 2-0 dla gospodarzy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.09.2011, 22:43
czy w tym meczu też obowiązuje zasada: kto przegrywa na Legii zdobywa tytuł?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.09.2011, 22:55
Jedno jest pewne, na wynik meczu Wisły z Legią będzie miała postawa obu drużyn w LE. Jeśli obie drużyny zdobędą punkty to na w Warszawie zobaczymy piknik. Będzie mocniej starać się drużyna ta, która gorzej wypadnie w czwartek. No chyba że dostanie jakieś lanie typu 3 lub 4-0. No to wtedy nic nie pomoże. Ja stawiam, że będzie 0-0.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 27.09.2011, 00:01
Spodziewam się meczu na 0 z tyłu a z przodu, może cos wpadnie, chociaż niekoniecznie. Na Legię potrzebowalibyśmy Brozia - 9 goli bodajże z czego 5 w zeszłym roku (kalendarzowym).

Myślę że w obliczu absencji Maora i Patryka drużyna się zmobilizuje jak nigdy. Bedziemy grać twardo w obronie i rzucać mocne kontry jak na Lechu.

Myslę że z przodu zagramy tak

Sobol Nunez Jirsak Wilk Kirm Biton - Iliev jakoś lepiej wypada w roli jokera, zamiast od pierwszej minuty grać
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.09.2011, 03:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Rok temu się sprawdziło ponownie, tak więc radzę nie ryzykować i przegrać
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.09.2011, 06:23
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne, na wynik meczu Wisły z Legią będzie miała postawa obu drużyn w LE. ......
No właśnie. A przecież Wisła jedzie jak na ścięcie, podczas gdy Legia chyba jedyny mecz w tym sezonie w LE gra w charakterze lekkiego faworyta. A rzeczywiście, jak w Enshede dostaniemy w zęby 3 lub 4 jajo to będzie się bardzo ciężko pozbierać przed meczem na Łazienkowskiej.

Zważywszy na okoliczności - kontuzje, przemęczenie i fakt, że oba najbliższe mecze w cale nie muszą o niczym decydować, nastawiam się asekuracyjnie na dwa razy wpie. rdol Lepiej się miło rozczarować jakąś niespodzianką, niż potem zbierać strzępy z nadmuchanego balonu jak po Apoelu.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2011, 07:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ta zasada to juz od dawna nieobowiazuje
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.09.2011, 07:33
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ta zasada to juz od dawna nieobowiazuje
Jak to nie, rok temu obowiązywała.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2011, 07:34
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Jak to nie, rok temu obowiązywała.
Rok temu nieobowiazywala bo juz wtedy bylismy Mistrzami
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.09.2011, 07:37
o ile meczu z leche faktycznie sie obawialem, to o legie jestem spokojny. wydaje mi sie, ze zagramy z wilkiem w srodku. Maaskant bedzie chcial przede wszystkim nie przegrac, ale jestem dziwnie spokojny o to, ze z przodu cos wpadnie na pewno. dla mnie legia jest w tym sezonie rownie cinka co rok temu, wiec nie sadze, zebysmy im nie wbili jakiejs bramy.
zgodze sie, ze problem mozemy miec, jak przywieziemy z hlandii jakies 3 lub 4 bramki
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.09.2011, 08:42
Myślę że remis nie będzie złym wynikiem. Najgorzej by było jakbyśmy pozwolili Legii grać z kontry. Trzeba zagęścić środek pola i grać z kontry. Ewentualne (jak sił starczy) od czasu do czasu ostry pressing na połowie Legii.
Skład

Pareiko
Jovanovic Jaliens Chavez Diaz
Kirm Wilk Sobolewski Jirsak Paljic
Biton
W 60 minucie wchodzi Iliev i Nunez za Kirma i Jirsaka

I gramy cierpliwie, nawet jak przegrywamy 1-0 a do końca meczu zostało sporo czasu, nie puszczają nam zwieracze i gramy ostrożnie z tyłu. Prędzej czy później coś zrobimy z przodu. Lepiej przy stanie 1-0 niż 3-0 po 2 kontrach Legii. Gramy o zwycięstwo, ale remis nie będzie zły w zaistniałej sytuacji. Nie tyle chodzi o kontuzje, to wiadomo; co zmęczenie po podróży. Legia będzie czekać na nas u siebie.
Zwycięstwo albo remis w najgorszym przypadku
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.09.2011, 09:12
To co, że byliśmy mistrzami w poprzednim sezonie jadąc na Łazienkowską? Przegraliśmy? Przegraliśmy. Jak wygraliśmy z nimi 0-3 w stolicy, to Wielkopolska zdobyła mistrza.

Ostatnie mecze przy Łazienkowskiej Wisły:

2010/2011- przegrana 2-0 (Wisła mistrzem)
2009/2010- wygrana 0-3 (Wielkopolska mistrzem)
2008/2009- przegrana 2-1 (Wisła mistrzem)
2007/2008- przegrana 2-1 (Wisła mistrzem)
2006/2007- remis 1-1 (Zagłębie mistrzem)
2005/2006- wygrana 1-2 (Legia mistrzem)
2004/2005- przegrana 5-1 (Wisła mistrzem)
2003/2004- przegrana 4-1 Wisła mistrzem)
2002/2003- przegrana 3-2 (Wisła mistrzem)

Oczywiście liczę na zwycięstwo w stolicy, bo w takie statystyki nie wierze, dlatego, że to dopiero 1/3 sezonu.
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.09.2011, 09:30
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
To co, że byliśmy mistrzami w poprzednim sezonie jadąc na Łazienkowską? Przegraliśmy? Przegraliśmy. Jak wygraliśmy z nimi 0-3 w stolicy, to Wielkopolska zdobyła mistrza.

Ostatnie mecze przy Łazienkowskiej Wisły:

2010/2011- przegrana 2-0 (Wisła mistrzem)
2009/2010- wygrana 0-3 (Wielkopolska mistrzem)
2008/2009- przegrana 2-1 (Wisła mistrzem)
2007/2008- przegrana 2-1 (Wisła mistrzem)
2006/2007- remis 1-1 (Zagłębie mistrzem)
2005/2006- wygrana 1-2 (Legia mistrzem)
2004/2005- przegrana 5-1 (Wisła mistrzem)
2003/2004- przegrana 4-1 Wisła mistrzem)
2002/2003- przegrana 3-2 (Wisła mistrzem)

Oczywiście liczę na zwycięstwo w stolicy, bo w takie statystyki nie wierze, dlatego, że to dopiero 1/3 sezonu.
Co przegrana na Lazienkowskiej to Wisla zostala mistrzem.... az sie boje wygrac
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.09.2011, 10:14
Może nie obowiązywała, ale na pewno się potwierdziła

A tak serio, to będzie bardzo ciężki mecz. Kadra, zwłaszcza w ofensywie, jest coraz węższa.
Poza tym będziemy po ciężkim wyjazdowym meczu. Dudu Biton gra w każdym meczu i mam nadzieję, że nie po Twente nie będzie "zajechany", ani tym bardziej nie nabawi się żadnego urazu.

Kluczem do sukcesu: uważna gra w obronie, zagęszczenie i mocny pressing w środku boiska. Tylko czy nasi gracze będą mieli tyle sił? Już po meczu z Ruchem wyglądali na wyczerpanych.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.09.2011, 22:44
Na Legii zawsze nam bylo jakos pod górke ,jedyne zwyciestwo jakie kojarze to to jak po meczu Nawałka kamieniem dostal,a Kosowski latał po murawie z flagą

No coz ,co do wyniku to remis bedzie dobry ,ale biorac pod uwage ze czeka nas ciezka przerawa z Twente roznie moze byc...

Nasza obrona wyglada nieciekawie ,Ruch nam juz stracha napedzil ,a Legia...

Oby tylko sił wystarczylo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.09.2011, 22:55
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Na Legii zawsze nam bylo jakos pod górke ,jedyne zwyciestwo jakie kojarze to to jak po meczu Nawałka kamieniem dostal,a Kosowski latał po murawie z flagą

No coz ,co do wyniku to remis bedzie dobry ,ale biorac pod uwage ze czeka nas ciezka przerawa z Twente roznie moze byc...

To masz krótką pamięć, niewiele ponad rok temu wygraliśmy tam 3:0 po hattricku Brożka, a 5 lat temu wygraliśmy 2:1.

Ja o wynik jestem spokojny, dla Maciusia ważniejszy jest mecz z Hapoelem w czwartek i to na nim skupią legioniści uwagę. Maciek doskonale wie, że wyjście z grupy LE zapewni mu posadę bez względu na ligę. Jeśli jednak Legia by się skompromitowała na arenie międzynarodowej to różnie może być...
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2011, 23:00
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

A za Petrescu 2:1 i za Kasperczaka 3:0 nie pamiętasz? Wojtas, nie wierzę, coś ściemniasz

Takie mecz się pamięta.

Wydaje mi się, że niestety przegramy. Jednak brak Meliksona w meczu, w którym nastawiamy się na kontry może być aż nadto widoczny.

Ja postawiłbym na taki skład:

Pareiko

Jovanović - Jaliens - Chavez - Paljić

Kirm - Wilk - Nunez - Sobolewski - Iliev

Biton

Tak jak wszyscy piszą, bardzo dużo zależy od wyników obu drużyn w LE. No, może nie tyle od wyników, co od wysiłku włożonego w te mecze, kontuzji, spadku/wzrostu morale (co oczywiście ma związek z wynikiem, stylem gry itp)...

Jak to zwykle na Łazienkowskiej przy okazji tych spotkań - Będzie ciekawie!
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.09.2011, 23:08
Proud napisał(a):Wyświetl post
A za Petrescu 2:1 i za Kasperczaka 3:0 nie pamiętasz? Wojtas, nie wierzę, coś ściemniasz

Takie mecz się pamięta.

Kurna chata nie sciemniam ,juz sobie przypominalem

z tym ze o ile to zwyciestwo za Petrescu mialo wielki smaczek,tak to 3;0 juz tak nie smakowalo bo Legie w tym meczu ciezko bylo nazwac zespolem .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pawelpb1
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 28.09.2011, 11:22
bedzie nas 1400 czy nie MOOOOBILIZACJA
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Stary 28.09.2011, 11:48
nie liczylbym na murowanie bramki po tym jak niepewnie prezentuje sie nasza obrona w ostatnich tygodniach to zle sie skonczy polecimy jak w Nikozji
Odpowiedz cytując
marinero27
Junior Member

Od: 11.2005

Stary 28.09.2011, 12:02
Wie ktos o której jest ten pociąg na ległe
Odpowiedz cytując
marinero27
Junior Member

Od: 11.2005

Stary 28.09.2011, 12:03
1400 to nas na pewno nie bedzie jak byłem wczoraj po bilety to prawie nikogo nie było wiec nie liczył bym na komplet a szkoda
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów