|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Witam.
Pozwoliłem sobie założyć temat dotyczący spotkania ligowego, chociaż wcześniej gramy mecz w pucharach. Raczej pewne jest, że w tym meczu Maaskant nie będzie mógł skorzystać z Patryka Małeckiego i Maora Meliksona. Jak poradzi sobie osłabiona Wisła w szlagierze z Legią ? Jakie zmiany przeprowadzi Robert, kto zagra za Maora - Jirsak, Garguła czy może Czarek Wilk. Kim zastąpi Patryka Małeckiego - tu odpowiedź jest chyba jasna - Ivica Iliev. W ostatniej kolejce nasz rywal wygrał na wyjeździe z GKS-em Bełchatów 2-0 i aktualnie zajmuje 8 pozycję tracą do Nas 3 punkty. ( Legia ma jednak do rozegrania zaległy mecz z Lubinem) Nie ma już u Nas Pawła Brożka, kto go zastąpi i seryjnie będzie męczył bramkarzy Legii, czy Biton po raz kolejny zapewni na punkty w tym sezonie. Zestaw par 9 kolejki T - Mobile Ekstraklasy: Kod:
PIĄTEK 30 września: 18:00 ŁKS Łódź - Podbeskidzie Bielsko Biała 20:30 Lechia Gdańsk - GKS PGE Bełchatów SOBOTA 1 października: 13:30 Ruch Chorzów - Widzew Łódź 15:45 Jagiellonia Białystok - Zagłębie Lubin 18:00 Cracovia - Lech Poznań NIEDZIELA 2 października: 14:30 Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa 17:00 Legia Warszawa - Wisła Kraków PONIEDZIAŁEK 3 października: 18:30 Korona Kielce - Górnik Zabrze
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 26.09.2011 o godz. 19:56.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Myślę, że będzie to dobre widowisko. Ciekaw jestem Wisły bez Maora. Mimo wszystko obstawiałbym raczej remis.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
I remis wbrew pozorom bardzo korzystny. Praktycznie wszystkich najtrudniejszych rywali mamy za sobą...
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
K*rwa z Maorem i Maleckim mozna by w niedziele zaatakowac pozycje lidera ,a takto bedzie bardzo trudno . Po drodze jeszcze Twente , mam nadzieje ze do konca nie wyprujemy flakow w tym meczu. Legia w kazdym meczu ,poza Gaziantepsporem strzela gole ,niby Amica tez strzelala do meczu z nami , ale bedzie bardzo trudno .Remis by nas cieszyl , choc zwyciestwo i ewentualne liderowanie to bylaby juz miazga
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z Legią wystarczy zagrać, tak, jak zwykle grają drużyny grające z Wisłą w Krakowie; ma ten sam problem, z atakiem pozycyjnym, co my. Jeśli nie popełnimy głupich błędów w obronie, ten mecz pod wieloma względami może być łatwiejszy, niż starcia z "muratorami".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Dokładnie. Jak zamurujemy, zagramy agresywnie, to wybijemy Legii piłkę z głowy. Może nie wygramy, bo zabraknie błysku Małeckiego, albo Meliksona, ale na remis mamy szanse. Choć i tak, z uwagi na to kto gra u siebie, i naszych osłabień Legia ma sporo wiecej szans. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nasza obrona zagra lepiej bo mają w napadzie Radovica i Ljuboję i to właśnie ich boję się najbardziej, ale liczę, że każdy da z siebie nie 100 a 120% i powalczymy o 3 punkty i dodatkowo liczę na Bitona, który jest w niesamowitej formie - wszystko mu wchodzi !
![]()
Mistrzem Polski jest WISŁA !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przed meczem z Lechem tez były obawy a wiadomo jak sie zakonczył. Na pewno nie bedzie to latwy mecz ale takich juz od dawna nie ma w ekstraklasie. Legia nie jest mocna wiec nie jestesmy bez szans. Patrzac na tabele tutaj wszystko jest mozliwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jesli zagramy na remis, a obawiam sie ze Wisła z góry zadowoli sie takim rezultatem - obstawiam gładkie 2-0 dla gospodarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
czy w tym meczu też obowiązuje zasada: kto przegrywa na Legii zdobywa tytuł?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jedno jest pewne, na wynik meczu Wisły z Legią będzie miała postawa obu drużyn w LE. Jeśli obie drużyny zdobędą punkty to na w Warszawie zobaczymy piknik. Będzie mocniej starać się drużyna ta, która gorzej wypadnie w czwartek. No chyba że dostanie jakieś lanie typu 3 lub 4-0. No to wtedy nic nie pomoże. Ja stawiam, że będzie 0-0.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Spodziewam się meczu na 0 z tyłu a z przodu, może cos wpadnie, chociaż niekoniecznie. Na Legię potrzebowalibyśmy Brozia - 9 goli bodajże z czego 5 w zeszłym roku (kalendarzowym).
Myślę że w obliczu absencji Maora i Patryka drużyna się zmobilizuje jak nigdy. Bedziemy grać twardo w obronie i rzucać mocne kontry jak na Lechu. Myslę że z przodu zagramy tak Sobol Nunez Jirsak Wilk Kirm Biton - Iliev jakoś lepiej wypada w roli jokera, zamiast od pierwszej minuty grać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Rok temu się sprawdziło ponownie, tak więc radzę nie ryzykować i przegrać
![]() ![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Zważywszy na okoliczności - kontuzje, przemęczenie i fakt, że oba najbliższe mecze w cale nie muszą o niczym decydować, nastawiam się asekuracyjnie na dwa razy wpie. rdol Lepiej się miło rozczarować jakąś niespodzianką, niż potem zbierać strzępy z nadmuchanego balonu jak po Apoelu. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
o ile meczu z leche faktycznie sie obawialem, to o legie jestem spokojny. wydaje mi sie, ze zagramy z wilkiem w srodku. Maaskant bedzie chcial przede wszystkim nie przegrac, ale jestem dziwnie spokojny o to, ze z przodu cos wpadnie na pewno. dla mnie legia jest w tym sezonie rownie cinka co rok temu, wiec nie sadze, zebysmy im nie wbili jakiejs bramy.
zgodze sie, ze problem mozemy miec, jak przywieziemy z hlandii jakies 3 lub 4 bramki ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Myślę że remis nie będzie złym wynikiem. Najgorzej by było jakbyśmy pozwolili Legii grać z kontry. Trzeba zagęścić środek pola i grać z kontry. Ewentualne (jak sił starczy) od czasu do czasu ostry pressing na połowie Legii.
Skład Pareiko Jovanovic Jaliens Chavez Diaz Kirm Wilk Sobolewski Jirsak Paljic Biton W 60 minucie wchodzi Iliev i Nunez za Kirma i Jirsaka I gramy cierpliwie, nawet jak przegrywamy 1-0 a do końca meczu zostało sporo czasu, nie puszczają nam zwieracze i gramy ostrożnie z tyłu. Prędzej czy później coś zrobimy z przodu. Lepiej przy stanie 1-0 niż 3-0 po 2 kontrach Legii. Gramy o zwycięstwo, ale remis nie będzie zły w zaistniałej sytuacji. Nie tyle chodzi o kontuzje, to wiadomo; co zmęczenie po podróży. Legia będzie czekać na nas u siebie. Zwycięstwo albo remis w najgorszym przypadku ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To co, że byliśmy mistrzami w poprzednim sezonie jadąc na Łazienkowską? Przegraliśmy? Przegraliśmy. Jak wygraliśmy z nimi 0-3 w stolicy, to Wielkopolska zdobyła mistrza.
Ostatnie mecze przy Łazienkowskiej Wisły: 2010/2011- przegrana 2-0 (Wisła mistrzem) 2009/2010- wygrana 0-3 (Wielkopolska mistrzem) 2008/2009- przegrana 2-1 (Wisła mistrzem) 2007/2008- przegrana 2-1 (Wisła mistrzem) 2006/2007- remis 1-1 (Zagłębie mistrzem) 2005/2006- wygrana 1-2 (Legia mistrzem) 2004/2005- przegrana 5-1 (Wisła mistrzem) 2003/2004- przegrana 4-1 Wisła mistrzem) 2002/2003- przegrana 3-2 (Wisła mistrzem) Oczywiście liczę na zwycięstwo w stolicy, bo w takie statystyki nie wierze, dlatego, że to dopiero 1/3 sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Może nie obowiązywała, ale na pewno się potwierdziła
![]() A tak serio, to będzie bardzo ciężki mecz. Kadra, zwłaszcza w ofensywie, jest coraz węższa. Poza tym będziemy po ciężkim wyjazdowym meczu. Dudu Biton gra w każdym meczu i mam nadzieję, że nie po Twente nie będzie "zajechany", ani tym bardziej nie nabawi się żadnego urazu. Kluczem do sukcesu: uważna gra w obronie, zagęszczenie i mocny pressing w środku boiska. Tylko czy nasi gracze będą mieli tyle sił? Już po meczu z Ruchem wyglądali na wyczerpanych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Na Legii zawsze nam bylo jakos pod górke ,jedyne zwyciestwo jakie kojarze to to jak po meczu Nawałka kamieniem dostal,a Kosowski latał po murawie z flagą
No coz ,co do wyniku to remis bedzie dobry ,ale biorac pod uwage ze czeka nas ciezka przerawa z Twente roznie moze byc... Nasza obrona wyglada nieciekawie ,Ruch nam juz stracha napedzil ,a Legia... Oby tylko sił wystarczylo. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Ja o wynik jestem spokojny, dla Maciusia ważniejszy jest mecz z Hapoelem w czwartek i to na nim skupią legioniści uwagę. Maciek doskonale wie, że wyjście z grupy LE zapewni mu posadę bez względu na ligę. Jeśli jednak Legia by się skompromitowała na arenie międzynarodowej to różnie może być... ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Takie mecz się pamięta. Wydaje mi się, że niestety przegramy. Jednak brak Meliksona w meczu, w którym nastawiamy się na kontry może być aż nadto widoczny. Ja postawiłbym na taki skład: Pareiko Jovanović - Jaliens - Chavez - Paljić Kirm - Wilk - Nunez - Sobolewski - Iliev Biton Tak jak wszyscy piszą, bardzo dużo zależy od wyników obu drużyn w LE. No, może nie tyle od wyników, co od wysiłku włożonego w te mecze, kontuzji, spadku/wzrostu morale (co oczywiście ma związek z wynikiem, stylem gry itp)... Jak to zwykle na Łazienkowskiej przy okazji tych spotkań - Będzie ciekawie! ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Kurna chata nie sciemniam ,juz sobie przypominalem ![]() z tym ze o ile to zwyciestwo za Petrescu mialo wielki smaczek,tak to 3;0 juz tak nie smakowalo bo Legie w tym meczu ciezko bylo nazwac zespolem . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
bedzie nas 1400 czy nie MOOOOBILIZACJA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie liczylbym na murowanie bramki po tym jak niepewnie prezentuje sie nasza obrona w ostatnich tygodniach to zle sie skonczy polecimy jak w Nikozji
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wie ktos o której jest ten pociąg na ległe
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
1400 to nas na pewno nie bedzie jak byłem wczoraj po bilety to prawie nikogo nie było wiec nie liczył bym na komplet a szkoda
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|