|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja bym zostawił Siwakova a zdjął Sobola i kogoś do ataku za niego. Tylko kogo, zardzewiałego Żurawia czy niesprawdzającego się Riosa
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
I co tu dodawać, dziwny mecz.. Wisła powinna wygrywać różnicą kilku bramek, posiadanie piłki to prawie 80% po stronie Wisły.. dziwny oj dziwny, ale takie się zdarzają. Wynik pewnie nie ulegnie zmianie. Jest takie oblężenie pod bramką Śląska w wykonaniu graczy Śląska że trudno podać prostopadłą piłkę. Zmienić taktykę, wykonywać wrzutki i strzelać na bramkę z dystansu. Może coś wpadnie po rykoszecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Sivakov w pierwszej połowie gra bardzo dobrze, ładnie rozgrywa i...stwarza zagrożenie pod bramką Śląska.
Mamy 70 procent posiadania piłki i gramy dużo lepiej od Śląska. Świetnie gra także Paljic nie popełnia błędów w defensywie, ładnie włącza się do akcji ofensywnych. Zawodzi trochę Małecki nie jest stworzony do gry na szpicy. Przy takiej grze w pierwszej połowie... tego meczu nie wypada nie wygrać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dokładnie, Sivakov najlepszy na boisku.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Gramy dobrze, ale widać brak napastnika, który potrafiłby zamienić dośrodkowanie na coś pożytecznego. Ciężko wcisnąć prostopadłą piłkę. Może szansą jest wejście bocznego obrońcy i szukanie podania do tyłu. Właściwie trudno kogokolwiek zmienić.. Może Sivakov, ale on gra dziś dobrze..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przypomina mi się poprzedni sezon. Znów trwonimy przewagę 10 punktów, bo Jagiellonia taka stratę miała, tzn. 9 punktów i mecz przegrany z nami.
Oby nie było znów płaczu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
PS. No striker - no party. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Takie dziwne mecze się zdarzają, nic się na to nie poradzi. Drużyna gra na prawdę bardzo dobrze, a teraz nie ma już nic do stracenia. Czy się przegra 3:0 czy 5:0 żadna różnica. A dla niektórych niech to będzie nauczka, żeby trzymać morde na kłódkę póki nie ma mistrza. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie chodzi o to ze Sivakov zle gra tylko zwyczajnie 3 srodkowych pomocników jest niepotrzebnych
no chyba ze dać Chaveza do ataku bo z tych wrzutek to chvj bedzie przy Małym i Jirsaku w polu karnym ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wszystko ładnie pieknie tylko Sivakow to tez nie jest napastnik wiec nie liczcie, ze jak bedzie dobrze sie spisywał to strzeli gola. Maly tez niezagraza bramce Slaska a to juz jest zle bo to nasza maszyna do prowadzenia Wisły do zwyciestwa. Musi wejsc normalny napastnik innego wyjscia nie ma. Nie mozna przegrac meczu, w ktorym prezentujemy bardzo ładna grę (niewliczajac niefarta w postaci samoboja).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Barcelona
Wisła grac kur..a mac! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Odpier..... się od Sivakova bo wcale nie gra tak strasznie , może nie jakoś wybitnie ale przyzwoicie , podobnie każdy z obrońców gra na razie dobrze. Co do bramki to myślę ,że nie tylko trzeba winić obronę która wychodziła całą linią i wg mnie dobrze zrobili tylko powinni jeszcze szybciej ruszyć do przodu ale również zawodników którzy zbyt późno doskoczyli do Łukasiewicza i nie spróbowali zablokować jego podania (bodajże Małecki i Siva). Musi trener dokonać jakiejś korekty , ciężko się gra gdy przeciwnik całą drużyną ustawia się w polu karnym , górne piłki są skazane na porażkę jeśli w środku nie mamy nikogo wysokiego no i trzeba się wystrzegać rzutów wolnych i rożnych dla Śląska bo będzie ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja mam pytanie. Czy jeśli koleś jest na spalonym, startuje do piłki a po 3 krokach zatrzymuje się to można odgwizdać spalonego? Bo to nie było tak że Gancarczyk całkowicie odpuścił tą piłkę..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dokładnie. Sivakov dzisiaj sobie dobrze poczyna.
Mnie bardziej irytuje Palijć, ale to nie od dziś. No i Sobol... Widać, ze po tym samobóju chce się zrehabilitować i być może dzięki temu jego gra wygląda lepiej niż ostatnio. Jestem jednak fanką pomysłu wstawiania do pierwszego składu Wilka, ale to może na przyszły sezon, bo w tym się to na pewno nie stanie (nie mówię o przypadkach wypadnięcia Sobola z powodu kontuzji czy kartek). Pasowałoby kogoś wprowadzić, najlepiej napastnika... Tylko kurde kogo ma Maskaant wpuszczać, skoro dość biednie na tej ławce?! Niby ktoś tam siedzi, ale w praktyce nic z tego nie wychodzi. Byłabym za Riosem, ale przy nim to jest wieczny znak zapytania odkąd przestał grać w pierwszym składzie. Oby szybciej w drugiej połowie, ze szczęściem i trzeba to kurczę wygrać i pilnować tej przewagi jaką wywalczyliśmy! Choć co do pucharów- to spokojnie. Bardzo spokojnie... EDIT: No i mamy Żurawia. Oby Maskaant miał nosa jak to się mawia. . . ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak najszybciej gola strzelic bo zacznie sie nerwowka,jedna kontra i pozamiatane...
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To co panowie w 49 minucie Śląsk znowu nam farfocla wbije ?
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Żuraw - ostatnia szansa, żeby przydać się tej drużynie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a co wg Ciebie znaczy "udział w akcji"? piłka szła do niego ruszył zatrzymał sie.. dla mnie to troszkę dziwne..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
jak takich sytuacji jak Kirm nie będziemy wykorzystywać to o czym my tu mówimy :(
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Niech grają, ja obstawiałem, że będzie remis. |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jeżeli Żurawskiemu nie chce się zapierd**** to niech przynajmniej nie blokuje strzałów innych Wiślaków.......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No to znowu mozemy sie porownywac do Barcy - oni wczoraj tez tak bezsensownie klepali pilke.
2:0 - Koniec meczu. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jednak Żuraw za Sivakova... Nie mamy czego bronic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Valckx z Maaskantem najwyrazniej obiecali Sivakowowi, ze bedzie gral i obietnicy dotrzymuja sumiennie, mimo ze Michail prezentuje tempo gry, ktore nawet w rozgrywkach oldbojow zostaloby uznane za slimacze.
Ps. na cale szczescie Bialorusin OUT. Za niego Maciek, ktorego rowniez w tym sezonie odsylano do rozgrywek oldbojow niejednokrotnie, ale mimo wszystko zmiana na plus, bo wolniej i slamazarniej od Sivakowa biegac sie juz nie da. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
dobrze, że za wykończenie akcji w Śląsku odpowiada Pepe "Żądło" Cwielong ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|