The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2011, 19:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Widzę takie rozwiązania - albo wchodzi Żurawski i chociaż prubóje walczyć w polu karnym a Małecki schodzi na skrzydło, albo wchodzi Garguła i dalej prubójemy wjechać do bramki.

Oba scenariusze nie są idealne. Ale tak grać nie ma po co. Z piłką nie wjedziemy do bramki, a Małecki nie wygra główki.

No cóż, nie wygląda to dobrze, ale trzeba walczyć chociaż o punkt!
ciekawe na jakiego ch Żurawski? Tak jak piszą wyżej, Rios na atak za Sive żeby przytrzymac piłke, Meliksona cofnać, a Małego na skrzydło..
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.04.2011, 20:00
Cytat:
Pierwsza połowa pod dyktando Wisły. Śląsk oprócz szczęśliwej bramki w 2 minucie i dwóch niezłych kontr rozpaczliwie się broni.
komentarz ze strony Śląska.
I co tu dodawać, dziwny mecz.. Wisła powinna wygrywać różnicą kilku bramek, posiadanie piłki to prawie 80% po stronie Wisły.. dziwny oj dziwny, ale takie się zdarzają. Wynik pewnie nie ulegnie zmianie.
Jest takie oblężenie pod bramką Śląska w wykonaniu graczy Śląska że trudno podać prostopadłą piłkę. Zmienić taktykę, wykonywać wrzutki i strzelać na bramkę z dystansu. Może coś wpadnie po rykoszecie.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.04.2011, 20:01
Sivakov w pierwszej połowie gra bardzo dobrze, ładnie rozgrywa i...stwarza zagrożenie pod bramką Śląska.

Mamy 70 procent posiadania piłki i gramy dużo lepiej od Śląska. Świetnie gra także Paljic nie popełnia błędów w defensywie, ładnie włącza się do akcji ofensywnych. Zawodzi trochę Małecki nie jest stworzony do gry na szpicy.

Przy takiej grze w pierwszej połowie... tego meczu nie wypada nie wygrać
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

cinekw napisał(a):Wyświetl post
ciekawe na jakiego ch Żurawski? Tak jak piszą wyżej, Rios na atak za Sive żeby przytrzymac piłke, Meliksona cofnać, a Małego na skrzydło..
Na taki ch.uuj na jaki Rios! Wolę Żurawia niż Riosa, ten pierwszy chce ale nie może (przynajmniej chce) a ten drugi może i może (nie wiem) ale chyba nie chce.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

sportnh napisał(a):Wyświetl post
siwakow KUR..wa nie moge patrzyc na goscia...
To KUR.. nie oglądaj meczów Wisły.
Utarło się na forum że Sivakov jest *ujowy i jakby strzelił 3 bramik to dalej by sie znalazł jakiś krytykant.

Sivakov miał dużo wejśc w pole karne, cały czas był pod grą - moim zdaniem wywiązuje się ze swoich zadań. Obraz jego gry zamazała tylko jedna strata po której musiał faulować.

Bardzo podoba mi się gra Chavaza.

Śląsk nic nie gra, jedynie przeszkadzają Wiśle. Bramka z niczego zwykły fuks.

Małecki nie nadaje się do gry na pozycji wysuniętego napastnika.
Sobolewski gra trochę za głęboko.

Ogólnie Wisłą gra dobrze. Brakuje bramki jedynie...

Takie są moje spostrzegania.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Dokładnie, Sivakov najlepszy na boisku.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2011, 20:03
Dokładnie,najlepsze rozwiązanie..Malecki schodzi na prawo całą 1 połowę,Melikson za to schodzi do środka..Rios na atak a Sivakow ławka..koleś odkąd przyszedł do Wisły to w żadnym meczu nie miał choćby jednego dobrego momentu w grze..zwykły przecinak i drewno:/
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Gramy dobrze, ale widać brak napastnika, który potrafiłby zamienić dośrodkowanie na coś pożytecznego. Ciężko wcisnąć prostopadłą piłkę. Może szansą jest wejście bocznego obrońcy i szukanie podania do tyłu. Właściwie trudno kogokolwiek zmienić.. Może Sivakov, ale on gra dziś dobrze..
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Przypomina mi się poprzedni sezon. Znów trwonimy przewagę 10 punktów, bo Jagiellonia taka stratę miała, tzn. 9 punktów i mecz przegrany z nami.
Oby nie było znów płaczu
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.04.2011, 20:04
Nie chodzi o to ze Sivakov zle gra tylko zwyczajnie 3 srodkowych pomocników jest niepotrzebnych
no chyba ze dać Chaveza do ataku bo z tych wrzutek to chvj bedzie przy Małym i Jirsaku w polu karnym
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.04.2011, 20:04
Żenada. Niech przegrają, już k**** nie moge patrzec na tych typow na tym forum ktorzy oglosili Wisłe mistrzem.. Ja pier.. Obrona to jest katastrofa, dobrze że Sląsk dzisiaj nie chce grać w piłke to jest tylko 0:1
Zenujący jest Twój komentarz. Śląsk nie gra w piłkę bo my ją mamy. Gdybyśmy mieli jeszcze jakiegoś napastnika to mogło być 3 dla nas. Obrona kasuje jak na razie wszystko. Co do akcji bramkowej: była pułapka? była, został złapany zawodnik? został. To jest ryzyko bo czasami sędzia gwizdnie, czasami nie. Bramki by nie było gdyby Sobol nie poczuł przypływu instynktu strzeleckiego.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.04.2011, 20:05
Na taki ch.uuj na jaki Rios! Wolę Żurawia niż Riosa, ten pierwszy chce ale nie może (przynajmniej chce) a ten drugi może i może (nie wiem) ale chyba nie chce.
Wolisz Żurawia to jeszcze mi powiedz kiedy Żuraw walczył o górne piłki, w szczycie formy strzelił ze 2 bramki z główki. No ale ty wolisz... to nie ma innego wyjścia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.04.2011, 20:06
Wszystko ładnie pieknie tylko Sivakow to tez nie jest napastnik wiec nie liczcie, ze jak bedzie dobrze sie spisywał to strzeli gola. Maly tez niezagraza bramce Slaska a to juz jest zle bo to nasza maszyna do prowadzenia Wisły do zwyciestwa. Musi wejsc normalny napastnik innego wyjscia nie ma. Nie mozna przegrac meczu, w ktorym prezentujemy bardzo ładna grę (niewliczajac niefarta w postaci samoboja).
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.04.2011, 20:06
Barcelona? Jaka Barcelona? W Barcelonie boczni obrońcy chodzą na bokach jak złoto a u nas? Owszem Cikos i Paljic są ruchliwi ale jakoś tacy drewniani w swoich poczynianiach. Za mało chodzą skrzydłem. Podczas gdy Sobol i Chavez z Jaliensem muszą asekurowac o tyle jedynym sposobem na autobus w polu karnym jest albo robienie przewagi na skrzydłach albo strzały z dystansu.
Wisła grac kur..a mac!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.04.2011, 20:07
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Wolisz Żurawia to jeszcze mi powiedz kiedy Żuraw walczył o górne piłki, w szczycie formy strzelił ze 2 bramki z główki. No ale ty wolisz... to nie ma innego wyjścia.
Wolisz Riosa to jeszcze mi powiedz kiedy Rios walczy, w szczycie formy strzelil... hmm. No ale ty wolisz... to nie ma innego wyjścia.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.04.2011, 20:07
Odpier..... się od Sivakova bo wcale nie gra tak strasznie , może nie jakoś wybitnie ale przyzwoicie , podobnie każdy z obrońców gra na razie dobrze. Co do bramki to myślę ,że nie tylko trzeba winić obronę która wychodziła całą linią i wg mnie dobrze zrobili tylko powinni jeszcze szybciej ruszyć do przodu ale również zawodników którzy zbyt późno doskoczyli do Łukasiewicza i nie spróbowali zablokować jego podania (bodajże Małecki i Siva). Musi trener dokonać jakiejś korekty , ciężko się gra gdy przeciwnik całą drużyną ustawia się w polu karnym , górne piłki są skazane na porażkę jeśli w środku nie mamy nikogo wysokiego no i trzeba się wystrzegać rzutów wolnych i rożnych dla Śląska bo będzie ciężko.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.04.2011, 20:08
Uwzięliście się na tego Sivakova jak kiedyś na Bunozę! Gra bardzo dobrze i stara się jak może!

Jirsak - jak zwykle piłkarz-widmo. Jeden strzał i ze dwa udane zagrania i tyle by tego było na 45 minut.
Sobol - samobój, głupie straty. Było też parę udanych wejść, ale mimo wszystko Wilk byłby bardziej przydany.
Małecki - stara się, ale czasami za bardzo samolubnie gra.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Mogę woleć co chcę! Tak jak ty czy inni kogoś innego w składzie. I tak trener podejmuje decyzję, nie ja czy ty, więc spuść powietrze i nie nadymaj się

Po prostu wolę "stetryczałego" walczącego Żurawskiego niż "leniwego" Riosa na boisku, ale w sumie jest mi obojętne kto strzeli bramkę/bramki dla Wisły. A choćby i Rios niech nastrzela.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

ja mam pytanie. Czy jeśli koleś jest na spalonym, startuje do piłki a po 3 krokach zatrzymuje się to można odgwizdać spalonego? Bo to nie było tak że Gancarczyk całkowicie odpuścił tą piłkę..

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.04.2011, 20:09
Dokładnie. Sivakov dzisiaj sobie dobrze poczyna.
Mnie bardziej irytuje Palijć, ale to nie od dziś. No i Sobol... Widać, ze po tym samobóju chce się zrehabilitować i być może dzięki temu jego gra wygląda lepiej niż ostatnio. Jestem jednak fanką pomysłu wstawiania do pierwszego składu Wilka, ale to może na przyszły sezon, bo w tym się to na pewno nie stanie (nie mówię o przypadkach wypadnięcia Sobola z powodu kontuzji czy kartek).

Pasowałoby kogoś wprowadzić, najlepiej napastnika... Tylko kurde kogo ma Maskaant wpuszczać, skoro dość biednie na tej ławce?! Niby ktoś tam siedzi, ale w praktyce nic z tego nie wychodzi. Byłabym za Riosem, ale przy nim to jest wieczny znak zapytania odkąd przestał grać w pierwszym składzie.

Oby szybciej w drugiej połowie, ze szczęściem i trzeba to kurczę wygrać i pilnować tej przewagi jaką wywalczyliśmy! Choć co do pucharów- to spokojnie. Bardzo spokojnie...

EDIT: No i mamy Żurawia. Oby Maskaant miał nosa jak to się mawia. . .
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.04.2011, 20:09
skeba napisał(a):Wyświetl post
Przypomina mi się poprzedni sezon. Znów trwonimy przewagę 10 punktów, bo Jagiellonia taka stratę miała, tzn. 9 punktów i mecz przegrany z nami.
Oby nie było znów płaczu
Dla mnie tego typu rozkimy to właśnie jest płacz. Dziś przegramy - płacz na całego, powtarza się poprzedni sezon itd. Za tydzień wygramy, a Jaga przegra - jesteśmy najlepsi, nikt nas nie dogoni, mistrzostwo pewne. A prawda jak zawsze leży po środku...

PS. No striker - no party.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.04.2011, 20:10
Jak najszybciej gola strzelic bo zacznie sie nerwowka,jedna kontra i pozamiatane...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.04.2011, 20:10
Mogę woleć co chcę! Tak jak ty czy inni kogoś innego w składzie. I tak trener podejmuje decyzję, nie ja czy ty, więc spuść powietrze i nie nadymaj się

Po prostu wolę "stetryczałego" walczącego Żurawskiego niż "leniwego" Riosa na boisku, ale w sumie jest mi obojętne kto strzeli bramkę/bramki dla Wisły. A choćby i Rios niech nastrzela.

Masz Żurawia za Sivakowa tyle, ze nie o górne piłki on będzie walczył
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.04.2011, 20:11
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
ja mam pytanie. Czy jeśli koleś jest na spalonym, startuje do piłki a po 3 krokach zatrzymuje się to można odgwizdać spalonego? Bo to nie było tak że Gancarczyk całkowicie odpuścił tą piłkę..
ale w akcji udziału nie brał, więc chyba jednak sędzia miał rację
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 21.04.2011, 20:12
To co panowie w 49 minucie Śląsk znowu nam farfocla wbije ?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Żuraw - ostatnia szansa, żeby przydać się tej drużynie...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

a co wg Ciebie znaczy "udział w akcji"? piłka szła do niego ruszył zatrzymał sie.. dla mnie to troszkę dziwne..

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Jednak Żuraw za Sivakova... Nie mamy czego bronic...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Valckx z Maaskantem najwyrazniej obiecali Sivakowowi, ze bedzie gral i obietnicy dotrzymuja sumiennie, mimo ze Michail prezentuje tempo gry, ktore nawet w rozgrywkach oldbojow zostaloby uznane za slimacze.

Ps. na cale szczescie Bialorusin OUT. Za niego Maciek, ktorego rowniez w tym sezonie odsylano do rozgrywek oldbojow niejednokrotnie, ale mimo wszystko zmiana na plus, bo wolniej i slamazarniej od Sivakowa biegac sie juz nie da.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.04.2011, 20:13
trzeba nam tych 3 punktów !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów