|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Takiego złodziejstwa dawno nie widziałem.
Kara dla Wenty przy naszej kontrze to już było mistrzostwo świata. Do tego taśmowe karne, co drugi poprawny... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Chorwaci byli dzisiaj lepsi i trzeba to przyjac do wiadomosci. Kilkanascie strat wlasnych(wobec kilku Chorwatow) i fatalna skutecznosc w ataku(4 bramki w ciagu 15 minut drugiej polowy) zadecydowaly o wyniku.
Sedziowie popelnili kilka bledow, ale napewno nie wypaczyli wyniku. Mysle, ze tu przede wszystkim odbila sie porazka z Francuzami...nie mozna sobie odpuscic zadnego spotkania w turnieju, bo wowczas druzyna wypada z rytmu i zwykle nie dociera do finalu. Pokonalibysmy Mistrzow Swiata, a jednoczesnie wyeliminowalibysmy ich, a to daloby nam jeszcze wiekszego kopa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No cóż, szkoda.
Pomijając sędziowanie to naszym chłopcom chyba jednak zabrakło mentalności zwycięzców. Są świetną drużyną, naprawdę bardzo dobrą, ale zabrakło "tego czegoś" żeby wygrać turniej. Mam nadzieję na brąz. W finale będę gorąco kibicował Francuzom, bowiem po ostanim "popisie" chorwackich kibiców w mistrzostwach świata zapałałem szczerą niechęcią do tej reprezentacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zreszta juz pierwsza kontorwersyjna decyzja - Chorwat sie wywraca probujac lapac zle podana pilke i pilka dla Chorwatow bo Polak niechacy akurat przebiegal. Zenada. ![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak to powiedział chyba Piwko w studiu
"żeby wygrać jedną bramką musielibyśmy wygrać pięcioma" To chyba mówi wszystko. Niby nie możliwe Ale jak się gra cały mecz w osłabieniu to o czym w ogóle mowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie lubię oceniać sędziów, wiadomo że do naszej gry można się przyczepić ale kilka kontrowersyjnych decyzji i człowiek przestaje się skupiać na grze. Z tego brała się też coraz większa nerwowość w ataku.
Kilka decyzji niezrozumiałych a kartka dla Wenty to już wg. nawet przeciw rywalizacji sportowej. Końcówka spotkania gonimy wynik, szansa na kontrę i sędziowie wkraczają do akcji. Wiadomo że patrzymy na to trochę inaczej ale jestem pewien że każdemu neutralnemu kibicowi ta sytuacja rzuciła się w oczy. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A kto się podłożył żabojadom?!
Ja pitole, 6 na 8 nie da się grać ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
już pomijając te sędziowanie - jedna rzecz mnie u naszych wnerwiała: gdy odbierali piłkę to wolno konstruowali atak pozwalając Chorwatom na linii ustawić obronę, której często nie potrafili przełamać.
Chorwaci się nie szczypali - odebrali piłkę to ostro do przodu i często w sytuacji 1:1 biedny Szmal po prostu nie miał szans. Co mógł to i tak wybronił. Ależ ta druga połowa załamująca była. Najchętniej bym jakiemuś Norwegowi michę oklepał ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To wszystko wina Siódmiaka i jego rzutu przez całe boisko z Norwegią...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
kur**** :/ ale nas ogolili ci norwegowie :/
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Co się stało ? Bo niestety nie oglądałem... ![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wg. mnie i pewnie nie tylko dość tendencyjne sędziowanie, bodaj o ile dobrze pamiętam w meczu z Francją też sędziowali Norwegowie i tez raczej więcej nam przeszkadzali niż Francuzom
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
tak jak po Euro 08 był najazd na Howarda Webb'a tak teraz powinien być na tych dwóch skur**synów z Norwegii...ABRAHAMSEN Kenneth, KRISTIANSEN Arne M.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Takiego kurestwa ze strony sedziow to nawet w naszej lidze nie widziałem !
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
sędziowie też dorzucili swoją cegiełke
ale mieliśmy pare strat;/ ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Zagraliśmy fajny mecz, szkoda że nie był sędziowany obiektywnie. Para buców norweskich. Dla mnie skandal. Bo gdybyśmy przegrali rzeczywiście, fair, chapeau bas dla chorwatów. Ale aż momentami było to śmieszne, jak można było przewidzieć że sędziowie zaraz "zareagują".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ci sędziowie to mogą sobie podać ręce z naszymi... piłkarskimi. Nie czuję smutku, lecz ogromne wku*wienie, bo zamiast grania przeciwko Chorwatom zrobiło się granie przeciwko Chorwatom i Norwegom. Brak słów po prostu, trzeba walczyć o srebro.
Edit: fakt, nad atakiem trzeba więcej pracy, ale błędy sędziów to na prawdę wolały o pomstę do Nieba... ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Tak na chłodno to chyba znowu indywidualnie można się czepiać Bartosza Jureckiego. Raził nieskutecznościa , a potem ewidentnie nie szukał pozycji. Jurasik także nie zachwycił na skrzydle. Po prostu nie miał kto grac dzisiaj: Bielecki słabszy wyraxnie w drugiej połowie, Lijewscy to jakieś nieporozumienie, wymienieni wcześniej Jurecki i Jurasik..Wg mnie zupelny brak koncepcji na grę w ataku ... Plus sędziowei ktorzy dokonwyali naprawdę cudów
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Pozwolę sobie skomentować. Tak samo mogliby napisać chorwaccy kibice o Vorim, który też raził nieskutecznością ale z drugiej strony spójrz na to w ten sposób że zarówno Jurecki jaki i Vori nie pograli w tym meczu bo byli dobrze kryci i ciężko było im znaleźć pozycję. W drugiej połowie faktycznie Bielecki nie rzucił bramki ale na jego miejsce wszedł Michał Jurecki i parę bramek dołożył. Skrzydła także nie funkcjonowały zarówno Jurasik jak Tłuczyński w tym meczu nie zachwycili. W pierwszej połowie zagraliśmy naprawdę dobre zawody, zgubiła nas kara na końcu pierwszej połowy i gra w osłabieniu na początku drugiej, Chorwaci przejęli inicjatywę. Udało się nam zatrzymać kołowego Chorwacji ale w tym momencie zaczęła funkcjonować druga linia i rzucali nam bramkę za bramką. Znów nie potrafimy grać w przewadze nie wiem nie rozumiem mamy przewagę i Chorwaci wprowadzają 6 zawodnika do pola i gubimy się, w ten sposób zrobili 2 karne... W ataku też bez rewelacji znów straty akcję trochę bez pomysłu, na Niemców Szwedów to wystarczyło ale na doświadczonych Chorwatów już nie. Za wolno wyprowadzaliśmy akcje. Przecież już nie raz graliśmy z Chorwatami MŚ i chyba nawet w turnieju przed Euro więc każdy doskonale wiedział jak rozgrywa i rzuca Ivano Balić więc trochę mnie dziwi dlaczego od początku nie był kryty podobnie jak Vori. Te jego zaskakujące rzuty też dołożyły swoje. Co do sędziowania to tu też były rażące błędy no ale cóż nie wiem może Norwegowie pamiętają jeszcze nasze dramatyczne zwycięstwo z ich rodakami rok temu, ale to nie powód żeby tak nie obiektywnie sędziować praktycznie już na początku wyeliminowali z gry Artura Siódmiaka bo szybko dostał 2 kary 2 minutowe i musiał uważać na kolejne faule co sprawiało, że nasza obrona nie mogła być już taka agresywna, głupi faul Żółtaka i kolejna kara. Co nam po przeprosinach sędziów po meczu czasu nie cofniemy i jutro zamiast zagrać o złoto będziemy walczyć o brąz. Oby nasi szczypiorniści jutro pokazli jaja i że tak naprawdę oni zasługiwli na ten finał. wolfy Wydaje mi się, że to Krzysztof ma szparę między zębami sam osobiście nie zauważyłem w tym meczu aby Marcin też miał
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 30.01.2010 o godz. 22:48.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Siódmiak grał zbyt agresywnie i kary jakie zostały mu dane , naprawde mu sie należały.Zawiedliśmy w ataku i tyle. Nie may pomysłu nagrę a zwracam uwage zwłaszcza na najsłabsza formacje dzisaiaj--prawe rozegranie +prawe skrzydło. Zagraliśy kiszkę w ataku po tamtej stronie i dlatego nie mielismy szans na zwyciestwo. Co do sedziów to i tak szkoda słów... ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez pikey : 30.01.2010 o godz. 18:18.
|
||
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Sędziowie sędziami, ale jak się dwa razy przegrywa przewagi to ciężko wygrać... Słabiutka druga połowa :(
![]()
pbciderek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz bardzo ciężki i po pierwszej połowie spodziewałam się, że zwycięzca będzie miał 1 lub maksymalnie 2 bramki przewagi na koniec.
Zawalił głównie początek drugiej połowy - trochę chaosu, brak koncentracji i konsekwencji w obronie i przewaga zamieniła się w stratę. Gdyby tylko udało nam się utrzymać w drugiej połowie świetna grę w obronie z pierwszej połowy ...., ale niestety - bez Siódmiaka się posypało. Do tego parę niewykorzystanych akcji po błędach Chorwatów i bardzo dziwne decyzje sędziów - nie jestem ekspertem od piłki ręcznej, ale to odgwizdywanie nam faulu w ataku to już byla jakaś paranoja - niemal każde dotnknięcie Chorwata skutkowało faulem...nie wspominając już o upomnieniu dla Wenty w tak istotnym momencie meczu. Oby udało się wyjechać z brązem ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jutro jest nowy dzień, i wiem że Ci faceci jutro wygrają brąz,
brak nam środkowego rozgrywającego, mam nadzieje że na MŚ Grzegorz Tkaczyk wróci. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie będę się wypowiadał, bo kiedyś dostałem już bana za obrazę sędziego... ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że ta nasza reprezentacja nie jest taka wspaniała jak to się wydaje. Wygrywamy ze Szwecją, Hiszpanią ale już taka Słowenia nie mówiąc o Francji to już są dla nas schody pomimo tego o co graliśmy z Francją. Graliśmy strasznie słabo w obronie, głupie straty i jest to co jest. Ale i tak hit meczu z Chorwacją to wypowiedź komentatora z Polsatu Sport. Do końca było 20 minut a Polacy przegrywali trzema punktami a komentator mówi, że do końca bardzo dużo czasu itd... A ja się tylko uśmiechnąłem i pomyślałem przy tej grze naszych, sędziów i tej stracie to mamy po meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mnie dobil komentatorr slowami:
"sporo czasu do konca (17 min), zdobedziemy bramke kontaktowa (przy 3 golach przewagi Chorwatow), zremisuje i mozemy zaczac myslec o budowaniu przewagi !" P.S. NOWE STROJE NORWESKICH SEDZIOW :
Ostatnio edytowane przez zidanemarcin : 30.01.2010 o godz. 18:34.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Tak jak już zostało napisane, nie czuje smutku tylko wkur...nie. Panowie to jest półfinał ME i żeby takie jaja sędziowie odpier...ali to jest naprawdę skandal. Chociaż co by o sędziech nie mówić to i tak zagraliśmy słabiutko drugą połowę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gra polaków jak dla mnei b dobra...
Sedzia wypaCZyl wynik.. od pierwszych minut widzialem niechęć do naszych .. Powód: przepraszam jasniepanie... ale na trzezwo sie tego ogladac nie dalo
Ostatnio edytowane przez klusek106 : 30.01.2010 o godz. 19:19.
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|