The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2008, 14:16
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Panowie czas skończyć z pieprzeniem o dobrym trenerze Skorży. Nie ma cudów, że taki Piotr Brożek 2 miesiace temu grał super, a teraz gra taką padake,ze masakra Podobnie Boguski i paru innych. Po prostu trener ich źle przygotował i tyle i aż żal patrzeć bylo z trybun na ich grę.
Ja to widze inaczej. Trzy miesiace temu Piotrowi Brozkowi wyszly 2-3 dobre mecze i na wiecej po prostu go nie stac. Te kilka udanych wystepow, to i tak ogromna zasluga Skorzy, bo jak tylko siegam pamiecia, Pi.Brozek przez kilka ostatnich lat gral wlasnie taka padake, ze masakra i obwinianie o to Skorzy, zakrawa na kpine. Juz od dawna sie zastanawiam, co on jeszcze robi w Wisle (Pi.Brozek)
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.11.2008, 14:31
trial napisał(a):Wyświetl post
Aha rozumiem, brak argumentów to zaczynasz mnie obrażać, wybacz ale nie będę się zniżał do Twojego żenującego poziomu.
Człowieku jaką alternatywę? Pokaż mi wypowiedź, w której powiedziałem, że jestem za zwolnieniem Skorży (jest wręcz przeciwnie), ale jak ktoś nie umie czytać to tak właśnie wychodzi. Przykro mi.
A teraz o Pawełku: również uważam, że nie jest on pewnym bramkarzem, jego wyjście do dośrodkowań czy gra nogami wywołuje drżenie serca, ale w tej stytuacji moim zdaniem wina nie spada na niego. Mógł się zachować lepiej- prawda. Do piłki nie doszedłby, czyli powinien zostać w bramce, ale mimo to ciężko powiedzieć czy to by coś pomogło.
Pokaż mi, w którym miejscu cię obraziłem. No chyba, że nie rozumiesz znaczenia słowa "przypał" albo jesteś drugim wcieleniem Gwiaździstego.

Skoro nie jesteś za zwolnieniem Skorży to po co wyskakujesz z personalną napinką cytując moją rozkminę o emo-dzieciakach chcących głowy trenera? Zacznij czytać to co cytujesz i się nie ośmieszaj.

Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 30.11.2008, 14:35
Ja nie wiem jak z Tobą rozmawiać. Nazwałeś mnie "emokid" dla mnie to obraza.
Zacytowałem ten fragment, ponieważ zabraniasz innym wypowiadania się, a sam piszesz tak, że ciężko czytać. Ale koniec, masz racje, ta rozmowa do niczego nie prowadzi.
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.11.2008, 14:56
trial napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem jak z Tobą rozmawiać. Nazwałeś mnie "emokid" dla mnie to obraza.
Emokidem nazwałem Gwiaździstego, stąd też liczba pojedyncza, ale jak widać umiejętność czytania ze zrozumieniem jest ci obca. Do netowej napinki w twoim wykonaniu jest niepotrzebna, a nawet szkodliwa. Reszty nie skomentuje. Na przyszłość jak coś do mnie masz do pisz na priv zamiast się napinać na forum cytując moją wypowiedź o przeciwnikach Skorży.

Ten i powyższe posty do wyczyszczenia bo netowa napinka pana powyżej na poziomie burdy w remizie.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.11.2008, 15:04
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ja to widze inaczej. Trzy miesiace temu Piotrowi Brozkowi wyszly 2-3 dobre mecze i na wiecej po prostu go nie stac. Te kilka udanych wystepow, to i tak ogromna zasluga Skorzy, bo jak tylko siegam pamiecia, Pi.Brozek przez kilka ostatnich lat gral wlasnie taka padake, ze masakra i obwinianie o to Skorzy, zakrawa na kpine. Juz od dawna sie zastanawiam, co on jeszcze robi w Wisle (Pi.Brozek)
Panie mecenasie a na wiosnę poprzedniego też grał wg Ciebie słabo? Trzeba było jechać na Śląski i zobaczyć z góry jak to wygląda - ŻAŁOŚĆ. Singlar centra - przekopał całe pole karne, Brożek centra - przekopał całe pole karne z drugiej strony. Marcelo sadzi takie "wiatraki", że głowa mała a Pan Skorża z uporem maniaka wystawia Niedzielana, który nadaje się do pisania bloga. I nie mów mi, że nie ma kogo wystawić, bo miał sensownego gracza to go sam wywalił nasz pan megatrener. Ta drużyna nie ma żadnego stylu i tyle. Zamiast grac jak ludzie 2 napastnikami, to my się meczymi jednym i tyle.

Proponuje rozgonić to całe towarzystwo na czele ze Skorżą. Czas zacząć otaczać się ludźmi związanymi z krakowskim (wiślackim ) środowiskiem. Może wtedy będzie jakieś przywiązanie i większe chęci. Teraz wyglada to dramatycznie. Pospaceruja po boisku, po meczu pomachają na od....... się kibicom i maja gdzieś. Potem powiedzą "no musimy" i na tym się kończy - kasa jest w kieszeni. Trenerem powinien zostać Motyka, który ma Wisłe w sercu i bankowo zależałoby mu żeby było jak najlepiej
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 30.11.2008, 15:10
nie wiem jak u was z siecią scoutingu bo raczej ciężko Wiśle będzie wydobyć jakiegoś dobrego grajka z Ekstraklasy. Parę lat temu liczyła się tylko Wisła i każdy chciał do niej trafić by się rozwijać. Teraz, ma kilka opcji do wyboru. Nie dosyć że jest kilka drużyn z którymi może powalczyć o MP i puchary a nie tylko Wisła, to na dodatek grę na wysokim poziomie zapewnia mu kilka zespołów. Kiedyś, jak się pojawiała oferta z Wisły to zawodnik w ślepo mógł iść, mając nawet w perspektywie tylko grę jako zmiennik. Teraz czasy się zmieniają i zawodnik wybiera sobie gdzie ma iść (patrz np. Lewandowski). Na domiar złego, im więcej drużyn toczy wyrównaną walkę o tytuł, tym ciężej od tych drużyn wyciągnąć zawodnika (bo dlaczego mają się osłabiać i wzmacniać rywala)
Scouting - znalezienie niedrogich piłkarzy w niższych ligach z potencjałem podobnym do Błaszczykowskiego, Lewandowskiego czy innych.
Skorża przedstawi listę życzeń? Ciekawe jaką i ilu z tej listy chętnie przejdzie do Wisły i.. ilu chętnie puszczą prezesi innych klubów.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.11.2008, 15:19
Kolega mi mowil, ze podczas wczorajszej relacji radiowej, sprawozdawca stwierdzil, ze Brozek gra od jakiegos czasu na blokadzie, ze nie powinien grac tak na prawde, ale zdaje sobie sprawe ile znaczy dla druzyny i dlatego na wlasna odpowiedzialnosc wychodzi na boisko. Jesli tak to wielkie slowa uznania. Byc moze stad jego slabsza dyspozycja w ostatnim czasie. Oto tez do czego doprowadzila polityka trasnferowa Wisly.

Poza tym wszyscy dyskutuja o kwestiach pilkarskich, a wydaja sie zapominac, ze ogromne znaczenie ma psychika zawodnikow. I tu moim zdaniem jest najwieksza roznica w stosunku do poprzedniego sezonu. Motywacja i atmosfera w druzynie jest duzo nizsza.

Pamietajcie, ze jak ktos po latach kariery ma juz na koncie te kilkaset tysiecy to naprawde nie ma znaczenia dla niego czy otrzyma kolejne 100, za kolejne mistrzostwo. Duzo efektywniejszym bodzcem bylaby dla takiego pilkarza mozliwosc skutecznej rywalizacji np. o LM lub w samej LM czy tez pucharze UEFA. Ale taki zawodnik widzi, ze te mistrzostwa nie przynosza zadnych profitow w tym wzgledzie bo rok po roku scenariusz sie powtarza, klub sie nie wzmacnia i odpada w eliminacjach. Oczywiscie, ze pilkarz wychodzac na boisko o tym nie mysli w kazdej minucie, ale takie odczucia i fakty buduja atmosfere w druzynie, jej ducha, ogolna motywacje i podejscie do meczow. Pamietajmy, ze pilkarz X nie patrzy na Wisle jak my kibice, ktorzy pewnie za darmo daliby z siebie wszystko na boisku. To tak jak ja czy Ty, pojechalibysmy pograc w druzynie kolegi na jakims turnieju. Musialbys miec zewnetrzna motywacje po kilkunastu takich wystepach zeby chcialo ci sie wychodzic na boisko niech to bedzie np. mozliwosc zagrania z fajna druzyna z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez nesta : 30.11.2008 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 30.11.2008, 15:31
Panie mecenasie a na wiosnę poprzedniego też grał wg Ciebie słabo? Trzeba było jechać na Śląski i zobaczyć z góry jak to wygląda - ŻAŁOŚĆ. Singlar centra - przekopał całe pole karne, Brożek centra - przekopał całe pole karne z drugiej strony. Marcelo sadzi takie "wiatraki", że głowa mała a Pan Skorża z uporem maniaka wystawia Niedzielana, który nadaje się do pisania bloga. I nie mów mi, że nie ma kogo wystawić, bo miał sensownego gracza to go sam wywalił nasz pan megatrener. Ta drużyna nie ma żadnego stylu i tyle. Zamiast grac jak ludzie 2 napastnikami, to my się meczymi jednym i tyle.

Proponuje rozgonić to całe towarzystwo na czele ze Skorżą. Czas zacząć otaczać się ludźmi związanymi z krakowskim (wiślackim ) środowiskiem. Może wtedy będzie jakieś przywiązanie i większe chęci. Teraz wyglada to dramatycznie. Pospaceruja po boisku, po meczu pomachają na od....... się kibicom i maja gdzieś. Potem powiedzą "no musimy" i na tym się kończy - kasa jest w kieszeni. Trenerem powinien zostać Motyka, który ma Wisłe w sercu i bankowo zależałoby mu żeby było jak najlepiej
Tak dla twojej wiadomosci, nie jestem mecenasem
Piotr Brozek w poprzednim sezonie gral bardzo podobnie. 2-3 udane wystepy, a do tego wiele ponizej krytyki. Ze wymienie tu mecze z oboma Zaglebiami, Cracovia czy z Gornikiem, Lechem. Ile razy on wywalal pilke poza linie lub pod nogi przeciwnika, to nawet ciezko zliczyc. A przy tym jest jedynym pilkarzem z obecnej kadry Wisly, ktory doslownie kopnal sie pilka w czolo

Czesciowo moge sie z toba zgodzic, np. co do Niedzielana, choc czy on sie nadaje do pisania bloga, to watpie. Co do tego sensownego zawodnika, ktorego Skorza wywalil, to podejrzewam ze chodzi o Pauliste. Z tym takze wypada sie zgodzic. Ten przyklad pokazuje jak marne okazaly sie nasze transfery, ze nawet po - nie czarujmy sie - sredniej klasy pilkarzu, rozpaczamy z ogromnym bolem.

A jesli chodzi o twoje ostatnie przeslanie, to chyba nie wyciagnales zadnych wnioskow z ostatniej przygody Nawalki, czy jeszcze wczesniejszych perypeti zwiazanych ze Zdzisiem Kapka.
Jak pokazuje przypadek Grzegorza Kmiecika, czy innych pilkarzy deklarujacych milosc do Wilsy, ta cecha niestety nie ma zadnego znaczenia , bo o wszystkim decyduja umiejetnosci i nie oszukujmy sie ze jest inaczej. Do Motyki nic nie mam, a nawet szanuje go bardzo za podejscie do Wisly, ale jakos nie jestem przekonany ze zamienienie go na Skorze, wyszloby nam na lepsze.
Obawiam sie, ze z obecnej kadry nie da sie wyciagnac juz nic wiecej. Zespol po prostu sam czuje kres swoich mozliwosci i wobec stawianych mu wymagan, staje sie to przytlaczajace.

Ps. normalna rzecza jest, ze kazdy zespol zazwyczaj w trakcie sezonu ma spadek fromy lub przechodzi delikatny kryzys. W zespolach majacych zamiar grac o najwyzsze cele, na tym to polega, ze jak jeden z drugim kopaczy zaczynaja szwankowac, to w ich miejsce wchodza z lawki niegorsi zmiennicy. Do tego dochodzi pojecie konkurencji w zespole, ktora minimalizuje prawdopodobienstwo wystapienia kryzysu i nie pozwala pilkarzom osiadac na laurach. A jak to jest w Wisle ? Sam Wilczek przyznal na wstepie do sezonu, ze Skorza ma 12-13 pilkarzy "do grania", co i tak bylo optymistyczna wersja, zwlaszcza jesli chodzi o ofensywe. Jakiez my mamy szczescie, ze Brozek nie zostal wykoszony na pol roku w drugiej kolejce, bo sam nie wiem na ktorym miejscu bylaby w tej chwili Wisla.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 30.11.2008 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.11.2008, 15:48
Ciężko wygrać mecz grając dobrze przez 10 min. Atak za atakiem bramka wisi w powietrzu a strzela ruch. Co do bramki to dziwne że Diaz znalazł się w środku, Cleber nie ruszył na strzelającego, a Pawełek zamiast ruszyć jak taran rozłożył ręce. Mimo krótkiego okresu dobrej gry Paweł miał 3 sytuacje które mógł spokojnie wsadzić.
Pawełek- Poza tym co wyżej to bez większych błędów.
Cleber, Marcelo- każdy popełnił po dwa poważne błędy ale to po wpadce Clebera brama.
Singlar- zagrał lepiej niż Baszczu ostatnio
Piotr Brożek- może i nie jest w szczytowej formie, ale szarpał pokazywał się z przodu.
Cantoro- najlepszy jego mecz ostatnim czasie ale to za mało
Diaz- super technika, próbował rozruszać ofensywę, zagrac szybciej, brak precyzji
Zieńczuk,Łobodziński- lepiej niż ostatnio,Łobo lepszy, ale już w połowie powinni zejść bo potem nie istnieli.
Małecki- najsłabszy z kilku błyskotliwych występów, ale walczył i szum robił
Brożek- miał 2 dni żeby odpocząć ale nadal nie ma tego powera, dwóch sytuacji nie sięgnął ale akcje (2) gdzie wchodzi w pole karne z dwoma obrońcami na plecach wcześniej wykorzystywał z zimna krwią
Jirsak, Boguski- gra się zaczęła jak weszli, szybka gra na 1 kontakt, aż miło się patrzyło, szkoda że koncepcja padła wraz ze straconą bramką Niedzielan- wszedł z raz stracił i podał do tyłu i tyle jego gy.

Nie winię trenera za wyniki, widać schematy gry, choć momentami powinni przyspieszyć. Każdemu brakowało dokładności, a bez tego nie można grac szybko. Niektórzy zawodnicy pokazywali swoje umiejętności 20min i gaśli. Pełne poparcie dla Macieja Skorży.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 30.11.2008, 16:37
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
. Co do tego sensownego zawodnika, ktorego Skorza wywalil, to podejrzewam ze chodzi o Pauliste.
napastnik Dudu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.11.2008, 16:52
napastnik Dudu
Przydałby się teraz. Jest lepszy od Dawidowskiego, Kmiecika i (podejrzewam) Niedzielana, więc raczej byśmy zyskali zostawiając go.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.11.2008, 16:55
zim zum napisał:
Cytat:
No toś teraz podpadł na całej linni gimnazjalnym skorżomaniakom, którzy wyznają jedynie słuszna postawę pisania o Skorży, czyli na kolanach. Wszelka krytyka poczynań i dokonań Pana Nadtrenera jest występkiem porównywalnym z tzw. "kłamstwem oświęcimskim" w Europie.
A teraz na poważnie. Dokładnie czuję to samo jak i wielu kibiców, z którymi rozmawiam na trybunach, a którzy nie mają ochoty na pisanie na forum i przekrzykiwanie się tutaj z dzieciakami. Oni żyją w swoim matrixie.
Świeża krew w zespole potrzebna jest od dawna. W dobrych zespołach co okienko powinno sie dokupywać 2-3 graczy. I to mających realne wejście do zespołu. Dla trenera byłoby to pole ,manewru, a dla leserów bat. Jak bedzie teraz zobaczymy, ale niektórzy jak czytam liczą na ...9 zawodników .
Szkoda, że coraz mniej w klubie związanych z Wisłą sercem. Już wczesniej mówiono, że z tego warszawskiego zaciągu chleba nie będzie. Idą Święta czas na uspokojenie. Za jakieś 2 miesiące będziemy wiedzić w jakim kierunku to idzie. Narazie to będziemy zimować w niewesołych piłkarskich nastrojach.
Ja przewiduję jakieś zmiany dopiero gdzieś w czerwcu jak już będzie po wszystkim.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 30.11.2008, 17:18
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że coraz mniej w klubie związanych z Wisłą sercem. Już wczesniej mówiono, że z tego warszawskiego zaciągu chleba nie będzie.
.

Nawałka trenerem Kapka menedżerem

Nikt tu ze Skorży boga nie robi ale każdy wie czym sie kończy karuzela z trenerami i pytanie gdzie dzis byłaby Wisła gdyby nie 3-4 sezony stracone przez bezsensowne zmiany na ławce trenerskiej
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.11.2008, 17:27
zim zum napisał:

No toś teraz podpadł na całej linni gimnazjalnym skorżomaniakom, którzy wyznają jedynie słuszna postawę pisania o Skorży, czyli na kolanach. Wszelka krytyka poczynań i dokonań Pana Nadtrenera jest występkiem porównywalnym z tzw. "kłamstwem oświęcimskim" w Europie.
A teraz na poważnie. Dokładnie czuję to samo jak i wielu kibiców, z którymi rozmawiam na trybunach, a którzy nie mają ochoty na pisanie na forum i przekrzykiwanie się tutaj z dzieciakami. Oni żyją w swoim matrixie.
Świeża krew w zespole potrzebna jest od dawna. W dobrych zespołach co okienko powinno sie dokupywać 2-3 graczy. I to mających realne wejście do zespołu. Dla trenera byłoby to pole ,manewru, a dla leserów bat. Jak bedzie teraz zobaczymy, ale niektórzy jak czytam liczą na ...9 zawodników .
Szkoda, że coraz mniej w klubie związanych z Wisłą sercem. Już wczesniej mówiono, że z tego warszawskiego zaciągu chleba nie będzie. Idą Święta czas na uspokojenie. Za jakieś 2 miesiące będziemy wiedzić w jakim kierunku to idzie. Narazie to będziemy zimować w niewesołych piłkarskich nastrojach.
Ja przewiduję jakieś zmiany dopiero gdzieś w czerwcu jak już będzie po wszystkim.
Mam do kolegi jedną uwagę - nie pisz o Skorży Nadtrener jeśli nie rozumiesz tego co piszesz! Sformułowanie Nadprezes o Cupiale ma sens - to On faktycznie kieruje klubem a nie prezes Wilczek. Ale co oznacza Nadtrener? Sugerujesz że pozycja Skorzy w klubie jest tak mocna że nie dyrektor sportowy, prezes czy rada nadzorcza podejmuje kluczowe decyzje transferowe itd (pomijam właściciela) ale Skorża?

I te uwagi że to niby gimnazjaliści... zluzuj trochę bo już idziesz po bandzie...

Ja dodam od siebie, że wszystkie czołowe zespoły grają bardzo nierówno. 2 wpadki pod rząd Urbana, Lech Smudy też gra nieregularnie,a wg mnie kadrowo są to zespoły jednak przynajmniej odrobinę lepsze od nas. Jedynie Polonia Warszawa gra swoje (to znaczy tyle na ile ma piłkarskiego potencjału). I gdyby w Legii czy Lechu byli równie w gorącej wodzie kąpani właściciele co nasz Nadprezes to Urbana i Smudy już by nie było
Dlatego nie ma co od razu zwalniać trenera....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 30.11.2008, 17:31
Ja tam Skorzomaniakiem na pewno nie jestem. Co wiecej, po czesci zgadzam sie z niektorymi zarzutami pod jego adresem. Nigdy nie ukrywalem, ze zwlaszcza kilka jego decyzji personalnych budzilo u mnie ogromne watpliwosci. Mimo wszystko uwazam, ze sama zmiana trenera niewiele moze dac i juz lepiej zachowac stabilizacje przynajmniej do konca sezonu. Skorza nie jest przeciez az tak glupi, zeby w sytuacji kiedy zagrozona jest jego posada, trwac w bledzie i udawac ze wszystko jest cacy. Z kilku pilkarzy bedzie musial sie wycofac, tak jak Leo wycofal sie z Lobodzinskiego. Trzeba liczyc tez na to, ze klub sciagnie chociaz paru pilkarzy, ktorzy nie beda tylko i wylacznie statystami i darmozjadami i jesli przy takim obrocie sprawy, Skorza zakonczy sezon tak jak ta runde, to wowczas mozna sie bedzie glosno zastanawiac nad sensem jego dalszej pracy.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 30.11.2008 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.11.2008, 18:01
nesta napisał(a):Wyświetl post
Kolega mi mowil, ze podczas wczorajszej relacji radiowej, sprawozdawca stwierdzil, ze Brozek gra od jakiegos czasu na blokadzie, ze nie powinien grac tak na prawde, ale zdaje sobie sprawe ile znaczy dla druzyny i dlatego na wlasna odpowiedzialnosc wychodzi na boisko. Jesli tak to wielkie slowa uznania. Byc moze stad jego slabsza dyspozycja w ostatnim czasie. Oto tez do czego doprowadzila polityka trasnferowa Wisly.
Coś w tym jest,bo nawet niedawno sam Paweł albo Skorża mówił,że Broziu gra na blokadzie.Ma jakiegoś krwiaka w okolicy żeber czy coś takiego,dokładnie nie pamiętam

Eustachy napisał(a):
Co do tego sensownego zawodnika, ktorego Skorza wywalil, to podejrzewam ze chodzi o Pauliste. Z tym takze wypada sie zgodzic. Ten przyklad pokazuje jak marne okazaly sie nasze transfery, ze nawet po - nie czarujmy sie - sredniej klasy pilkarzu, rozpaczamy z ogromnym bolem.
Z Jaśkiem to było tak,że może i jest średniej klasy piłkarzem i tych goli nie strzelał na zawołanie. Ale jakoś jak trzeba było zrobić zmianę,to przez te ok.20 min do końca ciągnął jako tako tą prawą stronę.W każdym razie wychodziło mu to lepiej niż Łobo moim zdaniem
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.11.2008, 19:14
Cytat:
Co do tego sensownego zawodnika, ktorego Skorza wywalil, to podejrzewam ze chodzi o Pauliste. Z tym takze wypada sie zgodzic. Ten przyklad pokazuje jak marne okazaly sie nasze transfery, ze nawet po - nie czarujmy sie - sredniej klasy pilkarzu, rozpaczamy z ogromnym bolem.
Paulista był przydatny jako zapchajdziura, mógł grać zarówno na skrzydle jak i jako cofnięty napastnik, a warto dodać, że końcówkę sezonu miał niezłą. Zbyt pochopnie pozbyto się też Dudu, który na pewno byłby bardziej przydatny niż Niedzielan, Kmiecik i Dawidowski.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.11.2008, 19:25
zapchajdrziura która na sezon zdobywała 10 pktow do klasyfikacji kanadyjskiej ... a dudu, to byłby nasz 2gi napastnik, wydaje mi sie ze lepszy niz Boguski (bo to pomocnik)

Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.11.2008, 19:41
Jedynym argumentem za pozostawieniem Skorży jest to, że na pewno nie pojawi się na jego miejsce nikt lepszy. Jak dla mnie Skorża to poziom Smudy, Urbana czy Zielińskiego z discopolo i nic więcej. Może nie tak bardzo nic więcej, bo to obecnie najlepsi tenerzy w lidze. Smuci mnie, że pomysły na naszą grę w ataku skończyły się trenerowi wraz z odejściem Kosowskiego. Od początku poprzedniej rundy nasza gra wyglądała coraz gorzej. Na wiosnę gdy ktoś śmiał zwrócić na to uwagę była zakrzyczany argumentami o miejscu w tabeli i przewagą nad Legią. Już jednak wtedy wszystko zmierzało ku stanowi, który mamy obecnie. Mistrzostwo w tamtym roku to przede wszystkim zasługa Kosowskiego i Zieńczuka. Kosa odszedł, Zieńczuk powoli wracał do normy i jesteśmy w zasadzie w miejscu w którym byliśmy dwa lata temu.

Truizmiem jest pieprzyć o koniecznych wzmocnieniach, bo to wie każde dziecko. Jeżeli kogoś należy z klubu wypieprzyć, to w pierwszym rzędzie Bednarza. Dla mnie wystarczajacym argumentem jest odpuszczenie sobie Lewandowskiego, czyli najbardziej utalentowanego polskiego napastnika ostatnich lat. Zdaniem Łysego nie był wart takiego kontraktu jakiego się domagał. Gdzie jest teraz Lewandowski wszyscy widzimy, jak wygląda nasz atak obecnie widzimy również, a jak będzie wyglądał bez Brożka - strach myśleć. Brawo panie dyrektorze. Do tego dochodzi sprawa Kosowskiego (choć tu pewnie jego wina nie jest znaczna), Kokoszki i Paulisty. Odejście tego pana będzie dla mnie wielkim pozytywem.
:/
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 30.11.2008, 21:21
Był św Henri ,teraz szykuje beatyfikacja nastepnego św Macieja o którym też nie wolno złego słowa powiedzieć.
On ma dostawać nowych zawodników ,bo z tymi nie da się już ograć takich potęg ŁKS ,Cracovia czy Ruch.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Stary 30.11.2008, 21:26
kristos napisał(a):Wyświetl post
Był św Henri ,teraz szykuje beatyfikacja nastepnego św Macieja o którym też nie wolno złego słowa powiedzieć.
On ma dostawać nowych zawodników ,bo z tymi nie da się już ograć takich potęg ŁKS ,Cracovia czy Ruch.
oczywiście że się nie da, jeżeli atak Wisły przez cała runde maja "ciągnąc" dwaj zawodnicy Brożek i Boguski to nie da sie wygrywac,chocby tymi dwoma byli Henry i Messi to i tak dopadnie ich kryzys formy,a jeżeli we Wiśle oprocz dwoch ww nie ma kto bramek strzelac to konczy sie to tak jak widzimy
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 30.11.2008, 21:34
Właśnie miałem to napisać.
Wszyscy murem za trenerem, a trener murem za piłkarzami. Tylko jak jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.11.2008, 21:58
czy wy nie widzicie,że ten materiał sie wypalił
zrozumcie, że nam potrzebna jest świeża krew!! Ci ludzie powoli meczą sie ciągłym graniem ze sobą nie mając w dodtaku porządnej konkurencji ...
tu nawet najlepszy trener świata nie pomoże!!

Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 30.11.2008, 22:09
Ciekawe, czy kilku osobom, które nagminnie krzyczały jak to jest z Wisłą super, a wszyscy narzekają, bo "tylko jeden punkt straty", otworzyły się chociaż troszeczkę oczy.

Chciałem zwrócić uwagę na jedną, bardzo istotną rzecz. Jaki związek ma kibicowanie, z realnym ocenieniem poziomu drużyny?
Ktoś pisze: "Wisła gra bardzo słabo", "Potrzeba wzmocnień", "Znów daliśmy plamę"
I lecą odpowiedzi: "Poprzewracało Ci się w głowie od sukcesów", "Tacy z was kibice? Jak wygrywają to ich głaszczecie, a jak przegrywają to po nich jedziecie".

No gratulacje

Wisła gra w tym sezonie mega piach, poza rewanżem z Beitarem, rewanżem z Barcą i ligowym meczem z Arką.
Ale nie wolno ich krytykować, no bo przecież zdobyli wielki Wodzisław Śląski

Nie wolno powiedzieć słowa krytyki, bo "kibic sukcesu"

Poprzedni sezon się wygrał sam, bo Zieńczukowi wszystko wpadało do bramki. Przez to zamazał się cały obraz nędznej kadry i chwilowo zamazała się potrzeba wzmocnień.
A ona jest zawsze.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 30.11.2008, 22:16
a kto mówi że sie nie da pytanie tylko czy na tyle często i regularnie aby zdobyć majstra a wiadomo że z lepszymi grajkami ryzyko wpadek jest mniejsze i przy słabszej grze/okresie/formie czy zwykłym pechu lepsi gracze potrafią przechylić szale zwycięstwa na swoją stronę.

a dziś do gry ofensywnej mamy Brożka długo długo nic potem Małeckiego Sobolewskiego i długo długo nic i Zieńczuka i Łobodzińskiego

PS w ogóle nie wiem o co ten płacz mamy obecnie słabszą forme ale tez zaledwie 1 łatwy mecz na jesień 3 punkty straty i najwyżej tyle będziemy tracić przed wiosną
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.11.2008, 22:23
zim zum napisał:

żebyś się nie zdziwił
w jakim kierunku to pójdzie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.11.2008, 23:59
Nie przesadzaj, ja tam Skorze nie raz krytykowalem ale dyskusja chyba nie idzie w kierunku boskosci i nieomylnosci naszego trenera, a tego czy zmiana go na innego ma jakikolwiek sens.

Ja uwazam ze nie ma - do wymiany jest spora czesc zespolu i mam nadzieje ze takie mecze jak ten, tylko to przyspieszy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.12.2008 o godz. 00:23.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 01.12.2008, 00:44
Wisłę w sercu mieli (mają) pono Nawałka i Kapka. Żadna gwarancja sukcesu.

Cytat:
Singlar centra - przekopał całe pole karne, Brożek centra - przekopał całe pole karne z drugiej strony. Marcelo sadzi takie "wiatraki", że głowa mała a Pan Skorża z uporem maniaka wystawia Niedzielana, który nadaje się do pisania bloga. I nie mów mi, że nie ma kogo wystawić, bo miał sensownego gracza to go sam wywalił nasz pan megatrener. Ta drużyna nie ma żadnego stylu i tyle. Zamiast grac jak ludzie 2 napastnikami, to my się meczymi jednym i tyle.
Podpisuję się. Choć nie jestem do końca pewien ile do gadania w sprawie Dudu miał sam Skorża, bardzo brakuje napastnika z jajem, który pociągnąłby grę, wziął ją na siebie.

W tej chwili Paweł robi za hetmana na szachownicy - pieczołowicie pilnowany kosztem pozostałych figur. I zdaje to egzamin dla naszych rywali. Dobry zespół to taki, który potrafi rozegrać tego typu sytuację na swoją korzyść a nie uzależnia swoje być albo nie być od formy jednego gracza.

Tak czy siak, wierność. Lata tłuste, lata chude. A jeśli zmieniać, to na lepsze.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 01.12.2008, 00:45
no to masz św Wengera który potrafi dokopać Chelsea i ManUtd
a przegrać z jakimś tam Stoke City czy innym Hullem

i co też byś go zwolnił
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.12.2008, 08:27
..................... Ta drużyna nie ma żadnego stylu i tyle. Zamiast grac jak ludzie 2 napastnikami, to my się meczymi jednym i tyle.

Proponuje rozgonić to całe towarzystwo na czele ze Skorżą.
Czy to nie u Ciebie jest podpis "ZWYCIĘŻAJĄ TYLKO TACY, KTÓRZY NIE TRACĄ WIARY"

Cytat:
Czas zacząć otaczać się ludźmi związanymi z krakowskim (wiślackim ) środowiskiem. Może wtedy będzie jakieś przywiązanie i większe chęci. Teraz wyglada to dramatycznie. Pospaceruja po boisku, po meczu pomachają na od....... się kibicom i maja gdzieś. Potem powiedzą "no musimy" i na tym się kończy - kasa jest w kieszeni. Trenerem powinien zostać Motyka, który ma Wisłe w sercu i bankowo zależałoby mu żeby było jak najlepiej
A Ty myślisz, że "wiślackie środowisko" będzie tu za darmo pracowało
Naiwność to mało powiedziane.
Poza tym jak kupisz nowych piłkarzy i trenera (po "rozgonieniu tego całego towarzystwa") skoro kasy nie ma przez ostatnie lata nawet na 4 piłkarzy
Z Zielonianki Zielonki weźmiesz za siatkę piłek
Ja rozumiem frustrację i wiarę w lokalny patriotyzm ale można to zakropić odrobiną realizmu.

Nikogo lepszego od Skorży mieć teraz nie będziemy więc, niezależnie od błędów które popełnia lepiej żeby został.
Kilku wzmocnień nam trzeba, a nie histerii na forum.
Wolno powiedzieć złe słowo. Nawet dwa.
Wolno nawet zwolnić, pod jednym jednak warunkiem -> że masz kogoś lepszego na jego miejsce. Inaczej zwalnianie go jest co najmniej głupotą, w myśl ludowego powiedzenia "zamienił stryjek ....".
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 01.12.2008 o godz. 08:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów