The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2010, 13:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Schematu nie budują pod niego lecz go wykonują, a najwidoczniej ten chłop jest jedynym który potrafi wyjść do piłki i wyjść po piłkę. Jak będziesz oglądał mecz przyjrzyj się dokładnie pracy jaką wykonuję Boukhari, nie oceniaj jego szybkosc czy sposobu biegania, jest ofensywnym pomocnikiem, jego zadaniem jest tworzyć grę i dać 2 piłki bramkowe w meczu.
Ktoś tam pisał że Issa Ba był lepszy, jawohl, Issa Ba nie zanotował chyba żadnego odbioru w Wiśle do tego w meczu z Cracovią z 5 metra nie trafił do pustej bramki, no bezsprzecznie lepszy niż Boukhari.
Widać że nie jestes fanem trenera i piłkarza, zapewne znajdziesz wielu sprzymierzeńców, wystarczy jakiś słabszy mecz.
Ja widze inaczej starającą się grać Wisłę i nt piłkarza jak i trenera jestem całkowicie po innej stronie balustrady niż Ty.
Wybacz że napisałem Wy, ale chodziło mi o całą grupkę "anty"
Nie jesteś fanem trenera bo ?
Bo to ze nie jesteś fanem piłkarza, jestem w stanie zrozumieć.
Nie ma co sie kopac. Na tym forum, zawsze Pawelek bedzie tylko i wylacznie puszczal babole, Boukhari bedzie tylko i wylacznie 'spasionym kebabem' ktory nie potrafi kopnac pilki i gra tylko dla tego ze jest ulubiencem Maaskanta, Łobodzinski to tylko i wylacznie &$^% ktory bierze kase i nic nie robi, Cikos to paralityk ktory przewraca sie o wlasne nogi, Bunoza to juz bez komentarza, a najsmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, ze Kirm to zawsze bedzie gwiazda i nadzieja Wisly, mimo ze od roku gra najwiekszy piach, a Jirsakowi trzeba zawsze bedzie dawac szanse gry bo po 2 latach ma dalej problemy z aklimatyzacja. Cleber i Zurawski to dalej beda gwiazdy na miare LM, bo kiedys prezentowali poziom, bez znaczenia ze teraz nadaja sie najwyzej na lawe.

Kazdy trener bedzie fe, bo trenerskie talenty pokroju Mourinho-Benitez wiedza lepiej, zawsze maja racje i widza lepiej, kto jest w jakiej dyspozycji, kto gdzie i jak powinien grac.

To tak na szybko podsumowanie naszych zawodnikow wg ekspertow forumowych.
Ostatnio edytowane przez mic : 27.10.2010 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 27.10.2010, 13:48
Według mnie na dzień dzisiejszy najlepsza 11 wygląda tak:
Pawełek - o dziwo w ostatnich meczach broni na prawdę spowodowane jest to tym, że w końcu ma dobrego zmiennika i musi obawiać się o miejsce w składzie , podobnie było jak w klubie był Dolha
Cikos - zdecydowanie bardziej mnie przekonuje niż Branco
Bunoza - z jednym zastrzeżeniem zakazać mu wykonywania rzutów wolnych , jeszcze ani razu nie trafił w bramkę!!! W obronie coraz pewniejszy myślę, że będą z niego ludzie
Cleber - mimo swoich wad jest chyba pewniejszy od Chaveza choć z tym drugim wciąż wiążę jakies nadzieje
Paljić - objawienie na obronie dużo lepszy od Piotrka B.
Sobol - wiadomo nie trzeba nic pisac choć Wilk pokazuje spore umiejętności i w niedługim czasie obecność Sobola w pierwszym składzie nie musi być taka oczywista
Garguła - rozgrywa się z meczu na mecz , będzie tylko lepiej przynajmniej taka mam nadzieje
Bukhari - nie do końca mnie przekonuje ale nie widze alternatywy
Małecki - coraz lepszy jeden z niewielu zawodników w całej naszej lidze o takim dryblingu jakby jeszcze popracował nad strzałem z dystansu to może długo u nas nie pograć, widać , że współpraca z Maaskantem mu służy
Kirm - w końcu zaczyna grać tak jak wszyscy oczekuja oby tak dalej!!!
Brożek - w tej chwili nie ma lepszego napastnika , Rios mimo początkowych zachwytów na razie nie spełnia oczekiwań
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Stary 27.10.2010, 13:50
Według mnie na dzień dzisiejszy najlepsza 11 wygląda tak:
Pawełek - o dziwo w ostatnich meczach broni na prawdę spowodowane jest to tym, że w końcu ma dobrego zmiennika i musi obawiać się o miejsce w składzie , podobnie było jak w klubie był Dolha
Cikos - zdecydowanie bardziej mnie przekonuje niż Branco
Bunoza - z jednym zastrzeżeniem zakazać mu wykonywania rzutów wolnych , jeszcze ani razu nie trafił w bramkę!!! W obronie coraz pewniejszy myślę, że będą z niego ludzie
Cleber - mimo swoich wad jest chyba pewniejszy od Chaveza choć z tym drugim wciąż wiążę jakies nadzieje
Paljić - objawienie na obronie dużo lepszy od Piotrka B.
Sobol - wiadomo nie trzeba nic pisac choć Wilk pokazuje spore umiejętności i w niedługim czasie obecność Sobola w pierwszym składzie nie musi być taka oczywista
Garguła - rozgrywa się z meczu na mecz , będzie tylko lepiej przynajmniej taka mam nadzieje
Bukhari - nie do końca mnie przekonuje ale nie widze alternatywy
Małecki - coraz lepszy jeden z niewielu zawodników w całej naszej lidze o takim dryblingu jakby jeszcze popracował nad strzałem z dystansu to może długo u nas nie pograć, widać , że współpraca z Maaskantem mu służy
Kirm - w końcu zaczyna grać tak jak wszyscy oczekuja oby tak dalej!!!
Brożek - w tej chwili nie ma lepszego napastnika , Rios mimo początkowych zachwytów na razie nie spełnia oczekiwań
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2010, 14:12
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
Bunoza - owszem - zakazać, ale nieprawdą!!!(trzy wykrzykniki, jak Ty) jest, że nie trafił, bo trafił i to nawet tak, że prawie gola strzelił. Widzew - Wisła 0-1, strzał z wolnego, piłka skozłowała przed bramkarzem, tak, że tamten prawie gola wpuścił. Chociaż ten gol to by był bardziej bład bramkarza niż świetny strzał.
Cleber - jak dla mnie obaj z Chavezem są niepewni. Trzej - z Bunozą. Wybór środkowych obrońców, to wybór mniejszego zła. Głowa wróć... (ale wróć bez kontuzji)
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.10.2010, 14:12
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
Bunoza - z jednym zastrzeżeniem zakazać mu wykonywania rzutów wolnych , jeszcze ani razu nie trafił w bramkę!!!
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html

1:43

Na treningach ponoć też wykonuję niezłe atomy. Ma petardę w nodze i powinien próbować. Ale z umiarem.. wiadomo że nie zawsze siądzie jak powinna. A jeśli będzie walić takie nieprzyjemne piłki jaką walnął w meczu z Widzewem w Łodzi to jestem tym bardziej za. Taka petarda z kozłem jest cudem natury i bramkarz albo przepuści, albo odbije ją od siebie i złapie, albo trafi pod nogi któregoś z naszych, ewentualnie rywala. Ryzyk fizyk. I trudno tu pisać o błędzie bramkarza w razie czego. Taką piłkę trudno złapać na jeden raz. W ogóle powinniśmy wykonywać dużo strzałów z dystansu (jeśli nie ma pomysłu na sforsowanie muru obronnego rywala) coś jak strzał Małeckiego wczoraj.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.10.2010 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.10.2010, 14:15
Narzekacie na uderzenia Bunozy, ale jak trafi to będziecie zdziwieni. Przysięgam.

Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Stary 27.10.2010, 14:51
OK zapomniałem o tym jednym strzale ale to niewiele zmienia ponieważ reszta jego uderzeń jest strasznie niecelna, nie strzępiłbym języka gdyby były to minimalnie chybione uderzenia , ale on wali 10 metrów od bramki , lepiej niech strzela Garguła! A co do strzałow z dystansu to oddajemy ich za mało , jeśli tylko zawodnik ma pozycje powinien uderzać w tej kwestii podoba mi się Wilk .
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.10.2010, 15:57
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...gramy_w_kosza/
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.10.2010, 16:24
emjot napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że nie jestem trenerem
Tylko co to ma do rzeczy? Ty jesteś trenerem?

Jak nie grał Guła....
tia ...
Guła gra i co ? Boukhari gra dalej mimo że jest słabiuteńki
Ostatni farciarski mecz .... strzeliliśmy trzy bramki kiedy nie było już Marokańczyka na boisku
tracąc jedną

ps. Każdy ma swoich piłkarzy... niestety. Nawet Mourinho. Lenczyk, Kasper czy Stawowy takoż
Problem w tym że piłkarz Maaskanta jest beznadziejny w tej chwili i gra... no właśnie dlaczego?
Nie jesteś trenerem ani Ty ani on. Trenerem jest Robert Maaskant i należy szanować jego decyzje, zwłaszcza, że ostatnio widać minimalną poprawę w grze zespołu.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.10.2010, 16:57
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Kurde... przysiągłbym, że kiedyś się przyznali do tego w Lidze+, coś im tam Wieszczycki wrzucał...
Może nie NL, ale jakieś pisemko Legii?
A może chociaż w oficjalnym biuletynie gminy żydowskiej? Albo w wewnętrznej broszurce urzędu Miasta Stołecznego Warszawy? Może ulotki skierowane do czarnoskórych fanów Cracovii z Warszawy wyznających Islam?

Czy naprawdę zawsze i wszędzie musicie widzieć spiski? Dziennikarz ma starać się być obiektywny, a nie być obiektywny sam z siebie, bo to chyba normalne, że ktoś, kto zajmuje się piłką nożną zawodowo musi ten sport kochać i siłą rzeczy jego sympatie zawsze leżą po tej lub innej stronie. Nie słyszałem, żeby fani Legii narzekali na to, że Mirek Szymkowiak komentuje ich mecze.

A szczytem absurdu jest już wierzyć, że stacja transmitująca spotkania polskiej ligi chce osłabić jedną z drużyn w tej lidze występujących przed hitem następnej kolejki. To tak, jakby producent filmowy postanowił, że gwiazda jego najnowszej komedii romantycznej w każdej scenie będzie mieć rozmazany makijaż, a do tego w tej, w której ma wyglądać najpoważniej nasra na nią wielkie ptaszysko. Jaki oni mają w tym interes, żeby oferować swojemu klientowi gorszy produkt? Jak założysz piekarnię, to celowo będziesz wydłubywał z grahamek trochę bułki ze środka, bo osobiście bardziej smakują Ci bagietki?

Ja bym chciał widzieć Wisłę grającą piękną i miłą dla oka piłkę, strzelającą mnóstwo bramek, lepiej przygotowaną fizycznie od przeciwników - a do tego grającą fair i z klasą. Bez rzucania bluzgów do sędziego, wyzywania czarnoskórych rywali od czarnuchów i małp, darcia ryja w każdej możliwej sytuacji.

Ale to chyba tak, jak z przekrojem społeczeństwa. Jednym marzy się kariera w dyplomacji i tytuł profesora prawa w specjalizacji prawo międzynarodowe publiczne, inni chcieliby ukręcić jakiś interesik na osiedlu, a na słuchawkach w ipodzie mają: "jebać konwenanse, te wszystkie ę i ą".
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.10.2010, 17:06
Jak Boukhari angażuje się w każdy trening tak jak na tym zdjęciu

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1769458202.jpg

To ja się nie dziwię że kondycja u niego kuleje
Powód: z przymrużeniem oka ;)
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 27.10.2010 o godz. 17:06.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.10.2010, 18:45
Na poniższym zdjęciu widać dziwięciu piłkarzy Wisły. Nie ma Pawełka, kogo jeszcze brakuje?
http://img294.imageshack.us/img294/7038/34891863.jpg

nie, nie szukam dziury w całym. po prostu mnie to ciekawi
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.10.2010, 18:48
czyżby Czarka Wilka ..
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.10.2010, 19:03
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Na poniższym zdjęciu widać dziwięciu piłkarzy Wisły. Nie ma Pawełka, kogo jeszcze brakuje?

Faulowanego Clebera chyba tam nie ma.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.10.2010, 19:14
Bo leży i zasłania go lekarz.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.10.2010, 19:45
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
czyżby Czarka Wilka ..

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.10.2010, 19:59
szacunek.....
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.10.2010, 20:09
Lepsza jest ta fota, i ciekawa pozycja Palijc'ia

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.10.2010, 20:19
royalmichael napisał(a):Wyświetl post

Wszyscy są tylko Clebi leży

Zresztą: http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/puch...gardel/3127831

0:45 na filmiku, widać całą dziesiątkę
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.10.2010, 20:39
Ktoś mówił, że nie jesteśmy drużyną, właśnie takie sytuacjie na boisku gdzie każdy broni swego pokazują, że chłopaki dobrze sie razem trzymają
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.10.2010, 23:20
Pailic to widze ma wejscie smoka na zdjeciu wyzej ,on tam sie nie pitoli tylko na gazie wchodzi

i zgadzam sie z Coachem ze takie sytuacje tez moga "budowac" zespol a raczej zaciskac więzy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
partyzant1983
Member

Od: 01.2010

Stary 28.10.2010, 01:56
Dzisiaj w Galerii Krakowskiej spotkałem Panów Čikoš, Boukhari i Bun"i"oza..... wyglądali jak z filmu "Galerianki"
Jedna "laleczka" (Boukhari) oraz dwa kopciuszki chłopaki pewnie przyjmują nauki o wielkiej światowej piłce a przy okazji lans na 100%..... nie mogłem powstrzymać śmiechu ale cóż jeden pozytyw jest taki że przynajmniej nawet po "pracy" trzymają się razem.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.10.2010, 08:42
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Czy naprawdę zawsze i wszędzie musicie widzieć spiski? Dziennikarz ma starać się być obiektywny, a nie być obiektywny sam z siebie, bo to chyba normalne, że ktoś, kto zajmuje się piłką nożną zawodowo musi ten sport kochać i siłą rzeczy jego sympatie zawsze leżą po tej lub innej stronie. Nie słyszałem, żeby fani Legii narzekali na to, że Mirek Szymkowiak komentuje ich mecze.

A szczytem absurdu jest już wierzyć, że stacja transmitująca spotkania polskiej ligi chce osłabić jedną z drużyn w tej lidze występujących przed hitem następnej kolejki. To tak, jakby producent filmowy postanowił, że gwiazda jego najnowszej komedii romantycznej w każdej scenie będzie mieć rozmazany makijaż, a do tego w tej, w której ma wyglądać najpoważniej nasra na nią wielkie ptaszysko. Jaki oni mają w tym interes, żeby oferować swojemu klientowi gorszy produkt? Jak założysz piekarnię, to celowo będziesz wydłubywał z grahamek trochę bułki ze środka, bo osobiście bardziej smakują Ci bagietki?

Ale nikt tu nie ma nic do ekspertow typy Szymkowiak czy inny Wieszczycki. Po prostu opieramy sie na faktach. A prawda jest taka ze o nadepnieciu Chaveza bylo glosno i przeswietlono sytuacje na kazdy spoosb a z Vordljakiem cisza mimo iz podobnie sie zachowal.

Nie demonizuje postawy dziennikarzy, nie wytykam im prywatnych sympati, chce tylko zeby wszystkich traktowac rowno i sprawiedliwie. Wolno mi chyb miec takie marzenia prawda

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.10.2010, 09:56
Jak najbardziej. Należy na to zwracać uwagę. Ale wydaje mi się, że to zwykłe przeoczenie. No i mogło też zadziałać prawo showbiznesu. Tak, jak nikogo nie interesuje już piąta komisja śledcza (a pierwsza i druga interesowały każdego), tak tydzień po tygodniu nie można w telewizji pokazywać identycznych sytuacji na boisku.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2010, 10:56
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
i może trenera bramkarzy [ Kurdziela zostawić i mógłby się oczyć pod jego okiem ].
mysle że Pawełek zaczał obecnie całkiem przyzwoicie bronic więc po co nowy trener od bramkarzy ? Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy i Mariusz nie będzie bronił jak Casillas.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.10.2010, 11:24
AYALA napisał(a):Wyświetl post
mysle że Pawełek zaczał obecnie całkiem przyzwoicie bronic więc po co nowy trener od bramkarzy ? Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy i Mariusz nie będzie bronił jak Casillas.
Zobacz kiedy Pawełkowi kończy się kontrakt, a odpowiedź na jego nagłą dobrą formę nasunie się sama. Oczywiście cieszy mnie jego dyspozycja i niech ją otrzyma jak najdłużej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Varthnorh
Junior Member

Od: 10.2009

Stary 28.10.2010, 12:08
i tak sie okaze ze gdy bd chcieli przedluzyc kontrakt z Mariuszem on bd mial juz podpisany z jakims klubem z Turcji

pozdro
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.10.2010, 12:31
Te "zwykłe przeoczenia" najczęściej dokonuja się kosztem Wisły. Nie wiem, masz wujka w Canal+ że tak ich bronisz? Już kiedyś nawet Skorża w jednym z programów w Canal+ kłócił sie o takie wybiórcze widzenie z tymi dwoma bubkami
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.10.2010, 12:47
niech przedłużą do końca sezonu, moze Mario sie zgodzi
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.10.2010, 12:48
Jeśli Pawełka tak motywuje kończący się kontrakt, to trzeba podpisywać z nim kontrakty roczne
Wtedy będzie miał pewność w bramce, bo trener na niego stawia, jak również motywację, by prezentować się jak najlepiej.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów