The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2010, 11:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja mam chyba podobne poczucie humoru.... Boukhari wie, co robi na boisku, mimo, że z braku sił i kondycji nie zawsze mu to do końca wychodzi. To zawodnik, ktory bardzo dobrze operuje piłką, potrafi wykonac niekonwencjalne podanie, potrafi dobrze rozegrać, nie boi sie odpowiedzialności.
Oczywiście musi nadrobic braki kondycyjne, bo szybkościowych już za bardzo nie da rady. Podobny pomocnik gra w Amice i nazywa się Stilic. Jest dość wolny, ale ma podobne zalety do Boukhariego. A jego mało kto się czepia

Też wolałbym, zeby na tej pozycji grał szybki, wydolny, świetny technicznie i taktycznie, obdarzony silnym strzałem i wykonujący wspaniale rzuty wolne 24-latek z kulturą gry przyniesioną z jednej z pięciu najlepszych lig europejskich. Ale tak się nie da
Mnie Boukhari przypomina późnego Cantoro. Kółeczko, zwolnienie akcji i podanie przewaznie do tyłu. Za wiele kreatywności jeszcze w nim nie dojrzałem, za to wiele beznadziejnych strat owszem. Czekam z niecierpliwością na przebudzenie się gościa, bo potencjał na pewno ma wielki.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2010, 12:01
gigant napisał(a):Wyświetl post
Mnie Boukhari przypomina późnego Cantoro. Kółeczko, zwolnienie akcji i podanie przewaznie do tyłu. Za wiele kreatywności jeszcze w nim nie dojrzałem, za to wiele beznadziejnych strat owszem. Czekam z niecierpliwością na przebudzenie się gościa, bo potencjał na pewno ma wielki.

trafione zatopione
Fra Mat i co z tego że ma podanie, że ma przegląd
skoro nic z tych jego potencjalnych dobrych stron nie wynika dla drużyny
nic
kompletnie nic - oczywiście poza osławionym podaniem do Brożka w Bełchatowie wkrótce to będzie legendarne podanie. Bo jedyne cokolwiek dające
facet jest wygrany
do cna
I w moim przekonaniu powinien być jak najdalszy od pierwszego składu Wisły
co ja mówię
nawet od ławki rezerwowych
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.10.2010, 12:38
gigant napisał(a):Wyświetl post
tu już troche przesadziłeś: Boukhari nie wykonuje kółeczek, czasami zawalnia akcję, faktycznie, kiedy trzeba, ale o wiele częściej właśnie szybkim podaniem ją przyśpiesza. Co do podań do tyłu, to kto ich nie ma? Jednak Boukhari własnie jako jedne z nielicznych u nas potrafi dograc piłkę do przodu.

Ja wiem, że słowa czasami kreują rzeczywistość i ze wystarczy coś kilka razy na forum powtórzyc, aby większość w to uwierzyła.
Większość uwierzyła swego czasu w beztalencie Petrescu, wiekszość uwierzyła swego czasu w to, że mamy świetnego bramkarza w osobie Pawełka, większość uwierzyła, że Jirsak to kreatywny pomocnik. I takich przykładów tego w co uwierzyła większość na podstawie kilkukrotnie powtórzonych wpisów na forum mógłbym przytoczyć więcej.
Tylko po co?
Większośc i tak, czu\ytając powtarzające się posty, uwierzy temu, że Boukhari tylko przeszkadza w grze (wbrew oczywistym faktom) i bedzie najeżdżała na tego piłkarza
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.10.2010, 13:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
tu już troche przesadziłeś: Boukhari nie wykonuje kółeczek, czasami zawalnia akcję, faktycznie, kiedy trzeba, ale o wiele częściej właśnie szybkim podaniem ją przyśpiesza. Co do podań do tyłu, to kto ich nie ma? Jednak Boukhari własnie jako jedne z nielicznych u nas potrafi dograc piłkę do przodu.

Ja wiem, że słowa czasami kreują rzeczywistość i ze wystarczy coś kilka razy na forum powtórzyc, aby większość w to uwierzyła.
Większość uwierzyła swego czasu w beztalencie Petrescu, wiekszość uwierzyła swego czasu w to, że mamy świetnego bramkarza w osobie Pawełka, większość uwierzyła, że Jirsak to kreatywny pomocnik. I takich przykładów tego w co uwierzyła większość na podstawie kilkukrotnie powtórzonych wpisów na forum mógłbym przytoczyć więcej.
Tylko po co?
Większośc i tak, czu\ytając powtarzające się posty, uwierzy temu, że Boukhari tylko przeszkadza w grze (wbrew oczywistym faktom) i bedzie najeżdżała na tego piłkarza
równie niebezpieczne jest kreowanie Marokańczyka na kogoś niezbędnego Wiśle
a on jest
całkowicie zbędny i póki co nie ma żadnych powodów do tego by go wpuszczać na boisko
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 26.10.2010, 14:06
emjot napisał(a):Wyświetl post
a on jest
całkowicie zbędny i póki co nie ma żadnych powodów do tego by go wpuszczać na boisko
Właśnie nie zgodził bym się choć poza jego piłkami na dobieg do Brożka to słabo wygląda. Jako jedyny w zespole odważył się kilka razy podać na dobieg Brożkowi oczywiście ten wszystko marnowała oprócz jednej gdzie był karny z bełchatowem.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.10.2010, 14:55
Dla mnie, może i ma możliwości, może ma przegląd pola, technikę itp. Ale na dzień dzisiejszy nic Wiśle nie daje, zarówno w ofensywie, jak i defensywie. Z motoryki przypomina mi oldboya, albo Łobodzińskiego...czyli motoryki nie ma.
Brak mu też strzału, co widzieliśmy już wielokrotnie. Chyba, że dotąd chciał strzelać technicznie, ale i to marnie wychodziło.
Dodatkowo, gość ma prawie 1,90 wzrostu, a przewraca się w każdym starciu.

Żałuję, że nie zostawiliśmy Issa Ba, który prezentował podobny styl, ale dodawał nam jakości w grze ofensywnej. Był aktywny, grał ślamazarnie, ale miał świetne zagrania. Często grał z klepy, na wolne pole. Technikę miał na podobnym poziomie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.10.2010, 15:06
a on jest
ok zbędny. - jakieś uzasadnienie ?

To że nie strzela bramek, to znaczy zbędny?

Jak nie grał Gułą, Boukhari jako jedyny piłkarz wychodził do piki zagrywanej przez naszych beznadziejnych obrońcow, co pozwalało przenieść ciężar gry i stosować próby gry atakiem pozycyjnym.Gdy po tą piłke nie wychodził, nasi obrońcy grali dzidę w przód na walkę.

Ok.

zbędny - zbyteczny , niepotrzebny , nieprzydatny , bezużyteczny , nieużyteczny , niekonieczny , daremny , bezcelowy , próżny , redundantny , potrzebny jak dziura w moście/jak umarłemu kadzidło

Jeśli byłby zbędny sądzisz ze w 10 byśmy np. wygrali ten ostatni farciarski mecz?

Zresztą, emjot, masz jakieś podstawy by oceniac piłkarzy przez pryzmat bycia trenerem czy to tylko twoje "widzimisię" ?
E: Oczywiście, wszyscy antyBoukhari robicie spisek pt" Maaskant gra swoimi ludzmi"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.10.2010, 15:19
Ba>Boukhari

Boukhari to wypalony, spasiony kebab ;] Do tej pory zagrał przyzwoicie w pierwszej połowie z Koroną - i na tym się skończyło.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.10.2010, 15:22
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Ba>Boukhari

Boukhari to wypalony, spasiony kebab ;] Do tej pory zagrał przyzwoicie w pierwszej połowie z Koroną - i na tym się skończyło.
zgadzam się z tym

Boukhari jest słaby,wolny i za gruby :]
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.10.2010, 16:40
A widzieliście już Stanisława Pawełka, brata słynnego bramkarza naszego klubu ?
http://www.youtube.com/watch?v=oAXEb...eature=related
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.10.2010, 16:46
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
O widze ze temat C+ powrocil i ich komentarzy do tak zwanych "kontrowersji". Ja szczerze mowiac bylbym sklonny aby napisac z kilka maili do C+ z pytaniem dotyczacym tych dwoch przypadkow i dlaczego komentatorzy i reporterzy C+ zajeli sie Chavezem a sprawa z Vrdoljakiem zostala bez echa. Tym bardziej ze chetnie co chwile C+ podkresla ze sa za gra fair play itd itp.
O właśnie i niech komentatorzy odpowiedzą na to pytanie z ogromnym uśmiechem na twarzy podczas Ligi + Extra.

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.10.2010, 17:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ok zbędny. - jakieś uzasadnienie ?

To że nie strzela bramek, to znaczy zbędny?

Jak nie grał Gułą, Boukhari jako jedyny piłkarz wychodził do piki zagrywanej przez naszych beznadziejnych obrońcow, co pozwalało przenieść ciężar gry i stosować próby gry atakiem pozycyjnym.Gdy po tą piłke nie wychodził, nasi obrońcy grali dzidę w przód na walkę.

Ok.

zbędny - zbyteczny , niepotrzebny , nieprzydatny , bezużyteczny , nieużyteczny , niekonieczny , daremny , bezcelowy , próżny , redundantny , potrzebny jak dziura w moście/jak umarłemu kadzidło

Jeśli byłby zbędny sądzisz ze w 10 byśmy np. wygrali ten ostatni farciarski mecz?

Zresztą, emjot, masz jakieś podstawy by oceniac piłkarzy przez pryzmat bycia trenerem czy to tylko twoje "widzimisię" ?
E: Oczywiście, wszyscy antyBoukhari robicie spisek pt" Maaskant gra swoimi ludzmi"
Oczywiście że nie jestem trenerem
Tylko co to ma do rzeczy? Ty jesteś trenerem?

Jak nie grał Guła....
tia ...
Guła gra i co ? Boukhari gra dalej mimo że jest słabiuteńki
Ostatni farciarski mecz .... strzeliliśmy trzy bramki kiedy nie było już Marokańczyka na boisku
tracąc jedną

ps. Każdy ma swoich piłkarzy... niestety. Nawet Mourinho. Lenczyk, Kasper czy Stawowy takoż
Problem w tym że piłkarz Maaskanta jest beznadziejny w tej chwili i gra... no właśnie dlaczego?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.10.2010, 17:32
Maaskant go pamięta z dobrej gry w lidze holenderskiej. Patrząc na poziomy w obydwu ligach, to raczej tam jest trudniej dobrze grac w ofensywie niż tutaj ? Może trzyma go na przełamanie, albo, żeby nabrał formy poprzez grę ?
Nie pochwalam tego (równie dobrze mógłby nabierac meczowego ogrania w ME), ale również uważam, że w najbliższym czasie Kebab powędruje na ławkę. Nie sądzę, by trener chciał własną drużynę osłabiać.
Chyba, że jego zdaniem NB drużyny nie osłabia.
..
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.10.2010, 17:34

ps. Każdy ma swoich piłkarzy... niestety. Nawet Mourinho. Lenczyk, Kasper czy Stawowy takoż
Problem w tym że piłkarz Maaskanta jest beznadziejny w tej chwili i gra... no właśnie dlaczego?
nie odnoszę sie do postawy marokańczyka.
dlaczego?a może dlatego,bo to jest jedyny pilkarz którego występy Maaskant zna?postaw się w jego sytuacji.przyjechal do kraju ktorego liga jest zupelnie nieznana w Europie,a co za tym idzie pikarze w niej grajacy sa praktycznie anonimowi.do tego inna kultura,inny jezyk,brak środkow na zakupy (i my i Legia i Amica-wszyscy),bo zawodnikow ktorzy cos w Europie mogą znaczyć i na ktorych mozna oprzec budowę zespolu kosztuja pewnie nie mniej niż 3 mln€.Holender tak naprawde przyszedl w ciemno i skoro ściagnął jedynego znanego sobie ( i znając jego umiejętnosci)zawodnika,to nie nalezy sie dziwić że daje mu grac.i pewnie bedzie trwalo to tak dlugo dopóki nie pozna dobrze wszystkich naszych kopaczy.a tego nie da się zrobic w pare kolejek ligowych,tym bardziej dysponujac zespolem nieprzygotowanym do sezonu i mozna powiedziec,że w rozsypce.
popatrz na to z innej strony.gdybys był trenerem nawet polskim i poszedł pracowac np do Chin (a my dla Europy jesteśmy zapewne piłkarsko tym czym Chiny dla nas),to pewnie ściągałbyś do klubu np Zurawia,bo go znasz i wiesz co prezentowal i potrafił.myslę że taki właśnie mechanizm zadziałał w tym wypadku.im lepiej będzie grala nasza druzyna,a co za tym idzie będzie roslo zaufanie Maaskanta do pozostałych zawodnikow i Marokanczyk nie bedzie robil postępów tym bardzie bedą malały jego szanse na wystepy.
Ostatnio edytowane przez picasso : 26.10.2010 o godz. 17:36.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.10.2010, 17:40
tofik napisał(a):Wyświetl post
Maaskant go pamięta z dobrej gry w lidze holenderskiej. Patrząc na poziomy w obydwu ligach, to raczej tam jest trudniej dobrze grac w ofensywie niż tutaj ? Może trzyma go na przełamanie, albo, żeby nabrał formy poprzez grę ?
Nie pochwalam tego (równie dobrze mógłby nabierac meczowego ogrania w ME), ale również uważam, że w najbliższym czasie Kebab powędruje na ławkę. Nie sądzę, by trener chciał własną drużynę osłabiać.
Chyba, że jego zdaniem NB drużyny nie osłabia.
kluczowe zdanie Twojej wypowiedzi dałem boldem
i właśnie wydaje mi się (podkreślam wydaje mi się, a nie że mam pewność) że takie może być myślenie Maaskanta
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 26.10.2010, 22:03
Dean napisał(a):Wyświetl post
O właśnie i niech komentatorzy odpowiedzą na to pytanie z ogromnym uśmiechem na twarzy podczas Ligi + Extra.
Przecież nie jest tajemnicą, że Smokowski i Twarowski do C+ trafili z.... Naszej Legii.
Więc, czego Wy od nich oczekujecie? Czy wy byście, za cenę obiektywizmu, chcieli dowalić Wiśle? Nie sądzę. Poza tym, to nie C+ ma oceniać te sytuacje, a komisja ligi.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 26.10.2010, 22:55
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Przecież nie jest tajemnicą, że Smokowski i Twarowski do C+ trafili z.... Naszej Legii.
Więc, czego Wy od nich oczekujecie? Czy wy byście, za cenę obiektywizmu, chcieli dowalić Wiśle? Nie sądzę. Poza tym, to nie C+ ma oceniać te sytuacje, a komisja ligi.
Szkoda, że w NL o tym nie wiedzą
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.10.2010, 22:56

Ale co by nie mowic o Smokowskim i Twarowskim w programach trzymaja "linie" i przynajmniej pozorują obiektywizm,bo Legii napewno jakos nie faworyzują.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 26.10.2010, 23:01
Kurde... przysiągłbym, że kiedyś się przyznali do tego w Lidze+, coś im tam Wieszczycki wrzucał...
Może nie NL, ale jakieś pisemko Legii?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WisłaPANY!
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 27.10.2010, 06:17
http://www.fakt.pl/Ktory-polski-pilk...y,86227,1.html

Czyżby Mały wreszcie zmądrzał ?

http://dab.lp.net.pl/cyfrasport/serv...romsearch=true

Oo.. i nawet obcokrajowców polubił..
" Cieszę się, że grałem dla Wisły do samego końca na całego. Przypłaciłem to zdrowiem, ale niczego nie żałuję."- Marcin Baszczyński.

"Mówiłem sobie "nie będziesz Arek ryczał", ale jest mi naprawdę ciężko. Spędziłem tutaj najwspanialsze chwile mojego życia i zawsze byłem dumny, że gram w Wiśle." - Arek Głowacki.

"Baszczu" & "Głowa" - szacunek na zawsze !

TYLKO WISŁA !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.10.2010, 08:24
Przeklejam swój post z tematu pucharowego, bo nie chce mi się pisać nowego:

Nie mogę się zgodzić z tym, że wylewa się na Boukhariego pomyje, wytykając mu nadwagę i to że jest pupilkiem trenera. Gdy Marokańczyk jest na boisku i nie robi głupot (jak wczoraj) - drużyna ma z niego pożytek.

Jaki?

1. Myśli - wie, kiedy przyspieszyć grę, kiedy zwolnić.
2. Widzi - świetnie uruchamia szczególnie skrzydła, rzucając precyzyjne crossy.
3. Biega (i walczy przy odbiorze piłki) - mimo, że jego bieg przypomina trucht Iwańskiego to jest o wiele bardziej efektywny od Pączka. Po prostu umie się ustawić i wbrew pozorom nie jest taki wolny.
4. Świetny technicznie (jak na naszą ligę, of kors) - szczególnie widać to w grze kombinacyjnej, fajnie pogrywa z klepy.
5. Zdyscyplinowany taktycznie - nie holuje bezmyślnie piłki, przez co nie zalicza zbyt dużo strat (jego straty biorą się na ogół z odważnych podań do przodu, kiedy podejmuje się niezbędne ryzyko).

Uważam, że z tego zawodnika będziemy mieć jeszcze większy pożytek, gdy wróci do pełni formy. Przecież on miał przerwę w grze, dlatego właśnie Maaskant daje mu pograć by wrócił do rytmu meczowego.

Można by mieć pretensje, gdyby na ławce był jakiś środkowy pomocnik, który jest od niego lepszy. Niestety, Jirsak po raz kolejny pokazał że nadaje się tylko na rezerwowego i to nie zawsze.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 27.10.2010, 11:10
Mi sie wydaje, ze marokanczyk tylko zwalnia gre. Ciekawe czy on zawsze taki byl czy kiedys mial lepsza motoryke ?
Jesli to drugie to niech to poprawia z meczach ME. Nie moge oprzec sie wrazeniu, ze gra tylko po znajomosci z trenerem.
Kurcze juz 35-letni Cleber jest od niego szybszy
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 27.10.2010, 11:25
Wg wielu Branco jest słabszy od Cikosa, a ja uważam odwrotnie. W odbiorze i taktycznie prezentuje się lepiej od młodego Słowaka. Co się tyczy akcji ofensywnych, biega do ataku równie często. Po 2,5 meczu ciężko ocenić tego gracza. Trzeba wziąć pod uwagę, że ocenę zaniża mu gra w meczach, gdzie drużyna wypadła słabo, a na nim skupiła się krytyka. Dodatkowo przyszedł do drużyny najpóźniej, miał najmniej czasu na zrozumienie z partnerami. Co jest moim zdaniem kluczowe, bo do tej pory grał w zespołach grających inną piłkę.
Uważam, że nie należy go skreślać i powinien dostać więcej szans gry. Z prostego powodu, Bunoza i Cikos robią za wiele błędów w ustawieniu. Dwóch niedoświadczonych zawodników w 4 osobowej formacji to jest za wiele.
..
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 27.10.2010, 11:53
tofik napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że nie należy go skreślać i powinien dostać więcej szans gry. Z prostego powodu, Bunoza i Cikos robią za wiele błędów w ustawieniu. Dwóch niedoświadczonych zawodników w 4 osobowej formacji to jest za wiele.
Nie da sie nie zauwazyc, ze Cikos i Bunoza robia postepy. Jeslii nie ma wielkiej roznicy poziomu, a nie ma to z dwojki Cikos i Branco powinnismy stawiac na bardziej perspektywicznego. Wczoraj nasza obrona wypadla calkiem dobrze i to przeciwko jednem z najlepszych atakow w lidze. w pamieci utkwila mi interwencja Cikosa, ktorzy powstrzymal Sernasa prawie wychodzacego sam na sam i druga sytuacja jak przyjal na siebie silny strzal az go zachwialo, a mimo to sie nie wywrocil bo Widzew kontynuowal akcje - do razu skojarzenia do Darusia Dudki, ktory symulowal uraz jak Blackburn nam strzelalo gola na 2:1.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.10.2010, 11:54

Ja o nich nie mowie. Bardziej o tych ekspertach od sedziow z PZPN, ktorzy ponoc tez sami ogladaja mecze zeby byc przygotowanym do programu (Stefanski mu chyba jest tak). Pozatym ich "eksperci" typu Kaziu Wegrzyn, Mielcarski, Wieszczycki i jeszcze kilku tez wybieraja do oceny fragmenty meczow jak i jakies kontrowersje jesli mialy miejsce. Nie wierze zeby Smokowski z Twarowskim pacyfikowali proby pokazania przez nich obiektywnie tego typu sytuacji, bo jesli tak jest to Ja dziekuje za ta cala Lige+ Extra.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.10.2010, 12:35
WisłaPANY! napisał(a):Wyświetl post
http://www.fakt.pl/Ktory-polski-pilk...y,86227,1.html

Czyżby Mały wreszcie zmądrzał ?

http://dab.lp.net.pl/cyfrasport/serv...romsearch=true

Oo.. i nawet obcokrajowców polubił..
Szczególnie we wczorajszym meczu zachowywał się bardzo przykładnie Jeszcze dostaje poklask z trybun.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2010, 13:08
Oczywiście że nie jestem trenerem
Tylko co to ma do rzeczy? Ty jesteś trenerem?

Jak nie grał Guła....
tia ...
Guła gra i co ? Boukhari gra dalej mimo że jest słabiuteńki
Ostatni farciarski mecz .... strzeliliśmy trzy bramki kiedy nie było już Marokańczyka na boisku
tracąc jedną

to ma to do rzeczy że czasem łatwiej jest zrozumieć schemat.

Póki co Boukhari w co drugim meczu miał setkę i ją głupio marnował, ale nikt nie widzi jego piłek?
Wczoraj zagrał np. do Clebera na 0.5 metra od linii, tylko Brazylijczyk wie jak tego nie strzelił.
Jeśli jeszcze nie zauważyłeś, gramy 2 podania w obronie następnie Boukhari który przenosi grę do pomocy podaje do Guły i Guła gra przekontną. te 4 podanie juz widze w którymś meczu z kolei, i jeśli np. nie było by NB to już drugie podanie jest dzidą Clebera Bunozy badz Czikosza.
Może i chłop jest słabiuteńki jak tak uważasz, napewno widziałeś mase lepszych piłkarzy, ale potrafi dogrywać piłki jak żaden z Naszych.
Zresztą, wczoraj mimo swojej głupoty (2 żółte) pokazał że za Wisłę pojdzie walczyc, i to mi sie podoba. Ewidentnie mu się spodobało w Krakowie, kto widzial jak się cieszył po meczu to widział
Nie pasuje wam, bo już go opisali na weszło, więc nie moze być tak ze Oni sie mylą co.

Jedyne, co mnei zastanawia, to krzyczenie po meczu "Piotrek Brożek"

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 27.10.2010, 13:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to ma to do rzeczy że czasem łatwiej jest zrozumieć schemat.

Póki co Boukhari w co drugim meczu miał setkę i ją głupio marnował, ale nikt nie widzi jego piłek?
Wczoraj zagrał np. do Clebera na 0.5 metra od linii, tylko Brazylijczyk wie jak tego nie strzelił.
Jeśli jeszcze nie zauważyłeś, gramy 2 podania w obronie następnie Boukhari który przenosi grę do pomocy podaje do Guły i Guła gra przekontną. te 4 podanie juz widze w którymś meczu z kolei, i jeśli np. nie było by NB to już drugie podanie jest dzidą Clebera Bunozy badz Czikosza.
Może i chłop jest słabiuteńki jak tak uważasz, napewno widziałeś mase lepszych piłkarzy, ale potrafi dogrywać piłki jak żaden z Naszych.
Zresztą, wczoraj mimo swojej głupoty (2 żółte) pokazał że za Wisłę pojdzie walczyc, i to mi sie podoba. Ewidentnie mu się spodobało w Krakowie, kto widzial jak się cieszył po meczu to widział
Nie pasuje wam, bo już go opisali na weszło, więc nie moze być tak ze Oni sie mylą co.

Jedyne, co mnei zastanawia, to krzyczenie po meczu "Piotrek Brożek"
nie nie pasuje WAM lecz mnie
bo nie występuję w liczbie mnogiej
lecz pojedynczej póki co
po drugie weszło może pisać co chce nie są moimi idolami, ani autorytetem
po trzecie schemat gry budowany pod gościa z rocznym kontraktem
cóż ... zawsze trzeba jakoś uzasadnić istnienie kumpla na boisku
reasumując
nie jestem fanem tego piłkarza ani trenera
Patrzę co robi jeden i drugi
i wyrażam swoją opinię
Póki co jej nie zmienię. Boukhari jest słaby, wolny i wygrany. I nie zmienią tego jedno czy dwa dobre podania na trzy mecze.
Gra? Skoro chce tego trener..
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.10.2010, 13:17
Jest sposób na problemy bramkarskie w Wiśle.

Podpisywać umowę z Pawełkiem na okresy krótkie, maksymalnie półroczne, idealne rozwiązanie umowa o dzieło na każdy mecz z osobna.

Ogólnie kiedyś było tak że podpisywaliśmy te 5 letnie kontrakty a tu wychodzi że najlepszy zawsze jest ten ostatni sezon, ewentualnie pół roku. Zieńczuk, Baszczyński, nawet jeśli się nie gra to szybciej się wtedy zdrowieje jak np Dawidowski, był jeszcze Paulista, ostatni rok kontraktu Cantoro przed przedłużeniem, Sobolewski, Głowacki. Hmm.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2010, 13:21
nie nie pasuje WAM lecz mnie
bo nie występuję w liczbie mnogiej
lecz pojedynczej póki co
po drugie weszło może pisać co chce nie są moimi idolami, ani autorytetem
po trzecie schemat gry budowany pod gościa z rocznym kontraktem
cóż ... zawsze trzeba jakoś uzasadnić istnienie kumpla na boisku
reasumując
nie jestem fanem tego piłkarza ani trenera
Patrzę co robi jeden i drugi
i wyrażam swoją opinię
Póki co jej nie zmienię. Boukhari jest słaby, wolny i wygrany. I nie zmienią tego jedno czy dwa dobre podania na trzy mecze.
Gra? Skoro chce tego trener..
Schematu nie budują pod niego lecz go wykonują, a najwidoczniej ten chłop jest jedynym który potrafi wyjść do piłki i wyjść po piłkę. Jak będziesz oglądał mecz przyjrzyj się dokładnie pracy jaką wykonuję Boukhari, nie oceniaj jego szybkosc czy sposobu biegania, jest ofensywnym pomocnikiem, jego zadaniem jest tworzyć grę i dać 2 piłki bramkowe w meczu.
Ktoś tam pisał że Issa Ba był lepszy, jawohl, Issa Ba nie zanotował chyba żadnego odbioru w Wiśle do tego w meczu z Cracovią z 5 metra nie trafił do pustej bramki, no bezsprzecznie lepszy niż Boukhari.
Widać że nie jestes fanem trenera i piłkarza, zapewne znajdziesz wielu sprzymierzeńców, wystarczy jakiś słabszy mecz.
Ja widze inaczej starającą się grać Wisłę i nt piłkarza jak i trenera jestem całkowicie po innej stronie balustrady niż Ty.
Wybacz że napisałem Wy, ale chodziło mi o całą grupkę "anty"
Nie jesteś fanem trenera bo ?
Bo to ze nie jesteś fanem piłkarza, jestem w stanie zrozumieć.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów