The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2010, 15:54
dyson napisał(a):Wyświetl post
pamietam ze kiedys petrescu odgrazal sie ze jeszcze wroci do polskiej ligi (czy tez wisly, nie pamietam dokladnie).
Cos sie zmienilo w tej kwestii?
wywiad w futbonet.pl z danem petrescu 16.03.2010 napisał(a):
czyli ewentualnej oferty by pan nie odrzucił?
- opuszczając kraków powiedziałem, że kiedyś będę chciał wrócić do waszego kraju. Wisła jest dla mnie wyjątkowym klubem i zawsze będę zainteresowany powrotem do niej.
123456789
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 26.10.2010, 15:55
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
coz, TVP zabija polska pilke od dawna
A co ma TVP do ilosci kibicow ?
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 26.10.2010, 16:12
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Amika wg. gazety.pl ponoć marzy o zatrudnieniu Dana Petrescu.

Pomijając, że jest to pomysł absurdalny (Petrescu ma wyrobione nazwisko i do polskiej ligi nie wróci) - to 145 próba skopiowania naszych pomysłów. Czy naprawdę przy Bułgarskiej nie ma nikogo kreatywnego, mającego pomysł na solidnego fachowca z zachodu?

Za chwilę będzie tak: weszło napisze, że Wisła myśli o zamówieniu papieru toaletowego ze Szwecji, po czym po 2 dniach tir z owym zamówionym papierem przyjeżdża do Wronek. Paranoja.
30 grudnia kończy mu się kontrakt z Kubaniem, ale biorąc pod uwagę że awans jest przesądzony(12 pkt przewagi na 3 kolejki przed końcem) nie sądzę by ktoś skąpił mu pieniędzy. Nie w Premier Lidze...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.10.2010, 16:22
ziz99 napisał(a):Wyświetl post

Bakero wbrew pozorom może coś zmienić, choć cudów w Polonii nie pokazał. Jak sobie wezmą Urbana czy Stawowego to raczej nie poszaleją.
Bakero nie miał sukcesów w Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.10.2010, 16:22
Piękna akcja bramkowa Jagi.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 26.10.2010, 16:27
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...-w-Polsce.html

Mogliby po wszystkim nie wyjeżdżać
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.10.2010, 16:28
mic napisał(a):Wyświetl post
A co ma TVP do ilosci kibicow ?
a kto pokazuje mecz i ustala pore transmisji ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.10.2010, 16:50
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
a kto pokazuje mecz i ustala pore transmisji ?
Taka godzina została ustalona po to, żeby kibic piłkarski mógł obejrzeć jak najwięcej meczów i po to żeby one się na siebie nie nakładały.Ktoś musiał po prostu zacząć o tej porze.
Zaraz po meczu Korona-Jagiellonia, na TVN Turbo będzie kolejny, Śląsk-Legia.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.10.2010, 17:50
Proszę, proszę Podbeskidzie BB po 43 minutach prowadzi z Bełchatowem 2:0, co ciekawe Bełchatów gra w praktycznie najmocniejszym składzie.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 26.10.2010, 18:07
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Ale ludzi się zjawiło w Kielcach na Pucharze Polski. Mam nadzieję, że u nas takiej pyty nie będzie ;/
Przyzwyczajaj się, od najbliższego sezonu w poniedziałki będzie podobnie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.10.2010, 18:17
Celeban to jakiś dziwny jest. Zamiast iść na bramkę, to przy dotknięciu Wawrzyniaka wywala się żeby wymusić 11-stkę. Tak teraz nie rozumiem czemu sędzia nie podyktował karnego po wejściu w niego Machnowskiego.

A co z Antolovicem?jaki los tego geniusza?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.10.2010, 20:18
Oglądnąłem ostatnie 30 minut Śląska z Legią. Ładne widowisko, choć gra obronna obu drużyn fatalna.

W Śląsku fajnie gra (jak zwykle) Sobota, a Mila świetny przy stałych fragmentach. To jedyni zawodnicy w tej drużynie prezentujący przyzwoity poziom.

W Legii świetny Szałachowski (do następnej kontuzji), o dziwo Manu zaliczył ładną asystę (myślałem, że on tylko biega).
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.10.2010, 20:56
Legia chyba juz na dobre zaskoczyla.

Natomiast Wisla... :|
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.10.2010, 21:04
Titto napisał(a):Wyświetl post
Proszę, proszę Podbeskidzie BB po 43 minutach prowadzi z Bełchatowem 2:0, co ciekawe Bełchatów gra w praktycznie najmocniejszym składzie.
Ciekawe co teraz gada złotousty trener Bełchatowa. Pamiętam jak ze 2 tygodnie temu mocno napinał się w prasie i ubolewał, jak to niedoceniona jest polska myśl szkoleniowa...
Pograli miesiąc dobrze i dołek
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 26.10.2010, 21:09
Chyba jednak troszkę przeinaczasz jego wypowiedź. Z tego co pamiętam to mówił delikatnie co innego. Po za tym przegrał z klubem w którym władzę sprawuje polski szkoleniowiec więc w żadnym wypadku nie jest to sprzeczne z tym co mówisz że on powiedział
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 26.10.2010, 21:10
Skąd taki wniosek?

Nie wiem, czy Legia zaskoczyła. To był nietypowy mecz, w którym oba zespoły grały otwartą piłkę, bez wielkiej dyscypliny taktycznej. Stąd wiele sytuacji po obu stronach. Ale czy to oznacza, że Legia zaczęła grać lepiej? Byłbym ostrożniejszy w ocenie.

Co do nas - gołym okiem widać poprawę w ofensywie, zaś obrony jak nie było, tak nie ma. Pierwsze jednak jest zasługą Maskaanta, za drugie trudno go winić bo nie ma wartościowych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.10.2010, 21:13
Liczy sie to co w siatce. Legia strzela, Legia wygrywa. 3 mecze wyjazdowe z rzedu.
Obojetne czy fuks, czy nie - wygrywaja.

Wisla natomiast gra tak, ze zeby bola.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.10.2010, 21:27
Dzisiaj byl cienki mecz w obronie a pomoc widac niezbyt sie przemeczala. Nikt jeszcze nie zaskoczyl. My gralismy cienkie spotkanie i wygralismy dzieki Szalachowi i szczesciu, Wisla meczyla bule i wygrala dzieki Zurawskiemu albo i bramkarzowi Widzewa. Ani jedna druzyna ani druga nie zaskoczyla jeszcze. Widzialem oba dzisiejsze mecze i nikt mi nie wmowi ze to co prezentowalismy czy prezentowala Wisla bylo czyms co mozna nazwac konkretna poprawa gry. Owszem obie druzyny graja lepiej, ale to nie wystarczy na wygranie ligi.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.10.2010, 21:31
Mysle ze gdyby nie rozsprzedano calej obrony to bysmy mieli sklad ktory by był skazany na zdobycie Mistrza. Owszem nie gramy jako mega ale na nasz alige to by satarczylo. Bardzo stabilna obrona, spokoj w tylach gdzie gralby Marcelo i Glowa i kilka bramek z rzutow roznych dzieki Marcelo. Jechalibysy wszystkich Co do naszej gry to mysle ze powoli sie rozkrecamy. Co prawda bardzo powoli ale jednak. Stwarzamy chociaz sytuacje, z Lechia, Widzewem było ich wiecej jak wmczach ze Slaskiem i Gornikiem. Zobaczymy jak to bedzie dalej wygladac. Moze jakos do konca rundy dojedziemy nie tracac dystansu do lidera a zima jakies wzmocenienia w obronie? Bo w ataku odnosze wrazenie ze wystarczy zgrac tych wszystkich chlopakow i podoprowadzca ich do formy. -ale t wszystko to takie raczej zyczeniowe myslenie, ot takie nadzieje kibica Wisly.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.10.2010, 21:42
Ale nie rozumiem, zęby bolą bo nie wygrywamy po 3:0 ? Czy o co chodzi ? Wg mnie gra powoli zaczyna się układać. Faktycznie nie jesteśmy jeszcze mocni, ale widać pomysł jak ma drużyna grać. Z resztą dzisiaj gdyby Cleber strzelił swoje i Kirm nie uderzył w słupek to byłoby bardziej przekonywujące zwycięstwo. Widzew nie miał żadnej setki, bezradni byli.
..
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.10.2010, 21:43
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Chyba jednak troszkę przeinaczasz jego wypowiedź. Z tego co pamiętam to mówił delikatnie co innego. Po za tym przegrał z klubem w którym władzę sprawuje polski szkoleniowiec więc w żadnym wypadku nie jest to sprzeczne z tym co mówisz że on powiedział
W czym jesteśmy gorsi od ludzi z zagranicy? W czym jestem gorszy od Roberta Maaskanta, którym wszyscy się zachwycają?

Jak dla mnie ewidentnie ubolewa, że jest niedoceniany...
Choć ciekawszy jest inny tekst - że polska liga jest mocna, bo słabo w niej grający Lech "rozwala" (sic!) Salzburg i gra "jak równy z równym" z Juventusem. Takie wypowiedzi jak dla mnie są dowodem lekkiego oderwania od rzeczywistości tego pana. Życzę mu powodzenia, choć to materiał na Cześka bis, ew. Tarasiewicza bis. Wygadany, nic poza tym.

A to że przegrali z Podbeskidziem? Cóż to zmienia?
Gdyby Wisła przegrała z np. Dolcanem Ząbki to jaki byś wyciągnął wniosek? Że Dolcan to niespełniony potentat ligowy, a jego trener to niedoceniony fachowiec, geniusz strategii? Ja nie - ja bym powiedział, że to Wisła zawaliła i się skompromitowała... Tutaj podobnie - średnia ekipka z BB zagrała swoje, "potentat" pokazał, że formę byli w stanie utrzymać tylko parę tygodni - co jest błędem złotoustego, gdyż nie umiał ich przygotować do sezonu na 16-17 meczów w ciągu 4 miesięcy... Tym bardziej kompromitującym, mając w pamięci jego napinkę.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 26.10.2010, 21:45
Nie wiem. Jeśli mam być szczery, to mi się nasza dzisiejsza gra podobała.

Legia grała ze słabiutkim Śląskiem, który atakował i zostawiał Legii sporo miejsca na boisku. Mimo to Legia nie poszalała w ofensywie, raczej spokojnie wykorzystała nieliczne sytuacje bramkowe. Zagrała poprawnie, ale bez polotu. Ja wielkiej poprawy w ich grze nie widzę. Widzę natomiast ciągle ślamazarność przy odbiorze piłki w strefie środkowej oraz nonszalancję w grze obronnej (dziś Astiz miał słabszy dzień).

My graliśmy u siebie z solidnym Widzewem, który zagrał na typową grę z kontry. Generalnie polskie zespoły mają spory problem w takich meczach, bo rozegranie ataku pozycyjnego kuleje. Tymczasem nasi rozgrywali płynne akcje w ataku pozycyjnym, był ruch, wychodzenie na pozycje, celne kilka podań z rzędu. Co więcej, było naprawdę sporo dobrych sytuacji w tym 4 setki.

Moim zdaniem ten mecz mogliśmy i powinniśmy wygrać znacznie wyżej.

Natomiast nadal martwi i to bardzo fatalna gra obronna. Tutaj moim zdaniem bez wzmocnień się nie obejdzie. W zimie trzeba pozyskać co najmniej jednego klasowego stopera.

Oczywiście mecz w POZnaniu będzie zupełnie inny i wcale nie jestem przed nim optymistą. Nie z taką grą defensywy.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.10.2010, 22:14
Z Legią i Wisłą na serio musiało być źle, skoro dzisiejsze spotkania obu zespołów się komuś podobały.

W mojej opinii to Legia chciała zagrać jak najmniejszym nakładem sił. Najbardziej waleczny w naszym zespole od początku seozny Vrdoljak dziś sobie spacerował po boisku. Inni też nie lepiej. Nie spieli sie na to spotkanie co wg mnie w piłce jest niedopuszczalne.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.10.2010, 22:25
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Liczy sie to co w siatce. Legia strzela, Legia wygrywa. 3 mecze wyjazdowe z rzedu.
Obojetne czy fuks, czy nie - wygrywaja.

Wisla natomiast gra tak, ze zeby bola.

Rozumiem, że Legia gra z polotem godnym Barcelony? Gdyby przegrywała 2:0 nie mogłaby mieć pretensji. Tak się nie stało. Wygrała 3 mecz, my natomiast wygraliśmy 2.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.10.2010, 02:29
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Z Legią i Wisłą na serio musiało być źle, skoro dzisiejsze spotkania obu zespołów się komuś podobały.
Bo jest źle i to na serio.Nie wiem jak u Was bo widziałem tylko 2 pierwsze mecze + skróty i opinie kolejnych , ale u nas widziałem wszystko i uwierz mi że powoli to się poprawia.Generalnie jesteśmy w podobnej 'dupie' ale jednak u Was próbowano zatrzymać najlepsze ogniwa i dorzucić tzw wzmocnienia.U nas wyprzedano to co działało
Nie żebym usprawiedliwiał coś itp ale jednak z jednej strony + 2.5 mln ojro a z drugiej - 4.5
Stąd ja patrząc tylko na swój ogródek,widzę postęp, co nie oznacza że ten progres made in ślimak będzie utrzymany.
3 kolejne mecze czyli Poznań,kałuża,Warszawa , napawają mnie strachem
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.10.2010, 08:02
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

W mojej opinii to Legia chciała zagrać jak najmniejszym nakładem sił. Najbardziej waleczny w naszym zespole od początku seozny Vrdoljak dziś sobie spacerował po boisku. Inni też nie lepiej. Nie spieli sie na to spotkanie co wg mnie w piłce jest niedopuszczalne.
Cóż, nie różnimy się w ocenie waszego meczu, za to różnimy się co do interpretacji dlaczego tak grali. Moim zdaniem grają tak, bo są źle przygotowani przez Skorżę. Na przykład w linii pomocy - niby jest pressing, ale zawodnicy są źle ustawieni. Wiele było sytuacji, gdy Vrdoljak lub Borysiuk próbowali odbierać piłkę, ta odskakiwała na wolne pole i dopadali do niej na ogół gracze Śląska.

W dodatku Skorża jest niekonsekwentny. Przywrócił do drużyny Pączka, mimo że nie było ku temu racjonalnych powodów. A Iwański wcale nie gra lepiej! Za to prawdopodobnie nadal kopie dołek pod kolejnym trenerem.

Co do Wisły. Tak, zgadza się. W zasadzie od początku rundy wiosennej z zeszłego sezonu gramy bardzo źle, z tendencją spadkową Do tego nastąpiło dramatyczne osłabienie drużyny. Odeszły 3 istotne ogniwa defensywy: Diaz, Marcelo i Głowacki.

W takiej sytuacji uważam, że nie jest tragicznie. Zaczynam dostrzegać pierwsze efekty pracy holenderskiego trenera. Mam tylko nadzieję, że Cupiał pozwoli mu na sprowadzenie wartościowych piłkarzy, bo takich w naszej drużynie brakuje. Szczególnie w obronie.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.10.2010, 10:02
flamengista owszem masz rację, dla mnie Skorża nie potrafi ich poustawiać z głową na boisku. Też rzuciło mi się to w oczy, że piłki odbijane od nóg np Vrdoljaka padały w zdecydowanej większości łupem Śląska.

Zgadzam się też co do tego, że zapewne Skorża wraz ze swoim sztabem nie przygotowali ich dobrze do sezonu (ten tener w ogóle potrafi to zrobić?). Ale taki Vrdoljak nawet się nie spocił. Były zbliżenia na twarze piłkarzy w czasie meczu i on wyglądał, jaby dopiero wyszedł na murawę. Ja nadal zostanę przy tym, że oni trochę przeszli obok tego spotkania. Taki Manu błyszczy zazwyczaj na początku meczów bo wtedy ma siły (tak jak wspomniałeś, przygotowanie Maciusia zespołu do sezonu). Im dalej w las tym jest zazwyczaj mniej widoczny. A tu było odwrotnie. Rajd Manu na pełnej szybkości na prawym skrzydle przy golu na 2-1. To pokazuje, że się oszczędzał wcześniej

Ale to moje subiektywne spostrzeżenia.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.10.2010, 11:10
Cytat:
Ale taki Vrdoljak nawet się nie spocił.
Vrdoljak nas przyzwyczaił do tego, że zapieprza sprintem od jednej bramki do drugiej, w międzyczasie rozgrywa akcję, a zaraz potem robi wpad na pole karne na zasadzie "a nuż się odbije coś i wpadnie". A potem wraca i dalej sprint. Faktycznie różnica w meczu ze Śląskiem była ogromna, tyle że ja do niego jakichś wielkich pretensji za to nie mam - w końcu grał ze świeżo założonymi szwami na kostce.

Zresztą co by nie mówić, w PP chyba nikt nie zagrał dobrego meczu. Od bardzo słabych do przeciętnych, ewentualnie względnie niezłych (Wisła-Widzew, Korona-Jaga). Jak zwykle większość to wymęczone zwycięstwa. Dysco z KSZO nie potrafiło sobie poradzić. Podbeskidzie ograło GKS. Lechia męczyła się z ŁKSem. Taka magia pucharów. Ja bym z tego wielkich wniosków nie wyciągał.
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.10.2010, 13:38
Nie oglądałem żadnego wczorajszego meczu, ale mogę powiedzieć od siebie tyle, że co by nie mówić o grze Legii, a wiemy, że nie można jej jeszcze nawet nazwać niezłą to pasmo siedmiu zwycięstw pod rząd (łącznie ze sparingami) odbieram jako symptom budowania drużyny, której zależy na osiąganiu korzystnych wyników. Na dobrą sprawę ligę wygrywa się kolektywem, a nie wysoką formą kilku zawodników. Sądzę, że gdyby Wisła miała defensywę z tamtego sezonu to uzbierałaby jakieś 5 oczek więcej, a może i w ofensywie byłoby o wiele lepiej, gdyż Marcelo to bramkostrzelny typ.

Dzisiaj liczę na to, że Craxa zaskoczy i Amica skupi się wyłącznie na LE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.10.2010, 14:49
Ja wiem ze Lech gra piach ale jesli nie da sobie rady z mega łajzowata Cracovia to tam chyba bedzie jakis zamach...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów