|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
jest ich trzech...
))ciekawe jak się Pyraki, Pasiaki i Śledziaki będą razem wspierać w dolnych rejonach tabeli |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie do końca " ich trzech" bo Śląsk jak na razie tam też siedzi a grają tragicznie i nie widać żeby prędko zaczęli wygrywać. Swoja drogą kolejne pytanie - jakim cudem mogliśmy z nimi zremisować? Z całą sympatia do WKS - piłkarko aktualnie są tragiczni...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Kolejna makabryczna kontuzja : http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?ka...&wid=12788081&
Uwaga zdjecie moze byc dla niektorych zbyt mocne... Moze to nie ekstraklasa ale skoro juz mowimy o tych drwalach.... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
For_FuN_, czy ja wiem czy chciał uderzyć. Jak dla mnie to machnął ręką, tak jak się odgania upartą muchę albo komara. Oglądałem przed chwilą tę sytuację. Arboleda był tyłem do kamery i niewykluczone, że jak to on, coś do Przybylskiego seplenił łamaną polszczyzną. Ten machnął ręką w stylu "idź pan w ch*j", Arboleda to wykorzystał i wymusił czerwień. Pokażą inne powtórki to zobaczymy czy dobrze kombinuję.
Mnie śmieszy, że co tydzień w Lidze+ extra przymierzają Arboledę do reprezentacji, bo jakiś jego praszczur był Polakiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
anulować kartkę Przybylskiemu, Uwajaj żółta za prowokowanie i aktorstwo.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nawet za sam zamiar uderzenia rywala sędzia ma prawo pokazać czerwoną kartkę .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kreseq, ale to akurat niczyja wina, zwyczajnie stanął i trach. Swoją drogą z artykułu wynika, że są apetyczne i nieapetyczne kontuzje. Co trener GKP chciał przez to powiedzieć
vote-for-mikey, pamiętaj, że to w końcu uwielbiany przez media Lech, a Arboleda może płakać ![]() Pauwe, pytanie czy machnięcie ręką klasyfikować jako zamiar uderzenia czy chęć ochłodzenia rywala ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
sądzę, że jakby chciał uderzyć to by go trafił i to pięścią
![]() ![]() .
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Bialix - Wiem ze tutaj nie bylo faulu, ale chodzilo o sama "nature" tego sportu.
Sam widzialem jak chlopak po wsadzie na boisku koszykowki pozbyl sie stabilnosci kolana. Oby doszedl do siebie jak najszybciej i wrocil do gry. To samo tyczy sie kazdego kotnuzjowanego powanie pilkarza. Kontuzja "kostki" to najgorsze co moze sie przytrafic zaraz po wlasnie kolanie. Te czesci "ciala" czlowieka sa nabardziej uposledzone jesli chodzi o budowe, Jak cos sie stanie z kostka to juz cale zycie czlowiek bedzie mial ta czesc ciala bardzo podatna na kontuzje. Jesli natomiast bedzie ktos mial powazna kontuzje kolana to albo zostaje kaleka albo cale zycie musi przezyc bez czynnego uprawiania sportu. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy sport wyczynowy związany jest z ryzykiem kontuzji. A z tymi kostkami i kolanami to jest jak mówisz i niekoniecznie musi to się wydarzyć na boisku. Mojej dziewczynie naderwało się coś w kolanie gdy wsiadała do busa. To było w grudniu tamtego roku, leczyli ją, ale dalej ją napieprza czasami i bywają dni, że kuleje jak diabli. Facet się na pewno pozbiera, na razie pewnie go badają i niedługo wydadzą wyrok.
A Przybylski jest niewinny i będą jaja z tego wydarzenia ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A tu się nie do końca zgodzę )) Jestem żywym przykładem - miałem złamanie z wgnieceniem kłykcia piszczeli lewej ( polecam google - bardzo sympatyczna kontuzja)) w pakiecie naderwanie wiązadła bocznego lewego ( na szczęście nieznaczne) i w konsekwencji rekonstrukcję kolana z przeszczepem w maju 2009. teraz mam blaszki i śrubki ( do wyjęcia na wiosnę) ale lekarz pozwolił mi jeździć na nartach np już w tym roku. Tak wiem, nie rozmawiamy o profesjonalnym sporcie ale takim znowu kaleką jeszcze nie jestem ![]() ps. jak ktoś na meczu Wisła- Śląsk był na E (chyba 4) - mecz kiedy zdobyliśmy mistrzostwo - mógł mnie widzieć z kulami bo się postanowiłem dowlec na R22 )) Pozdro dla innych "kalek" ))) szczególne pozdrowienia dla tych którzy chcieli mnie wynieść po schodach jeżeli to czytają ))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 24.10.2010 o godz. 16:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A jakby Stilić podbiegł do sędziego i zrobił zamach żeby zaaplikować mu bułe pod oko ale przypadkiem nie trafił to nie dostałby czerwonej kartki ?
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Na OS był teraz fragment starcia piłkarzy Legii i Korony konkretnie Radovicia i Małkowskiego, ma ktoś może link do filmiku ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Beda zmiany trenerskie w poniedzialek juz chyba napewno
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Danch najpierw nam "zniszczył" Niedzielana, a teraz Lechowi Drygasa;/ Pechowy to zawodnik...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Czyli jak ktoś rusza ręką z zamiarem uderzenia przeciwnika to sędzia ma obowiązek pokazać kartkę |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nic się nie zacznie.
Jakby Bouval i koledzy wykorzystali swoje sytuacje w pierwszej połowie Lechia wygrałaby jak w Warszawie, no może byłoby 4-1. Jednak potem, po stracie bramki na 2-1 zaczęła grać zbyt radony futbol w obronie. Dla mnie Lechia przegrała mecz w I części. A to że były duże błędy sędziów to fakt. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwa spalone odgwizdał, których nie było. Mówie o Wiśle.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Poznaj znaczenie słowa ironia
Co ma się zaczynać? Stwierdziłem fakt przy czym był on jednocześnie odpowiedzią na utyskiwania Marszałka na poziom sędziowania, który pisze o tym że Arboleda w normalnej lidze już dawno by nie grał, a przy wczorajszym meczu nawet się nie zająknął. Sędzia niestety ma zawsze rację, taki już ten sport jest Prawda to ale i tak nie zmienia to faktu że sędzia wpłynął na wynik nie gwiżdżąc karnego. Bo gdyby gwizdnął musiałby jednocześnie pokazać kartkę, a nie sądzę by Wisła byłą w stanie się podnieść przy 2:0 i z żółtym stoperem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, ale bądźcie konsekwentni i nie nazywajcie panienek z Poznania Lechem tylko Amicą! Jak przegrywa - Lech, jak wygrywa Amica - bez hipokryzji, nawet tej podświadomej.
![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Sytuacja Lecha jest fatalna, a żeby było mało kalendarz wzbogaca jeszcze Puchar Polski. Raczej nie ma mowy o odpuszczaniu bo kibice już ich chyba zjedzą. Sam jestem ciekaw czy Zieliński sam się poda do dymisji czy go zwolnią.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja widziałem całkiem inną sytuację, nie wiem jak Ty trenerze. Machnął ręką ale nie celował jakoś specjalnie w twarz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
prawdziwa jest wersja nr. 2. Wystarczy, że kilku grajkom siądą 2-3 mecze w Europie i już czują się gwiazdami, które nie mają zamiaru się wysilać w kiepskiej lidze. Dotyczy to zarówno obcokrajowców, jak i Polaków. U nas był syndrom Radka Kałużnego, potem Kosowski "wybierał" sobie mecze w których chciało mu się biegać. Amika pokazała się z dobrej strony w Lidze Europejskiej (głównie dzięki temu, że na tym etapie kluby w nich biorące udział traktują te rozgrywki jak my Młodą Ekstraklasę), więc już uderzyła sodówka i przekonanie, że w przyszłym roku LM jest pewna. Więc cała liga ma Majstra przyznać zaocznie, bo oni walczą o honor w Europie. Niestety, rywale w lidze są pełni kompleksów, źli i zawistni i nie zamierzają Amice niczego ułatwiać. Wręcz przeciwnie, korzystają ze słabości rywala i zdobywają na nim punkty. Pisząc o Amice zapomniałeś o jeszcze jednej kwestii. Praktycznie Poznaniacy nie mają ławki. Raptem 16 piłkarzy zdolnych do gry (teraz wypadł im Drygas, więc zostało 15) - to za mało na cały sezon nawet w polskiej lidze. Jak dochodzą europejskie puchary - mamy katastrofę. I nie zwalajmy wszystkiego na kiepską wydolność i nieumiejętność grania co 3-4 dni. W średniakach europejskich kadra liczy 23 równorzędnych piłkarzy, a w wypadku europejskich pucharów trenerzy stosują rotację. PS. Weszło szydziło z Maaskanta, że porównuje siłę kadry Wisły do kadry Feynoordu, a po dzisiejszym meczu okazuje się, że miał rację. Myślę, że jest nawet szansa, że Wisła nie dostałaby dwucyfrówki
Ostatnio edytowane przez flamengista : 24.10.2010 o godz. 18:51.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|