|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W krótkim wywiadzie udzielonym portalowi Futbolnews.pl trener PSV Fred Rutten podzielił się spostrzerzeniami na temat Marcelo:
- Byłem gorącym orędownikiem sprowadzenia Marcelo do PSV. To dobry piłkarz, ma spory potencjał, ale ma pewne nawyki, które staramy się wykorzeniać. Czeka nas sporo pracy, bo wasza liga nie wymaga wiele od piłkarzy i jest słaba. Przekazałem także Marcelo, że ma wziąść się do nauki języka bo ma problemy z komunikacją w zespole. To wstyd, że nie mówi nawet po angielsku. Apropo naszej kopanej.Widok z zachodniej strony |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Grał. Z resztą grali trójką w obronie.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Injacowi już dziękujemy...... Lech w 10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
ciekawe kto zagra w środku w Lechu przeciwko nam
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Naprawdę podoba mi się ten Sikorski.Trochę przypomina młodego Kuźbę.Do wyjęcia z Górnika.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak patrze jak gra Thsimbamba to bardzo sie ciesze ze do nas nie przyszedl.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Która to kartka była Injaca? Zagra z nami?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wie ktośczy Injac będzie mógł z nami grać ? nie było bezposredniej czerwonej tylko dwie żolte .. wiec niby tak, ale które to były jego zolte w tym sezonie ?
odpadl tez Drygas .. wiec mieliby dziure w pomocy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Lech idzie na rekord Cracovii z początku sezonu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Panowie, naprawdę nie możemy stracić punktów z drużyną która ostatnie 4 mecze w lidze przegrał. Przyszedł czas w końcu na przełamanie się i wygranie z Lechem od tych 6 meczów.
Ciekawy jestem czy Zieliński od razu po tym meczu poleci. Ja tak samo jak ktoś tam wcześniej chciałbym, aby dotrwał jeszcze do meczu z nami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To co robią kuchenkorze cieszy mnie prawie tak bardzo jak świetna i ułożona gra pasiastych
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Injac byl kontuzjowany w tym seoznie przez pewien czas, nie zdazyl kartek nalapac. Zagra z nami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Brawo Kuchenki
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Górnik gdyby grał coś więcej niż nędze to w tych kontrach pojechałby Amikę z 5. A Sikorski to może i jest widoczny ale idiotycznie gra. Strasznie siermiężny, szablonowy, podejmuje głupkowate decyzje.Tragedia w skali europejskiej. A co do Amiki, to grają to samo co z City, czyli nic, kopanie na typowe alibi. Bez pomysłu,ładu i składu. Bieganie i kopanie do przodu. Wielu mówiło,że tak grali przeciwko City,bo to silny rywal i inaczej się nie da.Prawda jest taka,że oni są niepoukładani, bez pomysłu na grę, wręcz z tragiczną jakością gry. W zasadzie z jej brakiem.
Zieliński,gwizdek na szyje i do kantorka, uczyć przewrotu w przód. Tragedią naszej piłki są tacy trenerzy. Ceny sprzętu AGD w górę. Trzeba zbierać na trenera ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niestety Przybylski dostał czerwień w 94 minucie - Legia będzie mieć lżej za tydzień w Warszawie - jakby nie było w 2 linii to kluczowy gracz Górnika.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie to Arboleda powinien być zawieszony na następny mecz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że on go nawet nie dotknął.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
szczerze to ja tego nie rozumiem co sie dzieje z Lechem w lidze
przeciez oni naprawde bardzo dobrze grali z tym Man City, nie wierze w te teorie, ze sie nie mobilizuja na lige - moze kiedys ale nie teraz, przeciez juz sa w bardzo ciemnej dupie tabela nie klamie - oni sa naprawde 14 druzyna ligi czyli z naszą ligą nie jest jednak tak zle skoro 14 zespol sobie przyzwoicie pogrywa w Europie ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ale Arboleda to aktor ;/ jak ja go nie trawię...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No ja jestem bardzo ciekawy interpretacji - jeżeli uwajaj nie został dotknięty to sorry ale odsunięcie od meczu(ów) obowiązkowe !
Co do samego meczu: Amica aktualnie gra w lidze tragicznie. My na ta chwilę ( przy całej swojej ułomności ) jesteśmy od nich o klasę lepsi. Górnik gra "bułgarską' piłkę czyli twardo ( na granicy faulu) i jak widać to wystarczy na ligowych potentatów ale po obejrzeniu tego meczu nie mogę się nadziwić jak mogliśmy z takim drewnem przegrać - przecież w tym meczu ani razu nie widziałem prawidłowego przyjęcia piłki w wydaniu zawodników Górnika - zawsze (!) im odskakiwała na parę metrów. Gdzie ta liga zaszła - żeby wygrać nie trzeba nic umieć a wystarczy tylko biegać...
Ostatnio edytowane przez rafkur : 24.10.2010 o godz. 15:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Mourinho tez chyba pracowal jako nauczyciel. Jest wielu gorszych trenerow w lidze. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kartke anulować, Arbolede zawiesić
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Arboleda to najwiekszy pajac w Polskiej lidze...
Ale tak to juz jest jak sie gra w zespole pajacow... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A coś Ty myślał,że piłkarz?Gdyby w lidze byli lepsi sędziowie to ta karykatura piłkarza co rusz by dostawał kartki i zawieszenia.
dynek.pl a co Ty porównujesz Zielinskiego do Murinho i Beniteza dobre.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 24.10.2010 o godz. 15:59.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Lech przegrywa nie tylko mecze... Lech jest ogolnie mowiac przegrany bo albo :
1) tam nie ma zupelnie atmosfery i kazdy gra dla siebie 2) tam skupiaja sie na pucharach by sie wypromowac i uciekac do lepszej ligi 3) zawodnicy sa po prostu mimo wszystko do dupy bo nie potrafia grac co 3-4 dni a to w dzisiejszych czasach dyskwalifikuje ich jesli chodzi o kariere na zachodzie. Wspolczuje im. Od euforii po mistrzostwie, poprzez umiarkowane zadowolenie z gry w pucharach, az do totalnej zaloby jesli chodzi o lige. Cytat z ich forum dobrze oddaje to co sie tam dzieje "Stado baranów prowadzonych przez pasterza specjalnej troski" PS; Arboleda to jednak buraczany chlopek. Clown, prowokator i burak w jednym... PS2: Jak ja sie ciesze ze "Czibamba" gra jednak w Lechu. PS3 : Buric 2 klopsy... oj goni chlopina Marijana ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Sory, ale to zawodnik Gornika to jakis kretyn. Zamiarem bylo uderzenie Arboledy(przy stanie 2 : 0 i w 94 minucie) i czerwona, jak najbardziej sluszna. Zachowanie Kolumbijczyka, to zupelnie inna sprawa...ale tak gra sie na calym swiecie(i wzorami dla takich pilkarzy sa Ronaldo czy Messi, ktorzy w podobnych sytuacjach tak wlasnie sie zachowuja).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie no, bez jaj. Arboleda po prostu musi w każdym meczu się dobitni pokazać. Przybylski go nie dotknął i ciekawa jestem jak się ta sprawa rozwinie w jakiejś Komisji Ligi czy gdzie tam. Bo kontrowersji w L+E nie ma co oglądać, pan Stempniewski i tak w 95% trzyma stronę sędziów; zawsze ich jakoś wytłumaczy.
Brawo dla Górnika, choć ta druga bramka to raczej "brawo" dla Buricia . Z nami się pewnie już tak nie pomyli (bo to naprawdę dobry bramkarz), ale nie możemy stchórzyć- to jest najważniejsze w Poznaniu. My już jakieś tam pierwsze przełamanie mamy za sobą. Lech ciągle w plecy, więc trzeba będzie podwójnie uważać. Mimo wszystko jestem bardziej optymistycznie nastawiona teraz do tego meczu w Poznaniu niż miało to miejsce jeszcze w minionym tygodniu. Ale nie zamierzam się podniecać na zapas. ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Najbardziej niszczy mnie że Górnik obecnie na 3 miejscu, ekipa która gra typowy antyfutbol. Dobrze ustawiająca się w obronie i wybiegana. Jeszcze się okaże że po awansie są w stanie takim stylem grać do końca sezonu. A jak będą frajerów punktować takimi przypadkami jak nas to oni na pudle jeszcze się utrzymają. Dół tabeli wygląda prawie jak z moich marzeń
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|