The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2010, 01:45
Kuban na 4 kolejki do końca awansował do ekstraklasy.Bilans jest niezły.17 meczów bez porażki 14-3-0 a ogólnie 23-7-4.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.10.2010, 11:55
Kasperczka do Zagłebia L sie wybiera
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.10.2010, 13:56
pcpc napisał(a):Wyświetl post
Kasperczka do Zagłebia L sie wybiera
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html
No to mamy na wiosnę bardzo poważnego kandydata do spadku.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.10.2010, 14:14
Chyba jakieś inne czynniki decydują o tym aby wywalić Bajora,bo zapewne nie to, że jakiś buc nie piśmienny sobie z niego drwi. Bez jaj. Grają kawał piłki jak na naszą ligę przy potencjale osbowym nie rzucającym na kolana. Raczej zasługa to Bajora,bo są ładnie poukładani. A Kasperczak dałby już sobie spokój z trenowaniem,bo nic do ligi nie wnosi.Facet wstydu nie ma jak dla mnie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 18.10.2010 o godz. 14:21.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.10.2010, 23:01
Podobno Bajor się strasznie zmienił po śmierci żony i ma bardzo "olewcze" podejście do pracy.

Podobno. I wcale mu się nie dziwię.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.10.2010, 23:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Chyba jakieś inne czynniki decydują o tym aby wywalić Bajora,bo zapewne nie to, że jakiś buc nie piśmienny sobie z niego drwi. Bez jaj. Grają kawał piłki jak na naszą ligę przy potencjale osbowym nie rzucającym na kolana. Raczej zasługa to Bajora,bo są ładnie poukładani. A Kasperczak dałby już sobie spokój z trenowaniem,bo nic do ligi nie wnosi.Facet wstydu nie ma jak dla mnie.

Kasperczak to pownien ogódek plewić a nie w trenerke sie bawic bo i w Zabrzu i u nas duzo mówil a mało bylo z tego pozytku.

Apropos plotek o checi zwolnienia Bajora to jestem zaskoczony,Zaglebie gra na ta chwile dobrą piłke,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 19.10.2010, 13:11
Tomaszewski: Kasperczak nie ma odwagi i jaj

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 19.10.2010 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.10.2010, 16:35
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak to pownien ogódek plewić a nie w trenerke sie bawic bo i w Zabrzu i u nas duzo mówil a mało bylo z tego pozytku.

Apropos plotek o checi zwolnienia Bajora to jestem zaskoczony,Zaglebie gra na ta chwile dobrą piłke,
Swoją drogą to chciałbym usłyszeć na jakiej podstawie Lubin chce zatrudnić HK? Ogromnie mnie to ciekawi po prostu.
Zabrze - kraina miodem i mlekiem płynąca i wypad z ligi w której zostały bidoki jak Bytom, Wodzisław i ŁKS (sportowo).
Wisła - klapa na całej linii, prawda, że pechowa (Jop!), ale z drugiej strony tyle braterskiej pomocy ile dostaliśmy na wiosnę - fatalny Śląsk, bezbarwna Lechia, która nam dokopała 3 dni później w PP, Legia, Polonia Wawa, nawet Pejsy które same oddały bodaj jeden celny strzał na bramkę Wisły. Fatalnie przegrany PP, Karabach to stosunkowo najmniejszy klops w tym wszystkim biorąc pod uwagę wcześniejszy demontaż drużyny przez Basałaja&co.
I co ten HK ma ugrać w Lubinie i dlaczego nic?
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2010, 09:36
Franek przedłużył kontrakt z Jagą:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.10.2010, 19:13
Kuba Błaszczykowski właśnie wywalczył karnego w meczu Borussia Dortmund - PSG
Wynik: 1-0 (55 minuta)
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.10.2010, 23:39
Fajny wywiad z Lenczykiem. Trochę światła rzuca na to, dlaczego nam tak słabo idzie rehabilitacja kontuzjowanych piłkarzy:
http://futbolnet.pl/wiadomosci/caly-...bardzo-ciekawy
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.10.2010, 08:48
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Fajny wywiad z Lenczykiem. Trochę światła rzuca na to, dlaczego nam tak słabo idzie rehabilitacja kontuzjowanych piłkarzy:
http://futbolnet.pl/wiadomosci/caly-...bardzo-ciekawy
no...

Maaskant też podzielił zawodników na grupy
i jescze jedna rzecz była podobna, tylko przypomniec nie moge

o Smudzie
Cytat:
– Byle osioł potrafi kondycję zrobić. Jeśli ktoś mi mówi, że w jakimś klubie trzeba zatrudniać specjalistę od kondycji, to uważam, że tam trener jest zupełnym osłem. Przecież ja mówię zawodnikowi: weź biegnij dwa kilometry i wróć mi na trening. Do tego nie trzeba zatrudniać długodystansowców czy maratończyków. W piłce najważniejsza jest szybkość. Kilka lat po mnie w Wiśle zatrudniony był taki długodystansowiec, to on pozwalał sobie z zawodnikami robić cuda gdzieś tam pod Zakopanem, w Dolinie Chochołowskiej. Oni tam nieprawdopodobne kilometry biegali, ale jak zapytałem, jak często masz trening wspomagający, to ten piłkarz nie wiedział, o czym ja mówię. No kiedy robiłeś jakieś elementy siły? Nie wiedział o czym mówię. Jakiś atlas? Aaa, atlas to tak, na atlasie pracowaliśmy w styczniu na obozie. Jest luty, marzec, kwiecień jest maj, a oni pracowali nad elementami siły w styczniu. Jak ja usłyszałem od Smudy, który w każdym klubie uciekał od treningu siły, przekonując, że siła zabija szybkość, to biorąc poprawkę, że jest po zawodówce budowlanej, uznaję, że on nie wie, o czym mówi. Był na tyle bezczelny, że mówił to w momentach, kiedy miał sukcesy. Był w Widzewie, gdzie miał zawodników wspaniałych do tego stopnia, że przekonywano, że dobrze by grali, nawet, gdyby prowadził ich motorniczy. Jak w pewnym momencie zażądano licencji i trzeba było skończyć przynajmniej „Kuleszówkę”, Smuda robił awantury, że on tam nie pójdzie. Tam trzeba było mieć maturę. Byłem wtedy w Wydziale Szkolenia i Komisji Licencyjnej, gdzie w gronie „starych” trenerów wpadliśmy na pomysł, że z jednej strony my, a z drugiej Smuda, zwrócimy się do pani Krystyny Łybackiej, która była wtedy szefową ministerstwa szkolnictwa, żeby ona zezwoliła, aby mógł dostać się do tej szkoły bez papieru, bo uznaliśmy, że to doświadczony szkoleniowiec, że ma sukcesy. No... sukcesy to jest gazeta, a codzienna robota na treningu, to jednak głowa. A z tego co sobie przypominam, to jak w środowisku rozmawialiśmy o treningu, on po dziesięciu minutach wolał sobie towarzystwo odpuścić, bo nie wiedział, o czym się mówi. To pokazuje, że można być takim jak on i trenować kluby z ambicjami i zostać selekcjonerem, a ja mam w życiu to nieszczęście, że mnie biorą nie jak stodoła się pali, ale jak chałupa się pali. Jak już się chałupa pali, to trzeba się zabrać za cały fundament przygotowania, a nie tak, jak pan wspomniał: bawić się i czekać na mecz, licząc, że może się uda. To się mija z logiką i jakimikolwiek metodami.
ale pojechał

tylko współczuć, że to Smuda jest "doradcą" Cupiała

o Pietrasiaku i sąsiadce :
Cytat:
Chciałem go ściągać do Cracovii, ale zderzyłem się tam właśnie na tej decyzji nie powiem z kim i załatwiono Arkadiusza Radomskiego z Holandii. Cztery lata starszego, ale z Holandii, a dyrektor sportowy grał w Holandii. Ale to już nie mój problem.

min. o rehabilitacji w Wiśle:
Cytat:
Dzięki wieloletniej współpracy z Jerzym Wielkoszyńskim mam pojęcie na ten temat, bo nie wspomniałem, że doktor zajmował się usprawnianiem, bo rehabilitację to ja nazywam ćwiczeniem matoła, że on po operacji ma ruszać nogą czy gnieść piłeczkę. Natomiast usprawnianie to jest właśnie przygotowanie do treningu piłkarskiego. Jeśli czytam, że ktoś odbył zabieg czy operację, a wiem, że tak było z Matusiakiem, tak było z Gargułą i z Boguskim, to jeszcze jak doktor żył, to tak patrzyliśmy po sobie i mówimy: to się sypnie i to szybko. I się sypało. Garguła dopiero teraz gdzieś tam zaistniał. Biorąc Matusiaka do Cracovii wiedziałem, że ma problem, ale zawodnik pamięta przede wszystkim o tym, że musi mieć kontrakt. Zwłaszcza zawodnik, który gdzieś tam trochę pograł i nie takie pieniądze zarabiał. Jego umiejętności są takie, że umie więcej niż wielu znajdujących się w kadrze i on wie, że będzie grał.
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 24.10.2010 o godz. 09:02.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 24.10.2010, 09:51
Panie i panowie gotowi na Beto Show ?
Uwaga...goool
Nasz ulubieniec gra w Chinach, a konkretnie w klubie Nanchang Bayi. Zdobył w tym sezonie 6 bramek.
W Chinach odnaleźli się również Mohammed Kallon czy Ahn Jung Hwan, ci są wyżej w klasyfikacji strzelców odpowiednio 7 i 10 goli
..
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.10.2010, 10:05
W Chinach nawet permanentnie kontuzjowany Olisadebe dawał radę strzelać bramki więc wnioskuję, że nie jest to zbyt wymagająca liga.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.10.2010, 10:08
ale nieźle się obrócił to trzeba przyznać jak w fifie
Dobrze że znalazł lige w której jego poziom jest odpowiedni.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 24.10.2010, 10:13
Na pewno liga jest o innej charakterystyce. Mniej walki, wiecej "miękkiej" technicznej gry. Ale czy poziom jest tak wiele słabszy od polskiej ligi ? Raczej ciężko to porównać. Frekwencja jak widać dopisuje, choć tam piłka to taki sam egzotyk jak u nas...krykiet czy polo. Kojarzy mi się z początkami na Cyprze. Kilka znanych, ale zgranych gwiazd, słabe obrony i nastawienie zespołów na atak.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.10.2010 o godz. 10:17.
..
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.10.2010, 15:10
Marcelo gra od początku spotkania a jego zespół wygrywa 9:0
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 24.10.2010, 15:14
Zawsze mi się Feyenoord kojarzył jako silny klub. Co tam się stało? A fajnie, że Marcelo gra, w końcu trochę kosztował, więc głupio, żeby siedział na ławie
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 24.10.2010, 15:27
No też jestem zadowolony z tego, że Marcelo jest podstawowym zawodnikiem.
PSV z Ajaxem myślę będzie w tym sezonie walczyć o mistrzostwo. W PSV jest kilku naprawdę bardzo dobrych piłkarzy Toivonen, Dzsudzsak, Afellay to samo w Ajaxie - Suarez, van der Wiel, Maarten Stekelenburg, Demy de Zeeuw.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.10.2010, 13:10
Marek Zieńczuk w końcu powrócił do Lechii, tyle że w II drużynie, niestety porażka 0-3
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.10.2010, 14:57
Bialix napisał(a):Wyświetl post
Zawsze mi się Feyenoord kojarzył jako silny klub. Co tam się stało? A fajnie, że Marcelo gra, w końcu trochę kosztował, więc głupio, żeby siedział na ławie

Benhaaker jest tam dyrektorem sportowym.....wystarczy
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 26.10.2010, 17:47
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Mi...wiadomosc.html
Cytat:
Drugą osobą jest Arek Głowacki, którego nie muszę sprawdzać. Doskonale wiem na co go stać. To jest klasowy obrońca i wokół niego będę budował obronę.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 27.10.2010, 06:49
Kuba szykowany na kapitana repry!!

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

komu jak komu, ale jemu to się należy
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2010, 07:27
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Drugą osobą jest Arek Głowacki, którego nie muszę sprawdzać. Doskonale wiem na co go stać. To jest klasowy obrońca i wokół niego będę budował obronę.
należy dodać: klasowy jest odkąd wyjechał za granicę
Ostatnio edytowane przez emjot : 27.10.2010 o godz. 08:53.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.10.2010, 13:16
Czytaliscie o Gorawskim ze jest postrachem klasy B (17goli)? Gornik go karnie zeslal bo nie chce rozwiazac kontraktu

O co tam poszlo miedzy Damianem a klubem ?
W sumie to mi Go zal Troche zdrowia zostawil w Wisle
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 27.10.2010, 13:17
Ostatnimi czasy oglądałem dwa mecze ligi portugalskiej, i to zespołu gdzie występuje nijaki Moretto. Napiszę tak. Jeśli jedynym powodem dla którego nie trafił do nas był spór o sumę odstępnego dla menago,to Opatrzność nad nami czuwała. Napisać,że jest fatalny,to nadużycie, jednak szału żadnego nie ma. Bramka z zerowego kątka w meczu z Bragą,to właśnie taki charakterystyczny dla niego klops. W całym meczu gra solidnie,łapie co ma łapać, na przedpolu tez daje radę, i nagle z żadnego zagrożenie puszczą bramkę. Strasznie gość nierówny. Jak na moje oko,laika,to facet nie jest w niczym lepszy od Pawełka. Z drugiej strony niepokojące jest to,że nasi "scauci" biora pod uwagę gości bardzo przeciętnych. Nie przyszedł Moretto, co niektórzy nazywali skandalem,to ściągnęli Jovanica. Ewidentnie ktoś ma problemy z oceną przydatności bramkarza,a co istotne jego umiejętności.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.10.2010, 14:13
crapmaster napisał(a):Wyświetl post
Czytaliscie o Gorawskim ze jest postrachem klasy B (17goli)? Gornik go karnie zeslal bo nie chce rozwiazac kontraktu

O co tam poszlo miedzy Damianem a klubem ?
W sumie to mi Go zal Troche zdrowia zostawil w Wisle

Jak to o co O kase. Gorawski tak samo jak Strak nie chcieli sie zgodzic na obnizenie kontraktu jak i odejsc do innego klubu. A ze nie liczac klasy B Gora caly czas zawodzil w Gorniku plus na Jego niekorzysc dziala fak ze go Henio do KSG sciagal. Ponadto badzmy powazni klasa B to jest taki poziom ze tam nawet ktos po 50, a bedacy w przeszlosci dobrym zawodnikiem, tez by sie wyroznial.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2010, 14:39
Zawodzić zawodził, ale nie rozumiem czemu miałby się godzić na obniżkę kontraktu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 27.10.2010, 15:03
Ja bym poszedł na obniżenie jeśli prezesi zrobiliby to samo. I wszyscy inni w klubie.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2010, 15:26
Dokładnie. Prezesi też nie zapobiegli spadkowi z ekstraklasy więc tak samo powinni obniżyć sobie pensje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów