The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2010, 19:50
Ja tam się cieszę że Legia wygrywa ( tak - czasami mi się zdarza cieszyć ze zwycięstw Legii ))) Niech jadą z tymi bucami z Kielc jak najwyżej. Stop burakom na czele tabeli !!! O ile do Jagi nic nie mam to dość już Kielc i innych Bełchatowów w czołówce. Żeby jeszcze tylko nasi hrabiowie raczyli się obudzić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.10.2010, 20:20
Łe już chyba nie ma słabszych drużyn od Wisły. Nawet Legia zaczęła punktować. Do niczego to nie prowadzi, Skorża te sprawy, ale humor na pewno doraźnie im poprawia.
..
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.10.2010, 20:36
Pączek strzela Korona bez Niedzielana to już nie ta sama Korona....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
remeks11
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 22.10.2010, 20:38
Jak słucham komentatorów w C+....to zastanawiam się czy M.Szymek też całe zycie grał w ległej, bo Śrutwa na pewno jest mokry...obiektywni komentatorzy Ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez remeks11 : 22.10.2010 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.10.2010, 20:38
Korona gra w osłabieniu ponadto w zespole nie było 3 niezwykle ważnych zawodników, w zespole mam tu na myśli oczywiście najlepszego strzelca Ekstraklasy, Niedzielana oraz kapitana zespołu, a także pewnego punktu zespołu Mijailović na czym niezwykle straciła obrona co widać było na meczu ponadto nie było Vukovicia najważniejszego zawodnika zespołu moim zdaniem przede wszystkim ze względu na pracę jaką wykonuje na boisku.

Jednak Legia ma 3 punkty i nie ma co pierdo*ić. Najważniejsze jest to, aby wygrać jutro z Lechią.

Najbardziej nie mogę się doczekać naszej konfrontacji z Legią.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.10.2010, 20:50
Titto napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej nie mogę się doczekać naszej konfrontacji z Legią.
Na obecną chwilę to ja nie chciał bym się jej doczekać...
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 22.10.2010, 21:10
No to panowie nawet najbardziej wyszydzany klub roku - Legia Warszawa, zaczyna punktować, więc jeśli nie zdobędziemy jutro punktów, to już totalna kompromitacja.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.10.2010, 21:14
Legia chyba zaskoczyła w końcu, gdzie sa wielbiciele trenera Skorzy

ale, wiocha w kielcach w czasie studio po mecz
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.10.2010, 21:20
Pisałem tutaj po meczu z Widzewem (który do dzisiejszego meczu, był najlepszym meczem Legii w rundzie), że mecz w Kielcach pokaże o co gra Legia. Można powoli zaczynać się łudzić, bo w ciągu dwóch wyjazdów dokonaliśmy czegoś, czego nie spodziewam się np. po Lechu czy Wiśle aktualnie. Oby teraz bez dennego 0-2 u siebie z Górnikiem i zaczniemy poważna debatę czy o takiej marzyłem

Kucharczyk!
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.10.2010, 21:21
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
ale, wiocha w kielcach w czasie studio po mecz
co się stało bo nie widziałem?
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.10.2010, 21:23
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Kucharczyk!
Zeby tylko mu palma nie odbila.

danek.pl. Mozesz rozwinac ostatnia czesc Twojego posta? Bo przełaczylem
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.10.2010, 21:24
"Złodzieje, złodzieje!" + "Legia to stara kur..." wykrzykiwane przez całe studio pomeczowe przez kibiców z Kielc.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.10.2010, 21:29
Jak ktoś zna specyfikę Kielc, to takie zachowanie scyzorów nie jest mu dziwne.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.10.2010, 21:32
MCX napisał(a):Wyświetl post
"Złodzieje, złodzieje!" + "Legia to stara kur..." wykrzykiwane przez całe studio pomeczowe przez kibiców z Kielc.
Co się dziwicie? Wisła ich napada,obija i zabiera flagi, Legia również to muszą swoją bezradność wykrzyczeć na swoim stadionie obrażając nas i Legię chociaż nikogo oprócz tych napinaczy nie było. Ale ,żeby jechać dopingować swój ukochany zespół do Krakowa to im odwagi juz nie starczyło
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.10.2010, 21:36
Coz... Mecz mogl wygladac roznie gdyby nie karny+czerwona kartka.
Jesli grajac w przewadze byloby 2:1 lub o zgrozo 1:1 to by byla katastrofa i wstyd. Jednak udalo sie wygrac i to cieszy.

Cieszy tez gra Kucharczyka i Borysiuka. Rado coraz lepiej, tak jak za dawnych czasow, widac ta pozycja mu pasuje.

Korona oslabiona kadrowo grala dobrze do karnego, a potem po prostu musiala sie cofnac i grac z kontry.

Forme Legii jednak zaciemnia gra w przewadze, zobaczymy co w nastepnych meczach pokazemy. Oby ten wynik "odblokowal" i konkretnie.

Kucharczyk jesli nie zostanie zaglaskany i nie odwali mu szajba bedzie naprawde solidnym napastnikiem, a jesli nadal bedzie solidnie pracowac to bedzie z niego o wiele wiele wiecej.
Jak na swoj wiek imponuje mi u niego spokoj w grze, sposob ustawianie sie i przeglad pola. Kilka naprawde swietnych zagran w tym meczu ( przerzut nad obronca Korony, okiwanie 3 obroncow i niestety kiwka w zla strone, zabranie ze soba 3 obroncow i asysta do Paczka ). Beda z niego ludzie. Jak na naszym forum napisali " Nazwisko Kucharczyk = Kucharski+Kowalczyk Oby tak wlasnie bylo w przyszlosci.

Iwanski jak zwykle musial 3 razy dobijac by strzelic Jednak trzeba mu oddac ze ozywil troszke gre pod koniec ( wszyscy byli zmeczeni wiec nic dziwnego ). Nie zmienia to faktu ze jest s**** i mam nadzieje ze wyprowadzi sie do Szczakowianki albo Podbeskidzia.

Fajny mecz...kibice dziwni...tak to nazwe

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.10.2010, 21:36
Jeszcze cały mecz to ksero słowo w słowo piosenki z Lecha, no comment...
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.10.2010, 21:42
MCX napisał(a):Wyświetl post
A obstawiałem że to było WTSK
the end
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.10.2010, 21:42
Mam nadzieje, że Wisłą podąży tą samą drogą co Legia, i za 4-5 kolejek sytuacja w tabeli się unormuje
Przypomnę, że jak wygramy z Lechią, to będziemy mieli do nich 2 pkt.
Jadze tylko życzę, żeby została w czubie kosztem Lecha, bo ją lubie
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.10.2010, 21:50
Obawiam się że My to pokażemy że ho ho. Pewnie w najlepszym razie zremisujemy, no chyba że Maaskant "wyleczy" się z tworzenia kwadratowego koła czyli uczenia naszych kopaczy ataku pozycyjnego i zmieni taktykę. Zobaczymy jutro, ale nie spodziewam się rewelacji. A wygraną przyjąłbym jak dar niebios

Cóż nie będę ukrywał że nie cieszy mnie wygrana Legii. No ale przynajmniej Korona przegrała.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 22.10.2010, 21:55
Na początku tego sezonu w Legii grajki myślały, że wszystkich będą lać i mistrzostwo jest już wygrane. Teraz "wielkie" kluby jednego sezonu grając przeciwko Legii myślą tak samo. Legia może i jest słaba, może i jesteście wyżej w tabeli i gracie jako faworyci ale Legia to Legia. Dla mnie to oni są w stanie i z każdym wygrać i z każdym przegrać. Mam nadzieję, że trzymać się będą tej pierwszej wersji

Tak na marginesie to chciałem zaznaczyć też jedną rzecz: na początku sezonu Sobiech strzelił 2 bramki, i wszyscy dziennikarze pisali, że Legia zamiast płacić milion euro za zagraniczny szrot mogła sobie kupić wielką młodą gwiazdę polskiej piłki. W połowie rundy zagraniczny szrot będąc defensywnym pomocnikiem ma tyle bramek co ten Polski "miszczu". Mam nadzieję, że teraz z równym zaangażowaniem będą pisać o wyrzuconych w błoto pieniądzach przez Groclin, oraz o przepłacanym panu Ebim "Janas spierd..." Smolarku.

Kucharczyk super mecz. Jutro Wisła-Lechia remisik, w niedzielę Amica plecy i gra gitara
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.10.2010, 22:05
W tym zespole jest bardzo duży potencjał. Sądzę, że gdyby Legię przejął jakiś naprawdę dobry trener który ma duże pojęcie o taktyce, to byłaby to mieszanka wybuchowa jak na naszą ligę. Oby tylko pożegnano Cabrala(lepiej dawać szansę gry Wolskiemu) i Mezengę(już wolę, żeby ściągneli Koseckiego, który dobrze radzi sobie w ŁKSie lub Efira).
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 22.10.2010, 22:05
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Kucharczyk super mecz. Jutro Wisła-Lechia remisik, w niedzielę Amica plecy i gra gitara
Jeszcze Jaga w Izraelu w plecy
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.10.2010, 22:24
Legia zagrala dobry mecz ,ale ciekawe jakby to wygladalo przy 1;1 jakby tej kartki i karnego nie bylo.
Korona do tego momentu ostro cisneła i mogla bramke spokojnie zdobyc.

Legia w góre,my mam nadzieje ze jutro pierwsze od dawien dawna zwyciestwo ,bo czas najwyzszy na przelamanie ,tylko szkoda ze kosztem braci z Lechii
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.10.2010, 22:41
Wojtas napisałeś to tak jakby jutro były pewne 3 punkty Ja się obawiam, że kibice w Gdańsku prędzej mogliby napisać - kolejne 3 pkt, ale szkoda, że kosztem braci z Wisły...
Ale obym się mylił bo chciałbym już do cholery zobaczyć drużynę wygrywającą i cieszącą się grą!
What's new?

Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.10.2010, 22:41
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Na początku tego sezonu w Legii grajki myślały, że wszystkich będą lać i mistrzostwo jest już wygrane. Teraz "wielkie" kluby jednego sezonu grając przeciwko Legii myślą tak samo. Legia może i jest słaba, może i jesteście wyżej w tabeli i gracie jako faworyci ale Legia to Legia. Dla mnie to oni są w stanie i z każdym wygrać i z każdym przegrać. Mam nadzieję, że trzymać się będą tej pierwszej wersji

Tak na marginesie to chciałem zaznaczyć też jedną rzecz: na początku sezonu Sobiech strzelił 2 bramki, i wszyscy dziennikarze pisali, że Legia zamiast płacić milion euro za zagraniczny szrot mogła sobie kupić wielką młodą gwiazdę polskiej piłki. W połowie rundy zagraniczny szrot będąc defensywnym pomocnikiem ma tyle bramek co ten Polski "miszczu". Mam nadzieję, że teraz z równym zaangażowaniem będą pisać o wyrzuconych w błoto pieniądzach przez Groclin, oraz o przepłacanym panu Ebim "Janas spierd..." Smolarku.

Za bardzo się podniecasz
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.10.2010, 23:11
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Za bardzo się podniecasz
i kto to mówi, ten co miał mokro po trzech kolejkach i już powoli otwierał szampany
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 22.10.2010, 23:17
Nikt nie moze sie podniecac wygrana 11vs10, chociaz to i tak nie kazdy potrafi...ekhem
Gralismy o wiele lepiej niz zawsze jeszcze przed karnym, ale mniejsza o wiekszosc.

Jutro arcyciekawy mecz Wisla-Lechia. Czy rozpedzona zielona lokomotywa z Gdanska przejedzie po Wisle ? Nie sadze, obstawiam remis. Obawiam sie troche o bezproduktywne klepanie pilki w srodku boiska...no ale coz, zobaczymy.
Dodatkowo mecz bardzo miernej Cracovii z lapiaca zadyszke Polonia. Obstawiam ze jesli Czarne pidżamy zremisuja badz przegraja to pan Wojciechowski pierdyknie reka/noga/glowa w stol i ktos spadnie
Widzew- Jaga to raczej pewne zwyciestwo Białostocczan. Oczywiscie Widzew u siebie ale po tym co ostatnio zagrali to tym bardziej Jaga powinna sobie spokojnie poradzic.

Niedzielne mecze zostawmy na jutro

PS: Sprzedaz Korzyma za taka kwote za jaka go opchneli to mistrzostwo swiata. Koles jest przeslaby. Chelsea power jak nic
Ostatnio edytowane przez kreseq : 22.10.2010 o godz. 23:19.

Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 22.10.2010, 23:21
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Za bardzo się podniecasz
Co się mam nie podniecać jak jesteśmy 3 punkty bliżej utrzymania. Kto jak kto ale ty jako kibic klubu, który przez całą swoją historię latał między jedną, drugą a nawet trzecią ligą powinien to zrozumieć. Dla mnie walka o utrzymanie to coś nowego, extreme hobby
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 22.10.2010, 23:56
Nie tylko buractwo na trybunach :
http://www.youtube.com/watch?v=HI_C2Mf9eMM

Dziennikarze plus trener Korony do okulisty marsz. To po prostu skandaliczne zeby takie buraki wpuszczane byly na konferencje po meczu.

Nie chodzi o to ze to Legia, czy ktokolwiek inny. Chodzi o to ze ten trener bezczelnie klamie lub jest slepy, natomiast panowie dziennikarze to totalne buraki wchodzace w zdanie, zaklinajace rzeczywistość i nie posiadajace tego, czego od dziennikarza sie oczekuje - BEZSTRONNOSCI.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 23.10.2010 o godz. 00:09.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.10.2010, 00:04
Beka. Kolejny klub, który nie umie normalnie przegrać, tylko przeżarty kompleksami szuka spisków. Ciepłym moczem
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów