The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2010, 12:44
Wie ktoś o której jest konferencja dziś?
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 22.10.2010, 13:11
Powiem tak ten i kolejny sezon liga grac aby sie utrzymaci i przebudowac zespół inaczej nic sie nie zmieni a ja widze ze za Holendra nie grają do przodu moze ktos zlapie. Bo nawet jak by tak grali nie ma kto w przodzie straszyć. Sprzedaż Marcelo to 1/3 straty w ofensywie oraz 50% w defensywie a zbudowac druzyne od nowa to nie rok a dwa ale minimum 3 lata by był efekt by byla widoczna poprawa. Powiedzcie nam co daje nam Mistrz w tym roku to ze znowu damy ciała w pucharach wole sie pomeczyc 2 lata a zobaczyc w konicu druzyna na klasowym poziomie. Poatrzcie ile czasu buduje się Lechia a nie ma Gwiazd,Korona,Jagielonia. Drużyne się buduje a nie symuluje bo szczeze 3 dobrych graczy z ligi niemieckie wzmocni ktorys klub i reszta lezy. Bo u nas gra sie prosto a Holender chce wdrozyci cos nowego a jak sie za dziecka tego nie nauczyło to normalnie musi potrwac troche czasu
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.10.2010, 14:01
Mam nadzieję że na gnieździe będzie G. Według mnie jednak ważne kto prowadzi doping, G wyrobił sobie już pewien autorytet i potrafi zapanować nad kibicami Wydaje mi się, że gdyby on był na ostatnim meczu to by nie było gwizdów, zauważcie, że przy każdym momencie gdy słabnie doping i pojawiają się gwizdy (np. na sędziego) on od razu rzuci łatwą przyśpiewkę albo okrzyk żeby wyładować swoje frustracje nie koniecznie gwiżdżąc. J. niestety trochę za młody jest, pasuje mi właśnie do gniazda na kosza, gdzie średnia wieku, niestety, na młynie jest gdzieś góra 18 lat.

PS. Inna sprawa to właśnie ta, że na G3 jest bardzo dużo młodych ludzi, z jednej strony dobrze, ale z drugiej wydaje mi się że oni przychodzą się tylko lansować:/ Robią fotki, potem wrzucają na facebooka i myślą że są trendy.
Ostatnio edytowane przez licoo : 22.10.2010 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.10.2010, 15:32
Robert Maaskant przed meczem z Lechią Gdańsk mówi m.in. o kibicach, Frankowskim i recepcie na wygranie meczu z Lechią:
http://kiks.tv/2010/10/maaskant-jedy...-z-siebie-100/
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.10.2010, 18:58
Nie zagra Kowalski,Branco i Łobodziński..............................
A czy jest to jakies osłabienie?
czy może wzmocnienie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.10.2010, 19:59
Wszystko fajnie, budujmy drużynę na przyszły sezon ale jesteśmy na 7 pozycji, z raptem 12 punktami. Mniejsza o to, że to za mało na MP i puchary. Ale to za mało na utrzymanie.

Więc, żeby nie było nerwówy mecz muszą wygrać. Po prostu muszą. W przeciwnym wypadku zrobi się naprawdę nieciekawie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.10.2010, 20:42
Już nas beznadziejna Legia wyprzedziła...
Jutro koniecznie 3pkt, bo jedyną drogą do Le będzie Puchar Polski
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Stary 22.10.2010, 21:31
już nam nie daleko do Cracovi jutro jak zagramy jak ostatnie czasy to będziemy sąsiadami Crax-y już nie tylko za błoń i w tabeli też ..bravo
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.10.2010, 22:46
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
jeśli pójdą na grę w otwartą piłkę i faktycznie będą chcieli wygrać a nie zremisować to myślę że może być fajny mecz i może wreszcie zwycięstwo.

I oby doping był lepiej prowadzony niż na Śląsku

tez o tym pomyslem,bo na Slasku nie bylo nawet u nas kibicow 50% tego co trzeba dac od siebie pod wzgledem dopingu

jutro musi byc lepiej!!

Co do Lechii to widac ze licza na 3pkt,ja im zycze zawsze jak najplepiej ale jednak jutro mam nadzieje ze ich pewnosc siebie pozwoli nam rozwinac skrzydla

Wisla&Lechia
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.10.2010, 00:42
dobrze, że duch w narodzie nie ginie. a jak np. zremisujemy to co? Zacznie masowo skakać z jednego z naszych wspaniałych mostów? Jest jeszcze runda wiosenna po całym okresie przepracowanym z Maaskantem i spadek (#@!$%&^) raczej nam nie grozi.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.10.2010, 01:23
Dla odświeżenia, kim jesteśmy!!!
http://www.youtube.com/watch?v=e8Zm5HSxqq0
za jaja (tudzież inne "rzeczy") i przypomnijmy tym" piłkarzynom" co to znaczy WISŁA!!!!!
Wisła to My!!!!
Lechia to My!!!
Śląsk to My!!!
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 23.10.2010 o godz. 02:44.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 23.10.2010, 08:25
Cytat:
...przepracowanym z Maaskantem i spadek (#@!$%&^) raczej nam nie grozi.
Człowieku. Maaskant tu przyjechał, nie po to by bronić się przed spadkiem, bo nawet z takimi piłkarzami to ja bym naszą druzynę utrzymał, tylko przyjechał po MP !!!
Odpowiedz cytując
Xalax
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 23.10.2010, 08:34
Mozna wiedziec kto bedzie prowadzic doping ? Mam nadzieje ze Guli i oby tak bylo bo znow bedzie mecz do dupy doping do dupy

ZApytam jeszcze czemu teraz nie sosuje sie rac na sadionie to tak pieknie wyglada
Ostatnio edytowane przez Xalax : 23.10.2010 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.10.2010, 08:43
Lechia to nie jest druzyna na przełamania

moim zdaniem ten mecz przerżniemy...

2:0 dla Lechii
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 23.10.2010, 08:59
Cytat:
Lechia to nie jest druzyna na przełamania
A Która jest ?
Jedynie chyba Polonia Bytom, ale z nia juz gralismy w tej rundzie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.10.2010, 09:41
Ja tam nie wierzę w otwarty futbol Lechii.
Przyjadą po remis.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.10.2010, 09:48
Na jaki remis. Po ostatnich naszych wyczynach każda drużyna w Polsce ma chrapkę na wykorzystanie sytuacji i wygranie z nami. Lechia czuje się bardzo pewnie( przeczytajcie wypowiedzi Kafarskiego i jego piłkarzy) i nie jedzie po remis w sytuacji w której zajmuje dobre miejsce w tabeli. Ja mimo wszystko liczę na zwycięstwo choć nie jesteśmy faworytami to serce każe wierzyć. Wszystko jest możliwe
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.10.2010, 10:27
skeba napisał(a):Wyświetl post
Już nas beznadziejna Legia wyprzedziła...
Jutro koniecznie 3pkt, bo jedyną drogą do Le będzie Puchar Polski
beznadziejna?
to wyobraz sobie że ta beznadziejna Legia ma w składzie obecnie dużo lepszych pilkarzy od nas - więc gdzie my jesteśmy?
Kucharczyk we wczorajszym meczu zrobił cos czego Brożek nie zrobil od dwóch lat - dryblingiem wykreował idealna pozycje koledze.
Vrdoljak jest trzy razy lepszy od Sobola obecnie, Borysiuk ewentualnie poziom Wilka. Manu i Radovic to dla naszych "skrzydłowych" poziom nieba. Skoro Legia ma w lidze problemy, to gdzie nasze miejsce?

Jedyną metodą jaką możemy zastosować w nadziei na punkty teraz jest gra jak Górnik czy Arka - blokować dostęp do naszej bramki i czekać na błąd rywala. Tyle że Lechia pewnie nie zagra otwartej piłki, więc duża szansa na nudny mecz i mało bramek. A przy naszej obronie i bramkarzu można zaryzykować że zawsze coś wymyślą - więc bramkę pewnie stracimy.

A jak nie wygramy to witaj gra o utrzymanie - Legia i Lech z nami wygrają, bo mecze prestiżowe tym zespołom wychodzą, nam nie. Derby to derby, Polonia skład ma całkiem całkiem i Janosik w końcu zacznie wygrywać, a Zagłębie wygrało na Bułgarskiej ostatnio więc ciężko przypisywać sobie trzy punkty w meczu z nimi.

Liczę że ci zawodnicy mnie zaskoczą i z tych sześciu meczy co najmniej dwa wygrają i dwa zremisują. A zima pokaże czy wchodzimy w etap stagnacji po latach sukcesów, czy walczymy o powrót na szczyt. Bo trzymanie obecnej kadry to ciągnięcie zespołu w dół.
Ostatnio edytowane przez witeq : 23.10.2010 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.10.2010, 10:28
Nie trzeba ukrywać że ewentualna porażka , a nawet remis , może oznaczać koniec marzeń o dobrym wyniku w lidze w tym sezonie . Przewaga psychologiczna rywali będzie nad nami naprawde ogromna . Każdy kolejny mecz będzie dla drużyny coraz trudniejszy , tym bardziej że potem czekają nas dwa wyjazdy do Poznania i derby . Na nasze nieszczęście Lechia to obecnie wg mnie najładniej grając dla oka drużyna , zaś Wisła jest ... na kompletnie drugim biegunie . Nie zdodze się także z Maaskantem , że drużynie brakuje przede wszystkim skuteczności . Drużyna nie stwarza sobie wogóle sytuacji podbramkowych , więc nawet nie ma z czego marnować tych sytuacji . Kiedyś Brożek miał średnio na mecz 4 sytuacje 100% i potrafił wykorzystywać 1 , góra 2 . Teraz nie ma ani jednej takiej sytuacji . Ok , gra do 30 metra do bramki rywala sie kleii , ale później nie ma absolutnie żadnego pomysłu na sforsowanie bramki . Boczni obrońcy nie stwarzają przewagi w polu karnym , wrzutki Branco są na poziomie szkolnym , nie wspominając o dośrodkowaniach Małeckiego .

Poza tym nic nie ujmując Maaskantowi to gadanie , że przeciez mieliśmy w meczu ze Śląskiem 50 wrzutek w pole karne , przypomina mi jak dziś słowa Majewskiego po meczu kadry że co z tego że przegraliśmy jak ( chyba ze Słowacją ) mieliśmy w tym meczu 15 rzutów rożnych ! To był ewenement .

Nie trzeba też ukrywać że po takiej serii jaką ma teraz Maaskant 90% trenerów wyleciało by z Wisły z hukiem . Na pewno nie utrzymałby sie żaden polski trener .

Skład który imo może cos ugrać w meczu z Lechią :

Pawełek
Cikosz - Bunoza - Cleber - Paljic
Rios - Garguła - Sobolewski - Kirm
Paweł Brożek - Małecki

Zastanawia mnie tez kiedy nasz trener zostanie oświecony że Wisła latami świetnie radziła sobie w systemie 4-4-2 , a wpajanie nam na siłe katalońskiego czy tam holenderskiego stylu 4-3 -3 graniczy z cudem . Poza tym nigdy nie widziałem dobrej gry Pawła Brożka gdy stał osamotniony w polu karnym . Nie mamy wkonawców do ultra trendy nowoczesnego stylu gry jaki chciałby widzieć Maaskant .
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.10.2010, 11:30
Jestem niezmiernie zainteresowany jakby wyglądały opinie na forum gdyby Wisła dzisiaj wygrała.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.10.2010, 11:45
skeba napisał(a):Wyświetl post
A Która jest ?
Jedynie chyba Polonia Bytom, ale z nia juz gralismy w tej rundzie.
następna w kolejności

PS. chciejcie w końcu zauważyć że skład mamy kiepski
Maaskant cudotwórcą nie jest, jak zresztą większość trenerów

sam Garguła nie naprawi jednocześnie obrony i ataku

kwestia jest tego typu czy aby na pewno będziemy mieć wzmocnienia w zimie, jeżeli nie to nie ma sensu ciągnąć obecnej taktyki i lepiej wrócić do 2 z przodu...
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 23.10.2010 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.10.2010, 11:55
Trener i my wszyscy chcielibyśmy widzieć Wisłę grającą pomyslowo, kombinacyjnie podaniami, do przodu. Ale prawda jest taka, że oni tego nie zrealizują. Ja wiem, że on jest inteligentny i szybko wyciąga wnioski więc pewnie dzisiaj zagramy trochę inaczej niż w poprzednich spotkaniach i będziemy się starali po prostu wygrać to spotkanie. A czas na poukładanie drużyny będzie. Zajęcie w sam raz na długie zimowe wieczory
..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2010, 11:55
Na dzień dzisiejszy to nam chyba tylko wiara pozostaje, że wygramy. Nic więcej.
Odpowiedz cytując
asmistrz
Member

Od: 07.2010

Stary 23.10.2010, 12:03
Ja wbrew logice wierzę w zwycięstwo Wisełki
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.10.2010, 12:07
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Jestem niezmiernie zainteresowany jakby wyglądały opinie na forum gdyby Wisła dzisiaj wygrała.
Wspaniała postawa drużyny, podnieśli się z kolan i pokonali dobrze dysponowaną Lechię. To pokazuje, że jesteśmy lepsi od Legii (0:3), a dotychczasowe porażki były tylko wynikiem braku czasu na ustawienie drużyny. Widać, że atak pozycyjny jest coraz lepszy, bardzo dobrze zagrał dziś Boukhari (widać, że nie zapomniał jak się grał w piłkę). Przełamanie musiało w końcu nastąpić! Brawo Maaskant, brawo WISŁA!

VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.10.2010, 12:12
asmistrz napisał(a):Wyświetl post
Ja wbrew logice wierzę w zwycięstwo Wisełki
Wow
ja to nawet jakbysmy grali juniorami z seniorami Barcelony,wierzyłbym w wygraną druzyny ktora kocham.
tu logika nie ma znaczenia
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.10.2010, 12:28
[QUOTE=Karherop;997495]

Poza tym nic nie ujmując Maaskantowi to gadanie , że przeciez mieliśmy w meczu ze Śląskiem 50 wrzutek w pole karne , przypomina mi jak dziś słowa Majewskiego po meczu kadry że co z tego że przegraliśmy jak ( chyba ze Słowacją ) mieliśmy w tym meczu 15 rzutów rożnych ! To był ewenement /QUOTE]

Był jeszcze jeden taki złotousty który stwierdził ze przecież 2 połowe zremisowaliśmy to nie było tak źle
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.10.2010, 12:38
skład który ja bym wystawił, przy założeniu, że Branco nie będzie mógł zagrać

Pawełek
Cikosz - Chavez - Bunoza - Pietia
Małecki - Sobolewski - Wilk - Garguła
Brożek - Rios

skład który wyjdzie na mecz, przy takim samym założeniu:

Pawełek
Cikosz - Chavez - Bunoza - Paljić
Garguła - Sobolewski - Boukhari
Małecki - Brożek - Kirm

wątpliwości mam co do skrzydeł - Małecki/Kirm, Małecki/Rios, Małecki/Brożek, Małecki/Żurawski, Kirm/Rios, Kirm/Brożek, Rios/Brożek, Żurawski/Kirm, Żurawski/Rios, Żurawski/Brożek, a przy założeniu, że za kogoś w środku wejdzie Jirsak albo Wilk to jescze do wyliczanki na skrzydła trzeba dodać Boukhariego, ale sądzę, że wyjdzie Kirm z Małym.
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.10.2010, 12:47
na bank zagramy znowu ustawieniem 4-6-0
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.10.2010, 12:53
Liczysz Brożka jako pomocnika, czy jako 0? Bo jak to drugie, to masz o jednego zawodnika za dużo.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów