The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2010, 19:38
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To nie jest tak do końca, to nie przypadek że Palikot i Jarek otwierają listę najbardziej nielubianych polityków.
Patologii wśród ludzi wyeliminować się nie da, zmniejszyć tak, najlepiej przez rozwój kraju i zapewnienia godnego życia jak największej ilości osób.
A politycy powinni ważyć słowa.Dla mnie to nie jest żaden przypadek że temu kolesiowi do końca odwaliło w chwili największych oskarżeń o zdradę,zbrodnie, przerzucaniem się winą za śmierć osób w Smoleńsku, 'walki o krzyż'.

To już jest i tak za późno bo wczoraj mleko się rozlało i ogarnąć to, nawet przy chęciach z obu stron, będzie ciężko - gdzie ja jestem przekonany że nie będzie tych chęci.
1q2
sory ale trochę już się Ciebie czytać nie da. Porównujesz Kaczyńskiego do paliknota Chłopie już Cię prosiłem raz, żebyś mi przytoczył jakąkolwiek wypowiedź Kaczyńskiego mówiącą o fizycznej eliminacji politycznego przeciwnika. Spór polityczny musi istnieć, ale nigdy nie powinien dążyć do unicestwienia drugiej strony.

I owszem mogę się zgodzić, że Jarek ma sporo za kołnierzem stawiając często sprawę (w moim odczuciu b. często w meritum mając nawet rację) na ostrzu noża w taki sposób, który uniemożliwia dalszą dyskusję. Jednak nigdy osobiście nie słyszałem aby nakłaniał do "zastrzelenia i wypatroszenia przeciwnika politycznego" czy też nie bawił się we wróża przewidując, że jego przeciwnik "spotka się z ostatecznością". Czy Kaczyńskiemu nie wolno wypowiadać się w sprawie skandalicznego sposobu prowadzenia śledztwa smoleńskiego, czy nie ma prawa wytykać Premierowi, że zrzekł się możliwości suwerennego sposobu wyjaśnienia tej katastrofy na rzecz państwa i instytucji, które bynajmniej nie są w tej sprawie bezstronne i bezinteresowne Zgadzam się, że wypowiadając się w sposób tak kategoryczny, w jaki się wypowiadał ostatnio staje się nieskuteczny i działa przeciwko swojej formacji i swojej wizji Państwa.

Ale czy do tego nie doprowadził przypadkiem sam Donald Tusk, o ile jeszcze całkowicie nie dopadła Cię amnezja, to właśnie D. Tusk negował wynik demokratycznych wyborów w 2005 r., odbierając Kaczyńskiemu prawo do rządzenia nakłaniając Polaków do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" czy też (za pośrednictwem obecnego swojego rzecznika, wówczas posła komisji d/s służb specjalnych) porównując CBA do Stasi i Securitate a PiS, jako partię polityczną do NSDAP. Czy to nie politycy PO i SLD w specyficznej koalicji nie oskarżali Kaczyńskiego i Ziobry, że "mają na swoich rękach krew Barbary Blidy", która przypominam popełniła samobójstwo Taka wyliczanka mogłaby trwać i trwać i być może po ostatnich i wcześniejszych wystąpieniach Kaczyńskiego, po obu stronach... ale chyba teraz to już nie powinno mieć najmniejszego sensu. Choć nie mam złudzeń, zarówno po wypowiedziach "dziennikarzy" jak i "polityków" (szczególnie tych szukających w Jarosławie głównego nieszczęścia tego Kraju), jak i po dzisiejszym bezsensownym postulacie Kaczyńskiego powołania kolejnej komisji śledczej, NIC SIĘ NIE ZMIENI.

Wracając jednak do tego na co chciałem CI zwrócić uwagę. Wybacz, ale wciąż mam wrażenie, że zapętliłeś się okrutnie w swoich ocenach, w sobotę poszukując po niewłaściwej stronie szaleńca i agresora a obecnie stawiając znaki równości wobec osób i wypowiedzi nieprzystających do siebie.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.10.2010, 20:43
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ten desperat co zabił członka PiS-u w Łodzi ma raka i zostało mu 7 miesięcy życia
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/na...wiadomosc.html

Gratulacje kolego. Właśnie padłeś ofiarą sekty medialnej. Teraz masz okazję przekonać się na własnej skórze jak ten mechanizm funkcjonuje i dlaczego miliony rodaków są ogłupieni. Takie newsy to rodem z pudelek.pl.
Ale czym by było nasze życie bez niesprawdzonych plotek.... szare i do ....
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 20.10.2010, 20:49
No już widzę nagłówek jednej gazety i opis newsa w pewnym serwisie informacyjnym -

Jarosław Kaczyński chce uwięzienia chorego na raka, umierającego człowieka.

Scena 1.

Ryszard C ma raka. Wywiad z doktorem opisujacym cieirpienia chorego na raka, jaki to jest ból fizyczny oraz podkreśleniem, że zmniejszyć te cierpienie może jedynie pobyt w wysokospecjalistycznym hospicjum.

Następnie kadr z płaczącym członkiem rodziny Ryszarda C krzyczącym - to biedny umierajacy człowiek - błagam zostawcie go.

Scena 2.

Dziennikarka na K

Jarosław Kaczyński uważa jednak, że jedynym miejscem śmiertelnie chorego, umierajacego na raka Ryszarda C. jest cela, gdzie swoje kary odbywają zwyrodnialcy.

Scena 3.

Kadr z więźnia na Mokotowie. Wytatułowane gęby o gabarytach 2 m na 2m w siłowni.

Wywiad z klawiszem który opisuje jak bestialsko wobec współwięźniów obchodzą się zwyrodnieni.

Scena 4

Wycinki z wypowiedzi i zachowania Jarka - tradycyjnie zaczynamy od tu stoimy my tam stoi ZOMO, następnie pochodnie i marsze SA i na końcu znowu powtórzenie słów - to morderstwo polityczne za to morderstwo odpowiada PO Tusk itd.

Scena 5

Prezydent Komorowski

Jeśli Ryszard C zostanie skazany - zastanowie sie nad zastosowaniem prawa łaski. Postawa humanitaryzmu wobec drugiego i nowotestamentowy nakaz miłości bliźniego jest dostatecznym uzasadnieniem dla takiej decyzji

Scena 6.

Niesiołowski

Kaczyński to psychiczny mściciel, nie cofajacy sie przed niczym. Plugawy odrażający straszny wairat, którego miejsce jest w zakładzie psychiatrycznym

Scena 7

Dziennikarka na K

Jarosławowi Kaczyńskiemu nie obca jest zasada sprawiedliwości rodem z kodeksu hammurabiego - oko za oko ząb za ząb. Chęć odwetu i brak litości Kaczyńskiego ujawnia się zawsze w chwilach trudnych dla tego polityka.
Ostatnio edytowane przez sambo : 20.10.2010 o godz. 20:51.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.10.2010, 22:46
Czyli jak, omijasz sam siebie? bo inaczej tego nie widzę
Masz problem, stary. Ja w ogóle nie jestem związany z żadną partią. Jeżeli piszę, że PO to populiści i socjaliści to dlatego, że tak faktycznie jest. Jeżeli ostrzegałem, że chamówa w wykonaniu PO skończy się tragedią to dlatego, bo realnie istniało takie zagrożenie.

Dla mnie to, co kręci ciebie nie jest w ogóle polityką. To szambo dla kretynów, którzy potrzebują jakiejś afiliacji - takich przyszywanych "ynteligentów", co to i na krzyż nasikają, i jakiejś staruszce nabluzgają.

Jak dopisałem niżej fragment kluczowy, na który zwrócił uwagę kocur, to położyłeś uszy po sobie. Dlatego dyskusja nie ma sensu. Ty masz swoje obsesje, ja - mając już dość powolnego zamykania się na rzeczywistość Kaczyńskiego nie czuję się zobowiązany do przynależności do drugiego obozu. I o ile Kaczyńskiego jestem w stanie po ludzku zrozumieć ( bo ja nie wiem jak bym wytrzymał takie medialne s....ysyństwo połączone z rodzinną tragedią ), o tyle Tusk i jego świta to dla mnie szuje pierwszej klasy, do tego skrajne szkodniki.

KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Kto podburzał emerytów do przybycia pod Pałac Prezydencki, jak nie środowisko związane z PiS-em i Gazetą Polską? Jarosław Kaczyński, członkowie PiS-u i ich zwolennicy zapomnieli o jednej rzeczy. To Jacek Kurski rozpoczął ową wojnę, gdy szukał ,,haków" na Donalda Tuska w wyborach prezydenckich w 2005 roku. Jeśli Kempa ma zamiar analizować komentarze na internecie, to mam nadzieje, że nie omieszka sprawdzić stronę internetową Gazety Polskiej, gdzie nienawiść jest największa.
Proszę, pisałem o pewnej konkretnej mentalności i od razu mamy świetny przykład. Zwróćcie uwagę jak bardzo nie na temat jest odpowiedź, na co kładziony jest w niej nacisk. Świadoma manipulacja, czy po prostu braki intelektualne nadrabiane klepaniem wyuczonych formułek?

RoS napisał(a):Wyświetl post
Dla kontrastu podam że w takiej Wielkiej Brytanii, nowy rząd po 150 dniach (słownie STO PIĘĆDZIESIĄT) po objęciu władzy przedstawił konkretny plan naprawy finansów publicznych, bardzo ryzykowne przedsięwzięcie ale zasada jest prosta wydajemy tyle ile zarabiamy, nie zadłużamy następnych pokoleń.

Obejmuje on m.in.
- 25% cięć w sektorze publicznym w ciągu 4 lat (możliwa utrata około 1,5 miliona miejsc pracy)
- zmniejszyć deficyt budżetowy z 10,5 proc. obecnie do prawie zera w 2015 r (sic)
- wycofane z Afganistanu do 2015 roku

Widać że tam rząd jest od rządzenia. Tylko brać przykład.
A no właśnie. U nas "polityka" to rozrywka dla niedouczonej gawiedzi, która przy tego typu kwestiach z miejsca traci zainteresowanie ( patrz wyżej ). Jakiś tam deficyt, zwalnianie ludzi ( a co oni komu zrobili ?! ) - kogo to obchodzi? "Inteligentni" ludzie zajmują się darciem łacha z prezesa opozycyjnej partii, a nie jakimiś pierdołami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.10.2010 o godz. 22:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.10.2010, 23:09
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
a dobro wspólne, dobro państwa, decyzje ponad podziałami...
a po ch..
Dlatego chyba sprawiedliwie, że nic po nas nie zostanie. Nikt nie będzie pamiętał za 200-300 lat o jakimś Sikorskim, Palikocie, Hoffmanie czy... Tusku. No, chyba ze w kontekscie długu. O Lechu Kaczyńskim będzie się pamiętało - jako o tym prezydencie, który zginał, a nie tym który wetował - ku frustracji salonu. O Jarku? Może też, z racji tego, że 'był w Polsce czas gdy jeden bliźniak był Głową Państwa, a drugi głową rządu'. Znowu - ku frustracji salonu.

Jeszcze będzie Wałęsa - ku frustracji antysalonu. Ewentualnie Mazowiecki jako 'Jędrzej Moraczewski III RP" do pytań w quizach.

A reszty nie będzie. Nic po nich nie zostanie. Żadnej wizji, żadnych pomysłów.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.10.2010, 23:11
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Teraz prezydentem jest Komorowski, przyjaciel rządu, a nie Kaczyński, który potrzebną reformę emerytur pomostowych - w znacznym stopniu odciążającym budżet - zawetował.
No i minęły prawie trzy miesiące prezydentury a tu nic.
Wybacz kolego (prowadziliśmy dość ciekawą dyskusję o drogach dlatego pozwalam sobie na taki ton) ale nie mogę uwierzyć że ktoś w miarę ogarnięty mógł naprawdę wierzyc w te bzdury o tym że reformy PO są blokowane przez śp prezydenta. Reformy nie mogły by przez nikogo blokowane bo ich po prostu nie było i nie ma. Partia rządząca jest tak skoncentrowana na PR i zagarnianiu kolejnych urzędów że nie ma czasu (a chyba i pomysłu) na reformy.
wolfy
Senior Member

Stary 20.10.2010, 23:13
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A reszty nie będzie. Nic po nich nie zostanie. Żadnej wizji, żadnych pomysłów.
A ja się obawiam, że zostaną zapamiętani - na podobnej zasadzie, jak Stanisław August Poniatowski, albo przywódcy powstania listopadowego.

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
No jak to nic - była awantura o krzyż, jest awantura o in vitro ( i .... - nie stać nas ), Palikot i Niesiołowski zdążyli obrazić polityków PiS-u X-razy. Działo się, działo. Co prawda nie śledziłem w ogóle, ale pewnie było w tym temacie gorąco.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.10.2010 o godz. 23:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.10.2010, 23:32
http://fakty.interia.pl/felietony/zi...e,1547000,2789
dobry felieton do rozważenia
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 20.10.2010, 23:44
Obejmuje on m.in.
- 25% cięć w sektorze publicznym w ciągu 4 lat ([B]możliwa utrata około 1,5 miliona miejsc pracy)
Super...

Wybacz kolego (prowadziliśmy dość ciekawą dyskusję o drogach dlatego pozwalam sobie na taki ton) ale nie mogę uwierzyć że ktoś w miarę ogarnięty mógł naprawdę wierzyc w te bzdury o tym że reformy PO są blokowane przez śp prezydenta.
dlatego w swoim poście podkreśliłem fakt, że Platforma nie ma już na kogo zwalać winy za brak następnych reform. Oczywiście z jednym wyjątkiem - KRUSU ;-)

Pamiętajmy jednak, że Polska na tle innych krajów jest w miarę dobrej kondycji i gwałtownych ruchów nie potrzebujemy. Nie zmienia to faktu, że reforma finansów jest potrzebna i w okresie 1-2 lat należy ją przeprowadzić. Szkoda, że PiS nie przeprowadził niektórych reform w okresie swoich rządów, bo - zdaniem wielu ekonomistów - dobra koniunktura sprzyja takim zmianom.

Reformy nie mogły by przez nikogo blokowane bo ich po prostu nie było i nie ma. Partia rządząca jest tak skoncentrowana na PR i zagarnianiu kolejnych urzędów że nie ma czasu (a chyba i pomysłu) na reformy.
bądźmy dokładni. reforma emerytur pomostowych - pozbawiająca przywilejów tysiące osób - została przeprowadzona przez PO, a Lech Kaczyński ją zawetował. Można przypuszczać, że zawetowałby również ustawę, pozbawiającą przywilejów służby mundurowe itp...

no, ale teraz wymówek nie ma.

Reformy nie mogły by przez nikogo blokowane bo ich po prostu nie było i nie ma. Partia rządząca jest tak skoncentrowana na PR i zagarnianiu kolejnych urzędów że nie ma czasu (a chyba i pomysłu) na reformy.
reforma emerytur pomostowych zagraniem PR raczej nie była

pozdrawiam nowego kolegę ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 20.10.2010 o godz. 23:58.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.10.2010, 00:42
no, ale teraz wymówek nie ma.
No jak nie ma? Nie mają większości konstytucyjnej, więc mają kompletnie związane ręce. Jeszcze socjalistyczny koalicjant, słaba opozycja, która rozleniwia, niezależne samorządy, Balcerowicz. Sporo tego. Ale już za rok, za dwa - zaraz po tym jak Solorz zrobi wielkie transfery do Śląska, a Walter wprowadzi Legię do LM, PO ruszy z reformami. A teraz morda w kubeł i na nich głosować.

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.10.2010, 00:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Masz problem, stary. Ja w ogóle nie jestem związany z żadną partią.

Dla mnie to, co kręci ciebie nie jest w ogóle polityką. To szambo dla kretynów, którzy potrzebują jakiejś afiliacji - takich przyszywanych "ynteligentów", co to i na krzyż nasikają, i jakiejś staruszce nabluzgają.

A czy ja jestem związany?Nie żartuj sobie nawet.Z Tobą jest taki problem że nie dość że masz manie wyższości(co akurat mi nie przeszkadza) to dla Ciebie każdy myślący inaczej to idiota - Wypisz wymaluj portret Jarka.On też tak sądzi co zresztą też nigdy nie ukrywał
Tyle że na mnie to żadnego wrażenia nie robi.Tak możesz sobie dyskutować z małolatami albo osobami które coś tam przeczytają, dadzą się czemuś omamić itp
Nie zgrywam kozaka ale siedzę w tym bardzo długo.Różnica której Ty nie jesteś w stanie zrozumieć, może polegać na tym że mam inne podejście do życia i patrzę na to z innej perspektywy.Ty widzisz więcej 'drzazg' tu a ja tam, Ciebie jedno bardziej drażni , mnie drugie.Sprawa dla mnie banalnie prosta, dla Ciebie widzę że nie do przyjęcia.Ale to też mały problem.
Największy jest to że wklejasz jakieś zdanie(moje) i interpretujesz je zupełnie odwrotnie niż ja a interpretacje masz w zdaniu wcześniejszym czy późniejszym, podaną na tacy.
To to już jest niestety komiczne, tak jak te żałosne zaczepki z betonem, szambem dla kretynów itp.
Na prawdę jebie mnie co Ty o mnie sądzisz i śmieszy mnie że jedyne na co Cię stać to mnie obrażać.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
I o ile Kaczyńskiego jestem w stanie po ludzku zrozumieć ( bo ja nie wiem jak bym wytrzymał takie medialne s....ysyństwo połączone z rodzinną tragedią ), o tyle Tusk i jego świta to dla mnie szuje pierwszej klasy, do tego skrajne szkodniki.
A ja Tuska jestem w stanie po ludzku zrozumieć a Kaczyński to dla mnie szuja pierwszej klasy i skrajny szkodnik...No i co w tym wypadkuTy jesteś mega mózg a ja debil?Niech Ci będzie.
A z Kocurem to w ogóle jakiś żart.On pisał po mnie i oczywiście że ma racje ale to wina Donaldu Tusku że opozycja w postaci Pisu ma w dupie wszystko a liczy się tylko dowiedzenie że Tusk ma krew na rękach?

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
1q2
sory ale trochę już się Ciebie czytać nie da
Dobrze że tylko trochę

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
1q2
sory ale trochę już się Ciebie czytać nie da. Porównujesz Kaczyńskiego do paliknota Chłopie już Cię prosiłem raz, żebyś mi przytoczył jakąkolwiek wypowiedź Kaczyńskiego mówiącą o fizycznej eliminacji politycznego przeciwnika. Spór polityczny musi istnieć, ale nigdy nie powinien dążyć do unicestwienia drugiej strony.

I owszem mogę się zgodzić, że Jarek ma sporo za kołnierzem stawiając często sprawę (w moim odczuciu b. często w meritum mając nawet rację) na ostrzu noża w taki sposób, który uniemożliwia dalszą dyskusję. Jednak nigdy osobiście nie słyszałem aby nakłaniał do "zastrzelenia i wypatroszenia przeciwnika politycznego" czy też nie bawił się we wróża przewidując, że jego przeciwnik "spotka się z ostatecznością". Czy Kaczyńskiemu nie wolno wypowiadać się w sprawie skandalicznego sposobu prowadzenia śledztwa smoleńskiego, czy nie ma prawa wytykać Premierowi, że zrzekł się możliwości suwerennego sposobu wyjaśnienia tej katastrofy na rzecz państwa i instytucji, które bynajmniej nie są w tej sprawie bezstronne i bezinteresowne Zgadzam się, że wypowiadając się w sposób tak kategoryczny, w jaki się wypowiadał ostatnio staje się nieskuteczny i działa przeciwko swojej formacji i swojej wizji Państwa.

Ale czy do tego nie doprowadził przypadkiem sam Donald Tusk, o ile jeszcze całkowicie nie dopadła Cię amnezja, to właśnie D. Tusk negował wynik demokratycznych wyborów w 2005 r., odbierając Kaczyńskiemu prawo do rządzenia nakłaniając Polaków do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" czy też (za pośrednictwem obecnego swojego rzecznika, wówczas posła komisji d/s służb specjalnych) porównując CBA do Stasi i Securitate a PiS, jako partię polityczną do NSDAP. Czy to nie politycy PO i SLD w specyficznej koalicji nie oskarżali Kaczyńskiego i Ziobry, że "mają na swoich rękach krew Barbary Blidy", która przypominam popełniła samobójstwo Taka wyliczanka mogłaby trwać i trwać i być może po ostatnich i wcześniejszych wystąpieniach Kaczyńskiego, po obu stronach... ale chyba teraz to już nie powinno mieć najmniejszego sensu. Choć nie mam złudzeń, zarówno po wypowiedziach "dziennikarzy" jak i "polityków" (szczególnie tych szukających w Jarosławie głównego nieszczęścia tego Kraju), jak i po dzisiejszym bezsensownym postulacie Kaczyńskiego powołania kolejnej komisji śledczej, NIC SIĘ NIE ZMIENI.

Wracając jednak do tego na co chciałem CI zwrócić uwagę. Wybacz, ale wciąż mam wrażenie, że zapętliłeś się okrutnie w swoich ocenach, w sobotę poszukując po niewłaściwej stronie szaleńca i agresora a obecnie stawiając znaki równości wobec osób i wypowiedzi nieprzystających do siebie.

Nie baw się w wolfyego.To nie ja porównuje tylko ludzie tak porównują.To nie jest przypadek że obaj są na szczycie nieufności - pewnie po części nienawiści.
Różnica między Palikotem a Jarkiem jest olbrzymia.Największa jest taka że Palikot to błazen, człowiek nie pełniący żaden znaczącej funkcji w kraju, w zasadzie nie pełniący żadnej funkcji.PP - niszowa komisja a partia to nie kraj.
Jarek to jeden z 2 głównych rozdających karty w ostatnich latach.Były szef rządu czyli osoba zdecydowanie nr 1 w kraju.
Czy Ty na prawdę ten filmik oglądałeś?Widziałeś kto zadawał pytanie , jakie było pytanie?W jakim to programie było puszczane?
Czy uważasz że Palikot mówiąc 'jebać pzpn' miał zamiar im najebać?Albo zachęcał do fizycznej eliminacji tych ludzi(gdzie to akurat nie było u Majewskiego czy kogo tam a w tvn24)?
Bez jaj, dla mnie to było słabe i choć lubie skrajne poczucie humoru,to akurat było zupełnie nie na miejscu ale co to ma w ogóle do rzeczy
Na prawdę będziesz jechał tym co Pisowcy dziś,czyli że mówił o fizycznej eliminacji?

Reszta Twojego postu to są fakty tyle że to się można tak przerzucać.Ty securitate, ja zomo, Ty cośtam ja cośtam - To też nie chodzi by sztucznie dojść do porozumienia.Ty masz swoje zdanie kto bardziej, ja swoje -zresztą to nie ma żadnego znaczenia bo to nie było tak że ktoś był owcą a ktoś wilkiem

A co do zapętlenia - to nie tak.Nie zdążyłem odpisać.Matematycznie sądziłem że atak pójdzie w drugą stronę bo jednak zdecydowanie więcej oskarżeń o te skrajne rzeczy, padały z ust zwolenników Pisu czy tam przeciwników PO, co o tyle nie było dziwne że Tu154 spadł 10go a nie 7go.
Stało się odwrotnie ale to nie zmienia faktu że się stało
Rewolucja nam nie grozi ale co będzie dalej tego nie wiem, szczególnie że Jarek już pokazał że nie interesuje go żadne uspokojenie sytuacji.
Kończąc temat -zrzeknięcie się śledztwa, skandaliczne śledztwo.Stary byk z Ciebie - myślisz że oni by je by nam dali jak byśmy machnęli szabelką?
Ja jestem rusofobem, interesuje się tym krajem wnikliwie i wiem dobrze że nie było by takiej opcji żebyśmy mieli szanse wziąć to w swoje ręce, przez co rozumiem wjechanie tam naszej ekipy i badanie tego samodzielnie bądź w odwrotnej sytuacji niż jest czyli my rządzimy a oni się temu przyglądają.Wierzysz w toPrzecież to jest jakiś absurd który doprowadził by do tego że nie mielibyśmy dostępu do niczego i doprowadził by do zimnej wojny z Rosją.
Przecież to jest oczywiste, co też oczywistym jest to że o żadnym 'pojednaniu' z Rosją nie może być mowy.
Tyle że albo chcemy współpracować co pozwoli(ło) nam określić co tam się stało, albo szczerzymy kły i pogrążamy się w wewnętrznych napierdalankach, gdzie nie jesteśmy w stanie niczego się dowiedzieć*

*to oczywiście nie do tych co uważają że ruskie nas ubili

pozdr.
94 - Allah Akbar!!
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.10.2010, 06:18
Super...
Rozumiem że to ironia. Wróćmy więc na nasze podwórko. Napisz w postaci kilku punktów jakie działania, według Ciebie rozsądne i prawidłowe, podjał miłościwie nam panujący rząd w celu naprawy stanu finansów publicznych?

Przypominam że kryzys światowy mamy od ponad dwóch llat, a PO tworzy rząd chyba już od trzech lat więc czasu mieli nie mało.

PS
Bądź dzielny i napisz posta w którym nie użyjesz słowa PIS, Kaczyński itp
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.10.2010, 07:18
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...karza-20-lecia

Cytat:
Z okazji 20-lecia istnienia, Radio ZET wprowadziło dodatkową, specjalną kategorię konkursową - „Dziennikarz 20-lecia”. Trafi ona w ręce dziennikarza, który - zdaniem kapituły konkursu - przez ostatnich 20 lat stał się dla Polaków symbolem niezależnego, obiektywnego i wolnego od nacisków dziennikarstwa.

Szansę na tytuł „Dziennikarza 20-lecia” mają: Jerzy Baczyński („Polityka”), Witold Gadomski („Gazeta Wyborcza”), Tomasz Lis („Wprost”), Adam Michnik („Gazeta Wyborcza”), Monika Olejnik (Radio ZET i TVN24) i Mariusz Szczygieł („Gazeta Wyborcza”). W kategorii tej zmierzą się również: Teresa Torańska („Gazeta Wyborcza”), Mariusz Walter (TVN), Bronisław Wildstein („Rzeczpospolita”), Piotra Zaremba („Polska The Times” i „Rzeczpospolita”) oraz Jacek Żakowski („Polityka”). Zwycięzca otrzyma 100 tysięcy złotych.
Niektore nawiska

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wnios...wiadomosc.html

Grunt to byc w ofensywie. Zasada z relacji biznesowych "badz zawsze w ataku, niech inni sa w defensywie".
Gdyby komukolwiek w mediach zalezalo na poprawie polityce i czulby odpowiedzialnsoc za swoje dzialania dalby Palikotowi bana. Ale gdzie tam, w dwa dni od zabojstwa Palikot byl juz w Polsacie, TVN, GW, Tok FM i teraz jako glowny nius onetu. Cool.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.10.2010 o godz. 07:34.
WISŁA PANY !!
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.10.2010, 07:24

(...)
*to oczywiście nie do tych co uważają że ruskie nas ubili

pozdr.
Głos rozsądku - DZIĘKI !!!
robin hood
Senior Member

Stary 21.10.2010, 07:26
orzeu napisał(a):Wyświetl post
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...karza-20-lecia

Niektore nawiska

i generalnie w czym problem i powód do śmiechu, niby o które nazwiska Ci chodzi
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 21.10.2010, 07:50
Tak a propos artykułu Ziemkiewicza. Robin czytałeś "Rok 1984" Orwella ?. Jeśli nie to błagam Cię i zaklinam - przeczytaj. Albo sam fragment o Seansie Dwóch Minut Nienawiści. Może coś Ci zaświta

Trzy głowne niusy na onecie :

-wniosek przeciwko Kaczyńskiemu o podżeganie do zabicia Palikota
-może dojść do ataku na Tuska
-PiS zraża do siebie ludzi

Jeśli ktoś nie zauważa w tym celowego działania to gratuluję.
Ostatnio edytowane przez SkMk : 21.10.2010 o godz. 07:58.
W życiu ważne są tylko chwile...
robin hood
Senior Member

Stary 21.10.2010, 08:45
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Tak a propos artykułu Ziemkiewicza. Robin czytałeś "Rok 1984" Orwella ?. Jeśli nie to błagam Cię i zaklinam - przeczytaj. Albo sam fragment o Seansie Dwóch Minut Nienawiści. Może coś Ci zaświta

Trzy głowne niusy na onecie :

-wniosek przeciwko Kaczyńskiemu o podżeganie do zabicia Palikota
-może dojść do ataku na Tuska
-PiS zraża do siebie ludzi

Jeśli ktoś nie zauważa w tym celowego działania to gratuluję.

Proszę nie rób ze mnie niedouczonego ......nie musisz mnie zaklinać

Jedne z głównych niusów

POLSKA (a za Polską WP.PL - Ziobro: Atak w Łodzi to zbrodnia przeciw ludzkości
GAZETA POLSKA -
Kaczyński: Demokracja zagrożona
Sakiewicz - Widziałem jak hodowano to morderstwo

i jak to wg Ciebie jest z Tym celowym działaniem
Kto ma rację ?

Tym różnimy się od Orwella że mamy wolną wolę nikt powtórzę nikt nie zmusza Cię do czytania ONETU

Jak to ktoś powiedział Media są dla inteligentnych ludzi, którzy potrafią odróżnić bełkot ot prawdy.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.10.2010, 08:56
robin hood napisał(a):Wyświetl post
i generalnie w czym problem i powód do śmiechu, niby o które nazwiska Ci chodzi
Adaś Michnik + jego świta, starsza do śmiechu
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 21.10.2010, 09:09
Nie porównuj siły przebicia GP z medialnymi potęgami jak TVN, Onet, GW, WPROST, Newsweek, Polsat. Nigdy nie powiedziałbym o nich złego słowa, gdyby jasno się zadeklarowali z kim jest im po drodze a z kim nie. Problem polega na tym, że pozują na obiektywne źródła informacji, przedstawiające rzeczywistość taką jaka jest. Być może Twoim zdanie tak właśnie jest. A młodzi i wykształceni z dużych miast, walą w PiS jak w bęben i cieszą się, że są intelektualną elitą i mentalnie mogą patrzeć z wyższością na mocherową resztę. Bo tak im wmówiono. Problem polega na tym, że oni żyjąc w III Rzeszy byliby pierwsi do palenia książek i wybijania szyb w żydowskich sklepach. Żyjąc w ZSRR byliby pierwsi do rozprawy z burżuazją i kułakami. Ale tym razem niosą kaganek oświaty ciemnogrodzkiej Polsce, nie mogą pozwolić aby PiS wrócił do władzy, a wraz z nim krwiożerczy Jarosław - wróg ludu.
W życiu ważne są tylko chwile...
robin hood
Senior Member

Stary 21.10.2010, 09:27
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Nie porównuj siły przebicia GP z medialnymi potęgami jak TVN, Onet, GW, WPROST, Newsweek, Polsat. Nigdy nie powiedziałbym o nich złego słowa, gdyby jasno się zadeklarowali z kim jest im po drodze a z kim nie. Problem polega na tym, że pozują na obiektywne źródła informacji, przedstawiające rzeczywistość taką jaka jest. Być może Twoim zdanie tak właśnie jest. A młodzi i wykształceni z dużych miast, walą w PiS jak w bęben i cieszą się, że są intelektualną elitą i mentalnie mogą patrzeć z wyższością na mocherową resztę. Bo tak im wmówiono. Problem polega na tym, że oni żyjąc w III Rzeszy byliby pierwsi do palenia książek i wybijania szyb w żydowskich sklepach. Żyjąc w ZSRR byliby pierwsi do rozprawy z burżuazją i kułakami. Ale tym razem niosą kaganek oświaty ciemnogrodzkiej Polsce, nie mogą pozwolić aby PiS wrócił do władzy, a wraz z nim krwiożerczy Jarosław - wróg ludu.
Ano właśnie i tu zaczyna się problem "Nie porównuj" bo co bo Jedni są lepsi i gorsi, bo piszą innym językiem bo w kioskach nie można kupić, NIE
Jak TY sobie wyobrażasz to ZDEKLAROWANIE
A co do młodych jeśli walą w PIS jak w bęben i patrzą z wyższością to nie są wykształceni tylko głupi i mają papierek bo wykształcenie to nie tylko wiedza.

W mojej rodzinie mam zwolenników wszystkich partii od lat i jakoś jesteśmy w stanie ze sobą rozmawiać, żyć bez wojny domowej, i powtarzam mamy wolny Kraj i nikt naprawdę nikt nie zmusza Cię do oglądania, czytania i słuchania tego co Ci nie odpowiada.

Naprawdę nasz problem polega na tym że począwszy od Przywódców Partii, członków, poprzez dziennikarzy, a na nas obywatelach skończywszy, Każdy może powiedzieć co chce, zjechać kogo chce oskarżyć i zgnoić kogo chce i nie ma z tego powodu żadnych konsekwencji.
A kto w takim działaniu prym wiedzie to już każdy z zainteresowanych sobie odpowie.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.10.2010, 09:39
Filippo napisał(a):Wyświetl post

Mam gorącą prośbę zwolenników PO, by wylistowali w skrócie zmiany w polskim ustawodawstwie, wskazali reformy które sprawiły, że są zadowoleni, że na codzień żyje się im lepiej (co zapowiadała zwycięska partia).).
Ależ oni nic specjalnie przygotowywać nie musieli,wszak wszystko dopracowali w tzw gabinetach cieni. Pamiętacie takie cośJak nisko trzeba cenić swoich wyborców aby takie kwiatki im podsyłać i ci jak pelikany.

Może jakby PiS nie wchodził w debaty słowne z PO,bo to sensu nie ma a tylko zwoływać konferencje i punkt po punkcie,co obiecali a co zrobili. Z pytaniem co obiecają następnego.

Zaproszenie od gościa sprawującego urząd Prezydenta uważam, za śmieszny. PR w marnym stylu.Facet, który nie jeden raz walił z grubej rury teraz będzie tonować nastroje. Uważają ludzi za głupców?

Problemem sa nie tzw politycy, obywatele,ale tzw dziennikarze. Do tego bardzo odpowiedzialnego zawodu dopuszczono każdego. Bez przygotowania merytorycznego,etyki. Nic.Im głupszy tym lepszy,bo napisze i powie wszystko nie zdając sobie z tego konsekwencji. Jakaś kobiecina wymyśla jakiś temat, i wokół niego przez kilka dni toczy się debata. Później okazuje się,że nic takiego nie mia miejsca. Ona pozostaje bezkarna, a w tym czasie na tle tej publikacji doszło do kilku wydarzeń, spiec słownych itd. Osoba taka powinna być objęta ostracyzmem. A u nas sprawy jakby nie było. Widzowie powinni zaraz obrócić się od takiej telewizji,gazety,radia, które sobie zwyczajnie z nich kpi.

I to się tak nakręca. Absurdalne rzeczy, wymysły są sednem tzw polskiego życia poitycznego. Nie to jak kto wywiązuje się z swych obietnic, czy aby nie robi czegoś na boku,nie. Istotne są pierdoły,pomówienia. Jaki jest sens puszczania takiego Niesiołowskiego w TV, tudzież podniecać się Palikotem? Może zamiast kto powinien iść od psychiatry, lub czy ktoś coś pije i ile,jeden z drugim zaczęliby drążyć temat finansów publicznych. Mało to tematów w naszym kraju, problemów?Brak infrastruktury na średnim europejskim poziomie, zacofanie z dnia na dzień się pogłębia. Może o tym panowie krzyczcie, piszcie, bijcie pianę. A nie karmcie troli, którzy poza obrażaniem jeden drugiego nic nie potrafią. Ja proponuje aby olać tych gości, z ich pismakami i tym podobnymi. Niech żyją własnym życiem,niech żyją w przeświadczeniu,że robią coś podobnego, w zasadzie oni nie są nam do niczego potrzebni. Olać ich a do wyborów iść tylko głosować na kogoś kto nie należał lub nie należy do PO,PiS,SLD<PSL, Samoobrony. Jeśli Polska ma jakąkolwiek przyszłość to bez ludzi z tych partii. Olać i zacząć ....a wreszcie myśleć o sobie i swoim życiu a nie dawać się bałamucić jakimś miernotą.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.10.2010 o godz. 10:12.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.10.2010, 09:57
robin hood napisał(a):Wyświetl post
W mojej rodzinie mam zwolenników wszystkich partii od lat i jakoś jesteśmy w stanie ze sobą rozmawiać, żyć bez wojny domowej, i powtarzam mamy wolny Kraj i nikt naprawdę nikt nie zmusza Cię do oglądania, czytania i słuchania tego co Ci nie odpowiada.
W tym punkcie Ci zazdroszczę, bo u mnie w rodzinie często dochodziło i dochodzi do ostrych sporów gdy tylko poruszane są tematy polityczne z tego względu, że spora częśc rodziny jest zaangażowana politycznie. Kilka razy zdarzyło mi się już usłyszeć, że jeżeli nie zagłosuję na pewną partię to więcej się do mnie nie odezwą. Przy stole na imprezach bywało bardzo gorąco, wyzwiska od moherów, dewotek, komuchów, wariatów etc. a najciekawsze jest że wszyscy to praktykujący katolicy

Szczególnie czas po 10 kwietnia był ciężki dla dużych imprez rodzinnych, bo nie było mowy żeby robić jedną wspólną imprezę, więc część rodziny zapraszaliśmy na sobotę, a część na niedzielę. Gdyby porównać tematykę rozmów i nastrój na obu tych imprezach to było to niebo, a piekło.

PS. Teraz nadchodzą wybory samorządowe, startuje na radnych 6 osób z rodziny, więc nie ma nawet mowy o żadnych spotkaniach. Dopiero na święta
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.10.2010 o godz. 10:04.
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.10.2010, 10:59
Bądź dzielny i napisz posta w którym nie użyjesz słowa PIS, Kaczyński itp
widzę, że na tym forum jest się przeciwnikiem Prawa i Sprawiedliwości w momencie, kiedy pochwali się jakąkolwiek decyzję rządu - w tym wypadku reformę emerytur pomostowych

PS. nie jestem dzielny :-(
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 21.10.2010 o godz. 11:06.
Leniwiec
Junior Member

Od: 10.2009

Stary 21.10.2010, 11:38
Myślę że już pora coś wam uświadomić........

Wszyscy którzy wypowiadają się w tym temacie zachowują się dokładnie tak samo jak PO-PIS ;((

Nie odbiegacie standardami ani na milimetr.........

Jedyne co potraficie robić to się kłócić i przerzucac winą nawzajem...

Uświadomcie sobie jedna bardzo ważna rzecz Obie Partie mam na myśli PIS i PO są siebie warte

Obie nie maja żadnego Pojęcia o rządzeniu (Jak pamiętacie Zarówno Jarek jak i Donald mieli szanse się wykazać)

Niestety jedyne co pozostaje co czekać na zmianę pokoleniową choć ta szybko nie nastanie.....
Cytat:
świń od koryta nie oderwiesz
jeśli się wam nie podoba moje zdanie to usuńcie ale na litość boska szanujcie się wzajemnie bo czyta sie to forum jak jakiegoś oneta czy inne szmatławce...

Dziękuje za uwagę
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.10.2010, 11:49
ten Rostowski niezły cfaniak, załatwił 23 letniej córce robote w ministerstwie za 6 tyś zł miesięcznie jako doradca Sikorskiego.Teraz rozumiem co znaczyło hasło platformy; "By żyło sie lepiej".
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.10.2010 o godz. 11:59.
sambo
dziarski chłop

Stary 21.10.2010, 12:02
Leniwiec napisał(a):Wyświetl post
Myślę że już pora coś wam uświadomić........

Wszyscy którzy wypowiadają się w tym temacie zachowują się dokładnie tak samo jak PO-PIS ;((

Nie odbiegacie standardami ani na milimetr.........

Jedyne co potraficie robić to się kłócić i przerzucac winą nawzajem...

Uświadomcie sobie jedna bardzo ważna rzecz Obie Partie mam na myśli PIS i PO są siebie warte

Obie nie maja żadnego Pojęcia o rządzeniu (Jak pamiętacie Zarówno Jarek jak i Donald mieli szanse się wykazać)

Niestety jedyne co pozostaje co czekać na zmianę pokoleniową choć ta szybko nie nastanie.....

jeśli się wam nie podoba moje zdanie to usuńcie ale na litość boska szanujcie się wzajemnie bo czyta sie to forum jak jakiegoś oneta czy inne szmatławce...

Dziękuje za uwagę

wydaje mi sie, że się mylisz - o tyle o ile wskazujesz na partie.

Papierkiem lakmusowym przyczyn tego mordu była wiadmość o pochówku Kaczora na Wawelu. Przypomnij sobie jaka piana z pyska ciekła co poniektórym. I wcale nie byli to politycy i wcale nie trzeba było wypowiedzi kogokolwiek.

Wsystarczył nius tak jak u Pawłowa psu wystarczył dzwonek aby efekt był podobny.

I jeśli całe to zachowanie skonfrontujesz z naszą historia, to okazę się, że i rozbiory w Polsce maja swoje wytłumaczenie i powstania. Klęska 39 i łatwość stosunkowa z jaką komuna przejeła władzę w 48r. i kontynuowałą ją po 89r. w demokratycznych ramach
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Leniwiec
Junior Member

Od: 10.2009

Stary 21.10.2010, 12:36
sambo napisał(a):Wyświetl post
wydaje mi sie, że się mylisz - o tyle o ile wskazujesz na partie.

Papierkiem lakmusowym przyczyn tego mordu była wiadmość o pochówku Kaczora na Wawelu. Przypomnij sobie jaka piana z pyska ciekła co poniektórym. I wcale nie byli to politycy i wcale nie trzeba było wypowiedzi kogokolwiek.

Wsystarczył nius tak jak u Pawłowa psu wystarczył dzwonek aby efekt był podobny.

I jeśli całe to zachowanie skonfrontujesz z naszą historia, to okazę się, że i rozbiory w Polsce maja swoje wytłumaczenie i powstania. Klęska 39 i łatwość stosunkowa z jaką komuna przejeła władzę w 48r. i kontynuowałą ją po 89r. w demokratycznych ramach
Przepraszam sięgnąłem pamięcią poza 10.04.2010.....tak od wyborów w 2005 roku myślę ze zaczęła się prawdziwa degrengolada polityki w tym państwie.

Myślę ze to właśnie wtedy język polityki spadł do poziomu rynsztoka...

Nie mam na myśli afer czy zagarniania majatku panstwa bo to jest temat rzeka,tylko o języku jakim posługują się obie partie.
Nie widzę sensownej rozmowy na temat stanu państwa tylko od 5 Lat nie kończący się PR z obu stron.....

Według mnie oni nie chcą naprawiać tego Kraju tylko próbują za wszelka możliwą cena udowodnić że to druga strona się myli.

I tak od 5 lat przerzucając się inwektywami a teraz to samo zaczyna pojawiać się na tym Forum
sambo
dziarski chłop

Stary 21.10.2010, 13:05
zauważ tylko, że wcale to nie zaczyna sie pojawiac na tym forum, tylko to było od początku istnienia tego tematu. Po wtóre zauważ, że inwektywy w jezyku polityki polskiej były od zawsze. W tym względzie Janusz Palikot zdobył sie na awangardę i pociągnął za sobą rzesze. A awangarda nie polegała na inwektywach a na "patroszeniu" "zabijaniu" "życzeniu śmierci" - tyle. Jeden malutki kroczek.

Nie mniej jednak skala nienawisci wcale nie jest obecnie taka duża. Wydaje mi się, że nienawiść 2005 roku lub 2007 była dużo większa.

Teraz to jest tylko żniwo.

Problemem jest zawiść tego Narodu - była ona od zawsze. Drugi problem to media, które są głównym graczem na rynku i to one manipulują natrojami społecznymi.

Politycy są tylko marionetkami
wolfy
Senior Member

Stary 21.10.2010, 13:06
Nie widzę sensownej rozmowy na temat stanu państwa tylko od 5 Lat nie kończący się PR z obu stron.....

Według mnie oni nie chcą naprawiać tego Kraju tylko próbują za wszelka możliwą cena udowodnić że to druga strona się myli.

I tak od 5 lat przerzucając się inwektywami a teraz to samo zaczyna pojawiać się na tym Forum
Ja ze dwa posty temu napisałem, czym zajmowały się rząd i media przez okres od końca wyborów prezydenckich. Czym zajmowały się przed?

Bronek też blokuje?

I byłoby to może mniej bolesne, gdyby nie niezbyt ciekawa sytuacja finansów publicznych...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.10.2010 o godz. 19:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.10.2010, 13:27
Gdy PiS wygrał wybory to Tusk mało się nie porobił, te wiece, manifestacje,podważanie wyboru Lecha Kaczyńskiego,ogólnie żenująca sytuacja. A później zaczęło żyć to własnym życiem. To się nigdy nie skończy, z pewnymi natężeniami trwać to będzie na wieki. Dlatego proponuje olewać jednych i drugich oraz jakieś SLD i PSL. Oni nie rządzą,bo tego zwyczajnie nie potrafią. Budką z warzywami nie potrafiliby zarządzać a co dopiero państwem. To są ludzie emocjonalnie niedojrzali, dla naszego wspólnego dobra należy ich przy najbliższych wyborach odsunąć od władzy. A także dla ich własnego dobra,bo zaraz się zaczną wybijać. Rządzący nie mają pomysłu ani planu na rządzenie, oni chcą tylko trwać. Do tego jakby chcieli coś zmienić,zadecydować, to im wszystko przeszkadza. A to ówczesny prezydent,a to krzyż,a to opozycja, a to wiatr na zewnątrz a to słonce za dnia i księżyc w nocy. Ogólnie powinniśmy im być wdzięczni,że jeszcze są. Opozycja chciałaby ale to socjaliści czyli ci sami co są obecnie więc no way. Poza tym obecność PiS przy władzy to ujadanie PO,spokoju by nie było. Ogólnie mamy 6 lat straconych dla kraju. Ten stan trwać będzie jeszcze jeden rok,i czy jako zacofańców stać nas na to?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów