|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://www.rp.pl/artykul/15,551891.html
Cytat:
W Polsce taki pogląd również pokutuje : " Sama sobie winna, na pewno prowokowała, ma za krótką spódnicę, zbyt obcisłe spodnie, po co tamtędy szła itp " W całej sprawie związanej z wczorajszym zabójstwem dostrzegam podobne mechanizmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
PiS chce ścigac za wpisy w internecie.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kempa...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
To źle usłyszałeś i piszesz nieprawdę. Rostowski nie ma tu nic do gadania, bo to automatyczna procedura, gdy jest wzrost gospodarczy w Polsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Pomysł Kempy akurat to raczej walka z wiatrakami, co nie zmienia faktu,że czasami po przeczytaniu kilku komentarzy w kilku miejscach człowiek zastanawia się nad sensem istnienia. Michał Szułdrzyński dobrze ujął i zaznaczył niektóre fakty które obecnie mają miejsce w mediach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Nie odpowiedziałaś jednak na moje pytanie dotyczące tego co nas dziwi. Nie dziwi Cię że Prezes w ciągu 50 minut na konferencji prasowej przed całą Polską , zbadał sprawę, osądził i wydał wyrok .... rozumiem że takie zachowanie jest w Twoim rozumowaniu normalne i nie nosi w sobie znamion agresji i podburzania tłumu |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
A jak on brzmiał ? Ja doczytałam się jedynie w jego wypowiedzi wskazania winnych . I kilka cytatów na poparcie tych słów. Oczywiście - wystąpienie to było mało dyplomatyczne i nie łagodziło sytuacji. Zwłaszcza w takich okolicznościach. Było jednak swoistą odpowiedzą na atak. Trudno od niego oczekiwać aby przyłączył się do chóru obwiniających właśnie jego za ów wypadek. Jarosław barankiem nie jest i wiele razy używał agresywnej retoryki - to prawda - jednakże to co obserwuje się od dłuższego czasu - ten cały zmasowany atak na PiS i jego prezesa a wcześniej i na Lecha Kaczyńskiego - pod byle pretekstem i w obrzydliwej formie - przechodzi ludzkie pojęcie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Komisja, pewnie. I wnioskuję, żeby Macierewicza na przewodniczącego powołać. A jak!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
||
No i czekam aż prokuratura zajmie się przekroczeniem uprawnień przez Głównego Inspektora Sanitarnego, oraz przez Ministerstwo Zdrowia
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 20.10.2010 o godz. 14:21.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Możnaby jeszcze rozważyć kandydaturę posła Błaszczaka i jego 3 szarych garniturów...
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Macie rację. Macierewicz musi odejść.
Choć tak sobie myślę, o tym co Kaczyński mówił wczoraj. Że w zasadzie ten "zamach" miał być na niego, więc czuje się osobiście zobowiązany do działania. To może sam by stanął na czele takiej śledczej komisji? Mam tylko jeden postulat: zero transmisji telewizyjnych. I zobaczylibyśmy ilu posłów byłoby chętnych do pracy w takiej "niemedialnej" komisji. Hipokryci... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Rozpoczęli wojnę z resztą Polski, to takie były i są tego efekty.Co Ty sobie myślisz, że plucie na wszystkich nieprzychylnych im dziennikarzy pozostanie bez echa?Sugerowanie że są niemcami, agentami, że chodzą na pasku służb, że są intelektualnym zerem - Myślałaś że to spłynie po wszystkich? Nie ma tak lekko, jak się idzie na wojnę to trzeba się liczyć z konsekwencjami a nie teraz zgrywać wielce pokrzywdzonych. Oczywiście nie chodzi mi tu o to wczorajsze morderstwo bo to akurat jest tak jak pisałaś.Noszenie mini nie robi z Ciebie winnej gdy jakiś pojeb Cię zgwałci, tyle że żyjemy w takim świecie, że stajesz się wtedy bardziej podatna na reakcje osoby chorej psychicznie. Podobnie jest tu - polityk mający pozycje, mówiący ostrym językiem, czasami wykluczający całe grupy ludzi, jest bardziej narażony na atak psychopaty niż reszta. ps ja już dawno zostałem sklasyfikowany przez Jarka jako zomo i człowiek mały i marny pod każdym względem i tak został sklasyfikowany każdy jego przeciwnik i osoba inaczej myśląca.Nie ma u mnie nienawiści do niego ale jest niechęć i tak już pozostanie.Przykro mi.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.10.2010 o godz. 15:05.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=IVIMq...layer_embedded
Młody, ambitny wykształcony kandydat na radnego z miasta Jaworzna. Z jakiej partii dodawać chyba nie trzeba. Tatuś kupił ładne okulary i jest ynteligent. Szybko bo cenzura zaraz skasuje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze powiedział przed chwilą prof. Czapiński, którego znam osobiście i cenię, że konflikt nie dotyczy tylko polityków, a rodzi się w głowach zwykłych obywateli i jeśli nic się nie zmieni w sferze mentalnej ludzi, zaczynając od edukacji szkolnej poprzez dorosłe życie to nastąpi jedynie eskalacja nienawiści.
Dlatego proponuję zacząć od siebie, zrobić sobie rachunek sumienia, sprawdzić czy jesteśmy fair wobec innych i dopiero później wróćmy do wylewania wiadra pomyj na polityków. Oni tylko odzwierciedlają naszą polską rzeczywistość. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To nie jest tak do końca, to nie przypadek że Palikot i Jarek otwierają listę najbardziej nielubianych polityków.
Patologii wśród ludzi wyeliminować się nie da, zmniejszyć tak, najlepiej przez rozwój kraju i zapewnienia godnego życia jak największej ilości osób. A politycy powinni ważyć słowa.Dla mnie to nie jest żaden przypadek że temu kolesiowi do końca odwaliło w chwili największych oskarżeń o zdradę,zbrodnie, przerzucaniem się winą za śmierć osób w Smoleńsku, 'walki o krzyż'. To już jest i tak za późno bo wczoraj mleko się rozlało i ogarnąć to, nawet przy chęciach z obu stron, będzie ciężko - gdzie ja jestem przekonany że nie będzie tych chęci. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
No bo gdybym chciał rozebrać Twojego posta na części pierwsze, zapytać o konkretne źródła - w chu roboty, nikomu nie potrzebnej. Już to przerabialiśmy.
Jak myślisz, czym zajmowałoby się PO, gdyby zabrakło chłopca do bicia w postaci PiS-u? Programem?![]() Tu nie chodzi o to, żeby złapać króliczka, tylko żeby go gonić - ku uciesze debili śledzących te żenujące występy medialne. Co zrobiło PO od czasu zwycięstwa w wyborach prezydenckich? Czym się zajmowało? Podburzaniem gówniarzy w "wojnie o krzyż"? Bezsensowną wojną z Kościołem ( bo każdy średnio rozgarnięty człowiek wie, że nie stać nas na porządny program walki z rakiem, na nowe kuracje hamujące choćby stwardnienie rozsiane, a mielibyśmy jeszcze niby mieć pieniądze na tak drogie i zawodne zabiegi )?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.10.2010 o godz. 16:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli jak, omijasz sam siebie? bo inaczej tego nie widzę
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Hmmm...Zwolenników PO cała masa. Wszyscy zadowoleni z partii rządzącej oraz nowego prezydenta (który udziela odpowiedzi tylko na pytania na które się przygotował i zna odpowiedzi).
Kurcze, ja zawsze głosuje na Korwina Mikke, nie atakuje PIS-u jak nie mam powodu, nie atakuje PO jak nie mam powodu, rozumiem krytykę konkretnej decyzji, ustawy, rozporządzenia, nie lubię pierdół i ogólników. Mam gorącą prośbę zwolenników PO, by wylistowali w skrócie zmiany w polskim ustawodawstwie, wskazali reformy które sprawiły, że są zadowoleni, że na codzień żyje się im lepiej (co zapowiadała zwycięska partia). Dowody, że zapowiadane reformy doszły do skutku (KRUS, służba zdrowia, szkolnictwo, emerytury, gornictwo itd, itp), konkrety. O ile pamiętam po wygraniu wyborów, PO prosiło o czas i wstrzymanie się z oceną, potem był tak zwany okres przejściowy a teraz to zbliza się okres przedwyborczy, więc ocena działań nie byłaby wskazana (% spadną,a trudne decyzje pozostawmy na pozniej).
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.10.2010 o godz. 09:29.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Chciałbym żeby ktoś ze zwolenników PO podjął ten temat bo mnie krew zalewa. Inflacja pożera znikome podwyżki w firmach, podatki rosną na równi szybko co liczba urzędników, deficyt nie mieści się już na standardowych kalkulatorach a rząd jak gówno robił tak robi dalej ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Dług publiczny jak u Gierka, a oni partie dotują.Czy to Ci się wydaje normalne? Moim zdaniem zresztą partie w ogóle nie powinny być dotowane z budżetu państwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Nie zmienia to oczywiście faktu, że reformy finansów publicznych trzeba przeprowadzać. Teraz prezydentem jest Komorowski, przyjaciel rządu, a nie Kaczyński, który potrzebną reformę emerytur pomostowych - w znacznym stopniu odciążającym budżet - zawetował.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 20.10.2010 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przypomne tylko ze lat temu wiecej niz 5 byla na gorze partia, ktora rzeczywiscie miala powody do wzbudzenia w sobie sporych odruchow wymiotnych przez swoje dzialania. Najgorsze jest to ze zaden dziennikarzyna na co dzien karmiacy sie jak najgorszymi emocjami, podsycajacy je i eskalujacy swoimi komentarzami oburza sie gdy dzisiaj przeczyta w sieci komentarze ludzi ze jest posrednio wspolwinny. ANI JEDEN nie zajaknie sie "u mnie wiecej nie bedzie relacji z tego typu polityki, takich wypowiedzi". Jest tylko swiete oburzenie ze "to tamci sa gorsi!" i tym podobne. Zero, zero refleksji. Zero odpowiedzialnosci za wlasne slowa. W 40 milionowym kraju jest jeszcze sporo swirow, karmcie ich dalej i podsycajcie ten plomien nienawisci.W komentarzach nie widzialem ani jednego ze niepojetym jest zabijanie za poglady. Sa tylko usprawiedliwienia ze "to oni zaczeli" i ze "tamten to byl swir na pewno". Pozostaje tylko czekac na kolejne ofiary. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla kontrastu podam że w takiej Wielkiej Brytanii, nowy rząd po 150 dniach (słownie STO PIĘĆDZIESIĄT) po objęciu władzy przedstawił konkretny plan naprawy finansów publicznych, bardzo ryzykowne przedsięwzięcie ale zasada jest prosta wydajemy tyle ile zarabiamy, nie zadłużamy następnych pokoleń. Obejmuje on m.in. - 25% cięć w sektorze publicznym w ciągu 4 lat (możliwa utrata około 1,5 miliona miejsc pracy) - zmniejszyć deficyt budżetowy z 10,5 proc. obecnie do prawie zera w 2015 r (sic) - wycofane z Afganistanu do 2015 roku Widać że tam rząd jest od rządzenia. Tylko brać przykład. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chce mi się dalej wypisywać, ale to właśnie jest w mediach i nie tylko dopisywane jako łatwa do polityka/wyborcy, jednego, albo drugiego ugrupowania, a katalog używanych epitetów rozrósł się do niewiarygodnych rozmiarów. |
|
|