The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2010, 11:45
Fakt to zawsze Fakt - nie można go brać na poważnie. Zresztą Maaskant nie może jeszcze w 100 % odpowiadać za wyniki osiągane przez ten zespół - nie on przygotowywał ich do sezonu. W tej chwili trzeba zacisnąć zęby, nawet mimo słabych wyników, i dać Holendrowi popracować. Najwcześniej będzie go można rozliczać pod koniec sezonu.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.10.2010, 11:50
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
Tylko jest jedno pytanie czy Maskant dostanie czas na budowe tego zespołu.Patrząc na grę i wyniki tej drużyny wiadać gołym okiem że w tym sezonie nic nie zwojujemy.Ten zespoł jest dosłownie rzecz biorąc bez jaj nie ma kto ciagnac tego wuzka.Co roku sciagani sa coraz gorsi piłkarze jeszcze 6 lat tem obecni piłkarzez 1 składu albo grzali by ławe lub podziwiali mecze z trybun.Z 2 strony pomoc i atak nie zostaly osłabione ale jak tu koledzy powyzej pisza nasze gwiazdki są bez formy zaś osłabiona obrona została wzmocniona szajsem 2 sortu z zagranicy.Nie podoba mi się to ze sciagamy samych zagranicznych piłkarzy w cafe futbol Maciek Żurawski powiedział prawdę że oni są a zaraz może ich nie byc ze ramis to dla nich swietny wyniki nie skocza w płomien za naszym ukochanym klubem.Ogolnie rzecz biorąc żal dupę sciska....
Z Polakami jest przecież tak samo. Każdy chce wybić się z Wisły do mocniejszego zagranicznego klubu, tak mówił Wilk na konferencji i tak powie każdy nowy Polski zawodnik który przyjdzie do Wisły. Możesz mi powiedzieć który Polski zawodnik skoczy za Wisłą w płomień ? Mały który odmawia gry w sparingu , czy może Brozio któremu nie zawsze podczas meczu chce się biegać? Oczywiście dla nich Wisła jest czymś więcej ponieważ są tutaj już od wielu lat ale zapewniam że jeśli obcokrajowiec też byłby tutaj tak długo to również miały spory sentyment do tego klubu - przykład Cantoro albo Cleber który wrócił i zgodził się na niższe zarobki ponieważ chce zakończyć tu karierę i później być może pracować dla Wisły w innej już roli. Oczywiście w naszym klubie też powinni być Polacy i powinno być ich więcej niż obcokrajowców ale zagraniczni piłkarze są nam koniecznie potrzebni jeśli chcemy zbudować solidną drużynę. Np. teraz potrzebujemy zbudować linię obrony, wyobrażacie sobie budowę jej w oparciu na Polakach? Kogo wzięlibyście na środek ? Siebierta? może Augustyna po zerwanych więzadłach ? Dodam że ten ktoś musi być nie tylko na lige ale również na europejskie pucharu , podobnie jest z bokami obrony - wystarczy popatrzeć na naszą reprezentację i widać że obrońców trzeba szukać gdzieś indziej - oczywiście jako rezerwowi mogą być tacy piłkarze jak Wołąkiewicz czy Pietia jeśli taka rola będzie im odpowiadać i zgodzą się grać za rozsądne pieniądze . Z pozostałymi formacjami jest podobnie jak z obroną , dobrych Polskich piłkarzy jest jak na lekarstwo i jesteśmy skazania na obcokrajowców .
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.10.2010, 12:09
kolarz90 przesadzasz. Już był tu taki jeden, który był najmądrzejszy i pouczał wszystkich dookoła. Każdy był głupi, tylko on jeden mądry. Zwał się Leo B.
Maaskant ma prawo kogoś skrytykować, ale osoba skrytykowana również może się odgryźć. Wg Ciebie taki Nawałka miał podkulić ogon i powiedzieć 'tak, ma Pan rację, moi piłkarze zdychali na boisku bo nie mieli sił a Wisła nawet w 90 minucie biegała po całym boisku'. Tyle, że byłaby to nieprawda. Maaskant coraz częściej ma gadki w stylu Skorży. Zero efektów, ale w gadce to jest mistrzem (mowa o Macieju). Zauważyłem, że Wasz trener wszędzie widzi winnych, tylko nie we własnej osobie. Kazus Skorży.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.10.2010, 13:13
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
kolarz90 przesadzasz. Już był tu taki jeden, który był najmądrzejszy i pouczał wszystkich dookoła. Każdy był głupi, tylko on jeden mądry. Zwał się Leo B.
Maaskant ma prawo kogoś skrytykować, ale osoba skrytykowana również może się odgryźć. Wg Ciebie taki Nawałka miał podkulić ogon i powiedzieć 'tak, ma Pan rację, moi piłkarze zdychali na boisku bo nie mieli sił a Wisła nawet w 90 minucie biegała po całym boisku'. Tyle, że byłaby to nieprawda. Maaskant coraz częściej ma gadki w stylu Skorży. Zero efektów, ale w gadce to jest mistrzem (mowa o Macieju). Zauważyłem, że Wasz trener wszędzie widzi winnych, tylko nie we własnej osobie. Kazus Skorży.
nie zrozumiałeś: nie dopatrujemy się niczego złego w tym, że trenerzy ze sobą się spierają, ale w tym, że pismaki szukają byle okazji, żeby napisać jak to zagraniczny trener jest głupi i nie odnajduje się w polskich realiach. Wniosek: trzeba zatrudniac kogoś z polskiej myśli szkoleniowej.
A co do Leo, to miał on w tym wszystkim więcej racji niż jego oponenci, zwłaszcza PZPN
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.10.2010, 13:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie zrozumiałeś: nie dopatrujemy się niczego złego w tym, że trenerzy ze sobą się spierają, ale w tym, że pismaki szukają byle okazji, żeby napisać jak to zagraniczny trener jest głupi i nie odnajduje się w polskich realiach. Wniosek: trzeba zatrudniac kogoś z polskiej myśli szkoleniowej.
A co do Leo, to miał on w tym wszystkim więcej racji niż jego oponenci, zwłaszcza PZPN
dla mnie to wygląda jakby od momentu zatrudnienia Maaskanta polscy trenerzy byli źli, że to Maaskant zarobi te XX pieniedzy za beznadziejne wyniki a nie oni.

marek2a napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi nawet o to jedno miejsce trenerskie w Wisełce,ale o to , że następstwem dobrych (mam nadzieje ,że to nastąpi) wyników Maaskanta będzie to,że inne kluby pójdą tą samą drogą, np Lech czy Legia,a naszej myśli szkoleniowej pozostanie na ogół 1sza liga i doły Ekstraklasy w najlepszym wypadku
No oczywiście że tak.Ale że Maaskantowi nie idzie, więc teraz sie cieszą z tego i na bank teksty " A nie mówiłem". To identyczne jak zachowanie pomiedzy zawodnikiem polskim i zawodnikiem zagranicznym. Np. w Legii ściągnięto zagranicznych po to, by Polacy zaczęli grać i czuli oddech na plecach. U nas było by podobnie, ale że oddaliśmy obrońców to cięzko 0-0 utrzymać.
Polscy trenerzy, siedzą w fotelach i liczą na porażki Wisły, bo tylko wtedy jebany mit polskiej myśli szkoleniowej nie upadnie. Zastanawialiście się ilu ludziom Maaskant jako trener Wisły nie pasuje? Jest ich duuużo
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.10.2010 o godz. 13:46.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.10.2010, 13:41
Tu nie chodzi nawet o to jedno miejsce trenerskie w Wisełce,ale o to , że następstwem dobrych (mam nadzieje ,że to nastąpi) wyników Maaskanta będzie to,że inne kluby pójdą tą samą drogą, np Lech czy Legia,a naszej myśli szkoleniowej pozostanie na ogół 1sza liga i doły Ekstraklasy w najlepszym wypadku
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.10.2010, 13:48
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dla mnie to wygląda jakby od momentu zatrudnienia Maaskanta polscy trenerzy byli źli, że to Maaskant zarobi te XX pieniedzy za beznadziejne wyniki a nie oni.

No oczywiście że tak.Ale że Maaskantowi nie idzie, więc teraz sie cieszą z tego i na bank teksty " A nie mówiłem". To identyczne jak zachowanie pomiedzy zawodnikiem polskim i zawodnikiem zagranicznym. Np. w Legii ściągnięto zagranicznych po to, by Polacy zaczęli grać i czuli oddech na plecach. U nas było by podobnie, ale że oddaliśmy obrońców to cięzko 0-0 utrzymać.
Polscy trenerzy, siedzą w fotelach i liczą na porażki Wisły, bo tylko wtedy jebany mit polskiej myśli szkoleniowej nie upadnie. Zastanawialiście się ilu ludziom Maaskant jako trener Wisły nie pasuje? Jest ich duuużo
Wystarczy np przeczytać wywiad z łysym trenerem z Bełchatowa przed albo po meczu z nami.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.10.2010, 13:53
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Pora zmienic mysl szkoleniowa i uczyc sie od najlepszych!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.10.2010, 14:00
Domello napisał(a):Wyświetl post
Pora zmienic mysl szkoleniowa i uczyc sie od najlepszych!!
ale my już zmieniliśmy i to jest nie na rękę otoczce polskiej piłki.
Boje sie pomyśleć co by było gdyby Maaskant miał już wyniki..

W końcu dzięki temu chłopowi, pomiając wyniki w lidze, klub idzie w kierunku profesjonalnego.

Domello : ja wiem, ze piszesz o całokształcie, ja tez. Chodzi o to, ze naszym rodzimym trenerom nie po drodze jest zatrudnianie lepszych od nich bo ich mit padnie, i zakręci się kurek z pieniędzmi.Więc wszyscy beda rzucac kłody pod nogi, byle by tylko nie poszła fama, ze lepiej zatrudnic zagranicznego.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.10.2010 o godz. 14:13.

Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.10.2010, 14:10
szprotson, tym razem nie chodzi mi o sama Wisle a o caly Polski zwiazek pilkarski. I nie chodzi mi o to aby zatrudniac tylko i wylacznie zagranicznych trenerow, ale sie od nich uczyc... zwlaszcza przygotowania fizycznego a pozniej taktyk. Ale oczywiscie najpierw musi byc zdolna mlodziez ktora bedzie sie rozwijala pod okiem profesjonalistow a nie tej zwanej "polskiej mysli szkoleniowej". Mam nadzieje ze dozyje tych lat.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.10.2010, 15:02
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy np przeczytać wywiad z łysym trenerem z Bełchatowa przed albo po meczu z nami.
a co ten łysy powiedział? bo jestem nie w temacie

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 20.10.2010, 15:15
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._tej_mody.html

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.10.2010, 15:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale my już zmieniliśmy i to jest nie na rękę otoczce polskiej piłki.
Boje sie pomyśleć co by było gdyby Maaskant miał już wyniki..
Jeśli Maaskantowi wyjdzie, drużyna po wzmocnieniach zacznie grać na miarę oczekiwań i wejdzie do LM, większość czołowych klubów w naszym kraje pójdzie tą samą drogą, czyli zatrudni kompetentnego trenera z zagranicy. Nie muszę chyba mówić co to będzie oznaczało dla naszych superspeców.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.10.2010, 15:27
Maciej Bartoszek napisał(a):
W czym jestem gorszy od Roberta Maaskanta, którym wszyscy się zachwycają? Nie wiadomo dlaczego
Jak to w czym. Maaskant wygląda jak profesjonalny trener a nie alfons tudzież bramkarz z dyski w Ciechocinku.

Maciej Bartoszek napisał(a):
Zastanawiał się Pan, co by było, gdyby zamiast Lecha, w Lidze Europy znalazł się GKS i rywalizował z Manchesterem City czy Juventusem?

- Na pewno nie przynieślibyśmy wstydu
Na pewno nie :mrgreen:

Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.10.2010, 15:32
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Tak od siebie tylko dodam ze bramke Jadze strzelilismy po wlasnie kilku klepnieciach na wlasnej polowie a potem dopiero poszly 3-4 podanai i padla bramka. Budowanie ataku pozycyjnego od tylu nie jest zla sprawa byleby tak jak w tamtym meczu ktos wychodzil do podan i zeby z przodu byl ruch. Jesli bedzie to tak wygladac jak w Zabrzu to faktycznie sensu w tym nie widac.
a nieprawda, bo Jadze strzeliliśmy po odbiorze i ponowieniu akcji, i wymianie 3-4 podań w bezpośredniej bliskości pola karnego. A to już co innego niż klepanie na połowie, jak to miało miejsce w późniejszej fazie meczu z Jaga - po prostu oni mają za mało techniki i umiejętności taktycznych (przesuwanie całej linii zespołu za piłką) aby dojść z nią w pobliże pola karnego. Przy bramce http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...el_Brozek.html widać, że przed linią piłki było 5 zawodnikow, i to jest sytuacja pożądana, bo jest kilka rozwiązań ofensywnych wtedy. I chwała Riosowi i Żurawskiemu że tą sytuację umieli dobrze rozegrać. Tyle że zauważ, że największą sztuką jest doprowadzić do takiej właśnie sytuacji wyjściowej, a tu już trzeba przesuwać się równocześnie liniami, umieć przytrzymać piłkę pod kryciem , rozsądnie wychodzić na pozycję i bardzo dużo biegać. To powinien być standard, wielokrotne w każdym meczu, a nie jedna sytuacja na 5 meczy.Bo klepanie ofensywnych piłkarzy na środku kończy się jednym Brożkiem, bądź góra dwoma piłkarzami przed linią piłki, a ponieważ nikt w Wiśle nie jest w stanie wygrać pojedynku z kilkoma rywalami, gra wygląda tak że zęby bolą.

Zobacz sobie jak Basel tworzy akcję, jaka zespołowość i ruch przy pierwszym golu, kto rozgrywa piłkę już na połowie Romy i ile zawodników jest przed linią piłki tworząc możliwe warianty rozegrania przy drugim golu, i technikę zawodnika przy trzeciej. http://rutube.ru/tracks/3691394.html...&bmstart=43920

To nie Intery czy Barcelony, to Basel które dostało na Reymonta kilka lat temu. Tyle że tam ofensywni piłkarze nie rozgrywają na środku, bo ich braknie z przodu. I teraz przyłóż sobie z całym szacunkiem Sobola do umiejętności rozprowadzenia akcji jak to robią szwajcarzy - on tego nie robi, bo nawet tego nikt u nas od niego nie wymaga, przecież on ma tylko powstrzymywać. Wszystko fajnie, tylko z takim podejściem z własnej woli tracimy jednego piłkarza potrafiącego rozegrać piłkę. Ze nie wspomnę o trzeciej bramce, i dyskusji że Brożek jest dobrym napastnikiem, jak on nigdy się do takiej akcji nawet nie pomyślał zabrać, a co dopiero żeby się chociaż zbliżył do jej wykonania. A to szwajcar którego Basel ściągnęło za darmo z Lousanne. Byl wypożyczany jeszcze do zeszłego sezonu, i pewnie do wzięcia za grosze. A po jednej akcji widac że byłby w Wiśle najlepszym technicznie piłkarzem i gwiazdą ligi.

Reasumując, Maaskant stara się wprowadzać zachodnie wzorce, tyle że nie ma to racji bytu, z takim materiałem. Stąd zima da ostateczną odpowiedz - albo w końcu robimy rozpi.d w drużynie i pozbywamy się ludzi od lat obniżających jakość tego zespołu, w zamian ściągając przyzwoitych graczy, albo po prostu staczamy się w dół, i Mourinho z sir Alexem nie pomogą. Swoją drogą żal mi Roberta, bo podejrzewam że wiedząc to co teraz wie nie podjął by się pracy tutaj.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.10.2010, 15:38
Przeczytałem. Facet jest megalomanem.
To, żxe sukcesy odnosi dzis Probierz i Kafarski, a także Bartoszek czy Sasal to nie wynik ich nadzwyczajnych umiejętności trenerskich.
Składa się na to fakt, że taki Probierz czy Kafarski pracują z drużyną już długo, drużyna nie przeżyła gwałtownych wstrząsów w postaci wymiany niemal calego składu a za przeciwników ma albo słabsze ekipy, albo druzyny "poi przejściach" z nowymi trenerami. Wyjątkiem jest Amika: zespół jest stabilny i trener się nie zmienił. Za to trener jest taki sobie a drużyna źle przygotowana

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.10.2010, 16:36
Chciałbym by Wisła była też tak źle przygotowana i grała jak równy z równym z Juve. Wygrała z Dnipro i Salzburgiem.
W Lechu myślę że jest problem braku motywacji do wygrywania w lidze. Osiągnęli już to o co walczyli od lat czyli Majstra.
W Lidze Europy grają w grupie silniejszej niż większość w lidze mistrzów. Więc tak naprawdę mają wszystko czego chcieli.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.10.2010, 16:47
witeq - dużo racji w tym co piszesz.

A co do Bartoszka to on już zdążył posprzeczać się z trenerem Ruchu Fornalikiem - sugerując że go bardzo przechytrzył i dlatego Bełachatów ograł Ruch. Tak mają niektórzy młodzi ludzie/trenerzy

Ja natomiast wolałbym żeby nasz trener Maaskant przemówił wynikami/dobrą grą naszej Wisły a nie swoimi krasomówczymi talentami! Bo na razie ma duży kredyt zaufania u nas kibiców - ale nie po to żeby się wymądrzał na konferencjach prasowych tylko żeby dobrze pracował
Bo wygląda to tak na ten moment - jak porównując - "wszech mądry" Filipiak który wie wszystko jak awansować do LM tylko że z roku na rok jego team broni się przed spadkiem
Niech więc Maaskant więcej pracuje a nie poucza innych jak sam na razie nic nie pokazał!

FraMat - Bartoszek to akurat musiał składać od nowa zespół latem w przeciwieństwie do Probierza (pracuje najdłużej) czy Sasala. Dlatego to czy Bartoszek to świetny trener czy to zbieg okoliczności to się okaże - bo punkt wyjścia miał niewiele lepszy niż Maaskant (rozsprzedany Bełchatów i dużo nowych piłkarzy).

Podsumowując
Robercie - więcej pracy, mniej błyszczenia na konferencjach
Przemów wynikami wtedy zamkniesz wszystkim usta a nie gadką!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.10.2010 o godz. 16:49.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.10.2010, 16:51
Kogo Maaskant niby pouczał ? Można link.
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.10.2010, 16:59
tofik napisał(a):Wyświetl post
Kogo Maaskant niby pouczał ? Można link.
"Gazeta twierdzi, że szkoleniowiec Wisły podpadł już Orestowi Lenczykowi i Adamowi Nawałce. O angażu trenera Śląska wypowiedział się w lekceważący sposób, że "to nic nie zmienia, ponieważ do dyspozycji będzie miał ciągle tych samych piłkarzy".

Lenczyk po wywiezieniu cennego punktu spod Wawelu odgryzł się. - Jestem w Śląsku na chwilę, by wkrótce zrobić miejsce trenerowi z Holandii. Taka ostatnio nastała moda."

O tym pisałem - może zamiast poucza powinienem napisać - obraził?

Ja uważam - nie masz wyników (Filipiak) morda w kubeł.
Maaskant - do czasu kiedy nie pokaże że jest świetnym trenerem skupia się na sobie i swoim teamie a nie na "gadce".

PS
Gdyby takie wyniki i grę miał Bartoszek prowadząc Wisłę to już by go tu nie było! Maaskant ma duży kredyt zaufania, więc niech pracuje a nie gada!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.10.2010, 17:13
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
"Gazeta twierdzi, że szkoleniowiec Wisły podpadł już Orestowi Lenczykowi i Adamowi Nawałce. O angażu trenera Śląska wypowiedział się w lekceważący sposób, że "to nic nie zmienia, ponieważ do dyspozycji będzie miał ciągle tych samych piłkarzy".

Lenczyk po wywiezieniu cennego punktu spod Wawelu odgryzł się. - Jestem w Śląsku na chwilę, by wkrótce zrobić miejsce trenerowi z Holandii. Taka ostatnio nastała moda."

O tym pisałem - może zamiast poucza powinienem napisać - obraził?

Ja uważam - nie masz wyników (Filipiak) morda w kubeł.
Maaskant - do czasu kiedy nie pokaże że jest świetnym trenerem skupia się na sobie i swoim teamie a nie na "gadce".

PS
Gdyby takie wyniki i grę miał Bartoszek prowadząc Wisłę to już by go tu nie było! Maaskant ma duży kredyt zaufania, więc niech pracuje a nie gada!
Ale co jest w tym obraźliwego, bo ja nie zbyt rozumiem?
Robert powiedział jedynie, że to nie trener gra, tylko piłkarze, którzy zarówno przed Lenczykiem jak i teraz są tacy sami. Jak mnie wkurza takie szukanie afer na siłę.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 20.10.2010, 17:13
Gazeta wypisuje bzdury(jak zwykle). Dobrze pamiętam ten wywiad przed meczem ze Śląskiem. Jest do obejrzenia w wersji video. Gdzie tam było lekceważenie ?
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.10.2010, 17:21
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Ale co jest w tym obraźliwego, bo ja nie zbyt rozumiem?
Robert powiedział jedynie, że to nie trener gra, tylko piłkarze, którzy zarówno przed Lenczykiem jak i teraz są tacy sami. Jak mnie wkurza takie szukanie afer na siłę.
To tak jakbyś był managerem - obejmujesz fotel prezesa Forda bo wierzysz w swoje umiejętności kierowania firmą i sądzisz że uzdrowisz firmę i wyciągniesz ją z kryzysu (Lenczyk). Tymczasem prezes Nissana (Maaskant) mówi - to i tak nic nie zmieni - przecież pracownicy przed jak i po nowym prezesie Forda są tacy sami, i w podtekście - wyniki finansowe też będą takie same (kiepskie) czy będzie ten czy inny prezes!
(Normalny człowiek nie przyjąłby tego jako komplement..... tym bardziej Lenczyk)

Czyli Lenczyk zostaje "szefem" w Śląsku i jako doświadczony trener z poczuciem własnej wartości sądzi że uzdrowi zespół z Wrocławia. Tymczasem Maaskant sugeruje - i tak nic nie zmienisz, jesteś słaby.... Ja to tak rozumiem.

Pomijam fakt - czy właśnie tak było (opieram się tylko na tym cytacie)

BTW
Na mnie PR Maaskanta nie działa - działają na mnie tylko wyniki i jakość gry Wisły
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 20.10.2010, 17:36
witeq podpisuje się pod twoim postem rękami, nogami i czym tylko sie da
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 20.10.2010, 17:36
Tylko że prezes firmy kieruje i jest tak jak on chce, a trener może wpoić założenia taktyczne, które nie zostaną zrozumiane przez np zbyt małą ilość czasu lub zbyt słabe umiejętnosci piłkarkie.Maaskantowi chodziło o to, że jest z drużyną zbyt krótko (3 dni) by cokolwiek dało się zmienić.
Gazeta jak zwykle stara się siać u nas ferment.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.10.2010 o godz. 17:39.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.10.2010, 17:39
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Tylko że prezes Firmy kieruje firmą i jest tak jak on chce, a trener może wpoić założenia taktyczne, które nie zostaną np zrozumiane przez np zbyt małą ilość czasu lub zbyt słabe umiejętnosci piłkarkie.Maaskantowi chodziło o to, że jest z drużyną zbyt krótko (3 dni) by cokolwiek dało się zmienić.
Gazeta jak zwykle stara się siać u nas ferment.
Możliwe że jest tak jak piszesz - ale wyszło to bardzo niefortunnie!

Pomijam fakt że przez 3 dni można choćby poprawić nastrój w szatni czy inaczej zdopingować piłkarzy do większego wysiłku, lekko zmodyfikować taktykę bo oczywiście jakości gry się nie zmieni. (Lenczyk w Śląsku)

Natomiast możliwe że jest to "ferment" wyprodukowany przez media
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 20.10.2010, 17:40
Widzę, że cała teoria już gotowa, ale może najpierw obejrz :
http://www.youtube.com/watch?v=UhLoj_4S-A8 Trener wyraźnie odniósł się do czasu. Że wiele nie mógł Lenczyk zdziałać w tydzień.
Zadziwia mnie, że wierzysz na słowo gazecie. Twój błąd.
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.10.2010, 17:46
tofik napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że cała teoria już gotowa, ale może najpierw obejrz :
http://www.youtube.com/watch?v=UhLoj_4S-A8 Trener wyraźnie odniósł się do czasu. Że wiele nie mógł Lenczyk zdziałać w tydzień.
Zadziwia mnie, że wierzysz na słowo gazecie. Twój błąd.
A Ty widzę że jak się do mnie nie przy.......isz raz dziennie to masz dzień zmarnowany
(szczerze współczuje celów w życiu)

Opierałem się "mądralo" na słowie pisanym - przytoczonym przez kolegów w wcześniejszych postach (link). Weź się do nich dojeb że sieją ferment jak taki mądry jesteś! Może pewnie napiszesz że celowo wprowadzają w błąd?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.10.2010, 17:46
Niby masz racje, ale...myślę tak samo jak Ogryzek w poście nr 2137.

Zacznijmy od tego, że to Maaskant zaczął swoje ataki, nie 'polska myśl szkoleniowa' (przynajmniej tak wynika z tego artykułu w Fakcie). I tak jak napisał Ogryzek- Maaskant niech udowodni jaki z niego fachowiec (powinien sam sobie dać czas np po przerwie zimowej, gdzie będzie miał możliwość przygotowania zespołu sam) i jeśli osiągnie lepsze rezultaty (styl przygotowanie fizyczne itp) niż do tej pory miała Wisła przez te 2/3 lata, to wtedy może pouczać innych. A tak to trochę się wygłupia i w sumie nie dziwię się, że 'polska myśl szkoleniowa' się burzy. Wyobrażasz sobie Polaka który poszedłby prowadzić zespół w Holandii i praktycznie na dzień dobry 'jeżdził' po tamtejszych trenerach? Wg mnie zostałby szybko ściągnięty na ziemię.

Poza tym co do tezy, że zagranicznych trenerów w Polsce nie chcą, to w mojej opinii jest ona trochę na wyrost- był przecież Okuka, Radolsky, Liczka itp i jakoś nie mieli oni zbytnich problemów. Kłopoty to miał Leo, bo jak sam napisałeś najeżdżał na PZPN i całe to dziadostwo. Owszem miał sporo racji, ale mi raczej chodziło o to, że był z niego niezły bufon- przykładem niech będzie to, że nie napisał raportu po ME bo mu się nie chciało lub jakieś dziwne powołania, któe śmieszyły nawet kibiców. Sam Been też nie jest tu bez winy.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 20.10.2010, 17:54
Zdaje się, że Leńczyka zaprezentowali 27, albo 28 a mecz był 1 pazdziernika, wiec nawet nie tydzień.

Wyborcza specjalizuje się w oczernianiu Wisły.Czasami mam wrażenie, że wręcz stosuje negatywny buzz marketing.

To tylko ja.

A kogo ten Maaskant poucza?!!!!
....a wyborcza ryje wam głowy.Czytajcie więcej tego gówna

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów