|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Fakt to zawsze Fakt - nie można go brać na poważnie. Zresztą Maaskant nie może jeszcze w 100 % odpowiadać za wyniki osiągane przez ten zespół - nie on przygotowywał ich do sezonu. W tej chwili trzeba zacisnąć zęby, nawet mimo słabych wyników, i dać Holendrowi popracować. Najwcześniej będzie go można rozliczać pod koniec sezonu.
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
kolarz90 przesadzasz. Już był tu taki jeden, który był najmądrzejszy i pouczał wszystkich dookoła. Każdy był głupi, tylko on jeden mądry. Zwał się Leo B.
Maaskant ma prawo kogoś skrytykować, ale osoba skrytykowana również może się odgryźć. Wg Ciebie taki Nawałka miał podkulić ogon i powiedzieć 'tak, ma Pan rację, moi piłkarze zdychali na boisku bo nie mieli sił a Wisła nawet w 90 minucie biegała po całym boisku'. Tyle, że byłaby to nieprawda. Maaskant coraz częściej ma gadki w stylu Skorży. Zero efektów, ale w gadce to jest mistrzem (mowa o Macieju). Zauważyłem, że Wasz trener wszędzie widzi winnych, tylko nie we własnej osobie. Kazus Skorży. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
A co do Leo, to miał on w tym wszystkim więcej racji niż jego oponenci, zwłaszcza PZPN |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Polscy trenerzy, siedzą w fotelach i liczą na porażki Wisły, bo tylko wtedy jebany mit polskiej myśli szkoleniowej nie upadnie. Zastanawialiście się ilu ludziom Maaskant jako trener Wisły nie pasuje? Jest ich duuużo
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.10.2010 o godz. 13:46.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tu nie chodzi nawet o to jedno miejsce trenerskie w Wisełce,ale o to , że następstwem dobrych (mam nadzieje ,że to nastąpi) wyników Maaskanta będzie to,że inne kluby pójdą tą samą drogą, np Lech czy Legia,a naszej myśli szkoleniowej pozostanie na ogół 1sza liga i doły Ekstraklasy w najlepszym wypadku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale my już zmieniliśmy i to jest nie na rękę otoczce polskiej piłki.
Boje sie pomyśleć co by było gdyby Maaskant miał już wyniki.. W końcu dzięki temu chłopowi, pomiając wyniki w lidze, klub idzie w kierunku profesjonalnego. Domello : ja wiem, ze piszesz o całokształcie, ja tez. Chodzi o to, ze naszym rodzimym trenerom nie po drodze jest zatrudnianie lepszych od nich bo ich mit padnie, i zakręci się kurek z pieniędzmi.Więc wszyscy beda rzucac kłody pod nogi, byle by tylko nie poszła fama, ze lepiej zatrudnic zagranicznego.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.10.2010 o godz. 14:13.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
szprotson, tym razem nie chodzi mi o sama Wisle a o caly Polski zwiazek pilkarski. I nie chodzi mi o to aby zatrudniac tylko i wylacznie zagranicznych trenerow, ale sie od nich uczyc... zwlaszcza przygotowania fizycznego a pozniej taktyk. Ale oczywiscie najpierw musi byc zdolna mlodziez ktora bedzie sie rozwijala pod okiem profesjonalistow a nie tej zwanej "polskiej mysli szkoleniowej". Mam nadzieje ze dozyje tych lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a co ten łysy powiedział? bo jestem nie w temacie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Jeśli Maaskantowi wyjdzie, drużyna po wzmocnieniach zacznie grać na miarę oczekiwań i wejdzie do LM, większość czołowych klubów w naszym kraje pójdzie tą samą drogą, czyli zatrudni kompetentnego trenera z zagranicy. Nie muszę chyba mówić co to będzie oznaczało dla naszych superspeców.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Maciej Bartoszek napisał(a):
Maciej Bartoszek napisał(a):
![]()
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Zobacz sobie jak Basel tworzy akcję, jaka zespołowość i ruch przy pierwszym golu, kto rozgrywa piłkę już na połowie Romy i ile zawodników jest przed linią piłki tworząc możliwe warianty rozegrania przy drugim golu, i technikę zawodnika przy trzeciej. http://rutube.ru/tracks/3691394.html...&bmstart=43920 To nie Intery czy Barcelony, to Basel które dostało na Reymonta kilka lat temu. Tyle że tam ofensywni piłkarze nie rozgrywają na środku, bo ich braknie z przodu. I teraz przyłóż sobie z całym szacunkiem Sobola do umiejętności rozprowadzenia akcji jak to robią szwajcarzy - on tego nie robi, bo nawet tego nikt u nas od niego nie wymaga, przecież on ma tylko powstrzymywać. Wszystko fajnie, tylko z takim podejściem z własnej woli tracimy jednego piłkarza potrafiącego rozegrać piłkę. Ze nie wspomnę o trzeciej bramce, i dyskusji że Brożek jest dobrym napastnikiem, jak on nigdy się do takiej akcji nawet nie pomyślał zabrać, a co dopiero żeby się chociaż zbliżył do jej wykonania. A to szwajcar którego Basel ściągnęło za darmo z Lousanne. Byl wypożyczany jeszcze do zeszłego sezonu, i pewnie do wzięcia za grosze. A po jednej akcji widac że byłby w Wiśle najlepszym technicznie piłkarzem i gwiazdą ligi. Reasumując, Maaskant stara się wprowadzać zachodnie wzorce, tyle że nie ma to racji bytu, z takim materiałem. Stąd zima da ostateczną odpowiedz - albo w końcu robimy rozpi.d w drużynie i pozbywamy się ludzi od lat obniżających jakość tego zespołu, w zamian ściągając przyzwoitych graczy, albo po prostu staczamy się w dół, i Mourinho z sir Alexem nie pomogą. Swoją drogą żal mi Roberta, bo podejrzewam że wiedząc to co teraz wie nie podjął by się pracy tutaj. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytałem. Facet jest megalomanem.
To, żxe sukcesy odnosi dzis Probierz i Kafarski, a także Bartoszek czy Sasal to nie wynik ich nadzwyczajnych umiejętności trenerskich. Składa się na to fakt, że taki Probierz czy Kafarski pracują z drużyną już długo, drużyna nie przeżyła gwałtownych wstrząsów w postaci wymiany niemal calego składu a za przeciwników ma albo słabsze ekipy, albo druzyny "poi przejściach" z nowymi trenerami. Wyjątkiem jest Amika: zespół jest stabilny i trener się nie zmienił. Za to trener jest taki sobie a drużyna źle przygotowana |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chciałbym by Wisła była też tak źle przygotowana i grała jak równy z równym z Juve. Wygrała z Dnipro i Salzburgiem.
W Lechu myślę że jest problem braku motywacji do wygrywania w lidze. Osiągnęli już to o co walczyli od lat czyli Majstra. W Lidze Europy grają w grupie silniejszej niż większość w lidze mistrzów. Więc tak naprawdę mają wszystko czego chcieli. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
witeq - dużo racji w tym co piszesz.
A co do Bartoszka to on już zdążył posprzeczać się z trenerem Ruchu Fornalikiem - sugerując że go bardzo przechytrzył i dlatego Bełachatów ograł Ruch. Tak mają niektórzy młodzi ludzie/trenerzy ![]() Ja natomiast wolałbym żeby nasz trener Maaskant przemówił wynikami/dobrą grą naszej Wisły a nie swoimi krasomówczymi talentami! Bo na razie ma duży kredyt zaufania u nas kibiców - ale nie po to żeby się wymądrzał na konferencjach prasowych tylko żeby dobrze pracował ![]() Bo wygląda to tak na ten moment - jak porównując - "wszech mądry" Filipiak który wie wszystko jak awansować do LM tylko że z roku na rok jego team broni się przed spadkiem Niech więc Maaskant więcej pracuje a nie poucza innych jak sam na razie nic nie pokazał! FraMat - Bartoszek to akurat musiał składać od nowa zespół latem w przeciwieństwie do Probierza (pracuje najdłużej) czy Sasala. Dlatego to czy Bartoszek to świetny trener czy to zbieg okoliczności to się okaże - bo punkt wyjścia miał niewiele lepszy niż Maaskant (rozsprzedany Bełchatów i dużo nowych piłkarzy). Podsumowując Robercie - więcej pracy, mniej błyszczenia na konferencjach ![]() Przemów wynikami wtedy zamkniesz wszystkim usta a nie gadką!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.10.2010 o godz. 16:49.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kogo Maaskant niby pouczał ? Można link.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Gazeta twierdzi, że szkoleniowiec Wisły podpadł już Orestowi Lenczykowi i Adamowi Nawałce. O angażu trenera Śląska wypowiedział się w lekceważący sposób, że "to nic nie zmienia, ponieważ do dyspozycji będzie miał ciągle tych samych piłkarzy".
Lenczyk po wywiezieniu cennego punktu spod Wawelu odgryzł się. - Jestem w Śląsku na chwilę, by wkrótce zrobić miejsce trenerowi z Holandii. Taka ostatnio nastała moda." O tym pisałem - może zamiast poucza powinienem napisać - obraził? Ja uważam - nie masz wyników (Filipiak) morda w kubeł. Maaskant - do czasu kiedy nie pokaże że jest świetnym trenerem skupia się na sobie i swoim teamie a nie na "gadce". PS Gdyby takie wyniki i grę miał Bartoszek prowadząc Wisłę to już by go tu nie było! Maaskant ma duży kredyt zaufania, więc niech pracuje a nie gada! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Robert powiedział jedynie, że to nie trener gra, tylko piłkarze, którzy zarówno przed Lenczykiem jak i teraz są tacy sami. Jak mnie wkurza takie szukanie afer na siłę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gazeta wypisuje bzdury(jak zwykle). Dobrze pamiętam ten wywiad przed meczem ze Śląskiem. Jest do obejrzenia w wersji video. Gdzie tam było lekceważenie ?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
(Normalny człowiek nie przyjąłby tego jako komplement..... tym bardziej Lenczyk) Czyli Lenczyk zostaje "szefem" w Śląsku i jako doświadczony trener z poczuciem własnej wartości sądzi że uzdrowi zespół z Wrocławia. Tymczasem Maaskant sugeruje - i tak nic nie zmienisz, jesteś słaby.... Ja to tak rozumiem. Pomijam fakt - czy właśnie tak było (opieram się tylko na tym cytacie) BTW Na mnie PR Maaskanta nie działa - działają na mnie tylko wyniki i jakość gry Wisły ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
witeq podpisuje się pod twoim postem rękami, nogami i czym tylko sie da
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że prezes firmy kieruje i jest tak jak on chce, a trener może wpoić założenia taktyczne, które nie zostaną zrozumiane przez np zbyt małą ilość czasu lub zbyt słabe umiejętnosci piłkarkie.Maaskantowi chodziło o to, że jest z drużyną zbyt krótko (3 dni) by cokolwiek dało się zmienić.
Gazeta jak zwykle stara się siać u nas ferment.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.10.2010 o godz. 17:39.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pomijam fakt że przez 3 dni można choćby poprawić nastrój w szatni czy inaczej zdopingować piłkarzy do większego wysiłku, lekko zmodyfikować taktykę bo oczywiście jakości gry się nie zmieni. (Lenczyk w Śląsku) Natomiast możliwe że jest to "ferment" wyprodukowany przez media ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że cała teoria już gotowa, ale może najpierw obejrz :
http://www.youtube.com/watch?v=UhLoj_4S-A8 Trener wyraźnie odniósł się do czasu. Że wiele nie mógł Lenczyk zdziałać w tydzień. Zadziwia mnie, że wierzysz na słowo gazecie. Twój błąd. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() (szczerze współczuje celów w życiu) Opierałem się "mądralo" na słowie pisanym - przytoczonym przez kolegów w wcześniejszych postach (link). Weź się do nich dojeb że sieją ferment jak taki mądry jesteś! Może pewnie napiszesz że celowo wprowadzają w błąd? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Zacznijmy od tego, że to Maaskant zaczął swoje ataki, nie 'polska myśl szkoleniowa' (przynajmniej tak wynika z tego artykułu w Fakcie). I tak jak napisał Ogryzek- Maaskant niech udowodni jaki z niego fachowiec (powinien sam sobie dać czas np po przerwie zimowej, gdzie będzie miał możliwość przygotowania zespołu sam) i jeśli osiągnie lepsze rezultaty (styl przygotowanie fizyczne itp) niż do tej pory miała Wisła przez te 2/3 lata, to wtedy może pouczać innych. A tak to trochę się wygłupia i w sumie nie dziwię się, że 'polska myśl szkoleniowa' się burzy. Wyobrażasz sobie Polaka który poszedłby prowadzić zespół w Holandii i praktycznie na dzień dobry 'jeżdził' po tamtejszych trenerach? Wg mnie zostałby szybko ściągnięty na ziemię. Poza tym co do tezy, że zagranicznych trenerów w Polsce nie chcą, to w mojej opinii jest ona trochę na wyrost- był przecież Okuka, Radolsky, Liczka itp i jakoś nie mieli oni zbytnich problemów. Kłopoty to miał Leo, bo jak sam napisałeś najeżdżał na PZPN i całe to dziadostwo. Owszem miał sporo racji, ale mi raczej chodziło o to, że był z niego niezły bufon- przykładem niech będzie to, że nie napisał raportu po ME bo mu się nie chciało lub jakieś dziwne powołania, któe śmieszyły nawet kibiców. Sam Been też nie jest tu bez winy. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdaje się, że Leńczyka zaprezentowali 27, albo 28 a mecz był 1 pazdziernika, wiec nawet nie tydzień.
Wyborcza specjalizuje się w oczernianiu Wisły.Czasami mam wrażenie, że wręcz stosuje negatywny buzz marketing. To tylko ja. A kogo ten Maaskant poucza?!!!! ....a wyborcza ryje wam głowy.Czytajcie więcej tego gówna ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|