|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Kaczyński winny jest atmosferze, podobnie jaki PO to fakt. NImeniej w obecnym kontekście Palikot z tym tekstem http://wiadomosci.onet.pl/blogi/nadz...0850,blog.html powinien zniknąć.
Z Jarkowych słabszych haseł zawsze były widły, PO nie raz piło do zlikwidowania, dorżnięcia itp PiSu, co nie spotykało sie z reakcją mediów, to i efekt tych tekstów dziwić nie może ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|||
Zapewniam Cię, że sama modliłam się pod pałacem w ten straszny dzień tragedii - tak samo jak tysiące ludzi. A pisząc takie rzeczy obrażasz wiele osób. Mnie również. Cytat:
Tymi słowami : "to efekt wielkiej kampanii nienawiści, która prowadzona była wobec PiS od długiego czasu" - nic nowego nie powiedział. Nie przez przypadek morderca miał PiS i Jarka na ustach. Nie musial daleko szukać - pewne wypowiedzi nasuwają się same. Ciekawe kiedy politycy zaczną ważyć słowa. Jarosława to rownież dotyczy. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/1...k-to-rezultat/ Cytat:
|
|||
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
To "oni" są głupi, nie ja. To "oni" się dają sterować, nie ja. To "oni" są. k..a, nieroby nie ja. To "oni" tam się lenią zamiast pracować, to "oni " nie myślą, to "oni" kradną, to "oni", to przez "nich"! My natomiast... A to inna sprawa. My się staramy. My pracujemy. A nawet harujemy o czym piszemy miedzy 9 a 17. My przyszłość narodu, a nawet Naród sam w sobie. Nieugięci tropiciele łapówkarzy , niestety zmuszeni przez los do 50 złotowych datków na rzecz drogówki. Nieskalani, dzielni, odważni i praworządni poszukujący zaufanego mechanika bo trzeba auto sprzedać na giełdzie, a za duży przebieg. Naszą cechą charakterystyczną - to MY zawsze mamy rację i nie jest możliwe, żeby "oni" powiedzieli cokolwiek sensownego. Z resztą nieważne co mówią. Ważne co mówimy MY. Dotyczy to wszystkich tutaj. Również mnie. Nam, Polakom, brakuje najzwyklejszej pokory. Ktoś nam 150 lat temu wmówił, że jesteśmy wyjątkowi, a my w to bezkrytycznie uwierzyliśmy. Niepotrzebnie.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 19.10.2010 o godz. 16:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
||
To ponoć powiedział w RM - piszę ponoć bo być może znów się ktoś przesłyszał A to Sakiewicz Dziennikarze reżimowych mediów odpowiadają za to w takim samym stopniu, jak propagandyści stanu wojennego za polityczne morderstwa lat osiemdziesiątych. Ta krew jest na waszych rękach - tak atak w siedzibie PiS w Łodzi komentuje Tomasz Sakiewicz. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
oprócz polityków winnych tej tragedii myśle że też media przyłożyły do tego ręke gdyż strasznie podgrzewają atmosfere, buntuja Rodaków przeciwko sobie.
Często jedna nieprzemyślana wypowiedź jakiegoś polityka jest niepotrzebnie nagłaśniana.Takiego Palikota to jeszcze przed katastrofą w Smoleńsku powinny media całkowicie zbojkotowac jak kiedyś Leppera |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Online |
|
|
"Przyjdzie taki dzień, że Jarosław będzie już rozmawiał z siłami ostateczności. Być może jeszcze w tym roku. I wówczas uznamy, że to był naprawdę dobry rok. Tego się trzymam, w to wierzę".
Janusz P. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
A MY to zarazem oni ![]() Ja nie potrzebuje wrogów aby się odnaleźć w rzeczywistości. Może to dziwnie i bufoniasto zabrzmi,ale nie czuje się ani Nami ani onymi. Nie po drodzę mi z żadną partią ani formację polityczną w kraju. Najbliżej mi ideologicznie do UPR,ale też z epwnymi zastrzeżeniami. Pamiętam czasy, gdy afera goniła aferę za czasów rządów SLD, goście kompromitowali się co rusz. Ale nie było wobec nich takiej nienawiści w społeczeństwie, w ogóle czegoś takiego nie było jak jest od czasów rządów PiS. Jak sięgnę pamięcią, nigdy nie widziałem zogniskowania takiego jadu wobec jednej partii politycznej, i to ze straony wszystkich przedstawicieli zycia politycznego. Teoretycznie różniących się od siebie. Takiej jednomyślności nie było nigdy. I to nie chodzi o walkę poltczną,ale o zeszmacenie jako ludzi, odmawiając im prawa do czeogkolwiek. A ich politycznych zwolenników wyśiewać i wymyślać od najgorszych. Niespotykane. Tak samo jak to,gdy PiS wygrał w demokratycznych wyborach, organozwanie jakiś wieców...zresztą, odsyłam do archiwów,żeby przypomnieć sobie co robiło PO gdy PiS objął wladzę. Rzeczy niepspotykane również. Jazgot w mediach, podważanie wiarygdności, wyśmiewanie. Zdziczenie obyczajów. I to pamiętne wystąpienie obecnego premiera. Cytuje z pamięci"wiecie jak nazywają obecną koalicje" Mocherowa kolalicja" Wymyślony przez PR owcó slogan szybko podchwycił mierny motłoch, i trwa to do dziś. Obśmiwanie ludzi starszych, co to jest, jakiś wykluczenie?I krok po kroku wszystko to doprowadziło do dzisiejszych wydarzeń. Ale to musztarda po obiedzie. Państwo jest w stanie agonalnym w każdej dziedzinie. Ratunku nie ma. Ale lud jest zadowolony, szczęsliwy,bo w Tv mówią ,że jest ok. Zielona wyspa szczęsliwosci.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.10.2010 o godz. 17:42.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Brzemię odpowiedzialności za śmierć ludzi pod Smoleńskiem i morderstwo polityczne dźwiga w swych sumieniach Platforma jako partia. Ale czy Ci winni mają sumienia ? Głowna koncepcja PO czyt. polityka nienawiści i utrzymanie się przy władzy przez chore, niespełnione ambicje polityczne Tuska doprowadziły Nasz kraj do wojny domowej. Bo w dzisiejszej postindustrialnej Polsce wyższe wartości zeszły na boczny sektor. Rządy premiera uzurpatora przy wsparciu medialnych baronów rodem z III Rzeszy wprowadziły w Polsce stan wojenny. Panowie i panie demokracja i suwerenność narodu Polskiego jest zagrożona i my możemy tylko biernie patrzeć jak upada kolos na glinianych nogach.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ale my jesteśmy wyjątkowi, tylko niestety nie w tę stronę w którą trzeba. Miłośnikiem hip-hopu jakimś wielkim nie jestem, ale słyszałem kiedyś piosenkę o tytule "każdy ponad każdym" I to chyba najlepiej oddaje to czym się staliśmy. Jesteśmy chyba najbardziej zakompleksionym narodem na świecie, a swoje kompleksy spychamy w cień, doszukując się wad u innych, wyciągając je na wierzch i poddając pod rozwagę innym, takim jak my. Z tej zbiorowości rodzi się, poczucie siły i dowartościowania.Bojąc się, wyśmiania, nie mając poczucia własnej wartości, mówimy wszyscy jednym tonem, bo wiemy, że jakakolwiek fałszywa nuta, może uczynić z nas samych obiekt drwin.Są pewne irracjonalne postawy i słowa, które same w sobie przez swoją głupotę powinny automatycznie zanikać, ale wzmacniane przez media, powielane przez masy, nabierają mocy i stają się rzeczywiste. Czy w normalnym kraju, w normalnych okolicznościach, karykatura człowieka pokroju palikota, potrafiła by zdobyć władzę i posłuch jaką zdobyła?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
No tak wszystko jasne .... Katastrofa lotnicza - winny rząd Wypadek Busa - winny rząd Szaleniec strzela - winny rząd Nienawiść - winny rząd Morderstwa polityczne - winny rząd a i jeszcze mordy na opozycji w Polsce się zaczęły to też winny rząd Ludzie myślący inaczej stoją tam gdzie ZOMO to POpaprańcy i dewianci Rząd i baronowie jak w III Rzeszy. Czy Ty się człowieku słyszysz Jarosław jest święty, są na niego zamachy i Tylko On może zbawić Kraj i wszystko co On mówi i jego zwolennicy to nacechowane miłością słowa. Paranoja |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Ale winę największą ponoszą media - bo się tym żywiły, bo na to pozwalały. Kto wykreował pseudo-polityka Palikota? Na czym ów zbił polityczny kapitał - na realnych działaniach ( "Tanie państwo", ....a mać ), czy chamskich atakach? Nie widzisz tego, czy po prostu nie chcesz? Tu nie chodzi już o to, kto ma rację - podział jest już oparty wyłącznie o emocje. EDIT: Cytat:
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.10.2010 o godz. 18:38.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Abstrachujac od tego wszystkiego kto za to odpowieada, to moim zdaniem nie jest normalne zeby czlowiek zdrowy na umysle, wszedl sobie ot tak po prostu, do biura PiS i otworzyl ogien do przypadkowej osoby.
Nikt, absolutnie NIKT niewazne czy chory czy zdrowy na umysle, sie w ten sposob nie zachowuje. Harimata - piwo za twoj post. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Osobiście trudno mi sobie wyobrazić, by zabójca mógł być zdrowy psychicznie. Nie chodzi mi o samą zbrodnię ( na coś podobnego od dawna się zbierało, wystarczy sobie przypomnieć harce "młodzieży" pod krzyżem ), ale jej przebieg - nie miał zbyt dużych szans uniknąć rozpoznania i schwytania. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
stojąc po jasnej stronie mocy doskonale wykształciuchy wiedzą o tym, że pochwalenie się na imprezie że się głosowało na PIS to ściągniecie na sibie głupkowatych uśmieszków i niekończące się zaczepki na temat radia Maryja. Nie znają jednak poczucia wykluczenia - bo stoja po jasnej stronie mocy.
Czy wykształciuch wie o tym, że przyznanie się do głosowania na PIS w takich miejscach pracy jak uczelnia – to najlepsza droga do tego aby samemu odejść z pracy, bo psychicznie wytrzymać się nie da. Nie piszę tu nawet o prywatnych firmach. Każda gadka o polityce musi kończyć się przytakiwaniem - aby czasem milczeniem sie nie zdradzić A wszystko zaczęło się od tego http://wyborcza.pl/1,79853,3134878.html Od tego zaczęła się kampania ostrej niewnawiści i słów nie wypowiedział Kaczyński Pier**nie o Kaczyńskim jest po prostu żałosne
Ostatnio edytowane przez sambo : 19.10.2010 o godz. 18:56.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Wygląda na to że gość był czubem, a tu znowuż odżywają teorie spiskowe dziejów. Dajcie na wstrzymanie. Bez odbioru. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jednak czub może wejśc do szkoły i strzelać do uczniów, wejść na dach i strzelać do samochodów czy robić inne rzeczy niezwiązane z polityką. To, że krzyczał iż "nienawidzi PiS i Kaczynskiego" świadczy natomiast o tym, ze jego niezrównoważenie psychiczne świetnie rozwinęło się na pozywce nienawiści do PiS serwowanej nam przez PO i przez media. Gdyby nie było tych spektakli rozbudzania nienawiści, czub zastrzeliłby byc może kasjerkę w hipermarkecie lub kierowce taksówki. I pojawiłoby sie to w prasie gdzieś na drugiej, trzeciej stronie. Jednak to niezrównoważenie psychiczne nie tylko zostało skanalizowane w nienawiść do PiS; ono wręcz tą nienawiścią się karmiło. Tu lezy problem. Czubów zawsze miec będziemy, nie tworzmy więc ich dodatkowych zastępów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja będę musiał się chyba zgłosić do psychiatry bo albo ja jestem chory albo niektórzy użytkownicy piszący w tym temacie
![]() Jak to mówią: miłość jest ślepa ja jednak jestem realistą nie ślepo-wierzącym we wszystko marzycielem.
Ostatnio edytowane przez harimata : 19.10.2010 o godz. 19:29.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=0OqFAoqmztE |
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Równie dobrze identyczna sytuacja mogła się wydarzyć w biurze PO czy SLD. Na PO zwolennicy Pis tez ostro najeżdżają, a stopień nienawiści do Tuska czy komuchów z SLD w pewnych środowiskach jest bardzo dobrze widoczny.
Dlatego gadanie Kaczyńskiego ze winna jest PO i Tusk to czysta obłuda i hipokryzja, jakby sobie w kwestii szczucia na innych nie miał nic do zarzucenia. Ktoś to już ładnie ujął złodziej krzyczy łapać złodzieja. Prawda taka ze wszyscy politycy (głownie z PO i PIS) powinni się zastanowić nad tym czy nie za bardzo podgrzali temperaturę sporu politycznego a jednym z pierwszych, który powinien to zrobić powinien być Kaczyński. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli używasz stwierdzeń "prawda jest taka" to mów o prawdzie nie zaś o swoich przypuszczeniach, powtarzam: prawda jest taka że stało się to w biurze PiS i nigdzie więcej.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 19.10.2010 o godz. 20:24.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
K.u.r.w.a nic się nie zmieni, nawet dzisiaj Polsat zaprosił paliknota do komentowania morderstwa do którego sam wcześniej nakłaniał, że tylko przytoczę słowa o zastrzeleniu i patroszeniu Kaczyńskiego. Gdyby dzisiaj zabito Kaczyńskiego, pewnie także On (Kaczyński) byłby głównym tego winowajcom.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 19.10.2010 o godz. 20:58.
|
|
|
|
Graf Zero
Offline |
|
Mnie jest Ciebie autentycznie żal. Twoje pseudosocjologiczne obserwacje noszą wyraźne piętno własnych przeżyć. Zmień chłopie środowisko, pracę, cokolwiek. Albo najlepiej po prostu wstań i głośno powiedz "Głosowałem na PiS". Może się okazać, że nikt Cie nie szykanuje, nikt nie zmusza do odejścia z pracy. Tam gdzie ja się obracam nie ma z tym problemu. Wszyscy mamy skończone 18 lat. |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
sanbender - a czemu ja mam zmieniać środowisko, pracę, cokolwiek? Możesz mi powiedzieć - dlaczego? Bo jestem biednym upośledzonym człowiekiem czy co?
Jeśli tam, gdzie Ty sie obracasz nie ma problemu - to gratuluję, choć uważam, że nalbo siedzisz w domku cały czas, albo taka specyfika. Ostracyzm społeczny wśród ludzi w wieku 20-35 w związku z głosowaniem na PIS wyczuwa się w powietrzu i nie musisz prawić frazesów o pseudosocjologicznych przeżyciach. Ja akurat obracam się w środowisku naukowym i prawniczym i tu jest k**q hardkor i do przez duże CH i K. Jakoś z teog powodu nie cierpię - żal mi tych zacietrzewionych ludzi - nie mniej jednak tak sie zastanawiam, coby sie działo, gdybym jednak zdobył się na odwagę? Nie musiałem się długo zastanawiać - znajomy miał i żałuje. Współczuć nie musisz - nie oczekuje tego od Ciebie ![]()
Ostatnio edytowane przez sambo : 19.10.2010 o godz. 20:54.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Graf Zero
Offline |
|
|
Prawnicze powiadasz? Nie pomyślałem o tym.
Nie mam do Was zaufania. Za dużo u Was "dzieci rodziców" i prowadzonych od liceum "wychowanków" żeby było normalnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A powinno być na odwrót. Powinni być wyśmiewani wszyscy Ci którzy głosowali na daną partię z powodu bum kulturowego i niemających pojęcia o polityce czy funkcjonowaniu państwa. Jeżeli ktoś się wstydzi swoich poglądów to zasługuje na brak szacunku. Od paru lat funkcjonuje w Polsce zabawa w ,,śmiejmy się z PiSu i katolików''. Ci ludzie którzy weszli do gry nie wiedzą, że są jedynie w niej płotkami a gra toczy się o zniszczenie w Polsce Kościoła Katolickiego bo to jedyna instytucja nie kontrolowana przez pewną grupę osób, która jest im strasznie nie wygodna w celu osiągnięcia pewnych korzyści. Przykładów nie muszę podawać.
Ale naiwność niektórych nie zna granic. Lepiej jest przecież stać na wierzchołku lodowca niż zagłębić się dalej.
Ostatnio edytowane przez harimata : 19.10.2010 o godz. 21:08.
![]() Kod:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czyli PiS = katolicy?
Ze mnie się nikt nie śmieje jako praktykującego katolika, a przynajmniej tego nie odczuwam. Obracam się w różnym towarzystwie, czy to akademickim gdzie raczej ateizm się szerzy, czy yuppies, gdzie nic poza kasą i szybką drogą kariery się nie liczy, czy w politycznym, gdzie widać wśród ludzi w wieku 20-60 lat przywiązanie do Kościoła. Nigdy jednak nie spotkałem się z szykanami, czy jakimiś żartami na temat tego, że bywam częściej niż dwa razy do roku w kościele. Nie wiem skąd to się bierze, ale ja nie widzę zupełnie tego problemu w moim otoczeniu. A z PiS-em jako takim mam mało wspólnego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PiSu i katolików polskiego nie miałeś w szkole czy pod górkę do szkoły ?
Bo szarzy ludzie tego nie dostrzegają. Jak już pisałem wcześniej lepiej stać na wierzchołku góry lodowej. Myślisz na przykład, że skandal z księżmi pedofilami to tak przez przypadek w tym roku się nasilił i eksplodował ? Zobacz w kalendarz KK. Tu nie ma przypadku to zaplanowana gra, która posuwa się do przodu i niestety ale wszyscy w nią gramy tylko czy na tarczy czy z tarczą ale to każdy niech odpowie sobie w swoim sumieniu na to pytanie
Ostatnio edytowane przez harimata : 19.10.2010 o godz. 21:49.
![]() Kod:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak sie zastanawiam czy gdyby zginal disiaj czlowiek z Platformy to ci sami ludzie ktorzy krzycza o winie Kaczynskiego mowiliby ze winny jest Palikot. Jakos nie wydaje mi sie. Winny jest zawsze ten sam. Jeden jedyny. Najgorszy Jaroslaw.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|