The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2010, 11:59
AYALA napisał(a):Wyświetl post
emocje sięgnęły zenitu.Atak na biuro poselskie PiS-u w Łodzi , dwie osoby nie żyją.To jest efekt podgrzewania atmosfery przez polityków, wojny Polsko-Polskiej.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/napad...wiadomosc.html
Palikotyzacja życia publicznego w Polsce i nagonka na PiS przynosi efekty.
Ktoś niedawno chciał zastrzelić i wypatroszyć Kaczyńskiego.

No ale oczywiście sami są sobie winni...
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.10.2010, 12:16
Niech dalej Jarek chodzi z pochodniami ze swoimi fanatycznymi wyznawcami to antyklerykalni wariaci mogę się ujawniać jak ten dziś.
A Kaczyński dalej niech podjudza czego najlepszym przykładem była jego konferencja. Gdzie ten miłośnik spokoju i zwolennik końca wojny polsko-polskiej z kampanii? Może niech wróci do tych proszków które zażywał to wszystkim na zdrowie wyjdzie.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 19.10.2010, 12:19
jasne, jak zwykle wszystkiemu winien Kaczyński, jak za Stalina wszystkiemu winni byli imperialiści nawet stonke sk...e zrzucili
Ela
Pro Publico Bono

Stary 19.10.2010, 12:27
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
jasne, jak zwykle wszystkiemu winien Kaczyński, jak za Stalina wszystkiemu winni byli imperialiści nawet stonke sk...e zrzucili
Oczywiście.

Przecież trwa "dorzynanie watah ".

A Kaczyński na konferencji przecież powinien przeprosić, że doprowadził do śmierci i dodać, że krytyka jego poczynań jest słuszna, i że wcale nie ma miejsca eskalacja nienawiści wobec PiS
orzeu
Senior Member

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Eligiusz Niewiadomski. Motłoch. Czekam na kolejną serię dowcipów na ten temat,jeszcze nie ma?Zdziczenie obyczajów w tym chorym kraju jest nieprawdopodobne. Rzecz jasna winien Kaczyński. Tak jak wszystkiemu innemu.

Jako zwolennik UPR-u, nie żadnych tam socjalistycznych efemeryd, przyglądam się z boku temu co się dzieje. Ostatnimi czasy kupiłem kilka gazet. Od Przeglądu po Wyborczą, Dziennik,Wprost,Politykę. Wiecie co, tam ....a piszą tylko o jednym. Jaki to Kaczyński jest zły. Że niedemokratyczny,że fuj. Czegoś takiego nie widziałem nigdy. Nie ma innych tematów?Kompromitujące i żenujące zarazem, a z drugiej strony piszący te artykuły uważają się za mega inteligentów mających coś do powiedzenia. Piszą byle co, byle kto to kupuje i byle jakie sądy wydaje. Gazet nie ma sensu kupować, bo wszędzie jest to samo. Męczące to trochę, dziwię się,że niektórym się chce to czytać i w to bawić. Tym bardziej,że meritum tam nie ma za grosz. I te wszystkie komisje ds nacisków,jaka ładna populistyczna nazwa. Biedaki tyle obradują a nic nie mogą znaleźć. Dla najuboższych intelektualnie to wszystko.

Problemem jest to,że Polacy zawsze mieli wroga. Kiedyś byli nim Żydzi. Walono w nich jak się patrzy. Teraz ciężko było uderzyć w ten oręż, za mało popularny a i odwinąć może. Niemcy,no nie wypada. Masoni, to sprawa jest ciężka bo nie do końca wiadomo kto to. Niemniej gdzieś tam w podświadomości ten wróg był,ale slaby, niewidoczny, dla nielicznych,taki elitarny. To wymyślono nowego wroga dla wszystkich, podatne masy, te same które chwyciły nienawiść do Żydów, Cyganów itd, mają teraz wroga namacalnego, PIS>.Jest ot o tyle dobry wróg, że nie odwinie,czyli tchórzowsko można po nim jeździć,bez konsekwencji. Straszy się nim dzieci, wdowy,matki i kochanki. Wszystkich. On jest zły z zasady. Jest wróg trzeba się wokół niego skupić, na szczęście jest jedna słuszna opcja,która tego wroga nie dopuści,nigdy. Ona uchroni ten naród przed nim. .... tam podwyżki,beznadziejne prawo, coraz gorsza sytuacja gospodarcza kraju. Nie ma czasu na pierdoły jak wróg w kraju się panoszy. Walka,walka,walka, czujność musi być zachowana. Radio,prasa,TV przypomina inteligentom , wróg jest,należy z nim walczyć na każdej płaszczyźnie. Naród musi trwać i walczyć. Ma to dzięki czemu egzystuje, wróg. Motłoch na wierzch skorupy społecznej i walka,ale z kim i o co? O to motłoch już nie zapyta. Wszelkiej maści TW już odpowiedzą na jego pytania i nakreślą im nowe pole działania. Wskażą kurs dyskusji intelektualnych motłochu przy stole. On podbudowany treściami w TV i prasie, o ile ją czyta, bo TV ogląda na pewno, wie w jaim tonie jechać. Bez dowodów,bez ładu i składu w wroga uderzyć. Bez konsekwencji. Dobry wróg. Wymarzony.
Mistrz. Najtrafniejszy komentarz do polskiej rzeczywistosci od jakiegos czasu.
Idealnie wpisuje sie w to informacja o powrocie Rzepy pod skrzydla panstwowe.
WISŁA PANY !!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

A Wy dalej swoje. Teraz jedni beda pisali ze winne PO a inni ze PiS ;/ Nie widzicie ze jestescie tacy sami? Tak samo smieszni sa zaciekli fanatycy PiSu jak i PO. Winne sa tez media ze robia ludziom glupim jeszcze wiekszy kal z mozgu i pozniej efekty tego sa takie ze jedni sie dadza pokroic za Jarka i beda chcieli zabic Yuska a inni na odwrot. Media podgrzewaja atmosfere bo dzieki dibilnym tematom maja duza poczytnosc/ogladalnosc a Wy to lykacie. Ja jestem ciekaw co by musialo sie stac aby zaciekly Pełowiec albo Pisior wypowiedzial sie w takim temacie jak ten dziesiejszy obiektywnie a nie ciagle pieprzyl jedna melodyjke "Kaczynski/Tusk zły!!!". Nie wiem po cholere wy sie tak w to wkrecacie, czemu jestescie takimi zolnierzykami dla tych skur..ow z rzadu ktorzy zeruja na waszej wierze w nich. Przeciez oni na Was pasozytuja, jestescie tylko dla nich kims jak trzeba zaglosowac, po glosowaniu juz sie nie liczycie. Moze 1 na 50 w tym rzadzie jest ok, reszta to szmaciarze ale ok kochajcie Jarka albo Donalda bo oni mowia ze kochaja was.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 19.10.2010, 12:28
Nie wszystkiemu, lecz współwinny jak każdy polityk siejący politykę nienawiści dla własnych celów, którą "zwykli obywatele" nie odbierają jako element politycznej gry niskich lotów lecz jako sprawę życia i śmierci. Jeśli twierdzisz, że nie podjudza to co robił na konferencji twierdząc, iż podcięto gardło jednej z ofiar ataku - pomylił się tak Podobnie podczas tych pokojowych wieców. Przykłady można mnożyć po każdej ze stron politycznego sporu, niestety ludzie nie odróżniają gry politycznej od życia i efekty niestety są. A tak w ogóle to chyba trzeba się wstrzymać z upolitycznianiem tego czynu do czasu, aż poznamy więcej wiarygodnych szczegółów.
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.10.2010, 12:29
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
....

Jak nie ogarniasz takiego tematu jak "polityka" to się nim nie zajmuj.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.10.2010, 12:32
Ela napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście.

Przecież trwa "dorzynanie watah ".

A Kaczyński na konferencji przecież powinien przeprosić, że doprowadził do śmierci i dodać, że krytyka jego poczynań jest słuszna, i że wcale nie ma miejsca eskalacja nienawiści wobec PiS
I co, chcesz się licytować?Łże elity, zomo, krew na rękach, marsze z pochodniami, mord i mordercy, wrogowie kościoła, o rządzie który powinien zostac zniesiony z powierzchni ziemi też już zapomniałaś

2 dni temu pisałem że to nie jest pytanie czy a kiedy i niestety szybciej się to stało niż myślałem.
94 - Allah Akbar!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.10.2010, 12:33
Cytat:
Moze polityki nie ogarniam ale widze jak politycy bawia sie ludzmi. Napisz cos wiecej to porozmawiamy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
P.e.c.h
Senior Member

Stary 19.10.2010, 12:36
Nie ma o czym, bo nie rozumiesz ze polityka na tym polega. Nie tylko Polska, tylko na całym świecie i nie od wczoraj tylko od lat. Zatem jak Ci tak smutno to zwyczajnie daj sobie spokój.
Greg91
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.10.2010, 12:44
P.e.c.h napisał(a):Wyświetl post
W tym problem, kolego że on go doskonale ogrania.Większość polityków patrzy tylko za hajsem i tyle.
Reszta się nie liczy.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.10.2010, 12:49
No ale przecież Miller, Kidawa czy Neumann zdążyli już zrobić widzom z mózgu wodę. Jak zwykle to słowa Kaczyńskiego są przejebane.

....a, ja rozumiem, że Kaczyński nie jest święty, że .......i też czasem od rzeczy, ale naprawdę dzisiejsze jego wystąpienie to prawda, która jak widać jego przeciwników politycznych kole w oczy.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.10.2010, 12:50
Cytat:
Nie ma o czym, bo nie rozumiesz ze polityka na tym polega. Nie tylko Polska, tylko na całym świecie i nie od wczoraj tylko od lat. Zatem jak Ci tak smutno to zwyczajnie daj sobie spokój.
Czyli polega na tym zeby mowic o jakims wypatroszeniu Kaczynskiego, zeby z igły (krzyza...) robic widły. Nie widzisz ze za daleko to zaszlo, ze w Polsce byle pretekst stal sie do robienia temu zelaznemu elektoratowi kalu z mozgu? Ze cokolwiek by nie powiedziec zlego na PO (i bylaby to prawda) to zwolennicy PO powiedza ze to nie prawda i podadza 100 (z czego 90 absurdalnych) przykladow na niekompetncje PiSu, ze cokolwiek powiedziec zlego na PiS )i byoby to prawda= to zwolennicy PiS powiedza ze to nie prawda i podadza 100 (z czego 90 absyrdalnych) przykladow na niekompetencje PO.
Oczywiscie mozna w to brnac dalej, mozna na konferencji Kaczynskiego wypominac ze to PO zaczelo wojne, wymieniac ich wszystkie zle wypowiedzi, podjudzac atmosfere. Oczywiscie mozna byc posem PO i mowic w wywiadzie ze to nie wina politykow.
Ale lepiej byloby troche puknac sie w glowe i zamiast brudnej polityki i robienia ludziom z mozgu kalu pojsc trudniejsza droga, zaczac rozmawiac na argumenty, zaczac przyznawac sie dos wich bledow i dzialac dla dobra kraju ale... wtedy trzebaby byc prawdziwym politykiem i pracowac a nie byc aktorem ktory omamia ludzi i wywalczajac sobie stolek jest ustawiony na cale zycie i w dupie ma ten kraj a stolek jest mu potrzebny tylko do jakis tam brudnych gierek.

Ja patrze na sprawe obiektywnie bo akurat nie jestem zwolennikiem zadnej z tych partii. Wiekszosc zamiast myslec glowa to mysli emocjami i stad juz wiem jaka bedzie odpowiedz zelaznego elektoratu PiSu. Elektorat ten powie dzis tak: "jakis sku..s z PO zabil czlowieka z PiSu, chcial nam zabic Jarka. Dzisiejsza konferencja Kaczynskiego bylo sluszna, to PO jest WSZYSTKIEMU winne. Zabic PO!!!!!"
A zelazny elektorat PO powie "to Kaczynski swinia dalej podgrzewa do walki, co on gada, po co to mowi. Tak politycy PO maja racje, my nie jestesmy nieczemu winni. PO ma racje bo tak powiedzial Tusk, Komorowski i basta!"
Rozumiesz? Tutaj nie ma za grosz samokrytyki, logicznego i zdrowego myslenia. Tu jest obrzucanie sie gownem a do czego prowadzi obrzucanie sie gownem to widzimy dzis, to widzielismy po 10 kwietnia gdzie piekne slowa politykow o kulturalnej debacie politycznej zamienily sie w pyl po kilku tygodniach. Gdzie Ci ktorzy niby oplakiwali kolegow z PO i PiSu znowu sie wyzywaja, gdzie zrobili sobie wojne o krzyz ktory przeciez mial upamietniac ofiary katastrofy (czyli Komorowski i Tusk nie chcieli zeby krzyz ktory mial upamietnic smierc ich "KOLEGOW" stal przed palacem prezydenckim. To jest chore. Wyobrazasz sobie ze umiera CI kolega w katastrofie a Ty mowisz "ch.j z tym kolega, ja sobie zrobie z krzyza wojenke, i ten krzyz nie moze stac w miejscu X"
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.10.2010 o godz. 12:58.
drozd:
Ela
Pro Publico Bono

Stary 19.10.2010, 12:55
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I co, chcesz się licytować?Łże elity, zomo, krew na rękach, marsze z pochodniami, mord i mordercy, wrogowie kościoła, o rządzie który powinien zostac zniesiony z powierzchni ziemi też już zapomniałaś
Nie - nie zapomniałam.

Dziwi mnie tylko, że w obliczu tragedii jaką jest śmierć ludzka - jako winnego wskazuje się osobę, która miała być ofiarą ( oczywiście jeśli doniesienia, o słowach wypowiedzianych przez zamachowca się potwierdzą ).

Cytat:
2 dni temu pisałem że to nie jest pytanie czy a kiedy i niestety szybciej się to stało niż myślałem.
No proszę - to zupełnie tak jak pewien pan :

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...o_rozlewu.html

W zaognianiu konfliktu doszedł już do perfekcji.
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.10.2010, 13:03
Ela napisał(a):Wyświetl post
Nie - nie zapomniałam.

Dziwi mnie tylko, że w obliczu tragedii jaką jest śmierć ludzka - jako winnego wskazuje się osobę, która miała być ofiarą ( oczywiście jeśli doniesienia, o słowach wypowiedzianych przez zamachowca się potwierdzą ).
A mnie dziwi że w 50 min po tragedii Pewien Pan wychodzi na mównicę i obarcza winą za całą sytuację Rząd Państwa Polskiego i Premiera.
P.e.c.h
Senior Member

Stary 19.10.2010, 13:04
Tak, na tym własnie polega polityka, taka jest natura ludzka i takie są normy demokracji.
Od pół roku wpadasz do tematu, piszesz jakieś swoje przemyślenia ciagle stawiając PO i PiS na przeciw sobie i sugerujesz ze wszyscy tu dali sie ogłupić, proponując jakiś jakieś utopijne rozwiązania.
Czym sie rózni od nich Korwin na którego głosowałeś Poglądami, niczym innym. Też lubi brudne zagrywki, też lubi gadać nie na temat, tez lubi prowokować. Czym się różni Jurek? Czym się rózni Senyszyn?

Piszesz o polityku który przyznaje się do swoich błędów i działa dla dobra kraju... Fajnie z tym, że każdy z nich widzi inne dobro, wiec ichniejsze dobro nie będzie dobre. A jak jego dobro nie spodoba się wyborcom, to może być uczciwy, przemądry i przesprytny - po następnych wyborach go nie będzie.
Oni też sa tylko ludźmi. Są tacy co pracują w skrytości gabinetów, w kazdej z partii, a sa tacy co musza pociagać tłumy, atakować przeciwników itd. Zycie.

Można się oburzać na kłamstwa, na cenzure, na propagande, można się nie zgadzać z poglądami poszczególnych polityków, ale nie na całokształt - bo jak ktoś nie lubi jak się leja po mordach to po prostu nie ogląda boksu.

PS. Oczywiście pisząc to, nie mam na celu akceptowania czy popierania takich metod jak ta dzisiejsza. Trzeba pewne sprawy rozgraniczyć
Ostatnio edytowane przez P.e.c.h : 19.10.2010 o godz. 13:06.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.10.2010, 13:12
Cytat:
Czym sie rózni od nich Korwin na którego głosowałeś
Moim zdaniem rozni sie kilkoma rzeczami. Po pierwsze mowi cos o polityce gdzie podczas ostatniej kampanii tacy kandydaci jak Kaczynski czy Komorowski woleli pieprzyc jakies banialuki zamiast mowic jak ratowac kraj, co zmienic abysmy nie byli druga Grecja. Owszem masz racje, Mikke tez lubi dorzuci do pieca niemniej uwazam ze jesli takie partje jak PiS, PO mialy juz swoja szanse, rzadizly juz krajem i nie zmienili nic na lepsze to po prostu kazde rozwiazanie rozne od tych partii daje jakas nadzieje. Mysle PiS, mysle PO i wiem ze dlaej bedzie zle, wiem ze nic sie nie zmieni, wiem ze dalej beda klopoty w kraju. Mowie Mikke mam chociaz promyk nadzieji ze cos sie zmieni, ze nastapi jakis przelom.

Jesli uwazasz ze polityka polega na tym aby nie zjamowac sie krajem tylko w debatach rozdawac jabka i mowic o dupie marynie to ok. To jest Twoj poglad nie bede Ci nic do glowy wkladal ale jak na moj rozum to jesli dalej tak pojdzie to wlasnie zostaniemy druga Grecja w niedlugim czasie. Wiadomo jak jest, w kraju bieda, wszedzie nedza, jesli jakos tego sie nie zmieni to bedzie coraz gorzje i wreszcie ludzie wyjda na ulice, do tego taka nedza jak jest teraz sprzyja temu aby zdesperowany czlowiek ktory juz ma wszystkiego dosc wyszedl na ulice i wpakowal kule w leb jakiemus politykowi. Mysle ze gdyby ludzie zyli sobie w szczesciu i bogactwie to by mieli w 4 literach tych politykow ale jesli w kraju jest bieda to jeden postanowi sie powiesic bo juz nie ma sily tyrac na rodzine 24h na dobe, inny zabije polityka bo ma taki kaprys a za jakis czas tysiace osob wyjdzie na ulice zeby upomniec sie o swoje prawa
drozd:
P.e.c.h
Senior Member

Stary 19.10.2010, 13:42
Straszliwie generalizujesz.

Jak mówię, w kazdej z duzych partii o tej tzw dupie marynie gada 0,1% ludzi którzy w nich pracują. Reszta siedzi w biurach do nocy i działa ( oczywiscie nie dla kazdego to co wypracuje jakis poseł/radny/minister jest warte choćby funta kłaków, ale jednak). W jednej więcej w innej mniej.

Zapisz się do Korwina, on juz chyba nie jest w UPR? A może znowu, no nie wiem. Działaj, pomagaj, komentuj, krytykuj konkretne sprawy, a nie na forum tragizuj . Przydasz się im na pewno( w Krakowie UPR nie ma nawet tylu żeby listy do Rady miasta zrobic i szukaja na gwałt) i może kiedyś sie pokażecie w i będzie ten Twój promyk.

"Jesli uwazasz ze polityka polega na tym aby nie zjamowac sie krajem tylko w debatach rozdawac jabka i mowic o dupie marynie to ok."

Nie, ja po prostu akceptuje, że jak się ludzie nie zgadzają to się kłócą. Zwłaszcza kiedy "zwycięzca kłotni" może rządzić.
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.10.2010, 13:57
A to zawsze zwolennicy PiS nazywani byli nawiedzonymi sekciarzami. A tu proszę taka niespodzianka. Aż dziw bierze, że to nie żaden wykształcony i młody tylko jakiś nawiedzony dziadek z Częstochowy. I jeszcze niektórzy mają czelność pisać o jakiejś winie Kaczyńskiego. Ja obstawiam, że za tydzień, dwa ćwierćmózgi spod znaku PO paradować będą w koszulkach z wizerunkiem tego mordercy, ku uciesze swoich autorytetów Wojewódzkiego i Palikota.
W życiu ważne są tylko chwile...
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 19.10.2010, 14:00
Nie – będą paradować z wizerunkiem krwawego Jarka i podpisem "to ty ich zabiłeś ch*ju"

a częśc frustratów jakich nie brakuje również na tym forum, będzie swoje posty sprowadzać do psychoanalizy morderczych i dewiacyjnych odchyleń Jarosława na tle jego brata – również mordercy
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.10.2010, 14:19
nie zazdroszczę Kolendzie.
była jednym z ostatnich elementów nieuzasadnionej nagonki na Jarka, jak teraz się czuje?

oczywiście problem jest wieloletni i narasta, ale to jednak akurat ona się ostatnio wsławiła
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 19.10.2010, 14:30
kk23 napisał(a):Wyświetl post
Nie wszystkiemu, lecz współwinny jak każdy polityk siejący politykę nienawiści dla własnych celów, którą "zwykli obywatele" nie odbierają jako element politycznej gry niskich lotów lecz jako sprawę życia i śmierci. Jeśli twierdzisz, że nie podjudza to co robił na konferencji twierdząc, iż podcięto gardło jednej z ofiar ataku - pomylił się tak Podobnie podczas tych pokojowych wieców. Przykłady można mnożyć po każdej ze stron politycznego sporu, niestety ludzie nie odróżniają gry politycznej od życia i efekty niestety są. A tak w ogóle to chyba trzeba się wstrzymać z upolitycznianiem tego czynu do czasu, aż poznamy więcej wiarygodnych szczegółów.

Już słowa mord, morderstwo klawiatura wybić nie potrafi Nazwij go jeszcze "społecznym"...

....a Ludzie spójrzcie na siebie choć w trochę bezstronny sposób, gdziekolwiek cokolwiek się wydarzy wszędzie widzicie Kaczyńskiego (wcześniej dwóch), cokolwiek by nie powiedział, czegokolwiek by nie zrobił zawsze jest ZŁY, WINNY za wszystko. Składanie kwiatów, modlitwa="ZŁO, PROWOKACJA"... Przejście z pochodniami i krzyżami="HITLER, FASZYSTA"... wyrażenie swojego zdania, że coraz bardziej uzależniamy się od Rosji zarówno w kwestii śledztwa smoleńskiego, jak i umowy gazowej="ZDRAJCA, WARIAT, PROWOKATOR"... reakcja na dzisiejszy mord, sytuację bez precedensu w tej pseudo wojence polsko-polskiej="PODJUDZACZ, PROWOKATOR"... widzicie w tym gościu całe zło tego świata więc nie dziwcie się, że doszło dzisiaj do takiego mordu. Powiem więcej nie zdziwię się jeśli kolejną ofiarą tego szczucia będzie właśnie Jarosław, wtedy będziecie zadowoleni i spełnieni, a wykonawca "czynu społecznego" stanie się bohaterem narodowym.
QBAS
Senior Member

Stary 19.10.2010, 14:51
Do czego to doszło.. pomyślcie jak ludzie muszą się nudzić.. jak muszą dać się manipulować, żeby uwierzyć, że konflikt między PiS-em, a PO wart jest takich czynów..

A sam mord tak jak i katastrofa smoleńska będzie oczywiście politycznie rozgrywany. Ot, na takim poziomie mamy polityków i media. Z jednej i drugiej strony, żeby była jasność
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.10.2010, 15:03
Ja .......e, polityka zaczyna przezywac prawdizwy kryzys nie tylko w polsce ale rowniez na swiecie. Wystarczy przejrzec ten temat by zobaczyc jak daleko to zaszlo...
QBAS
Senior Member

Stary 19.10.2010, 15:09
Dokładnie koyoot, czy my na prawdę nie mamy większych problemów? Zajmijmy się swoimi sprawami, a tych wszystkich oszołomów polityków zostawmy samych sobie.
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 19.10.2010, 15:15

Już słowa mord, morderstwo klawiatura wybić nie potrafi Nazwij go jeszcze "społecznym"....
A to już jest populizm. Czyn jest nie tylko pojęciem z gruntu socjologii ale także innych nauk w tym prawa, a już zwłaszcza karnego.
Ostatnio edytowane przez kk23 : 19.10.2010 o godz. 15:35.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.10.2010, 15:17

Już słowa mord, morderstwo klawiatura wybić nie potrafi Nazwij go jeszcze "społecznym"...

....a Ludzie spójrzcie na siebie choć w trochę bezstronny sposób, gdziekolwiek cokolwiek się wydarzy wszędzie widzicie Kaczyńskiego (wcześniej dwóch), cokolwiek by nie powiedział, czegokolwiek by nie zrobił zawsze jest ZŁY, WINNY za wszystko. Składanie kwiatów, modlitwa="ZŁO, PROWOKACJA"... Przejście z pochodniami i krzyżami="HITLER, FASZYSTA"... wyrażenie swojego zdania, że coraz bardziej uzależniamy się od Rosji zarówno w kwestii śledztwa smoleńskiego, jak i umowy gazowej="ZDRAJCA, WARIAT, PROWOKATOR"... reakcja na dzisiejszy mord, sytuację bez precedensu w tej pseudo wojence polsko-polskiej="PODJUDZACZ, PROWOKATOR"... widzicie w tym gościu całe zło tego świata więc nie dziwcie się, że doszło dzisiaj do takiego mordu. Powiem więcej nie zdziwię się jeśli kolejną ofiarą tego szczucia będzie właśnie Jarosław, wtedy będziecie zadowoleni i spełnieni, a wykonawca "czynu społecznego" stanie się bohaterem narodowym.
Piszesz jak by to chodziło o baranka a to drapieżnik w czystej postaci.Zaczął od palenia kukły prezydenta a potem przez te kolejne 20 lat 'pojechał' ze wszystkimi na różne sposoby.Przez to m innymi mamy to co mamy.
A co do modlitwy, to modlili się ludzie w Smoleńsku.Jarek pod pałacem urządził kolejny cyrk.Prawdziwych Polaków tam nie było(gdzie ten podział u niego jest oczywisty), była natomiast cała pozostała kanonada.
Nie chce go obarczać za to bo tak trochę jakby autorów tekstów, czy twórców filmów/gier - obarczać za szaleńców ale pisałem - dopóki to była totalnie chamska z obu stron jazda, ale jeszcze w jakiś granicach, to takie rzeczy nam nie groziły.

Jak już doszło do oskarżeń o morderwstwo, spiski, krew na rękach(czy to Tuska czy L.Kaczyńskiego), to mamy morderstwo i pewnie na tym to się nie skończy bo Jarek już znalazł winnych więc jak ktoś będzie chciał to wie gdzie ich szukać.
94 - Allah Akbar!!
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.10.2010, 15:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Eligiusz Niewiadomski. Motłoch. Czekam na kolejną serię dowcipów na ten temat,jeszcze nie ma?Zdziczenie obyczajów w tym chorym kraju jest nieprawdopodobne. Rzecz jasna winien Kaczyński. Tak jak wszystkiemu innemu.

Jako zwolennik UPR-u, nie żadnych tam socjalistycznych efemeryd, przyglądam się z boku temu co się dzieje. Ostatnimi czasy kupiłem kilka gazet. Od Przeglądu po Wyborczą, Dziennik,Wprost,Politykę. Wiecie co, tam ....a piszą tylko o jednym. Jaki to Kaczyński jest zły. Że niedemokratyczny,że fuj. Czegoś takiego nie widziałem nigdy. Nie ma innych tematów?Kompromitujące i żenujące zarazem, a z drugiej strony piszący te artykuły uważają się za mega inteligentów mających coś do powiedzenia. Piszą byle co, byle kto to kupuje i byle jakie sądy wydaje. Gazet nie ma sensu kupować, bo wszędzie jest to samo. Męczące to trochę, dziwię się,że niektórym się chce to czytać i w to bawić. Tym bardziej,że meritum tam nie ma za grosz. I te wszystkie komisje ds nacisków,jaka ładna populistyczna nazwa. Biedaki tyle obradują a nic nie mogą znaleźć. Dla najuboższych intelektualnie to wszystko.

Problemem jest to,że Polacy zawsze mieli wroga. Kiedyś byli nim Żydzi. Walono w nich jak się patrzy. Teraz ciężko było uderzyć w ten oręż, za mało popularny a i odwinąć może. Niemcy,no nie wypada. Masoni, to sprawa jest ciężka bo nie do końca wiadomo kto to. Niemniej gdzieś tam w podświadomości ten wróg był,ale slaby, niewidoczny, dla nielicznych,taki elitarny. To wymyślono nowego wroga dla wszystkich, podatne masy, te same które chwyciły nienawiść do Żydów, Cyganów itd, mają teraz wroga namacalnego, PIS>.Jest ot o tyle dobry wróg, że nie odwinie,czyli tchórzowsko można po nim jeździć,bez konsekwencji. Straszy się nim dzieci, wdowy,matki i kochanki. Wszystkich. On jest zły z zasady. Jest wróg trzeba się wokół niego skupić, na szczęście jest jedna słuszna opcja,która tego wroga nie dopuści,nigdy. Ona uchroni ten naród przed nim. .... tam podwyżki,beznadziejne prawo, coraz gorsza sytuacja gospodarcza kraju. Nie ma czasu na pierdoły jak wróg w kraju się panoszy. Walka,walka,walka, czujność musi być zachowana. Radio,prasa,TV przypomina inteligentom , wróg jest,należy z nim walczyć na każdej płaszczyźnie. Naród musi trwać i walczyć. Ma to dzięki czemu egzystuje, wróg. Motłoch na wierzch skorupy społecznej i walka,ale z kim i o co? O to motłoch już nie zapyta. Wszelkiej maści TW już odpowiedzą na jego pytania i nakreślą im nowe pole działania. Wskażą kurs dyskusji intelektualnych motłochu przy stole. On podbudowany treściami w TV i prasie, o ile ją czyta, bo TV ogląda na pewno, wie w jaim tonie jechać. Bez dowodów,bez ładu i składu w wroga uderzyć. Bez konsekwencji. Dobry wróg. Wymarzony.
100% poparcia
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.10.2010, 15:29
No to co jutro mamy atak na Tuska w odwecie?

Ja już wyjmuję mundur z szafy i zabieram się za robienie okopów przed domem. Tylko z kim mam walczyć, bo należę tylko do samorządowego komitetu wyborczego, więc muszę się chyba określic, co nie?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.10.2010 o godz. 15:32.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów