The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2010, 15:00
felipe napisał(a):Wyświetl post

Ale nie ma co gdybać, reforma, jeśli w ogóle będzie jakaś, to raczej "w drugą stronę".
Ja też jestem za ligą 10 zespołową bo to jedyny sposób by ją realnie wzmocnić ale tak jak piszesz - Jedyna 'reforma' jaka może być to 18 drużyn co tak na prawdę będzie krokiem w tył bo to się jeszcze bardziej rozlezie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.10.2010, 15:09
Gwarantuję ci - nie rzygałbym nawet po 5 latach. Powiem więcej - to jedyna droga by wypełnić (w przypadku Lechii/Śląska i ich przyszłych gigantów - wypełnić regularnie choćby w połowie!) coraz to większe stadiony. Żaden klub w Polsce nie ma 15-20 tys wiernych "fanatyków". Musi zatem liczyć na "pikników" - a tych zwabi tylko dobry rywal, nie, z całym szacunkiem, Polonia Bytom czy Zagłębie Lubin.
Lech - RBS - 40 tys
Lech - Zagłębie - 20 tys
Lech - Wisła - wierzy ktoś, że przyjdzie mniej niż 35 tys?
Wybacz za wulgaryzm ale .......isz jak potłuczony.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.10.2010, 15:09
Co do kształtu Ekstraklasy - zmniejszanie ilości zespołów zmniejsza ilość potencjalnych odbiorców, co za tym idzie zmniejsza ewentualne kontrakty reklamowe. Już teraz jedynym zespołem z prawej strony Wisły jest Jagiellonia.
Myślę, że sponsorzy na to nie pójdą.

Co do nowego kształtu koncesji na pokazywania Ekstraklasy w TV. Mam nadzieje, że większość pakietów wykupi Canal+. Różnica pomiędzy nimi, a resztą jest gigantyczna. Może jeszcze Polsat czasem sie ociera o ten standard. Orange Sport jest beznadziejny, a o TVP nie chce nawet mówić.

Co do komentatorów - Ci z Canal+ to naprawdę śmietanka:
Twarowski, Smokowski, Rosłoń,Wolski - super! fenomenalni!
Czarnota-Bojarska - uwielbiam ją
Laskowski - bradzo dobry
Znakomici są również współpracownicy przebywający na meczach, których nazwisk niestety nie pamieam, a którzy dodają masę kolorytu tej stacji (np. ten misiek od "Spodenek Wasilewskiego")

Z piłkarzy, kórzy współpacują ze stacją mają 50% skuteczność - Mielcarski, Wieszczycki, Węgrzyn, Szymkowiak są fajni, ale np. Terlecki, Przytuła (ble!) Brzęczek czy Śrutwa są denni. Cóż jednak można wymagać od piłkarzy?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 19.10.2010, 15:11
Lech - Zagłębie - 20 tys
Nota bene, wg. serwisu Lecha w Gazecie.pl na meczu z Zagłębiem było 17,7 tys kibiców.
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.10.2010, 15:20
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Co do komentatorów - Ci z Canal+ to naprawdę śmietanka:
Twarowski, Smokowski, Rosłoń,Wolski - super! fenomenalni!
Czarnota-Bojarska - uwielbiam ją
Laskowski - bradzo dobry
Znakomici są również współpracownicy przebywający na meczach, których nazwisk niestety nie pamieam, a którzy dodają masę kolorytu tej stacji (np. ten misiek od "Spodenek Wasilewskiego")

Z piłkarzy, kórzy współpacują ze stacją mają 50% skuteczność - Mielcarski, Wieszczycki, Węgrzyn, Szymkowiak są fajni, ale np. Terlecki, Przytuła (ble!) Brzęczek czy Śrutwa są denni. Cóż jednak można wymagać od piłkarzy?
Kwestia gustu. Jak dla mnie Szymkowiak totalnie nie potrafili się wysłowić i mówi głupoty niemal podczas każdej transmisji.
Polsat również ma 3 porządnych komentatorów jak Iwanow, Pełka i Borek. Blado wypada pod tym względem TVP i Nka dlatego mam nadzieje, że liga tam nie trafi.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.10.2010, 15:27
Szymkowiak to tylko "Pieknie,ladnie szacuneczek".

Co do ilosci druzyn... Im wiecej tym wiecej kasy maja z reklam i transmisji...cos za cos.

4 Mecze z Widzewem czy Wisla w sezonie? Nie...nie podoba mi sie to

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.10.2010, 15:47
laurence napisał(a):Wyświetl post
Kwestia gustu. Jak dla mnie Szymkowiak totalnie nie potrafili się wysłowić i mówi głupoty niemal podczas każdej transmisji.
Polsat również ma 3 porządnych komentatorów jak Iwanow, Pełka i Borek. Blado wypada pod tym względem TVP i Nka dlatego mam nadzieje, że liga tam nie trafi.
Według mnie n-ka wcale tak blado nie wypada.Mają komentatorów i ekspertów na poziomie.Karpiński,Salak,Ryczel,Jagoda spokojnie mogą konkurować z wszytko wiedzącym Borkiem czy innym Smokowskim. Trzeba też oddać n-ce że pomimo swych związków z Legią są w miarę obiektywni w swoich komentarzach i ocenach.Oczywiście z wyjątkiem niejakiego Kalinowskiego,który jak słyszy Legia to poziom podniecenia u tego pana bije w zenit... Jak dla mnie to w tym C+ już od dawna wieje nudą.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.10.2010, 16:24
Liga 18 zespołowa, tylko w Canal+, z dala od liżacych się po jajkach "Matiego i Kołtonia". Amen
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.10.2010, 16:57
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Według mnie n-ka wcale tak blado nie wypada.Mają komentatorów i ekspertów na poziomie.Karpiński,Salak,Ryczel,Jagoda spokojnie mogą konkurować z wszytko wiedzącym Borkiem czy innym Smokowskim. Trzeba też oddać n-ce że pomimo swych związków z Legią są w miarę obiektywni w swoich komentarzach i ocenach.Oczywiście z wyjątkiem niejakiego Kalinowskiego,który jak słyszy Legia to poziom podniecenia u tego pana bije w zenit... Jak dla mnie to w tym C+ już od dawna wieje nudą.
Powiedz, że to żart ich się słuchać nie da, jak mecz komentujesz nie dość, że jak komentują ci LM to ze studia a żeby było śmiesznej to tylko ich słychać nawet kibiców nie słychać....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.10.2010, 17:01
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Liga 18 zespołowa, tylko w Canal+, z dala od liżacych się po jajkach "Matiego i Kołtonia". Amen
Popieram. Też jestem za zwiększeniem ligi.
A transmisja tylko w C+.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 19.10.2010, 17:02
kreseq napisał(a):Wyświetl post

Co do ilosci druzyn... Im wiecej tym wiecej kasy maja z reklam i transmisji...cos za cos.

4 Mecze z Widzewem czy Wisla w sezonie? Nie...nie podoba mi sie to
No gdyby u nas był Macius to też bym nie chciał 4 meczów z Legią i Lechem, a tak to jest u was wiec jestem jak najbardziej za
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.10.2010, 17:10
Dla mnie 18 zespołów - żadne "szkockie" eksperymenty z mniejszą ligą! No i wole C+, może to kwestia przyzwyczajenia?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.10.2010, 17:12
zdecydowanie model szkocki bo tylko częstymi meczami z najlepszymi zespołami (Legia,Polonia,Lech) można stale podnosic swój poziom.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 19.10.2010, 17:13
kreseq napisał(a):Wyświetl post
No i dlatego lata tylko przy linii Bo wszystkich zna, z wszystkimi się kumpluje i fajną atmosfere to robi.
Właściwy człowiek na właściwym miejscu, na komentowanie meczów go nie wstawiają.

Zgadzam się, że Polsat też ma nienajgorszych prezenterów. Ale do dowcipu Smokowskiego i Twarowskiego to im bardzo dużo brakuje.
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.10.2010, 17:16
ciekawe jak podniósł ten "model szkocki" poziom tamtejszej ligi. Dwie mocne drużyny i później długo, długo nic. Zresztą widać to również w pucharach. Jak któraś drużyna ma grać w eliminacjach LM to kończy na trzeciej rundzie.
Ostatnio edytowane przez laurence : 19.10.2010 o godz. 17:19.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.10.2010, 17:16
Panowie, jakby od paru lat był system z 8 (10, 12) zespołami w lidze, w ekstraklasie by nie było Jagiellonii, Lechii, Korony, GKSu ani Zabrza, czyli 5 pierwszych drużyn na tę chwilę. Dysco nie miałaby JW Sponsora, więc obecnej 6 drużyny też by nie było, nie żeby akurat to wprawiało mnie w jakąś czarną (heh) rozpacz. Nie byłoby ich, bo w momencie gdy walczyły o wejście do ekstraklasy były jeszcze daleko od bycia mocnym. A w przypadku mniejszej ligi walczyłyby ze znacznie silniejszymi drużynami od siebie i pewnie zobaczyłyby ekstraklasę jak świnie niebo. Dla mnie to gadanie o zmniejszaniu ligi do 8 zespołów to totalna brednia.

Każda drużyna mniej w ekstraklasie, to mniej o jednego sponsora, mniej o jednego właściciela wykładającego kasę, mniej o jeden stadion, w który warto inwestować. A Cupiałowi, Walterowi czy Wojciechowskiemu kasy raczej od tego nie przybędzie, więc nie odbije się to in plus na zespołach, które w ekstraklasie zostaną.

Mniej byłoby też kibiców chodzących na mecze, bo, nie oszukujmy się, niewiele jest takich zespołów jak Jagiellonia, żeby na nie przychodziło dużo ludzi mimo gry w I lidze. Tak więc mniej kasy z biletów.

Przy 10 drużynach mniej byłoby gdzieś 180 zawodników mniej ogrywających się w najwyższej klasie rozgrywkowej. Nie wydaje mi się, żeby jakoś szczególnie poziom Łobodzińskiego czy Rybusa miał wzrosnąć od tego, że zamiast grać przeciwko sobie, grają przeciwko jakiemuś tam Zagłębiu Lubin. A jednocześnie 180 zawodników mniej byłoby do obejrzenia pod kątem ewentualnych transferów, a polska grupa z tych 180 (dajmy na to 100) nie tworzyłaby nawet konkurencji do miejsca w składzie reprezentacji.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.10.2010 o godz. 17:20.
Legionista
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.10.2010, 17:31
Ja jestem za tym aby nasza liga liczyła 20 zespołów ! Skoro mamy upodabniac sie do jakiejs ligi,to najlepsza jest Premiership

C'mon England !
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.10.2010, 17:35
Ja tam bym zostawil lige z 16 zesplami. Jak wyzej pisalem my juz mamy takie samo nasycenie meczami (ze tak to ujme) jak w lidze hiszpanskiej czy angielskiej (chyba ze by te 4 dodatkowe kolejki byly grane od polowy lipca do polowy sierpnia czyli bylby taki sam terminarz jak teraz tylko ze zaczynalibysmy miesiac wczesniej i w ten miesiac bylyby te dodatkowe kolejki). To by mialo sens bo wtedy moglyby nasze zespoly lepiej przygotowac sie na puchary europejskie ale..
Zalozmy ze jest 18 zepsolow a wiec zapewne spadaja 4? Czyli do tych 16 zepsolow co sa teraz dolozmy z I ligi ŁKS i Piasta Gliwice. No i w tym sezonie zalozmy ze spadaja ŁKS, Cracovia, Piast i Slask a kto moze awansowac z I ligi? Pogon Szczecin- jedyny godny zespol a tak to kto ma awansowac? Podbeskidize? Flota Swinoujscie? Sandecja? GKP Gorzow? Ruch Radizonkow?
Nie wiem czy te kluby sa gotowe zeby byc w najwyzszej klasie rozgrywkowej w Polsce. Ciekawe jak u nich z infrastruktura, ciekawe jak stoja finansowo. A zakladajac dalej to watpie zeby po roku do ekstraklasy wrocily wszystkie zespoly ktore by spadly (czyli te co wymienialem, Slask, Cracovia, ŁKS, Piast), pewnie wzamian tego awansowalyby ze 2 a razem z nimi kolejny Gornik Polkowice i Odra Wodzislaw.
Nie mam nic do tych klubow ale one chyba jakos nie dadza nam przeskoku jakosciowego? A pewnie raczej znowu by byly jaja z licencjami.
Prawda jest taka ze obecny sklad Ekstraklasy patrzac od strony kibicowskiej i poziomu sportowego jest chyba niemal idealny i niektorzy nie mysla co by bylo gdyby lige rozszerzyc. No jak mowie kto z I ligi moglby awansowac? Pogon i ŁKS? Tylko nastepstwem tego bedzie ze za rok spadna fajne druzyny a wejda 4 niefajne
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.10.2010, 17:44
Zadam jedynie krótkie pytanie. Do której grupy lepiej pasuje Polska?

A)
Austria - 8,2 mln ludzi
Szwajcaria - 7,6 mln ludzi
Estonia - 1,3 mln ludzi
Irlandia - 4,2 mln ludzi
Łotwa - 2,2 mln ludzi
Słowenia - 2 mln ludzi

B)
Anglia - 51,4 mln ludzi
Francja - 64 mln ludzi
Hiszpania - 40,5 mln ludzi
Holandia - 16,7 mln ludzi
Niemcy - 82,3 mln ludzi
Rumunia - 22,2 mln ludzi
Turcja - 76,8 mln ludzi
Włochy - 58,2 mln ludzi

Dodam tylko, że w grupie A są państwa, gdzie w lidze gra 10 zespołów, a w państwach z grupy B po 18/20.

Odpowiedź jest więc prosta.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.10.2010, 17:48
Poziomem do grupy C, z Litwą, Azerbejdżanem, Irlandią Północną, Walią itp.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.10.2010, 17:57
Wolę 18 zespołową ligę, niż np 10 czy 12. Powód jest prosty- jeszcze nie tak dawno Legia z Wisłą rozgrywały ze sobą sporo spotkań w jednym roku (liga, puchar ligi, PP)- rzygać mi się chciało już od spotkań z Wami (i tak samo byłoby z każdym innym rywalem). Co za dużo, to niezdrowo. A tak to czekam na takie mecze jak z Widzewem, Lechem czy Wisłą- jeśli stanie się to 'codziennością' to minie ten urok tych wydarzeń.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.10.2010, 17:59
A jakie znaczenie ma poziom? Czyżby 10 zespołów miało wyzwolić w Polonii Bytom, Cracovii, czy Arce niewyobrażalną motywację i zawodnicy zaczną grać na poziomie tych z ligi francuskiej, czy holenderskiej? Niedoczekanie.

Chodzi wyłącznie o demografię i marketing.

O to, że w Polsce mamy 39 miast powyżej 100 tys. mieszkańców, a w takiej Estonii, czy Słowenii po 2 takie miasta.
O to, że nasz kraj ma trochę większą powierzchnię od Łotwy i w lidze chciałoby uczestniczyć więcej miast niż 2x Warszawa, 2 x Kraków, Poznań, Gdańsk, Wrocław, Białystok, Łódź i Kielce.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.10.2010, 18:00
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Wolę 18 zespołową ligę, niż np 10 czy 12. Powód jest prosty- jeszcze nie tak dawno Legia z Wisłą rozgrywały ze sobą sporo spotkań w jednym roku (liga, puchar ligi, PP)- rzygać mi się chciało już od spotkań z Wami (i tak samo byłoby z każdym innym rywalem). Co za dużo, to niezdrowo. A tak to czekam na takie mecze jak z Widzewem, Lechem czy Wisłą- jeśli stanie się to 'codziennością' to minie ten urok tych wydarzeń.
Dokładnie.

To sami dzieje się w moim przypadku z LM. Mam już dość pojedynków Chelsea - Barca, ManUtd - Bayern itp, itd.

Jesteśmy ponad 35mln krajem...śmiesznie by wyglądało, jakbyśmy mieli 12 zespołową ligę.
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.10.2010, 18:18
panowie, przestańcie z tym argumentem demograficznym bo jest totalnie bez sensu, już to kiedyś wałkowaliśmy, jeśli wykładnikiem wielkości ligi ma być ilość mieszkanców to w Chinach powinno być co najmniej 30 drużyn..
wiem, kraj niepiłkarski- to co, może Rosja, Ukraina, Turcja- jak nic ligi 20-24 zespołowe
to naprawdę bez sensu

moim zdaniem szesnaście jest ok i niech tak zostanie, ale jeśli zrobić eksperyment to już na całość- 10 najsilniejszych drużyn w lidze
wcale nie bedzie mi się nudziło obejrzeć u nas Legię Lecha czy inną Koronę dwa razy w roku
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.10.2010, 18:26
a ja jestem za rozwiązaniem ligi bo poziom z roku na roku spada na ci........ i jest ch......... z tego
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.10.2010, 18:58
Vashut napisał(a):Wyświetl post
panowie, przestańcie z tym argumentem demograficznym bo jest totalnie bez sensu, już to kiedyś wałkowaliśmy, jeśli wykładnikiem wielkości ligi ma być ilość mieszkanców to w Chinach powinno być co najmniej 30 drużyn..
Chyba raczej 300 drużyn ... Jednak wg mnie decydująca powinna być tu wypadkowa takich czynników jak:
- pozycja futbolu w danym kraju (wiadomo, że w Polsce jest to sport narodowy, cieszący się największym zainteresowaniem bez względu na wyniki reprezentacji czy klubów w pucharach)
- stopień rozwoju piłki (nie tylko poziom sportowy, ale też liczba drużyn, piłkarzy itp., stopień uzawodowienia klubów i kopaczy)
- infrastruktura (stadiony, boiska treningowe; ostatnie zmiany zdecydowanie wzmacniają argument o liczniejszej lidze)
- mimo wszystko demografia też się liczy (tzn. liczba ludności, liczba miast 100k+; przedstawili już to przedmówcy)

Na razie pozostałbym przy 16-stu drużynach. Jeśli wreszcie ukończą te wszystkie budowane i planowane stadiony, a frekwencja wzrośnie na tyle, że dołożenie 4 meczów w sezonie będzie po prostu opłacalne dla klubów to będzie można powiększyć Ekstraklasę do 18 drużyn, ale nie wcześniej niż za parę lat.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 19.10.2010 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.10.2010, 19:16
laurence napisał(a):Wyświetl post
ciekawe jak podniósł ten "model szkocki" poziom tamtejszej ligi. Dwie mocne drużyny i później długo, długo nic. Zresztą widać to również w pucharach. Jak któraś drużyna ma grać w eliminacjach LM to kończy na trzeciej rundzie.
jakby nie patrzac Rangersi i Celtik częściej grają w Lidze mistrzów niż MY
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.10.2010, 19:39
Chyba wniosek jest jeden, liga 10 czy 18 zespolowa nie zwiekszy nam poziomu sportowego. Raczej wiekszosc ktora pisze o zmniejszeniu lub zwiekszeniu ligi ma na mysli to ze poprzez wieksza ilosc kolejek rozgrywanych zespoly jakos sie polepsza. Oczywiscie w teorii pisanie ze jak Wisla spotka sie 4 razy z Legia to napewno beda to ciekawsze mecze a Wisla bedzie grala lepiej bo pilkarze spotkaja sie z mega pilkarzamiz Legii ale zatsanowmy sie czy to jest prawda? Mecze Wisla - Lech, Legia - Wisla itd wcale nie gwarantuja lepszego widowiska sportowego.
Moim zdaniem przeskok pod wzgledem sportowym moze spowodowac jedynie jakis glebszy plan naprawy polskiej pilki (u nas kluby dzialaja jak jakies kluby amatorskie), nikt nie stawia na mlodziez, nikt nie ma skautingu wiec jakim cudem my chcemy grac w LM. No i oczywiscie wieksza kasa
Jesli chodiz o powiekszenie ligi to bylbym przeciwny. Jak pisalem wyzej po prostu w Polsce nie ma 18 klubow ktore sa godne tego aby grac w Ekstraklasie, tzn akurat 18 by sie znalazlo ale jak w natsepnym seoznie mialoby spasc 4 to z I ligi awansowalyby 4 slabiutkie zespoly...
Najlepiej by bylo gdyby zostalo tak jak jest chociaz ten wariant z 18 zespolami (czyli 4 dodatkowe kolejki) rozgrywane od polowy lipca jest kuszacy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.10.2010, 19:41
Jak są słabi to niech chociaż siekają jak najwięcej spotkań i się zahartują w bojach Jestem za powiększeniem ligi i skróceniem przerwy między rundami.
..
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.10.2010, 19:45
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jak są słabi to niech chociaż siekają jak najwięcej spotkań i się zahartują w bojach Jestem za powiększeniem ligi i skróceniem przerwy między rundami.
Poziom jeszcze spadnie w dół. Według mnie, lepszym rozwiązaniem jest granie systemem szkockim.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów