|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ojjjj przydał by się spadek co jest nierealne no ale wyszło by to na dobre. Gwiazdorzy by wylecieli może w końcu ktoś by pojął że trzeba zacząć wszystko od nowa . począwszy od szkolenia młodzieży po gryzienie trawy , dobrych transferach i całej reszcie. Najlepiej zostawcie Wisłę bo nie zdobędziemy mistrza... śmiech ogarnia myślę ze nie tylko mnie jak to nagle następuje wysyp debili płaczków i innych heretyków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Grał w juniorach Hutnika jeden utalentowany zawodnik - Marcin Byszewski. Przeszedł w tym okienku transferowymdo Lecha Poznań... niestety u nas nawet do Młodej Ekstraklasie zamiast rokujących młodych graczy, biorą zawodników niechcianych nigdzie indziej typu Jacek Pawłowski, który w Młodej Polonii miał gorszy dorobek strzelecki niż Maciej Batko.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak słyszę że spadek z ligi nam pomoże, to zdzieliłbym takich ludzi parasolka przez łeb!! To tak jak polskie wieziennictwo resocjalizuje przestępców, a naprawde z więzienia wychodzi dwa razy tyle chłopa(silownia+kox) pierwsze co robi to zaczyna kraść bo nic innego nie umie. W czym spadek pomógłby Wiśle
Mowienie że polscy zawodnicy nas pokonali nie zagraniczni, nawałka jako trener a byl na wyciagniecie reki. Spoko w gorniku rozumiem. Graja tam ludzie ktorzy chca sie wybic bo taka jest prawda. Nawałka takich kolesi może ustawiac trenowac, bo oni i tak beda chcieli dac i na treningach i na meczach z siebie wszystko. W wisle kazdy zawodnik to odrazu gwiazda. Trzeba ich motywowac, kazac im ciezko trenowac. Gdyby nawałka byłby teraz w wisle, przypuszczam ze straciłby niedlugo prace. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
U was jak zwykle trener winny. OD 6 lat Markus pisze, jakie to dziadostwo i amatorszczyzna jest na Wiśle, ale wy tylko widzicie złych trenerów i złych piłkarzy. Gdzie jest szkółka? Gdzie sa boiska treningowe? Gdzie jest sięć skautingu? Gdzie są wychowankowie?(no tych ostatnich nie będzie bo nikogo nie wychowano odpowiedniego! Z dnia na dzień nie przybędzie nowych piłkarzy jak się ich nie "wyhodowywało" od lat). Gówno mnie te wyniki obchodzą jeżeli nie robi się nic w tym zakresi eo jakim mówię.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wychowankowie są na piwie, w pizza hut,albo zarywaja laski na swoją fachure
.Nastepny oboz na dalekiej Syberii i bieganie po Uralu w celu ogolnego zapoznania się z funkcja wlasnego układu ruchu.Fajnie że duzo podan jest przez naszych wymieniane ale co z tego skoro nie ma bramek.A tak pozatym zobaczymy co bedzie po przerwie zimowej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak przychodzili do Wisły najlepsi gracze z naszej ligi to zdobywaliśmy mistrzostwo bez więskzych problemów i z pucharów europejskich odpadaliśmy zazwyczaj dopiero późną jesienią albo nawet w zimie (Lazio).Od kiedy zaczeli przychodzic gracze za darmo, po kontuzjach, majacy najlepsze lata dawno za sobą to zaczeły sie problemy w lidze a z pucharów odpadamy już w lecie zanim sie one na dobre wogóle zaczną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Po drugie, z punktu widzenia Cupiała, wariant z najlepszymi Polskimi zawodnikami się nie sprawdził, bo nie dali mu awansu do upragnionej Ligi Mistrzów, więc trzeba szukać innych rozwiązań. Oczywiście, nie dali mu awansu, bo w przełomowym momencie pozwolono odejść Kuźbie i Kosie, co ośmieliło Uche do "buntu", zamiast ich zatrzymać i jeszcze wzmocnić zespół. Według mnie to ta jedna decyzja doprowadziła do powolnego rozkładu Wisły i spadku poziomu sportowego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Boukhari lepiej już niech nie gra w ogóle... kompromitacja, koleś niech już wraca do Turcji czy skąd on tam jest (Ajax
) Branco coś tam się starał , na ile umiejętności pozwoliły - tyle że tych umiejętności niema za wiele Guła dobrze pograł, na pewno był najlepszy wczoraj, Reszta drużyny słabiutko. Ciekawe ile nas Lechia zleje, myślę 3-4 zero pożniej Lech Legia i derby, zajebiście to wygląda, dobrze że parchy wczoraj przegrały i z tego dna długo nie wyjdą, jak patrze na ich terminarz to stwierdzam ze zdobędą max 3 pkt w tej rundzie jeszcze, czyli wygrają u siebie z Polonią B. i bęcki z Polonią W, Nami,w Łodzi, Białymstoku, z Bełchatowem. Pytanie ile my zdobędziemy? i tak runda w plecy, żeby chociaż zremisowali w Poznaniu i wygrali derby... peace |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Problem jest taki że Wisła już nie jest kierunkiem którzy wszyscy chcą wybierać w Polskiej lidzę bo płacę się wyrównały !!.... i jest kilka klubów też z aspiracjami !!! Do tego doszedł fakt że wysprzedano najlepszych a zastąpionych ich starcami wypalonymi lub słabymi zagranicznymi graczami . Różnymi językowo i kulturowo to też jest problem obecnej Wisły ! Myślę że trzeba to już powiedzieć odważnie SKOŃCZYŁA SIĘ ERA WIELKIEJ WISŁY W LIDZĘ POLSKIEJ NIE MAMY MONOPOLU NA 1-2 MIEJSCA !!!! BO TAKI PRZEZ 12 LAT PRAKTYCZNIE MIELIŚMY POZA JEDNYM SEZONEM !!! Myślę że musimy poczekać na nowych piłkarzy parę lat do tego mądrego budowniczego który tym pokieruje i dobrego trenera który ustawi drużynę zgodnie z jej predyspozycjami ... Na dzień dzisiejszy dla mnie sprawa wygląda tak: - drużyna źle zbudowana za duża zbieranina kultur i charakterów - piłkarze źle dobrani i większości przepłaceni w kontraktach - Trener dobry kolega z dobrymi manierami idealny dla mediów !!! próbujący rożnych rozwiązań które nic nie dają - Piłkarze w większości bez serca do walki !!! bo fakt są słabi ale w ani jednym meczu nie zagrali tak by powiedzieć dziś zostawili serce ducha walki dali z siebie wszystko nie nie !!! tak nie było ani razu w Polskiej lidze Podsumowując czekamy na innych ludzi będzie lepiej bo gorzej już być nie może |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
||
Co do samego meczu. Miałem obawy, że po tych cięższych treningach Nasi piłkarze będą mieli cięzkie nogi. Rzeczywistość okazała się nie taka straszna i według mnie teraz widać jak na dłoni że przygotowania były całkowicie skopane. Co do taktyki, zmieniono środek i podobało mi się to, że Garguła (bardzo poprawny występ) i Boukhari dużo sie cofali po piłke, wymieniali się pozycjami. Niestety to wszystko załamywało sie na 30 metrze przed bramka Górnika. Na dzisiaj widać, że poza obrona brakuje Nam kogoś kto będzie z Brożkiem z przodu grał albo go nawet zastąpi. Nie mamy kim ukłuć, Małecki walczy ale On nie umie dośrodkować piłki, Paljić nawet nawet, Sobol za dużo przestojów w grze. Za to jeśli chodzi o obrone to wydaje mi się że było już o niebo lepiej. Mnie osobiście podoba się Branco (może się nie znam), Cleber tym razem bez większych wtop (oczywiście poza bramka), Bunoza również jakiś taki pewniejszy mi się wydawał niż wcześniej, Pietia też w miare poprawnie (Zahora cięzko było mu przepchnąć). Co do Pawełka, obronił co miał obronić a przy bramce wydaje mi się że tu raczej małe szanse miał, sam Kwiek powiedział że piłka mu zeszła i widać było na powtórkach że chciał uderzać raczej bardziej ku środkowi i tak też Pawełek się ustawiał i potem nie mógł już tego obronić. Najbliższe mecze bedą bardzo ciężkie dla Nas, ale już nie jesteśmy żelaznym faworytem, balon nie będzie już tak dmuchany i to może będzie dla Nas dobre. Do zimy jak będziemy w pierwszej 10 to będzie dobrze, a zima pokaże czy cos się zmieni w zespole czy nie. ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Łukasz Garguła: Machina Wisły Kraków ruszy
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...uszy,id,t.html Oby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kilka razy dzięki Gargule potrafili zagrać kilka szybkich podań. Ale nie było żadnej próby przejścia zwodem przeciwnika. Jest przeciwnik z przodu to od razu z dowolnego miejsca na boisku idzie dośrodkowanie w kierunku pola karnego przeciwnika. W ostatnich dwóch meczach ile było takich zagrań razem? 70? Kompletnie nic nie dały, nawet zagrożenia specjalnie by było po tym.
Także jeśli w następnym meczu wszystko co Wisła będzie próbowała to dalekie wrzutki w pole karne to powili zaczął bym myśleć nad nowym trenerem. Bukhara wysłać z przewodnikiem w tatry, niech zdobywa 5 szczytów na tydzień + siłownia + trening piłkarski, po takim miesiącu lżejszy tydzień i dopiero niech myśli o składzie Wisły. Branco? Czy on przechodził w ogóle na połowę przeciwnika? |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dajcie czasu, jeszcze zobaczymy tą dawną Wisłę, ba - może nawet lepszą. Dajcie czasu trochę trenerowi, poukłada. Na razie szuka zawodników na daną pozycję i odpowiedniej taktyki, która pasowałaby do naszej Wisełki. Ja myślę, że lepiej Kirm by się nadawał za Małeckiego, a tego podwiesić pod Brożka. Rios ma dobre umiejętności jednak to nie jest typowy napastnik. Małecki lubi takie rajdy, to ta pozycja byłaby dla niego odpowiednia. To jest oczywiście moja teoria, nie musicie się z nią zgadzać.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
w tej chwili sklad, gra, na srodek tabeli, mysle, pomimo tego, ze od tego jest trener, trzeba wprowadzac mlodych z Mlodej Wisly, ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Skład nie jest na środek tabeli. Bo kadra jest niewątpliwie mocna. Chyba nikt nie odmówi umiejętności (jak na nasz poziom ligowy) Brożkom, Małeckiemu, Boguskiemu, czy nowym, typu Boukhari, czy też Rios i innym. Problem jest z formą. Wyraźnie widć błędy w przygotowaniem do sezonu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Myślę że problemem Wisły jest to ze mamy zawodników którzy w innych zespołach byliby podstawowymi graczami pierwszej drużyny ale niestety nie mamy drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Na plus:
Pawełek, Garguła Na minus: Bukhari (kondycja) po 70 minutach dętka Piotrek Brożek - lubie gośćia ale to co wczoraj zagrał to żenada .... Przy bramce też troszkę zawinił ... widział że ma dwóch gości ... więc nawet kosztem faulu nie powinien dać przyjąc piłki gościowi ... Paweł Brożek - naprawdę nie potrafi od czasu do czasu uciec obrońcy Branco ... pilnował defensywy i tam był dobry ... ale .. Wisła ma wygrywać .. boczni obrońcy powinni się włączać Szara przeciętność: Cała reszta .... Maskant : masz coraz mniej meczy aby udowodnić że nie jestes pomyłką. Pisałem przed meczem: należy zacząć budowanie nowej Wisły wprowadzając młodych ... trener się boi .... w zaistniałej sytuacji ryzyko nie jest wielkie. Rado, Cikos, Wilk i paru z młodej Wisły powinni zacząć grać, kosztem starych wyjadaczy ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Na pewno Mały szarpał i wygrał kilka pojedynków to jego plus. Słabo tez wrzucał- jak zwykle. Ale on jest mimo wszystko wyróżniającym się zawodnikiem w Wiśle ze względu na szybkość. Ale nie określę go jako najsłabszego
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.10.2010 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
To znaczy ile konkretnie tych meczy mu zostalo Ja wcale nie chce sie czepiac i nikogo nie mam zamiaru urazic. Uwazam ze do zimy to mozna sobie pisac co sie chce bo i tak na ten czas nic sie nie zmieni (poza motoryka i byc moze taktyka). Ktos tu na forum juz pisal ile czasu budowal Jage trener Probierz i jakim kosztem sie to dzialo. Niech mnie ktos poprawi ale chyba dwa lata temu Jaga sie jeszcze bronila przed spadkiem (nie mowie o sezonie kiedy startowali na minusie). My obecnie tez raczej bedziemy budowac zespol od nowa niz przebudowywac wiec trzeba czasu. Lige spokojnie sprobowac dograc a skupic sie trzeba na PP bo to moze byc jedyna droga do pucharow. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Raczej kopacze mają coraz mniej czasu do końca rundy, żeby udowodnić, że się nadają do grania. Bo jak narazie to nawet nie wiedzą, że trzeba iść za akcją czy wejść w pole karne z 2 linii gdy piłka jest z boku boiska. Takich rzeczy trener nie tłumaczy bo to powinno być wyuczone od małolata.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Branco zagrał dobrze? Stał jak tyczka na połowie boiska i każda piłka która do niego szła to JEP do przodu dzide do Brożka. Żadnego rozegrania, żadnego podania po ziemi tylko balony byle jak najdalej. Moim zdaniem lepszy był Cikos. Wychodził do gry, na obieg, biegał od pola karnego do pola karnego. Fakt ze popełniał błędy, ale jest jeszcze młodym piłkarzem i moze się jeszcze sporo nauczyć
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Branco kopał cały mecz piłe na oślep, bił ile sił w nogach, jaki z tego pożytek? żaden... w obronie wiekszych błędów nie popełniał ale żeby chociaż 2 na 10 podań było celnych...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem kto ma interes w tym żeby ściągać słabych piłkarzy, skoro masa takich biega po ME ? To jest jakis chory układ, który się chyba nigdy nie zmieni. Kulawik pokazał, ze można wstawić gościa z ME i nie różni on się niczym od tej bandy sprowadzonych z całego swiata odpadów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Interes to mają różnego rodzaju menago, ale z naszej strony kto ma w tym interes, doprawdy nie wiem. I jakoś mnie to nie interesuje,bo jest to sprawa pomiędzy właścicielem a proacownikami.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Powiedziec wam cos ? Klepie sie ciagle ze polski pilkarzyna jest przeplacany i wiecej kosztuje niz tej samej klasy pilkarz zza granicy. ok, ale patrzac na nasza konkretna sytuacje, to pilkarz zagraniczny zeby mogl zastapic podobnego Polaka, musi byc od niego lepszy, ze wzgledu na aklimatyzacje, nijakosc naszej ligi, nieznajomosc realiow, problem z porozumieniem sie itd. Mowie caly czas o poziomie naszej ligi. I co z tego ? Nasi dzialacze chcieli zwojowac Europe pikarzami zza granicy. Ok, slusznie. Ale oni dalej sa za slabi. To ja mowie tak, wole juz w tym momencie wyciagnac zdolnych z nizszych lig, glodnych sukcesu, i nimi wojowac nasza kopana. Zaciag pilkarzy kazdy z innej parafii to mozna robic na poziomie najsilniejszych lig, albo conajmniej srednich, a nie u nas.
szczerze, nie jestem kibicem sukcesu ale klade lage na ten sezon. byleby tylko na Kaluzy ich dziewczyny nie zbily i bede happy. ps - niemoglismy trafiic lepiej z forma od 10 lat na otwarcie stadionu |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dwie rzeczy:
1. W tym zespole nie ma żadnej chemii. Żadnego ducha drużyny. A piłka to sport drużynowy Przede wszystkim. Jak każdy z nas by grał jak każde zagranie do kolegi jest komentowane machnięciem ręki bo akurat nie dałeś do pustaka na pół metra 2. Obecna drużyna to popłuczyny po DRUŻYNIE czasów Mirka Sz.,Franka, kosy itd. Po odejściu ostatniego (Arka) to już z tamtą Wisłą nie ma nic wspólnego. I Wisła , a właściwie jej właściciel przespał 10 lat. Gdzie wychowankowie? Gdzie tereny treningowe? Gdzie całe zaplecze profesjonalnego klubu. Gdzie kasa z transferów z Wisły |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|