|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Obronienia dwóch strzałów celnych w meczu jednego z wolnego (który nie był jakoś wielce trudny) oraz drugiego który byl idealnie w niego skierowany oraz puszczenia jednej bramki (niech będzie że strzał ten był trudny (bramkarz broni strzał w krótki róg nogami OK) czyli mamy dwie obrony i jedna bramka ..... trzeba ustawiać zespół na odrabianie strat od 1 minuty Ok już wiemy wszystko |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja bym na nastepny mecz ustawił kadre tak
---------------Pawełek--------------- --Branco--Cleber--Bunoza--Palić-- --Łobodzińki--Wilk--Garguła---Małecki ----------Brożek---Rios----- |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jak się nie broni piłek w krótki róg- to co się broni? strzały w środek? bład jak nic- co nie zmienia faktu że dziś M.P zagrał nieźle. Jak dla mnie do wymiany Bunoza, Paljić (lepszy był na obronie),Boukhari, i obaj Brożkowie jeśliby doszło 5 klasowych na ich miejsce byłoby przyzwoicie choć w pucharach i tak ich bym nie widział. Inaczej 6-8 miejsce bez żadnych złudzeń
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Piotrek nie zawinił przy bramce, zresztą tuż po golu można było wyczytać z jego ust "Dwóch ku*wa miałem, dwóch". I taka prawda. Pawełek niby wcześniej wybronił coś tam, ale zawodowy bramkarz mógłby to wyłapać - strzał był prosty. Z tego co pamiętam po głupiej stracie kogo? BOUKHARIEGO poszła akcja i ci strzelili brameczke. Niech ktoś powie, że ten pajac jest dobry?! Żal oceniać. Tylko Guła in plus.
Wyje*ać połowe. Dać szansę ME. Już wole Jirsaka niż tego Oszołoma. A przede wszystkim WON dla zawodników, którzy nic sobie nie robią z tego, iż grają z Białą Gwiazdą na piersi. Boję sie o kompromitację w najważniejszych dla nas meczach w sezonie. Czy dla tych pedałków z zagranicy Derby Krakowa będą ważne? Taki chu*. A w tej chwili większość tych zagranicznych ( powtórze się ) oszołomów stanowi o "sile" naszej drużyny. 4 zwycięstwa w najbliższych 4 meczach. AVE WISŁA ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że nawet jak Pawełkowi z karnego strzelają to i tak jest jego wina. Opanujta się w końcu! Ileż można? Okey, mógł wyjąć tego gola, ale o wiele większą winę ponoszą tutaj obrońcy: Piotr Brożek (rzy całej mojej sympatii do niego) i Cleber (bodajże).
Jagul- Czyli my nie gramy nic za Maaskanta. Cóż taka prawda. Chociaż może sama gra wygląda troszkę lepiej niż na początku tego sezonu, to co z tego skoro nam to punktów nie przynosi? (remisy w taki klubie jak Wisła to sobie mogą w buty wsadzić). A jego wynalazki- Boukhari i Branco nie wzmocnili w ogóle zespołu! Ba, wręcz przeciwnie.Nie wiem dlaczego trener Robert się tak upiera przy Marokańczyku. Być może gość jest przesympatyczny, ale to nie znaczy, że musi grać jak Maradona! Kolejny mecz z Lechią. Rozpędzoną Lechią (co cieszy!). Mimo to, jak nie wygramy z nimi to bedę trzymała kciuki za wywalenie Holendra i zatrudnienie w jego miejsce Bobo Kaczmarka. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zmiana trenere nic nie da
1.Pozbyliśmy sie 2 graczy co stanowili 50% w defensywie i 25% w ofensywie 2.Holender musiał sciagc darmoche bo po okienku transferowym go zatrudniont 3. to nie on szykował druzyne na sezon |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Strzał był spokojnie do wybronienia... Pawełek zachował się tak jakby myślał że dostanie w cojonesy. Brakuje nam od lat dobrego bramkarza, musimy rowniez miec dobrych trenerow dla bramkarzy. W legi chwalą wszyscy trenerow bramkarskich. Zobaczcie na fabianskiego czy boruca ktorzy nie zachowuja sie tak jak zazwyczaj bramkarze. Przy takiej sytuacji jak dzisiaj bramkarze legi ida lewa noga wyprostowana, prawa reka do gory, lewa reka w lewy gorny rog. Taka jest szkola w legi i gdyby tak pawelek sie zachowal wybilby lewa noga ta pilke.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Boukhari, WG MNIE gral bardzo slabo, tylko poczatek jeszcze w miare. Jest wolny I to podstawa. Moze na wiosne przyspieszy...z jakiegos powodu dolowal ostatnio I to bardzo- od Ajaxu do 2-giej ligi tureckiej I do nas. Mysle, ze powinien wchodzic na koncowki 20-30 minut branko lepszy niz cikos, ale z niego nie bedzie juz zawodnika przez duze Z. Trzeba szukac dalej graczy na p obrone. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Domin, to jak ocenisz Małeckiego, od którego piłka odbijała się dalej niż widzi? Brożek ani razu nie walczył z obrońcami, nie przepychał się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Paweł makabrycznie słaby... Jak cała Wisła
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tak po prostu jest, że czasem bramkarz w rozpaczliwych sytuacjach musi podjąć ryzyko - tak jak Pawełek wychodząc poza pole bramkowe na główkę. Jak się nie uda, to i tak wina spada na obrońców. W ogóle nasza obrona to jest dramat, po prostu brak słów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.10.2010 o godz. 22:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie przesadzajmy. Wisła grała dziś całkiem ładnie, ale do 30 metra od bramki rywala. Brakuje nam kreatorów gry. Oby Maaskantowi takowych kupili. Takie mam wrażenie, jak patrzę na ich grę, że jak się przełamią i zaczną wygrywać, to będą już tak wygrywać do końca, bo na ich grę całkiem przyjemnie się patrzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Tak czy siak zgadzamy się w jednym TRAGEDIA, DNO i METR MUŁU Pytanie tylko czy My coś możemy zrobić |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie mówmy że cała wisła jest słaba. Gdyby wisła dzisiaj wygrała w takim samym stylu jak przegrała większosc piałaby z zachwytu. Wiadomo maskant musiał wybrać jednego bramkarza żeby ten czuł sie pewien itd. Maaskant w zimie sciagnie jakiegos bramkarza jestem pewien. Bardzo jestem zadowolony z powrotu garguły, w następnym meczu licze ze da koncert. Kilka razy wisła zagrała pieknie z klepki i pieknie wjechała w zabrzan jak w masło, trzeba powiedzieć jest lepiej niz to co pokazaliprzez ostatnie dwa spotkania. Brakuje kogos na miejsce Boukhariego. Co do Małeckiego, kiedy on sie kur*a nauczy grać lewą noga, jest zawodowym piłkarzem!! Mam szacunek do brozka, chce grać dla wisły, od x-lat jest z krakowem zwiazany, ale po raz kolejny mowie ze nie jest rasowym napastnikiem, on nie porwie drużyny do ataku. Gosc dostaje pile i strzela, do zurawskiego z wisly kasperczaka brozkowi brakuje lata swietlne. Co do obrony jest lepiej, to co dzisiaj zdarza się najlepszym zestawieniom obrony na swiecie. Nie winie brozka za stracona bramke, ale paljic swietnie sie spisywał na lewej obronie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Braki widać w obronie, strzelić nam może każdy. Mamy tak nie zgrfaną obronę że to jest dramat. Ten gol padł po błędzie Pawełka, ale nie powinni dopuścić do tego Pietia z Binozą. Bunoza biegł bardziej na alibi niż z tą akcją i Piotrek za późno odskoczył do Kwieka.
Ibutti dwa tygodnie temu tłumaczył mi że to nie wina Pawełka gol dla Bełchatowa bo poszedł po długim rogu. Krótki jest świętością bramkarza. A on w jakimś paralitycznym ruchu próbuje bronić. Jest z nami do stycznia i dzięki bogu, a jego płacze w gazetach że podpisze za granicą bo ma oferty i w pewnym stopniu szantaż na Wiśle, odbieram jak niesmaczny żart, tak nie smaczny jak to że jest bramkarzem. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MatMario - ale nawet jak będziemy tracić po bramce na jeden mecz, to i tak nie powinno być problemu, my musimy zacząć strzelać bramki, a strata jednego gola w spotkaniu to dla mnie nie problem. Gorzej jest z atakiem, bo po 9 meczach ligowych strzeliliśmy o zgrozo! średnio mniej niż 1 bramkę na mecz. To nie jest normalne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Napiszę tak - lepiej żeby przełamali się i zaczęli wygrywać jeszcze w ekstraklasie. To raz. Dwa - mam bardzo poważne wątpliwości, czy znajdzie się wielu gotowych zapłacić za przyjemność oglądania tych paralityków. A to, że gra się nawet układa do trzydziestego metra: widzisz, później przestaje, bo nas atakują. Jakby Wisła grała z drużyną stosującą agresywny pressing na całym boisku, to by gra przestała się układać już przy własnym polu karnym. Dobrze, że w ekstraklasie takich brak. To jest tak - dla niektórych graliśmy ładnie z Jagiellonią, inni zauważyli niestety, że zostaliśmy w tym meczu zwyczajnie wypunktowani. Przeciwników generalnie wali jak sobie piłeczkę ładnie rozgrywamy z dala od ich pola karnego. Co najwyżej czekają aż któryś głupio straci, żeby pójść z kontrą. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Witam wszystkich po 3-miesięcznym banie (dostałam za : "100% wpisów o beznadziei w Wisełce", faktycznie się myliłam hihih, ban skończył się w sierpniu, ale jakoś brak było chęci do pisania tutaj), Po powrocie z Zabrza napiszę tylko, że postępów nie widać, gramy z meczu na mecz niestety coraz gorzej, jedyny plus to Guła!
Jeśli tak dalej iść będzie walczymy na wiosnę o miejsca 12-14, czyli prawie o byt ligowy. Zgroza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy nie zgadzam się z Tobą. Mieliśmy miażdżącą przewagę w posiadaniu piłki. Ponad 60 %(czy coś w tych okolicach). To oznacza, że brakuje nam jedynie kogoś z przodu, a nie kogoś z tyłu, bo potrafimy już przyzwoicie organizować się w grze. Piłkarze się wracają, jest mniejszy dystans między obrońcami i pomocnikami, więc jest nadzieja, że będzie coraz lepiej. Brakuje jedynie egzekutorów. Dlatego dla takiego Pawła Brożka przydałby się jakiś poważny rywal, bo Anders Rios jest dla mnie lepszy jako prawy pomocnik, na pozycji Małeckiego, a nie jako wysunięty napastnik. Dla mnie ważniejsze jest dłuższe utrzymywanie się przy piłce, bo tak jak ty myślisz, to moglibyśmy się oszukiwać wieki. Robić cattenaccio przez cały mecz, by nagle wykorzystać jedną kontrę i strzelić bramkę. To ja tak nie chcę. Wolę, by drużyna grała dłużej w posiadaniu piłki i szybciej wymieniała podania. To w końcu musi zaprocentować.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czyli co, gdyby bronił krótkiego a dostał po długim to by był rozgrzeszony
?Po pierwsze to był strzał z dosyć bliskiej odległości i ciężko winić bramkarza który nie ma czasu na przygotowanie się i szybką reakcje.Akurat tą bramkę to można zapisać Bunozie który zupełnie zgubił krycie a Kwiek w tej akcji to był jego człowiek, co widać zresztą, no i Piotrek też się nie popisał, bo powinien ostrzej reagować. Ja w ogóle mam odwrotny pogląd jak większość i twierdze że dziś obrona zagrała bardzo przyzwoicie.Tak samo bardzo przyzwoicie zagrała pomoc, ale tylko jeśli chodzi o pressing i odbiór piłki. Z kreowaniem to było tak jak wolfy pisał.Dokąd był luz to nawet szło a odkąd zaczynały się zasieki to w ogóle nie szło. A ja z tym się nie zgodzę bo nie ma czego wykańczać.Gdyby środkowi, boczni pomocnicy stwarzali okazje a problemem była by ta kropka nad i to ok ale u nas od dawna , problemem jest stworzenie jakiejkolwiek okazji.Mamy takich zawodników że w całej tej układance, pt jak sforsować obronę przy ataku pozycyjnym - zawsze ktoś coś s.......i.Nie ma akcji która od początku do końca by była udana
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.10.2010 o godz. 23:01.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
HeheJedna malutka różnica - Bunoza powinien trzymać Zahorskiego, a nie Kwieka. A Kwieka Brożek. Wszystko sie poprzestawiało, Kwiekowi zeszło i mamy co mamy. Pawełek spodziewał się górnej piłki, więc skoczył do niej tak żeby sobą zasłonić jak najwięcej bramki. Niestety Kwiekowi zeszło... (szkoda, że jak grał w Wiśle, to mu schodziło w drugą stronę...) ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
przez pierwsze 15 minut mieliśmy chyba z 7-8 całkiem niezłych, jak na polskie warunki, wrzutek. Czemu do jasnej cholery NIKT nie skacze do tych piłek? Obrońcy tak jak ze Śląska ostatnio zupełnie nieatakowani wybijali, a Brożek nawet nie próbował postraszyć że atakuje...
![]()
There is only one Dennis Bergkamp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Powinien mieć zabezpieczony krótki, w takich sytuacjach strzał po długim ogranicza a przynjamniej powinnien utrudniać obrońca presją i pójściem na wślizgu.
Mniejsza z tym. 4 i pół roku dawałem mu kredyt zaufania, tłumaczyłem różne dziwne rzeczy ale kończę pisać na jego temat bo nie jest wart moich nerwów. Ogólnie można sobie wszystko wytłumaczyć, powiedzieć a gdyby zrobił tak to by było dobrze? No jasne że było by inaczej. On jest naszym cabajem. I tak jak dziś powiedział jeden z komentatorów meczu Ruchu. Takie rzeczy przytrafiają się bramkarzom, tylko dlaczego wszystkie one przytrafiają się też cabajowi?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.10.2010 o godz. 23:03.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ogólnie to jest jak było i jeśli cudem coś nie zaskoczy to tak będzie dalej.
Niby gra poukładana, przewaga jest, coś tam rozegrają tylko że to wszystko jest takie nijakie. Tak naprawdę ani przez sekundę nie pachniało bramką. Przez ostatnie 3 spotkania to może z trzy strzały na bramkę rywala oddaliśmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bardzo, bardzo negatywnie zagrali bracia Brożkowie. Paweł jak zawsze - malutko waleczności. Ja nie wiem na co ten facet liczy. Ciągle gdy leci długa piłka nie walczy o nią , a się chowa myśląc, że obrońca nie trafi w piłę? Piotrek Brożek zagrał masakrycznie słabo. Nie potrafi piłki podać, przyjąć totalne zero.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Niestety rozgryźli nas już jakiś czas temu i wszyscy grają tak samo.Pressing na własnej połowie i kontry.I to wystarcza.Tak na prawdę to nie ma co dyskutować kto zawinił przy tym golu bo 1 gol w plecy musi być zawsze wliczany 'w koszta'.Nawet jak gra Barca czy Real z ostatnim zespołem w tabeli
Dziś Górnik miał 2 szanse z gry co jest dobrym jak na Wisłę wynikiem - wychodzi 1 okazja na połowę.Problem jest taki że my nie mamy okazji ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jedyny plus ze Garguła wytrzymuje 90 minut i jest w stanie poslac pare pilek do przodu i rozegrac akcje co jest malym swiatelkiem w tunelu.
Malym bo i tak nikt tego podania nie wykorzysta ,bo Brozek nie potafi przyjac pilki a potem jedyne co mu wychodzi to bluzgi na kolegów.Irytuje mnie coraz bardziej, Dzis bylo troche lepiej w srodku gdzie pilka fajnie chodzila ale to i tak o kant dupy rozbic bo pozytku nie ma ,a punktow malutko. Z taka grą ,nieskutecznoscią to krucho to widze srodek tabeli to max . Gornik byl dzis tak slaby ze niewiem czy to byl poziom I ligi a i tak my tam wtoplismy.Niewiem jakim cudem ale jednak to sie stalo.Maaskant robi mi sie na kolejnego po Liczce i Engelu bajkopoisarzem. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak ściągnąć pliki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne ![]() ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Najlepiej ten mecz podsumowali w Kronice. Wisła szuka trenerów z zagranicy , sciąga jakiegoś Holendra a ogrywa ją Nawałka który był na wyciągnięcie ręki.
Wisła ściąga zawodników z całego świata równocześnie pozbywając się zawodników którzy byli na Wisłę za słabi a dziś oni strzelają Wisle bramki i w ostatecznym rachunku pokazują że Wisła ściąga beznadziejnych graczy z zagranicy. Czy ktoś z naszego klubu wie kto gra w takim Hutniku Kraków i kto się tam wybija. Może lepiej było by porozmawiać z takim Przytułą w przerwie meczu w Zabrzu zamiast sciągać kolejnego słabiaka z zagranicy. Jak tak oglądam teraz jak gramy to mi się przypomina że tak samo było za Petrescu. Też grliśmy z taką niemocą. Dosłownie jak by ci zawodnicy nie wiedzieli jak się mają zachowywać na tym boisku.
Ostatnio edytowane przez wwf : 17.10.2010 o godz. 23:49.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|