The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 19:31
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Piotr Brożek : 2 , bramka na jego konto
Niestety nie mialem mozliwosci obejrzenia calego meczu, tylko ostatnie 15 min wiec w calosci zwodnikow nie bede ocenial.. ale jak ktos pisze ze bramka na konto Pieti... to niech sie poprostu nie wypowiada...

Teoretycznie bramka na konto lewego obroncy + srodkowych, a w praktyce na konto Clebera bo po peirwsze on ma dyrygowac obrona a po drugie on byl lewym srodkowym obroncom i to on mial byc przy Zahorskim, a Pietia przy Kwieku. Proste przekazywanie krycia... nawet jak ktos sie przypatrzy na powrotrce po golu Pietia krzyknal "Ku** dwoch mialem". No i mial racje... Branco dobrze? malo sie podlacza, Malecki mu zrobil z 3 razy miejsce w ostatnich 15 minutach i ani razu nie pobiegl, mial jedna wrzutke... taka ze ledwo od ziemi sie oderwala.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.10.2010, 19:31
1q2

Branco gra solidnie
Natomiast Boukhari nie podjął w meczu żadnej dobre decyzji, no ale fakt do takiej naszej rodzimej tiki-taki koleś który potrafi odegrać piłkę ładnie wygląda, tylko że to jest kompletnie bezproduktywne. Garguła próbował prostopadłym podaniem uruchomić Brożka. Boukhari będąc przed polem karnym zamiast strzelać podawał (tracił piłkę), a zamiast podawać strzelał. No ale piłkę umie przyjąć wyjść na pozycję i nic z tego zespół nie ma.

Ja nie łykam pozorów - Garguła był wyraźnie lepszy, Boukhari to taki powolny, wielki marokański Jirsak co ładnie nad piłką panuje ale nic z tego nie ma dla zespołu. I jest tak cięćki że nie jest w stanie wyskoczyć do głowy przy stałych fragmentach gry
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 17.10.2010, 19:33
Czy ktoś może podłożyć statystyki z meczu?

Dzięki
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.10.2010, 19:34
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Pan Maskant będzie na siłę dalej wystawiał Boukhariego, mimo że jest najgorszy na boisku... to z takim podejściem nie wróżę mu sukcesów w Drużyną Białej Gwiazdy
Gdzie Boukhari jest najgorszy na boisku. Grał szczególnie w pierwszej połowie bardzo dobrze. potem go mocno skosili dwa razy i na pewno to odczuł.
To jak mu w nogi wszedł Marciniak to na czerwoną kartkę się nadawało. Dla mnie właśnie Boukhari był jednym z lepszych piłkarzy w drużynie. Dwa razy bardzo poważnie zagroził bramce Górnika, pokazywał się do gry, był aktywny, bardzo dobry technicznie.

Też dziwią mnie oceny Branco. Gość prawie wogóle nie przegywał pojedynków ze skrzydłowymi Górnika. Prezentował się bardzo dobrze pod względem szybkości. W ataku aktywny.
W porównaniu do Cikosa to niebo a ziemia.

Problemem Wisły nie jest Boukhari czy Branco, ale brak klasowego napastnika. Mamy z 5-6 dobrych ofensywnych pomocników którzy nie mają komu porządnej piłki zagrać. Brożek gra bardzo słabo.

Druga sprawa to Sobolewski. Nie wiem czemu gra Radek a nie Wilk. Przecież Czarek jest od niego już teraz dużo lepszy.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.10.2010, 19:35
Maaskant cudotwórcą nie jest, nie wydaje się też wybitnym trenerem, ale za wcześnie go skreślać, choć mnie też denerwuje ciągłe wystawianie ledwo ruszającego się na boisku Burkhariego (owszem, "kulturę gry" on ma, ale dramatyczna motoryka wszystko tu niweczy).

Dostał drużynę kompletnie nieprzygotowaną fizycznie do sezonu, w dodatku naprawdę słabą jakościowo. Zdzisia i scoutów ktoś powinien zaskarżyć za "popisową" selekcję zawodników. Za samego Cikosa Kapka w ogóle powinien dostać jakiegoś Nobla, nie mówiąc o Jovanicu, Bunozie etc. Prezes "demolka" Basałaj wraz z Cupiałem doskonale rozwalili latem wszystko, co jeszcze było w zespole wartościowego. Gramy teraz "o utrzymanie" nie przez Maaskanta, tylko przez posunięcia sterników klubu w ostatnich miesiącach i latach.

Zimą pewnie znów stwierdzą, jak niektórzy forumowicze, "po co wzmocnienia" skoro o mistrzostwie już nie ma mowy i cyrk prowadzący do dalszego nawarstwiania problemów będzie się kręcił dalej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.10.2010 o godz. 19:37.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 17.10.2010, 19:36
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie Boukhari jest najgorszy na boisku. Grał szczególnie w pierwszej połowie bardzo dobrze. potem go mocno skosili dwa razy i na pewno to odczuł.
To jak mu w nogi wszedł Marciniak to na czerwoną kartkę się nadawało. Dla mnie właśnie Boukhari był jednym z lepszych piłkarzy w drużynie. Dwa razy bardzo poważnie zagroził bramce Górnika, pokazywał się do gry, był aktywny, bardzo dobry technicznie.

Też dziwią mnie oceny Branco. Gość prawie wogóle nie przegywał pojedynków ze skrzydłowymi Górnika. Prezentował się bardzo dobrze pod względem szybkości. W ataku aktywny.

Problemem Wisły nie jest Boukhari czy Branco, ale brak klasowego napastnika. Mamy z 5-6 dobrych ofensywnych pomocników którzy nie mają komu porządnej piłki zagrać. Brożek gra bardzo słabo.

Druga sprawa to Sobolewski. Nie wiem czemu gra Radek a nie Wilk. Przecież Czarek jest od niego już teraz dużo lepszy.
jak to czemu nie gra Wilk a gra Sobol
przecież to nasz najważniejszy gracz
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.10.2010, 19:38
Pozwolę sobie na odrobinę wisielczego humoru

szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
ja .......ę
spójrzcie w terminarz

Lechia
Lech
Cracovia
Legia
A potem Zagłębie Lubin i Polonia Warszawa. Siedem porażek z rzędu. Idziemy na rekord Cracovii.

Zawsze nad wami ...
Odpowiedz cytując
philips kr
Banita

Od: 09.2010

Stary 17.10.2010, 19:41
To oczywiste ,że nie można być non stop na szpicy i dyktować warunków w polskiej" serie A" każdego kiedyś kryzys dopadnie i to jest zupełnie oczywiste ,nie chce mi sie nawet pisać o ubogiej grze Wisły z przeciętnym Górnikiem .Wszystko w rękach decydentów którzy powinni wywalić 3/4 zbieraniny zaczynając budowę młodej,ambitnej,perspektywicznej drużyny.Na dzień dzisiejszy lipa na całej lini i to nie przypadkowa ,cos mi się wydaje ,że holenderski trener który siedzi w szambie od początku swej pracy na poziomie szyji brnie w niego głębiej nie majac pomysłu jak wypłynąc na powierzchnię.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.10.2010, 19:42
Nic się panowie nie przejmujcie, Trabzon sypnie milion Euro za Brożka a to jak wiadomo okazja i trzeba z niej skorzystać. Połowę tej kasy łyknie Boguś a za drugą połowę sprowadzimy jakiegoś super hiper Zdenka z Koszyc czy innych Petrzałek. Wtedy dopiero będzie gra że ho ho.

Można już chyba oficjalnie podziękować ulubieńcowi całej rzeszy forumowiczów, niejakiemu Basałajowi za znakomicie przeprowadzoną rozbiórkę drużyny przy akompaniamencie oklasków kibiców. Brawo Panie Bogdanie! Z niecierpliwością oczekuję zapowiadanej przez Pana frekwencji na nowym stadionie. Ta misja musi się udać!
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.10.2010, 19:51
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post

Ciebie głowa boli? Boukhari najsłabszy na boisku! kolejny raz!, bezproduktywny Małecki, Rios, Brożkowie. Branco in plus, tak samo Garguła. Ani jednej "setki" przez cały mecz i to drugi raz z rzędu... Jak przegrają derby to nie wybaczę.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.10.2010, 19:52
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Bramkarz - puszcza szmatę, przegrywamy, ocena 6

Musze zadać to pytanie - oglądałeś mecz, czy tylko czytałeś relację tekstową?

Masz - obejrzyj sobie skrót "znawco", zauważ dlaczego najczęściej pojawiającym się Wiślakiem jest Mariusz. Gość wychodził żeby skrócić kąt i dostał idealnie wymierzony strzał przy krótszym słupku - to ma być szmata?!
Co za typy...

Pawełek - u nas "Man of the Match", co wiele mówi.

Acha - mamy sześć punktów nad strefą spadkową. Nie sądziłem, że będzie tak źle, ale też liczyłem na zwykłych frajerów, a nie taki zaciąg...
Brawo, Basałaj!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.10.2010 o godz. 20:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.10.2010, 19:53
Gorycz porażki niestety trzeba będzie przełknąć i się z tym pogodzić. I tu nie tyle co z samą porażka lecz głownie z niewywalczeniem przez naszych kopaczy Mistrzostwa. Trzeba będzie powalczyć o miejsce na podium. I liczyć , że może w tym sezonie Puchar kraju nam siądzie. I przez co zdołamy się jakoś zakwalifikować do Pucharów Europejskich. Ale i to przy naszej obecnej dyspozycji będzie bardzo trudne.
co do samego meczu to niestety nie miałem możliwości go obejrzeć , no co prawda śledziłem wynik na bieżąco na " Meczykach " ale dokładnie w tym samym czasie miałem zajęcia na Uczelni z technologii informacyjnej i tak przezornie w odpowiednich chwilach rzucałem okiem co się dzieje w Zabrzu , ale było to zdecydowanie za mało abym mógł się wypowiedzieć na temat spotkania. Od początku widziałem tylko pierwsze 5 min , co jeszcze nie dawało żadnej konkretnej odpowiedzi na ten temat. Zajęcia skończyłem w 70 min meczu , a wychodząc stwierdziłem , iż i ten mecz zapowiada się na kolejny remis, tym razem bezbramkowo , a nawet w myśl przychodziła jeszcze jedna opcja , że to my ten mecz przegramy włąsnie w takim stopniu w jakim to realnie miało miejsce... I jak wszyscy wiemy tak się stało.
Jestem zły , ale staram się rozgraniczać pewne sytuacje i rozumiem , że jeszcze wiele czasu minie anim ta maszyna zacznie odpowiednio funkcjonować. Niby na treningach wszystko wygląda przyzwoicie , małe zgrupowanie też było udane , zawodnicy poprawili przygotowanie fizyczne , motoryczne , nie ukrywam , że przed zawodami wydawało się iż dziś z niezbyt mocnym Górnikiem jakoś damy sobie rade i te dawno oczekiwane 3 pkt dopisywałem sobie przed meczem. Nawet w myśl zasady , że każda passa kiedyś się kończy i ten mecz wydawał się odpowiednim miejscem do zrealizowania tejże myśli. Bardziej prawdopodobne osiągnięcia celu wydawało się Zabrze aniżeli np przeszły mecz z Lechią. A tu w myśl przywołanej przeze mnie zasady owszem ,skończyła się fatalna passa bez wygranej....ale Górnika z nami od 11 lat... jako oddanego kibica Białej Gwiazdy taka kolej rzeczy boli.
Lecz cóż trzeba się po prostu przyzwyczaić i to wszystko
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
philips kr
Banita

Od: 09.2010

Stary 17.10.2010, 19:53
Brożek za melona chyba koron czeskich ,to taki Citko który kiedys miał brylowac w średnim Blackburn lub Rado Kałużny zapowiadający swego czasu ,że Bayer to tylko przedsionek do prawdziwej kariery każdy wie jak to się skończyło.Nasi piłkarze to bardzo licha kupa.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.10.2010, 19:55
Podajcie minuty z rajdami prawym skrzydłem Branco, musiałem wtedy iść siusiu i nie widziałem. Podajcie celne podania do przodu, z których wyniknęło coś więcej niż strata. Różnica między nim a Cikosem jest taka, że Branco stoi jak kołek więc nie ma szans by ktoś mu bokiem uciekł, a Erik śmiga od pola karnego do pola karnego i czasami go braknie na boku jak idzie kontra, ale przynajmniej wspiera skrzydłowego (a tak u Maaksanta nie gramy skrzydłowymi wiec nie ma kogo wspierac) i potrafi dosrodkowac.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.10.2010, 20:01
1 celny strzał z rzutu wolnego.

Brak jakiegokolwiek celnego strzału na bramkę z akcji!

No chyba nie trzeba nic więcej dodawać.
Odpowiedz cytując
jarus1906
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 17.10.2010, 20:02
no k****, **uj mnie strzela jak to widzę. Ci goście w ogóle nie wiedzą gdzie grają, dla nich to tylko robota, zwykli pierd***** najemnicy. W szczególności dotyczy się to 1200 sortu grajków zagranicznych , których ściągamy spod śmietników bo są bezdomni i bezrobotni. Serce mi pęka jak patrzę na taką moją Wisełkę...Czy nikt naprawdę w tym klubie nie zna się na piłce? litości....
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.10.2010, 20:20
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Podajcie minuty z rajdami prawym skrzydłem Branco, musiałem wtedy iść siusiu i nie widziałem. Podajcie celne podania do przodu, z których wyniknęło coś więcej niż strata. Różnica między nim a Cikosem jest taka, że Branco stoi jak kołek więc nie ma szans by ktoś mu bokiem uciekł, a Erik śmiga od pola karnego do pola karnego i czasami go braknie na boku jak idzie kontra, ale przynajmniej wspiera skrzydłowego (a tak u Maaksanta nie gramy skrzydłowymi wiec nie ma kogo wspierac) i potrafi dosrodkowac.
To samo zauważyłem. Zupełnie mnie na razie nie przekonuje w grze ofensywnej, owszem - jest trudny do przejścia, ale jego podania często doprowadzają mnie do szału. Jedna z ładniejszych dzisiaj akcji Wisły - piłka dobrze rozgrywana na środku boiska, przy pressingu rywala, z lewej strony na prawą, idzie jak po sznureczku, na jeden kontakt - gramy sobie z Górnikiem w dziadka, w końcu piłka dochodzi do Branco który mając czas na rozglądnięcie się, bez zastanowienia wrzuca ją w pole karne na Brożka otoczonego 5 obrońcami. Praktycznie każdy jego kontakt z piłką, niezależnie czy ktoś go atakuje czy nie, zawsze kończy się długą piłką. Dla mnie jest to bez sensu, przypominają się czasy Skorży... Ja już wolę Cikosa który przynajmniej próbuje rozprowadzić piłkę dołem, a nie wybija ją "byle tylko nie było na mnie", nie boi się odpowiedzialności. Pod tym względem dobrym przykładem jest Pi.Brożek, stara się rozegrać piłkę po ziemi i wybija ją tylko wtedy gdy już na prawdę nie ma komu grać i jest duże ryzyko straty. Jak dla mnie w następnym meczu szansę powinien otrzymać znowu Cikos.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.10.2010, 20:35
Niestety najwazniejszą a za razem najgorszą postacią w pomocy jest Sobolewski. Drewno bez zmysłu do gry do przodu pchające się do kazdej ofensywnej akcji. Piłka odbija się od niego jak od deski, nie czuje tempa gry i nie wie gdzie ma podać. Swoimi zagraniami wprowadza zamieszanie, nie potrafi uspokoić gry.
W defensywie natomiast nigdy nie jest w dobrym miejscu, ciągle spóźniony. Jedyne co robi to faluje, nie ma czystego odbioru. Z jego gry nie wynika nic pożytecznego. Nie rozumiem czemu on ma być najważniejszą postacią, skoro nie zna podstaw rzemiosła.
..
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.10.2010, 20:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Musze zadać to pytanie - oglądałeś mecz, czy tylko czytałeś relację tekstową?

Masz - obejrzyj sobie skrót "znawco", zauważ dlaczego najczęściej pojawiającym się Wiślakiem jest Mariusz. Gość wychodził żeby skrócić kąt i dostał idealnie wymierzony strzał przy krótszym słupku - to ma być szmata?!
Co za typy...

Pawełek - u nas "Man of the Match", co wiele mówi.

Acha - mamy sześć punktów nad strefą spadkową. Nie sądziłem, że będzie tak źle, ale też liczyłem na zwykłych frajerów, a nie taki zaciąg...
Brawo, Basałaj!
Typy

Nie znasz mnie to nie Typuj

Weź go jeszcze przeproś że musiał piłki dotykać w meczu.
jak to był czysty strzał przy słupku to ja jestem ślepy.

Proszę zobacz tą bramkę jeszcze raz i odpowiedz mi na pytanie czym Pawełek bronił ten strzał, na spokojnie bez typowania ubliżania, po prostu zobacz i odpowiedz czym Pawełek bronił ten strzał.

Podpowiem Ci w Piłce nożnej jedna osoba w drużynie może na boisku piłkę zagrać rękami jest nią bramkarz. Jeżeli na poziomie Ekstraklasy piłkarz mówiący że ma oferty z klubów zagranicznych strzał przy krótkim słupku usiłuje bronić nogami to powodzenia Nam wszystkim życzę.
Możesz oceniać go nawet 10/10 nie zmienia to faktu że rację masz jesteśmy blisko strefy spadkowej.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.10.2010, 20:41
To, co się dzieje z Wisłą to jest żenada, katastrofa wykreowana przez oszczędną politykę panów Cupiała i Basałaja. Żyję jednak nadzieją, że plany są na przyszły rok, a ten sezon to tylko takie przeczekanie...
Odpowiedz cytując
jarus1906
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 17.10.2010, 20:47
Do czego to doszło, że musimy zadowalać się 1, słownie jedną udaną akcją Wisły...żal...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.10.2010, 21:03
Żenada.
Maaskant sam sobie strzelił w kolano mówiąc, że ma skład, który może wygrać w Polsce z każdym. A skoro nie wygrywa z nikim, to.... trener kiepściuni?

Mam wątpliwą satysfakcje bycia jednym z tych, którzy od początku twierdzili, że z niego bardziej gwiazda medialna niż.fachowiec. A z gwiazd medialnych to już wolałem Engela.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.10.2010, 21:18
Markus napisał(a):Wyświetl post
nie wydaje się też wybitnym trenerem
Co nie znaczy, że nie jest utalentowany. Jako że od dawien dawna nie byliśmy tak słabi personalnie, trudno ocenić czy w ciągu troszkę ponad miesiąca, po rozpoczęciu sezonu, na jego miejscu poradziłby sobie jakikolwiek trener na jakiego możemy sobie pozwolić.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.10.2010, 21:19
Jestem jak najbardziej za Maaskantem ale niech na Boga nie mówi, że zagraliśmy dobry mecz przy żadnej stuprocentowej okazji!
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Stary 17.10.2010, 21:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
i dostał idealnie wymierzony strzał przy krótszym słupku - to ma być szmata?!

A to dziwne, bo sam Kwiek w pomeczowym wywiadzie stwierdził, że Mu zeszło... co zresztą widać na powtórkach.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.10.2010, 21:28
Okazja do odrobienia start względem czołówki już w sobotę. Chyba najważniejszy mecz dla Maaskanta od jego przyjścia do Wisły. W przypadku zwycięstwa, do 3 miejsca premiowanego pucharami Biała Gwiazda będzie traciła jedynie 2 punkty.
Porażka, jak i remis mogą znacznie skomplikować jego sytuację w klubie. Podejrzewam również, że ostatnie wyniki wpłyną na sobotnią frekwencję i problemów z biletami, dla tych co jeszcze nie kupili karnetów, większych nie będzie. Zakrawa to na ironię losu, ale wygląda na to, ze opóźnienia z budową stadionu idą w parze z poziomem grajków...
Cytat:
Gość wychodził żeby skrócić kąt i dostał idealnie wymierzony strzał przy krótszym słupku - to ma być szmata?!
Każdy strzał po krótkim rogu,bez względu czy wymierzony czy nie, obciąża konto bramkarza.Kto posmakował piłki nawet śladowo w rozgrywkach ligowych, a nie z trybun czy sprzed TV o tym wie.
W tym jednego przypadku obarczanie Mariusza winą, za porażkę jest idiotyzmem. Wszystko bowiem sprowadza się do faktu, że drużyny nie ma. Jest 11 przebranych w ładne koszulki facetów, którzy tworzą chaos...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 17.10.2010, 21:32
Mario nie zawinił tej bramki zrobił wszystko jak na lezy sam jestem bramkazem i wiem ze takie piłki sa bardzo trudne mimo ze w Tv w ydaja sie proste do załapania. Dla mnie Mario zrobił swoje w dziesiejszym, meczu
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.10.2010, 21:37
Pawełek ma po prostu takie a nie inne umiejętności. W odczuciu wielu, to że Mario puścił taką bramkę nie obciąża jego konta ale już np. w przypadku Buffona czy Cecha można by to uznać za błąd. Pawełek takim wirtuozem nie jest i on raczej rzadko popisuje się jakimiś cudownymi interwencjami.
Przygotowanie fizyczne u Boukhariego przypomina mi innego zawodnika, który się zwał Issa Ba. Ogólnie zauważyłem, że od kiedy w składzie pojawił się Marokańczyk to Wisła nic nie gra (pewnie to przypadek ).
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 17.10.2010, 21:39
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Typy

Nie znasz mnie to nie Typuj

Weź go jeszcze przeproś że musiał piłki dotykać w meczu.
jak to był czysty strzał przy słupku to ja jestem ślepy.

Proszę zobacz tą bramkę jeszcze raz i odpowiedz mi na pytanie czym Pawełek bronił ten strzał, na spokojnie bez typowania ubliżania, po prostu zobacz i odpowiedz czym Pawełek bronił ten strzał.

Podpowiem Ci w Piłce nożnej jedna osoba w drużynie może na boisku piłkę zagrać rękami jest nią bramkarz. Jeżeli na poziomie Ekstraklasy piłkarz mówiący że ma oferty z klubów zagranicznych strzał przy krótkim słupku usiłuje bronić nogami to powodzenia Nam wszystkim życzę.
Możesz oceniać go nawet 10/10 nie zmienia to faktu że rację masz jesteśmy blisko strefy spadkowej.
A czym mial bronic dolna pilke zagrana z bliskiej odleglosci? Rekami?
Jak dla mnie to Pawalek popelnil blad tym, ze nie wyszedl do kwieka nieco szybciej, gdyby zrobil jeszcze ze dwa kroki to gol by nie padl.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.10.2010, 21:40
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Pawełek ma po prostu takie a nie inne umiejętności. W odczuciu wielu, to że Mario puścił taką bramkę nie obciąża jego konta ale już np. w przypadku Buffona czy Cecha można by to uznać za błąd. Pawełek takim wirtuozem nie jest i on raczej rzadko popisuje się jakimiś cudownymi interwencjami.
Przygotowanie fizyczne u Boukhariego przypomina mi innego zawodnika, który się zwał Issa Ba. Ogólnie zauważyłem, że od kiedy w składzie pojawił się Marokańczyk to Wisła nic nie gra (pewnie to przypadek ).
Issa miał 10x większe możliwości i umiejętności od Boukhariego. Podziękować zarządowi za politykę.oszczędności
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów