The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 18:29
Też pozwolę sobie ocenić naszych piłkarzy:
Pawełek - 9 bezbłędnie , jakby nie on przegralibyśmy wyżej.
Branco - 5 przyzwoicie, na początku kilka złych zagrań ale już w drugiej połowie lepiej
Cleber - 7 myślę że nie popełnił większych błędów
Bunoza - 6 też przyzwoicie
Pietia - 4 początek niepewny , później nieco lepiej , przy bramce tak bardzo nie zawinił
Małecki - 4 pierwszy raz w tym sezonie kiedy Mały próbuje grać zespołowo i za to plus ale okrzyki na Branco niepotrzebne zresztą nie zawsze obrońca będzie na pełnej szybkości biegł do przodu a Mały musi widzieć to a nie grać w ciemno
Sobol - 6 dużo walczył , myślę że poprawny występ
Garguła - 7 cieszy powrót w przyzwoitej formie
Boukhari - 7 tez dużo się napracował , często pokazywał się do gry, był bardzo aktywny
Paljic - 4 pierwsza połowa lepsza ,druga nieco słabsza
Paweł Brożek - 2 rozczarował mnie , za mało pracował a kiedy dostał dobrą pikę to źle ją przyjmował , brakowało mi w tym meczu wysuniętego napastnika .
Rios , Łobo, Żuraw - za krótko grali by móc ich jakoś ocenić.
Ogólnie gra nasza nie była najgorsza ale za mało stwarzaliśmy sytuacji podbramkowych, Górnik w drugiej połowie praktycznie miał jedną sytuację i strzelił jedną bramkę . Krótko mówiąc - liga będzie ciekawsza, te drużyny które teraz tracą mało punktów jeszcze będą mieć spadki formy a wtedy Wisła,Amica i Legia dojdą do głosu.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.10.2010, 18:31
Racje mieli ci, ktorzy twierdzili ze zaskakujaco duza ilosc zdobytych punktow w poczatkowych meczach, byla zasluga szczescia i sprzyjajacego terminarza.
Teraz terminarz sie nieco wyostrza, wobec czego na zwyciestwo byc moze trzeba bedzie poczekac jeszcze pare kolejek...

Ps. Bourkhari chyba nawet w oldboyach nie dawalby rady ze wzgledu na przerastajace jego mozliwosci tempo rozgrywania akcji. Zalosc mnie ogarnia za kazdym razem, gdy widze jak ten parowoz przemieszcza sie po boisku.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.10.2010, 18:32
moje teksty są dla kogoś za trudne. Mecz tragiczny, Boukhari dno, to tak w skrócie. Pozdro dla moda
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.10.2010, 18:35
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Hmmm ilu kibiców tyle ocen

... ale zawodników rozlicza się z wyniku,
Bramkarza z goli wpuszczonych...... jeden na minus, mecz przegrany, 3 pkt w plecy więc jak Pana Pawełka oceniać na plus .....
Nie mozna faceta obwiniac za przegrana bo puscil gola. Wczesniej 3 razy uratowal nam tylki. Tak miedzy bogiem a prawda, gdyby dwoch naszych nie odpuscilo krycia to gol by nie padl wiec jesli koniecznie chcesz kogos obwinic za tego gola to raczej Clebera i Bunoze.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.10.2010, 18:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kolejny słaby mecz , ciężko wogóle go skomentować ...

oceny 1-10

Pawełek : 6 , dobry mecz , kogo jak kogo ale tym razem nie ma co go winić za bramke
Branco : 1 , co on robi w koszulce Wisły ?
Cleber : 4 , poprawnie,
Bunoza : 4 to samo , z tym że strasznie partaczy akcje ofensywne , gdy już bierze w nich udział
Piotr Brożek : 2 , bramka na jego konto
Małecki : 3 , biegał , kłócił się , większość akcji bez pomysłu a i tak prezentował się obok Guły najlepiej
Sobolewski : 3 , utrzymuje stabilny słaby poziom
Garguła : 5 , nowa nadzieja na poprawe gry ? jestem pozytywnie zaskoczony jego grą
Boukhari : 1 , za dużo złych decyzji ...
Paljic : 1 , marny z nigo skrzydłowy , już chyba wolałem jak walczył w obronie
Paweł Brożek : 1 , coraz mniej ma w sobie z napastnika , gdzie ten dawny Brożek ?

niby cały mecz pod naszą kontrolą , Górnik tylko patrzył na nasze rozgrywanie piłki , ale to nic nam nie daje . Niestety liga nam ucieka .
Ciekawe, jak można inaczej widzieć mecz

Pawełek – strzal ewidentnie do obrony, ale do tej pory było ok, toteż dajmy mu żyć
Branco – o co cho? Jako jedyny z obrońcow w miarę pewny i mocny fizycznie, wrzutek 2x tyle co grający przed nim Małecki.
Cleber - bardzo porpawnie, zwłaszcza przy bramce, gdzie nie wiadomo czym się zajmował; punkt w dupę ewidentnie po jego błedzie. Statystycznie jego powrót blednie nawet przy come-backu Żurawskiego.
Małecki – tragedia. Cóż z tego, że mu się chce i od biedy umie minąć wirtuoza z Górnika. Absolutny brak wrzutki/strzału, w tym elemencie nie ma poprawy od niemal 2 lat.
Boukhari – niezłe 15 minut, kompletna katastrofa cała reszta, najgorszy na boisku
Sobolewski – dziękujemy z wszytko vol. 2. W pozorowaniu gry bije nawet Żurawskiego
Paljić – akurat obok dobrego dziś Garguły jedyny pomocnik, którego działania przejawiały jakikolwiek pomyślunek
Paweł Brożek – znowu pretensje, że sam meczu nie wygrał. Nie lubię machania łapami, ale naprawdę dajmy już mu spokój, bo cóż można ugrać z 3 kalekami za plecami.

"Liga będzie ciekawsza"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.10.2010, 18:38
k..a to jak my gram to jedno ale to jakich sie dorobilismy kibicow sukcesu to jest dopiero zatrwarzajace ;/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Staszek
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.10.2010, 18:39
Z taka gra to ciezko sie bedzie utrzymac.
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.10.2010, 18:40
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Też pozwolę sobie ocenić naszych piłkarzy:
Pawełek - 9 bezbłędnie , jakby nie on przegralibyśmy wyżej.
Branco - 5 przyzwoicie, na początku kilka złych zagrań ale już w drugiej połowie lepiej
Cleber - 7 myślę że nie popełnił większych błędów
Bunoza - 6 też przyzwoicie
Pietia - 4 początek niepewny , później nieco lepiej , przy bramce tak bardzo nie zawinił
Małecki - 4 pierwszy raz w tym sezonie kiedy Mały próbuje grać zespołowo i za to plus ale okrzyki na Branco niepotrzebne zresztą nie zawsze obrońca będzie na pełnej szybkości biegł do przodu a Mały musi widzieć to a nie grać w ciemno
Sobol - 6 dużo walczył , myślę że poprawny występ
Garguła - 7 cieszy powrót w przyzwoitej formie
Boukhari - 7 tez dużo się napracował , często pokazywał się do gry, był bardzo aktywny
Paljic - 4 pierwsza połowa lepsza ,druga nieco słabsza
Paweł Brożek - 2 rozczarował mnie , za mało pracował a kiedy dostał dobrą pikę to źle ją przyjmował , brakowało mi w tym meczu wysuniętego napastnika .
Rios , Łobo, Żuraw - za krótko grali by móc ich jakoś ocenić.
Ogólnie gra nasza nie była najgorsza ale za mało stwarzaliśmy sytuacji podbramkowych, Górnik w drugiej połowie praktycznie miał jedną sytuację i strzelił jedną bramkę . Krótko mówiąc - liga będzie ciekawsza, te drużyny które teraz tracą mało punktów jeszcze będą mieć spadki formy a wtedy Wisła,Amica i Legia dojdą do głosu.
Widzisz kolego i tu sie nie zgodze z Toba...

Branco - bardzo przecietny mecz zasługuje na note 3
Bunoza zagrał lepiej od gasnącego juz bardzo szybko Clebera wiec dla Bunozy 7 a cleber tylko 3.
Pietia przeciętnie na 5,5
Boukhari - dobry mecz do 60 minuty... potem juz ledwo dyszał... 6
Paljic - Nieco słabszy mecz w jego wykonaniu - 5,5
Paweł Brożek - 2,5 to nie wymaga komentarza
Rios, Żuraw za późno wprowadzeni... ;/
A Łobo to nawet na komentarz nie zasługuje...

Z resztą ocen się zgadzam... gra już jest lepsza... ale widocznie brakuje Snajpera z prawdziwego zdarzenia który nie będzie tak hieryczny jak Brożek...

Co do Pawełka to obniżam ocene za to że bramka była do wybronienia - 7.5
Powód: Pawełek
Ostatnio edytowane przez *Michael* : 17.10.2010 o godz. 18:42.
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.10.2010, 18:41
Dlaczego najeżdżacie na Pietię? Co on tam niby takiego przy bramce zrobił? Jego wina, że go koledzy zostawili samego na dwóch rywali? Co on miał tam zrobić? Potrójne salto w tył, odbicię od poprzeczki, i wybicie piłki głową z linii bramkowej? To nie Kapitan Jastrząb. Tą bramkę zawalili mu przede wszystkim partnerzy zostawiając Zahorskiego na niego i jeszcze pozwalając obiegać akcję Kwiekowi. Brożek akurat trzyma poziom, przy lepszych partnerach coś może z niego być.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 17.10.2010, 18:42
A moim zdaniem Maskaant powinien zrobić jeden ważny ruch, na boisko wszyscy dotychczasowi rezerwowi a gwiazdy na ławę. Na plac niech wpuści: Łobo, Kirma, Jirsaka, Wilka, Riosa i młodych. Ch... z ligą przynajmniej ktoś się ogra a ktoś inny może wypromuje. Obecnie mamy 10!!!!! punktów straty do Jagi i nie umiemy grać w piłkę. Nie ma szans na mistrza, nawet na majstra i niech się większość z Was z tym pogodzi.
Trener słaby, zawodnicy jeszcze słabsi. I niech ich wszystkich nie tłumaczy okres przygotowawczy z Heńkiem, bo:
nie pierwszy raz przygotowują się do sezonu
nie są amatorami
wiedzą przed każdym meczem że piłka jest okrągła a bramka to jest coś takiego prostokątnego co stoi za bramkarzem...
Jakbym ja w mojej pracy dawał tak dupy co tydzień jak nasi pseudokopacze, to pewnie bym ją stracił po 4 tygodniach. I jak oni wszyscy chcą zapełnić 33 tys. stadion?
Chyba że będą darmowe bilety dla podstawówek...
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.10.2010, 18:43
d napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, jak można inaczej widzieć mecz

Pawełek – strzal ewidentnie do obrony, ale do tej pory było ok, toteż dajmy mu żyć
Branco – o co cho? Jako jedyny z obrońcow w miarę pewny i mocny fizycznie, wrzutek 2x tyle co grający przed nim Małecki.
Cleber - bardzo porpawnie, zwłaszcza przy bramce, gdzie nie wiadomo czym się zajmował; punkt w dupę ewidentnie po jego błedzie. Statystycznie jego powrót blednie nawet przy come-backu Żurawskiego.
Małecki – tragedia. Cóż z tego, że mu się chce i od biedy umie minąć wirtuoza z Górnika. Absolutny brak wrzutki/strzału, w tym elemencie nie ma poprawy od niemal 2 lat.
Boukhari – niezłe 15 minut, kompletna katastrofa cała reszta, najgorszy na boisku
Sobolewski – dziękujemy z wszytko vol. 2. W pozorowaniu gry bije nawet Żurawskiego
Paljić – akurat obok dobrego dziś Garguły jedyny pomocnik, którego działania przejawiały jakikolwiek pomyślunek
Paweł Brożek – znowu pretensje, że sam meczu nie wygrał. Nie lubię machania łapami, ale naprawdę dajmy już mu spokój, bo cóż można ugrać z 3 kalekami za plecami.

"Liga będzie ciekawsza"
ze wszystkim sie zgadzam oprócz Branco. na cholere wrzutki górą? ;o dolem, z boku pola karnego na rozpedzonych obroncow i Brozka - okej, ale gora, z 40metrów na samego Brożka nizszego od całej linii Górnika?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.10.2010, 18:45
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Wytłumacz mi kryteria ocen ?

Napastnik - nie strzelił bramki nie wygrywamy ocena 1
Bramkarz - puszcza szmatę, przegrywamy, ocena 6

Napastnika rozlicz się z gry ofensywnej , a napastni który nie strzela bramek , ba , nie oddaje nawet strzałów na bramke nie zasługuje na inną ocene . Równie dobrze mogło nie być Brożka na boisku , różnicy bym nie zauważył .

Jak Pawełka nie lubie , tak przez większość meczu robił naprawde wiele , aby Wisła nie straciła bramki , na pewno więcej niż większość piłkarzy z pola w kontekście strzelonych bramek . Kwiek nie miał prawa oddać strzału z tej pozycji i osobiście obarczam winą obronców . Z moją subiektywną oceną nie musisz się zgadzać .
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.10.2010, 18:46
jaroo 1 ty się lepiej naucz pisać PRAWDZIWY KIBICU!!! a potem możesz komentować. życzę sukcesu!!! a wynik na miarę naszych możliwości - nieznaczna porażka na wyjeździe z sąsiadem z tabeli.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.10.2010, 18:46
Jeśli Pan Maskant będzie na siłę dalej wystawiał Boukhariego, mimo że jest najgorszy na boisku... to z takim podejściem nie wróżę mu sukcesów w Drużyną Białej Gwiazdy

Podobał mi się Garguła i Pawełek... nie myślałem, że dożyję czasu kiedy jednym z lepszych na boisku będzie Pawełek - ale takie czasy nastały !

JMBiB

Ale trzeba przypomnieć pewne słowa: CZY WYGRYWASZ CZY NIE, JA I TAK KOCHAM CIĘ!! WISŁA!!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.10.2010 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.10.2010, 18:54
Cytat:
jaroo 1 ty się lepiej naucz pisać
Vice versa
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.10.2010, 18:56
Tu nie ma czego komentować jak graliśmy słabo tak gramy słabo dalej.Z tymi kopaczami nic nie zwojujemy nawet w naszej marnej ekstraklasie.Byle doczołgać się jakoś do przerwy zimowej a może coś na wiosnę się zmieni.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.10.2010, 18:59
Teraz przynajmniej rozumiem słowa, które śpiewamy na wyjazdach: Jesteśmy hu* wie gdzie
Co tydzień wmawiam sobie że trzeba czasu jednak z meczu na mecz ta nadzieja gaśnie.Gramy naprawdę słabo i nic nie wskazuje na to że będzie lepiej.Teraz tylko pytanie czy to brak ambicji czy umiejętności.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.10.2010, 18:59
Na plus, w przekroju całego meczu zasługuje tylko Guła.
Na plus także Bunoza i Pawełek, ten raz czy dwa nie trafił w piłkę, ten drugi - bramkarz powinien kryć krótki słupek, to podstawa.
Dobra pierwsza połowa Sobola i Boukhariego, ale w przerwie ten drugi powinien być zmieniony na Jirsaka, Wilka albo Żurawia.
Ciężko ocenić Brożka - brakowało mu wsparcia w ataku, zwykle był sam w polu karnym.

W następnym meczu mam nadzieję, że nie zobaczę od pierwszej minuty Patryka, wolałbym, żeby zagrał Rios czy Łobo, bo wrzutka, grając na boku, to podstawa, a zarazem największy brak Małeckiego.

Bramka w największym stopniu obciąża Clebera, nagle totalnie z dupy odpuszcza krycie Zahorskiego.
.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 17.10.2010, 19:04
Panowie chyba przesadzacie z tym Pawełkiem - ocena 9?!! - to wytłumacz mi co on w ogóle zrobił przy tej bramce bo ciężko mi to pojąć, nawet jakby usiadł na dupie to by to obronił. Mam gdzies że wybronił pozostałe sytuacje (bo nawet jak strzelają w niego to mi serce do gardła podchodzi), skoro znowu puszcza szmatę. Czy naprawdę nie ma nigdzie bramkarza, który wybroni co ma wybronić, ale nie pusci przy tym żadnego babola?
Co do obrony to Cleber i Bunoza, lepiej niż ostatnimi czasy, ale jeszcze i tak trochę im brakuje, Pi Brożek słabiutko, ale liczę na to że to brak formy po kontuzji i będzie jednak lepiej. Natomiast Branco w ataku słabo, ale w obronie o niebo lepiej niż Cikos, więc nie wiem czemu niektórzy tak na niego najeżdżają.
W srodku to po Sobolu widać już niestety lata na karku, więc nie wiem czy nie lepiej już powoli stawiać na Wilka, Boukhari to niestety jakies nieporozumienie dzisiaj było, za to Garguła zdecydowanie na plus (a byłem jednym z tych którzy uważali że z niego już nic nie będzie) i oby tylko omijały go kontuzje, a będzie z niego jeszcze pociecha. Na skrzydłach Małecki całkiem przyzwoicie, choc stać go na więcej, Paljic niestety dużo gorzej (dużo strat, niedokłądnych piłek)
W ataku Brożek momentami ładnie współpracował z Gargułą, ale niestety jakos nie przekładało się to na sytuacje, więc do pozytywnej oceny to zdecydowanie za mało. Wejscie Riosa nie poprawiło jednak obrazu gry (mam wrażenie że lepsza była by taktyka z Riosem i Gargułą grającymi za Brożkiem). Żurawski i Łobodziński grali zbyt krótko żeby ich oceniać.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 17.10.2010, 19:05
Bez napastników nie da się wygrać.

I nie mam tylko na myśli PB, chociaż jego pobyt na boisku był niezauważalny. Nie mamy żadnego zawodnika, który stwarzałby jakiekolwiek zagrożenie dla bramki przeciwnika. Ani z gry, ani z wolnego, ani z rogu. Nic.

Królowie podań na własnej połowie i robienia wiatru przed polem karnym.

A już myślałem, że Pawełek wybroni nam w końcu jakiś mecz.

My nie graliśmy lepiej niż przed przerwa. To przeciwnik był dramatycznie słaby i na jego tle wyglądaliśmy nieco lepiej.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Zatrważające... Mieć na spokojnie 2 tygodnie na przygotowanie zespołu, a zagrać taką padakę. Przecież, to już Cracovia szybciej i energiczniej rozgrywa swoje ataki niż my. Dawno nie widziałem tak niemrawej drużyny, jak Wisła - nawet w polskiej lidze, ba niekoniecznie nawet w ekstraklasie. Zauważył ktoś, że każde podanie lub przyjęcie piłki naszego zawodnika odbywa się na stojąco lub w minimalnym, delikatnym truchcie - marszu? W pierwszej połowie gra mogła nie wyglądać źle, bo Górnik miał wyjeba*e na nas i stwierdził, że bronić się będą przed swoim polem karnym - efekt: 4 nasze strzały, żaden celny. Poza tym część wyglądała, jak po solidnym piciu, szczególnie "Pan Kebab" (marokańska balerina), któremu biegać i walczyć nie kazano i Paljic, któremu chyba zalało błędnik. Kolejny słabiak, to Małecki. Gość nie ma pojęcia o graniu, ani ustawiania się, ani wybitnej techniki, notoryczna gra ze spuszczoną głową, dramatyczne wrzutki. Słabo też Piotrek Brożek, wydaje się jakby zapomniał na czym polega gra na lewej obronie, wcale nie był lepszy dziś na tej pozycji niż w meczu z Karabachem, ot rywal był kilka klas słabszy.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post

Bramka w największym stopniu obciąża Clebera, nagle totalnie z dupy odpuszcza krycie Zahorskiego.
Że coPrzecież on był po drugiej stronie i krył zupełnie kogo innego
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.10.2010, 19:12
Gramy o utrzymanie. Całkiem poważnie.
Tak to wygląda i nie zanosi się, żeby było lepiej.
Gra jest BEZNADZIEJNA.
Powoli zaczynam się zastanawiać co do pracy Maskanta.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.10.2010, 19:12
Proud napisał(a):Wyświetl post
A jak już stwarzamy, to nie mamy w ataku Frankowskiego, tylko Brożka, więc te znikome szanse na bramkę są marnowane.
To podaj, kiedy to Brożek zmarnował znakomitą okazję w meczu z Górnikiem...Znakomite to seryjnie marnuje niejaki Boukhari, z 3 metrów do bramki trafić nie może. Tych znakomitych sytuacji też jak na lekarstwo.

Co decyduje o wyborze zawodników do pierwszej jedenastki? Forma, kolor skóry, fryzura czy znajomość języków obych? Na początku chyba angielski, potem kolor skóry a teraz to już na pewno tylko fryzura. (Branco, Boukhari)
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.10.2010, 19:16
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Bramka Bunozy który krył powietrze i był wysunięty z dwa metry nie potrzebnie do przodu.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.10.2010, 19:16
wina nie wina ale powinni coś strzelić ...zawsze o jedną bramkę więcej od przeciwnika mieliśmy prawie całe spotkanie przewagę ale co z tego jak pod polem karnym nie ma pomysłu na rozegranie akcji.Dotrwać do Zimy i wywalić połowę składu bo z tego co widzę to trener swoje kopacze swoje.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.10.2010, 19:26
Panowie to tylko szara rzeczywistość jak my na bramkę oddajemy 1 strzał
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.10.2010, 19:26
Tak na marginesie - siedliście na Boukharim a to jedyny koleś który ma pojęcie o tym jak wyjść na pozycję.Tyle piłek przeszło przez niego, i to zazwyczaj podawał celnie.Irytował ale grał, było go widać - jak sobie np Jirsaka przypomnę który zazwyczaj był graczem widmo, to nie wiem czy to jechanie po Boukharim jest na miejscu.

Druga sprawa - Branco, widzę że też w modzie jest powyżywać się na nim a koleś przynajmniej w defensywie jest ok.Cikos nie był w stanie zablokować żadnego dośrodkowania, on większość blokuje i wie jak się ustawić.Co ciekawsze próbuje przynajmniej coś grać do przodu a chyba lepiej żeby nie przekraczał połowy - wtedy 'eksperci' by mu odpuścili.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.10.2010, 19:28
Hej tam Boguś z Bogdanem, czy jesteście gotowi na zbliżający się finał tej rundy

Uwaga, uwaga......
nadchodzi Lechia Gdańsk a potem już nikt nie zatrzyma tego samograja. Oklep od Lecha. Szydera od Legii

Jeśli i to przetrzymają nasi szefowie, to niewątpliwie kibice wkroczą do akcji, po ponownym uratowaniu Cracovii od spadku z ligii przez Wisłę i dopiero po takim spoliczkowaniu, zobaczymy dokąd zmierza Wisła .

Kto będzie grał i trenował wiosną

Odbudowa obrony, potrzebuje jakiś 2 lat zgrania oraz piłkarzy klasy uprzedniej. Stworzenie skutecznej ofensywy na ligę oraz przede wszystkim puchary, w systemie 1/4/3/3, wymaga kasy, jakiej Wisła jeszcze nigdy nie wydała na transfery Dlatego ocena duetu holendrerskiego, wymaga 2 lat pracy przynajmniej i to pod warunkiem transferowych inwestycji w każdą formację boiskową. Dlatego trzeba sobie uzmysłowić obecną tragedię w Wiśle i z góry założyć, że trzeba być może z pianą na ustach, ale przetrzymać kolejne upokorzenia ze strony drużyny, gdyż tej drużyny na więcej niż była i aktualna błazenada ligowa, czyli od lidera do outsidera, najzwyczajniej w świecie nie stać. Nawet jeśli chemia znowu by zaistniała między piłkarzami, trenerem i klubem, to i tak na końcu mistrzowskiej drogi stanąłby kolejny Karabach lub Levadia. Lepiej więc przygotować się ponownie na Cracovia Pany, przeżyć to godnie i mądrze spożytkować, wszystkie powtarzajace się, doswiadczenia ostatnich lat. Inaczej mówiąc dać czas i szansę Wiśle, zdolnej do gry nie tylko o mistrza, ale i o LM. Im szybciej zaczniemy jej budowę, tym lepiej i dlatego warto już zimą dokonać przewartościowania wszystkich za i przeciw i z bólem serca pożegnać wszystko co bez sensu, choćby bolało bardziej niż kiedykolwiek. Warunek jest jeden. Nietykalny przez dwa lata duet holenderski, z wolną ręką transferową w ramach środków własnych z dokonanej sprzedaży piłkarzy i dopiero jego ocena. Innej drogi do LM ja nie widzę i nie obchodzi mnie, na ile po tej drodze do tej LM, nieudani piłkarze naplują mi w twarz.

Kto i co tym razem zwycięży w Wiśle Trener Dyrektor sportowy Prezes Piłkarze Wszyscy razem czy też nikt. Czas największej próby dla Cupiała, nadchodzi milowymi krokami
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.10.2010, 19:31
Kolejny mecz który przegralismy/zremisowaliśmy przez taktyke 4-5-1 przeciez widac gołym okiem że jak Paweł gra sam w ataku to stanowi jakieś 20% tego co jak gra z drugim napastnikiem! dlaczego Mały nie może grac w ataku razem z Pawłem robiłby przy najmniej wiatr i wiązał obrońców, nie musząc przy tym psuć każdego dosrodkowania. Zmiana Pawła na Andy'ego przy braku zmiany systemu gry była żenująca bo było wiadomo ze ten to dopiero sobie nie poradzi z walka tyłem do bramki.

Bramka to wina środkowych obrońców i bramkarza, obawaim się że może to być spowodowane notorycznym złym ustawianiem się Bunozy.

Plus Garguła ale ten plus to jak policzek dla reszty druzyny, gość przy całym swym potencjale po tak długiej przerwie była najlepszy na boisku o lata świetlne przed reszta

Acha nie rozumiem jak mozna zwalac na to ze mamy słabych zawodników przecież takie Bełchatowy, Górniki, Lechie, itp wzieliby z pocałowaniem reki 3/4 naszego składu i tam pewnie byliby gwiazdami (zwłaszcza skoro najwiekszy nasz odrzut Dawidkowski dał radę przez pewien czas w Lechii )
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów