The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2010, 15:37
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Pewnie dostaniemy w dupe, ale ze to Widzew to mogliby wygrac...Nastepny mecz wpier*** i Maciek wylatuje
A Ty czemu nie jedziesz właśnie do Łodzi - 800 biletów macie

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.10.2010, 15:43
Ma ktoś może zdjęcie płótna Widzewa "jesteście naszym stolcem" ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.10.2010, 15:49
Co do Legii, to nie sądze aby coś mogło zmienić się in plus. W dziejszym spotkaniu widzę raczej porażkę warszawian, nie widzę żadncyh argumentów za tym aby mogli pokonać Widzew. Nie mają żadncyh plusów. Zapewne jest to ostatni mecz w ktorym będziemy oglądali słabą Legie. Od nastepnej kolejki zespół pewnie będzie prowadził już ktoś inny. Zadziała efekt nowej miotły. Nie sądzę, że przyszły trener Legii będzie aż tak słby aby nie potrafił ustawić coś z tego czym dysponuje. Najlepsze jest to, że zbliża się konfrontacja z nami i doprawdy ciężko przewidzieć co za kilka tygodni będzie prezentowała sobą Legia. Ciekawa też sprawa czy Jagiellonia utrzyma obecną formę, czy już teraz zacznie dołować. Bo, że zacznie to perwne. Nie widzę w tej ekipie czegoś solidnego. Ciekawe jak Sandomierski po wojażu po Ameryce odnajdzie się w najbliższych meczach. Jeśli jakoś odbiło się to na jego formie to już w najbliższej kolejce mogą zacząć się kłopoty.

Ogladał ktoś wczoraj mecz Legia Widzew z 97 roku na canal +? Nie wiem jak Wy ale jestem w szoku jaki wtedy był doprawdy marny poziom. Gonitwa od pola karnego do pola karnego,zero jakiejś taktyki i to wszystko w wolnym tempie. I niech nikt nie pisze, że kiedyś to była dobra liga, że lepsza od obecnej. Nie nie była i nie ma co tworzyć legend. Wystarczy obejrzeć mecz, choćby taki jak ten wczoraj gdzie widać gołym okiem gdzie wtedy była nasza ligowa piłka. Tego się oglądać nie dało. Dla oka to gra dzisiejszjej Korony, Lechii, Jagielloni są jakby kosmosem wobec tego co widziałem wczoraj. I pomyśleć,że wtedy Widzew grał w LM
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.10.2010 o godz. 15:56.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 15.10.2010, 15:54
Dean napisał(a):Wyświetl post
A Ty czemu nie jedziesz właśnie do Łodzi - 800 biletów macie
Bo w przeciwienstwie do niektorych osob mam w zyciu obowiazki ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.10.2010, 17:13
Titto napisał(a):Wyświetl post
Napisał ktoś kiedyś na forum że zarząd Legi, aby zwolnić Skorżę będzie musiał zapłacić bardzo duże pieniądze, czy to prawda?
Rzekomo 2/3 całej pozostałej wartości kontraktu, a zarabia i znów podobno powyżej 120 tyś

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
I niech nikt nie pisze, że kiedyś to była dobra liga, że lepsza od obecnej. Nie nie była i nie ma co tworzyć legend. Wystarczy obejrzeć mecz, choćby taki jak ten wczoraj gdzie widać gołym okiem gdzie wtedy była nasza ligowa piłka.
Z małym zastrzeżeniem: koniec lat dziewięćdziesiątych to ostatni okres "podwórkowej piłki", Europa wykonałą gigantyczny krok do przodu właśnie w latach 95-99. W Polsce przestawienie z indywidualności na taktykę zaczęło się mniej więcej w 2002-2003 roku. Więc w 97 można było śmiało jeszcze powiedzieć że polska liga wtedy to było coś
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 15.10.2010 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 15.10.2010, 18:45
gdyby ktos chcial link do meczu legii z widzewem:
http://egoals.pl/videos/mecze-na-zywo:-widzew---legia
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 15.10.2010, 19:20
czy legia to ten zespol w bialych koszulkach ? a moze to jacyc podmienieni zawodnicy bo naprawde mi sie narazie ich gra podoba
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.10.2010, 19:22
Skroża zmienił system, wygrywamy prestiżowe mecze, przegrywamy z ogórami
the end
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 15.10.2010, 19:26
zaraz idę oglądać mecz borussi, ale jak narazie legia widzew bardzo dobre widowisko i doping miażdzy system obiektywnie patrząc

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.10.2010, 19:30
Cytat:
16 min. - 0:1! Dośrodkowanie z rzutu rożnego Kiełbowicza spadło na... kolano Vrdoljaka, piłka
odbiła się od poprzeczki i wpadła do bramki Widzewa!

no ku...a wystarczy już tego szczęścia...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 15.10.2010, 19:32
no już nie przesadzajcie bo widziałem i on mimo wszystko to kolano wystawił i szukał tej piłki

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.10.2010, 19:40
Zresztą mieli już 3-4 dobre sytuacje. Na bramkę Legia zasłużyła. Gra nieźle
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 15.10.2010, 19:56
Tak gra Legii na razie wygląda dość przyzwoicie. Tak włąsnie typowałem w naszym konkursie na tym forum , że Legia wygra jedną bramką i powoli legioniści dążą do tego , choć oczywiście jeszcze jest 2 połowa i wszystko może się zdarzyć. Ale sądzę jednak , że taki wynik się utrzyma.
Zaś na drugą odsłonę Widzew powinien wyjść bardziej zdeterminowany i lepiej zagrać
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.10.2010, 20:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Ogladał ktoś wczoraj mecz Legia Widzew z 97 roku na canal +? Nie wiem jak Wy ale jestem w szoku jaki wtedy był doprawdy marny poziom. Gonitwa od pola karnego do pola karnego,zero jakiejś taktyki i to wszystko w wolnym tempie. I niech nikt nie pisze, że kiedyś to była dobra liga, że lepsza od obecnej. Nie nie była i nie ma co tworzyć legend. Wystarczy obejrzeć mecz, choćby taki jak ten wczoraj gdzie widać gołym okiem gdzie wtedy była nasza ligowa piłka. Tego się oglądać nie dało. Dla oka to gra dzisiejszjej Korony, Lechii, Jagielloni są jakby kosmosem wobec tego co widziałem wczoraj. I pomyśleć,że wtedy Widzew grał w LM

Ogladałem i pamiętam tamte mecze,zresztą kiedyś pisałem już kilka razy, że poziom ligi znacznie sie podniósł ale oczywiscie eksperci co piłke ogladają od 2-3 lat wiedzą lepiej więc nie ma co im tego wyjaśniac
Fakt, że do czołowych lig Europy mamy jeszcze ogromny dystans jednak patrzmy trzeźwo coś się w pilce polskiej rusza.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.10.2010, 20:05
neq. napisał(a):Wyświetl post
no już nie przesadzajcie bo widziałem i on mimo wszystko to kolano wystawił i szukał tej piłki
sam się zdziwił, że to na niego wpadło
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 15.10.2010, 20:06
Bramka Kuby: http://egoals.pl/videos/bramka-jakuba-blaszczykowskiego
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.10.2010, 20:06
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Ogladałem i pamiętam tamte mecze,zresztą kiedyś pisałem już kilka razy, że poziom ligi znacznie sie podniósł ale oczywiscie eksperci co piłke ogladają od 2-3 lat wiedzą lepiej więc nie ma co im tego wyjaśniac
Fakt, że do czołowych lig Europy mamy jeszcze ogromny dystans jednak patrzmy trzeźwo coś się w pilce polskiej rusza.
Natomiast wyszkolenie indywidualne piłkarzy stało na wyższym poziomie. Okiełznać ich taktycznie i byłoby ok. Teraz nie dość, że taktycznie szału nie ma, to technicznie prezentują poziom dna.
..
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 15.10.2010, 20:21
Dlaczego do k. nędzy nie mogę nigdzie znaleźć meczu na sopcascie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.10.2010, 20:27
Nie ma meczu na sopcascie.

Ale teraz Malek przekrecil Legie ...a Mielcarz gra na przedpolu, jak Kotorowski, czyli tragedia.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 15.10.2010, 20:29
ale "mgła" w tej łodzi dzisiaj

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 15.10.2010, 20:35
to że meczu na sopcascie nie ma, to sięzdążyłem zorientować. Ale czy ktoświe dlaczego? Zawsze były. Też nie rozumiem czemu bramki dla Legii nie uznali.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 15.10.2010, 21:04
shit. miałem nadzieję żw Widzew choć zremisuje...
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.10.2010, 21:08
Niech mi ktos wytlumaczy, dlaczego jak Vukovic strzela wolnego z Wisłą, to nasz mur stoi co najmniej 2 metry dalej niz powinien, a jak Widzew strzela wolnego z Legią na minute przed koncem meczu, to mur stoi 2 metry za blisko? I nie przesadzam, wyraznie widac bylo linie Canal+. To są 4 metry roznicy w wolnych, parodia ... Śmiem twierdzic, ze tutaj byloby spore zagrozenie, bo ta pilka bardzo dobrze leciała, i trafila w glowe ktoregos z Legii. Gdyby stal 2 metry dalej, przeszłaby nad nim. Ale Laskowski oczywiscie cicho siedzi.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.10.2010, 21:12
kibice ze stolycy kolejny raz się popisują i tym razem zachowali się jak bydlęta na Widzewie.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Fuks Ty oglądałeś mecz? To Legia w tym spotkaniu została oszukana, nie Widzew Nieuznany prawidłowy gol dla Wojskowych, niepodyktowany karny (lub w najlepszym przypadku wolny na Rzeźniczaku).

Poza tym Laskowski to kibic Widzewa jakbyś nie wiedział. Dobrze wiedział, czemu cicho siedzi

1 połowa bardzo dobra, 2 to już taka skorżowa.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Co wy mowicie? Legia dzisiaj nie wywiezie zadnego pkt z Lodzi. Widzew jest zdecydowanym faworytem(stawiam na wysokie zwyciestwo) i wydaje sie, ze bedzie to ostatni mecz pod wodza Skorzy. Trudno przypuszczac zeby Legia zdobyla tez jakies punkty za tydzien w Keilcach. Jestem tego tak samo pewny, jak to, ze my co najwyzej zremisujemy w Zabrzu(i to tez bedzie sukces).
mam nadzieje że tak samo się pomylisz co do Naszego meczu w niedziele
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 15.10.2010, 21:14
Mimo, ze za Legia nie przepadam i bylem za Widzewem, to doszukiwanie sie tutaj nieprawidlowosci w ustawieniu muru jest nielada idiotyzmem.
Po 1 primo, Laskowski cicho siedzial, a jest wielkim kibicem Widzewa, wiec Twoja sugestia, ze siedzial cicho specjalnie jest nietrafiona.
Po 2 primo, gdyby wczesniej Malek nie zwalkowal Legii i uznal prawidlowa bramke na 2-0 to o tej sytuacji z wolnymi nawet bys nie wspomnial.
Panowie, kibicujemy Wiselce, ale zachowajmy obiektywizm, Legia byla lepsza i wygrala.

W niedziele czekamy na nowa skuteczna Wisle i zwyciestwo w Zabrzu :]
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 15.10.2010, 21:17
A jednak wygrałem ;]
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.10.2010, 21:56
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Mimo, ze za Legia nie przepadam i bylem za Widzewem, to doszukiwanie sie tutaj nieprawidlowosci w ustawieniu muru jest nielada idiotyzmem.
Po 1 primo, Laskowski cicho siedzial, a jest wielkim kibicem Widzewa, wiec Twoja sugestia, ze siedzial cicho specjalnie jest nietrafiona.
Po 2 primo, gdyby wczesniej Malek nie zwalkowal Legii i uznal prawidlowa bramke na 2-0 to o tej sytuacji z wolnymi nawet bys nie wspomnial.
Panowie, kibicujemy Wiselce, ale zachowajmy obiektywizm, Legia byla lepsza i wygrala.

W niedziele czekamy na nowa skuteczna Wisle i zwyciestwo w Zabrzu :]
nielada idiotyzmem to jest uzywanie primo nieznając jego znaczenia

Naprawianie błędów błędami jest raczej srednio stosowne, i nikt mi nie wmowi ze ten mur dobrze stał. A o tym pisalem, i w dupie mam wczesniejszy przebieg meczu, o ktorym nie napisalem ani słowa. Jakie to ma znaczenie? Mur mógł stac niezgodnie z przepisami, 2 metry blizej, bo nieuznali wczesniej prawidlowej bramki ? No pogratulowac logiki. Powala.

A że Legia wygrala zasluzenie sie zgadzam, co ma to wspolnego z moim pytaniem nadal jednak nie wiem.

Co do Laskowskiego - bardziej niz sugerowanie jego sympatii z Legią mialem na mysli to, ze jak komentuje Wisłe, to jest bardzo stronniczy, i praktycznie kazdą sytuacje rozstrzyga na niekorzysc Wisły. A tutaj bardzo widoczny błąd i nic, moze nie spojrzal w ekran tylko patrzyl na boisko, o brak linijki w oczach nie mam pretensji.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.10.2010, 22:24
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Widzieliście tytuł o Wiśle na głównej stronie WP? To już jest przesada , niektóre media robią wszystko by psuć wizerunek Wisełki .
Ekstraklasa: szokujące słowa ws. mistrzostwa Polski Wisły
I skoro wtedy wszyscy kupowali to dlaczego w tytule na głównej stronie jest użyta tylko nazwa Wisły?!
A czytałeś ten wywiad? Ja czytałem - akurat tak się złożyło, że teza jest, że wszyscy kupowali, a jedyny opis z nazwami jest w kontekście Lenczyka, który 'był bardzo uczciwy i pewnie nawet nie wiedział, że mu mistrza w Wiśle kupili' czy jakoś tak. A do tego dodać należy, że portale lubią mieć nośny tytuł i masz.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów