The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2010, 19:00
Ja mam nadzieję, że zobaczę taką Wisłę, że nie będzie trzeba przed meczem z Lechią Gdańsk śpiewać: "Nie za wysoko! Lechijko nie za wysoko!"
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.10.2010, 06:28
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Małecki, niezależnie od pozycji, niestety "się zepsuł" - wpadł chłopak na pomysł, że jest świetny, a to nie służy nawet inteligentnym ludziom.
Co do Boguskiego - daleki jestem od poglądu, że to znakomity napastnik ale w obecnej sytuacji chyba jego bym dał na szpicę - on przynajmniej coś próbuje. A co do warunków fizycznych -> Franek byk nie jest, a jakoś dał radę się przepychać, wcisnąć i nogę tu i tam do piłki dołożyć, więc niezależnie od tego, że to różni nieco zawodnicy, może i Bogusiowi warunki by nie przeszkodziły.
Tak czy owak, Żurawski nie nadaje się w takiej formie do niczego, Brozio też raczej nic nie pokazuje, więc co nam zostało Boguski albo Rios - sprawdziłbym obu na wysuniętym napastniku.
Fakt, jak cała drużyna jest bez formy. W swoim poście wymieniłem zawodników po których widać, że im się chce. Co do Boguskiego na szpicy - jestem na nie. Nie dawaj przykładu Franka, bo strzelił o wiele więcej bramek od Rafała. Boguski po kontuzji to inny zawodnik, a szkoda...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.10.2010, 07:36
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Fakt, jak cała drużyna jest bez formy. W swoim poście wymieniłem zawodników po których widać, że im się chce. Co do Boguskiego na szpicy - jestem na nie. Nie dawaj przykładu Franka, bo strzelił o wiele więcej bramek od Rafała. Boguski po kontuzji to inny zawodnik, a szkoda...
Przykład Franka dałem tylko ze względu na warunki fizyczne.
Boguski rzeczywiście jakoś się odłapać nie może, choć wygląda, że się stara.
Ja bym go sprawdził jako wysuniętego, na zmianę z Riosem.
Ryzyko niewielkie bo gorzej nie będzie - najwyżej nie strzeli nic, tak jak Brozio i Żuraw nie strzelają.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.10.2010, 10:39
Teraz sa przed Nami dwa tygodnie ciezkiej i wytezonej (mam nadzieje ze Maaskant tego przypilnuje) pracy. Gornik to nie jest jakis wielki mocarz ale sa dobrze przygtowani kondycyjnie, maja serce do walki i chca grac. Czasami dostana za ta odwage tak jak w Gdansku ale generalnie graja niezle. Z Jaga mogli nawet wygrac (na poczatku milei 2-3 sytuacje gdzie powinni prowadzic). Zgadzam sie ze Gornicy sa faworytami i ze jesli nic u Nas sie nie zmieni to remis biore w ciemno z pocalowaniem reki. Mam jednak nadzieje ze zobacze inna Wisle i ze nie bedzie tak zle jak Nam sie zdaje.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 04.10.2010, 10:55
W obecnej formie wyobrażam sobie 3 najbliższe kolejki... remis z żabolami w Zabrzu, bęcki z braćmi (rozpędzeni jak nigdy) i bęcki z amicą we wronkach... a pożniej derby...

Chyba że będziemy świadkami cudów (w co szczerze wierze)
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 04.10.2010 o godz. 11:14.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.10.2010, 10:57
Kurcze czyżby Adam Nawałka podniósł swój warsztat trenerski? Widziałem mecz Górnika z Jagą i trzeba przyznać, że Górnik grał całkiem, całkiem. Na pewno lepiej się to oglądało niż nasz mecz ze Śląskiem Wrocław. Skład Górnika , aż tak bardzo nie różni się od tego składu co spadł z ligi i szczerze mówiąc przed sezonem myślałem, że będą głównym kandydatem do spadku : )
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2010, 11:03
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Skład Górnika , aż tak bardzo nie różni się od tego składu co spadł z ligi i szczerze mówiąc przed sezonem myślałem, że będą głównym kandydatem do spadku : )
ja mam nadzieje że spadną sąsiadki i żabole
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.10.2010, 12:08
Kurcze czyżby Adam Nawałka podniósł swój warsztat trenerski? Widziałem mecz Górnika z Jagą i trzeba przyznać, że Górnik grał całkiem, całkiem. Na pewno lepiej się to oglądało niż nasz mecz ze Śląskiem Wrocław. Skład Górnika , aż tak bardzo nie różni się od tego składu co spadł z ligi i szczerze mówiąc przed sezonem myślałem, że będą głównym kandydatem do spadku : )
Nawałka to nie jest zły trener, tylko jakoś taki bez nazwiska i bez parcia na szkło. W poprzednim klubie - GKS Katowice zrobił z młodzieży taką pakę, że się bili o awans. Bez żadnych pieniędzy. Czytałem sobie fora GKS z tamtego okresu, i z Nawałką rozstawali się z wielkim żalem.

Zresztą to Nawałka znalazł dla Wisły ostatnią większą grupę młodych zdolnych - z Brożkami na czele. Potem były już tylko strzaly typu Błasczykowski i Małecki.

Szkoda dla niego, że Górnik przegrał z Jagiellonią, bo na remis zasłużył z palcem w d..., a następne 3 mecze to Wisła, Lech i Legia i może być ciężko o punkty i może się zrobić seria 5 porażek.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 04.10.2010, 12:11
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
ja mam nadzieje że spadną sąsiadki i żabole
Ja bym tam wolał żeby poleciały śledzie i Polonia Bytom. Górnik i Pasy jednak uatrakcyjnają Ekstraklasę.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 04.10.2010, 12:42
Żurawski: Jestem zdruzgotany grą Wisły

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html

Duży wywiad z Żurawiem. Wynika z niego, że na poprawę w meczu z Górnikiem nie ma co liczyć, bo wszystko - cytuję: prowadzi na razie donikąd.

Bryndza, panowie, bryndza.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.10.2010, 12:45
No tak nie jest złym trenerem, a ja pamiętam jak były takie okresy jak prowadził Wisłę to dramatycznie to wyglądało. Widać nieco się podciągnął skoro tak chwalony był. W Zabrzu tez buduje dobry zespół i nie wydając przy tym dużych pieniędzy. Do tej pory Górnik prezentuje się bardzo dobrze, ale nie zapominajmy, że za nami dopiero 8 kolejek i Wisła, Lech, Legia nie grają tego co grały zawsze. W Górniku sporo byłych Wiślaków: Nawałka, Bogdan Zając, Mariusz Magiera, Damian Gorawski, Paweł Strąk, Leszczak. Oczywiście nie wszyscy łapią się do składu ale jednak sporo tych byłych naszych piłkarzy jest tam w lepszej lub gorszej formie

P.S: Zapomniałem o najważniejszym Mariusz Jop
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 04.10.2010 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.10.2010, 12:46
Adaś nam odpuści
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kitu91
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.10.2010, 12:53
farben napisał(a):Wyświetl post

Duży wywiad z Żurawiem. Wynika z niego, że na poprawę w meczu z Górnikiem nie ma co liczyć, bo wszystko - cytuję: prowadzi na razie donikąd.

ciekawie to On się wypowiadał wczoraj w ,,cafe football" zachęcam do obejrzenia....
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.10.2010, 14:03
kitu91 napisał(a):Wyświetl post
ciekawie to On się wypowiadał wczoraj w ,,cafe football" zachęcam do obejrzenia....

Zuraw poki co odkad wrocil to tylko sie wypowiada w mediach a na boisku gra piach. Skoro sam uwaza ze nie jest w formie to niech ma odwage cywilna powiedziec to Maaskantowi zeby go poki co posadzil na lawie. Ale pewnie wtedy wejsciowe by obciely sporo pensje.....
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2010, 14:11
Pytanie tylko, czy ktoś zamiast niego byłby lepszy na tym boisku - wcale nie jestem taki pewien. Ale fakt faktem - za dużo mówi do mediów, bo on co mecz to narzeka.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 04.10.2010, 17:37
W Górniku sporo byłych Wiślaków: Nawałka, Bogdan Zając, Mariusz Magiera, Damian Gorawski, Paweł Strąk, Leszczak. Oczywiście nie wszyscy łapią się do składu ale jednak sporo tych byłych naszych piłkarzy jest tam w lepszej lub gorszej formie

P.S: Zapomniałem o najważniejszym Mariusz Jop
Jest jeszcze Kwiek. I tylko on z Jopem i Magierą mają miejsce w 1-szym składzie. Ciekawe jak potoczą się losy Leszczaka w Górniku - jak nie zaistnieje u Nawałki - trenera słynnego ze stawiania na młodzież, to chyba oznacza, że sobie karierę przetrącił na dobre.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.10.2010, 11:16
Piotr Brożek wydaje się największym zwycięzcą minizgrupowania. W wewnętrznym sparingu zajął miejsce Drana Paljicia, a Serb został przesunięty do pomocy. Kłopoty ma Maciej Żurawski, który przez całe spotkanie grał w zespole słabszych (zastąpił go Rafał Boguski). http://www.sport.pl/sport/1,78980,84...d_Tatrami.html
Chyba trener poszedł po rozum do głowy. Wydaje się Mały dalej ława bo chyba nie wygryzł Riosa
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 07.10.2010, 11:22
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Piotr Brożek wydaje się największym zwycięzcą minizgrupowania. W wewnętrznym sparingu zajął miejsce Drana Paljicia, a Serb został przesunięty do pomocy. Kłopoty ma Maciej Żurawski, który przez całe spotkanie grał w zespole słabszych (zastąpił go Rafał Boguski). http://www.sport.pl/sport/1,78980,84...d_Tatrami.html
Chyba trener poszedł po rozum do głowy. Wydaje się Mały dalej ława bo chyba nie wygryzł Riosa
To też jest dobre:

"Gdy Tomas Jirsak blokował wykonanie rzutu wolnego, Serge Branco dwa razy go odepchnął. Trenerzy nie interweniowali, tylko kazali się uspokoić"
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.10.2010, 22:41
farben napisał(a):Wyświetl post

Ehh Maciek pamieta ze "tamtejsza" Wisla ogrywala kazdego jak chciala,jak rywal strzelił to nic sie nie stało zaraz oni strzelali im 5 bramek ...

dzis to inna Wisla i po Macku widac duza flustracje bo on pamieta inna Wisłe,inne podejscie ,inne myslenie.
Dzis kazdy juz z nami walczy ,chece wygrac itd.

ciezko w przypadku Zurawia zetknac sie z nowa ,gorszą rzeczywistoscia jaka jest teraz a jaka byla nim Zuraw wyjechal na zachod.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.10.2010, 08:12
Ale to przecież stary wywiad z 3 października
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2010, 11:26
Widze że wzieli się do roboty, wczoraj dwa treningi dziś dwa Wie ktoś czy Andy zagra w Zabrzu?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 12.10.2010, 11:41
Trzeba jakimś sposobem w końcu wygrać i zdobyć 3 punkty ,żeby Nam ta "czołówka" nie odjechała za bardzo z Jagiellonia na czele
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 12.10.2010, 11:45
No i Boguś kontuzja :/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...at_boguskiego/

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2010, 11:46
Rafała mamy z głowy, Patryk go załatwił

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...at_boguskiego/
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 12.10.2010, 12:15
Ciekawe czy chociaż trochę w tym zagraniu było złośliwości ze strony Małego.
Liczyłem na niego w kontekście spotkania z Górnikiem.
Ostatnio było widać, że jego gra uległa poprawie.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.10.2010, 12:19
Było, zależało mu żeby wylądował na wózku.
Maskaant sam mówił że "koniec z miłym panem" , cięzkie treningi i twarda walka

Cytat:
Boguski: Dawno nie miałem takich treningów. Ciężka praca też jest potrzebna, ale entuzjastą aż takich długich i ciężkich zajęć na pewno nie jestem. Jednak jak trener każe, to się robi wszystko.
wypowiedz na dobę przed kontuzją, a wszyscy wiemy że Boguski nie tylko z wyglądu jest taki delikatny, wystarczyło podkręcić trening a'la Petrescu i się zaczęło
Ostatnio edytowane przez aNouc : 12.10.2010 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 12.10.2010, 12:40
Ale zadaniem trenera jest też dobieranie obciążeń treningowych dla każdego zawodnika.
Nie sztuką jest ciężko trenować, żeby kibice na forum byli zadowoleni, że "gwiazdy" się nie opieprzają.
Przecież nie da się wytrenować piłkarza tak, że jednego dnia nic nie robi, a drugiego zasuwa jak nigdy w życiu. Wiadomo do czego to będzie prowadzić. Jak widać w drużynie mamy różnych zawodników. Jednym takie treningi nie przeszkadzają, bo gdzieś tam kiedyś tak już trenowali. Ale nie można jednych zajechać i liczyć na super efekty. Oby Boguski to nie był początek.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 12.10.2010, 12:54
Titto napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy chociaż trochę w tym zagraniu było złośliwości ze strony Małego.
ogarnij się!

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 12.10.2010, 12:57
Maaskant ma jaja ? To niech wezmie za Boguskiego kogos z ME: Ligienze, Papieza albo Jelenia..
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 12.10.2010, 13:15
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
ogarnij się!
Nie raz takie sytuacje były, że jeden grajek potrafi drugiego, swojego konkurenta o miejsce w składzie "wykluczyć z gry".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów