The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2010, 21:10
sq napisał(a):Wyświetl post
ponowię pytanie mic`a...
Tutaj jest trochę o niej.
http://gsfg.bloog.pl/id,4098873,titl...l?ticaid=6b09e
i odszukałem jeszcze:
Cytat:
Przyjaźń z holenderskim FC Den Haag trwała już kilka lat, a była "pielęgnowana" przez kibica Legii, Wojtka. Okazją do ponownego nawiązania znajomości były mecze Legii w Pucharze UEFA z największym wrogiem Hagi - FC Utrecht. Na tym wyjeździe stawiło się kilkuset warszawiaków, wspomaganych przez Holendrów z Hagi. Od tego momentu wizyty na linii Warszawa - Haga są bardzo regularne. Dotyczy to zarówno meczów obu drużyn, jak i organizowanych przez obie strony kibicowskich turniejów.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.10.2010, 21:10
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ale Cie ta Legia frustruje Najpierw szyderka z 'mistrzem Polski', mimo że o ile mnie pamięć nie myli to Wy to również śpiewacie z nieco zmienionymi słowami.
Nie naginajmy jednak faktów bo My to śpiewamy jak tym mistrzem naprawdę jesteśmy, a nie "od zawsze na zawsze". Nie tłumacz swojej megalomani tym że tak przecież jest wszędzie bo u nas tak nie jest.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.10.2010, 21:14
Znaczy się w tym sezonie nie śpiewaliście tego?
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.10.2010, 21:15
Titto napisał(a):Wyświetl post
To już kur*wa pytania nie można zadać?
Odniosłem się do całości. Zapytaj jeszcze o sens grania meczu z zagraniczną drużyną na trzech trybunach.

Cytat:
Nie naginajmy jednak faktów bo My to śpiewamy jak tym mistrzem naprawdę jesteśmy, a nie "od zawsze na zawsze". Nie tłumacz swojej megalomani tym że tak przecież jest wszędzie bo u nas tak nie jest
Tak? Byłem pewny, że słyszałem w tv z Koroną i Śląskiem..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 10.10.2010, 21:21
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Odniosłem się do całości. Zapytaj jeszcze o sens grania meczu z zagraniczną drużyną na trzech trybunach.

Można się już śmiać?
Zadaje normalne pytanie na temat składu Ado,
a ty mi tu wyskakujesz o sensie grania na trzech trybunach z zagraniczną drużyną.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.10.2010, 21:21
http://nozna.nielba.pl/wiadomosc,now...ningu,392.html

ponoć wiza wygasła i dlatego nie podpisali.

Żeby nie było, że szydzę z chłopa bo w Bełchatowie gra Brazylijka wypożyczona z Ciechocinka, która to wygryzła Wróbla ze składu

Titto napisał(a):Wyświetl post
Zadaje normalne pytanie na temat składu Ado,
.
Wejdz na stronę klubu z Hagi i będziesz miał odpowiedź, i wtedy możesz spokojnie polemizować z Legionistami którzy na bank nie znają pierwszej 11 Ado co mnie nie dziwi bo będąc na ich miejscu też bym nie znał. (kojarze tylko bramkarza który był kiedys w PSV)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.10.2010 o godz. 21:24.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.10.2010, 21:23
Wisła śpiewa zmodefikowaną wersję hymnu Legii

''Wisła to jest potęga, Wisła najlepsza jest, Wisłę trzeba szanować, Wisłę ten nasz TS''

http://www.youtube.com/watch?v=AckBoSPQ0g4 oprawa
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 10.10.2010 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 10.10.2010, 21:27
Czyli co? Limit rac na Ł3 wykorzystany do końca sezonu?

Gratulacje za akcje z Wojtkiem. Warto promować takie akcje.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 10.10.2010, 21:29
Kurde o piosenki się będą kłócić Weźcie się jeden z drugim na powietrze przejdźcie.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.10.2010, 21:30
Mecz kibicowsko fajny, cel szczytny a Wy nadal swoje... Ogarnijcie sie
Ostatnio edytowane przez kreseq : 10.10.2010 o godz. 21:41.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.10.2010, 21:54
sq napisał(a):Wyświetl post
@0 22 uważam że bardziej srał Bełchatów. Lechia poszła po nienawiści Masz rację: "pyk pyk i do domu" ale uważam że pierwsza bramka przypadek, a reszta za ciosem (pyk pyk). Tak szczerze to wykorzystali wszystkie sytuacje jakie mieli (Lechiści) i wygrali.

Bardzo ja Cie prosze, nie załamuj mnie.

Nie udzielam sie tu prawie wcale, tylko czytam - ale ten post zmusił mnie do reakcji
.
Daj znać kiedy Wisła zrobi takie "pyk pyk" na Łazienkowskiej człowieku.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.10.2010, 21:56
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post

Bylo grane. W zeszłym sezonie
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.10.2010, 22:26
Chodzi mi o to ze post kolegi sq to taki typowy material dziennikarza GW.. Pierwsza bramka przypadek..
Prosze bardzo : http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...val__0_1_.html niech mi tutaj ten szanowny kolega pokaże ten przypadek ! Sam chyab jest z przypadku.. takie gadanie żeby tylko pogadac;/ pierwsza bramka piekne rozklepanie, a asysta Lukjanovsa to poezja tego sportu w PL.

ps. co za typ;/
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.10.2010, 22:44
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Wisły w to nie mieszaj, kolega sq z Poznania jest ;p
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.10.2010, 07:45
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Wisła śpiewa zmodefikowaną wersję hymnu Legii

''Wisła to jest potęga, Wisła najlepsza jest, Wisłę trzeba szanować, Wisłę ten nasz TS''

http://www.youtube.com/watch?v=AckBoSPQ0g4 oprawa
Błagam, nie rozśmieszaj mnie. Nie przypisuj sobie (tzn. kibicom Legii) autorstwa tej kompozycji. To teza równie absurdalna, jak to że hymn "Jak długo na Wawelu" został napisany przez Wiślaków.

Obie melodie to popularne przyśpiewki (pewnie ludowe), zaadoptowane na potrzeby stadionowe.

Natomiast w przypadku Legii zabawne jest to, że hymn zaczyna się od słów: "Mistrzem Polski jest Legia". Co innego śpiewać: "jesteśmy najlepsi, jesteśmy potęgą" - można jeszcze żałośnie bronić takiej tezy, mówiąc że chodzi o ruch kibicowski, historię klubu etc. Ale mistrzem albo się jest w danym sezonie, albo się nie jest. To chyba proste.

Ja wiem, że zaklinanie rzeczywistości czasem pomaga, ale nie w tym wypadku. Nie z obecną drużyną i Maciejem na ławce.

W ogóle to zjawisko jest pewnie fascynujące dla socjologów, psychologów społecznych i psychiatrów. Zaburzenia urojeniowe są na ogół wyleczalne, ale co zrobić z urojeniem zbiorowym?

Wracając do poważniejszych rzeczy: jestem ciekawy, jak będące w kiepskiej formie drużyny Legii, Amiki no i nasza wykorzystają tą przerwę. Nie słyszę o jeździe na quadach Legionistów i to trochę mnie martwi. Wygląda na to, że geniusz Skorża sięgnął po tajemniczą wunderwaffe. Ciekawe co to?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 11.10.2010, 08:11
Fascynujące to by było zmienianie hymnu co sezon, albo może i co kolejkę? "Czwartą drużyną jest legia, Legia prawie najlepsza jest" hę?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.10.2010, 08:20
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Fascynujące to by było zmienianie hymnu co sezon, albo może i co kolejkę? "Czwartą drużyną jest legia, Legia prawie najlepsza jest" hę?
“Fajną drużyną jest Legia, Legia w porządku jest”
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 11.10.2010, 08:29
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
“Fajną drużyną jest Legia, Legia w porządku jest”
"a jej trener z kibicami wódkę pił" ... dobra już zostawmy to bo było wałkowane tyle razy -_-
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.10.2010, 08:42
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Co roku ten sam placz, rok temu placze ze nawet srodka tabeli nie zdobedziemy, dwa lata temu na puchary nie bylo szans.
Lech jak zdobedzie majstra to zdominuje lige bo napewno wywalczy awanc do CL, juz miliony liczono taki byl lament.
Dopiero polowa rundy za nami, zaskoczy Wisla zaskoczy Legia i zaskoczy Lech to jest pewne, w tamtym sezonie Poloni Bytom juz chcieli robic mistrza i Szalatowa(czy jak mu tam) robic terenera Wisly i co i g.
Powiedz no mi jakich to klasowych zawodnikow ma Lech? Krola Artura? bo nie widze tam nikogo ponad przecietna ligi a tym bardziej lepszych od zawodnikow Wisly.

Legia jak kupowala swoje gwazdeczki to ludzie wlosy wyrywali z glowy ze lige to na 1o lat zawlaszcza i co i glowno.

Problemem Wisly jest brak zgrania bo zbyt wielu zawodnikow zmieniono w tym samym czasie ale spokojnie dadaza rade.
Arboldeda,Stilic,Bandrowski,Peszko,Bosacki,może jeszcze Rudvens...Naprawde to nie przypadek że jedynie Lech w ostatnich latach godnie reprezentuje nasz kraj w Europie - przypadkiem może być że fuks Azerów którzy byli blisko w rzutach karnych ale generalnie drużyna z Poznania radziła sobie całkiem nieźle z takimi rywalami jak Austria Wiedeń,Zurich,Depotivo,Nancy,Feyenoord,Dnipro,a jak już odpadała to zawsze z rywalami wyżej notowanymi od siebie - Udinese,Brugia,Sparta Praga,z którymi de facto potrafiła nawiązywać równorzędną walke.Nie chce się bawić w adwokata Lecha bo wcale mnie ten fakt nie cieszy iż są obecnie najlepsi w Polsce ale z drugiej strony nie ma sensu zakłamywać rzeczywistości i "usprawiedliwiać" dobrą postawe kolejorza fuksami - bo fuks może zdarzyć się raz.Owszem w lidze polskiej zawodzą ale nie bądźmy naiwni - nasza ekstraklasa nie jest najlepszym wyznacznikiem poziomu sportowego.Jak się ma w perspektywie mecze z Juve czy City to ciężko spinać się na pojedynki z ligowymi średniakami.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.10.2010, 08:51
ToTylkoJa - Przesadziles z tymi przyspiewkami Flamengista dobrze to opisal

Co do Lecha :
Jesli nie beda sie spinac na sredniakow ligowych to puchary za rok beda ogladac w tv. Jesli im trudno sie spiac w meczach w lidze ( czy to Lechowi,Wisle czy Legii ) to nie nadaja sie do profesjonalnego uprawiania sportu.
Fajnie ( dla was ) ze cos im w pucharach wychodzi, ale jak czytam ze im trudno sie spiac bo maja mecze z MC czy Juve to sorry, ale to nie jest zachowanie zawodowych pilkarzy. Odpuszczaja sobie poczatek ligi? Jak tak dalej beda grac to skoncza na 8-10 miejscu i nici z pucharow. Jest jeszcze PP ale znajac zycie to tez sobie odpuszcza i zostana w ciemnej dupie.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 11.10.2010 o godz. 09:01.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.10.2010, 10:11
Cytat:
ToTylkoJa - Przesadziles z tymi przyspiewkami Flamengista dobrze to opisal
A ja się nie zgadzam. Przyśpiewki mają to do siebie, że są raczej konserwatywne, niezbyt zmienne i mają swój klimat i tradycję. Tylko dlatego, że drużyna gra piach, nie zaczniemy nagle śpiewać, że "Legia jest ok! Ale mogłoby być lepiej! Ole ole!". Przy "W tramwaju jest tłok" śpiewamy "dwie bramki Borysiuk i dwie Szałachowski" i jest git, mimo że Borysiuk przez całą swoją ekstraklasową karierę strzelił jednego gola (jak strzeli drugiego będzie MP? ), a Szałachowski od 2007 roku strzelił 3 bramki w lidze. Zawsze śpiewaliśmy "Mistrzem Polski jest Legia" i kij z tym, że w tym sezonie grozi nam dolna część tabeli, za trenera mamy Złotoustego, a piłkarze nie dają gwarancji nawet na pokonanie najsłabszych drużyn w ekstraklasie. Przyśpiewki po prostu są trwalsze od piłkarzy, trenerów itd.
Legionista
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.10.2010, 10:17
http://www.tvp.pl/krakow/sport/kroni...x-2010/2958280

Akcja z 0:28 rozłożyła mnie na łopatki. "Na szczęście Cabaj był czujny"

1:40 i Merda już nie był czujny

BTW: Ale akcje bramkowe - ładne
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 11.10.2010 o godz. 10:20.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 11.10.2010, 13:10
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, że zaklinanie rzeczywistości czasem pomaga, ale nie w tym wypadku. Nie z obecną drużyną i Maciejem na ławce.

W ogóle to zjawisko jest pewnie fascynujące dla socjologów, psychologów społecznych i psychiatrów. Zaburzenia urojeniowe są na ogół wyleczalne, ale co zrobić z urojeniem zbiorowym?
Nie sądziłem, że będę musiał coś takiego akurat Tobie napisać. Kto śpiewa najgłośniej na stadionie? Ci, którzy przychodzą na najwięcej meczów. Czy im najbardziej zależy na wynikach? Nie, i tak przyjdą. Czy wobec tego kluczowe dla nich jest bycie mistrzem i wyprzedzenie aktualnego rywala (w zależności od pokolenia: Górnik, Widzew, Wisła)?

Dał byś spokój - sam to śpiewam, na takiej zasadzie, że jest zwyczaj. To nie jest żadna napinka. Równie dobrze powinieneś się spinać i pisać, że naszą megalomanią jest śpiewanie Niemena, że przywita pięknie nas warszawski dzień. A gówno, bo na jesieni, a zwłaszcza w zimie, nie zawsze warszawski dzień wita ładnie. To samo tyczy się piosenek 'lige wygramy puchar będzie nasz' w sytuacji, gdy z pucharu np. odpadliśmy lub nie mamy matematycznych szans na mistrza. Albo śpiewanie nadal, że dwie bramki Włodarczyk i Legia ma mistrza Polski, gdzie wiadomo, że Włodarczyk już w Legii goli nie strzeli.

Śmieszne czepianie się dla czepiania. Piosenka jest u nas śpiewana jak pamiętam (1996) od zawsze i mam nadzieje, że będzie śpiewana zawsze. O wiele to lepsze niz brandzlowanie się, że fajnie nam wychodzi hit ściagnięty w 2009 roku od jakiś hiszpanów czy w 2006 od jakiś niemców albo w 2008 od argentyńczyków. Oldschool.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 11.10.2010, 17:06
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Błagam, nie rozśmieszaj mnie. Nie przypisuj sobie (tzn. kibicom Legii) autorstwa tej kompozycji. To teza równie absurdalna, jak to że hymn "Jak długo na Wawelu" został napisany przez Wiślaków.

Obie melodie to popularne przyśpiewki (pewnie ludowe), zaadoptowane na potrzeby stadionowe.

Natomiast w przypadku Legii zabawne jest to, że hymn zaczyna się od słów: "Mistrzem Polski jest Legia". Co innego śpiewać: "jesteśmy najlepsi, jesteśmy potęgą" - można jeszcze żałośnie bronić takiej tezy, mówiąc że chodzi o ruch kibicowski, historię klubu etc. Ale mistrzem albo się jest w danym sezonie, albo się nie jest. To chyba proste.
Kompletnie nie rozumiem, o co Ci chodzi. Nigdzie nie napisałem, że melodia pod ''mistrzem Polski'' została wymyślona przez Legię. Ale za to Legia jako pierwsza przerobiła tą melodię na swoje potrzeby i pod swoje słowa. Więc można powiedzieć, że to nasza pieśń, którą następnie Wy przerobiliście. O to w tym wszystkim chodzi- kto pierwszy, ten lepszy. Czemu to Wasze lalalalalalala Wisła nazywacie HSV? Chyba nie muszę Ci odpisywać. Oni jak pierwsi to wykorzystali dlatego każdy mówi na to właśnie tak.

Co do słów naszego hymnu ''Mistrzem Polski jest Legia...'', chociaż tak naprawdę nim nie jest jest również absurdalnym zarzutem. W ten sam sposób nie ma spójności w Waszej pieśni, gdzie śpiewacie ''najlepszych kibiców w Polsce masz''...najlepszych? Nie powiedziałbym, nie raz i nie dwa macie kłopot z kompletem na wyjazdach. Oprawy też już nie tak dobre jak kiedyś. Więc czemu tak śpiewacie? Zmieńcie słowa na ''prawie najlepsi''.

kreseq w którym momencie przesadziłem, bo nie bardzo wiem.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.10.2010, 17:56
skoro na topie jest temat kto pierwszy jaką pieśń przerobił, zaadoptował do swoich potrzeb, spytam bo jestem ciekawy - kto i kiedy jako pierwszy zaśpiewał 'Gdzie Twoje berło?'. I jak już kto, to do kogo, w sensie która nazwa drużyny widnieje jako przedostatni wyraz
Śpiewaliśmy tą 'pieśń' na fetach 2003 - 2005, bo mi uleciało z pamięci?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 11.10.2010, 18:14
Wydaje mi się, że był to Widzew kierujący to do Legii (połowa lat 90). Ale pewny nie jestem.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.10.2010, 18:29
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Kompletnie nie rozumiem, o co Ci chodzi. Nigdzie nie napisałem, że melodia pod ''mistrzem Polski'' została wymyślona przez Legię. Ale za to Legia jako pierwsza przerobiła tą melodię na swoje potrzeby i pod swoje słowa. Więc można powiedzieć, że to nasza pieśń, którą następnie Wy przerobiliście. O to w tym wszystkim chodzi- kto pierwszy, ten lepszy. Czemu to Wasze lalalalalalala Wisła nazywacie HSV? Chyba nie muszę Ci odpisywać. Oni jak pierwsi to wykorzystali dlatego każdy mówi na to właśnie tak.

Co do słów naszego hymnu ''Mistrzem Polski jest Legia...'', chociaż tak naprawdę nim nie jest jest również absurdalnym zarzutem. W ten sam sposób nie ma spójności w Waszej pieśni, gdzie śpiewacie ''najlepszych kibiców w Polsce masz''...najlepszych? Nie powiedziałbym, nie raz i nie dwa macie kłopot z kompletem na wyjazdach. Oprawy też już nie tak dobre jak kiedyś. Więc czemu tak śpiewacie? Zmieńcie słowa na ''prawie najlepsi''.

kreseq w którym momencie przesadziłem, bo nie bardzo wiem.
To, że Mistrzem Polski nie jest Legia - wiemy wszyscy. Wisła nim też nie jest.
Natomiast jeśli chodzi o: "najlepszych kibiców w Polsce masz", to Twój argument jest nietrafiony. Ten zwrot jest subiektywną opinią jakiejś grupy społecznej, z którą ktoś może się zgadzać lub nie. Natomiast "Mistrzem Polski jest Legia" to stwierdzenie, które można sprawdzić, "zmierzyć", i na które są dowody lub ich nie ma (tabela poprzedniego sezonu). Mam nadzieję, że mnie zrozumiałeś Inaczej sprawa przedstawiałaby się, gdyby tak śpiewającym kibicom Legii chodziło o mistrza w sensie kibicowskim, nie piłkarskim. Wtedy też byłaby to subiektywna opinia.

Jeśli chodzi o tytuł Mistrza Polski mamy do czynienia z rocznym wakatem. Bo w Poznaniu podobno zdobyli majstra...
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 11.10.2010, 18:43
Legia 1996 jest mistrzem Polski. Dostali złote medale przed meczem z Lechem. To o nich śpiewamy.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 11.10.2010, 18:44
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
http://www.tvp.pl/krakow/sport/kroni...x-2010/2958280

Akcja z 0:28 rozłożyła mnie na łopatki. "Na szczęście Cabaj był czujny"

1:40 i Merda już nie był czujny

BTW: Ale akcje bramkowe - ładne
patrząc na bramkę Wasiluka, Mariusz Jop stracił miano najskuteczniejszego obrońcy ligi...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.10.2010, 18:59
Drodzy Legioniści:

Ale właśnie dlatego piosenka Niemena jest piękna, bo subiektywna. Tylko zakochani w Warszawie mogą śpiewać, że dzień warszawski jest piękny. Moim zdaniem nigdy w Warszawie pięknie nie jest, ale rozumiem że o gustach się nie dyskutuje.

Podobnie można śpiewać, że Ruch Radzionków jest potęgą czy pisać na murze, że Wrocław jest stolicą galaktyki (autentyk z Bronowic).

Natomiast mistrzem albo się jest, albo się nie jest. Zdanie "Mistrzem Polski jest Legia" ma obecnie wartość logiczną - fałsz. Więc śpiewanie czegoś takiego jest bez sensu.

Ale spodobała mi się wasza reakcja
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów