|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niech się prokuratura zajmuje Majchrem i Obłutowiczem. Tylko niech wcześniej zrobią przetarg na D i niech w końcu zaczną wykańczać wnętrze naszej "głównej" trybuny. A później niech cały magistrat zamkną i spokój będzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
moze zostawia i w nich beda te dodatkowe kasy ktore obiecali
![]() ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przy tej budowie już mnie nic nie śmieszy więc mam nadzieje że jednak to usuną i jakoś to będzie wyglądać.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mi gdzieś pląta się w pamięci informacja, że mają być zburzone...ale w późniejszym terminie
Nie wiem na co czekają. Nie pamiętam gdzie to wyczytałem... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Jeśli sprawą stadionu zajmie sie prokuratura to może wpłynąć to na postęp prac?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie nie może bo postępu i tak nie ma, co najzwyżej mogą zburzyc stadion za samowole budowlaną i wybudowac na nowo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
One stoją, jak zresztą reszta ogrodzenie przy tym narożniku pewnie dlatego że spełniają nadal swoją funkcję czyli zabezpieczają kontenery, sprzęt, ogólnie całe zaplecze budowy.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
||
Tylko, że jak swego czasu prokuratura badała legalność przebudowy Rynku Głównego, barierki pod Sukiennicami stały ile ? Rok ? Krakowski Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego nie wydawał pozwolenia na użytkowanie, gdyż od inwestora długo nie mógł uzyskać niezbędnej dokumentacji. A czemu nie mógł ? Bo zatrzymała ją prokuratura badająca legalność całej inwestycji. Błędne koło...
p.s. Do zbymak Nie doczytałam specyfikacji z pośpiechu. Przepraszam - postaram się to nadrobić. Powód: specyfikacja
Ostatnio edytowane przez Ela : 11.10.2010 o godz. 08:07.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A ja mam wrażenie, że zakupiony zostanie najtańszy...
Pisze wyrażnie w specyfikacji przetargu "IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. |
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
|
z reguły w przetargach głównym kryterium jest cena. Jeśli specyfikacja jest jednak dobrze napisana (parametry zamawianego sprzętu), to nie ma czego się obawiać. Ponoć 6 grudnia mają być "już" zamontowane.
http://sportowetempo.pl/wiadomosci_p...na_Reymonta_22 O Obtułowiczu piszą także w dzisiejszym Dzienniku Polskim ![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Przypominam, że chętnie przyjmę każdy screan do animacji budowy trybuny głównej. Zwłaszcza teraz kiedy trwa montaż krzesełek.
Animacja od kwietnia do września wygląda tak: Tutaj wielkie podziękowania dla Forumowicza Marceli Szpak za bardzo duży wkład w czasie wakacji. Jak animacja z budowy zostanie ukończona to na końcu filmiku każdy przesyłający zdjęcia zostanie wymieniony na liście Dla przypomnienia: Link do kamerki: rtsp://91.213.255.219/live/mpeg4 albo http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/ wystarczy zwykły print screean. który można przyciąć do rozdzielczości 640x480px ale NIE MNIEJ ! Mogą być luzy po bokach, ważne żeby nie przycinać marginesów zdjęć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kraków
Konkurs na opracowanie koncepcji Hali TS Wisła w Krakowie Zamawiający: Zarząd Infrastruktury Sportowej w Krakowie, ul. Walerego Sławka 10 Kontaktowy: Zarząd Infrastruktury Sportowej w Krakowie, 30-633 Kraków, ul. Walerego Sławka 10, pokój 014 Do wiadomości: Paweł Popławski Tel: 126166370, E-mail: [email protected], Faks +48 126166301 Adresy internetowe http://www.zis.krakow.pl więcej na http://www.a-ronet.pl/aktualne_konkursy.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.zis.krakow.pl/artykuly/80...-Hala-TS-WISLA
Link do strony głównej z konkursem. Regulamin ma 32 strony, zaraz się biorę za jego analizę;-D ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
dzis o 18.30 w kronice o stadionie będzie
![]()
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to zobaczymy co ciekawego powiedzą i w jaki sposób materiał przygotują...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiecie co się stanie z tą budką z hot-dogami co stała koło kas na Reymonta? Zawsze tam kupowałem żarcie przed meczem, a dzisiaj idę po bilet do Poznania patrzę i rozebrana jest. Nie wiecie, czy będzie przeniesiona gdzieś w okolice stadionu/na stadion? Bo super hot dog z trzema parówkami to było coś, szkoda by mi było gdyby bezpowrotnie ta budka zostałaby usunięta.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przejrzałem i pokrótce to co mi się rzuciło w oczy:
Hala ma spełniać wymogi międzynarodowe czterech dyscyplin: koszykówka, siatkówka, futsal i piłka ręczna. Dobrze, że uwzględniono piłkę ręczną, może być przydatna, jeszcze rok temu nie mieliśmy drużyny futsalowej, teraz mamy. Widownia : 4000 miejsc w tym 5 % dla VIPów + min 10 skyboksów. 4 punkty gastronomiczne. Całkowity koszt wraz z parkingami : 55 mln zł. W koncepcji mają być uwzględnione parkingi. W kryteriach rozstrzygnięcia konkursu zwraca niska "waga" ceny wykonania - tylko 10 %. W jakimś stopniu zabezpiecza to przed wybraniem najtańszego baraku, ale... W sądzie konkursowym jest sześciu (na dwunastu) przedstawicieli miasta (ZIS + Główny Architekt) co wyrażnie wzmacnia tendencje wyboru rozwiązania jak najtańszego. Nie znalazłem wymogu funkcjonowania istniejącej hali w trakcie budowy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z dużej chmury, mały deszcz. Tyle w kwestii materiału w kronice dzisiejszej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Było coś na temat trybuny północnej mówione?
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|