|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mamy jakiś meczet w Krakowie?Bo jak nie to trza by pomału zacząć budować
![]() A na serio to właśnie tego typu zawodników należy sprowadzać ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mówiąc o Boukharim chodziło mi bardziej o to że on się nie na daje na skrzydło bo jest za wolny.A wiek 28 lat to wiek , w którym już raczej piłkarz nie będzie lepszy aczkolwiek może reprezentować stary dobry poziom.A patrząc na rynek Holenderski to wczoraj Hat-trickiem popisał się kolega Kirma z reprezentacji Tim Matavż 21 lat wysoki silny ale raczej nie do wyciągnięcia z Groningen .http://pl.wikipedia.org/wiki/Tim_Matav%C5%BE
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ściągają młodych, to beczycie że za młodzi, chcą ściągnąć zawodnika ogranego, doświadczonego, który z miejsca wskoczy do pierwszego skladu, to beczycie jeszcze bardziej, wtf?!
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 09.10.2010 o godz. 15:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Tak. Skoro szanse dostawali tacy zawodnicy jak Jop czy Pazdan, tym bardziej od lat solidny Pietrasiak takową powinien otrzymać i późno bo późno, ale otrzymał. Pietrasiak nawet będąc liderem drużyny wicemistrza Polski takowej szansy nie dostał.
Mógłbyś robić za Trzeciaka w Legii z takim (epitet określający sposób Twojego rozumowania sobie w tym miejscu darowałem) myśleniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli uda się ściągnąć tego gościa, to jestem dobrej myśli. Rozmaite pokemony truły mi, kiedy krytykowałem w poprzednim okienku dywersję Basałaja: "To kto według Ciebie nie jest ogórem?". Proszę bardzo - solidny rzemieślnik, jeszcze przed trzydziestką, z masą występów w bardzo silnej lidze. Nie ma co liczyć że będzie zbawcą, ale na pewno podniesie jakość zespołu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Może faktycznie powinienem umieścić listę darmowców w Gdybym był.... westersyl - darmowcy mają to do siebie że z 20 może 1-2 się nada - to nie sabotaż a realia. A my jak płacimy to przychodzi taki sam szrot jak za darmo ostatnio. Więc po co płacić? Co do sugestii z wolnym czasem - nie gniewaj się ale może nie mogę wyjść z domu? (Choroba itd) Czasem tak bywa - nie pozwalaj sobie na takie złośliwości bo są poniżej Twojego poziomu ![]() O kolejnym Marokańczyku z holenderskim paszportem nie piszę bo w przeciwieństwie do kolegi rw88 nie widziałem go choćby w 1 meczu, ale wierzę że jest to dobry pomysł.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.10.2010 o godz. 16:13.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przypomina mi się Arka z czasów Krauzego, gdzie ściągano i dawano duże kontrakty takim właśnie piłkarzom. Do dziś wszystkich się nie pozbyli, a po drodze omal dwa razy nie spadli. Pazdan, Magiera, Polczak, Wasiluk - to jest dopiero abstrakcja. A takich nazwisk jest tam w chu... Rozumiem, że według Ciebie chodzi o to, żeby "polska Wisła" broniła się przed spadkiem? A ogólnie - ten temat nie służy do dyskusji o własnych propozycjach. Czytałeś posty Kominka, nie? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Po drugie istnieje coś takiego jak "dobra wola" rozmówcy w dyskusji. Można się przypierdalać do wszystkiego (Ty czyli pan usterkowicz - wszyscy błądzą ja jeden dobrze widzę....) znalazł świetną okazję. Dobrze wiesz (sam wyboldowany przez mnie opis o tym świadczy, że jest to lista darmowców i sam widziałbym kilku zaledwie z tej listy piłkarzy w Wiśle a nie wszystkich. Założenie było za darmo - kto jest do wzięcia a nie kto jest dobry i jest piłkarzem moich marzeń jest na tej liście. No ale taki "mózgowiec" jak Ty nie omieszkał nie przeczytać ze zrozumieniem i od razu znalazł możliwość przykąsania - w myśl zasady - ukąszę będzie mi lepiej - jestem mądrzejszy. PS Miałem kiedyś taką koleżankę w pracy jak Ty - dosłownie z każdym musiał się posprzeczać. Odkąd tu jestem na forum czy jest jakaś osoba z którą byś się nie posprzeczał (łącznie z rav) ? Nie gniewaj się ale mam wielką nieprzyjemność polemiki z Tobą i jeśli to jest możliwe odrzuć się ode mnie. Jeśli jesteś jeszcze modem - usuń tą listę jak cie boli, przenieś itd Jeśli już nie jesteś - sam wiesz (Nie chciałem cie obrazić - sam wiesz jak się zachowujesz) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To naprawdę fascynujące, że Wasilukowi kończy się kontrakt, kibice Cracovii na pewno się cieszą. Z końca umowy Pazdana radują się zaś przede wszystkim prezesi Górnika, którzy swego czasu ( na fali fascynacji Beenhakkerem ) dali mu o wiele za duże w stosunku do umiejętności zarobki. Ale co to ma wspólnego z naszą polityką transferową, albo z Wisłą w ogóle - pojęcia nie mam. Wątpię, żeby Valcxx przyszedł tutaj aby ściągać darmowców z naszej ligi. EDIT: Jeszcze a propos tego gościa, którym rzekomo się interesujemy. Mówi się, że zawodnik z zagranicy powinien być dwa razy lepszy od rodaka w składzie. To bzdura, ale w przypadku Garguły faktycznie - jest nieskończenie razy lepszy. Trudno być gorszym od gościa, który w ogóle nie gra. Skoro rozegrał tyle meczy, to pewnie ma w miarę zdrowe kolana, nie łapie infekcji i ogólnie nie jest pechowcem. To już coś.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.10.2010 o godz. 16:56.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W sumie to jeszcze jakiś Lisowski na lewe skrzydło i kadra skompletowana. Można by tak rzec, ale trenera i tak czeka dużo pracy, by z tym zespołem coś osiągnąć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Liszowska ? Przeciez Ona gruba jest
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ronaldo też był gruby, więc Liszowska może być. A nuż ujawni swój talent piłkarski...
Nie no - z pewnością jeszcze kilka transferów by się przydało, ale warto byłoby wszystko budować powoli, ze 2 transfery przed wiosną, a w lecie też ze 2-3 transfery, które realnie podnoszą wartość drużyny, a nie tylko wirtualnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ten rzemieślnik z Holandii to może być takie wzmocnienie jakościowe, jakim było przyjście Clebera. Klasa sama dla siebie. Może - bo nie mam pojęcia, jak ten facet gra i co sobą reprezentuje. Niezłe statystyki to ma i Sebek Mila. Może ktoś, kto ogląda ligę holenderską się wypowie.
Co do tej listy Ogryzka, to chociaż są to w większości jakieś odpady, to my przez ostatnie lata wzmacnialiśmy się graczami tylko tej klasy - tyle, że z zagranicy. Nie chcę ich oglądać w Krakowie, tak samo jak nie mogę patrzeć na Bunozę, jak nie mogłem patrzeć na Beto i jak pewnie będę musiał jeszcze oglądać Łobo. Co do Manu, to Arboleda jest specyficznym człowiekiem i myślę, że oprócz pieniędzy w jego transferze wielką rolę odgrywałby czynnik psychologiczny. Tak, czy inaczej - dla nas s.f., bo nie mamy ani pieniędzy, ani atutów sportowych, ani atmosfery w szatni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Można by było się przyjrzeć 20-latkowi z Podbeskidzia Bielsko Biała, Charlesowi Uchena po 10 kolejkach ma już na koncie 10 goli.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
2. We Flocie Świnoujście gra a nie w Podbeskidziu 3. w te jego 20 lat to chyba nikt nie wierzy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ma 20 lat ten z floty, nie przesadzajcie...
poza tym zly temat |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tyle że Sebek miał swoją szansę i był za cienki tak na Austrię jak i Norwegię z tego co pamiętam.
Gość jest jednym z najbardziej cenionych zawodników Rody, gwiazdą oczywiście nie jest bo grał by w lepszym klubie ale tak jak napisałeś - solidny rzemieślnik i takich nam trzeba.Dojrzali zawodnicy, grający non stop w 1 składzie są w cenie bo wiadomo czego się po nich spodziewać. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Jeśli serio jest taki solidny - to wspaniale, tylko przyklasnąć. Ale solidność, to raczej cecha dobrych defensorów, zawodnik ofensywny powinien mieć błysk i pazur - miał go nawet wiecznie przymulony Szymek : ) To były czasy : ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jakbyśmy trafili na Rodę w pucharach jakiś czas temu, to wszyscy by skakali z radości, że awans prawie w kieszeni. Więc bez przesady nad tymi zachwytami, że dobry, bo z Rody.
Może być dobry, owszem, ale równie dobrze może zniknąć jak Garguła - który miał większy potencjał jak przechodził do Wisły. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Co do bramkarza to podoba mi sie Pilarz z Ruchu.Zapewnia przynajniej jakis spokoj z tylu,jak widze gre Ruchu w tym sezonie. Jego ilosc baboli na sezon to dla Pawelka jeden mecz wiec tu nie ma o czym mówic.Ja bym go bral,ale u nas pwnie wybierze sie kierunek zachodni i bedziemy szukac kolejnego Jovanica.
Co do tego goscia z Rody to napewno bylby wzomcniem ale mysle ze Maaskant takich rozgrywajacych czy napastnikow zna w Holandiii jescze kiliku wiec tu trzeba spokojnie sie zastanowic.No bo teraz gracze beda przychodzili w wiekszoci do nas z tamtad. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Największe sukcesy odnosiliśmy wtedy gdy mieliśmy zawodników którzy walczyli o to aby odnieść sukces w Europie. Teraz szukamy takich zawodników których już nigdzie nie chcą więc wcale to takie super nie jest. Wiem że budżet nie pozwala na inwestycję w młodych dobrych graczy( tym bardziej że trener ma drużynę zbyt krótko i nie miał szans jej przygotować o wyborze zawodników nie wspomnę) którzy mogli być czymś nowym. Po ostatnich meczach młodej Wisły mam nadzieję że przynajmniej jeden gracz trafi do seniorów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osobiście nie chciałbym, by głównym powodem, by przychodzili do nas piłkarze z Holandii była dobra znajomość rynku holenderskiego. Te transfery w pionie sportowym(mówię o dyrektorze sportowym i trenerze) powinny nam dać efekt nie tylko w postaci dobrych zawodników z Holandii, ale i również zawodników nieznanych, stosunkowo tanich, ale relatywnie dobrych i młodych, na których Wisła mogłaby w przyszłości zarobić, bo powiedzmy sobie szczerze - klub też musi się jakoś finansować - nie tylko przez sprzedaż biletów, jakiegoś sponsora strategicznego, ale też dzięki dobrym transferom z klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jednak jestem takiego zdania, że drużyna jest na pierwszą szóstkę conajmniej. Zespół się zgrywa, trzeba czasu na to zgranie, a transferów nie ma co robić "na szybko", tylko lepiej wybrać klasowych, przyzwoitych piłkarzy, zarówno już doświadczonych, relatywnie dobrych jak ten z Rody, ale i zainwestować w młodych zdolnych. Ale Zdzicha to najchętniej widziałbym na "zielonej trawce".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podczas zgrupowań trzepnął nas niemiecki trzecioligowiec, ale u niektórych jak widzę wciąż świetne samopoczucie - co tam taka Roda, wciągnęlibyśmy ją nosem. Co prawda od trzech lat gramy permanentną chujnię i przegrywamy w lidze z ogórami... A porównanie pomocnik z Bełchatowa = pomocnik z Rody Kerkrade - kabaret. Może pora zejść na ziemię? Garguła jest, był i będzie w piłce nikim. Tak jak 99,9% polskich zawodników. Gość z pierwszego składu Rody - to zawodnik rozpoznawalny na rynku piłkarskim, jego nazwisko coś mówi menadżerom poważnych klubów. Czy się sprawdzi, czy w ogóle przyjdzie- to inna sprawa, ale nie porównujcie kogoś grającego profesjonalnie w piłkę z gwiazdorkiem podwórkowej ligi, ok? A - przepraszam, byłym gwiazdorkiem. Garguła przyszedł do Wisły, bo nikt spoza naszej ligi go nie chciał - zainteresowanie nim było raczej mocno medialne, mógł pójść do nas albo jakiegoś belgijskiego/tureckiego średniaka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2010 o godz. 14:08.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wolfy - jak Ci napisał Oldpara chodzi o czas przeszły. Wyraźnie zaznaczył "jakiś czas temu". Nie uważam, by jego post był głupi. Prawda jest taka, że zawodnik Rody będzie najprawdopodobniej wzmocnieniem naszego składu, jednak nie dlatego, że jest prze .... tylko dlatego, że my teraz tacy ciency jesteśmy. Bo właśnie "jakiś czas temu" spokojnie radziliśmy sobie ze średniakiem holenderskim w pucharach i jakoś nie przypominam sobie, by którykolwiek z piłkarzy NEC wyróżniał się na tle naszych piłkarzy w tamtym okresie. I jak najbardziej można porównać Gargułę do zawodnika Rody, bo były pomocnik Bechatowa to jeden z ostatnich dobrych piłkarzy naszej ligi, który potencjałem nie ustępował np. Szymkowiakowi (przed kontuzjami oczywiście).
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|