The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2010, 14:26
Mamy jakiś meczet w Krakowie?Bo jak nie to trza by pomału zacząć budować
A na serio to właśnie tego typu zawodników należy sprowadzać
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.10.2010, 15:01
Hadouir jak najbardziej na tak! Oglądałem dwa pełne mecze Rody w tym sezonie i wszystkie skróty, mogę potwierdzić, że jest to zdecydowanie zawodnik, który byłby wzmocnieniem dla Wisły. Zawodnik szybki, zwinny, świetny technicznie (w polskich warunkach), idealny do taktyki 4-3-3 jako ofensywny pomocnik lub napastnik, takie wsparcie dla typowego strzelca jakim kiedyś był Brożek. Od lat ma miejsce w podstawowym składzie Rody, mimo że wielu bramek nie strzela, z asystami też tak sobie - to trochę na zasadzie gry Błaszczykowskiego w Borussii, gdzie Kuba ma chyba najgorszy współczynnik goli/asyst z ofensywnych zawodników w drużynie, a i tak jest uważany za gracza, który napędza grę drużyny i robi świetną robotę na skrzydle, ceniony bardziej niż Grosskreutz, mimo że ten drugi ma lepsze statystyki.

Z tego grona wymienionego przez Ogryzek, zdecydowanie widziałbym w Wiśle:

- Krzysztofa Pilarza - gwarancja solidności w bramce, ze znikomą ilością bramkarskich gaf w ostatnich sezonach, miewał wręcz genialne interwencje. Tak samo jak Pietrasiak chyba ma słabych managerów, bo od lat zasługuje choćby na epizod w kadrze, dla mnie Pilarz jest to z pewnością pierwsza trójka bramkarzy ligi.

- Janusz Gol - poprzedni sezon przeciętny, ale jeszcze sezon wcześniej był to zawodnik, którego również widziałem jako zaplecze dla kadry. W tym wygląda na to, że wrócił do dawnej formy, świetny występ z Legią. Idealny zawodnik do konkurencji z Sobolem i Wilkiem.

- Tomasz Lisowski - jako solidny konkurent dla Brożka na lewej obronie.

- Hubert Wołąkiewicz - też przynajmniej od trzech sezonów nie zszedł poniżej przyzwoitego poziomu (co jest sztuką w polskich warunkach), niezły technicznie (dlatego był również próbowany jako defensywny pomocnik), uniwersalny, właściwie może grać na każdej pozycji w obronie i robi to z dobrym skutkiem. Z pewnością zawodnik, który w tym momencie miałby pewne miejsce na środku obrony w Wiśle, do tego 24-letni.

- Marcin Robak - rzadki i cenny typ silnego napastnika, jeden z lepszych w Polsce, szkoda że się kisił w I lidze przez ostatnie dwa lata...mam przeczucie że jeszcze w tym sezonie odpali reprezentacyjną formą, 27-lat to jeszcze wiek w którym może pograć przynajmniej przez 5 lat na dobrym poziomie. Ciekawe na ile jego transfer byłby realny.

Z młodych talentów chętnie sprawdziłbym Mateusza Zacharę, 20-latka z Rakowa Częstochowa, który w tym sezonie zdobył już 10 goli w 12 meczach, a jego drużyna jest aktualnie na 3 miejscu mimo że gra w zdecydowanej większości zawodnikami poniżej 21 roku życia. Kto wie, może to drugi Lewandowski, albo choćby Kucharczyk?
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.10.2010, 15:04
Mówiąc o Boukharim chodziło mi bardziej o to że on się nie na daje na skrzydło bo jest za wolny.A wiek 28 lat to wiek , w którym już raczej piłkarz nie będzie lepszy aczkolwiek może reprezentować stary dobry poziom.A patrząc na rynek Holenderski to wczoraj Hat-trickiem popisał się kolega Kirma z reprezentacji Tim Matavż 21 lat wysoki silny ale raczej nie do wyciągnięcia z Groningen .http://pl.wikipedia.org/wiki/Tim_Matav%C5%BE
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.10.2010, 15:16
rw88 napisał(a):Wyświetl post

Z tego grona wymienionego przez Ogryzek, zdecydowanie widziałbym w Wiśle:

- Krzysztofa Pilarza - gwarancja solidności w bramce, ze znikomą ilością bramkarskich gaf w ostatnich sezonach, miewał wręcz genialne interwencje. Tak samo jak Pietrasiak chyba ma słabych managerów, bo od lat zasługuje choćby na epizod w kadrze, dla mnie Pilarz jest to z pewnością pierwsza trójka bramkarzy ligi.
Pietrasiak?

Cytat:
- Janusz Gol - poprzedni sezon przeciętny, ale jeszcze sezon wcześniej był to zawodnik, którego również widziałem jako zaplecze dla kadry. W tym wygląda na to, że wrócił do dawnej formy, świetny występ z Legią. Idealny zawodnik do konkurencji z Sobolem i Wilkiem.
Moim zdaniem nie jest nam potrzebny co prawda Sobol pewnie za niedługo zakończy karierę, ale wydaje mi się, że z Wilka będziemy mieli dużo pożytku ten chłopak to moim zdaniem jeden z najlepszych polskich def.pom. i przede wszystkim gość jest ambitny.

Cytat:
Z młodych talentów chętnie sprawdziłbym Mateusza Zacharę, 20-latka z Rakowa Częstochowa, który w tym sezonie zdobył już 10 goli w 12 meczach, a jego drużyna jest aktualnie na 3 miejscu mimo że gra w zdecydowanej większości zawodnikami poniżej 21 roku życia. Kto wie, może to drugi Lewandowski, albo choćby Kucharczyk?
W sumie jeśli miałby taki wielki talent to, w tym wieku nie kisiłby się w 3 lidze polskiej.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.10.2010, 15:17
Ściągają młodych, to beczycie że za młodzi, chcą ściągnąć zawodnika ogranego, doświadczonego, który z miejsca wskoczy do pierwszego skladu, to beczycie jeszcze bardziej, wtf?!
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 09.10.2010 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.10.2010, 15:23
Titto napisał(a):Wyświetl post
Pietrasiak?
Tak. Skoro szanse dostawali tacy zawodnicy jak Jop czy Pazdan, tym bardziej od lat solidny Pietrasiak takową powinien otrzymać i późno bo późno, ale otrzymał. Pietrasiak nawet będąc liderem drużyny wicemistrza Polski takowej szansy nie dostał.

Moim zdaniem nie jest nam potrzebny co prawda Sobol pewnie za niedługo zakończy karierę, ale wydaje mi się, że z Wilka będziemy mieli dużo pożytku ten chłopak to moim zdaniem jeden z najlepszych polskich def.pom. i przede wszystkim gość jest ambitny.
I rozumiem, że jeden defensywny pomocnik wystarczy? Będzie rywalizował sam z sobą?

W sumie jeśli miałby taki wielki talent to, w tym wieku nie kisiłby się w 3 lidze polskiej.
Mógłbyś robić za Trzeciaka w Legii z takim (epitet określający sposób Twojego rozumowania sobie w tym miejscu darowałem) myśleniem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.10.2010, 15:56
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek nie ten temat...
Dodatkowo proponowałbym spędzać więcej czasu na świeżym powietrzu. Wymienianie niektórych nazwisk w kontekście Wisły to sabotaż.
Podbijam. Powinieneś przestać śmiecić w temacie, a przede wszystkim odstawić dopalacze. Zresztą i tak coraz trudniej o nie.

Jeżeli uda się ściągnąć tego gościa, to jestem dobrej myśli. Rozmaite pokemony truły mi, kiedy krytykowałem w poprzednim okienku dywersję Basałaja: "To kto według Ciebie nie jest ogórem?". Proszę bardzo - solidny rzemieślnik, jeszcze przed trzydziestką, z masą występów w bardzo silnej lidze. Nie ma co liczyć że będzie zbawcą, ale na pewno podniesie jakość zespołu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.10.2010, 16:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Podbijam. Powinieneś przestać śmiecić w temacie, a przede wszystkim odstawić dopalacze. Zresztą i tak coraz trudniej o nie..
Mógłbyś przybliżyć? Rozumiem że poziom Twojej abstrakcji w myśleniu przewyższa myślenie przeciętnego człowieka ale mam prośbę - zejdź parę poziomów niżej i wyjaśnij co miałeś na myśli

Może faktycznie powinienem umieścić listę darmowców w Gdybym był....

westersyl - darmowcy mają to do siebie że z 20 może 1-2 się nada - to nie sabotaż a realia. A my jak płacimy to przychodzi taki sam szrot jak za darmo ostatnio. Więc po co płacić?
Co do sugestii z wolnym czasem - nie gniewaj się ale może nie mogę wyjść z domu? (Choroba itd) Czasem tak bywa - nie pozwalaj sobie na takie złośliwości bo są poniżej Twojego poziomu

O kolejnym Marokańczyku z holenderskim paszportem nie piszę bo w przeciwieństwie do kolegi rw88 nie widziałem go choćby w 1 meczu, ale wierzę że jest to dobry pomysł.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.10.2010 o godz. 16:13.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.10.2010, 16:19
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś przybliżyć? Rozumiem że poziom Twojej abstrakcji w myśleniu przewyższa myślenie przeciętnego człowieka ale mam prośbę - zejdź parę poziomów niżej i wyjaśnij co miałeś na myśli

(...)

Co do sugestii z wolnym czasem - nie gniewaj się ale może nie mogę wyjść z domu? (Choroba itd) Czasem tak bywa - nie pozwalaj sobie na takie złośliwości bo są poniżej Twojego poziomu
OK, nie wziąłem pod uwagę, że faktycznie mogłeś mieć gorączkę pisząc to. Bo jeżeli było inaczej, to nie mam słów.

Przypomina mi się Arka z czasów Krauzego, gdzie ściągano i dawano duże kontrakty takim właśnie piłkarzom. Do dziś wszystkich się nie pozbyli, a po drodze omal dwa razy nie spadli.

Pazdan, Magiera, Polczak, Wasiluk - to jest dopiero abstrakcja. A takich nazwisk jest tam w chu...
Rozumiem, że według Ciebie chodzi o to, żeby "polska Wisła" broniła się przed spadkiem?

A ogólnie - ten temat nie służy do dyskusji o własnych propozycjach. Czytałeś posty Kominka, nie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.10.2010, 16:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
OK, nie wziąłem pod uwagę, że faktycznie mogłeś mieć gorączkę pisząc to. Bo jeżeli było inaczej, to nie mam słów.

Przypomina mi się Arka z czasów Krauzego, gdzie ściągano i dawano duże kontrakty takim właśnie piłkarzom. Do dziś wszystkich się nie pozbyli, a po drodze omal dwa razy nie spadli.

Pazdan, Magiera, Polczak, Wasiluk - to jest dopiero abstrakcja. A takich nazwisk jest tam w chu...
Rozumiem, że według Ciebie chodzi o to, żeby "polska Wisła" broniła się przed spadkiem?

A ogólnie - ten temat nie służy do dyskusji o własnych propozycjach. Czytałeś posty Kominka, nie?
Po pierwsze wiem że się pomyliłem z wstawieniem mojej listy do tego tematu (co przyznałem w poprzednim poście - może jakiś mod usunie, przeniesie do "Gdybym był.....)

Po drugie istnieje coś takiego jak "dobra wola" rozmówcy w dyskusji. Można się przypierdalać do wszystkiego (Ty czyli pan usterkowicz - wszyscy błądzą ja jeden dobrze widzę....) znalazł świetną okazję.

Dobrze wiesz (sam wyboldowany przez mnie opis o tym świadczy, że jest to lista darmowców i sam widziałbym kilku zaledwie z tej listy piłkarzy w Wiśle a nie wszystkich. Założenie było za darmo - kto jest do wzięcia a nie kto jest dobry i jest piłkarzem moich marzeń jest na tej liście.
No ale taki "mózgowiec" jak Ty nie omieszkał nie przeczytać ze zrozumieniem i od razu znalazł możliwość przykąsania - w myśl zasady - ukąszę będzie mi lepiej - jestem mądrzejszy.

PS
Miałem kiedyś taką koleżankę w pracy jak Ty - dosłownie z każdym musiał się posprzeczać. Odkąd tu jestem na forum czy jest jakaś osoba z którą byś się nie posprzeczał (łącznie z rav) ? Nie gniewaj się ale mam wielką nieprzyjemność polemiki z Tobą i jeśli to jest możliwe odrzuć się ode mnie. Jeśli jesteś jeszcze modem - usuń tą listę jak cie boli, przenieś itd Jeśli już nie jesteś - sam wiesz
(Nie chciałem cie obrazić - sam wiesz jak się zachowujesz)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.10.2010, 16:43
Dobrze wiesz (sam wyboldowany przez mnie opis o tym świadczy, że jest to lista darmowców i sam widziałbym kilku zaledwie z tej listy piłkarzy w Wiśle a nie wszystkich. Założenie było za darmo - kto jest do wzięcia a nie kto jest dobry i jest piłkarzem moich marzeń jest na tej liście.
No właśnie nie wiem przede wszystkim, jaki był cel tej listy. Pomijam już absurdy w stylu Arboledy ( taniocha, szczególnie po tym sezonie na pewno do nasz przyjdzie, zamiast iść za granicę ), ale cały tamten post był nie na temat i bez sensu.

To naprawdę fascynujące, że Wasilukowi kończy się kontrakt, kibice Cracovii na pewno się cieszą. Z końca umowy Pazdana radują się zaś przede wszystkim prezesi Górnika, którzy swego czasu ( na fali fascynacji Beenhakkerem ) dali mu o wiele za duże w stosunku do umiejętności zarobki. Ale co to ma wspólnego z naszą polityką transferową, albo z Wisłą w ogóle - pojęcia nie mam. Wątpię, żeby Valcxx przyszedł tutaj aby ściągać darmowców z naszej ligi.

EDIT: Jeszcze a propos tego gościa, którym rzekomo się interesujemy. Mówi się, że zawodnik z zagranicy powinien być dwa razy lepszy od rodaka w składzie. To bzdura, ale w przypadku Garguły faktycznie - jest nieskończenie razy lepszy. Trudno być gorszym od gościa, który w ogóle nie gra. Skoro rozegrał tyle meczy, to pewnie ma w miarę zdrowe kolana, nie łapie infekcji i ogólnie nie jest pechowcem. To już coś.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.10.2010 o godz. 16:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.10.2010, 17:58
W sumie to jeszcze jakiś Lisowski na lewe skrzydło i kadra skompletowana. Można by tak rzec, ale trenera i tak czeka dużo pracy, by z tym zespołem coś osiągnąć.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.10.2010, 18:05
Liszowska ? Przeciez Ona gruba jest
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 09.10.2010, 18:11
Ronaldo też był gruby, więc Liszowska może być. A nuż ujawni swój talent piłkarski...

Nie no - z pewnością jeszcze kilka transferów by się przydało, ale warto byłoby wszystko budować powoli, ze 2 transfery przed wiosną, a w lecie też ze 2-3 transfery, które realnie podnoszą wartość drużyny, a nie tylko wirtualnie.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 09.10.2010, 18:14
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Liszowska ? Przeciez Ona gruba jest
no to lepiej Piróg, jak już mamy wziąć celebrytę...geja w Wiśle jeszcze nie było
a przynajmniej szczupły i wysportowany
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.10.2010, 18:16
Ten rzemieślnik z Holandii to może być takie wzmocnienie jakościowe, jakim było przyjście Clebera. Klasa sama dla siebie. Może - bo nie mam pojęcia, jak ten facet gra i co sobą reprezentuje. Niezłe statystyki to ma i Sebek Mila. Może ktoś, kto ogląda ligę holenderską się wypowie.

Co do tej listy Ogryzka, to chociaż są to w większości jakieś odpady, to my przez ostatnie lata wzmacnialiśmy się graczami tylko tej klasy - tyle, że z zagranicy. Nie chcę ich oglądać w Krakowie, tak samo jak nie mogę patrzeć na Bunozę, jak nie mogłem patrzeć na Beto i jak pewnie będę musiał jeszcze oglądać Łobo.

Co do Manu, to Arboleda jest specyficznym człowiekiem i myślę, że oprócz pieniędzy w jego transferze wielką rolę odgrywałby czynnik psychologiczny. Tak, czy inaczej - dla nas s.f., bo nie mamy ani pieniędzy, ani atutów sportowych, ani atmosfery w szatni.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 09.10.2010, 19:24
Można by było się przyjrzeć 20-latkowi z Podbeskidzia Bielsko Biała, Charlesowi Uchena po 10 kolejkach ma już na koncie 10 goli.
Odpowiedz cytując
Kosa_
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 09.10.2010, 19:40
Lechia Gdańsk
Hubert Wołąkiewicz - obrońca (środek, lewa obrona) chętnie bym go widział w Wiśle
Paweł Buzała
Wołąkiewicz po powrocie podpisuje nowy kontrakt z Lechią.

Buzała - podobno już z nim rozmawiają.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.10.2010, 19:50
Można by było się przyjrzeć 20-latkowi z Podbeskidzia Bielsko Biała, Charlesowi Uchena po 10 kolejkach ma już na koncie 10 goli.
1. Był już kiedyś u nas na testach - rozbiło sie o prowizje dla managera
2. We Flocie Świnoujście gra a nie w Podbeskidziu
3. w te jego 20 lat to chyba nikt nie wierzy...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.10.2010, 20:13
ma 20 lat ten z floty, nie przesadzajcie...
poza tym zly temat
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.10.2010, 21:34
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Niezłe statystyki to ma i Sebek Mila.
Tyle że Sebek miał swoją szansę i był za cienki tak na Austrię jak i Norwegię z tego co pamiętam.
Gość jest jednym z najbardziej cenionych zawodników Rody, gwiazdą oczywiście nie jest bo grał by w lepszym klubie ale tak jak napisałeś - solidny rzemieślnik i takich nam trzeba.Dojrzali zawodnicy, grający non stop w 1 składzie są w cenie bo wiadomo czego się po nich spodziewać.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.10.2010, 22:36
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle że Sebek miał swoją szansę i był za cienki tak na Austrię jak i Norwegię z tego co pamiętam.
Gość jest jednym z najbardziej cenionych zawodników Rody, gwiazdą oczywiście nie jest bo grał by w lepszym klubie ale tak jak napisałeś - solidny rzemieślnik i takich nam trzeba.Dojrzali zawodnicy, grający non stop w 1 składzie są w cenie bo wiadomo czego się po nich spodziewać.
Ja po prostu nic o nim nie wiem, stąd umiarkowany sceptycyzm i milion warunków, które musi spełnić, żeby powtórzył się casus Clebera : )

Jeśli serio jest taki solidny - to wspaniale, tylko przyklasnąć. Ale solidność, to raczej cecha dobrych defensorów, zawodnik ofensywny powinien mieć błysk i pazur - miał go nawet wiecznie przymulony Szymek : ) To były czasy : )
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.10.2010, 23:27
Jakbyśmy trafili na Rodę w pucharach jakiś czas temu, to wszyscy by skakali z radości, że awans prawie w kieszeni. Więc bez przesady nad tymi zachwytami, że dobry, bo z Rody.
Może być dobry, owszem, ale równie dobrze może zniknąć jak Garguła - który miał większy potencjał jak przechodził do Wisły.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.10.2010, 23:42
Co do bramkarza to podoba mi sie Pilarz z Ruchu.Zapewnia przynajniej jakis spokoj z tylu,jak widze gre Ruchu w tym sezonie. Jego ilosc baboli na sezon to dla Pawelka jeden mecz wiec tu nie ma o czym mówic.Ja bym go bral,ale u nas pwnie wybierze sie kierunek zachodni i bedziemy szukac kolejnego Jovanica.

Co do tego goscia z Rody to napewno bylby wzomcniem ale mysle ze Maaskant takich rozgrywajacych czy napastnikow zna w Holandiii jescze kiliku wiec tu trzeba spokojnie sie zastanowic.No bo teraz gracze beda przychodzili w wiekszoci do nas z tamtad.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.10.2010, 00:41
Największe sukcesy odnosiliśmy wtedy gdy mieliśmy zawodników którzy walczyli o to aby odnieść sukces w Europie. Teraz szukamy takich zawodników których już nigdzie nie chcą więc wcale to takie super nie jest. Wiem że budżet nie pozwala na inwestycję w młodych dobrych graczy( tym bardziej że trener ma drużynę zbyt krótko i nie miał szans jej przygotować o wyborze zawodników nie wspomnę) którzy mogli być czymś nowym. Po ostatnich meczach młodej Wisły mam nadzieję że przynajmniej jeden gracz trafi do seniorów
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 10.10.2010, 12:16
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Co do tego goscia z Rody to napewno bylby wzomcniem ale mysle ze Maaskant takich rozgrywajacych czy napastnikow zna w Holandiii jescze kiliku wiec tu trzeba spokojnie sie zastanowic.No bo teraz gracze beda przychodzili w wiekszoci do nas z tamtad.
Osobiście nie chciałbym, by głównym powodem, by przychodzili do nas piłkarze z Holandii była dobra znajomość rynku holenderskiego. Te transfery w pionie sportowym(mówię o dyrektorze sportowym i trenerze) powinny nam dać efekt nie tylko w postaci dobrych zawodników z Holandii, ale i również zawodników nieznanych, stosunkowo tanich, ale relatywnie dobrych i młodych, na których Wisła mogłaby w przyszłości zarobić, bo powiedzmy sobie szczerze - klub też musi się jakoś finansować - nie tylko przez sprzedaż biletów, jakiegoś sponsora strategicznego, ale też dzięki dobrym transferom z klubu.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 10.10.2010, 13:22
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nie chciałbym, by głównym powodem, by przychodzili do nas piłkarze z Holandii była dobra znajomość rynku holenderskiego. Te transfery w pionie sportowym(mówię o dyrektorze sportowym i trenerze) powinny nam dać efekt nie tylko w postaci dobrych zawodników z Holandii, ale i również zawodników nieznanych, stosunkowo tanich, ale relatywnie dobrych i młodych, na których Wisła mogłaby w przyszłości zarobić, bo powiedzmy sobie szczerze - klub też musi się jakoś finansować - nie tylko przez sprzedaż biletów, jakiegoś sponsora strategicznego, ale też dzięki dobrym transferom z klubu.
Ciężko wypromować coś, co pokazuje się tylko u siebie na podwórku. A żeby pokazać innym trzeba się wybić w Polsce. Póki co robimy za średniaka, trzeba realnych wzmocnień żeby zmienić nasz obecny status. Nie chodzi nam chyba o to, żeby dostarczyć grajków do Levadii czy Karabachowi, więc żeby przejść te dwie pierwsze fazy trzeba znowu się wzmocnić. Bardzo chętnie widziałbym takich grajków jakich Ty napisałeś - nieznani, tani, dobrzy, młodzi. Przecież to takie proste wysłać Zdzicha żeby nam znalazł takich.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 10.10.2010, 13:34
Ja jednak jestem takiego zdania, że drużyna jest na pierwszą szóstkę conajmniej. Zespół się zgrywa, trzeba czasu na to zgranie, a transferów nie ma co robić "na szybko", tylko lepiej wybrać klasowych, przyzwoitych piłkarzy, zarówno już doświadczonych, relatywnie dobrych jak ten z Rody, ale i zainwestować w młodych zdolnych. Ale Zdzicha to najchętniej widziałbym na "zielonej trawce".
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.10.2010, 13:59
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jakbyśmy trafili na Rodę w pucharach jakiś czas temu, to wszyscy by skakali z radości, że awans prawie w kieszeni.
Tak samo, jak skakali przy Levadii i Karabachu, że o Vittorii nie wspomnę. Roda pojechałaby z nami jak chciała, wiec reszta Twojego postu jest zwyczajnie głupia. Bardzo głupia.
Podczas zgrupowań trzepnął nas niemiecki trzecioligowiec, ale u niektórych jak widzę wciąż świetne samopoczucie - co tam taka Roda, wciągnęlibyśmy ją nosem. Co prawda od trzech lat gramy permanentną chujnię i przegrywamy w lidze z ogórami...

A porównanie pomocnik z Bełchatowa = pomocnik z Rody Kerkrade - kabaret.

Może pora zejść na ziemię? Garguła jest, był i będzie w piłce nikim. Tak jak 99,9% polskich zawodników. Gość z pierwszego składu Rody - to zawodnik rozpoznawalny na rynku piłkarskim, jego nazwisko coś mówi menadżerom poważnych klubów. Czy się sprawdzi, czy w ogóle przyjdzie- to inna sprawa, ale nie porównujcie kogoś grającego profesjonalnie w piłkę z gwiazdorkiem podwórkowej ligi, ok? A - przepraszam, byłym gwiazdorkiem.
Garguła przyszedł do Wisły, bo nikt spoza naszej ligi go nie chciał - zainteresowanie nim było raczej mocno medialne, mógł pójść do nas albo jakiegoś belgijskiego/tureckiego średniaka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2010 o godz. 14:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.10.2010, 16:07
Wolfy - jak Ci napisał Oldpara chodzi o czas przeszły. Wyraźnie zaznaczył "jakiś czas temu". Nie uważam, by jego post był głupi. Prawda jest taka, że zawodnik Rody będzie najprawdopodobniej wzmocnieniem naszego składu, jednak nie dlatego, że jest prze .... tylko dlatego, że my teraz tacy ciency jesteśmy. Bo właśnie "jakiś czas temu" spokojnie radziliśmy sobie ze średniakiem holenderskim w pucharach i jakoś nie przypominam sobie, by którykolwiek z piłkarzy NEC wyróżniał się na tle naszych piłkarzy w tamtym okresie. I jak najbardziej można porównać Gargułę do zawodnika Rody, bo były pomocnik Bechatowa to jeden z ostatnich dobrych piłkarzy naszej ligi, który potencjałem nie ustępował np. Szymkowiakowi (przed kontuzjami oczywiście).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów