|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tak, tak, pewnie, ze sie przebije
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kolejny Holender na celowniku Wisły Kraków
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...86620&nr_str=1 troche za duzo tych marokaniczyków ale zobaczymy jak beda grac ale to oznacza pozegnaniem sie z kimś jirska,sobol,garguła |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() Pewnie szukamy piłkarza w ataku, który nie będzie stal jak kołek. Bo jak na razie drepczą 2 gwiazdy z przodu a gry zero.
Ostatnio edytowane przez tofik : 09.10.2010 o godz. 09:13.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=KkC-NI8j8I4 i wyciąc rywala też potrafi.Widac że charakterny z niego koleś http://www.youtube.com/watch?v=m8wdzM08D_s
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.10.2010 o godz. 09:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Pismaki musza o czyms pisac, przeciez ledwo sie okienko transferowe skonczylo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Na forum Zbymaka podali tego njusa parę dni temu i teraz krąży info po sieci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A ja mam nadzieję, że to prawda, bo gdyby nie to, że Maaskant miał z nim kontakt wcześniej, to należałoby to traktować jako SF.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A w Ramadan będzie Wisła musiała wziąć wolne.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Myślę,że to jest transfer (jeśli dojdzie do skutku) na tę chwilę potrzebny.
Jeśli facet okaże się przydatny może wprowadzi nową jakość w drużynie. Nie oszukujmy się muszą być zmiany w drużynie. Nie mam obiekcji żeby się pożegnać z każdym z panów, jesli przyniesie to pożądany skutek w postaci lepszej gry Wisły ! Trener już chyba poznał możliwości i wady każdego z zawodników. Czas na wiosnę zrobić wietrzenie w drużynie i muszą odejść zawodnicy nieprzydatni dla klubu. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Co do samego zawodnika, to nie mam najmniejszych wątpliwości, że byłoby to wzmocnienie i bynajmniej nie na podstawie powyższym filmików to twierdzę (jego trafienia do pustej bramki mnie nie interesują), ale tego, że jest podstawowym zawodnikiem klubu na przyzwoitym poziomie, w lidze o poziomie co najmniej dobrym. ![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem bezsensem jest ściąganie 28letniego piłkarza z doświadczeniem.Widzimy jak gra Boukhari na dzień dzisiejszy-słabo (brak szybkości ) . Wolałbym aby szanse dostał Jirsak czy Rado niż wydać 400 tyś euro na piłkarza który pewnie najlepsze lata ma już za sobą ...
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Akurat według mnie Boukhari to w ostatnich meczach jeden z lepszych zawodników w naszej drużynie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
no ale od początku było wiadomo że Boukhari będzie potrzebował czasu bo nie w formie .. co do tego transferu tego 28latka to ja i tak liczę ze Garguła dojdzie do formy z przed kontuzji ale to już najwcześniej po przerwie zimowej niestety..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Garguła = Dawidowski ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wszystko zależy od tego ile masz pieniędzy i jak długo chcesz budować drużynę..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Przeglądam skarb kibica - i takim piłkarzom kończą się kontrakty najpóźniej 30.06.2011 - czyli można z nimi podpisać kontrakty już w przerwie zimowej a od nowego sezonu mogą już grać w Wiśle
Tylko takich podaje - bo są do wyjęcia za darmo od nowego sezonu albo od zimy za nieduże pieniądze (a My jak wiadomo groszem nie śmierdzimy) I żeby nie było - większość z nich niekoniecznie to wymarzeni przeze mnie piłkarze czy też wręcz pożądani no ale przynajmniej niewiele kosztują dlatego nie podaję takich z dłuższymi kontraktami (wiadomo kasa) ![]() Myślę że kilku mogłoby się nam przydać Arka Norbert Witkowski - bramkarz Michał Płotka - środkowy/boczny obrońca Tadas Labukas - napastnik Cracovia (wiem, wiem ale podaję) Piotr Polczak Marek Wasiluk - mamy bośniackiego "Wasiluka" to może też pokusimy się o oryginał GKS Bełchatów Łukasz Sapela - bramkarz (gorszy od Jovanića/Pawełka nie jest) Janusz Gol - defensywny pomocnik Tomasz Wróbel - pomocnik Grzegorz Kuświk - napastnik Górnik Zabrze Mariusz Magiera - obrońca - grał już w Wiśle ![]() Michał Pazdan - obrońca Grzegorz Bonin - pomocnik Adam Danch - pomocnik Jagiellonia Marcin Burchardt - ? Tomasz Kupisz - jego chętnie Korona Nikola Mijailović - ![]() Lech - kilku piłkarzom z końcem sezonu kończą się kontrakty a nuż ktoś woli Kraków niż Poznań? Manuel Arboleda Luis Henriquez Ivan Djurdjević Tomasz Bandrowski Kamil Drygas Jak oni nam z Dolhą my im z Arboledą? ![]() Lecha Gdańsk Huber Wołąkiewicz - obrońca (środek, lewa obrona) chętnie bym go widział w Wiśle ![]() Paweł Buzała Legia Sebastian Szałachowski - (ale czy On w ogóle jest kiedykolwiek zdrowy?) Jakub Wawrzyniak - jak z jego dopingiem? Maciej Iwański - tego za charakter to na pewno nie ![]() Polonia Bytom Szymon Sawala - pomocnik Polonia Warszawa Andreu - pomocnik Daniel Mąka - pomocnik Łukasz Piątek - pomocnik Daniel Gołębiewski - napastnik (przynajmniej dużo biega) Ruch Krzysztof Pilarz - bramkarz - solidny Rafał Grodzicki - obrońca Łukasz Janoszka - pomocnik Gabor Straka - pomocnik Śląsk Wrocław Marian keleman - bramkarz Amir Spahić - obrońca Vuk Sotirović - kiedy on ostatnio zdobył bramkę? Widzew Tomasz Lisowski - obrońca - nie udało się teraz to może zimą się uda? ![]() Wojciech Szymanek - obrońca Mindaugas Panka - pomocnik Marcin Robak - napastnik - może warto rozważyć? Zagłębie Lubin Bartosz Rymaniak - obrońca - młody, zdolny Dawid Plizga - napastnik Tak jak pisałem, tylko takich wymieniłem którzy najpóźniej od nowego sezonu mogą być za darmo, a w zimie mogą z nami podpisać kontrakt. Więc większość to nie są wymarzeni kopacze, no ale może kilku się nada;D (Oczywiście to tak z przymrużeniem oka) Wiadomo że my groszem nie śmierdzimy bez względu ilu Marcelo sprzedamy ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Twój początkowy argument jest z kosmosu. Co ma wspólnego jeden zawodnik z drugim, żeby wyciągać z tego jakiekolwiek wnioski? Nie rozumiem również zastrzeżeń do wieku. 28 lat, to świetny wiek dla piłkarza. Xavi ma 30 i...? |
|
|
|
Guest
|
|
Porównywanie Rado czy Jirsaka do zawodnika, który ma multum meczów w lidze holenderskiej jest co najmniej śmieszne. Wychowany w innej kulturze inne umiejtnosci technicznie, taktyczne, pewnie też większe możliwości motoryczne, + masa doświadczenia w lidze znacznie silniejszej od polskiej. Co do Bokuhariego to widać ze ma duże braki w przygotowaniu fizycznym. Mimo wszystko pokazał kilka zagrań po z których mieliśmy już pożytek w postaci bramkowej. Ogryzek nie ten temat... Dodatkowo proponowałbym spędzać więcej czasu na świeżym powietrzu. Wymienianie niektórych nazwisk w kontekście Wisły to sabotaż.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.10.2010 o godz. 13:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a moim zdaniem jest to dobry ruch, nie da się bowiem w 1-2 sezony zbudować drużynę marzeń. Trzeba mieć zawodników, którzy swoim doświadczeniem wpłyną na grę pozostałych. Przecież ten człowiek zagrał prawi 200 meczy w lidze holenderskiej i strzelił ponad 30 bramek. A w dodatku to nie ma 67 lat i nie chce dograć do emerytury u nas...byle jak, byle do przodu. Może być nawet na 2 lata, jeśli dzięki temu ruszy naszą grę do przodu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Sprowadzenie takiego pilkarza, to byloby napewno duze wzmocnienie. Saidi w Cracovii pokazuje, co znaczy podstawowy plac w Holandii.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Czy chcesz czy nie Jirsak zagrał już wystarczającą ilość minut, żeby stwierdzić, że to nie jest ktoś, kto zawładnie ofensywą Wisły (co najwyżej rezerwa). Rado to BYĆ MOŻE melodia przyszłości. W obliczu ciągłego braku formy u Garguły, zgodzisz się ze mną, że kreator gry jest dość wyraźnie potrzebny...
Ostatnio edytowane przez m_staszek : 09.10.2010 o godz. 14:06.
![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chyba słabo u niektórych z myśleniem. Potrzebujemy młodych zawodników ? No dobra, ale chyba do ME. Bo Cupiał wyrzuca trenera co 2 lata więc do czego tacy młodzi trenerowi, którego już nie będzie gdy oni zaczną coś grac ?
Przecież Maaskant tu przyjechał zrobić wynik więc będzie sobie budował drużynę pod wynik, a nie na przyszłość i robił z nas Arsenal. Albo ogrywamy młodych, albo wygrywamy ligę i to jest chyba jasne, ale jak widać nie dla wszystkich. ![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|