The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2010, 16:14
Tak, tak, pewnie, ze sie przebije
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.10.2010, 18:49
Cytat:
prawie 2 metry(195 cm) ma ten pozyskany z Młodej Ekstraklasy Polonii Warszawa Jacek Pawłowski.W Ekstraklasie rozegrał 2 mecze w sezonie 2008-09.KSP ma Sobiecha,Smolarka i Gołębiewskiego to dla Pawłowskiego miejsca zabrakło.U Nas mniejsza konkurencja w ataku wiec mam nadzieje że chłopak sie przebije i udowodni że ma talent
http://www.ksppolonia.pl/web/index.php?typ=news&id=3473
Skorża wraca do Wisły?
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.10.2010, 00:39
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Skorża wraca do Wisły?
Chyba na placu budowy komórki za swoją hacjendą w Radomiu.
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.10.2010, 08:58
Kolejny Holender na celowniku Wisły Kraków
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...86620&nr_str=1

troche za duzo tych marokaniczyków ale zobaczymy jak beda grac ale to oznacza pozegnaniem sie z kimś jirska,sobol,garguła
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.10.2010, 09:02
A cóż to za źródło? Czyżby kolejny szpec od marketingu się chce rozreklamować?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.10.2010, 09:03
pcpc napisał(a):Wyświetl post

troche za duzo tych marokaniczyków ale zobaczymy jak beda grac ale to oznacza pozegnaniem sie z kimś jirska,sobol,garguła
Straszne, jak sobie poradzimy bez nich.
Pewnie szukamy piłkarza w ataku, który nie będzie stal jak kołek. Bo jak na razie drepczą 2 gwiazdy z przodu a gry zero.
Ostatnio edytowane przez tofik : 09.10.2010 o godz. 09:13.
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.10.2010, 09:28
pcpc napisał(a):Wyświetl post

jeśli to wogóle prawda to ciekawy zawodnik z niego jest
http://www.youtube.com/watch?v=KkC-NI8j8I4

i wyciąc rywala też potrafi.Widac że charakterny z niego koleś
http://www.youtube.com/watch?v=m8wdzM08D_s
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.10.2010 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.10.2010, 09:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post

i wyciąc rywala też potrafi.Widac że charakterny z niego koleś
http://www.youtube.com/watch?v=m8wdzM08D_s
To sie nazywa buractwo i niemoznosc zapanowania nad emocjami. Tak samo sie Maly zachowal jak go na Cracovii wyzywali.
Pismaki musza o czyms pisac, przeciez ledwo sie okienko transferowe skonczylo.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.10.2010, 09:48
Może będziemy mieli w końcu rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia. Zawodnik z takim ograniem w Holandii może być skarbem drużyny. Mam nadzieje, że już zimą.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.10.2010, 10:03
Na forum Zbymaka podali tego njusa parę dni temu i teraz krąży info po sieci
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.10.2010, 10:06
A ja mam nadzieję, że to prawda, bo gdyby nie to, że Maaskant miał z nim kontakt wcześniej, to należałoby to traktować jako SF.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.10.2010, 10:39
No tak. To byłby dobry transfer. Tylko ja narazie tymi informacjami czuję się rozczarowany. Wolałbym, by to byli młodzi zdolni piłkarze, drużynie zapewniono dobre warunki treningowe etc. Choć, nie powiem - byłby to dobry zawodnik, takiego piłkarza do środka pola właśnie nam trzeba.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 09.10.2010, 10:41
Proszę mi przypomnieć, kiedy się zaczyna zimowe okienko? Bo mi wyleciało z głowy...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.10.2010, 11:01
A w Ramadan będzie Wisła musiała wziąć wolne.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.10.2010, 12:01
Każda plotka ma w sobie odrobinę prawdy. Zawodnik gra obecnie w drużynie, która w Holandii jest piąta w lidze. Strzelił nawet ostatnio bramkę. Ma 28 lat. Jest jeszcze całkiem młody. Cóż. Dobry, doświadczony już zawodnik przydałby się naszej drużynie. Ma doświadczenie w grze z takimi drużynami jak Ajax, czy PSV. Jest to niewątpliwie duży plus dla tego zawodnika. Martwi mnie jedynie to, że narazie wydawać by się mogło, że trener i dyrektor sportowy wykorzystują swoje kontakty w Holandii do kupowania zawodników. Jest to, owszem duży plus dla naszej drużyny, jednak wolałbym, żeby oni wyciągali też młodych, zdolnych, za których Wisła mogłaby w przyszłości zarobić, a taki Hadouir pogra ze 2-3 lata w naszej drużynie, znudzi mu się i może nawet odejdzie za darmo. Nie jest to dobra polityka transferowa, bo przecież nam chodzi też o zarabianiu na młodych, zdolnych talentach, dzięki temu w przyszłości moglibyśmy podnieść swój piłkarski poziom. Sprzedając młodych zdolnych i kupując kolejnych.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.10.2010, 12:21
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Każda plotka ma w sobie odrobinę prawdy. Zawodnik gra obecnie w drużynie, która w Holandii jest piąta w lidze. Strzelił nawet ostatnio bramkę. Ma 28 lat. Jest jeszcze całkiem młody. Cóż. Dobry, doświadczony już zawodnik przydałby się naszej drużynie. Ma doświadczenie w grze z takimi drużynami jak Ajax, czy PSV. Jest to niewątpliwie duży plus dla tego zawodnika. Martwi mnie jedynie to, że narazie wydawać by się mogło, że trener i dyrektor sportowy wykorzystują swoje kontakty w Holandii do kupowania zawodników. Jest to, owszem duży plus dla naszej drużyny, jednak wolałbym, żeby oni wyciągali też młodych, zdolnych, za których Wisła mogłaby w przyszłości zarobić, a taki Hadouir pogra ze 2-3 lata w naszej drużynie, znudzi mu się i może nawet odejdzie za darmo. Nie jest to dobra polityka transferowa, bo przecież nam chodzi też o zarabianiu na młodych, zdolnych talentach, dzięki temu w przyszłości moglibyśmy podnieść swój piłkarski poziom. Sprzedając młodych zdolnych i kupując kolejnych.
Potrzebujemy i młodych i doświadczonych. Trudno również na podstawie jednego potencjalnego transferu oceniać, jak będzie wyglądała nasza polityka w tym względzie.

Poza tym w ostatnim okienku pozyskaliśmy przecież kilku młodych, zdolnych .
Odpowiedz cytując
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.10.2010, 12:37
Myślę,że to jest transfer (jeśli dojdzie do skutku) na tę chwilę potrzebny.
Jeśli facet okaże się przydatny może wprowadzi nową jakość w drużynie.
Nie oszukujmy się muszą być zmiany w drużynie.
Nie mam obiekcji żeby się pożegnać z każdym z panów, jesli przyniesie to pożądany skutek w postaci lepszej gry Wisły !
Trener już chyba poznał możliwości i wady każdego z zawodników.
Czas na wiosnę zrobić wietrzenie w drużynie i muszą odejść zawodnicy nieprzydatni dla klubu.
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Stary 09.10.2010, 12:40
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
To sie nazywa buractwo i niemoznosc zapanowania nad emocjami. Tak samo sie Maly zachowal jak go na Cracovii wyzywali.
Pismaki musza o czyms pisac, przeciez ledwo sie okienko transferowe skonczylo.
Nie powiedziałbym, wślizg przed nogi, a nie w nogi, a to zasadnicza różnica. Ja tam nic brutalnego nie widziałem, a buractwa to już z pewnością.
Co do samego zawodnika, to nie mam najmniejszych wątpliwości, że byłoby to wzmocnienie i bynajmniej nie na podstawie powyższym filmików to twierdzę (jego trafienia do pustej bramki mnie nie interesują), ale tego, że jest podstawowym zawodnikiem klubu na przyzwoitym poziomie, w lidze o poziomie co najmniej dobrym.
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.10.2010, 12:55
Moim zdaniem bezsensem jest ściąganie 28letniego piłkarza z doświadczeniem.Widzimy jak gra Boukhari na dzień dzisiejszy-słabo (brak szybkości ) . Wolałbym aby szanse dostał Jirsak czy Rado niż wydać 400 tyś euro na piłkarza który pewnie najlepsze lata ma już za sobą ...
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 09.10.2010, 13:05
Akurat według mnie Boukhari to w ostatnich meczach jeden z lepszych zawodników w naszej drużynie.
Odpowiedz cytując
Rumi
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.10.2010, 13:06
no ale od początku było wiadomo że Boukhari będzie potrzebował czasu bo nie w formie .. co do tego transferu tego 28latka to ja i tak liczę ze Garguła dojdzie do formy z przed kontuzji ale to już najwcześniej po przerwie zimowej niestety..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.10.2010, 13:10
Rumi napisał(a):Wyświetl post
no ale od początku było wiadomo że Boukhari będzie potrzebował czasu bo nie w formie .. co do tego transferu tego 28latka to ja i tak liczę ze Garguła dojdzie do formy z przed kontuzji ale to już najwcześniej po przerwie zimowej niestety..
Garguła jak sie nie łapał do kadry meczowej, pomijając chore ucho, grał w ME i szału nie robił.
Garguła = Dawidowski
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.10.2010, 13:11
Wszystko zależy od tego ile masz pieniędzy i jak długo chcesz budować drużynę..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.10.2010, 13:12
Przeglądam skarb kibica - i takim piłkarzom kończą się kontrakty najpóźniej 30.06.2011 - czyli można z nimi podpisać kontrakty już w przerwie zimowej a od nowego sezonu mogą już grać w Wiśle
Tylko takich podaje - bo są do wyjęcia za darmo od nowego sezonu albo od zimy za nieduże pieniądze (a My jak wiadomo groszem nie śmierdzimy)

I żeby nie było - większość z nich niekoniecznie to wymarzeni przeze mnie piłkarze czy też wręcz pożądani no ale przynajmniej niewiele kosztują dlatego nie podaję takich z dłuższymi kontraktami (wiadomo kasa)
Myślę że kilku mogłoby się nam przydać

Arka
Norbert Witkowski - bramkarz
Michał Płotka - środkowy/boczny obrońca
Tadas Labukas - napastnik

Cracovia (wiem, wiem ale podaję)
Piotr Polczak
Marek Wasiluk - mamy bośniackiego "Wasiluka" to może też pokusimy się o oryginał (to tak żartem)

GKS Bełchatów
Łukasz Sapela - bramkarz (gorszy od Jovanića/Pawełka nie jest)
Janusz Gol - defensywny pomocnik
Tomasz Wróbel - pomocnik
Grzegorz Kuświk - napastnik

Górnik Zabrze
Mariusz Magiera - obrońca - grał już w Wiśle
Michał Pazdan - obrońca
Grzegorz Bonin - pomocnik
Adam Danch - pomocnik

Jagiellonia
Marcin Burchardt - ?
Tomasz Kupisz - jego chętnie

Korona
Nikola Mijailović -

Lech - kilku piłkarzom z końcem sezonu kończą się kontrakty a nuż ktoś woli Kraków niż Poznań?
Manuel Arboleda
Luis Henriquez
Ivan Djurdjević
Tomasz Bandrowski
Kamil Drygas
Jak oni nam z Dolhą my im z Arboledą?

Lecha Gdańsk
Huber Wołąkiewicz - obrońca (środek, lewa obrona) chętnie bym go widział w Wiśle
Paweł Buzała

Legia
Sebastian Szałachowski - (ale czy On w ogóle jest kiedykolwiek zdrowy?)
Jakub Wawrzyniak - jak z jego dopingiem?
Maciej Iwański - tego za charakter to na pewno nie

Polonia Bytom
Szymon Sawala - pomocnik

Polonia Warszawa
Andreu - pomocnik
Daniel Mąka - pomocnik
Łukasz Piątek - pomocnik
Daniel Gołębiewski - napastnik (przynajmniej dużo biega)

Ruch
Krzysztof Pilarz - bramkarz - solidny
Rafał Grodzicki - obrońca
Łukasz Janoszka - pomocnik
Gabor Straka - pomocnik

Śląsk Wrocław
Marian keleman - bramkarz
Amir Spahić - obrońca
Vuk Sotirović - kiedy on ostatnio zdobył bramkę?

Widzew
Tomasz Lisowski - obrońca - nie udało się teraz to może zimą się uda?
Wojciech Szymanek - obrońca
Mindaugas Panka - pomocnik
Marcin Robak - napastnik - może warto rozważyć?

Zagłębie Lubin
Bartosz Rymaniak - obrońca - młody, zdolny
Dawid Plizga - napastnik ?

Tak jak pisałem, tylko takich wymieniłem którzy najpóźniej od nowego sezonu mogą być za darmo, a w zimie mogą z nami podpisać kontrakt. Więc większość to nie są wymarzeni kopacze, no ale może kilku się nada;D
(Oczywiście to tak z przymrużeniem oka)

Wiadomo że my groszem nie śmierdzimy bez względu ilu Marcelo sprzedamy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 09.10.2010, 13:16
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem bezsensem jest ściąganie 28letniego piłkarza z doświadczeniem.Widzimy jak gra Boukhari na dzień dzisiejszy-słabo (brak szybkości ) . Wolałbym aby szanse dostał Jirsak czy Rado niż wydać 400 tyś euro na piłkarza który pewnie najlepsze lata ma już za sobą ...
Trudno na razie oceniać Boukhariego. Zobaczymy jak będzie prezentował się wiosną, po normalnie przepracowanym okresie przygotowawczym.

Twój początkowy argument jest z kosmosu. Co ma wspólnego jeden zawodnik z drugim, żeby wyciągać z tego jakiekolwiek wnioski? Nie rozumiem również zastrzeżeń do wieku. 28 lat, to świetny wiek dla piłkarza. Xavi ma 30 i...?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.10.2010, 13:16
O sensowności sprowadzania tego piłkarza będą decydować ludzie którzy wiedza na temat Holenderskiej piłki jest dużo większa niż Twoja. Trenera Maaskant prowadził tego zawodnika i wie na co go stać. Jeśli on wyda pozytywną opinie na temat tego piłkarza to jestem za gdyż on doskonale zna jego umiejętności. Nie oszukujmy się gdyby ten chłopak miał 20 lat i był dobry to byśmy mogli tylko pomarzyć o ściągnięciu go pod Wawel. Według mnie kupno środkowego pomocnika który potrafi rozegrać piłkę jest koniecznością w zimowym okienku transferowym i chciałby aby był to zawodnik z takim CV jak on.
Porównywanie Rado czy Jirsaka do zawodnika, który ma multum meczów w lidze holenderskiej jest co najmniej śmieszne. Wychowany w innej kulturze inne umiejtnosci technicznie, taktyczne, pewnie też większe możliwości motoryczne, + masa doświadczenia w lidze znacznie silniejszej od polskiej.

Co do Bokuhariego to widać ze ma duże braki w przygotowaniu fizycznym. Mimo wszystko pokazał kilka zagrań po z których mieliśmy już pożytek w postaci bramkowej.

Ogryzek nie ten temat...
Dodatkowo proponowałbym spędzać więcej czasu na świeżym powietrzu. Wymienianie niektórych nazwisk w kontekście Wisły to sabotaż.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.10.2010 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Stary 09.10.2010, 13:38
a moim zdaniem jest to dobry ruch, nie da się bowiem w 1-2 sezony zbudować drużynę marzeń. Trzeba mieć zawodników, którzy swoim doświadczeniem wpłyną na grę pozostałych. Przecież ten człowiek zagrał prawi 200 meczy w lidze holenderskiej i strzelił ponad 30 bramek. A w dodatku to nie ma 67 lat i nie chce dograć do emerytury u nas...byle jak, byle do przodu. Może być nawet na 2 lata, jeśli dzięki temu ruszy naszą grę do przodu
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.10.2010, 13:45
Sprowadzenie takiego pilkarza, to byloby napewno duze wzmocnienie. Saidi w Cracovii pokazuje, co znaczy podstawowy plac w Holandii.
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Stary 09.10.2010, 14:03
Od kiedy 28-letni zawodnik ma najlepsze lata za sobą?... 28-letni ograny w Eredivisie zawodnik to na nasze warunki gracz BARDZO pożądany i co do tego wątpliwości nie mam. Sytuacja z transferem Boukhariego nijak się ma do tej.
Czy chcesz czy nie Jirsak zagrał już wystarczającą ilość minut, żeby stwierdzić, że to nie jest ktoś, kto zawładnie ofensywą Wisły (co najwyżej rezerwa). Rado to BYĆ MOŻE melodia przyszłości. W obliczu ciągłego braku formy u Garguły, zgodzisz się ze mną, że kreator gry jest dość wyraźnie potrzebny...
Ostatnio edytowane przez m_staszek : 09.10.2010 o godz. 14:06.
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.10.2010, 14:13
Chyba słabo u niektórych z myśleniem. Potrzebujemy młodych zawodników ? No dobra, ale chyba do ME. Bo Cupiał wyrzuca trenera co 2 lata więc do czego tacy młodzi trenerowi, którego już nie będzie gdy oni zaczną coś grac ?
Przecież Maaskant tu przyjechał zrobić wynik więc będzie sobie budował drużynę pod wynik, a nie na przyszłość i robił z nas Arsenal. Albo ogrywamy młodych, albo wygrywamy ligę i to jest chyba jasne, ale jak widać nie dla wszystkich.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów