The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2010, 15:46
Buziek_LG powiedz mi skąd czerpiesz tą wiedzę o ligach bałkańskich? Czytasz może prasę chorwacką, czy serbską i oglądasz na bieżąca transmisje meczów Partizana, a może używasz po prostu google mode? Stawiam na to drugie, więc wstrzymaj się z tymi swoimi pewnikami.

neq. napisał(a):Wyświetl post
no i leszek poległ
nie żebym się martwił, ale jak tak dalej pójdzie to się skończy w 1 lidze
A do nich dołączycie Wy (Wisła), albo My (Legia)?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.10.2010, 15:47
to był zupełnie inny Lech niż w czwartek z Salzburgiem, jak widac ciężko pogodzic lige z pucharami europejskimi
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 03.10.2010, 15:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Buziek_LG powiedz mi skąd czerpiesz tą wiedzę o ligach bałkańskich? Czytasz może prasę chorwacką, czy serbską i oglądasz na bieżąca transmisje meczów Partizana, a może używasz po prostu google mode? Stawiam na to drugie, więc wstrzymaj się z tymi swoimi pewnikami.

A do nich dołączycie Wy (Wisła), albo My (Legia)?
Tyle że Amica teraz ma podobno szczyt formy pod kątem LE a my ( Wisła) czy Wy (Legia) jesteśmy w głębokim kryzysie. Nie wróży to jakoś specjalnie Pyrom bo jak skończy się LE i zostanie tylko nasza liga ogórkowa i walka w niej o pierwszą połowę tabeli to niewątpliwie zaczną się dodatkowe kwasy w drużynie i może być jeszcze śmieszniej.
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 03.10.2010, 15:55
Ehh kolejny przegrany mecz w lidze. Lech zostawił chyba siły w ostatnim meczu LE bo dziś biegali jakby im na nogi założyli 20kg odważniki. Bramka z kontrowersyjnej sytuacji ale gdyby nie Buric to GKS w 2 połowie mógł wsadzić jeszcze z 3 bramki.

Oby po zimie wszystko wróciło do normy
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.10.2010, 15:55
Polskie druzyny po wysiłku pucharowym najwyraźniej muszą odpoczywać ze dwa tygodnie
W każdym razie zasłużone zwycięstwo Bełchatowa. Mogli wygrać wyżej.
..
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.10.2010, 15:56
Jak by nie patrzeć w tej kolejce uciekliśmy Amice i Legii o punkt. Tylko pytanie, czy Amica i Legia są teraz naszym największym zmartwieniem? Co do meczu Bełchatowa z Amicą, to gdyby Małkowski nie tyle grał prawą nogą, co w ogóle ją posiadał, to Amica mogłaby zaliczyć blamaż na poziomie tego wczorajszego Legii. Niezła kolejka, szkoda tylko punktu parchatych. Liczyłem, że po ustawionym meczyku z Arką znów będą grać swoje
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.10.2010, 15:57
I okazuje się, że z wielkiej trójki najwyżej jest Wisła

Oby tak do końca, bo Bełchatów, Korona, Lechia czy Jaga prędzej czy później spuchną. Z wymienionej czwórki myślę, że zostaną w czubie dwa zespoły a do czołówki doskoczy Wisła i Lech.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.10.2010, 15:57
Tak czytam prasę serbską(a także prasę szwedzką, norweską, francuską, austriacką, rosyjską, białoruską i irlandzką. Przy czym rosyjską, serbską, białoruską i irlandzką w oryginale zaś pozostałych szukam na stronach BBC, CNN i w prasie miejscowej podpierając się translatorami) wyszukuje w nich informacji o tych klubach które obstawiam bowiem jest do dla mnie spory zastrzyk comiesięcznej gotówki. Dlatego też oglądam około 10-15 spotkań różnych lig i na własnych obserwacjach oceniam poszczególnych zawodników co pomaga mi przy analizowaniu spotkań

bofff napisał(a):Wyświetl post
Gigantyczny!!! Skok!!
Korona utrzymała formę z końcówki poprzedniego sezonu plus Niedzielan
Jagiellonia rzeczywiście zanotowała postęp, ale bynajmniej nie gigantyczny
GKS Bełchatów - tu wyniki najwięcej mówią - jak kardiogram
Lechia już w tamtym sezonie grywała ładnie bez napastników, w tym trochę ładniej a napastnicy dalej losowo

najwięcej w sezonie zamieszała póki co słaba forma Wisły i Legii. Gigantyczny skok to byłby gdyby w następnych pucharach Jaga/Korona/Lechia/GKS miałyby fazę grupową LE.
Póki co mamy fazę meteorów, albo raczej kibiców meteorów. Co chwilę ktoś krzyczy jaka jego drużyna nie jest najzajeb....sza
Z tymże ja nie odnoszę się do poziomu wiosna 2009/2010 -> jesień 2010/2011 tylko poziom z przed 3-4 lat do tego prezentowanego dzisiaj.

Oldpara napisał(a):Wyświetl post
I okazuje się, że z wielkiej trójki najwyżej jest Wisła
Tabela na tym etapie rozgrywek ma(moim zdaniem) znaczenie marginalne, ważniejsze jest to co się dzieje w poszczególnych klubach
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 03.10.2010 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.10.2010, 16:10
Buziek a Ty swoją wiedze o polskiej lidze opierasz na prasie (Fakt, PS, SE itp)? Powinieneś zdawać sobie sprawę, że pisamaki wymyślają niestworzone historie. I sam napisałeś, że Knezevic nie osłabiał na tyle Partizana, żeby nie grać. Więc był dość solidnym piłkarzem.

Co do Astiza. Zawalił gola- ale co w związku z tym? Marcelo też zaliczał obcinki, a był naprawdę bardzo dobrym obrońcą. Czy środkowi obrońcy Lechii w ogóle nie zawalają goli? Są perfekcyjni? Astiz popełnił błąd, ale nie patrz tylko na to jedno spotkanie.

Ja nadal twierdzę, że głównym hamulcowym w rozwoju Legii stanowi osoba Skorży (obejrzyj sobie mecz w tv-oglądałem powtórkę- przecież to jak ustawił drużynę Skorża to tragedia). Manu dośrodkowuje a tam jeden piłkarz Legii. Taktyka Maciusia, taka sama była w Wiśle, więc tu nie ma przypadku.

Co do dopingu, to Lechia w ogóle spiewała (przed golami?) Lech sprawił wg mnie lepsze wrażenie pod względem wokalnym(szczególnie w 1 połowie, bo w drugiej siedli)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.10.2010, 16:11
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Tak czytam prasę serbską(a także prasę szwedzką, norweską, francuską, austriacką, rosyjską, białoruską i irlandzką. Przy czym rosyjską, serbską, białoruską i irlandzką w oryginale zaś pozostałych szukam na stronach BBC, CNN i w prasie miejscowej podpierając się translatorami) wyszukuje w nich informacji o tych klubach które obstawiam bowiem jest do dla mnie spory zastrzyk comiesięcznej gotówki. Dlatego też oglądam około 10-15 spotkań różnych lig i na własnych obserwacjach oceniam poszczególnych zawodników co pomaga mi przy analizowaniu spotkań
Dobra odpuszczę Ci za racji tego, że ładnych parę lat temu sam wyszukiwałem w necie informacje o bardziej egzotycznych ligach jak grałem u buków. Jednak i tak nie ośmieliłbym wtedy opisywać analogicznych sytuacji w szatni, dlaczego taki, a nie nijaki Vrdoljak grał w Crvenie. Uznajmy jednak, że posiadasz takie informacje.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.10.2010, 16:13
I kim zastąpisz Maćka? Kimś kto nauczy celnie strzelać Borysiuka, celnie dośrodkowywać Manu (swoją drogą już widać, czemu w Portugalii strzelił chyba 4 gole..), rzucać się Antolovicia, poprawi fatalną kondycję Rzeźniczaka i Wawrzyniaka, zmieni mentalność debila Pączka (swoją drogą, pamietasz nasze privy na temat jego 'geniusza'? - wyszło na moje).

Radović np ewidentnie przy Skorży odżył.

Żeby nie było, dla mnie Skorża to żaden trener. Tylko, że zmiana NIC nie da, bo od lat uważam, że trener nie ma większego znaczenia. Co pokazują choćby ich zmiany w Legii czy w Wiśle. Legia gra jak za Urbana i Białasa albo i gorzej (cięzko ocenić, bo nie wiadomo ile Mucha by wyjał, Rybus, Borysiuk i cała ta banda gra dokładnie to samo), Wisła gra jak za Kasperczaka. I tak będzie dopóki nikt nie spojrzy prawdzie w oczy i nie powie, że czas Rybusa, Rzeźniczaka, Borysiuka, Brożka, Sobolewskiego, Choto, Szałachowskiego, Łobodzińskiego i wielu innych dawno minął.

Moim zdaniem kiedyś (pod koniec lat 90tych) piłkarze byli lepsi. Był sens trzymania w kadrze Czereszewskiego czy Sokołowskiego, bo oni dawali nadzieje, że po osiągnietym apogeum w rundzie X, przyjdzie za dwa lata runda Y i znowu osiągną apogeum. Tymczasem aktualni piłkarze osiągają apogeum i już nigdy do swojego dawnego poziomu nie wracają. A mimo to działacze i większość kibiców się łudzi, że Rybus znowu będzie grał, Brożek wymiatał, Sobolewski rządził w środku, a Choto profesorował w obronie. Gówno. To już się nie zdarzy. To nie sa piłkarze na poziomie Frankowskiego.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 03.10.2010 o godz. 16:18.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 03.10.2010, 16:25
@ to tylko ja zwróć uwagę na dalszą część posta, jeśli ktoś pisze że Kneżević gra bo klub chce go sprzedać, a ja na boisku widzę że jest słabszy od swojego poprzednika(który dalej jest w klubie) to jest mi łatwo w to uwierzyć.

Co do dopingu to jednak chyba byliśmy słyszalni bo gwizdy i wrzuty bezpośrednio odpowiadające na nasz doping pojawiały się dość często

Co do Skorży to czy ja napisałem że uważam go za dobrego trenera, ja tylko zaprzeczyłem zdaniu(a dziś na waszym forum czytam że nie tylko ja tak sądzę ;] ) które twierdziło że Legia ma tak niewyobrażalny potencjał że na 99% prędzej czy później i niezależnie od sytuacji zdominuje naszą ligę

Zaś jeśli chodzi o Astiza to brakuje mu bardzo dużo z warsztatu obrońcy i to jest moje prywatne zdanie, a stracony gol jest tego jaskrawym przypadkiem.

@ emj10 Ale co jest zdumiewającego w tym że Vrodljak zaczął grać kiedy jego poprzednik zniknął z klubu. Mi wydaje się to naturalną koleją rzeczy,
Odpowiedz cytując
OstryLG
Member

Od: 05.2005

Stary 03.10.2010, 16:27
nie zebym sie chwalił

OstryLG napisał(a):Wyświetl post
Arka Gdynia - Polonia Warszawa 0-2
GKS Bełchatów - Lech Poznań 1-3
Górnik Zabrze - Jagiellonia Białystok 1-1
Legia Warszawa - Lechia Gdańsk 0-3
Polonia Bytom - Widzew Łódź 2-1
Ruch Chorzów - Korona Kielce 1-0
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 4-2
Zagłębie Lubin - Cracovia 1-1
Po tej kolejce nic sie nie zmieniło, Wisła, Legia i amica tracą punkty a zdobywają je Jaga, Lechia, GKS, ciekawe jak długo potrwa taka seria, bo jeszcze 2-3 takie kolejki i "Wielka" Trójka będzie miała problem z dobiciem do czołówki.

ŚWL
ŚWL
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.10.2010, 16:32
Żadnym polskim trenerem, poza Probierzem. I nie żadnym typu podobnym Maaskantem, który był no name-m i nic wielkiego w piłce nie osiągnął. Przywołujesz, że Legia grała słabo i za Urbana i za Białasa. Ale co to za trenerzy? 'Fachowcy', którzy nie mają pojęcia o taktyce, tak samo jak Skorża. Od trenera oczekuję, że ustawi zespół raz tak, a w nastepnym meczu inaczej gdy będzie np groźniejszy rywal. A ostatni trenerzy Legii grają ciągle tak samo, zmieniając tylko od czasu do czasu nazwiska w składzie.

Manu potrafi dośrodkować, co pokazywał w sparingach. A trener ma wielkie znaczenie, tylko musi to być trener z jajami, ale i z zapleczem taktycznym (spójrz na Inter, który nic nie osiągał, przyszedł Mou-wielki strateg- i zrobił wynik).

Skoro trener (i jego sztab) nie potrafi zwiększyć kondycji u Wawrzyna czy Rzeźnika, to co z nich za fachowcy? Jest takie powiedzenie, że lepiej mądrze stać niż głupio biegać- i np taki Mou potrafi ustawić piłkarzy tak, aby mniej biegali, ale mądrzej się ustawiali. I tego oczekuje od nowego przyszłego trenera Legii.

Co do Ajwena, jest debilem, ale w Legii i tak się wyrózniał, był jednym z lepszych. Tyle, że to głupek, który zamiast pracować woli się panoszyć.

Piszesz, że pod koniec lat 90 piłkarze u nas byli lepsi. Może byli, a może nie. To też dyskusyjna sprawa. Pokazywała to postawa naszej reprezentacji, która ciągle dostawała bęcki. Od 2002 roku nasi kadrowicze jakby nie patrzeć awansowlai na 3 imprezy.

Buziek_LG w drugiej połowie, szczególnie po golu bo w pierwszej to dość rzadko. A gwizdy to zazwyczaj są z sektorów na trybunie Deyny i to bliżej sektora gości. Potencja sam w sobie jest, tyle, że druzyna jest źle przygotowana przez Skorżę. Grac tylko żeby grać przez 3 lata w mistrzu Chorwacji i być jego kapitanem?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 03.10.2010 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 03.10.2010, 16:51
małe sprostowanie zacząć grać tylko dlatego żeby grać ;]
Cytat:
Vrodlijak zaczął w Dynamie grać gdy Ci sprzedali swojego jedynego(w tamtym czasie) defensywnego pomocnika. Grał bo nie miał kto grać, choć akurat jego uważam za niezłego grajka
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 03.10.2010, 16:53
Jak sie fachowo nazywa te ustawienie/parada Buricia przy golu? Bo powiem szczerze ze pierwszy raz w zyciu cos takiego zobaczylem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.10.2010, 17:15
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jak sie fachowo nazywa te ustawienie/parada Buricia przy golu? Bo powiem szczerze ze pierwszy raz w zyciu cos takiego zobaczylem.
Rzut wolny pośredni ? pewnie nei o to Ci chodziło..
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.10.2010, 17:16
Andrzej Niedzielan show czesc kolejna.
Chlopak znalazl odpowiedni klub no i reprezentacja pewnie tez na niego zadziala jeszcze bardziej mobilizujaco.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.10.2010, 17:22
Panowie, zauwazyliscie mzoe, ze mimo naszego frajerstwa los chyba nam sprzyja ?
Cholernie korzystne wyniki innych spotkan.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.10.2010, 17:24
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Żadnym polskim trenerem, poza Probierzem. I nie żadnym typu podobnym Maaskantem, który był no name-m i nic wielkiego w piłce nie osiągnął. Przywołujesz, że Legia grała słabo i za Urbana i za Białasa. Ale co to za trenerzy? 'Fachowcy', którzy nie mają pojęcia o taktyce, tak samo jak Skorża. Od trenera oczekuję, że ustawi zespół raz tak, a w nastepnym meczu inaczej gdy będzie np groźniejszy rywal. A ostatni trenerzy Legii grają ciągle tak samo, zmieniając tylko od czasu do czasu nazwiska w składzie.
Probierz jest teraz na topie, za dwa trzy lata będzie w ciemnej dupie. Nie mówi, że wierzysz, że nagle on przełamie tradycyjną drogę polskiego trenera - fajne i przeciętne mecze, fajne i przeciętne mecze, przeciętne mecze, przeciętne mecze, fajne i przeciętne, słabe, słabe, słabiutkie. Pewnie podobnie będzie z Sasalem i Kafarskim.

Mało było takich utalentowanych trenerów? Akurat ma Frankowskiego i Grosickiego, których umiejętności pozwalają nieźle rozgrywać nasza lige. Franek skończy karierę, Grosik przejdzie gdziekolwiek, nie wejdą do pucharów albo do LM i się skończy wielka piłka.

Skorża też był super pare lat temu - i w Amice, chyba Grodzisku i Wiśle. Było fajnie i przeciętnie, potem słabo, teraz jest słabiutko.

Cytat:
Manu potrafi dośrodkować, co pokazywał w sparingach. A trener ma wielkie znaczenie, tylko musi to być trener z jajami, ale i z zapleczem taktycznym (spójrz na Inter, który nic nie osiągał, przyszedł Mou-wielki strateg- i zrobił wynik).
Mou miał kogo uczyć. Gdyby w Legii grali tacy zawodnicy, faktycznie trener miałby znaczenie.

Cytat:
Skoro trener (i jego sztab) nie potrafi zwiększyć kondycji u Wawrzyna czy Rzeźnika, to co z nich za fachowcy?
I tu się nie zgodzimy, bo piłkarz to nie jest dziecko i jeżeli nie jest w stanie sam się przygotować fizycznie JEDYNIE na tyle, żeby biegac 90 minut to ma problem ze swoim profesjonalizmem. I żaden trener tego nie zmieni. Petrescu niby coś w Krakowie zmienił? Mniej się wożą wielkie gwiazdki?

Cytat:
Co do Ajwena, jest debilem, ale w Legii i tak się wyrózniał, był jednym z lepszych. Tyle, że to głupek, który zamiast pracować woli się panoszyć.
Eh, musze jeszcze więc trochę poczekać, aż przyznasz mi rację. Poczekam

Cytat:
Piszesz, że pod koniec lat 90 piłkarze u nas byli lepsi. Może byli, a może nie. To też dyskusyjna sprawa. Pokazywała to postawa naszej reprezentacji, która ciągle dostawała bęcki. Od 2002 roku nasi kadrowicze jakby nie patrzeć awansowlai na 3 imprezy.
Chodziło mi bardziej o lata 98-06. Wtedy te wszystkie pseudoGizyIwańskieBrożkiRybusy (nie stawiam miedzy nimi znaku równości, Brożek jest mniej gówniany od Rybusa, ale do Franka czy Żurawia z lat 02/03 powiedzmy nie ma się co porównywać) nie brały na siebie ciężaru gry kadry. Teraz biorą i jest wielkie gówno.

Wierzy ktoś tutaj, że Brożek jeszcze zostanie królem strzelców? Albo Takesure? Szałach będzie miał super rundę? Rybus genialne asysty? Bez jaj. A przy Kosowskim czy Karwanie można się było łudzić.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 03.10.2010 o godz. 17:36.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.10.2010, 17:51
Gramy fatalnie ale:
Widzew-Lech 1-1
Widzew-Wisła 0-1

Lech-Arka 0-0
Wisła-Arka 1-0

Jagiellonia-Lech 2-0
Jagiellonia-Wisła 2-1

Śląsk-Lech 1-2
Wisła-Śląsk 0-0

GKS-Lech 1-0
GKS-Wisła 1-1

Tylko w jednym meczu Lech osiągnął lepszy rezultat od nas. W dodatku Lech grał na wyjeździe z ofensywnie grającym Śląskiem, z którym mógł grać otwartą piłkę, podczas gdy my graliśmy ze Śląskiem murującym się. Niby jest padaka, ale w wielkim Lechu wcale lepiej się nie dzieje. Jak trzeba grać atak pozycyjny grają tak samo słabo, a przynajmniej ze słabszym skutkiem.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 03.10.2010, 17:54
Trochę dziwnie czyta się wywody legionistów, o przyszłości Legii na.... forum Wisły
Nie chce się czepiać, ale trochę umiaru

Cytat:
Panowie, zauwazyliscie mzoe, ze mimo naszego frajerstwa los chyba nam sprzyja ?
Cholernie korzystne wyniki innych spotkan.
Owszem sprzyja nam,tyle tylko, ze do tej pory nie potrafimy tego wykorzystać. Niestety taki stan rzeczy nie będzie trwał wiecznie...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.10.2010, 18:17
Jak już poruszacie temat Amiki to sprawdziłem sobie jak wygląda ich rozkład jazdy na przełomie października i listopada. Zagrają 8 spotkań w 26 dni. Całkiem ładny wynik jak na naszą ligę

16.10 Amica - Zagłębie
21.10 MC - Amica
24.10 Górnik - Amica
26/27.10 Puchar Polski
31.10 Amica - Wisła
4.11 Amica - MC
7.11 Ruch - Amica
10.11 Amica - Disco
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.10.2010, 18:30
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Gramy fatalnie ale:
Widzew-Lech 1-1
Widzew-Wisła 0-1

Lech-Arka 0-0
Wisła-Arka 1-0

Jagiellonia-Lech 2-0
Jagiellonia-Wisła 2-1

Śląsk-Lech 1-2
Wisła-Śląsk 0-0

GKS-Lech 1-0
GKS-Wisła 1-1

Tylko w jednym meczu Lech osiągnął lepszy rezultat od nas. W dodatku Lech grał na wyjeździe z ofensywnie grającym Śląskiem, z którym mógł grać otwartą piłkę, podczas gdy my graliśmy ze Śląskiem murującym się. Niby jest padaka, ale w wielkim Lechu wcale lepiej się nie dzieje. Jak trzeba grać atak pozycyjny grają tak samo słabo, a przynajmniej ze słabszym skutkiem.
Dodam jeszcze że Bełchatowem Lech powinien popłynąć dużo, dużo wyżej. Wchodzili w nich jak w masło, a z Wisłą udało im się zrobić... jedną akcje. Jestem zdania, że Wisła prędzej lub później doskoczy do czołówki.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.10.2010, 18:37
No a tearz jest wrecz zszkokowany jak to wszystko wyglada, ze jest rozsprzedaz, ze sa jacys obcokrajowcy z minimalistycznym nastawieniem

)
Ktory obcokrajoweic ma minimalistyczne podejście?Widze,że nowy dogmat powstaje. Pewie chodzi o zapierniczającego na całej długości swojej strony Paljica? Zurawski płacze a sam niech na siebie spojrzy,absolutnie nic nie wnosi do gry Wisły,jest cieniem własnego cienia. Facet ma tupet,nic nie gra a jedzie po innych. Może pewnie Rios jest winny temu,że jest lepszy od Małeckiego, ktory ma problemy ze wszystkimi elementami piłkarskiego rzemiosła i nie dziw bierze,że Argentyńczyk ma pewny plac w pierwszej 11. Może problmem jest Burkhari że ma dobry przegląd pola i lekkość gry ktorej w życiu nie posiadał Zurawski i więcej zapiernicza w każdym meczu niż były kopacz Celtiku. I wreszcie może Zurawski zastanowi się nad swoją rolą w Wiśle i zacznie coś wnosić do gry, bo póki co facet rozmiwnia się na drobne i do tego wygaduje głupoty Wstyd. Do teraz nie rozumiem czemu miało służyć podpisanie Zurawskiego.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.10.2010 o godz. 18:45.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 03.10.2010, 18:44
Przeciez Zuraw powiedzial w programie ze gra slabo, masz do niego pretensje ze go trener wystawia? Ja sie zgadzam ze wszystkim co powiedzial, Basalaj rozwalil druzyne i nasprowadzal szrot jak Legia. Bodajze Jacek Zielinski ladnie wytlumaczyl jak sie powinno budowac dlugofalowo zespol, i jakos nie widze aby tak budowano u nas i w Warszawie.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.10.2010, 18:54
A co Jacek Zieliński ma wspólnego z budowaniem zespołu długofalowo? Chyba wciąż zaciąg Smudy gra tam pierwsze skrzypce, a Kiełb i Rudnevs mogą być solidnymi wzmocnieniami.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.10.2010, 18:59
. Bodajze Jacek Zielinski ladnie wytlumaczyl jak sie powinno budowac dlugofalowo zespol, i jakos nie widze aby tak budowano u nas i w Warszawie.
A co ten wuefista takiego zbudował,gdzie, jakie wyniki?Nic by nie mówił,bo wiedzy w tym temacie nie ma. Wisła póki co ma więcej mistrzostw niż Amica to samo Legia,w tych klubach wie jak się coś buduje a obecny stan tego nie wyklucza. Ekspert z kantorka ....a mać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 03.10.2010, 19:09
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A co Jacek Zieliński ma wspólnego z budowaniem zespołu długofalowo? Chyba wciąż zaciąg Smudy gra tam pierwsze skrzypce, a Kiełb i Rudnevs mogą być solidnymi wzmocnieniami.

Nie zaciąg Smudy tylko zarządu bo nochal wielu z tych zawodników co grają nie chciał i strasznie na początku narzekał, a gdy nagle transfery okazały się dobre to zaczął mówić że to on ich wynalazł
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 03.10.2010, 19:10
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A co ten wuefista takiego zbudował,gdzie, jakie wyniki?Nic by nie mówił,bo wiedzy w tym temacie nie ma. Wisła póki co ma więcej mistrzostw niż Amica to samo Legia,w tych klubach wie jak się coś buduje a obecny stan tego nie wyklucza. Ekspert z kantorka ....a mać.
Nie wiem czy mówicie o tym samym Jacku Zielińskim,bo po mojemu na 100% nie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów