The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2010, 23:10
Ten znawca pilki z Konwiktorskiej to naprawde "znaffca".
Nie gwizdze sie kazdej reki, tak samo jak nie gwizdze sie kazdego wejscie od tylu czy spalonego ( danego zawodnika ktory nie uczestniczy w akcji ). Szoruj znawco na wyklady.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.10.2010, 23:11
oj
mylisz się @ToTylkoJa...
jak Hiszpan przy celowym dotknięciu piłki krzyknie "Ole!" to ręki nie ma.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.10.2010, 23:19
Co do meczu, to zasłuzona wygrana Lechii. Im prędzej zwolni trenerskiego analfabetę Skorże, tym lepiej. Maciej dzida do przodu Skorża gdyby miał odrobinę honoru (ale wiem, że go nie ma po tym co robił w Krakowie) to podałby się do dymisji.

Co do trybun, to Lech zaprezentował się w mojej opinii lepiej niż Lechia. Na szczęście w kwestii dopingu i atmosfery na stadionie nie mamy się czego wstydzić, chociaż po 2/3 bramce głośność jakby spadła.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.10.2010, 23:20
Przypomnę Wam te wpisy jak Legia i Wisła będą w podobnej sytuacji :]

ToTylkoJa. Widocznie znasz się na tym lepiej od komentatorów z ligi hiszpańskiej, którzy stwierdzili, że w Hiszpanii odgwizdanoby rękę.
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 02.10.2010 o godz. 23:22.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.10.2010, 23:27
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę Wam te wpisy jak Legia i Wisła będą w podobnej sytuacji :]
.
Możesz przypomnieć moje, gdy cieszyłem się, że nie dostaliśmy zasłużonych karnych z Ruchem czy Zagłębiem (tak, tak jeszcze jeden), bo to zaciemna obraz truskawkowej tandety.

Frekwencja cieszy
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.10.2010, 23:29
Znam na tyle przepisy, żeby stwierdzić iż nie każda ręka w Hiszpanii jest odgwizdywana- bo napisałeś, że każda jest. Widziałem wiele przypadków, kiedy ręka była nabita i sędzia puszczał grę dalej (i widział ręke, bo pokazywal dwoma wyprostowanymi rękami, aby grac dalej).
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.10.2010, 23:31
Legia spięła się na Kolejorza, zepnie się na Wisłę (o ile nie walnie focha bo to za pół roku na Ł3)

swoją drogą.. po każdym meczu kibice (L) powinni krzyczeć do piłkarzy że jak przegrają to w.......
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2010, 23:38
A Legia się bawi ..

http://www.weszlo.com/news/5658

Pier***ona mentalnośc polskich piłkarzyków - zagrać nie ważne jak i iść się naje**ć ..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.10.2010, 00:15
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu, to zasłuzona wygrana Lechii. Im prędzej zwolni trenerskiego analfabetę Skorże, tym lepiej. Maciej dzida do przodu Skorża gdyby miał odrobinę honoru (ale wiem, że go nie ma po tym co robił w Krakowie) to podałby się do dymisji.
Nie ma tak łatwo, przynajmniej do końca sezonu pewnie dociągnie. No chyba, że realnie zagrozi wam spadek, wtedy pewnie nie będą się szczypać.

U nas Maaskanta broni totalna rozwałka obrony ( a była to formacja, którą zdobyliśmy mistrzostwo i dojechaliśmy na drugim miejscu w ostatnim sezonie ) połączona ze zwalonymi przygotowaniami i zmianą trenera w trakcie rundy. Sytuacja zupełnie nieporównywalna z tą u Was, gdzie trener dostał zawodników jakich chciał, sporo czasu na ułożenie wszystkiego. Co innego gdybyście już coś grali i tracili głupio punkty, można byłoby wtedy liczyć na jakąś odmianę. A tak - macie problem Po Maćku ciężko drużynę odkręcić, oj ciężko. Zwłaszcza, jak wam naściąga w następnym okienku szrotu.

P.S. Pisałem, że zatęsknicie za Urbanem
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.10.2010 o godz. 00:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.10.2010, 00:27
sq napisał(a):Wyświetl post
Legia spięła się na Kolejorza, zepnie się na Wisłę (o ile nie walnie focha bo to za pół roku na Ł3)
Raczej bym napisał że Amica rozpięła się w drugiej połowie tamtego meczu.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.10.2010, 00:46
Heh Legia mogla miec chociaz to 1;1 a dostala trójke w plecy.

Macius widze działa,liga jest ciekawa a ,Janas dobrze rozpracowywuje rywali ,on jest w tym dobry

Ciekawe czy Mucha wybronil by im jakas sytuacje,bo ten Antolovic to taki nasz Pawełek

Wielkie brawa dla braci z Gdanska !! ,rozegranie pilki super,pilakrze widac ze wiedza co maja grac,

Wisla&Lechia
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.10.2010 o godz. 00:52.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.10.2010, 01:12
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
(...) Im prędzej zwolni trenerskiego analfabetę Skorże, tym lepiej. (...)
Zgadzam się z Tobą, dlatego trzymam mocno kciuki za Maćka by z Łodzi Legia wywiozła komplet punktów. Prestiżowe zwycięstwo z Widzewem, plus wygrana na własnym terenie z Amiką powinny dać w rezultacie możliwość poprowadzenia zespołu do końca rundy zimowej. Kto wie, może jeszcze do aktywnego udziału w polityce transferowej na Łazienkowskiej? Taki ekspert w rozpoznawaniu potencjału u piłkarzy to skarb... My mieliśmy Beto, wy macie Mezengę. Kto wie, może na oku skautów kolejna perełka, za przystępne pieniądze (1-1,5 mln €)?

Po sezonie natomiast nie mam nic przeciwko temu, by Maciek z Warszawy wrócił do Krakowa, oczywiście na drugą stronę Błoń. Myślę, że ten scenariusz byłby optymalny.

PS. Na poważnie: nie byłem wielkim zwolennikiem Skorży w Wiśle, szczególnie po Levadii. Ale to, co Maciej wyprawia w Warszawie przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Pełny komfort w budowaniu zespołu, kupa kasy na transfery, brak europejskich pucharów (czas na zgranie teamu), nowy stadion, koniec konfliktu z kibicami - a Legia gra jeszcze gorzej, niż w schyłkowej fazie Białasa.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 03.10.2010 o godz. 01:15.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.10.2010, 04:03
kariera Skorzy zaczyna mi pomału przypominac Ryszarda Wieczorka o którym sie przed 5-6 lat mówiło że to dobrze zapowiadający sie trener a dziś bez pracy.W pewnym momencie uwierzył że jest nieomylny a piłka cały czas idzie do przodu, trzeba byc na bieżąco z nowinkami taktycznymi.

Myśle że Legii jest potrzebny trener w stylu Okuki czy Petrescu który trzymałby ich krótko za twarz.
Dziś Okuki drużyna Kavala jest na 3 miejscu w lidze Greckiej a Petrescu święcił sukcesy w lidze mistrzów z Unireą
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.10.2010 o godz. 04:18.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.10.2010, 05:23
flamengista napisał(a):Wyświetl post
PS. Na poważnie: nie byłem wielkim zwolennikiem Skorży w Wiśle, szczególnie po Levadii. Ale to, co Maciej wyprawia w Warszawie przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Pełny komfort w budowaniu zespołu, kupa kasy na transfery, brak europejskich pucharów (czas na zgranie teamu), nowy stadion, koniec konfliktu z kibicami - a Legia gra jeszcze gorzej, niż w schyłkowej fazie Białasa.
A taka była histeria, że jak tylko Maciuś dostanie kasę to zdominuje ligę z Legią na lata. Gdyby był taki dobry, to by go Walter nie zatrudnił - nie po to tyle zainwestował w rozpierdzielenie warszawskiego klubu
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.10.2010, 06:09
Skorża na billboardzie z Wengerem i porownywanie do Arsenalu to byl jakiś żalosny zart ITI..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.10.2010, 07:31
mic napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co napiszesz za 3 tygodnie, czy tez bedziesz cwaniaczkiem
Nie pierdo%%%l tylko czytaj wszystkie wypowiedzi. Na ten temat się też ustosunkowałem a jak masz zamiar robić burdel to pisz na PW.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.10.2010, 09:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Skorża na billboardzie z Wengerem i porownywanie do Arsenalu to byl jakiś żalosny zart ITI..
Powaga tego klubu została postawiona w jednym rzędzie z programami a'la Taniec z Gwiazdami czy You Can Dance. Słaba ta Legia co mnie strasznie dziwi, bo mając takie warunki, zaplecze, itd. powinna wymiatać w Ekstraklasie, a tu dostaje oklep od kogo się da, no może poza potęgą z Poznania.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.10.2010, 09:30
No to kto poleci pierwszy ,moze razem Beret ze Skorża , Skorzy radze do nastepnego klubu wizasc ze soba Terrizottiego , pilkarze znow beda chodzic po boisku..
Ostatnio edytowane przez AS82 : 03.10.2010 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.10.2010, 09:48
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego niby mam żartować? Umiesz rozróżnić nieumyślne zagranie ręką od umyślnego? No sorry, żaden piłkarz nie jest na tyle głupi, żeby łapać piłkę i wrzucać ją do bramki. Chłopie, prawie każdy polski trener uczy piłkarzy jak mają oszukiwać sędziów. Popytaj piłkarzy, byłych piłkarzy, trenerów...

Sq. Nie wszyscy tak uznali. W mediach pojawiały się opinie, że bramka nieprawidłowa.Ale zgadzam się z tym, że gdyby wykorzystano sytuacje z końcówki, to nie byłoby gadania o tym golu.

A co sie ty tak gotujesz, przecież po trzeciej kolejce już się koronowałeś na mistrza więc po co w ogóle jeszcze się emocjonujesz obecnym sezonem. Lepiej poobserwuj zagraniczne ligi żebyś wiedział na kogo możesz trafić w walce o LM.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.10.2010, 09:52
Fajnie pryskają mity tych "wielkich" trenerów Wisły z ostatnich lat, czyli Skorży i Kasperczaka. Wychodzi na to, że przez te lata po prostu w Wiśle był samograj, którego nawet oni nie byli w stanie zniszczyć. Największy problem Legii to Miklas. Zanim ITI zainwestowało w klub był prezesem, i wcągnął go w wielkie długi. Potem za ITI znowu troche poprezesował i doprowadził do tego, że na festyny przy Ł3 przychodziło po 2 tysiące ludzi. Przed tym sezonem przejął pion sportowy i na efekty nie trzeba długo czekać. Dopóki Miklas i Skorża RAZEM nie odejdą cyrk będzie kontynuował swoje występy
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.10.2010, 09:54
Widzieliście wczoraj jak porozumiewali się trenerzy Legii ze Skorżą ? Konkretnie Krzysztof Dowhań pokazywali w Canal+. Ciekawe czy komisja (L)igi zrobi coś z brutalnymi faulami Borysiuka, bo jakoś do karania Wisły są pierwsi.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.10.2010, 10:07
Dzisiaj w Cafe Futbol jest Żurawski
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.10.2010, 10:11
ma ktos online CF?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 03.10.2010, 10:17
Sensej napisał(a):Wyświetl post
ma ktos online CF?

Sciagnij sobie IPLA i bedziesz mial transmisje.

Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.10.2010, 10:21
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Sciagnij sobie IPLA i bedziesz mial transmisje.
Ta, ten posrany program traktuje mnie jak obcego. niewiem jak oni to ip sprawdzaja ale cos kiepsko im idzie
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.10.2010, 10:48
flamengista napisał(a):Wyświetl post
..... Pełny komfort w budowaniu zespołu, kupa kasy na transfery, brak europejskich pucharów (czas na zgranie teamu), nowy stadion, koniec konfliktu z kibicami - a Legia gra jeszcze gorzej, niż w schyłkowej fazie Białasa.
ale zaraz, budowa zespołu to nie jest kwestia połowy rundy, to nie jest kwestia rundy, to nie jest nawet kwestia dwóch sezonów. Skorży nie cenię zbytnio, ale mimo wszystko robi też ruchy które Legii wyjdą na dobre - mianowicie pozbywa się piłkarzy którzy na grę w Legii po prostu maja za słabe umiejętności.

Śmiejecie się z Warszawy, podczas gdy moim zdaniem oni i tak są krok przed nami - zaczęli rozbiórkę, która jest niezbędna, gdy stawiasz nowy dom, a fundamenty są za słabe na lepszy budynek. Oczywiste jest że przy takiej przebudowie wyniki będą słabe - bo muszą być. Kwestia jakie podwaliny zostaną podłożone pod przyszłą drużynę. Inna kwestia jest taka, czy to naprawdę zasługą Maćka, czy po prostu dostał taki przykaz od Waltera. I nie twierdzę że mu się to uda - bo trenerem jest słabym, ale czystka też jest Legii potrzebna.

A Manu i Vrdoljak mimo wszystko powinni tą ligą rządzić - potrzeba tylko partnerów którym też się chce, a nie grubego Chinyamę, sweet focię Rybusa czy Borysiuka "strzelę z każdej pozycji", który przejął pałeczkę od Wojtka Szali w skandalicznych faulach.

Jagiellonia była budowana pomału od podstaw, i teraz naprawdę gra najrówniejszą piłkę w Polsce. W Koronie też widać myśl przewodnią - od kilku sezonów grają coraz ładniejszą piłkę, pozbywają się zawodników których stosunkowo łatwo zastępują, jak Kiełb czy nasz Wilk. Nie widać ich braku. Nikt w tych zespołach nie ma pewnego pierwszego składu, nikt nie jest nietykalny, nikt nie jest gwiazdą. Grosicki z Frankowskim na zmianę zasiadają na ławce, nie ma gwiazdorzenia - i jak widać wychodzi to na dobre. A zblazowane gwiazdy z Legii i Wisły okazuje się że tak naprawdę niewiele potrafią, i stać ich na jeden sezon przyzwoitej gry kiedyś - jak brakuje im już ambicji i chęci, są zwyczajniej gorsi od tych którym ich nie brakuje.

I nie widzę podstaw do twierdzenia że Jagiellonia spuchnie - bo tam jest teraz atmosfera i chęć zrobienia czegoś wielkiego, a wszyscy zdają sobie sprawę, że to jest bardzo możliwe. Jedyną przesłanką przeciw Jagiellonii jest tylko okienko transferowe w zimie i możliwość wyprzedaży.

a wszystkim o gorących głowach i wyśmiewaniu budowy Legii, podczas gdy ona zaczęła coś robić, mimo że nie wychodzi, a my tylko wyprzedajemy co lepszych a szrot sobie skrzętnie zostawiamy, polecam mój post z 30.08.2010
Cytat:
To ja dopiszę dalszy scenariusz. Jako że nie sądzę aby nasz obecny trener miał magiczną różdżkę dzięki której nauczy Brożka strzałów i dryblingu, Małeckiego podania i opanowania, Łobodzinskiego biegania, podania, strzału i dryblingu, Piotra Brożka techniki i dryblingu, a Zurawskiemu i Sobolewskiemu odejmie 7 lat, musimy wziąć pod uwagę, że jest duże prawdopodobieństwo słabych wyników. A to będzie woda na młyn dla towarzystwa wzajemnej adoracji szumnie nazwanego "Wydziałem Szkolenia".

Ciekawe w której kolejce usłyszymy, że Jurek(Engel) nie rozumie czemu zatrudniamy niedoświadczonego holendra i dajemy mu duży kontrakt, jak nasi trenerzy w niczym nie ustępują i powinniśmy im dać szansę a nie słabemu holendrowi. Ciekawe też kto te wypociny pierwszy wydrukuje bądź da na główną. A potem już pójdzie, wyniki będą dalej słabsze, "opinia publiczna" będzie coraz bardziej naciskać, nikt nie napisze iz wyniki muszą być słabe bo takich mamy piłkarzy i ligę, winny będzie tylko zły trener-obcokrajowiec.

I wtedy się okaże, że albo Cupiał zmądrzał i rozgoni pewnych piłkarzy na cztery strony świata i zaufa trenerom, albo w dalszym ciągu równia pochyła.
Ciekawe kiedy zacznie się polowanie na holendra, i z której strony padnie cios.

I ciekawe kiedy kibice Wisły zrozumieją, że winę za obecną grę Wisły nie ponosi trener, a trzymanie miernot piłkarskich w statusie gwiazdy ligowych
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 03.10.2010, 11:13
Ktoś tu wkleił info z weszło, że piłkarze Legii mają po meczu balować. I ja się pytam, gdzie jest ten debil Skorża? Jak on może pozwalać na takie coś po takiej żenadzie którą pokazują jego podopieczni? Wygląda to tak, że maciuś jest chyba pionkiem w tym zespole, on nim nie rządzi. Ja na jego miejscu byłbym tak wkur****y postawą zespołu, że zarządziłbym nocny trening do samego rana. Jak komuś by się nie podobało to droga wolna, mogłby iść do domu. Ale w 1 składzie już by u mnie nie zagrał. No ale przecież Skorża nie poda się do dymisji, no bo jak to, straci przecież w ten sposób ewentualne odszkodowanie. Jak już go wywalą z Legii to stawiam, że koleś już nie będzie pracował w żadnym topowym klubie w Polsce (przynajmniej przez kilka lat), bo po prostu nawet idiota zobaczyłby, że jego fachowość sięga poziomu dna.

Kiedyś była dyskusja kto lepszy- Urban czy Skorża. Obaj są ch*jowi, ale Urban przewyższa maciusia o klasę. Do wywalenia z klubu w pierwszej kolejności są Miklas, Skorża i Machnowski. Póki oni będą w klubie, to nie ma co liczyć na dobre wyniki.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 03.10.2010, 11:14
Zurawski moze gra padake ale to co mowi teraz to 100% prawdy. Wreszcie zawodnik mowi jak jest.
Szacunek mimo wszystko

Zawodnik z zagranicy jest juz u nas gwiazda i gra, a Polak wyjezdzajac musi byc 2 razy lepszy od reszty zeby gral.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.10.2010, 11:24
Pieknie Zurawski zjebal Basalaja!
Inaczej @kreseq, Polak za granica zeby grac musi byc dwa lepszy od miejscowego, obcokrajowiec w Polsce zeby grac musi byc...tańszy od miejscowego.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.10.2010, 11:31
gdzie to można obejrzeć?
tzn jak zjebał?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów